|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki
my będziemy mieć ok 15 szampanów, 1L wódki/os, 1L soku/os i 1/5 L wody. właśnie też nie wiem ile wina. mamy wesele z poprawinami na ok 100 osób. tej wódki troche dużo, ale biorąc pod uwagę fakt, że na drugi dzień można więcej.... i te całe bramy weselne eh
tak nam doradziła babka organizująca - wolę chyba żeby zostało niż zabrakło a na poprawinach mamy jeszcze dystrybutor w zimnym piwkiem dla tych co będą mieli wstręt do wódki
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja nie wiem chyba jestem jakas dziwna, bo prawie w ogole nie czuje, że mam slub we wrzesniu. Tj spodziewalam sie wiekszego zamieszania itp a jest spokojnie...przynajmniej na razie.
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#124 | ||
|
Raczkowanie
|
ja mam o 17.00
hihi a Ty o ktorej?? bedziemy się razem stresować?? ![]() Cytat:
My na 80 osob na razie mamy 5 bialych szampanów (chcemy dokupić jeszcze czerwonego ale nie wiem ile )Cytat:
|
||
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2009,2010,2011
i Ja sie melduję
Slub 12.09.2009 .Wszystko praktycznie pozałatwiane ,jeszcze tylko sukienka , garnitur i zaproszenia ...takie tam drobne sprawy ,a no i jeszcze kosciół donieść papiery i udtalić godzine .
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-05-19 o 09:05 |
|
|
|
#126 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Póki co najbardziej obleganym terminem jest właśnie 12.09 Masz już upatrzoną suknię? Będziesz kupować/ szyć? Biel? Ecru? A co z zaproszeniami? Zamawiane? RObione? Kidy zamierzasz rozdać? Będzie przyjęcie? Wesele? Chyba proszę nie tylko w moim imieniu o wi ęcej szczegółów ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Jak ja będe mieć ok 120-130osób to 8 szampanów wystarczy?
|
||
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -suknia ,jeszcze nie mam(mam nadzieje ze znajde ....co do sukni jeszcze ,to napewno bedzie oryginalna ![]() ![]() -zaproszenia,sama robie ,pomysłu na nie niestety jeszcze brak ,a rozdac zamierzam w sierpniu-przyjęcie,ok. 40 osób .Zapraszamy tylko najbliższa rodzine i przyjaciół
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-05-19 o 11:10 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
SollAngelica
AAAAAaaaa... to ja ju będę po bo mam na 15:00... a wesele zaczyna mi się o 17 właśnie... Więc jak ja przeżyję, to i ty przeżyjesz Ale będziemy się razem stresować ze wszystkimi "Wrześniówkami"Martita29 woowww... ile alkoholu do wyboru do koloru. My mamy w restauracji zapewnione, że jeśli kupimy u nich wino to będziemy mogli przynieść własną wódkę bez korkowego. No cóż... ale i tak troche tego pójdzie. też dołączam się do życzeń!!!!!! Tylko spokój może nas uratować
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." "Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil..." "...Najpiękniejsze to kochać być kochanym..." Jesteśmy od 04.09.2005 Zaręczyny : 04:04.2009 ![]() Ślub: 05.09.2009 http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png Edytowane przez Marta150 Czas edycji: 2009-05-31 o 14:40 |
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszeń, rozdaliśmy 3 Jedno mojej świadkowej, jedno w święta Wielkanocne jak przyjechała TZ-ta siostra cioteczna z Włoch i jedno w niedziele jego wujkowi, który też mieszka kawał drogi od nas Reszta przełom czerwca/lipca. Chociaż na zaproszeniu mam napisane potwierdzenie przybycia do 31 lipca ![]() No i w końcu idę zamówić sukienkę, prawdopodobnie w pt. |
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
ślubujemy o 16
a co do tego szampana to nie wiem dlaczego tyle...hm babka tak poradziła - to tak zapisałam ot tyle nawyżej sie polewać będziemy heheh
|
#131 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o szampana to odpowiedzialny za to jest lokal, w którym będziemy mieli wesele...ale przewidziane jest 12 sztuk butelek (na 90 osób). Kasienkakg wydaje mi się, że 8 butelek na 120 osób to na 100% nie wystarczy- no chyba, że ten szampan ma być baaaardzo symbolicznie. Nie jestem w tych sprawach ekspertem, nejlepiej dopytać kogoś kto już jest Po i ma większe doświadczenie. Edytowane przez Agisal Czas edycji: 2009-05-19 o 16:42 |
|
|
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
hej dziewczęta! My mamy coś ponad 130 butelek wódki 0,5l na ok. 80 osób z poprawinami. Myślę, że to wystarczy. Dokupimy jeszcze z 15-20 butelek wina (czerwone półwytrawne i białe półsłodkie). Koleżanka robiła wesele na 74 osoby i miała 8 szampanów i było akurat, więc jak kupię 10 to na pewno wystarczy.
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, chciałam wam się pochwalić...przyszła dziś moja ślubna biżu. Jestem bardzo zadowolona...kolczyki długie, bardzo efektowne, a także bransoletka taka jaką chciałam....)))))
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2009-05-20 o 21:55 |
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...i kolejny problemik z głowy Wstawiaj zdjęcia jak możesz
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." "Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil..." "...Najpiękniejsze to kochać być kochanym..." Jesteśmy od 04.09.2005 Zaręczyny : 04:04.2009 ![]() Ślub: 05.09.2009 http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png |
|
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja kompletnie nie wiem gdzie tą moją biżu szukać.. chcialabym dlugie, delikatne kolczyki z kryształków swarowskiego i bransoletkę - widziałyście gdzies może jakieś fajne? ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
no udało się załadować zdjęcie...coś ostatnio mam problem z wizażem, szczególnie jak pracuję na laptopie
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2009-05-22 o 18:50 |
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
przyznam, że początkowo sceptycznie podchodziłam do zamówienia bizu...bez jej obejrzenia, ale jestem bardzo wdzięczna DODOMI bo z zamówienia wywiązała się idealnie
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2009-05-22 o 19:57 |
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
a propo biżuterii.... chciałabym coś delikatnego, najlepiej cieniutki łańcuszek z małą zawieszką z cyrkonii np i kolczyki też takie drobne, tylko nie wiem czy sukienka nie za bardzo się błyszczy i czy to będzie pasowało hmm... jak myślicie?
wklejam sukienkę i czekam - może macie inny pomysł?
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
myślę, że tu z bizu nie możesz przesadzić...skromna i delikatna doda tylko uroku...myślę, że łańcuszek z przywieszką będzie w sam raz
![]() a tak właśnie sobie pomyślałam, że musze chyba zrobić listę co powinniśmy jeszcze załatwić, bo kurcze juz się gubię i nie wiem co oraz kiedy należy załatwiać...nawet nie mam czasu się nad tym zastanawiać, bo tylko praca i remont mieszkania...a ślubne przygotowania daleko w lesie
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do listy to najlepszy sposób! ja zrobilam już dawno i tylko odhaczam co zrobione albo dopisuję jak coś mi do głowy przyjdzie ![]() mam zapisane kiedy zadzwonić do gościa od strojenia kościółka itp. i wszystko co jeszcze powinniśmy kupić... ale masz jasny obraz sytuacji
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
http://www.dodomi.pl/ na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje...również cennik biżuterii, trzeba jednak dokładnie czytać, żeby nie pomylić cen
a co do realizacji zamówienia to chyba różnie, ponieważ to zależy od klientki, bo każda ma jakiś pomysł oraz od czasu wykonania projektu, ponieważ po złożeniu zamówienia dostajesz na maila zdjęcie zaprojektowanej dla ciebie biżu, akceptujesz lub wnosisz poprawki. ja znalazłam swoją biżu w galerii, ale była z perłami i w kolorze złotym. Wysłalam więc maila z zapytaniem, czy jest możliwosc zrobienia z innego materiału i w innym kolorze. jestem uczulona na sztuczna biżu, więc poprosiłam równiez o srebren elelmenty...zwrotna odpo. z propozycja materiałów z jakich może zostac wykonana biżu oraz z ceną dostałam w przeciągu dwóch dni (o ile mnie pamięć nie myli). szybko wybrałam z czego chcę biżuterię i wysłałam maila. Projekt miałam miec dopiero 25.05, ale dostałam go już 19, od razu mi sie spodobało, szybko wysłałam na konto pieniązki i po trzech dniach biżuterię miałam u siebie
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie jako kolejna "Wrześniowa" PM
Nasza data to 05.09.2009 Czyli za 105 dni Wiec mamy już: sale, kamerzyste i fotografa, zespół, wodzireja , zaproszenia kupione, kotyliony, część balonów, alkohol, msza w kościele, wybrany przedewszystkim kościół, I część protokołu już spisana, moja suknia sie szyje w salonie od marca i bedzie dopiero na sierpień (jej ściagniecie i uczucie trwa 4 miesiace w ostatniej chwili poszłam i sie o tym dowiedzialam, ze moja wymarzona suknia ma taki długi okres oczekiwania) mam nawet juz część bielizny, obrączki itp. A przed Nami jeszcze długa droga, chyba najdłużej zejdzie nam zapraszanie :|
..::Nasz Ślub 05.09.2009::.. ..::Nasz Synek 26.08.2011 godz: 11:00, 3450 g i 52 cm ::.. |
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
n.ik.a masz świetną biżu! Bardzo mi się podoba i będzie super wyglądać na pewno.
Witaj kasiooola88! Ślubujemy w tym samym dniu ![]() U mnie bardziej właśnie remont jest niż przygotowania do ślubu. Okna będziemy wstawiać nowe
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." "Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil..." "...Najpiękniejsze to kochać być kochanym..." Jesteśmy od 04.09.2005 Zaręczyny : 04:04.2009 ![]() Ślub: 05.09.2009 http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png |
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Ja też mam ślub we wrześniu
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszę o dopisanie mnie na 19.09
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
a Mnie czemu nikt nie dopisał ;( 12 .09 .2010.
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Już Was dopisuje. Przepraszam Asica za pominięcie
![]() A nie , jednak nie. AsiCcccCA byłas wpisana w kalendarzu. Na pierwszej stronie w pierwszym poscie jest caly czas uaktualniany. A ten co jest wyzej jest zacytowany z innego (dalszego) postu, wiec nie jest aktualny Sama sprawdz w pierwszym poscie ile wiecej jest osób
Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2009-05-25 o 17:56 |
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
cześćmy chcemy iść w czwartek do księdza przypomnieć mu sie to chyba jest jeszcze za wcześnie na spisywanie tych papierkowych rzeczy bo 3 miesiące przed ślubem będziemy mieli 19 czerwca ale chcemy sie księdzu przypomnieć i zapytać kiedy możemy przyjść to spistwać.![]() a my mamy już z ubioru:
jak sobie coś przypomne to dopisze jeszcze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

tak nam doradziła babka organizująca - wolę chyba żeby zostało niż zabrakło

hihi
)

,a rozdac zamierzam w sierpniu