![]() |
#121 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z majeczki sliczna panna mloda ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, mam pytanie, morfologia wykryje pasozyty czy koniecznie z kupki trzeba?
Edytowane przez midey Czas edycji: 2009-05-21 o 13:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Midey morfologia nie wykryje pasożytów, są na to odpowiednie badania też z krwi ale i z kału (w tym temacie pewnie Elsi będzie bardziej kompetentna), ale nie są to badania refundowane... no nic już słysze swojego wojusa na dworze, pewnie wraca z tatą ze spaceru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my bylismy dzis u lekarza, Maly ma jakas wirusowke a jakby tego bylo malo prawdopodobnie przyplatala sie trzydniowka-czekamy z niecierpliwoscia czy pojawi sie nam w sobote wysypka,,,, poza tym Dawidek moze jesc to co ostatnio uwielbia czyli chleb i bulki, obowiazuje Go scisla bezmleczna dietka.... Kasienka, dziekuje za szybkie namiary na lekarke ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
Czesc mamusie.
Midey jak Dawidek? Mam nadzieje, ze lepiej ![]() Dziewczyny doradzcie mi cos. Milenka ostatnio pije soczki z rurka i tak jej zasmakowaly ze potrafi 3 na dzien wypic; a jeden ma 200ml. Czy to nie za duzo? Wydaje mi sie ze jej sie chce pic wiec jej daje. Kupilam jej wczoraj paczke soczkow o roznych smakach (6szt) a dzis juz tylko 3 zostaly. Zobaczylam tez ze bobofruty od 1. r.z maja w skladzie wode i cukier i nie sa sokami 100% tylko nektarami, a w Dzien Dobry tvn byl niedawno temat sokow i nie radzili dzieciom podawac nektarow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Aga, mnie wydaje się, że Milenka pije tyle, na ile ma swoje zapotrzebowanie. A może po prostu spodobał jej się słodki smak?
![]() ![]() Midey, ja też słyszałam, że sama morfologia nie wykaże pasozytów. Chodziłam z tym tematem do lekarza przy chorobie Adiana. Doktorka nam powiedziała, że badania wogóle mogą nie wykazać ich obecności. A że akurat w tym czasie miał jelitówkę, podanie leku na pasożyty nie miało by nawet sensu. I jeszcze się z tym nie wybraliśmy. Ale ja może już sie nie wypowiadam na temat zdania mojej doktorki ![]() Zdrówka dla Dawidka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu, juz pisałam wcześniej - śliczną będziesz miała druhenkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() aha, tak mi sie jeszcze przypomnialo odnosnie tych szczepionek ze skojarzone powinny byc w terminie ![]() Cytat:
![]() Aga, dzieki ze zwrocials uwage na sklad soczkow bobofruta, nie wiedzialam ze po 1 roku jest juz w nich cukier, musze sie baczniej im przyjrzec ![]() ![]()
Edytowane przez midey Czas edycji: 2009-05-22 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
szeryfcio
|
Midey, trzymam kciuki za zdrówko Dawidka
![]() Aga, jeśli chodzi o ilość płynów, to chyba nie jest za dużo, może tyle potrzebuje? Mój ostatnio pije ok.500 ml. Daję bardzo rozcieńczone soki (bobofruty) czy herbatkę dla dzieci, tak więc tego cukru tam się nie boję. Parę razy skusiłam się na prawdziwy 100% sok, ale miał dużo miąższu.
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dla Dawidka i moc wspierałek dla Was...
AgaMili Dawid od zawsze pił wodę i też za dużo ale sok boboftura zamiast drugiego śniadania + jakiś churpek albo owoc... albo po prostu popija go przez cały dzień (choć wiem że to i tak za dużo) no nic uciekam bo mnie mój maluch woła co bym go powycierała po kąpieli i położyła spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Ja tylko na chwilkę. Dziękuję Wam za wszystkie mile słowa odnośnie zdjec ![]() Kasiu, Majeczka wygląda przeslicznie ![]() Midey, co do pasożytów to nie wiem czy z krwi można wszystko wykryć jeżeli tak to pewnie muszą to być jakies specyficzne badania pod tym katem i pewnie tez trzeba bedzie zbadac kupke. Mam nadzieje ze Dawidkowi szybko sie poprawi, a dlaczego biedactwo musi dostawac zastrzyki? ![]() Aga, mysle, ze jezeli Milenka lubi soczki to niech pije (chociaz nie wiem moze to za duzo witamin?) a moze sprobuj jej troche rozwadniac? Ja bym tak robila. Ja dzis kupilam Ivusiowi soczki (100% sok) w kartonikach ze słomką ale On nie chce pic z takiej słomki. Musialam przelać do jego bidoniku a jak juz przelalam to troche rozwodnilam bo byl bardzo inensywny. Poza tym On w większości pije wodę źródlana, albo herbatke. Sheryl, czytalam te informacje na temat tych fotelikow rowerowych. Juz wszystko rozumiem. Ale zastanawia mnie jedno, ze przeciez w samochodzie tez sa wstrzasy specjalnie zwrocilam na to uwage ostatnim razem jak jechalismy. U nas wczoraj byl ciezki dzien. Ivo bardzo zle sie czul - bardzo bolaly go zabki. Dostal czerwonych policzkow, co jak wyczytałam na internecie jest objawem bolesnego zabkowania. Prawie caly dzien przeplakal. Dzis juz o wiele lepiej na szczęście. Straszne upały u nas od kilku dni ![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-22 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za zyczenia zdrowka i wspieralki
![]() Cytat:
tzn ze rzeczywiscie byl 100% ![]() Pappaya, oby szybko Ivusiowi zabki wyszly i przestaly meczyc ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Midey, a te zastrzyki są na zbicie temperaturki?
Oby jak najszybciej mu sie poprawiło. A jesli chodzi o ząbki to nie wiem które teraz powinny wychodzić czy trojki czy piątki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze a u nas zmartwien ciag dalszy ![]() ![]() a jesli chodzi o zabki to do konca 30 miesiaca powinien byc komplet jak podaja google ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Midey, a może dziaselka sobie skaleczył?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
też o tym pomyślałam... biedactwo
![]()
![]() |
![]() |
#135 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Kurcze, a ja to w samochodzie żadnych wstrząsów nie czuję ![]() a to ja wiem ![]() ![]() Midey, może uraził sobie dziąsełko albo przegryzł coś w środku, policzek...
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Sheryl, oczywiście w samochodzie to tez zależy po jakich drogach jedziemy i pewnie tez od samochodu. Oglolnie to u nas tez nie ma wstrząsów ale czasami jakieś tam sie zdarzają. A jak jedziemy rowerem po gladziutkiej drodze to wstrzasow tez nie bedzie jedynie wtedy jak jezdzimy np po kamienistych drogach.
A u nas kolejny dzien upalow. U was tez tak goraco ? Z Ivusia zrobil sie maly pomocnik. Ostatnio jego ulubionym zajeciem jest wyrzucanie smieci do bibi (czyt. kosza na smieci ![]() Na spacerach najwieksza atrakcja staly sie teraz wszystkie bibi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
A u nas kolejny dzień leje
![]() ![]() Pappaya, super, że macie takiego pomocnika ![]() U nas tez mała namietnie wszystko sprząta do kosza, potrafi nawet swoje ciuchy wyrzucić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Midey mam nadzieję, że Dawidek tylko skaleczył sobie dziąsełko... daj znać, żebyśmy się nie martwiły... mój Dawid też chory, katar i kaszel... na szczęście na razie bez gorączki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
tez mysle dziewczyny ze to moze dziaselko ale jedniak jakies ziarenko niepokoju mam zasiane...
Dawid dopiero zasnal, plakal i krzyczal przed spaniem ze serce mi sie az krajalo ![]() ![]() ![]() ![]() Lwica, laczymy sei z Toba w bolu, mam nadzieje ze Dawidkom szybko przejdzie ![]() Pappaya u ans pada, fajnego masz pomocnika ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
witajcie babeczki
![]() przepraszam,że tak długo sie nie odzywałam ale zasiedziałam się u mamy - miałam być 2 tygodnie a postanowiłam zostać dłuzej i siedzę juz 3 tygodnie,jeszcze przyszły tydzień -ale mi tu dobrze ![]() ![]() niestety tak jak pisałam mama nie ma internetu tylko czasem uda sie od kogoś złapać sygnał ale to póxnym wieczorem ![]() jażyję, byłam na biopsji - nie życzę - bardzo nieprzyjemne badanie ![]() ![]() - operacja - faszerowanie hormonami - ciąża spytał czy planuję drugie dziecko w najbliższym czasie-około 1-2 lat,powiedziałam,że tak ( mimo,że niezastanawiałam się konkretnie kiedy) najpierw chciałam znaleźć prace itp. wiec on stwierdził,że nie ma sensu mnie otwierać bo kolejna też będę mieć cc i wtedy mi wytna bo niestety operacja nie daje gwarancji,że to nie wróci... - hormony - niestety lub stety nie moge ich brac bo mam chore jelita ale po nich podobno fatalnie bym sie czula - ciąża...no bo w tej endo chodzi generalnie o zahamowanie @ bo podczas @ to dziadostwo rosnie bo sie zywi krwią ![]() ![]() tak więc lekarz powiedział,żebym póki co zacisneła zęby a jak bardzo będzie boleć starac sie o dziecko. Mój małż to juz by przystapił do działania ![]() ![]() a poza tym u nas oki,Agatka jak zwykle szalona,weszła w etap buntu,rzuca sie na ziemie,tupie nogami,łazi po stołach - masakra przepraszam,że nie nadrabiam - wybaczcie ![]() w domu na dobre bedę 15 czerwca bo 31 maja jedziemy nad morze - pod Gdańskdo brata wiec jak wrócę będę z Wami na bieżąco pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki Edytowane przez elkoza Czas edycji: 2009-05-23 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
szeryfcio
|
Elkoza, cieszę się, że się odezwałaś
![]() Dziewczyny, u nas też zimno. A i śpieszę z informacją, że bobofruty, nie tylko te po roku, ale i przed, zawierają cukier ![]() ![]()
![]() |
#142 |
szeryfcio
|
I zdrówka dla wszystkich chorowitków życzę.
![]()
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Elkoza milo ze sie odezwalas, dobrze ze ten guzek niezlosliwy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja dziekuje w imieniu Dawidka ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Zdrówka dla Dawidków
![]() ![]() elkoza Tobie też dużo zdrówka ,w sumie opcja z ciążą byłaby ciekawa ![]() Dziewczyny co tu takie pustki HELOŁ???
![]() |
#145 |
szeryfcio
|
No właśnie, Kasiamaja, gdzie Ty się podziewasz?
![]() Już miałam Cię wołać! Dobrze, że sama się zgłosiłaś! ![]()
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogole jakoś ostatnio przez ten ślub trace głowe ![]() ![]() ![]()
Moja śliczna pszczółka Maja ![]() ![]() pszczółka I znowu odchudzanki ![]() 70,60...68,2.....66....64.....62....6 0 ![]() Edytowane przez Kasiamaja Czas edycji: 2009-05-25 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
szeryfcio
|
Mamusie, wszystkiego najlepszego!
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() no wlasnie dziewczyny gdzie jestescie? pewnie na spacerkach? ![]() ![]() ja tak sie zastanawiam czy u nas w rodzince sie szykuje wieeeeeeelka niespodzianka czy to tylko falszywy alarm............... ![]() Cytat:
![]() ![]() Kasiu, nie przejmuj sie, wazne zebyscie dobrze sie bawili ![]() no wlasnie Mamuski ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Midey Czyżby kolejny dzidziuś ![]() Ja również życze Wam kochane wszystkiego najlepszego z okazji naszego drugiego dnia matki ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.