![]() |
#121 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Palący partner...
Cytat:
Cytat:
sprawa druga: syty nie zrozumie głodnego no to chyba juz wyjasnily sie wszystkie twoje obawy. niepalacy nie rozumieja palacych i vice versa. tak samo ty nie rozumiesz swojego partnera. czuje tu tylko ogromna hipokryzje z twojej strony, ale cóz poradzic, ludzie sa różni... Cytat:
Elliannia nakrzyczała na Tereske!! Elliannia "jestes u pani!!" ![]() ![]() ![]() hahahahah ![]() no chyba ze masz niska samoocene i kompleksy, to wystarczy napisac to wprost i poprosic wizażanki o delikatniejsze traktowanie z jednoczesna aprobata twojego dosc szczeniackiego i tez niekiedy chamskiego zachowania. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
odpusc pierwsza Elliannia, bo wiadomo kto komu ustepuje ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
jeszcze tutaj przytaknę. to nawet nie są juz argumenty, a prawie jakiś szantaż emocjonalny.
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można się z Tereską nie zgadzać, ale to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wogóle jest jeszcze jedna opcja ![]() Sama mozesz zaczac palic i proble z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o moich bliskich to będę suszyć głowę ile wlezie bo ich zdrowie i życie mi cenne. Co się dziwisz autorce? Co do reszty wpisu...cos czuję ze zaraz i Ty będziesz 'u Pani na dywaniku' A to co Elianna wywlekła z innego wątku jest poniżej krytyki!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
taaak??
![]() ![]() nie dla pokazywania klasy zarejestrowalam sie na wizażu, lecz dla wyrazania wlasnej opinii. na tym zakoncze, bo zlosliwe mysli "pozbawione klasy" krąża mi po głowie i moglabym je przelać tutaj, a widze ze skargi sie sypią ostatnio! oj! Cytat:
![]() dobra dobra, ze mna nie musisz sie liczyc, swiat mi sie nie zawali na głowe ![]() na szczescie mam wolna wole i moge kopcic ile chce (a skad w ogóle wiesz czy kopce? ;>) z reszta... chyba nie warto z tobą polemizowac bo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. i mozesz na mnie naskarżyc, ciekawe jaki powod podasz. nie odwdziecze sie, bo cenie sobie szczera dyskusje, nawet jesli mam dostać po ![]() nie jestem porcelanową laleczka (jak niektore z was) i nie obrażam sie za krytyke. a jesli z toba i tereska jest inaczej to - jesli ma sie wam polepszyc - skarżcie, kablujcie, obrażajcie sie. macie do tego prawo.
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To,ze napisała,ze jesli autorka jest ze swoim mezczyzna 2 miesiace i juz suszy mu głowe o zdrowie ich wspolnych dzieci jest co najmniej dziwne ![]() A nie jest? Nie chce mi sie sprawdzac dokładnie, ale to własnie "wywlekła" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
A który to post Tereski o tym mówi, że suszy mu głowę o zdrowie przyszłych dzieci, bo jeśli db pamietam, to było, że suszy mu głowę o to, że kasa, i że ona chce miec swojego męzczyznę jak najdłużej przy sobie, za to o tych dzieciach to było w formie jej prywatniejszej rozkminki już dla czytelników?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie naskarżusiam na Ciebie ![]() A tak powaznie -jak tak Twoim zdaniem ma wyglądać ..szczera rozmowa to faktycznie jesteśmy w przedszkolu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
Aże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
czy my w szkole podstawowej jesteśmy?
Cytat:
//bo na wizażu to są takie grupki dziewczyn, które... Masz coś do kogoś, pisz personalnie do tej osoby, albo na forum, albo PW, albo zły post nie mówię, że Ty akurat personalnie Hazel
![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
słabsza sie nie czuje, nie dalas mi ku temu powodów. a ze jestem młodsza.. no cóż, mozesz mi jedynie zazdrościc mlodości bo to piekny czas ktory juz pewnie masz za sobą (nie wiem, nie wysledzilam - przeciwienstwie do ciebie - ile masz lat bo to mnie w ogóle nie obchodzi). zaluje tylko ze nie odpisalas mi nt. tego skad wiesz ze pale papierosy. zrobil sie spory OT, wiec z mojej strony to tyle do "starszej i silniejszej". koncze wiec bo jak juz wczesniej napisalam, wiadomo kto komu ustepuje ![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez Hultaj ![]() Aże ![]() Ohhhh ![]() ![]() Wybitnie mi sie nie chce. Jesli sie jest z kims 2 miesiace, mowi sie taki rzeczy, to jest całkiem normalne? No sorry, dla mnie nie bardzo ![]() No pomysl sama- jakbys była z kims tak krótko, lubiałabys palic, a ktos by Ci wytykał,ze okradasz, czy bedziesz okradac wasz przyszłą rodzine ![]() ![]() E tam polowanie, ja tak nie uwazam. Zwyczajnie uwazam,ze Elliannia miała sporo racji w tym,co napisała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że najpierw powinno się skorzystać z wymienionych przez Ciebie możliwości a dopiero potem zakładać wątek (zwłaszcza, że jakiś czas temu poruszany był prawie identyczny problem i już wtedy było mówione, żeby wszystkie nieprawidłowości między userami ZGŁASZAĆ, bo moderator nie ma obowiązku czytać każdego postu w każdym wątku, to nawet fizycznie niemożliwe, bo musiałby przypadać jeden mod na jeden wątek) Jeśli nikt nie będzie zgłaszał, bo: "ja nie kabluję", bo: "a co mnie to" to historia co jakiś czas będzie zataczać koło.
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Jeśli autorka faktycznie jest z TŻ te 2 czy 3 miesiące to niewątpliwie teksty o okradaniu przyszłej rodziny są nie na miejscu i mnie osobiście troche śmieszą. Nawet jeśli nam TŻ mówi że chce mieć z nami dzieci to przecież to bardzo krótki czas. Jeszcze wszystko może się zmienić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Nie dośc, że nigdy nie używam tzw. trudnych wyrazów, to i tak nie dociera.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Acha. dopoki nie mieszkaja razem, dopoki ten brak 200 zl nie wplywa na ich relacje (ze np. siedza caly czas w domu, bo na wyjscie pjenionszuf ni ma) to nie powinna az tak tego wyliczac, bo na serio facet sie wystraszy i ucieknie ![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to MEGA dziwne. Nigdy nie pytałam kogos z kim byłam miesiac czy dwa ile zarabia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
A ja w sumie rozumiem autorkę wątku, bo nawet jeśli osiągną kompromis i chłopak będzie palił tylko na zewnątrz to pozostaje jeszcze kwestia zapachu: dymem przesiąka wszystko, ubranie, włosy, skóra i co tu dużo mówić: ten zapach do przyjemnych nie należy, zwłaszcza gdy ktoś pali dużo.
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jak dla mnie dziwne Może mi się nie podobać jasne i osobiście mogę cośtam uważać za wyrzucenie kasy w błoto, ale przytyków jakoś robić nie wypada. Moim zdaniem. Fresa, ja też rozumiem. Dlatego nigdy się nie związałam z nałogowym palaczem ![]()
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-04-26 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się z palaczem nie wiązałam, ale teraz tym palaczem jest i przeszkadza mi to cholernie. Ale co poradze. Kocham tego palacza. A z tym przesiąkaniem to faktycznie czuć. Ale ja to wyczuwam jeśli to np jest krótko po paleniu. Jak sobie zapali rano to popołudniu nic nie czuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hultaj - co do pisania o przyszłej rodzinie i pieniądzach, wystarczy wejść na pierwszą stronę: Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mojemu tż nawet teraz w portfel nie zaglądam, byłoby mi głupio. Czasem w żartach potrafię powiedzieć, że jak już będziemy mieć to dziecko którego on tak chce, to jak ja powiem żeby się nim zajął to usłyszę 'Zaraz, tylko dojdę do save'a (to jak gra w swoje gierki), ale to w sytuacji gdy on mnie namawia na dziecko i mówi że będziemy się razem opiekować ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#143 | |
BAN stały
|
To, że Wam się nie mieści w glowach, iż ktoś po 2 miesiącach ma plany dotyczące drugiego człowieka związane ze wspólną przyszłoscią, to akurat nie ma nic do rzeczy. Autorka oznajmila, że myślą o założeniu wspólnie (cytaty) rodziny, tym samym ma święte wręcz prawo wiedzieć, och jeśli to nie sekret, prawdaż, ile zarabia jej przyszły mąż. Co do przeliczenia, nie widzę tu nic skomplikowanego, tego typu rachunki wyliczaja za naród w serwisach informacyjnych przy okazji dnia bez papierosa, 200 zł, 12 mscy, prawie 2,5 tyś, całe 3 sekundy
![]() ![]() Widzę natomiast, że bardzo usiłujecie udowodnić swoje racje, niestety nie wyciagam sobie wniosków z kapelusza i tego, co mnie się o czymś uważa, tylko ze słów jakie tu znajduję, a z których nie wynika, jaką to koleżanka jest malostkową, pazerną jędzą, a jaką tu chwilami próbuje się czy próbowało z niej zrobić. Dla mnie to jest koniec tej jałowej pogadanki, zwyczajnie nie mam czasu na dalsze drązenie tego zagadnienia, ani ochoty (tym bardziej, że nie ma nic wspólnego ze mną), i nic odkrywczego w odpowiedzi nie spodziewalabym się póxniej tu zaglądając znaleźć. A szukac Gwiazdeczko nie musisz, gdy zadałam pytanie o posta, sama przejrzałam wpisy autorki. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Elliannia, naprawdę nie poradzę nic na to, że ludzie nie czytają tego, co autor pisze, ale czytają to, co przeczytać sobie chcą. Cytowałam 2 razy, 3eci nie zamierzam, żeby było zabawniej, Ty to samo cytujesz. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-04-26 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
e tam, udowadnianie racji zaraz. Dla jednego szokujące jest czekanie z seksem do ślubu, inni praktykują, jeszcze inni piorą połówce skarpetki, a jeszcze inni nie puszczają samego na imprezę.
Co dla kogo jest normą. z pustego to i salomon nie naleje, ale IMHO czy przeznacze część własnej pensji na rozrywkę moją w postaci kina, wacików, torebek czy marihuany to moja sprawa. Jak dla mnie. ![]()
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-04-26 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
No niestety, to nie jest takie do konca proste, w sytuacji, gdy ludzie nie są zamożni. Że ja to mam własciwie w dupie domowy budżet, kupię sobie glośniki do kompa, pracuję, a czynsz i angielski małego się sam zapłaci. Chcesz mieć rodzinę i chcesz żyć wygodnie, móc myśleć o wlasnych przyjemnościach to musisz na to odpowiednio zarobić. To dlatego przy mniejszych pensajch i gderaniu, mąż ukryje przed żoną, że auto podrasowal, a żona ściemnia, że kupila kieckę pół darmo.
![]() Z tego co ja widzę, Tereski nie martwi to, że on wyda na papierosy a tym samym jej perfumków nie kupi, tylko myśli sobie dziewczyna perspektywicznie, w sensie, że jak za 3 lata bedą już ślubni i mieszkac na swoim, on prawdopodobnie będzie miał takie a nie inne nawyki, skoro dziś mu one nie przeszkadzają. Jeśli myślisz o przyszłości z kimś, to naturalnym jest gromadzenie obserwacji, czy kochanie rzuca ręczniki na środek zalanej łazienki, czy wniesie siatę z zakupami czy też będzie maszerowal z rękami w kieszeni a ty z 20kilową siatą, czy ruszy się do pozmywania po kolacji, a jeśli nie, to czy pójdzie pozmywać, czy odburknie, że jutro, albo, że u niego w domu to matka sie tym zajmuje i to babska rzecz. Nie ma tu nic niezwykłego i specjalnie wyrachowanego wg mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
O no proszę, ciekawa sprawa, właśnie dowiedziałam się, ze jestem ze swoim facetem 2 miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Hultaju, bardzo Ci dziekuję za słowa zrozumienia, piszesz dokładnie to co mam na myśli ![]()
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
no bo ja wiem. Tak po panieńsku mogę mieć takie, a nie inne nawyki bo sobie mogę pozwolić przepieprzyć za przeproszeniem co uważam za stosowne ze swojej wypłaty, właśnie dlatego, że ani tych dzieci ani męża nie ma, ani nawet mieszkania wspólnego do opłacanie. Jakbym założyła rodzinę to jednak priorytety inne.
Dlatego ja bym na miejscu Tereski nie była może taką pesymistką, w sensie nie zamartwiała się z góry o te dzieci, budżet już teraz. Tzn. fakt, że tu trzeba rozmowy konkretnej z TZtem jak on to widzi, ale z tego co pamiętam, to nie powiedział, że palenia nie rzuci nigdy, czy się mylę? chyba, że to jest jego ostateczne zdanie w temacie: Cytat:
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-04-26 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
No ale jakie zaczepki
![]() ![]() Także może zakończmy tą bezsensowną dyskusję. Dostałam już tyle opinii, że mi wystarczy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.