|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to rzucaj jednym w moja stronę, bo zapomniałam już jak smakują... Skarby z Fasolinkami...mam dla Was cosik... o ! a_baby15.gif Edytowane przez izka19855 Czas edycji: 2009-03-30 o 20:08 |
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony doskonałe PM2008
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki, witam się wieczorowo
Coś mnie chyba przesilenie wiosenne dopadło, bo jakoś w ogóle nie mam weny do pisania na wizażu... Ale znowu się pochwalę Kolejny klient pochwalił moje tłumaczenie
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha niedługo pewnie podwyżkę dostaniesz
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
haha, oj fajnie by było z podwyżką, ale szczerze wątpię...
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje i ukłony zdolniacho Aguniu
![]() Mój mężulek dziś ma śpiący nastrój ale udało mi się go wygonić by powynosił rzeczy do piwnicy. ja posprzątałam kuchnię naszą-jest odświeżona i pomalowana na biało-poza tym rury są zabudowane.Wszystko nabiera kształtu, takiego jaki zaplanowaliśmy. Co słonka myślicie o tej lampie do kuchni??http://www.allegro.pl/item588721497_...na_nowosc.html Nie mamy jeszcze mebli i kafelek ale to zrobimy jak nastaną lepsze czasy ![]() Jutro do względnego porządku doprowadzę mały pokój bo mam lekcje zaklepane.Duży pokój to kłębowisko brudu, narzędzi i elementów następnego wystroju. Tak w ogóle dowiedziałam się też dzisiaj że będziemy mieć czujki przeciwpożarowe-o naiwna zapytałam po co wystaje ten dodatkowy kabel obok kabla lampy. Będę mieszkała w domu, którego pole elektromagnetyczne sprawi iż będę świeciła jak ufok ![]() Jednym słowem będzie u nas jeszcze weselej niż przypuszczałam. Obecnie najbardziej ukochanym miejscem w moim domu pozostaje łazienka- i choć kafelki mi się gryzły to okazało się że przy zastosowaniu odpowiednich dodatków(niebieskie ręczniki, niebieska "narzutka" na pralkę- w perspektywie biało niebieski kosz na bieliznę i żółty komplet dywaników , wyglada tam całkiem całkiem. Tylko mydło w płynie mam nie pod kolor-jest różowe i mi się kłóci grr
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Kto wie Agunia może szefostwo zrobi Ci niespodziankę
![]() ja spadam narazie zajrzę później |
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Co do lampy- bardzo fajna
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
ranyyyyyyyyyy jakie wy plodne jestescie :P
mialam sporo do nadrabiania ![]() tesknilyscie troche czy eeeeetam?? z tego co pamietam: Zareczyny--- rzeczywiscie fajne te nasze zareczyny kazda co innego i kazda ciekawie![]() kurde i napracowalam sie tak ze niezly esej mi wyszedl ale gupi wizaz zjadl mi czesc posta wiec wybaczcie,ale zareczyny opisze jak znowu mi wena wroci i wiecej czasu bede miala.... na razie moge sie pochwalic pierscionkiem jaki wtedy dostalam ![]() pokaze Wam linka do strony <mam nadzieje ze nie bedzie to uznane za reklame, ale nie chce mi sie kopiowac i wklejac samego obrazka: http://www.wec.com.pl/Pierscionki/Pi...J-Si-p905.html dodam tylko ze to byl typ nr 1 na liscie moich pierscionkow ktore pokazywalam TZtowi przed...co sie pozniej okazalo pokazalam go juz po tym jak go zakupil ![]() ps. my tez internetowa para ![]() Psiaki---my tez mamy wizje domku i pieskow, za kotami srednio przepadam (wybacz kotek to nie tyczy sie Ciebie ) u tesciow teraz mieszkamy i mamy w domu kocice i ostatnio wlasnie miala rujke (przez tydzien!!) o maskakra jakas!!! po prostu wskakiwala mi na plecy i podgryzala po szyi zeby ja glaskac a nie wspomne jak tylek przy tym wypinala ale ze niby co ja mam wspolnego z kocurem??!![]() moj malzon tez spokoju nie mial i wszystko dobre zeby sie poocierac troche...na szczescie juz jej przeszlo i znowu jest ta sama wredna kocica co na rece sie nawet nei da wziac wole ZDECYDOWANIE psy aha i my mamy w planach zakup jakos w sierpniu psiaczka --- cane corso a jak bedziemy mieli juz dom i dzieciaczki to bedzie drugi wlasnie labradorek ![]() kotek- ja tez ogladalam Marley i ja i tez poryczalam sie jak bobr na koncu!! film za duzo tego scenariusza to nie ma,ale ogolnie jest bardzo radosny i mysle ze warto go obejrzec! ale ksiazka zdecydowanie lepsza!!! ja czytalam juz dawno temu i smialam sie do lez i tak samo pozniej plakalam na koncu! Iza- prezenty to rzeczywiscie wymyslacie swietne!! nasi znajomi tez mieli nam na slubie dac jakis super fajny wazon a do niego wrzucic "kase" to co dawali ale w 1gr dobrze ze zmienili zdanie i dostalismy garnki, bo jakbysmy trafili do banku z takim workiem groszowe to bys ie dziwnie patrzylia ta lampa tez jakos srednio mi pasuje do kuchni mi sie wydaje ze takie wiszace chyba lepiej wygladaja ...kurde i wieksza czesc zapomnialam bo tyle mialam nadrabiania ze cytowanie nie wchodzilo w rachube.... madziczek- a co sie stalo ze zle sie czujesz??? kasienka- 1sza kiecka siuper! i rzeczywiscie swietnie pasuja do Ciebie takie olowki- masz figure do nich... ja wygladam jak dziecko z 3go swiata z wydetym brzuchem ehhhh musze sie wziac za siebie i zrzucic pare "deko"monai- mi tez sie podobaja takie bluzeczki z zabotem...ale u kogos...siebie w tym jakos nie widze... te co kasienka pokazala sa bardzo eleganckie! eeeh zmeczylam sie...pozwolcie ze oddale sie na spoczynek ![]() aaa w lidlu sa foremki do muffinek jakby ktoras byla zainteresowana jedynie 20zl a dodatkowo sa papilotkibuziole
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie już upatrzoną hodowlę?
|
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie krzycz proszem ![]() a tak serio serio to od razu z psiakiem planuje kurs posluszenstwa ![]() kiedys marzylo mi sie zrobienie kursu na psa poszukiwawczego! albo z wykorzystaniem do dogoterapii ale u nas ciezko o taki kurs...najblizej mam do Rzeszowa...ale moze kiedys mi sie uda... a cane corso niby wyglada na ostrego,ale w sumie i z pudla mozna zrobic rottweilera moja kolezanka takiego miala! widzialyscie kiedys pudla -MINIATURKE!!!! w pieknym zielonym, plastikowym kaganscu?? :haha ha: tak kiedys zawitalysmy do weterynarza a tam studenci w smiech!! ale okazalos ie ze psiak mial syndrom bialego fartucha
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
katey no nie pochwalę tego niestety
Przede wszystkim z jednego powodu- strasznie kochana ryzykujesz, nie tylko choroby genetyczne, ale i przede wszystkim charakter... Jak weźmiesz z psa z niewiadomego źródła, to niestety ryzykujesz bardzo że piesek będzie niezsocjalizowany i mogą się pojawić problemy z agresją. Naczytałam się już o takich psach aż za dużo, nawet doświadczeni szkoleniowcy mają problemy z wyprostowaniem takiego psa... Polecam poczytanie artykułów Zofii Mrzewińskiej, to jest autorytet jeśli chodzi o psy. Ostatnio coraz częściej zdarzają się nawet agresywne labradory, mimo, że właściciele mają jak najlepsze chęci żeby je dobrze wychowaćMy za naszego psiaka też dajemy 2000zł, dużo, owszem, chociaż zależy jak na to patrzeć. Jakby nie było, wiem że pies będzie warty tej ceny. A wolę nie ryzykować, że mimo nawet najlepszego szkolenia wyrośnie mi bestia. A że nie stać? My takiej gotówki też nie mamy, powoli odkładamy, większość hodowli godzi się sprzedać psiaka na raty. To jest zakup na kilka dobrych lat przynajmniej, warto go dobrze przemyśleć. A dodatkowo to jest duży pies, dużo ludzi pisze, że owszem kupiło taniej psa, ale potem x razy tyle wydali na leczenie, bo dysplazja i te sprawy. Ja bym się bała naprawdę tak ryzykować
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-03-30 o 21:46 |
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale zescie naplodzily.... az cytowac nie mialam mozliwosci
Cytat:
super bizu. Jak Ci zginie to bede to ja . wiedzialam, ze mialalam Cie kiedys poprosic o cos. Powiedz mi Slonce ile kosztuja spinki do koszul na takich targach? Moj maz ostatnio choruje na kolorowe spinki do mankietow i mysle aby mu jakies fajne kupic. A ta pierwsza spodniczka bombowa. Iza szczerze ten kinkieto-plafon niezbyt mi pasuje do kuchni. Porozgladaj sie za czyms wiszacym Madziczek nie masz sie czym przejmowac pomimo Twej niedyspozycji spotkanie uwazam za udane . Moj maz stwierdzil ze bardzo mlodziutko wygladaszCzekoladko gratuluje podwyzki i awansu. A co do diagnozy, ciezko to widze, tym bardziej ze wiem iz nie spieszycie sie do potomka Agus fajnie ze w pracy idzie Ci tak superowo. Pochwala od klienta moze zaprocentowac w przyszlosci .My dzis zakonczylismy batalie z mieszkaniem. Oficjalnie maz stal sie jego prawowitym wlascicielem. Zalatwilismy tez szereg papierkow w spoldzielni i meldunek mego Skarba. Wieczorkiem przygotowalismy mala posiadowke z tego tytulu aby podziekowac za "prezent". Oczywiscie ciezka to byla posiadowa, bo u nas grypa zoladkowa w domu sie zalegla i mamy ofiary . W dodatku moj maz pochwalil mnie za cierpliwosc i zastanawia sie jak ja wytrzymuje tyle czasu z tesciowa pod jednym dachem, on juz od rana dzis mial dosc jej fochow ![]() Pamietacie jak ostatnio sie cieszylam, ze moja psiapsoila z Torunia jest w ciazy.... nietty juz nie jest. To juz jest 3 para moich znajomych, ktora stracila w ostatnim polroku malenstwo. Zaczynamy sie z mezem bac... |
|
|
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jakby moj malz wiedzial ze mamy wydac 2tys na psa to by mnie chyba razem z nim pogonil! tym bardziej w tym okresie jak budujemy sie i kasa potrzebna na inne rzeczy... nie twierdze ze nie ma ryzyka ale tez nie zamierzam kupic 1szego lepszego psa w jakiejs budzie...mam zamiar pojezdzic i zobacze jak psy sa trzymane i w jakich warunkach! moze mi sie uda kupic psa w jakiejs hodowli ale to sprawa do dluzszych przemyslen i rekonesansuw hodowlach... co do dysplazji to czesto suki maja robione przeswietlenie w tym kierunku wiec mysle ze mozna tego uniknac...z drugiej strony to nawet w hodowli i rodowodowym psom sie zdarza zapasc na to schorzenie...
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo trzymają je w jakiejś oborze, w ciemnicy, a na czas odwiedzin zabierają psy do domu i udają jak to ładnie. U rasowców też bywają choroby, ale- po pierwsze, jak przestudiujesz rodowód i okażę się, że w iluś tam pokoleniach nie było problemów, to ryzyko jest minimalne, a po drugie- nawet jak, odpukać, coś się zdarzy i wystąpi choroba genetyczna to hodowca powinien zwrócić koszty leczenia. EDIT: obejrzyjcie ' http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx filmik drastyczny,ale niestety az nadto prawdziwy... Do tego się przyczyniają pseudohowle głównie.... Dziewczyny błagam, jak psiak to tylko z prawdziwej hodowli albo ze schroniska. Ostatnio naprawdę chyba więcej w nich tych "rasowych-nierodowodowych" w typie rasy niż kundelków
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-03-30 o 22:06 |
|
|
|
|
#137 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka wieczorową porą
tradycyjnie ja na chwilkę, bo mój wąż się kąpie ![]() Cytat:
2- no co Wy!!! kurczaku mogłam wybrac fotkę z szerzej wyglądającym tyłkiem... nie mniej jednak dziękuje Cytat:
Nasza Gosieńka zamawiała też z tej stronki A propos... gdziez ona się podziewa? ![]() Cytat:
Dzieki wielkie, jak pokazywałam mojemu mężowi jak ją kupiłam na all za 19,90- to mówił, że te cekiny brązowe wyglądają jakbym się obsikała ![]() Cytat:
Jeszcze została... zalac rydzyka?? ![]() danke Cytat:
2- mówisz??? siem zawstydziła...danke Ci kochana Cytat:
ale lubię miec... taka sroczka ze mnie a książkom się oparłam... byłam twarda ![]() ja tyż nic nie widzu ![]() Cytat:
![]() 2- eeee tam <nie no żartowałam 3- teraz: eeeeeeeeee tam- moje nieciekawe 4- słonko moje obrączki były od Węca przyszły idealne!!! 5- dziękuję Ci słonko ![]() Jutro lecę zbija parę "deko" na body space- podejście nr 2 Daguś- moja droga za ten komplecik <zawieszka i wkrętki> dałam całe 15 zł gdybym wiedziała to bym ci taki kupiła Bardzo liczyłam na to stoisko na którym ostatnio kupiłam komplet biżu malowanego szkła i tam tez właśnie te spinki były. Niestety nie było tej Pani ![]() Spinki <o ile dobrze pamietam> kosztowały sporo... bo jakieś 25 zł Chociaż... czy ja wiem? 35 zł jakieś takie posrebrzane albo pozłacane to najmniej kosztują Wiem, że ta babka ma konto na allegro i tam sprzedaje tę biżuterię. Jak to znajdę to dam ci znac Tymczasem mój wężyk powrócił pachnący i ogolony z kąpieli i zamierzam go własnie nieco pomolestowac... więc wybaczcie mi moje drogie... ale się z Wami juz pozegnam ![]() Do juterka... mła
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiem właśnie- tyle że ja nie bardzo chcę mieć w kuchni coś wiszącego-ta lampka mi się podoba więc i tak pewnie ją nabędziemy np do małego pokoju
![]() Poszukam jeszcze troszkę-nasza kuchnia będzie nowoczesna-ze stołkami barowymi bo przy parapecie zrobimy stolik. Skonsultuję te zakupki jeszcze ![]() Co do piesków to się nie wypowiadam bo ich zwyczajnie dobrze nie znam a i przy naszych rozjazdach piesek by się męczył (a tak w ogóle to ja uwielbiam kotki) Podzielam zachwyty nad biżuterią Kasieńki- Dageciku ja mam bliżej do niej i jej szkatułki z biżuterią niż ty więc pierwsze podejrzenie po zagubieniu spadnie na mnie ![]() Kurcze- wiecie odkryłam że prócz tego iż nie lubię remontów nie przepadam także za urządzaniem wnętrz Jakby zrobili program "Mam antytalent" a ja wystąpiłabym ze swoimi zdolnościami plastycznymi lub śpiewem wygrałabym w przedbiegach
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#140 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
tylko raczej nie do kuchni tak mi się wydaje ![]() Cytat:
![]() Ad 2 Przepiękny pierścioneczek ![]() Ad 3 Przypomniałam sobie że ostatnio myślałam o tej foremce aby sobie kupić - chyba musze skoczyc jutro do lidla. A na ile sztuk są ? Cytat:
![]() Ad 2 No własnie u mnie jest podobnie - to znaczy moja najlepsza kumpela już dwa razy straciła osatanio fasolkę i też mnie to martwi ... Cytat:
Ale chyba nie powinnam tego robic przed snaem bo jakos teraz tak mi nie za bardzo ....
|
||||
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2 Dlatego napisałam od razu, że drastyczny. jak ktoś ma słabe nerwy a przy okazji bardzo lubi zwierzaki to na sen faktycznie nie wskazane
|
|
#142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na wiosenkę zakupię jakieś kiecki na pewno no staniki wyglądają świetnie ale trochę się boję przez neta zamawiac upojnej nocy a ja sama w domku, czekam aż mężulo z pracy wróci niedługo Dobrej nocy |
|||
|
|
|
#143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A kolorowe spinki na all znalazlam z przesylko po 32 zl, wiec na takich targach to sie oplaca takie cudenka nabyc. Uiwlbiam takie nieszablonowe cudenka....Cytat:
. A jak juz bedziesz w zasiegu reki Kasienkowej szkatulki to wiesz... ![]() Cytat:
Cytat:
. A poki mieszkamy u tesciow to staranek nie bedzie....
|
||||
|
|
|
#144 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będę za rychłą przeprowadzkę żebyście mogli jak najszybciej zacząć starania... ![]() Dobranoc wszystkim czuwającym jeszcze na wizażu PMkom
|
|||
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie żonki doskonałe
po wywołaniu przez Daget ujawniam się i mam nadzieje, że mnie przyjmiecie? ![]() Nasz ślub był 25.10.08 i oczywiście był to najwspanialszy dzień w naszym życiu
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko prosimy o mocne ich trzymanie hihiCytat:
, a zdjeciami slubnymi nie pogardzimy
|
||
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkamy w Krakowie, na razie wynajmujemy mieszkanie, ale pomału rozglądamy się za kupnem, tylko ceny nas przerażają, dzieci jeszcze nie mamy ale chcielibysmy no a zdjęcia to nie wiem, zależy czy się mój ślubny zgodzi żeby jego gębke ujawnić publicznie
|
|
|
|
|
#148 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorkiem po kolacyjce i kąpieli
![]() no to musi ci się zachcieć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ad. 2 ![]() Cytat:
ad. 2 ładny Cytat:
![]() ad. 2 smutno się czyta takie wieści Cytat:
![]() ad. 2 to nie przeszkadzamy w wężowskim molestowaniu ![]() Cytat:
Zmykam na wątek mamusiowy, bo one też są bardzo płodne w postach i kątem oka oglądam Kryminalne zagadki Las Vegas
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poprosimy jakieś foteczka z tego dnia, bo my jesteśmy bardzo zachłanne ![]() to moje kciuki ![]() ![]() ![]() a to mojego synka ![]() ![]()
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie wszystkie poranne ptaszki? Dziwne ze jeszcze nikogo tu nie bylo... zaprszam na kawke i szpinakowo-serowe kieszonki
![]() Malutka nie dizekuje za kciukasy ale buziaka i tak dostaniecieMooonik zawsze mozesz zamalowac gembusie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

taaaakie pyszne, że jak je pierwszy raz kupiłam to teraz już zawsze je mam

ale ze niby co ja mam wspolnego z kocurem??!
wole ZDECYDOWANIE psy

super bizu. Jak Ci zginie to bede to ja
hand-made: urodzinowo na 40tkę
kurczaku mogłam wybrac fotkę z szerzej wyglądającym tyłkiem...