|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
W końcu siadłam na
![]() bolą mnie pięty ![]() ![]() nie mogę nigdzie kupić niedrapek ![]() Chyba będę zakładać młodemu skarpetki na ręce ![]() kupiliśmy za to kilka półśpiochów, paklanki, oliwkę Bambino i chciałam kupić herbatkę z kopru i herbatkę dla karmiących mam ale były ważne tylko do końca miesiąca i nie były nawet przecenione ![]() do tego jestem wściekle głodna bo nie jadłam jeszcze obiadu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na pewno żadna gestoza, jesteś zdrowa jak rybka ![]() Cytat:
![]() no to nie mogła lepiej trafić z czasem ![]() Cytat:
![]() jak wszyscy się cieszą z ich wizyt ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Dziewczyny śliczne ciuszki macie kupione, a w szczególności podobała mi sie szlafroczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
![]() ![]() ![]() ![]() 32 sztuki mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz .............. Vers Connect p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ..................... X-lander w. limitowana jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - Joachim Łukasz erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 22.07.09 - Maciek bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 25 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (???, 21l, Warszawa/Ostrołęka) -------- t.p. 25.08.09 - Tomuś marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon ![]() ![]() ![]() Kto w nas mieszka ??? ![]() ------------------------------------------------------------------------------- ![]() ![]() gooha3 [*]
mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny wieczorową porą
![]() Cytat:
![]() A to rzeczywiście szaleje Dziadek...miejmy nadzieję, że wszystko się ułoży i trafił dobrze ![]() Cytat:
![]() Ekstra zakupy ![]() Dziękuję bardzo za pochwały Mamy ![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z wizyty u koleżanki, jej Mały ma 5 miesięcy, rodziła w szpitalu gdzie ja chce rodzić, więc wiele ciekawych rzeczy mi opowiedziała...później wpadła jej siostra ze swoją 3-miesięczną Córeczką...i w ogóle zrobiło się Dzidziolkowo ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, wpadłam powiedzieć dobranoc
![]() ![]()
![]() |
#126 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
poza tym na allegro pelno
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
gotujesz 7 jajek na twardo.....kroisz w drobna kosteczke, dajesz troche namoczonej bulki, 1 jajko surowe, szczypiorek i wszystko mieszasz, formujesz kotleciki jak mielone i obtaczas w bulce tartej i ciach na patelnie!!proste a jakie pyszne!!oczywiscie doprawiasz do smaku, bo zapominialam napisac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wlasnie te wydatki mnie chyba dobija!!! ale pocieszam sie z nie jestem sama ![]() uciekam przytulic sie do tż ![]()
![]() |
#128 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja robie podobne jajka nieraz na kolacje ale nie w formie kotlecikow tylko gotuje na twardo, potem kroje w kosteczke, przyprawiam i smaze ze szczypiorkiem wszystko na patelni
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no własnie chciałam to napisać ![]() Ale mnie męczy zgaga ![]() ![]() Może mi przejdzie ... albo będzie jeszcze gorzej ![]() Wtedy do akcji wkroczy Rennie ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- ciekawe jak tam UnholyOne po wizycie .... mam nadzieję, ze wszystko ok! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ja tez czekam az Unholy da znac
#131 |
Zakorzenienie
|
Właśnie gdzie Unholy? Ja też jestem ciekawa co u niej po wizycie
![]()
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
![]()
Dobry wieczor w 4 czesci. Usciski dla wszystkich Brzuchatek. Moj synek mial wczoraj pierwsza czkawke, ale cudne uczucie w brzuszku. A dzis kupilam pierwsze butelki i "trzymak" do smoczka.
Ja mam wozek Graco Tour Elite.
#133 |
Ola-Unhola
|
Jestem już. Tak szybciutko bo padam, a jeszcze spakowac się trzeba troszkę.
Jeżeli chodzi o bóle wczorajsze, to ginek sprawdził szyjkę i powiedział, że jest bardzo ładna, zamknięta. Także wszystko ok. Ma 42 mm. Natomiast wyniki glukozy po 50g i 1 godz. nie bardzo - wyszło 167, a jak wiemy norma do 140. Powiedział, że przy ponad 200 można się martwic, a to na razie jest sygnał do zmiany diety - a tu najbardziej zaboli brak lodów ![]() Jak wrócę w sobotę mam zrobic glukozę na czczo, 75g po godzinie i po dwóch. Mam nadzieję, że nie będzie strasznego wyniku. Dziękuję Kochane za trzymanie kciuków ![]() Na pewno pomogły ![]() Postaram się jutro przed wyjazdem zajrzec, ale nie wiem czy zdążę. Także dbajcie o siebie i brzuszki przez ten tydzień. Z założenia trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wyniki w przyszłym tygodniu ![]() O ważniejszych wydarzeniach proszę informowac mnie sms-owo ![]() Dobrej nocki, trzymajcie się ![]()
#134 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() glukoza sie nie przejmuj, napewno nastepna wyjdzie ok, tylko wcisnij sobie cytryne i wtedy bedzie naprawde znosna udanego wyjazdu ![]()
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się ciepło i uważaj na Was ![]() P.S. Ja już zamawiam kciuki na wtorek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja na poniedzialek
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A powiedzial co mogło byc przyczyna takich skurczy? no ja bankowo w takiej sytuacji odbiłabym sie w kierunku szpitala. Nie umiałabym sie opanować , z resztą nie wiem jaki bol jest normalny a jaki niebezpieczny. co do glukozy, pewnie dołączysz do naszego klanu, tych co za pierwszym razem wynik wyszedl za wysoki.Bede trzymac za to kciuki ![]() udanego wypadu zycze A ja mam juz pomalowany sufit ![]() jutro będą podciągniętę gniazdka-do sprzętu, a w niedziele ściany nabiorą troszkę innego koloru niż dotychczas,a we wtorek montaż komody i szafy do zabudowy reszty cudeniek ktore beda mi ułatwiały zycie w kuchni ![]() Farba byłam mile zaskoczona, bo praktycznie nie smierdziało.Siedziałam przy okienku, a teraz pozamykałam okna i kompletnie nic nie czuc. Przy malowaniu scian spodziewam sie smrodku bo to wieksza powierzchnia, ale zniose i to, najwyżej na ogrodzie posiedze w najgorszym stężeniu zapachu. Ide do łóżeczka. Juro sama cały dzien bede, wiec bede zaglądac często dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-24 o 22:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tez juz zmykam
dobranoc
#139 | |||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakby co mam brac no spę i się nie denerwowac ![]() Widzę, że robota wre ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Trzymam Dobranoc Mamusie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Unholy...czyli My "pierwszaki" możemy też je mieć a nie czuć nawet...ciekawe to jest
![]() No nic widzę, że wszystkie Mamuśki zwiały do łóżek to My sie też położymy ![]() Do jutra... ![]()
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję że glukoza wyjdzie ok!!! ![]() Baw się dobrze i odpocznij!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co pijemy z rana? |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja pożeram jabłuszko ![]() najdłam się wczoraj czekolady i nie mogłam zrobić k...y ![]() i boli mnie brzuch - ale sama jestem sobie winna zaraz idę jeść truskawki z jogurtem i płatkami, może coś mnie poluzuje. Więc na razie nie piję nic ![]() do tesco mam ok. 2 godz, jazdy, a samych niedrapek przez allegro to mi się chyba nie bardzo opłaca zamawiać ![]() może jeszcze gdzieś znajdę Cytat:
![]() a glukozą nie martw się na zapas, na pewno wyjdzie dobra ![]() i bawcie się dobrze ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Rowniez witam z rana
![]() Wrocilam do domu, tak wiec bede mogla juz regularnie zagladac i pisac w watku ![]() Dzis odpoczywam. Wczoraj spedzilam prawie caly dzien na lotniskach i nie moge nie rzucic mala refleksja ![]() ![]() ![]() Na lotnisku w Londynie Gatwick wszyscy mi ustepowali miejsca, a do samolotu prawie wepchali mnie pierwsza ![]() ![]() Cala podroz minela spokojnie, ale byla jednak meczaca. Dobrze, ze do porodu juz nigdzie nie bede sie wybierac ![]() Milego weekendu wszystkim Mamusiom i Brzusiom zycze!
#145 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Kuba też lubi się powypychać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, a my z Kubą mamy dziś studniówkę ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-25 o 07:41 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Miramej co stawiasz????
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
nie no dziewczyny to jakies zarty chyba ! juz IV czesc ! to jak bedize rozpakowawanie to faktycznie bedzie czesc X !!!
gratuluje 100 dniówkom dzis ![]() ![]() pozatym musze ejszcze raz powtorzyc cukier bo za wysokie wyniki mialam i kurdesz zła jestem jak pieron ![]() ![]() nie odzywalam sie bo mielismy mały młyn w związku z autem itd
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co byś chciała? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się ostatnio spytałam w sklepie w którym robię zawsze zakupy, czy ciężarne w widocznej ciąży nie powinny być czasem obsługiwane bez stania w kolejce, to kasjerka na mnie oczy wywaliła, że niby czemu ![]() ![]() daj jej Boże ciąży z terminem na koniec sierpnia, żeby poczuła jak się fajnie stoi w długiej kolejce gdy jest 30 stopni ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj studniówka ![]() no to oblewamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak czytałam o tych niedrapkach, i to już kilka razy, więc może coś w tym jest? Pewnie zależy też, jakie mają ściągacze ![]() Studniówka wypadła nam w sobotę - jak się przyjęło ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.