Odchudzanie na zawołanie i dieta turbo - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 07:55   #121
rynolka
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie na zawołanie i dieta turbo

Cytat:
Napisane przez Madzia8103 Pokaż wiadomość
Rynolka wielkie dzieki za obszerne informacje o dietcewiec ja zaczynam od piatkuA jak wam idzie dziewczynyIle juz zgubiłyście bo ja chcialabym zrzucic 15 kg nie wiem czy mi sie uda ale bardzo bardzo bym chcialaI czy jest ciezkoja sie ciesze ze mozna jesc owocebo ja uwielbiam jabłka i pomarańczei tez czesto pdjadam wiec z czestymi posilkami nie bedzie problemu
Nie ma za co ja dzis nic nie zgubilam ale bije sie w piers bo wczoraj mezulek kupil mi deserek z bita smietanka, i jak tu mezusiowi odmowic :P jeszcze sobie pozmniejszam te porcje, woda zapcham zoladek, ehmh drastycznie zabrzmialo pozdrawiam spiochy
rynolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 08:56   #122
judita85
Przyczajenie

u mnie juz 7 dzionek sie zaczął i prawie 4 kg na minusie!!! och szleje ze szczescia miałam jedynie problemy "toaletowe" bo mój zoładek nie był przyzwyczajony do zdrowego jedzenia wiec zmuszona byłam sie wspomóc przeczyszczaczem i jak po nim rano weszłam na wagę to z niej z radosci sfrunęłam dodatkowo biore jeszcze linea ale to dlatego ze ogranicza chęc na słodkie co kiedyś było podstawą mojej diety po tygodniu śmiało stwierdzam że dieta przynosi super efekty i szybko mozna sie do niej przyzwyczaic!! ja jem o 9:00, 11:00,13:00,15:00,:17:00, i ostatni o 19 ewentualnie o 19:30 jak wczesniej nie mam czasu..dzis ide na imprezke do babci a ona zawsze takie smakołyki robi ze bede cierpiec ale jak dotad sie nie złamałam to postaram sie wytrwac chce sobie dzis tak rozłozyc posiłki zeby te najbardziej syte przypadły na impreze to bedzie łatwiej wcinac jajka niz sałatę podczas gdy inni beda sie kotletami zajadac
pozdrawiam turbowiczki i zycze wytrwałosci bo warto
judita85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 09:02   #123
podblond
Raczkowanie

judita85, a jadłaś połowę tego co chciałabyś zjeść czy się nie ograniczałaś?
Miałaś jakieś odstępstwa?

Gratuluję tak pięknego wyniku

"Tu się nic z powietrza nie bierze. Trzeba nad sobą pracować." W. Cywiński

Po obliczeniu mojego BMI okazało się, że jestem za niska...
podblond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 09:16   #124
Madzia8103
Raczkowanie

GG do Madzia8103

Judita85 gratuluje swietnego wynikuja zaczynam od dzisiaji zaraz zjem sobie jabłuszkodziewczyny z tego co przeczytałam to powinno sie jesc 4 posilki dziennie tak sa dostosowane sekwencje a aj to wyglada jak jestw wiecej posiłkow czy wraca sie do pierwszej sekwencji np po posiłu weglowodanowo-bailkowym spowrotem wraca sie na weglowodanowyPostanowił am ze bede sie ważyć raz w tygodniu chociaz nie wiem czy mi to wyjdziehihihihi pozdrawiam Was serdecznie

waga obecna -79.2 o zgrozo
Biust- 105 cm
pas - 97 cm
biodra-100 cm
o zgrozo
Madzia8103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 09:36   #125
karolka19886
Przyczajenie

hej laski ja wlasnie dzisiaj zaczelam tylko do konca nie wiem ktora dieta jest lepsza. mozecie mi doradzic?! i mam jeszcze jedno pytanie czy w tych dietach mozna jest jakiekolwiek pieczywo?
karolka19886 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:34   #126
sylwiczynka
Przyczajenie

GG do sylwiczynka

Cytat:
Napisane przez judita85 Pokaż wiadomość
u mnie juz 7 dzionek sie zaczął i prawie 4 kg na minusie!!! och szleje ze szczescia miałam jedynie problemy "toaletowe" bo mój zoładek nie był przyzwyczajony do zdrowego jedzenia wiec zmuszona byłam sie wspomóc przeczyszczaczem i jak po nim rano weszłam na wagę to z niej z radosci sfrunęłam dodatkowo biore jeszcze linea ale to dlatego ze ogranicza chęc na słodkie co kiedyś było podstawą mojej diety po tygodniu śmiało stwierdzam że dieta przynosi super efekty i szybko mozna sie do niej przyzwyczaic!! ja jem o 9:00, 11:00,13:00,15:00,:17:00, i ostatni o 19 ewentualnie o 19:30 jak wczesniej nie mam czasu..dzis ide na imprezke do babci a ona zawsze takie smakołyki robi ze bede cierpiec ale jak dotad sie nie złamałam to postaram sie wytrwac chce sobie dzis tak rozłozyc posiłki zeby te najbardziej syte przypadły na impreze to bedzie łatwiej wcinac jajka niz sałatę podczas gdy inni beda sie kotletami zajadac

no to pięknie! tylko pogratulować!

ja zaczynam od dziś,juz pierwsze posiłki za mną a przede mną również trochę... i chyba to tak najbardziej zniechęca. Ale co robić? jak trza to trzeba a jak trzeba to mus O tyle dobrze u mnie, że słodyczy nie lubię a jakiekolwiek przekąski w stylu chipsów czy paluszków też nie miałay u mnie lekkiego życia.

Ważyć się nie będę bo wagi w domu nie mam (i się za dietę głupia wzięła...) ale liczę na to że po ubraniach zacznie być widać
sylwiczynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 11:05   #127
rynolka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Madzia8103 Pokaż wiadomość
Judita85 ... dziewczyny z tego co przeczytałam to powinno sie jesc 4 posilki dziennie tak sa dostosowane sekwencje a aj to wyglada jak jestw wiecej posiłkow czy wraca sie do pierwszej sekwencji np po posiłu weglowodanowo-bailkowym spowrotem wraca sie na weglowodanowy...
w diecie normalnej jesz 4 razy dziennie a w turbo 6 razy dziennie, mysle ze jesli chcesz zjesc wiecej posilkow na diecie normalnej to poprostu ktorys z nich podziel na dwa razy, np weg-bial jak mialas zjesc na obiad to podziel go na dwa i zjedz na lunch i za 2 godz reszte na obiad, ja bynajmniej bym tak sobie zrobila, bo mozna je jesc w dowolnej konfiguracji i kolejnosci, tu raczej chodzi o caly dzien, zeby organizmowi danego dnia dostarczyc wiecej weglowodanow i cos z bialek, tak mysle
rynolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 11:06   #128
pocieszna
Przyczajenie

Witam! U mnie dzisiaj drugi dzień... Na śniadanko były owocki a o 13 jajeczko z rzodkiewką... Ja też się nie ważyłam, po co się stresowac... A tak naprawde to też nie mam wagi w domu a nie miałam czasu wlecieć do apteki żeby się zważyć, ale dzisiaj to nadrobie...
pocieszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 11:14   #129
LiliX
Przyczajenie

Cytat:
Super gratuluję wyniku - oby tak dalej!!! Ja jestem na 3 dnu zwykłej i tez mam problemy z brzusiem Co masz na myśli pisząc "przeczyszczanie"? Pilnuje sie żeby wipijać te 2 l wody ale mam wrazenie że to chyba jeszcze za mało i jestem strasznie wzdęta ;(

Sylwiczynka ja tez się nie waże, boje się że nie bedzie takich rezultatów na początku jak u innych dziewczyn i sie zniechęce. taka jestem wariatka
LiliX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 11:28   #130
marynarzowa
Przyczajenie

ja też już finiszuje z dietką- dzis 9 dzień jutro dobijam do brzegu i dopiero się zważę- jestem bardzo ciekawa;p dziewczyny czym sie dodatkowo wspomagacie? jakieś tabletki, slim coffe zamiast zwykłej kawy itp.?? nie wiem czy można i czy to coś da. Bo bez sensu się truć jak nic to nie pomoże. Robie chyba dzień przerwy i znów od nowa już się przyzwyczaiłam do takiego jedzenia choć czasem chlebka brak do szyneczki i serka zaraz czas na fasolke z serkiem żółtym- takie miksy robie że szok! najlepszy jest kalafior z gruszka na obiad-pycha!;p

napiszcie proszę co bierzecie do "przyspieszenia" i czy można, pozdraw iam "świeżaczki" zobaczycie jaka satysfakcja będzie pozniej ja przez 4 dni spadałam o 3 kg, teraz troche ustało ale jak włażę w spodnie sprzed 3 lat to rogal maluje sie niesamowity no i ta pewność siebie fajnie wzrasta...
marynarzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 11:41   #131
sylwiczynka
Przyczajenie

GG do sylwiczynka

Cytat:
Napisane przez LiliX Pokaż wiadomość
Super gratuluję wyniku - oby tak dalej!!! Ja jestem na 3 dnu zwykłej i tez mam problemy z brzusiem Co masz na myśli pisząc "przeczyszczanie"? Pilnuje sie żeby wipijać te 2 l wody ale mam wrazenie że to chyba jeszcze za mało i jestem strasznie wzdęta ;(

Sylwiczynka ja tez się nie waże, boje się że nie bedzie takich rezultatów na początku jak u innych dziewczyn i sie zniechęce. taka jestem wariatka

hehe,w sumie najważniejszy jest zawsze koniec

najbardziej to mi pifka żal i mojej bułeczki grachamki z pestkami dyni ale jak mam przed soba takie perspektywy jak Wy dziewczyny to jakoś lżej,zreszta co się odwlecze to nie uciecze... napiję się pifka po tych 10 dniach

Najgorsze jest to że jakoś mi weny brakuje przy układaniu menu... a Wam jak z tym idzie?? z tego co czytam to chyba nienajgorzej
Stary 2009-05-13, 12:58   #132
pocieszna
Przyczajenie

Ja na razie mam ułożone menu na 3 dni. Głównie to są jakieś sałatki z pomidorów, jajek, szynki, sera itp. Owoce jem surowe bo nie lubię żadnych miksów z owocami, chociaż kusi mnie ten kalafior z gruszką

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Ps. Nadal mnie interesuje czy zamiast surowego ogórka można jeść kiszone?? Może ktoś wie? Z góry dziękuję.
pocieszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 13:01   #133
podblond
Raczkowanie

Ja nie ułożyłam menu przed rozpoczęciem diety. Na bieżąco kombinuję co zjeść. Zaraz zjem serek wiejski z pomidorem.
Jadam też jajka na twardo z szynką, sałatkę z pomidora, ogórka, sałaty+cebulka lub szynka. Mam wizję na pieczoną pierś kurczaka z pomidorami i cebulką.
Z menu nie mam problemu

A jak z mlekiem do kawusi? Ma być napój o kaloryczności mniejszej niż 10 kcal. To tak robię, ale co z tym mlekiem?

Edytowane przez podblond
Czas edycji: 2009-05-13 o 13:08
Stary 2009-05-13, 13:16   #134
eMisss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ja z jednej strony nie mogę się doczekać, aż tę dietę zacznę, ale z drugiej ciężko mi zacząć ze względu na braki w lodówce , a także fakt, że jednak obiady przygotowuje ktoś inny niż ja. Do szkoły też ciężko zabierać coś innego niż kanapkę, a też ze względu na szkołę i wszelkie dodatkowe zajęcia ciężko o regularność posiłków. No i nie mam póki co zbyt wiele czasu na rozpisanie tych diet, rozplanowanie wszystkiego, a nawet na głupie zakupy spożywcze.
Ja chcę już zacząć!
ja nie robiłam dużych zakupów .. a takie produkty jak : pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, orzechy. jabłka to na pewno w domu masz

u mnie obiady robi mama ale ja nie jem hehe ..

a do szkoły normalnie biorę orzechy, jabłko, plasterki szynki czy tam sera .. a nawet ogórek.
dziś do szkoły wzięłam jabłko. plasterki szynki, ogórka, pomadora i rzodkiewki hehe .. i jakoś to zjadłam ..

a co do tych 6 posiłków to na pewno dasz sobie z tym radę tylko musisz rozplanować godziny i tego się trzymać .. a jeżeli przyjdzie czas na następny posiłek a będziesz najedzona to wystarczy jak tylko weźmiesz parę kęsów czegoś tam..

Ja to wcześniej jadłam tylko 3 posiłki. Ale cuję że organizm pomały przyzwyczaja się do tych 6 . bo już o jedzenie się upomina a posiłek mam za niecałe 30 min.

rozpisanie dietki dużo czasu nie zajmuję .. na samym początku napisałam dietkę tylko na 2 dni.. i tak codziennie jeden dzień dopisuję.
myślę ze tak jest lepiej..

wszystkie jesteśmy z Tobą dasz radę

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
gratuluję tak świetnego wyniku
a ubyło Ci trochę z centymetrów?

Dla mnie bardziej zależy na centymetrach

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

dziewczyny a do sałatki z pomidora, ogórka i sałaty można dodać jogurt naturalny albo kefir ?
chcę trzymać się ściśle tej diety i nie wiem czy tak można ..

Edytowane przez eMisss
Czas edycji: 2009-05-13 o 13:42
eMisss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 13:48   #135
sylwiczynka
Przyczajenie

GG do sylwiczynka

Cytat:
Napisane przez podblond Pokaż wiadomość
Ja nie ułożyłam menu przed rozpoczęciem diety. Na bieżąco kombinuję co zjeść. Zaraz zjem serek wiejski z pomidorem.
Jadam też jajka na twardo z szynką, sałatkę z pomidora, ogórka, sałaty+cebulka lub szynka. Mam wizję na pieczoną pierś kurczaka z pomidorami i cebulką.
Z menu nie mam problemu

A jak z mlekiem do kawusi? Ma być napój o kaloryczności mniejszej niż 10 kcal. To tak robię, ale co z tym mlekiem?
no właśnie co z tym mlekiem? ja dziś musiałam z kawki zrezygnować bo nie pijam bez mleka i cukru. Cukru mogę sypać 1 łyżeczkę ale mleczko...? takie 0.5 ? Ewentualnie Tiger lub inne świństwo,ale czy też mozna??

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez eMisss Pokaż wiadomość
ja nie robiłam dużych zakupów .. a takie produkty jak : pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, orzechy. jabłka to na pewno w domu masz

u mnie obiady robi mama ale ja nie jem hehe ..

a do szkoły normalnie biorę orzechy, jabłko, plasterki szynki czy tam sera .. a nawet ogórek.
dziś do szkoły wzięłam jabłko. plasterki szynki, ogórka, pomadora i rzodkiewki hehe .. i jakoś to zjadłam ..

a co do tych 6 posiłków to na pewno dasz sobie z tym radę tylko musisz rozplanować godziny i tego się trzymać .. a jeżeli przyjdzie czas na następny posiłek a będziesz najedzona to wystarczy jak tylko weźmiesz parę kęsów czegoś tam..

Ja to wcześniej jadłam tylko 3 posiłki. Ale cuję że organizm pomały przyzwyczaja się do tych 6 . bo już o jedzenie się upomina a posiłek mam za niecałe 30 min.

rozpisanie dietki dużo czasu nie zajmuję .. na samym początku napisałam dietkę tylko na 2 dni.. i tak codziennie jeden dzień dopisuję.
myślę ze tak jest lepiej..

wszystkie jesteśmy z Tobą dasz radę

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

gratuluję tak świetnego wyniku
a ubyło Ci trochę z centymetrów?

Dla mnie bardziej zależy na centymetrach

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

dziewczyny a do sałatki z pomidora, ogórka i sałaty można dodać jogurt naturalny albo kefir ?
chcę trzymać się ściśle tej diety i nie wiem czy tak można ..

możesz dodać niskotłuszczowy majonez,ale też bez szaleństw tych dwóch produktów nie proponuję bo ich w "jadłospisie" nie ma...
Stary 2009-05-13, 14:05   #136
podblond
Raczkowanie

Ja właśnie piłam jedną jedyną kawusię z mlekiem 0.5% i dałam go mniej niż normalnie.
Tak sobie myślę, że w ogóle zrezygnuję z kawy. Dam radę.

Do sałatki nie dawałabym ani jogurtu ani kefiru ani majonezu.

Stary 2009-05-13, 14:18   #137
Daria01
Przyczajenie

A co sądzicie o pieczywku Wasa??
Daria01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 14:39   #138
sylwiczynka
Przyczajenie

GG do sylwiczynka

Cytat:
Napisane przez Daria01 Pokaż wiadomość
A co sądzicie o pieczywku Wasa??

ja sadzę że jest niewskazane

wymiękłam... i zjadłam troche pestek dyni
ot takie małe uzależnienie

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

wiecie co? ciekawi mnie jak to jest z efektem jojo? czy któraś z Was korzysta już dłuższy czas z tej diety i nie zauważała powrotu zbednych kg?
Stary 2009-05-13, 15:48   #139
Pyzaty Okruszek
Raczkowanie

Właśnie... jojo jest najgorsze
Pyzaty Okruszek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 16:10   #140
eMisss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwiczynka Pokaż wiadomość

wiecie co? ciekawi mnie jak to jest z efektem jojo? czy któraś z Was korzysta już dłuższy czas z tej diety i nie zauważała powrotu zbednych kg?
myślę, że efektu jojo nie będzie .. tylko trzeba siebie pilnować
w diecie są małe wskazówki ..

Edytowane przez eMisss
Czas edycji: 2009-05-13 o 17:04
Stary 2009-05-13, 17:01   #141
Agata9216
Raczkowanie

hej ja zamierzam tez niedlugo zaczac diete i sie zastanawiam ktora wybrac moglybyscie mi poradzic ktora lepsza?i czy nie bd miala po schudnieciu jesli mi sie to uda jakichs nie pozadanych efektow??a i jeszcze ile wam sie udalo zrzucic w turno i w tej drugiej? z gory dzieki)
Agata9216 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 17:03   #142
eMisss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata9216 Pokaż wiadomość
hej ja zamierzam tez niedlugo zaczac diete i sie zastanawiam ktora wybrac moglybyscie mi poradzic ktora lepsza?i czy nie bd miala po schudnieciu jesli mi sie to uda jakichs nie pozadanych efektow??a i jeszcze ile wam sie udalo zrzucic w turno i w tej drugiej? z gory dzieki)
hej.
polecałabym Tobie dietkę turbo..
większy wybór jedzenia i możesz schudnąć więcej niż 3 tyg w ciągu 10 dni (ale niekoniecznie) to zależy już od Ciebie.
efektów Ci nie napiszę, bo jestem dopiero na 2 dniu tej dietki . ale czuję się świetnie

ps. w którym miejscu prawidłowo powinno się mierzyć obwód brzucha ?

Edytowane przez eMisss
Czas edycji: 2009-05-13 o 17:05
Stary 2009-05-13, 17:07   #143
Pyzaty Okruszek
Raczkowanie

Na poziomie pępka
Pyzaty Okruszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 18:09   #144
KaSiiiCa1
Przyczajenie

Cześć dziewczyny jestem tu nowa.. ale w diecie odchudzanie na zawołanie trwam już 8 dzien schudłam 2,5 kg ale po spodniach i ogólnie ubraniach to masakra.. chyba czas przeczyścić szafę... jestem zadowolona na maksa uwielbiam łakotki ale postanowiłam wytrwać ale kawe pije dzien w dzien i to po 2, czasem 3;/ z mleczkiem.. ale bez cukru, ale dzieki temu nie chce mi sie jesc kurde doradźcie coś... ważę już 57 kg przy wzroście 163cm. czy dobrym pomysłem bedzie od poniedziałku przejście na turbo.. bo planuje w piatek zrobić sobie 3 dni przerwy
KaSiiiCa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 18:24   #145
Agata9216
Raczkowanie

aha dzieki))) A mam jeszcze jedno pytanko z tej diety wynika, ze na "obiad" najczesciej powinno sie jesc rybe bo jest ich tam najwiecej; ale w jakiej postaci ja trzeba przgotowac?albo tego kurczaka bez skorki to trzeba upiec czy ugotowac??
Stary 2009-05-13, 18:30   #146
czekoladda
Przyczajenie

czesc LASKI chcialabym zrzucic co nieco waze 42kg:/ a marzą mi sie moje 39 mam zamiar biegac i cwiczyc jak najwiecej ale kuuuurde 0 motywacji :P POMOZCIE:P pozdrawiam
Stary 2009-05-13, 18:32   #147
KaSiiiCa1
Przyczajenie

ja tam na obiad jem albo jajecznice albo kurczaka upieczonego i ściagam skórkę z niego albo robie sobie sałatkę z tuńczyka... gorzej jak mam do zjedzenia węglowodany... bo mam dość troche tych jabłek i pomidorów;/ daje rade

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladda Pokaż wiadomość
czesc LASKI chcialabym zrzucic co nieco waze 42kg:/ a marzą mi sie moje 39 mam zamiar biegac i cwiczyc jak najwiecej ale kuuuurde 0 motywacji :P POMOZCIE:P pozdrawiam
yyy;/ a ile masz lat i ile wzrostu...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 18:41   #148
Agata9216
Raczkowanie

ahaczyli KasiiiCa1 nie jesz rybek??oprocz tej salatki tak??a ile czasu juz jestes na diecie?bo ja dopiero mam zamiar czac
Stary 2009-05-13, 18:44   #149
KaSiiiCa1
Przyczajenie

no ja jutro ją skończę schudłam 2,5 kg.. i tak super bardzo ściśle jej nie przestrzegałam... a Ty ile ważysz i ile chciałabyś schudnąć??
Stary 2009-05-13, 18:53   #150
Agata9216
Raczkowanie

aha to ladnie Ci poszlo;p;p heh. Ja waze 59 a chcialabym przynajmniej z 4kg. Chodzi mi glownie zeby pozbyc sie tluszczyku z brzucha i troche zeby mi zeszlo z ud a u Ciebie widac cos na ciele oprocz mniejszej wagi??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości