JEDZENIE KOMPULSYWNE- dla osób z kompulsem! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-15, 05:31   #121
Atram
xxyy

Dot.: Obzarstwo

wilczyca, ja mam dokaldnie to samo.. ale walcze z tym. przeciez jedzenie nie moze miec nade mna kontroli, nie moze byc silniejsze niz ja. musi sie udac...
Stary 2007-05-15, 09:09   #122
ewakuacja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
ale napisalas ze zjadlas tylko dwie kanapki, maly obiad i jogurt powinno sie jesc 3 wieksze posilki i dwa male

no tak ale napisałam tez ze czekam na kolacje ktora jest trzecim posilkiem glownym a w miedzy czasie byl jogurt i kapustka
ewakuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 16:19   #123
andziuchna
Zakorzenienie

czesc dziewczyny... zauwazylam ze ostatnio tez mam problem z jedzeniem :/
pol roku temu zaczelam brac tabletki anty i przytylam 6kg (pomimo to wygladalam normalnie) ale postanowilam schudnac... schudlam 3 kg i stwierdzilam ze wygladam dobrzei sie zaczelo obzarstwo - jak u wilczycy no i innych z Was.. nie chce za bardzo isc do psychologa bo szczerze powiem ze boje sie tego co mialabym uslyszec. powiedzialam o tym kolezance no i "tak jakby" mamie ale oczywiscie uslyszalam ze sobie cos ubzduralam bo wygladam normalnie i sie nie musze przejmowac:/ teraz chce znow schudnac bo nie mieszcze sie w ulubione ubrania :| super

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 18:27   #124
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny... zauwazylam ze ostatnio tez mam problem z jedzeniem :/
pol roku temu zaczelam brac tabletki anty i przytylam 6kg (pomimo to wygladalam normalnie) ale postanowilam schudnac... schudlam 3 kg i stwierdzilam ze wygladam dobrzei sie zaczelo obzarstwo - jak u wilczycy no i innych z Was.. nie chce za bardzo isc do psychologa bo szczerze powiem ze boje sie tego co mialabym uslyszec. powiedzialam o tym kolezance no i "tak jakby" mamie ale oczywiscie uslyszalam ze sobie cos ubzduralam bo wygladam normalnie i sie nie musze przejmowac:/ teraz chce znow schudnac bo nie mieszcze sie w ulubione ubrania :| super
Zastanów się, skąd biorą się u Ciebie te napady obżarstwa. Może to nie na tle psychologicznym? Piszesz, że się odchudzałaś - może po prostu jesz za mało, a pod wieczór organizm domaga się kalorii?
Jeśli tak nie jest, pomyśl, w jakich okolicznościach zjadasz tak dużo. Czy jesz wtedy, gdy jest Ci źle, czy zajadasz problemy, czy może po prostu wcinasz z nudów?

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 16:17   #125
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Niestety też miewam napady jedzenia kompulsywnego. U mnie spowodowane jest po części tym, że kiedyś głodziłam się, a mój żołądek się skurczył i teraz domaga się wiekszej ilości jedzenia. No cóż, walczę z tym i staram się powstrzymywać bo do niczego dobrego to nie prowadzi, a tymbardziej do utrzymania wagi po tym, jak schudłam, na czym mi oczywiście zależy.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 18:35   #126
nothingirl
Raczkowanie

Ehh..ja tez mam ed i dzisiaj od tygodnia nie mialam napadu)co mnie cieszy.Chcialabym schudnąć jakies 2 kg bo duzo mi nie przybylo ale ciągle musze sie kontrolować ;(..Ja juz niewiem co sie ze mna dzieje 2 lata temu mialam anoreksje wazylam wtedy 34kg przy 165wzrostu;/,pozniej bylo juz tycie chudniecie i tycie i tak w kołko;/...doszla bulimia ,rzyganie itp.Za kazdym razem jak chce zaczać normalnie jesc nie umiem poprostu ;(albo sie odchudzam albo obzeram;((..chcialabym poprostu schudnąc te2kg ktore mi przybyly i zaczac w miare normalnie jesc nie miec zadnych wyrzutów itp;/Wierze że mi sie uda tylko jestem malo cierpliwa i czasem poprostu mam dosć siebie i trace nadzieje;(
nothingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 12:19   #127
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Niestety też miewam napady jedzenia kompulsywnego. U mnie spowodowane jest po części tym, że kiedyś głodziłam się, a mój żołądek się skurczył i teraz domaga się wiekszej ilości jedzenia. No cóż, walczę z tym i staram się powstrzymywać bo do niczego dobrego to nie prowadzi, a tymbardziej do utrzymania wagi po tym, jak schudłam, na czym mi oczywiście zależy.
To bzdura. Domagać się może ciało jak ma tego jedzenia za mało, ma za mało energii do życia, jak dłużej nie jesz i zbyt się podgłodzisz od ostatniego posiłku, potem możesz niepohamowanie zjeść za dużo, ale od skurczonego żołądka nie ma napadów.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 15:17   #128
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nothingirl Pokaż wiadomość
Ehh..ja tez mam ed i dzisiaj od tygodnia nie mialam napadu)co mnie cieszy.Chcialabym schudnąć jakies 2 kg bo duzo mi nie przybylo ale ciągle musze sie kontrolować ;(..Ja juz niewiem co sie ze mna dzieje 2 lata temu mialam anoreksje wazylam wtedy 34kg przy 165wzrostu;/,pozniej bylo juz tycie chudniecie i tycie i tak w kołko;/...doszla bulimia ,rzyganie itp.Za kazdym razem jak chce zaczać normalnie jesc nie umiem poprostu ;(albo sie odchudzam albo obzeram;((..chcialabym poprostu schudnąc te2kg ktore mi przybyly i zaczac w miare normalnie jesc nie miec zadnych wyrzutów itp;/Wierze że mi sie uda tylko jestem malo cierpliwa i czasem poprostu mam dosć siebie i trace nadzieje;(
Odpisałam Ci w wątku 'Moja historia'

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
To bzdura. Domagać się może ciało jak ma tego jedzenia za mało, ma za mało energii do życia, jak dłużej nie jesz i zbyt się podgłodzisz od ostatniego posiłku, potem możesz niepohamowanie zjeść za dużo, ale od skurczonego żołądka nie ma napadów.
Tak, zgadzam się, jednak jak słusznie zauważyłaś napady głodu mogą być konsekwencją wcześniejszej, złej (zbyt niskokalorycznej) diety. Jednak po jakimś czasie wszystko powinno się ustabilizować, i powinno się jeść normalnie - nie za dużo, nie za mało.

Stary 2008-06-03, 16:51   #129
nothingirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewakuacja Pokaż wiadomość
Czesc.

Ja mam podobnie. Zjem obiad, mama wraca ze sklepu i mimo ze jestem nakedzona musze zjesc banana, potem jablko, chleba, jablko.. U mnie chodzi o to ze jak jest cos co lubie to musze zjesc natychmiast i wszytsko naraz-cala tabliczke czekolady, wszytskie ciastka, wszystkie owoce itd.. Ale jaby tego akurat w domu nie bylo to byloby ok,ale jak wiem ze to jest to nie moge pozwolic by tak lezalo Musze pozrec Jem wiecej od mojego chlopaka! on moze sie oprzec wszystkiemu a ja nie-bo lubie.. Nie jestem gruba bo przy wzroscie 174 waze od 57-59 kg. Ale mam brzuch okropny, zero wcięcia w talii.. Nie chce miec tego sadelka, chodzilam na silownie, do tego rower.. ale co z tego jak żrę .. No i co? To jest na podlozu psychicznym u mnie tez?

Trzymajcie sie
Ja mam to samo;((dzisiaj znowu sie objadlam mam tak juz od tygodnia..ale wczesniej przynajmniej w miare sie kontrolowalam,do tego dochodzi wymiotowanie.Ja juz niewiem co mam robic ..za 2 tygodnie wyjezdzam na wakacje ,a przez te obżarstwo przybylo mi z 3kg i musze sie tego pozbyc tylko że ja ciągle coś jemnie chce mi sie juz życ...nienawidze siebie
Stary 2008-06-03, 18:35   #130
andziuchna
Zakorzenienie

jak ja sie staram kontrolowac to mysle o tym wiecej i konczy sie jeszcze wiekszym obzarstwem... mam takie dni ze jest ok i sie powstrzymuje (najczesciej jak spedzam duzo czasu poza domem) ale np wczoraj byla porazka... dzis mam nadzieje ze wytrzymam do konca bez obzerania ale w sumie juz wyzarlam wszystkie slodycze wiec moze jakos dam rade i obejdzie sie bez talerza kanapek ;(

Stary 2008-06-03, 18:48   #131
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz niewiem co mam robic ..
Ja wiem. Iść do lekarza.
Więcej napisałam w tamtym wątku.

Dobiło mnie to, że się nie leczysz.

Cytat:
za 2 tygodnie wyjezdzam na wakacje ,a przez te obżarstwo przybylo mi z 3kg i musze sie tego pozbyc tylko że ja ciągle coś jemnie chce mi sie juz życ...nienawidze siebie

Ile ważysz?

Cytat:
jak ja sie staram kontrolowac to mysle o tym wiecej i konczy sie jeszcze wiekszym obzarstwem... mam takie dni ze jest ok i sie powstrzymuje (najczesciej jak spedzam duzo czasu poza domem) ale np wczoraj byla porazka... dzis mam nadzieje ze wytrzymam do konca bez obzerania ale w sumie juz wyzarlam wszystkie slodycze wiec moze jakos dam rade i obejdzie sie bez talerza kanapek ;(
Nie magazynuj słodyczy w domu i bądź jak najczęściej zajęta. Gdy czujesz, że zaraz będzie wielkie jedzenie - wyjdź, przejdź się.
Przyjrzyj się też swojej diecie - może w ciągu dnia jesz za mało?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 23:03   #132
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość

Nie magazynuj słodyczy w domu i bądź jak najczęściej zajęta. Gdy czujesz, że zaraz będzie wielkie jedzenie - wyjdź, przejdź się.
Przyjrzyj się też swojej diecie - może w ciągu dnia jesz za mało?
staram sie ale to nie takie proste, zreszta jak sie nie mieszka samemu to nie do konca ma sie wplyw na to co jest w domu.... a w ciagu dnia nie jem za malo- jem normalnie

Stary 2008-06-05, 21:38   #133
nothingirl
Raczkowanie

Dzisiaj mały sukces..pierwszy dzień bez obżarstwa i wymiotów...no co trzeba sie cieszyc z malych rzeczy..i wreszcie uwierzyc w.. cud?
Dziewczyny zycze wam powodzenia bo wiekszosc zalezy od was ,wrescie to zrozumialam.Nie możemy sie poddac tej wstretnej chorobieMam nadzieje że jutro tez bede miala udany dzien i to sie skonczy niedlugo.Ide spac..dobranoc wam
Stary 2008-06-05, 22:24   #134
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj mały sukces..pierwszy dzień bez obżarstwa i wymiotów...no co trzeba sie cieszyc z malych rzeczy..i wreszcie uwierzyc w.. cud?
Dziewczyny zycze wam powodzenia bo wiekszosc zalezy od was ,wrescie to zrozumialam.Nie możemy sie poddac tej wstretnej chorobieMam nadzieje że jutro tez bede miala udany dzien i to sie skonczy niedlugo.Ide spac..dobranoc wam
no to super, gratulacje
mi sie tez "prawiie" udalo tzn jak przyszedl kryzys zrobilam sobie kanapeczke z maslem orzechowym i jakos wytrzymalam bez batonikow czekolad i tym podobnych
i tez wierze sie mi sie uda

Stary 2008-06-06, 11:11   #135
nothingirl
Raczkowanie

Cytat:
no to super, gratulacje
mi sie tez "prawiie" udalo tzn jak przyszedl kryzys zrobilam sobie kanapeczke z maslem orzechowym i jakos wytrzymalam bez batonikow czekolad i tym podobnych
i tez wierze sie mi sie uda
Widzisz jednak może sie uda..heh ja to sobie robie kakao takie slodkie i mi mija..przewaznieteraz mam odwyk od slodyczy przynajmniej przez miesiacprzeslod zilam sie przez ten okres niestety
Oby sie udalo
Stary 2008-06-06, 19:20   #136
andziuchna
Zakorzenienie

no ja jakos odzyskalam wiare w to ze sie uda dobrze ze jest goraco to nie chce sie jesc tylko pic :P czyli bez obzarstwa dzien 2

Stary 2008-06-06, 19:54   #137
nothingirl
Raczkowanie

Nom ja to bym mogla teraz truskawkami samymi życuwielbiaaam
Stary 2008-06-06, 20:54   #138
andziuchna
Zakorzenienie

ja ogolnie lubie praktycznie wszystkie owoce ;D ale powaznie widze ze jak jest upal to po czekoadze albo batoniku chyba bym nie wyrobila- wiec teraz jest jakis punkt zahaczenia zeby skonczyc z obzarstwem i wziac sie w garsc!!

Stary 2008-06-06, 21:01   #139
nothingirl
Raczkowanie

Ja tez uwielbiam chyba wszytskie.Jak narazie sie staram jeść w miae racjonalnie i troche zrzucic bo niestety troche przybylo ale do tego trzeba cierpliwosciwiec daje sobie troche czasu na to wszystko.A teraz jest dobra wlasnie pora na te rzeczy bo nie chce sie zbyt jesc jak gorąco jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 12:18   #140
andziuchna
Zakorzenienie

no dokladnie... mi przez gardlo teraz przechodzi tylko to co zimnne i nieslodkie czyli lepiej byc nie moze
dzis to juz chyba bedzie 3 dzien a wiem ze przetrwam bo przez upal na pewno nie bede miala ochoty na obzarstwo i na slodycze

Stary 2008-06-08, 10:38   #141
nothingirl
Raczkowanie

Zawiodłam;((..wczoraj jak przyjechalam do domu wieczorem zjadlam całą tabliczke czekolady i mnostwo orzeszkowno cóż znowu musze zacząć od nowa..ehh
Stary 2008-06-08, 12:56   #142
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Zawiodłam;((..wczoraj jak przyjechalam do domu wieczorem zjadlam całą tabliczke czekolady i mnostwo orzeszkowno cóż znowu musze zacząć od nowa..ehh
spoko ja tez... heh.. widze ze moja radosc byla przedwczesna... godzina 21 a ja 4 kanapki, duzy serek wanijlowy i batonika, pewnie jadlabym dalej ale juz nic takiego nie bylo ;/ porazka

Stary 2008-06-08, 14:07   #143
nothingirl
Raczkowanie

Cytat:
spoko ja tez... heh.. widze ze moja radosc byla przedwczesna... godzina 21 a ja 4 kanapki, duzy serek wanijlowy i batonika, pewnie jadlabym dalej ale juz nic takiego nie bylo ;/ porazka
Heh to nie jestem sama w takim razie..teraz pozostaje tylko iść do przodu..heh..znowu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 14:27   #144
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Heh to nie jestem sama w takim razie..teraz pozostaje tylko iść do przodu..heh..znowu
wlasnie.. znowu- a juz tyle razy probowalam i juz tyle razy bylam optymistycznie nastawiona i pewna siebie i za kazdym razem bylo to samo... juz teraz nie wiem sama jakos nie jestem w najlepszym nastroju

Stary 2008-06-08, 15:54   #145
nothingirl
Raczkowanie

Cytat:
wlasnie.. znowu- a juz tyle razy probowalam i juz tyle razy bylam optymistycznie nastawiona i pewna siebie i za kazdym razem bylo to samo... juz teraz nie wiem sama jakos nie jestem w najlepszym nastroju
Hej nie ma sie co łamać(i kto to mowi)ja tez mowilam to juz niewiem ile razy ale to jest realne tak mysle
Stary 2008-06-08, 21:19   #146
andziuchna
Zakorzenienie

aj szkoda gadac dzis znow porazka mialam siedziec w domu i "sie nazarlam" a sie okazalo ze jednak tż do mnie przyjechal :/ a wiadomo po takiej ilosci jedzenia na raz sie za dobrze nie wyglada ma sie wielki brzuch i w ogole jest niedobrze nie chce zeby mnie ogladal w takim stanie i wiem ze musze sie wziac w garsc! od jutro proboje na poczatek 10 dni w ogole bez slodyczy i zobaczymy... ale musze bo poprostu juz nie wyrabiam i teraz sie tak obrzydliwie czuje ze masakra

Stary 2008-06-09, 15:14   #147
nothingirl
Raczkowanie

Cytat:
aj szkoda gadac dzis znow porazka mialam siedziec w domu i "sie nazarlam" a sie okazalo ze jednak tż do mnie przyjechal :/ a wiadomo po takiej ilosci jedzenia na raz sie za dobrze nie wyglada ma sie wielki brzuch i w ogole jest niedobrze nie chce zeby mnie ogladal w takim stanie i wiem ze musze sie wziac w garsc! od jutro proboje na poczatek 10 dni w ogole bez slodyczy i zobaczymy... ale musze bo poprostu juz nie wyrabiam i teraz sie tak obrzydliwie czuje ze masakra
Nom ja wlasnie planuje to samo..zobaczymy czy dam radeAle musze tak dla siebie przede wszystkim bo przytylam 4kg i sie nie mieszcze w wiekszosc ciuchow,strasznie sie opinająa kupilam sobie takie sliczne spodnie ,a za 2 tygodnie jade na wakacje wiec niewiem moze sie uda,mam motywacje.
Ja tez sie okropnie czujejeszcze nigdy az tak nie mialam
trzymaj sie
Stary 2008-06-09, 17:41   #148
andziuchna
Zakorzenienie

no to bede 3mala kciuki... mam nadzieje ze nam sie uda... a jeszcze dol przez szkole bo do 1 lipca mam sesje- poprostu gorzej byc nie moze ehhh jakos trzeba sie wziac w garsc tylko jak ehh

Stary 2008-06-09, 20:56   #149
nothingirl
Raczkowanie

Poradzisz sobiety to pewnie zdolna jestes i mądra dziewczyna dasz rade
Trzymam kciuki za sesje i za nas heh
Stary 2008-06-09, 21:01   #150
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Poradzisz sobiety to pewnie zdolna jestes i mądra dziewczyna dasz rade
Trzymam kciuki za sesje i za nas heh
dzieki dzis jakos udalo mi sie przezyc no spadam dalej sie uczyc bo jutro egzamin wrr
3maj sie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości