Mamy w uk - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 22:20   #121
AgaMili
BAN stały

Dot.: Mamy w uk

Cytat:
Napisane przez Chaos_Girl Pokaż wiadomość
Co do chatek, to my za dwa bedroomy placimy 390£.

Cytat:
Napisane przez angie19 Pokaż wiadomość
co do kursow to juz wiem ze we wrzesniu ide do collegu!!! cholerka juz sie ciesze na sama mysl o tym
A na jaki kierunek (jesli mozna wiedziec)?
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
My za domek placimy ok 900 f plus oplaty, ale splacamy kredyt, takze to jest jedyny plus, bo splacamy swoje. Dom jest do totalnego remontu, na gorze 3 sypialnie, lazienka, na dole kuchnia jadalnia goscinny i wc plus skapcialy ogród Dom kupilismy w czasie kiedy byla maksymalna cena ale jak nam sie uda zapolowac na ten rodzaj domkow ktore mi sie podobaja to nie stracimy bo i tak bedziemy splacac kredyt tylko o pewna sume wiecej.
Zazdroszcze, tez marze juz o tym zeby splacac swoje a nie obcemu dawac
Cytat:
Napisane przez Ejva Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz jak wrocisz to daj znac jak dzidzius zniosl trudy podrozy. Bo ja sie przyznam ze troszke mam stracha przed dluga podroza. Konrad bedzie mial ok. 15 m-cy a Joasia ponad 2.5 roczku, ale ja wciaz mam wizje naszej podrozy z dziecmi do Nottingham - dwie godziny jazdy i dwie godziny rozkosznego wrzasku, jak jedno cichlo to drugie zaczynalo zatrzymanie sie nic nie pomoglo, bo po powrocie w trase - od nowa
Na pewno dam znac po przyjezdzie. I zaczynam sie denerwowac. Chcialabym juz byc w PL...
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 22:36   #122
aaliyah
Zakorzenienie

To moze i ja sie przylacze jesli mnie przyjmiecie. Widze znajome twarze na watku...

W UK, dokladniej w Londynie mieszkam od 5 lat. Mam pieciomiesieczna coreczke Olimpie, urodzila sie oczywiscie tutaj.

Jak czytam ile placicie za mieszkania/domy to nie wiem czy sie smiac czy plakac. My za one bedroom flat placimy 700 na miesiac plus wszystkie rachunki. Ale pocieszam sie, ze nastepny wynajem bedzie ostatnim i kupimy sobie wreszcie domek marzen.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 22:41   #123
angie19
Raczkowanie

Wink Dot.: Mamy w uk

A oczywiscie ze mozna CARE SVQ LEVEL1 i angielski dla zaawansowanych ten drugi to chyba wezme na lato bo pierwszy mam na fula i sie nie wyrobie mysle ze dostane dofinansowanie na to
angie19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 22:47   #124
monka23
Zakorzenienie

widze, ze tu sami londynczycy , z malymi wyjątkami. Ceny domów a raczej mieszkań powalaja, utrzymanie sie tam pewnie tez jest drogie. My do Londka jak bujamy to na zakupy , albo cos zalatwić, jak juz jesteśmy to czesto na Wood green tam przewaznie jemy a na zakupy to do centrum. Albo poogladać. Mam tam ulubiony sklep z butami a tak to wsio ryba prawie to samo jak w calej Angli o ceny mniejsze, nie liczac projektantów i ich bazarowych torebek, choc nie ktore powalaja nie powiem , wymiataja

Aaliyah hehe to placisz tyle prawie co ja , zdolować sie mozna jaki rozrzut cen Tylko ze ja na zadupiu hej hej daleko od londka , takze ceny inne. Fajny taki 5 miesieczny szkrabik, moj ma ponad 2 i pol a jest taki czasem meczacy , dzis mnie tak wienil u dentyski, ze mu powiedziałam, jak zobacze pierwsza lepsza cvyganke to go oddaje - kochana ze mnie mama. Wina dentyski bo jak miala byc 5 to 5 a nie 6 a ja cipialam z nim w tej poczekalni Ale zebule ma czysciutki , zero dziurek , zadowolona i ona i ja. oby tak dalej
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 22:54   #125
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
To moze i ja sie przylacze jesli mnie przyjmiecie. Widze znajome twarze na watku...

W UK, dokladniej w Londynie mieszkam od 5 lat. Mam pieciomiesieczna coreczke Olimpie, urodzila sie oczywiscie tutaj.

Jak czytam ile placicie za mieszkania/domy to nie wiem czy sie smiac czy plakac. My za one bedroom flat placimy 700 na miesiac plus wszystkie rachunki. Ale pocieszam sie, ze nastepny wynajem bedzie ostatnim i kupimy sobie wreszcie domek marzen.
no w koncu sie gdzies w otchlani wizazowej spotkalysmy, bo juz myslalam ze z moim zacieciem do pisania na wizazu to predzej w realu sie spotkamy niz w necie

no o cenach za wynajem i tych roznicach to juz nie chce wiecej czytac

AgaMilli - wierze ze sie denerwujesz ale widze ze Ty jestes bardzo dobrze przygotowana i zorganizowana wiec nie ma prawa nic pojsc zle

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 22:57   #126
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
widze, ze tu sami londynczycy , z malymi wyjątkami. Ceny domów a raczej mieszkań powalaja, utrzymanie sie tam pewnie tez jest drogie. My do Londka jak bujamy to na zakupy , albo cos zalatwić, jak juz jesteśmy to czesto na Wood green tam przewaznie jemy a na zakupy to do centrum. Albo poogladać. Mam tam ulubiony sklep z butami a tak to wsio ryba prawie to samo jak w calej Angli o ceny mniejsze, nie liczac projektantów i ich bazarowych torebek, choc nie ktore powalaja nie powiem , wymiataja

Aaliyah hehe to placisz tyle prawie co ja , zdolować sie mozna jaki rozrzut cen Tylko ze ja na zadupiu hej hej daleko od londka , takze ceny inne. Fajny taki 5 miesieczny szkrabik, moj ma ponad 2 i pol a jest taki czasem meczacy , dzis mnie tak wienil u dentyski, ze mu powiedziałam, jak zobacze pierwsza lepsza cvyganke to go oddaje - kochana ze mnie mama. Wina dentyski bo jak miala byc 5 to 5 a nie 6 a ja cipialam z nim w tej poczekalni Ale zebule ma czysciutki , zero dziurek , zadowolona i ona i ja. oby tak dalej
Ceny poza Londynem sa kuszace...ale tylko one. Ja nie umialabym zyc z dala od tego miasta... Prowincja jest dla mnie dolujaca... Takie moje male zboczenie. No i jednak jak masz wlasna firme to Londyn jest wygodny. Wiec raczej sie stad nie ruszamy.

Moj kochany szkrabik jest bardzo fajny. Moj maz jednak juz sie nie moze doczekac az bedzie mogl z nia pogadac... Wczoraj mi to oznajmil. I obiecal codziennie jej bajki czytac.

Gratuluje zdrowych zabkow u maluszka!

EDIT: Ejva ja sie z Toba zawsze chetnie w realu spotkam! Ale i w sieci milo.

Domyslam sie, ze z dwoma maluchami to ciezko zorganizowac wychodne... Ja moge Olimpie powierzyc pod opieke taty na jakis poranek lub popoludnie jakby co...

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-03-31 o 22:59
Stary 2009-03-31, 23:07   #127
monka23
Zakorzenienie

Aaliyah ehhh też lubie duże miasta Londyn wymiata, z tego co widze ( jak bujałam po Londku) to sa miejsca ktore trzeba z daleka unikać, te to dopiero dołuja ta szarościa tym brudem , ludzi zniszczonych, pokreconych. Jak sie mieszka w dobrej dzielnicy, ma sie fajna pracke , znajomych to zyc nie umierasz. Super ze znalazłas swoje miejsce na ziemi hehe. U nas jest jeszcze po za niskimi cenami, zielono hehe Nie ma co narzekac ale cieszyc sie tym co ma Juz sie powoli przyzwyczaijam do tej CISZY , jejuuuuu kogo ja oszukuje hehehe. Niech nie obiecuje tylko juz zaczyna czytac . Moj maly na poczatku sie bunotwał nie byl zainteresowany, a teraz na hasło idziemy spac, odrazu nawija , baje citać , baje citac mamo.

Mysle o kupnie calej serii harrego pottera i zaczac mu czytac na dobranocke, chyba za ciezkie nie bedzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 23:08   #128
angie19
Raczkowanie

Ejva jakies postepy butelkowe?
Stary 2009-03-31, 23:10   #129
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Ceny poza Londynem sa kuszace...ale tylko one. Ja nie umialabym zyc z dala od tego miasta... Prowincja jest dla mnie dolujaca... Takie moje male zboczenie. No i jednak jak masz wlasna firme to Londyn jest wygodny. Wiec raczej sie stad nie ruszamy.

Moj kochany szkrabik jest bardzo fajny. Moj maz jednak juz sie nie moze doczekac az bedzie mogl z nia pogadac... Wczoraj mi to oznajmil. I obiecal codziennie jej bajki czytac.

Gratuluje zdrowych zabkow u maluszka!

EDIT: Ejva ja sie z Toba zawsze chetnie w realu spotkam! Ale i w sieci milo.

Domyslam sie, ze z dwoma maluchami to ciezko zorganizowac wychodne... Ja moge Olimpie powierzyc pod opieke taty na jakis poranek lub popoludnie jakby co...

Aha, ale teraz to bys musiala na ta prowincje do mnie sciagnac no bo mi do Londynu z dwoma maluchami gorzej sie pchac, a mysmy z TZem tez zboczeni tylko w odwrotna strone niz Ty, doluja nas wielkie miasta i sie wyprowadzilismy do ogrodow anglii czyli Kentu I jak najbardziej z Olimipia zapraszam na majowke dla mam i dzieciaczkow Mamy sie bycza z koktailami a dzieci mozna puscic samopas bo tu co najwyzej jakis kon je kopnie

Kurcze dzis nie nadazam z odpisywaniem

Angie - zmotywowalas mnie swoim postem ze musi sie udac byle tylko wrzaski przetrzymac i wiesz co i juz wczoraj mu podalam butle na dobranoc Nie bardzo chcial pic ale nie ryczal wypil z 5 uncji i spal do 2.30 i wtedy nastepna butla i...... wypil bez najmniejszych protestow i spal do rana Ale zeby mi nie bylo za dobrze to drugie dziecie rzygalo dalej niz widzialo przez cala noc i dzisiejszy dzien przepraszam za wyrazenia ale po takich przygodach to mi sie tylko klnac chce dalalm jej calpol i na razie pomoglo a jutro ide do gp jak znow bedzie tak zle w nocy.
A teraz to chyba ide sie modlic zeby Konrad znow w nocy tak mi pieknie butle wypil

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me

Edytowane przez Ejva
Czas edycji: 2009-03-31 o 23:18
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 23:15   #130
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Aaliyah ehhh też lubie duże miasta Londyn wymiata, z tego co widze ( jak bujałam po Londku) to sa miejsca ktore trzeba z daleka unikać, te to dopiero dołuja ta szarościa tym brudem , ludzi zniszczonych, pokreconych. Jak sie mieszka w dobrej dzielnicy, ma sie fajna pracke , znajomych to zyc nie umierasz. Super ze znalazłas swoje miejsce na ziemi hehe. U nas jest jeszcze po za niskimi cenami, zielono hehe Nie ma co narzekac ale cieszyc sie tym co ma Juz sie powoli przyzwyczaijam do tej CISZY , jejuuuuu kogo ja oszukuje hehehe. Niech nie obiecuje tylko juz zaczyna czytac . Moj maly na poczatku sie bunotwał nie byl zainteresowany, a teraz na hasło idziemy spac, odrazu nawija , baje citać , baje citac mamo.

Mysle o kupnie calej serii harrego pottera i zaczac mu czytac na dobranocke, chyba za ciezkie nie bedzie
Ech, duze miasta to maja to do tego, ze przyciagaja ciekawe osobowosci i co tu duzo mowic swirow tez. My mamy w okolicy 2 sliczne i duze parki i mi na razie to za zielen starczy. Moze sobie jakis domek na wsi kupimy... Na weekendy.

Z Potterem to bym uwazala, gdzies tak pod koniec drugiego tomu to sie krwawo robi...

Cytat:
Napisane przez Ejva Pokaż wiadomość
Aha, ale teraz to bys musiala na ta prowincje do mnie sciagnac no bo mi do Londynu z dwoma maluchami gorzej sie pchac, a mysmy z TZem tez zboczeni tylko w odwrotna strone niz Ty, doluja nas wielkie miasta i sie wyprowadzilismy do ogrodow anglii czyli Kentu I jak najbardziej z Olimipia zapraszam na majowke dla mam i dzieciaczkow Mamy sie bycza z koktailami a dzieci mozna puscic samopas bo tu co najwyzej jakis kon je kopnie
Ejva ten Twoj Kent to zadna prowincja. To blisko ode mnie.

Ja sie na taka majowke pisze bo slowo koktail to dla mnie jak lep dla muchy....Zartuje...:hahah a:

Moja Olimpia to w maju i tak daleko sama nie odejdzie, pewnie dopiero bedzie siedziec bez asekuracji.
Stary 2009-03-31, 23:25   #131
monka23
Zakorzenienie

Aaliyah czyli razem z tz-tem pracujecie w waszej firmie? czy któres z was ja prowadzi , oj ja bym nie chciała z moim tz-tem pracowac bysmy sie pozabijali, albo ktores musialoby sie z domu wyprowadzic Dobrze , ze te parki macie blisko , nie zapomnicie jak zielen pachnie . Oj dobrze ze piszesz o harrym bo zapomnialam juz calkiem co i w ktrorym momencie sie działo. Ale chyba az tak tragicznie tam nie bylo w koncu to historia dla dzieci. Z reszta zobacze I mysle ze maly po kilku kartkach juz by zasypial, takze troche by zleciało

Tak wszyscy marudza o gp a co myslicie o dentystach? ceny to juz totalnie powalaja.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 23:27   #132
AgaMili
BAN stały

Ejva to zycze zdrowia dla maluchow i obu synek ladnie mleko zjadl.

A ja sie moge na majowke wprosic? Tez mieszkam w Kencie wiec mam blisko, moja mloda chetnie sobie pobiega z dzieciakami .
A ja tez jestem w tych niemiastowych. Mieszkalam ponad rok w Londynie ale juz sie tam dusilam i mnie wywialo a razem ze mna pociagnelam meza ktory nie byl zbyt zachwycony ta przeprowadzka, ale juz sie przywyczail (chyba). Jak dla mnie w Londynie za duzo ludzi jest, za ciasno i na wszystko sie dlugo czeka. Ludzie nie maja kultury, nikt mi w ciazy nie ustepowal miejsca w autobusie a co innego tu gdzie teraz mieszkam. Nie wiem czy jakis "czarny" tu mieszka, sami anglicy (i Polacy). No ale kazdy lubi to co ma :P
Stary 2009-03-31, 23:28   #133
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Aaliyah czyli razem z tz-tem pracujecie w waszej firmie? czy któres z was ja prowadzi , oj ja bym nie chciała z moim tz-tem pracowac bysmy sie pozabijali, albo ktores musialoby sie z domu wyprowadzic Dobrze , ze te parki macie blisko , nie zapomnicie jak zielen pachnie . Oj dobrze ze piszesz o harrym bo zapomnialam juz calkiem co i w ktrorym momencie sie działo. Ale chyba az tak tragicznie tam nie bylo w koncu to historia dla dzieci. Z reszta zobacze I mysle ze maly po kilku kartkach juz by zasypial, takze troche by zleciało

Tak wszyscy marudza o gp a co myslicie o dentystach? ceny to juz totalnie powalaja.
No razem prowadzimy firme. Na szczescie sie nie zabijamy...jeszcze...

Do dentysty to latam do Polski - kolejne zboczenie. Przyjaciolka mojej mamy jest dentystka i od lat do nikogo innego nie chodze... No poza chirurgiem szczekowym, tez w Polsce.
Stary 2009-03-31, 23:30   #134
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Ja bylam raz u dentysty, jak bylam w ciazy wiec mialam za darmo i lipa, poszlam leczyc zeba z mala dziurka a wrocilam bez zeba
Stary 2009-03-31, 23:33   #135
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja bylam raz u dentysty, jak bylam w ciazy wiec mialam za darmo i lipa, poszlam leczyc zeba z mala dziurka a wrocilam bez zeba
O matko! Mialam nosa zeby nie korzystac z darmowej "opieki" dentystycznej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 23:47   #136
monka23
Zakorzenienie

Aga wiadomo ze duze miasta maja równiez swoje minusy. Co do ludzi o sa ludzie i ludziska niezaleznie od miejsca zamieszkania tym sie nie przejmuj .

Aaliyah hehehe u nas byla by klótnia kto komu szefuje, moj tz to tyran a nie szef, takiego to bym ubila golymi rekami. Potrafi czlowieka wyprowadzic z rownowagi. Ja tez do dentysty bujam w pl , jakos nie mam zaufania do angielskich, pozatym te ceny, szkoda tyle pieniedzy na glupie rejestracje , zaliczki . Jak bylismy w turcji , moj tz byl tez tam u siebie u dentysty, to wpdali Anglicy tez stali klienci Mowia ze jada na wakacje i robia zeby przy okazji, taniej, solidniej i przyjemniej.

Czytałyscie o tej polskiej rodzinie , gdzie im wybili drzwi, meza pobili, jakies gowniarze. Szok normalnie co za cholota. Kazali im spadac z Angli i wracac do Pl. Strach normalnie isc spac , wejda ci do domu , krzywde bogwie jaka zrobia.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Aga o jej szkoda zeba, co za cwok gdzies ty byla, ja raz bylam i przezylam udalo mi sie ale wiecej nie skorzystam, wtedy wyjscia nie mialam

Ejva a co ci dzieciaczki choruja bo cos doczytałam teraz, oby przeszło do rana. Niech duuuuzo pije, pewnie to wiesz, moj maly dwa razy wymiotowal kiedys i juz byl odwodniony , musielismy spedzic noc w szpitalu
Stary 2009-04-01, 03:04   #137
piwusia5
Rozeznanie

Witam

Ja od roku (dokładnie 2.04.2008) mieszkam w Anglii. Co prawda nie mamusia... ale się bardzo staramy o potomstwo. (min. leczę się)
Jestem z Hrabstwa North Yorkshire Mała nadmorska mieścinka

Wpuścicie mnie do swego grona??
Stary 2009-04-01, 09:01   #138
angie19
Raczkowanie

witaj piwusia5
Pewnie ze dolaczaj rady mamus zawsze ci sie przydadza w przyszloscia co do dzidziusia to mam nadzieje,ze sie uda i wkrotce zaczniesz odliczaniepozdrawia m
Ejva super,ze ci sie udalo malymi kroczkami do przodu nawet sie nie obejrzysz a przespi cala noctrzymam kciuki zdrowka dla drugiego maluszka moze cos jej siadlo na brzuszku i bedzie juz dobrze pozdrawiam
Ja to mam tak z laptopem jak wszyscy sa online i chcialabym sobie pogadac to moj sterczy nade mna bo wlasnie cos musi sprawdzic i tak sprawdza do 1 w nocy az ja pojde spac .
Tak czytam wasze wypowiedzi o dentystach to az mnie trzesie nie nawidze chodzic nawet na sprawdzenie chyba uraz z dziecinstwa SZKOLNA DENTYSTKA Boze ty moj ta to miala wyczucie
Tu bylam pare razy u dentysty nawet w ciazy polecialam z bolem babka mowi ze do wyrwania no dobra jeden mniej ale przy okazji dala mi liste co ona by jeszcze tam sobie podziubala w tym moim uzebieniu i cena£250 a za wyrwanego zabka £50 sie nalezy.Zaplacilam zwialam i wiecej nie wrocilam ale za ubezpieczenie place co miesiac to tak na wypadek jakby z malym trzeba isc

Sluchajcie mam pytanie czy wam po ciazy tez tak wlosy ?Mnie doktorka powiedziala,ze to normalnetak do 6miesiaca po a potem wszystko wroci do normy mi juz idzie 8 miesiac i mam coraz mniej wlosowWczoraj farbowalam wlosy i co zawsze musze uzyc 2 opakowania zuzylam jedno i troszke zostalo!!Ale lipa chyba bede lysa niedlugo!
Stary 2009-04-01, 09:03   #139
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez piwusia5 Pokaż wiadomość
Witam

Ja od roku (dokładnie 2.04.2008) mieszkam w Anglii. Co prawda nie mamusia... ale się bardzo staramy o potomstwo. (min. leczę się)
Jestem z Hrabstwa North Yorkshire Mała nadmorska mieścinka

Wpuścicie mnie do swego grona??
Jasne

angie mi zawsze wypadaly wlosy, po porodzie bardziej ale teraz normalnie, juz sie przyzwyczailam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 09:18   #140
angie19
Raczkowanie

Wlasnie pytalam mojego moze sniadanko by zjadl bo cieplutkie bagietki kupilam polecialam jak lysy burek do greggsa z ranca bo jeczal ze go cos blecy bola no to pomyslalam ze sniadanko mu polepszy humorek a on ze nie chce bo jeszcze bedzie spalCholera nie trafisz za facetami
Stary 2009-04-01, 09:22   #141
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Wlasnie pytalam mojego moze sniadanko by zjadl bo cieplutkie bagietki kupilam polecialam jak lysy burek do greggsa z ranca bo jeczal ze go cos blecy bola no to pomyslalam ze sniadanko mu polepszy humorek a on ze nie chce bo jeszcze bedzie spalCholera nie trafisz za facetami
Hehe moj to by mogl spac caly dzien czasem, ale mu nie daje. Jak zrobie sniadanie to go budze bo inaczej schowam lub zjem sama, no chyba ze jest po nocce to daje pospac np. dzis
Stary 2009-04-01, 09:35   #142
angie19
Raczkowanie

A moze choc raz oni by zrobili dla nas jakies sniadanko? tylko balabym sie wpuscic mojego do kuchnii bo wszystko byloby wyciagniete caly zlew garow i pewnie cos przypalone!!!!
Stary 2009-04-01, 09:47   #143
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Ceny poza Londynem sa kuszace...ale tylko one. Ja nie umialabym zyc z dala od tego miasta... Prowincja jest dla mnie dolujaca...
ja nie lubie wielkich miast,ale wiosek tez nie na wakacje za to tylko wielkie turystyczne miasta, bo w kameralnych miescinach sie nudze
Cytat:
Do dentysty to latam do Polski - kolejne zboczenie. Przyjaciolka mojej mamy jest dentystka i od lat do nikogo innego nie chodze... No poza chirurgiem szczekowym, tez w Polsce.
ja chodze tutaj. nie narzekam w przyszlym tyg ide na czyszczenie i kusi mnie wybielanie,ale z tym sie moge wstrzymac,wiec porownam sobie do cen polskich.

Cytat:
A moze choc raz oni by zrobili dla nas jakies sniadanko? tylko balabym sie wpuscic mojego do kuchnii bo wszystko byloby wyciagniete caly zlew garow i pewnie cos przypalone!!!!
yyy nie generalizujmy. moj robi sniadania z kawa co rano,a w kuchni to ja zostawiam wiekszy balagan. uwielbiam gotowac,ale sprzatc niekoniecznie
na szczescie mamy uklad. ja gotuje,on zmywa

jestem wsciekla!!!!!!!!!! dostalam kolejny mandat. 10 min dluzej na parkingu,a limit byl 90 min. najelpsze, bo szkolenie mialam w tym czasie,a zaklad pracy nie posiada parkingu,wiec pod Aldim zostawilam. pytam sie za co ?????????
Stary 2009-04-01, 09:59   #144
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Dokladnie
Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
yyy nie generalizujmy. moj robi sniadania z kawa co rano,a w kuchni to ja zostawiam wiekszy balagan. uwielbiam gotowac,ale sprzatc niekoniecznie
na szczescie mamy uklad. ja gotuje,on zmywa
Aga, angie chyba mowila o moim i jej tzcie bo sie o nich wypowiedzialysmy
Stary 2009-04-01, 10:22   #145
angie19
Raczkowanie

Dokladnie . Nie uogolniam wszystkich tz-etow bo wielu robi sniadania i nawet przynosza do lozka. ale nie moj i nie tz agimili-niestety

maatra wlasnie dlatego nie posiadam prawa jazdy mnie to by zaraz szlag trafil nie mowiac juz o bezmyslnych kierowcach i korkach w miescie
Stary 2009-04-01, 10:26   #146
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Z tymi parkingami to jakas masakra jest bylismy w Londynie 3 dni i poszlo nam na parkingi prawie 200£
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 10:32   #147
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokladnie . Nie uogolniam wszystkich tz-etow bo wielu robi sniadania i nawet przynosza do lozka. ale nie moj i nie tz agimili-niestety

maatra wlasnie dlatego nie posiadam prawa jazdy mnie to by zaraz szlag trafil nie mowiac juz o bezmyslnych kierowcach i korkach w miescie
to chyba czas szkolenie im zorganizowac
niby tak,ale autem wygodniej. poza tym w mojej pracy wymagany jest pojazd.

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Z tymi parkingami to jakas masakra jest bylismy w Londynie 3 dni i poszlo nam na parkingi prawie 200£
jest masakra przeciez to majatek. ja rozumiem mandaty za wykroczenia,typu : swiatlo czerwone,predkosc,ale parking Aldiego ??? wsciekla jestem. w poniedzialek mam nastepne szkolenie,ciekawe gdzie mam auto zostawic

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2009-04-01 o 10:33
maatra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 10:40   #148
angie19
Raczkowanie

Aga wiem ze wygodnie nie musisz sie martwic o autobusy czy ciezkie siaty nie raz bylam juz u kresu sil i twierdzilam ze ide na prawko ale zawsze moj mi tlumaczyl ze sie nie nadaje bo na samym wstepie to bym egzaminatora zezarla z butami niestety mam ciezki charakterekAle mimo to zazdroszcze kobietkom z pojazdem
Stary 2009-04-01, 10:45   #149
Sznapi
Raczkowanie

Czesc dziewczyny
parkingi takie drogie a ja wlasnie auto chce kupic.
Czy moglybyscie mi powiedziec ile czekalyscie na CHB i CTC bo ja wlasnie miesiac temu zlozylam i zastanawiam sie ile to jeszcze potrwa.
A i tak mniej niż jutro..."
Sznapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 10:51   #150
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
jest masakra przeciez to majatek. ja rozumiem mandaty za wykroczenia,typu : swiatlo czerwone,predkosc,ale parking Aldiego ??? wsciekla jestem. w poniedzialek mam nastepne szkolenie,ciekawe gdzie mam auto zostawic
Tyle nam wyszlo bez mandatow

Samochod to dla mnie duze ulatwienie z dwojka dzieciakow, tym bardziej ze to ja robie zakupy
ale po mojej wysepce to sie spokojnie jezdzi
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości