|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie na wakacje!!! ZACZYNAMY
Cytat:
Na łydki to jazda na rowerze, gdzie zamiast całych stóp opartych na pedałach, opierasz same palce. Można też biegać na palcach, z czego nie polecam. Kiedyś pobiegłam sobie tak na 2 km trasę, z czego na drugi dzień praktycznie nie mogłam chodzić. Także do tego jest dobry aerobik, z większym nakładem na nogi. Jedno ćwiczenie, które napewno pomaga -> robisz coś podobnego do półprzysiadu, tylko nie w linii prostej, lecz raz bardziej na lewą a raz na prawą nogę. Przy każdym przejściu na druga stronę, nogę, na ktorej opierałaś poprzednio ciężar podnosisz do posladków. Robisz to tak jakbyś tańczyła, dlatego lepiej jest wykonywać to ćwiczneie przy muzyce. I co najważniejsze na palcach ;] Ja jestem właśnie w trakcie ćwiczeń. Niestety przedemną jeszcze spora droga do końca -_- |
|
|
|
|
|
#122 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie skończyłam ćwiczenia 15km na rowerku w domu 300X- skakanka brzuszki dziś też miałam dużo chodzenia 3.5h w mieście i potem na spacerku z szczeniakiem ok. godz
Było: 83kg Jest: 69.9 kg Będzie: 60kg ![]() Cel I: 70kg - zaliczony Cel II: 65kg Cel III: 60kg Edytowane przez aaneciaa Czas edycji: 2009-03-21 o 22:26 |
||
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponieważ wstałam ok 17:30 Zjadłam małego schaboszczaka, oczywiście w panierce i smażonego na oleju A tak na ogół to jem tak: Ś: 1)jajecznica z 1 jajka i z czterema plasterkami szyneczki pokrojonej w kosteczkę + herbata lub... 2)kanapeczki, tzn. 2 kromki pieczywa chrupkiego, aktualnie pieczywo ryżowe do tego twarożek (oczywiście z cukrem - tak na słodko) lub jakaś wędlinka, warzywka, ser żółty lub topiony, almette , dżem itp - takie standardowe kanapki. Lub... 3) parówka + ketchup 4) activia, lub danio biszkoptowe z musli. O: 1) taki jak dziś, albo jakaś zupka w sumie wszystko tylko w małych ilościach. Niestety uwielbiam makaron co nie jest dobre przy diecie Nie jadam potraw gotowanych na parze, ponieważ nigdy nie próbowałam i nie wiem czy mi smakuje. nawet nie mam dobrych przepisów na takie dania. Często jem rybkę + surówki. Raczej nie jadam ziemniaków (staram się) Zamiast tego czasami np. kaszę gryczaną, albo ryż, ale nie często. W sumie kotleciki często jadam same, tylko z surówką.P: jakiś owoc (ale nie zawsze jem podwieczorek) z braku czasu K: 1)jakiś owoc 2) w sumie to co na śniadanie Dziewczyny, ile kalorii może mieć 1 gofr - mam straszną ochotę i zastanawiam się, czy nie zrobić sobie kiedyś na kolację. Z 2 gofry (bez niczego) lub ewentualnie z dżemem to chyba nie taki wielki grzech? he he Ależ się rozpisałam
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Witam! dołączam sie do waszej grupy wsparcia
. Mam do zrzucenia 15kg do lipca . Ale mam nadzieje ze sie uda . Zalozenia mam takie: TLII + dieta + fitness => czyli zaczynam sie na powaznie odchudzac .
|
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
hej dziewczyny a czy możecie mi napisać co mam brać na drugie śniadanie na uczelnie żeby nie było strasznie kaloryczne i nie chciałabym jeść żadnych bułek ani chleba
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, ja mam tylko taki pomysł jak owoce. Skoro nie chcesz chleba to moim zdaniem będzie trudno znaleźć coś innego. Ale pewnie się mylę i Dziewczyny na pewno coś wymyślą, swoją drogą też chciałabym wiedzieć. O, można np.wziąć jakiś serek.
Właśnie apropo serków, dużo się naczytałam o tym wieśniaku, ale niestety mnie nie smakuje tak bardzo, drażnią mnie w nim te kuleczki Jak go jem to najpierw muszę go doprowadzić do jednolitej masy.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja zawsze uzyskiwałam odpowiedź typu: serek albo surówka, ale to jest niewygodne do jedzenia poza domem.
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny
tez zainwestowalam dzisiaj w czerwona herbate ( bio active ) nie jest taka złaaaa :P mam zamiar pic 3 dziennie
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Niby tak, no ale tak szczerze to co innego? Skoro ewelika nie chce jeść chleba, to tak trudno wymyślić. Chyba, że taka kanapeczka z chrupkiego pieczywa, 1 kromka ma 47 kcl. Albo wafle ryżowe - smaczne i tylko 19 kcl. W sumie najeść się można, nawet takimi suchymi.
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, ale to jest straszne. Wszystko co lubię jest na "nie" :P. Dlatego tak ciężko było mi zacząć dietę. Zobaczymy co powiem za miesiąc
. Bardzo zależy mi na efektach!
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tez zależy na efektach i to bardzo, bardzo. Właśnie najgorsze jest to, ze te najsmaczniejsze rzeczy są najbardziej kaloryczne np.słodycze. Staram się ich nie jeść, ale nie wiem jak długo wytrzymam
, słodkie bułki itp Wiecie może ile kalorii może mieć kakao? |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dziewczyny
zastanawiam sie, czy moge sie dołączyć? po raz kolejny moj slomiany zapal, kolejne odchudzanie, ale mam nadzieję, że z małym wsparciem dam radę![]() marzy mi sie, by do konca czerwca zrzucic jakieś 7kg, o ile to wogole mozliwe. obecnie wyglądam bardzo źle, bo przy 156cm ważę ok 58kg;(
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
OMG!!! Nieźle!!! Tylko się załamać
Jezu, jestem przerażona!!! Muszę się duuużo nauczyć! Bardzo dziękuję za pomoc i krytykę, ponieważ to najbardziej mobilizuje.
|
|
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
witam
postanowilam ze takze sie przylacze...waze 75 moj cel-na razie 68 nie moglam jakos sie zmotywowac do diety (zawsze zaczynalam od poniedzialku i konczylo sie na czwartku , wiec moze taki sposob bedzie efektowny-widze ze duzo cennych rad sie pojawia...pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Oj dużo duży tu tych cennych rad
Tylko najtrudniejsze jest ich zastosowanie w praktyce he he:P. Od wtorku mniej jem, ćwiczę i muszę Wam powiedzieć, że widze rezultaty Co prawda jeszcze minimalne, ale zawsze coś. No i przez to mam motywację Boziu, dlaczego ja lubię tak jeść??? Cieszę się, bo od kiedy łykam TLII to nie mam takiej dużej ochoty na słodycze jak kiedyś, ale wiadomo i tak mnie ciągnie do słodkość
|
|
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
Jesli ktoras z was ma problem z celulitem (czyli tak jak ja
) to polecam Termoaktywne serum modelujące talię, brzuch i pośladki firmy Eveline. Powiem Wam ze naprawde dzaial (!). Kupiłam go niecale dwa tygodnie temu i stosuje codziennie po wieczornym prysznicu wmasowujac go rekawica do masazu. I naprawde juz widac spore efekty . Probowalam naprawde duzo roznych balsamow i kremow i po zadnym takiego efektu . A ten niedosc ze jest tani to jeszcze skuteczny |
|
|
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też się z tym zgodzę, ja uwielbiam jeść... a doradźcie mi czy jak będę jadła tak:śniadanie: płatki Nestle Fitnes 2 śniadanie : jakiś serek np. danio z warzywami z np. z chrupkim pieczywem obiad: ????? kolacja: sałatka z warzyw np. z feta to czy da coś mi to ? no właśnie tylko mam problem z obiadem bo nie mam czasu robić jakiś wymyślnych dań a te na szybko to zazwyczaj są kaloryczne. może też byście mi coś poradziły.(przepraszam za pogrubienie ale nie wiem jak je wyłączyć) |
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Było: 83kg Jest: 69.9 kg Będzie: 60kg ![]() Cel I: 70kg - zaliczony Cel II: 65kg Cel III: 60kg Edytowane przez aaneciaa Czas edycji: 2009-03-22 o 09:42 |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;11563551]Też się z tym zgodzę, ja uwielbiam jeść...
a doradźcie mi czy jak będę jadła tak:śniadanie: płatki Nestle Fitnes te płatki są fitness ale tylko z nazwy looknij na skład i zobaczysz, że jest tam cukier i to sporo. Lepiej będzie jeśli zrobisz sobie owsiankę.2 śniadanie : jakiś serek np. danio z warzywami z np. z chrupkim pieczywem obiad: ????? z razowcem jeśli już. Chrupkie wywal, bo to szit. Ani wartości odżywczych to to nie ma, ani się nie idzie najeśc. Lepiej jest wszamac kromkę razowca niż 4 takie dechy, którymi się nie najjesz a kcal wyjdzie tyle co ma razowiec. a podwieczorek? kolacja: sałatka z warzyw np. z feta ser feta odpada, bo pełno w nim tłuszczu ale nie nnkt, więc na redukcję ni w 5 ni w 10 się nie nadaje to czy da coś mi to ? no właśnie tylko mam problem z obiadem bo nie mam czasu robić jakiś wymyślnych dań a te na szybko to zazwyczaj są kaloryczne. może też byście mi coś poradziły.(przepraszam za pogrubienie ale nie wiem jak je wyłączyć) [/quote] Spójrz nieco wyżej i tam podałam link do przepisów na m.in. dietetyczne obiadki. I to nieprawda, że te na szybko są kaloryczne ja swój obiadek robię jakieś 20 min, więc to nie jest dużo ![]() Nie uwzględniasz w ogóle białka w swoich jadłospisach, a to podstawa! ![]() Śniadanie ma byc duże. NNKT nie ma, warzyw praktycznie nie ma, mało treściwe i niekonkretne te posiłki są. I tyle ode mnie, poczytaj sobie co pisałam wcześniej i zastosuj się do tych zasad ;p ooo a ze zdjęciami to dobry pomysł jak tylko dorwę aparacik to cyknę kilka ![]() Hah, jestem zadowolona, bo dziś rano się zważyłam a tam na wadze już jest 54,2 kg ale jak narazie to woda mi zlatuje, na spalanie tłuszczyku trzeba jeszcze czekac :P
|
|
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj założyłam sobie taki "Dziennik diety" i tam mam swoje sekretne zapiski
Jak narazie to mi pomaga, ale zobaczymy co będzie za kilka dni ![]() A co do tego kremu z Eveline, to też go kiedyś używałam i też polecam!
|
|
#144 | |
|
BAN stały
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;11563551]Też się z tym zgodzę, ja uwielbiam jeść...
a doradźcie mi czy jak będę jadła tak:śniadanie: płatki Nestle Fitnes 2 śniadanie : jakiś serek np. danio z warzywami z np. z chrupkim pieczywem obiad: ????? kolacja: sałatka z warzyw np. z feta to czy da coś mi to ? no właśnie tylko mam problem z obiadem bo nie mam czasu robić jakiś wymyślnych dań a te na szybko to zazwyczaj są kaloryczne. może też byście mi coś poradziły.(przepraszam za pogrubienie ale nie wiem jak je wyłączyć) [/quote] Jeśli będziesz tak jadła jak napisałaś to napewno schudniesz i jeśli wytrzymujesz jeść tak mało to cię podziwiam ja bym chyba nie dała rady ![]() Z własnego doświadczenia powiem ci że trudno jest wytrwac jedząc tak mało ... Ja jednak zdecydowałam się że będe jadła wszystko ale połowe tego co zjadałam a zamiast chleba ciemne pieczywo bo nieraz próbowałam odchudzać się w podobny sposób jak ty i trwało to jakies 2 tygodnie a potem nie mogłam patrzeć na te produkty typu"light" i chciało mi się normalnego jedzenia Ale każdy jest inny może tobie się uda w każdym bądz razie życze Powodzenia!! ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Ja waze 71kg :
i mam plan zrzucic tak do 56-58kg, przy 170 cm wzrostu. Przez niecaly rok przytylam prawie 10 kg . Ale coz trzeba sie wziasc za siebie i bedzie dobrze.Ten balasam eveline kosztuje tak ok 15-17 zl wiec nie jest jakos koszmarnie drogi a jest dosc spory jak na balsam antycellulit bo ma 250ml i jeszcze do tego jest 25 ml gratis . Dokladnie nazywa sie : EVELINE SLIM 3D EXTREME - TERMOAKTYWNE SERUM WYSZCZUPLAJĄCE |
|
|
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dziękuję za rady |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
O fajny pomysł z tymi zdjęciami, poszperam coś w kompie i coś wrzucę
![]() Co do tego serum wyszczuplającego to również polecam, nawet tanie (fajniej by było gdyby było jeszcze tańsze he he ) Fajnie rozgrzewa ciało przez co ma się wrażenie, że cellulit znika - super sprawa. Właśnie muszę sobie zakupić, ponieważ niedawno mi się skończyło...Jejciu, szukam jakiegoś normalnego zdjęcia (bez butów na obcasie) i nie mam! Jak będę miała aparat przy sobie to wtedy coś wkleję. Bo na obcasie, to raczej nie dam, bo wiadomo, że nogi wtedy wyglądają inaczej... Edytowane przez esolinka Czas edycji: 2009-03-22 o 14:12 |
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam jedno w płaskich butach, tylko nie wiem czy uda mi się je wstawić. (moje pierwsze zdjęcie na wizażu he he... Niby jest tuniko - sukienka, ale i tak widać moje UDA!!! Póżniej postaram się zrobić dokładniejsze. A zdjęcie jest z udanych wakacji, w niezbyt fajnym "pensjonacie" |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
esolinka- masz bardzo fajną figurę. i czego chcesz od swoich ud?! ja bardzo chciałabym mieć tak szczupłe
![]() osobiście zrezygnowałam już ze słodyczy, wchodzę w jakieśtam ograniczenia, tylko jest jeden problem. cwiczenia. jeżeli liczę na jakieś efekty, to są one konieczne, a ja nie potrafię się zmotywować;( kondycja kompletnie leży 20 brzuszków i już padam;\ macie jakieś obiekcje? jak się zmotywować do ćwiczeń ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

więc nie martw się i dzielnie walcz o wymarzoną figurę 

Zjadłam małego schaboszczaka, oczywiście w panierce i smażonego na oleju
jest pyszna

wrzuc do niej jakieś warzywka- paprykę, pomidorka, cebulę dla smaku
i pieczywo ryżowe również wywal. Nie idzie się tym najeśc, w ogóle to to zdrowe nie jest. Lepiej będzie jak zjesz razowca albo grahamkę. Cukier także odpada i to koniecznie. Ser żółty i topiony także. Almette tak samo i dżem to najlepiej niesłodzony jeśli już masz potrzebę. Lub...
i krytykę, ponieważ to najbardziej mobilizuje.
) to polecam Termoaktywne serum modelujące talię, brzuch i pośladki firmy Eveline. Powiem Wam ze naprawde dzaial (!). Kupiłam go niecale dwa tygodnie temu i stosuje codziennie po wieczornym prysznicu wmasowujac go rekawica do masazu. I naprawde juz widac spore efekty
. Ale coz trzeba sie wziasc za siebie i bedzie dobrze.