Odchudzanie na wakacje!!! ZACZYNAMY - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 21:53   #121
adta
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie na wakacje!!! ZACZYNAMY

Cytat:
Napisane przez aaneciaa Pokaż wiadomość
Jak myślicie uda mi się schudnąć do 01.07.2009r? Jadę na wczasy i rodzinką i znajomymi chcę jakoś wyglądać w szczególności że ciotki są szczuplutkie noszą rozmiar jeansów 36 a ja 44/42

Jakie polecacie ćwiczenia by wychudzić łydki?
Jesteście już dziś po ćwiczonkach czy jeszcze będziecie coś ćwiczyły?
Na pewno Ci się uda xD
Na łydki to jazda na rowerze, gdzie zamiast całych stóp opartych na pedałach, opierasz same palce. Można też biegać na palcach, z czego nie polecam. Kiedyś pobiegłam sobie tak na 2 km trasę, z czego na drugi dzień praktycznie nie mogłam chodzić. Także do tego jest dobry aerobik, z większym nakładem na nogi. Jedno ćwiczenie, które napewno pomaga -> robisz coś podobnego do półprzysiadu, tylko nie w linii prostej, lecz raz bardziej na lewą a raz na prawą nogę. Przy każdym przejściu na druga stronę, nogę, na ktorej opierałaś poprzednio ciężar podnosisz do posladków. Robisz to tak jakbyś tańczyła, dlatego lepiej jest wykonywać to ćwiczneie przy muzyce. I co najważniejsze na palcach ;]
Ja jestem właśnie w trakcie ćwiczeń. Niestety przedemną jeszcze spora droga do końca -_-
adta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 22:23   #122
aaneciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Truuuskawek Pokaż wiadomość
aaneciaa, jeśli będziesz przestrzegac diety i cwiczyc to spokojnie schudniesz do tej pory te 6 kg więc nie martw się i dzielnie walcz o wymarzoną figurę
na łydki dobra jest skakanka, ale z uprzednim rozciąganiem ażeby ich nie rozbudowac, bo z tym trzeba uwazac. Dobry jest stepper- płytkie kroki i rowerek oraz bieganie.
Ja dopiero zabiorę się dziś za agrafkę, chce mi się spac i nie mam na nic siły, więc tylko to

Cytat:
Napisane przez adta Pokaż wiadomość
Na pewno Ci się uda xD
Na łydki to jazda na rowerze, gdzie zamiast całych stóp opartych na pedałach, opierasz same palce. Można też biegać na palcach, z czego nie polecam. Kiedyś pobiegłam sobie tak na 2 km trasę, z czego na drugi dzień praktycznie nie mogłam chodzić. Także do tego jest dobry aerobik, z większym nakładem na nogi. Jedno ćwiczenie, które napewno pomaga -> robisz coś podobnego do półprzysiadu, tylko nie w linii prostej, lecz raz bardziej na lewą a raz na prawą nogę. Przy każdym przejściu na druga stronę, nogę, na ktorej opierałaś poprzednio ciężar podnosisz do posladków. Robisz to tak jakbyś tańczyła, dlatego lepiej jest wykonywać to ćwiczneie przy muzyce. I co najważniejsze na palcach ;]
Ja jestem właśnie w trakcie ćwiczeń. Niestety przedemną jeszcze spora droga do końca -_-
Dzięki za rady
Ja właśnie skończyłam ćwiczenia
15km na rowerku w domu
300X- skakanka
brzuszki
dziś też miałam dużo chodzenia 3.5h w mieście i potem na spacerku z szczeniakiem ok. godz

Cel I: 70kg - zaliczony
Cel II: 65kg
Cel III: 60kg

Edytowane przez aaneciaa
Czas edycji: 2009-03-21 o 22:26
aaneciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 22:30   #123
esolinka
Zadomowienie

Cytat:
esolinka- heheh, dzięki
Napisz swój dzisiejszy jadłospis a ocenię i powiem Ci co ewentualnie powinnaś zmienic
Oj dzisiaj to zjadłam mało ponieważ wstałam ok 17:30 Zjadłam małego schaboszczaka, oczywiście w panierce i smażonego na oleju + surówka z kiszonej kapusty, marchwi, cebulki, pieprzu i cukru (swoją drogą była pyszna, nie mogłam nie dodać cukru) i duże jabłko ok 20 - no i piję zieloną herbatę - więc dzisiaj nie mam poprawnego jadłospisu.

A tak na ogół to jem tak:

Ś: 1)jajecznica z 1 jajka i z czterema plasterkami szyneczki pokrojonej w kosteczkę + herbata lub...
2)kanapeczki, tzn. 2 kromki pieczywa chrupkiego, aktualnie pieczywo ryżowe do tego twarożek (oczywiście z cukrem - tak na słodko) lub jakaś wędlinka, warzywka, ser żółty lub topiony, almette , dżem itp - takie standardowe kanapki. Lub...
3) parówka + ketchup
4) activia, lub danio biszkoptowe z musli.

O: 1) taki jak dziś, albo jakaś zupka w sumie wszystko tylko w małych ilościach. Niestety uwielbiam makaron co nie jest dobre przy diecie Nie jadam potraw gotowanych na parze, ponieważ nigdy nie próbowałam i nie wiem czy mi smakuje. nawet nie mam dobrych przepisów na takie dania. Często jem rybkę + surówki. Raczej nie jadam ziemniaków (staram się) Zamiast tego czasami np. kaszę gryczaną, albo ryż, ale nie często. W sumie kotleciki często jadam same, tylko z surówką.

P: jakiś owoc (ale nie zawsze jem podwieczorek) z braku czasu

K: 1)jakiś owoc
2) w sumie to co na śniadanie

Dziewczyny, ile kalorii może mieć 1 gofr - mam straszną ochotę i zastanawiam się, czy nie zrobić sobie kiedyś na kolację. Z 2 gofry (bez niczego) lub ewentualnie z dżemem to chyba nie taki wielki grzech? he he

Ależ się rozpisałam
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 22:42   #124
ishtar11
Przyczajenie

Witam! dołączam sie do waszej grupy wsparcia . Mam do zrzucenia 15kg do lipca . Ale mam nadzieje ze sie uda . Zalozenia mam takie: TLII + dieta + fitness => czyli zaczynam sie na powaznie odchudzac.
ishtar11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 22:42   #125
judytkar
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez adta Pokaż wiadomość
syssssunnnia kupiłam PU-ERH w torebkach. Od razu mi posmakowała, wszkaże jak wiadomo każdy ma inny gust i smak xD Co do działania, to zobaczymy po efektach, jak w ogóle jakieś wystąpią ;]
Też kupiłam PU-ERH w torebkach jest pyszna
judytkar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 22:52   #126
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
aaneciaa, jeśli będziesz przestrzegac diety i cwiczyc to spokojnie schudniesz do tej pory te 6 kg więc nie martw się i dzielnie walcz o wymarzoną figurę
na łydki dobra jest skakanka, ale z uprzednim rozciąganiem ażeby ich nie rozbudowac, bo z tym trzeba uwazac. Dobry jest stepper- płytkie kroki i rowerek oraz bieganie.
Ja dopiero zabiorę się dziś za agrafkę, chce mi się spac i nie mam na nic siły, więc tylko to
winyl co do owsiany- wrzucasz płatki owsiane do szklanki(tylko nie bierz błyskawicznych), zalewasz wrzątkiem, przykrywasz na 10min jakimś talerzykiem. Później wrzuc to do mleka i gotuj. Możesz dodac co tylko zechcesz jabłko, śliwki suszone, morele suszone, twaróg, truskawki, mandarynkę, mango, melona, żurawinę, cynamon, czasami nawet banana(mniaaaam ), otręby, kawę inkę, mleko, serek homogenizowany, jogurt naturalny, wieśniaka.
Inna opcja jeszcze- wieczorem zalac wrzątkiem płatki, przykryc, a rano wrzucasz je już tylko do mleka bądź jogurtu możesz także ugotowac je w rondelku na wodzie do czasu aż wchłoną całą wodę i zalac mlekiem/ jogurtem/serkiem. Serio jest 1000 pomysłów a już niedługo będą truskawki, maliny, borówki ajjjjj XD
Czyli można ją jeść na zimno? :P Jestem kompletnie niezorientowana, a ciepłego/gotowanego mleka nienawidzę.

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 22:53   #127
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

hej dziewczyny a czy możecie mi napisać co mam brać na drugie śniadanie na uczelnie żeby nie było strasznie kaloryczne i nie chciałabym jeść żadnych bułek ani chleba
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 23:07   #128
esolinka
Zadomowienie

Hmm, ja mam tylko taki pomysł jak owoce. Skoro nie chcesz chleba to moim zdaniem będzie trudno znaleźć coś innego. Ale pewnie się mylę i Dziewczyny na pewno coś wymyślą, swoją drogą też chciałabym wiedzieć. O, można np.wziąć jakiś serek.
Właśnie apropo serków, dużo się naczytałam o tym wieśniaku, ale niestety mnie nie smakuje tak bardzo, drażnią mnie w nim te kuleczki Jak go jem to najpierw muszę go doprowadzić do jednolitej masy.
Stary 2009-03-21, 23:15   #129
winyl
Zakorzenienie

No właśnie ja zawsze uzyskiwałam odpowiedź typu: serek albo surówka, ale to jest niewygodne do jedzenia poza domem.

XOXO
Stary 2009-03-21, 23:22   #130
migiii
Raczkowanie

dziewczyny tez zainwestowalam dzisiaj w czerwona herbate ( bio active ) nie jest taka złaaaa :P mam zamiar pic 3 dziennie
migiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 23:26   #131
esolinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
No właśnie ja zawsze uzyskiwałam odpowiedź typu: serek albo surówka, ale to jest niewygodne do jedzenia poza domem.
Niby tak, no ale tak szczerze to co innego? Skoro ewelika nie chce jeść chleba, to tak trudno wymyślić. Chyba, że taka kanapeczka z chrupkiego pieczywa, 1 kromka ma 47 kcl. Albo wafle ryżowe - smaczne i tylko 19 kcl. W sumie najeść się można, nawet takimi suchymi.
Stary 2009-03-21, 23:48   #132
winyl
Zakorzenienie

Wiem, wiem, ale to jest straszne. Wszystko co lubię jest na "nie" :P. Dlatego tak ciężko było mi zacząć dietę. Zobaczymy co powiem za miesiąc . Bardzo zależy mi na efektach!

XOXO
Stary 2009-03-22, 00:02   #133
esolinka
Zadomowienie

Mnie tez zależy na efektach i to bardzo, bardzo. Właśnie najgorsze jest to, ze te najsmaczniejsze rzeczy są najbardziej kaloryczne np.słodycze. Staram się ich nie jeść, ale nie wiem jak długo wytrzymam, słodkie bułki itp
Wiecie może ile kalorii może mieć kakao?
Stary 2009-03-22, 00:06   #134
Cheyennee
Raczkowanie

GG do Cheyennee

Witam, dziewczyny zastanawiam sie, czy moge sie dołączyć? po raz kolejny moj slomiany zapal, kolejne odchudzanie, ale mam nadzieję, że z małym wsparciem dam radę
marzy mi sie, by do konca czerwca zrzucic jakieś 7kg, o ile to wogole mozliwe.
obecnie wyglądam bardzo źle, bo przy 156cm ważę ok 58kg;(

DOKŁADKA POST NR 12
Proszę, odpisuj u mnie
Cheyennee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 00:17   #135
Truuuskawek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esolinka Pokaż wiadomość
Oj dzisiaj to zjadłam mało ponieważ wstałam ok 17:30 Zjadłam małego schaboszczaka, oczywiście w panierce i smażonego na oleju + surówka z kiszonej kapusty, marchwi, cebulki, pieprzu i cukru (swoją drogą była pyszna, nie mogłam nie dodać cukru) i duże jabłko ok 20 - no i piję zieloną herbatę - więc dzisiaj nie mam poprawnego jadłospisu.

A tak na ogół to jem tak:

Ś: 1)jajecznica z 1 jajka i z czterema plasterkami szyneczki pokrojonej w kosteczkę + herbata lub... jajecznica to mam nadzieję, że na oliwie z oliwek smażona wrzuc do niej jakieś warzywka- paprykę, pomidorka, cebulę dla smaku
2)kanapeczki, tzn. 2 kromki pieczywa chrupkiego, aktualnie pieczywo ryżowe do tego twarożek (oczywiście z cukrem - tak na słodko) lub jakaś wędlinka, warzywka, ser żółty lub topiony, almette , dżem itp - takie standardowe kanapki. źleeeee. Wywal te chrupkie szity i pieczywo ryżowe również wywal. Nie idzie się tym najeśc, w ogóle to to zdrowe nie jest. Lepiej będzie jak zjesz razowca albo grahamkę. Cukier także odpada i to koniecznie. Ser żółty i topiony także. Almette tak samo i dżem to najlepiej niesłodzony jeśli już masz potrzebę. Lub...
3) parówka + ketchup tutaj to już w ogóle ekhm do wywalenia :P
4) activia, lub danio biszkoptowe z musli. jak naturalna activia to spoko. To danio smakowe do wywalenia.
Ech, dużo do zmieniania. Śniadanie to ma byc największy posiłek w ciągu dnia! Ma dac kopa na cały dzień i rozkręcic metabolizm. Zjesz małe śniadanie- zjesz więcej wieczorem.
A gdzie II śniadanie?

O: 1) taki jak dziś, albo jakaś zupka w sumie wszystko tylko w małych ilościach. Niestety uwielbiam makaron co nie jest dobre przy diecie Nie jadam potraw gotowanych na parze, ponieważ nigdy nie próbowałam i nie wiem czy mi smakuje. nawet nie mam dobrych przepisów na takie dania. Często jem rybkę + surówki. Raczej nie jadam ziemniaków (staram się) Zamiast tego czasami np. kaszę gryczaną, albo ryż, ale nie często. W sumie kotleciki często jadam same, tylko z surówką. Te kotleciki to zapewne w panierce? Ech, lepiej jest ugotowac cycka kuraka albo bitkę wołową. Rybę i wcześniej wymienione można zapiec w piekarniku z dodatkiem warzyw. np. mój obiad- mintaj zapiekany w piekarniku (30min) razem z pomidorkiem i wcześniej wysmarowany przyprawami do tego daję kaszę gryczaną i sosik własny- przecier pomidorowy wymieszany z łyżką jogo naturalnego i z bazylią. Polecam

P: jakiś owoc (ale nie zawsze jem podwieczorek) z braku czasu więc postaraj się jeśc. Trzeba spożywac 5 posiłków dziennie. Lepiej 5 małych niż 3 duże. W ogóle jeśli podwieczorek jesz po 16 to owoce wylatują. Można je jeśc do 16. Na podwieczorek polecam serek homo naturalny z garścią orzechów- białko+nnkt

K: 1)jakiś owoc
2) w sumie to co na śniadanie źle, źle, źle. Owoce jak wyżej i od 1 do 2 dziennie. Nie jedz tego co na śniadanie. Po I- posiłki mają byc urozmaicone. Monotonnośc nie sprzyja chudnięciu. Po II- wieczorem metabolizm jest wolny, więc najlepiej jeśc kolację czystobiałkową.

Dziewczyny, ile kalorii może mieć 1 gofr - mam straszną ochotę i zastanawiam się, czy nie zrobić sobie kiedyś na kolację. Z 2 gofry (bez niczego) lub ewentualnie z dżemem to chyba nie taki wielki grzech? he he suchy ma 150 kcal, a z dżemem ok. 180-200. Oczywiście zależy ile tego dżemu Nom podczas diety to jest grzech ale istnieje pewien, fajny przywilej :P tzw. 10% diety raz w tygodniu możesz "zaszalec" :P

Ależ się rozpisałam
jw. Przepraszam za krytykę ale owijac w bawełnę nie będę i chcę Ci pomóc. Jedząc w taki sposób nie schudniesz. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67825 <= tutaj masz dietetyczne przepisy. Są smaczne i zdrowe, więc polecam. Jedz dużo warzyw, 5 posiłków dziennie, w każdym posiłku uwzględniaj białko. Nie łącz węglowodanów z tłuszczami. Nie jedz owoców po 16, tego chrupkiego pieczywa itp. także. Z czasem dojdziesz do wprawy i się nauczysz jak odpowiednio komponowac posiłki
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 00:25   #136
esolinka
Zadomowienie

OMG!!! Nieźle!!! Tylko się załamać Jezu, jestem przerażona!!! Muszę się duuużo nauczyć! Bardzo dziękuję za pomoc i krytykę, ponieważ to najbardziej mobilizuje.
Stary 2009-03-22, 00:55   #137
morrenka
Przyczajenie

witam postanowilam ze takze sie przylacze...waze 75 moj cel-na razie 68 nie moglam jakos sie zmotywowac do diety (zawsze zaczynalam od poniedzialku i konczylo sie na czwartku, wiec moze taki sposob bedzie efektowny-widze ze duzo cennych rad sie pojawia...pozdrawiam serdecznie
morrenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 01:09   #138
esolinka
Zadomowienie

Oj dużo duży tu tych cennych rad Tylko najtrudniejsze jest ich zastosowanie w praktyce he he:P. Od wtorku mniej jem, ćwiczę i muszę Wam powiedzieć, że widze rezultaty Co prawda jeszcze minimalne, ale zawsze coś. No i przez to mam motywację
Boziu, dlaczego ja lubię tak jeść??? Cieszę się, bo od kiedy łykam TLII to nie mam takiej dużej ochoty na słodycze jak kiedyś, ale wiadomo i tak mnie ciągnie do słodkość
Stary 2009-03-22, 08:52   #139
ishtar11
Przyczajenie

Jesli ktoras z was ma problem z celulitem (czyli tak jak ja ) to polecam Termoaktywne serum modelujące talię, brzuch i pośladki firmy Eveline. Powiem Wam ze naprawde dzaial (!). Kupiłam go niecale dwa tygodnie temu i stosuje codziennie po wieczornym prysznicu wmasowujac go rekawica do masazu. I naprawde juz widac spore efekty. Probowalam naprawde duzo roznych balsamow i kremow i po zadnym takiego efektu . A ten niedosc ze jest tani to jeszcze skuteczny
Stary 2009-03-22, 09:13   #140
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Wiem, wiem, ale to jest straszne. Wszystko co lubię jest na "nie" :P. Dlatego tak ciężko było mi zacząć dietę. Zobaczymy co powiem za miesiąc . Bardzo zależy mi na efektach!

Też się z tym zgodzę, ja uwielbiam jeść... a doradźcie mi czy jak będę jadła tak:
śniadanie: płatki Nestle Fitnes
2 śniadanie : jakiś serek np. danio z warzywami z np. z chrupkim pieczywem
obiad: ?????
kolacja: sałatka z warzyw np. z feta

to czy da coś mi to ? no właśnie tylko mam problem z obiadem bo nie mam czasu robić jakiś wymyślnych dań a te na szybko to zazwyczaj są kaloryczne. może też byście mi coś poradziły.(przepraszam za pogrubienie ale nie wiem jak je wyłączyć)
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 09:38   #141
aaneciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ishtar11 Pokaż wiadomość
Jesli ktoras z was ma problem z celulitem (czyli tak jak ja ) to polecam Termoaktywne serum modelujące talię, brzuch i pośladki firmy Eveline. Powiem Wam ze naprawde dzaial (!). Kupiłam go niecale dwa tygodnie temu i stosuje codziennie po wieczornym prysznicu wmasowujac go rekawica do masazu. I naprawde juz widac spore efekty. Probowalam naprawde duzo roznych balsamow i kremow i po zadnym takiego efektu . A ten niedosc ze jest tani to jeszcze skuteczny
A w jakiej cenie jest ten kosmetyk? A tak wogule to może zrobimy tak, że każda z nas wklei tu zdj swojego brzucha i reszty ciała z których by chciała zrzucić zbędne kg? Oczywiście twarzy nie musi być widać. Co Wy na to?

Edytowane przez aaneciaa
Czas edycji: 2009-03-22 o 09:42
Stary 2009-03-22, 10:35   #142
Truuuskawek
Raczkowanie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;11563551]Też się z tym zgodzę, ja uwielbiam jeść... a doradźcie mi czy jak będę jadła tak:
śniadanie: płatki Nestle Fitnes te płatki są fitness ale tylko z nazwy looknij na skład i zobaczysz, że jest tam cukier i to sporo. Lepiej będzie jeśli zrobisz sobie owsiankę.
obiad: ????? z razowcem jeśli już. Chrupkie wywal, bo to szit. Ani wartości odżywczych to to nie ma, ani się nie idzie najeśc. Lepiej jest wszamac kromkę razowca niż 4 takie dechy, którymi się nie najjesz a kcal wyjdzie tyle co ma razowiec.
a podwieczorek?
kolacja: sałatka z warzyw np. z feta ser feta odpada, bo pełno w nim tłuszczu ale nie nnkt, więc na redukcję ni w 5 ni w 10 się nie nadaje

to czy da coś mi to ? no właśnie tylko mam problem z obiadem bo nie mam czasu robić jakiś wymyślnych dań a te na szybko to zazwyczaj są kaloryczne. może też byście mi coś poradziły.(przepraszam za pogrubienie ale nie wiem jak je wyłączyć)
[/quote]
Spójrz nieco wyżej i tam podałam link do przepisów na m.in. dietetyczne obiadki. I to nieprawda, że te na szybko są kaloryczne ja swój obiadek robię jakieś 20 min, więc to nie jest dużo
Nie uwzględniasz w ogóle białka w swoich jadłospisach, a to podstawa!
Śniadanie ma byc duże. NNKT nie ma, warzyw praktycznie nie ma, mało treściwe i niekonkretne te posiłki są. I tyle ode mnie, poczytaj sobie co pisałam wcześniej i zastosuj się do tych zasad ;p
ooo a ze zdjęciami to dobry pomysł jak tylko dorwę aparacik to cyknę kilka
Hah, jestem zadowolona, bo dziś rano się zważyłam a tam na wadze już jest 54,2 kg a jeszcze w piątek rano było 55kg ale jak narazie to woda mi zlatuje, na spalanie tłuszczyku trzeba jeszcze czekac :P
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 10:40   #143
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Ja wczoraj założyłam sobie taki "Dziennik diety" i tam mam swoje sekretne zapiski , zdjęcia mojego nieszczęsnego brzuszka, cele, postanowienia itd.. Jak narazie to mi pomaga, ale zobaczymy co będzie za kilka dni

A co do tego kremu z Eveline, to też go kiedyś używałam i też polecam!
Stary 2009-03-22, 11:00   #144
syssssunnnia
BAN stały

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;11563551]Też się z tym zgodzę, ja uwielbiam jeść... a doradźcie mi czy jak będę jadła tak:
śniadanie: płatki Nestle Fitnes
obiad: ?????
kolacja: sałatka z warzyw np. z feta

to czy da coś mi to ? no właśnie tylko mam problem z obiadem bo nie mam czasu robić jakiś wymyślnych dań a te na szybko to zazwyczaj są kaloryczne. może też byście mi coś poradziły.(przepraszam za pogrubienie ale nie wiem jak je wyłączyć) [/quote]

Jeśli będziesz tak jadła jak napisałaś to napewno schudniesz i jeśli wytrzymujesz jeść tak mało to cię podziwiam ja bym chyba nie dała rady
Z własnego doświadczenia powiem ci że trudno jest wytrwac jedząc tak mało ...
Ja jednak zdecydowałam się że będe jadła wszystko ale połowe tego co zjadałam a zamiast chleba ciemne pieczywo bo nieraz próbowałam odchudzać się w podobny sposób jak ty i trwało to jakies 2 tygodnie a potem nie mogłam patrzeć na te produkty typu"light" i chciało mi się normalnego jedzenia
Ale każdy jest inny może tobie się uda w każdym bądz razie życze Powodzenia!!

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Cheyennee Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny zastanawiam sie, czy moge sie dołączyć? po raz kolejny moj slomiany zapal, kolejne odchudzanie, ale mam nadzieję, że z małym wsparciem dam radę
marzy mi sie, by do konca czerwca zrzucic jakieś 7kg, o ile to wogole mozliwe.
obecnie wyglądam bardzo źle, bo przy 156cm ważę ok 58kg;(
No jasne że możesz im nas więcej tym razniej Witamy!!
syssssunnnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 11:30   #145
ishtar11
Przyczajenie

Ja waze 71kg : i mam plan zrzucic tak do 56-58kg, przy 170 cm wzrostu. Przez niecaly rok przytylam prawie 10 kg .! Nie mam pojecia jak mogłam sie tak zapuscic . Ale coz trzeba sie wziasc za siebie i bedzie dobrze.

Ten balasam eveline kosztuje tak ok 15-17 zl wiec nie jest jakos koszmarnie drogi a jest dosc spory jak na balsam antycellulit bo ma 250ml i jeszcze do tego jest 25 ml gratis . Dokladnie nazywa sie : EVELINE SLIM 3D EXTREME - TERMOAKTYWNE SERUM WYSZCZUPLAJĄCE
Stary 2009-03-22, 12:45   #146
Konto usunięte

Cytat:
Spójrz nieco wyżej i tam podałam link do przepisów na m.in. dietetyczne obiadki. I to nieprawda, że te na szybko są kaloryczne ja swój obiadek robię jakieś 20 min, więc to nie jest dużo
Nie uwzględniasz w ogóle białka w swoich jadłospisach, a to podstawa!
Śniadanie ma byc duże. NNKT nie ma, warzyw praktycznie nie ma, mało treściwe i niekonkretne te posiłki są. I tyle ode mnie, poczytaj sobie co pisałam wcześniej i zastosuj się do tych zasad ;p
ooo a ze zdjęciami to dobry pomysł jak tylko dorwę aparacik to cyknę kilka
Hah, jestem zadowolona, bo dziś rano się zważyłam a tam na wadze już jest 54,2 kg a jeszcze w piątek rano było 55kg ale jak narazie to woda mi zlatuje, na spalanie tłuszczyku trzeba jeszcze czekac :P

dziękuję za rady dostosuję się do nich i mam nadzieję że zrzucę te 4 kg...
Stary 2009-03-22, 14:04   #147
esolinka
Zadomowienie

O fajny pomysł z tymi zdjęciami, poszperam coś w kompie i coś wrzucę
Co do tego serum wyszczuplającego to również polecam, nawet tanie (fajniej by było gdyby było jeszcze tańsze he he) Fajnie rozgrzewa ciało przez co ma się wrażenie, że cellulit znika - super sprawa. Właśnie muszę sobie zakupić, ponieważ niedawno mi się skończyło...

Jejciu, szukam jakiegoś normalnego zdjęcia (bez butów na obcasie) i nie mam! Jak będę miała aparat przy sobie to wtedy coś wkleję. Bo na obcasie, to raczej nie dam, bo wiadomo, że nogi wtedy wyglądają inaczej...

Edytowane przez esolinka
Czas edycji: 2009-03-22 o 14:12
Stary 2009-03-22, 14:32   #148
aaneciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esolinka Pokaż wiadomość
O fajny pomysł z tymi zdjęciami, poszperam coś w kompie i coś wrzucę
Co do tego serum wyszczuplającego to również polecam, nawet tanie (fajniej by było gdyby było jeszcze tańsze he he) Fajnie rozgrzewa ciało przez co ma się wrażenie, że cellulit znika - super sprawa. Właśnie muszę sobie zakupić, ponieważ niedawno mi się skończyło...

Jejciu, szukam jakiegoś normalnego zdjęcia (bez butów na obcasie) i nie mam! Jak będę miała aparat przy sobie to wtedy coś wkleję. Bo na obcasie, to raczej nie dam, bo wiadomo, że nogi wtedy wyglądają inaczej...
To jak wklejamy te zdj :P? Jak tak to ja mogę dziś wkleić wieczorem w samej bieliźnie tylko muszę zrobić ...

Stary 2009-03-22, 14:47   #149
esolinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneciaa Pokaż wiadomość
To jak wklejamy te zdj :P? Jak tak to ja mogę dziś wkleić wieczorem w samej bieliźnie tylko muszę zrobić ...
Wklejamy Znalazłam jedno w płaskich butach, tylko nie wiem czy uda mi się je wstawić. (moje pierwsze zdjęcie na wizażu he he... Niby jest tuniko - sukienka, ale i tak widać moje UDA!!! Póżniej postaram się zrobić dokładniejsze.
A zdjęcie jest z udanych wakacji, w niezbyt fajnym "pensjonacie"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1111.jpg (72,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2009-03-22, 14:57   #150
Cheyennee
Raczkowanie

GG do Cheyennee

esolinka- masz bardzo fajną figurę. i czego chcesz od swoich ud?! ja bardzo chciałabym mieć tak szczupłe

osobiście zrezygnowałam już ze słodyczy, wchodzę w jakieśtam ograniczenia, tylko jest jeden problem. cwiczenia. jeżeli liczę na jakieś efekty, to są one konieczne, a ja nie potrafię się zmotywować;( kondycja kompletnie leży 20 brzuszków i już padam;\
macie jakieś obiekcje? jak się zmotywować do ćwiczeń?

DOKŁADKA POST NR 12
Proszę, odpisuj u mnie
Cheyennee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości