Przespałam się z nim... I co teraz?? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-17, 11:52   #121
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Przespałam się z nim... I co teraz??

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
(...)Ale to było przedstawienie myślenia typowego faceta, nie moje.
Po pierwsze dlatego, że obserwuję związki moich przyjaciółek i znajomych. Najmniej udane były te, które kończyły się seksem na pierwszej/drugiej randce. Faceci szybko je rzucali, niestety.
Po drugie dlatego, że obracam się głównie w męskim towarzystwie i tyle, ile się nasłuchałam ich teorii o zdobywaniu kobiecego łóżka, to głowa mała.
Po trzecie zapewne też dlatego, że aktualnie jestem w trakcie lektury Dlaczego mężczyźni kochają zołzy i sporo miejsca poświęcono tam (...)
Ci "typowi" faceci (mający "porządne" dziewczyny, żony, czy narzeczone) siedzą potem na czatach, bo pogonili króliczka, zdobyli, ale za jakiś czas ciągnie wilka do lasu i mają ochotę na odnowienie łatwych i szybkich znajomości (z dziewczynami doświadczonymi w seksie i lubiącymi "to" robić). Dobrze, że ja mam "nietypowego" faceta, który się takimi pierdołami nie przejmuje - że nie musiał gonić króliczka miesiącami i że jego "króliczek" nie był czysty i niewinny, ale mocno doświadczony.

Seks na pierwszej, czy drugiej randce - oczywiście że rozumiem, iż jest to ryzyko, które podejmują oboje (ale głównie kobieta, to jasne) - równie dobrze to facet się może zaangażować i dostać kosza. Popieram, że jak się tak szybko decyduje na seks, to się ryzykuje zostanie tylko przelotną znajomością, ale jeśli w tym momencie facet myśli o dziewczynie, że jest "łatwa" to świadczy to głównie o nim, nie o niej. Jak gość nie szanuje kobiety, to będzie tak myślał o dziewczynie i po kilku miesiącach, bo sobie wmówi, że ona tak z każdym (żeby mieć usprawiedliwienie, że sam zdradza lub myśli o tym).

Jednak jeśli to już trzecia, czy piąta randka - jeśli to intensywna znajomość, ludzie od razu czują to "coś", to seks w tym momencie niczego nie psuje (chyba, że jest nieudany). Wszystko zależy od ludzi. Jeszcze raz powtórzę: dojrzały, szanujący kobiety facet albo sam powie "nie spieszmy się", albo - jeśli zrobi z nią to na co OBOJE mają ochotę - nie będzie oceniał negatywnie kobiety i nie wpływnie to na jego stosunek do niej.

Kilka osób się tu skupiło na tym, że autorka wątku kochała się z facetem (z którym sama napisała, że się normalnie spotykała, więc o co biega? miała czekać na pierścionek zaręczynowy?) i przez to się coś tam popsuło. Myślę, że facet od początku nie był zainteresowany związkiem z nią, bo jeśli byłby to pousuwałby te konta, komentarze i skupił się na poznawaniu jej. I seks, na który oboje mieli ochotę, niczego by nie zmienił. W tym momencie szybszy, niż wg niektórych osób powinien być, seks może być tylko wygodnym wytłumaczeniem do wycofania się ze znajomości.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-05-17 o 11:55
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 12:41   #122
Lulutza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ci "typowi" faceci (mający "porządne" dziewczyny, żony, czy narzeczone) siedzą potem na czatach, bo pogonili króliczka, zdobyli, ale za jakiś czas ciągnie wilka do lasu i mają ochotę na odnowienie łatwych i szybkich znajomości (z dziewczynami doświadczonymi w seksie i lubiącymi "to" robić)
Teraz to się ale uśmiałam, uważasz, że kobieta która miała przypuśćmy tylko 5 partnerów (lub mniej) nie lubi seksu i jest kiepska kochanką, z Twojego założenia wynika , że seks jest właśnie jak sport im więcej masz partnerów tym jesteś lepsza i bardziej wartościowa. Przykre i współczuje.

Mam nadzieję, że Twój partner nie będzie chciał kiedyś szukać "szybkiej i łatwej znajomości", a i bynajmniej to czy mężczyzna czegoś szuka później nie zależy od tego jak szybko żona, narzeczona "rozłożyła nogi" i ilu partnerów miała.

Edytowane przez Lulutza
Czas edycji: 2009-05-17 o 12:55
Lulutza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 12:51   #123
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lulutza Pokaż wiadomość
Teraz to się ale uśmiałam, uważasz, że kobieta która miała przypuśćmy tylko 5 partnerów (lub mniej) nie lubi seksu i jest kiepska kochanką, z Twojego założenia wynika , że seks jest właśnie jak sport im więcej masz partnerów tym jesteś lepsza i bardziej wartościowa. Przykre i współczuje.

Mam nadzieję, że Twój partner nie będzie chciał kiedyś szukać "szybkiej i łatwej znajomości", a i bynajmniej to czy mężczyzna czegoś szuka później nie zależy od tego jak szybko żona, narzeczona "rozłożyła nogi".
Nie, nie to napisałam. Przekręcasz moje słowa. i to w sposób obrażający mnie. Pisałam o takiej moralności Kalego - pobzykałem, a biorę sobie do związku "porządną" (bo tamte co bzykałem są niegodne szacunku i "łatwe") - jak to świadczy o facecie? Sam to robił przypadkowo, z kim popadnie, a nagle taki porządny? Wychodzę z założenia, że jak facet nie ma szacunku do kobiet, nawet tych które szybko "to" z nim zrobiły, to nie będzie miał na dłuższą metę szacunku i do swojej stałej dziewczyny.

Tacy faceci z moralnością Kalego właśnie często potem siedzą gdzie popadnie i szukają mniej "porządnych" znajomości. Chodziło mi o to, że dawanie facetowi szansy na gonienie króliczka miesiącami to żadna gwarancja sukcesu, udanego związku i wierności. Bo tacy na pozór porządni, szukający "porządnych" dziewcząt (tylko że ciekawe, że przy tym szukaniu zaliczają i sami są "łatwi"), często po cichu szukają mniej "porządnych" i chcę pobzykać na boku.

Mój mąż nie szuka - z tego co wiem - niczego, pomimo szybko przeszliśmy do seksu. Pracujemy nad związkiem każdego dnia i daję mu czasami "gonić króliczka", ale nie w sensie seksualnym, a po prostu - ma okazję zatęsknić, mam swoje życie i swoich znajomych. Nie seksem się faceta przy sobie utrzyma, ale seks jest ważny.

Ja rozumiem, że seks za szybko stwarza niebezpieczeństwo poznawania nie tych osób, co trzeba (i można zostać wykorzystanym), ale czy Ty rozumiesz że jak się ludzie sobie spodobają, są sobie pisani, to seks nieco szybszy niczego nie zepsuje?

Czas edycji: 2009-05-17 o 12:54
Stary 2009-05-17, 13:16   #124
Lulutza
Przyczajenie

Cytat:
czy Ty rozumiesz że jak się ludzie sobie spodobają, są sobie pisani, to seks nieco szybszy niczego nie zepsuje?
Doskonale rozumiem i dlatego kolejny raz dam Ci cytat moich wcześniejszych słów, może w końcu przeczytasz :/ :

Cytat:
Poza tym jest różnica w szybkim pójściu "do łóżka" (bo wątpię żeby doświadczona kobieta czekała z tym jak dziewica)a próby zaczynania związku od seksu.
Stary 2009-05-17, 13:23   #125
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Doskonale rozumiem i dlatego kolejny raz dam Ci cytat moich wcześniejszych słów, może w końcu przeczytasz :/ :

Przeczytałam i na tym gruncie się dobrze rozumiemy , ale też odniosłam wrażenie, że - z kilkoma innymi Wizażankami - sugerowałyście, że autorka wątku coś spartaczyła tym seksem. A moim zdaniem nie spartaczyła, tylko to od początku nie był facet zainteresowany czymkolwiek (o czym świadczy to jego konto w necie i komentowanie fotek innych dziewcząt). Tylko mi nie dowalaj, że dla mnie seks to sport i uważam, że robienie to z kim popadnie świadczy o czyjejś większej wartości, bo to było bardzo nie fair i nie wiem skąd wzięte.
Stary 2009-05-17, 13:38   #126
Lulutza
Przyczajenie

Cytat:
sugerowałyście, że autorka wątku coś spartaczyła tym seksem.
I dobrze rozumiesz. Spartaczyła, chciała czegoś więcej, więc powinna myśleć logiczniej, a nie od razu skok do łóżka, sama mówiłaś, że takie zachowanie niesie za sobą ryzyko, iż może nic z tego nie wyjść. Nie znała go zbyt dobrze i nie wiedziała jakie ma podejście do takiego seksu, tak jak mówisz mógł to być taki "Kali" - i był.

Dla mnie nie jest w sumie najgorsze to czy się z nim przespała czy nie, ale ten sms. Nie wyobrażam sobie pisać po jednorazowej nocy do faceta "co dalej?". Pamiętam kiedyś jak mi się chłopak zapytał po takim małym wypadku (chyba chodź raz się każdemu to zdarza, proszę o rozgrzeszenie ;P), czy będziemy razem? Ja patrze na niego i się pytam "po co? nawet się nie znamy zbyt dobrze"

Naprawdę nie jestem orędowniczką "ślubów czystości", ale uważam, że jednak człowieka na którym nam zależy i widzimy w nim przyszłego partnera trzeba choć trochę poznać, bo za szybki seks może ( nie musi) wszystko zepsuć. Czasem warto być ta "porządną" i trochę poczekać, poznać, zrozumieć, na pewno to będzie działać tylko na korzyść.

Edytowane przez Lulutza
Czas edycji: 2009-05-17 o 13:41
Stary 2009-05-19, 07:49   #127
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Witajcie Nie wiem czy kogokolwiek interesuje koniec tej historii, ale napiszę o tym...

Do spotkania oczywiście nie doszło. Jego wymówka? "Mam zepsuty samochód". Dodam, że mieszkamy w jednym mieście i gdyby chciał, to zawsze mógłby przyjechać autobusem No dobra, nieważne...

Starałam się go olewać, ograniczać kontakt, ale on i tak zawsze pisał. Mówił, że tak łatwo się go nie pozbędę i takie tam. Kilka dni temu zeszliśmy na temat "tej" nocy. On był bardzo za tym, żeby to powtórzyć. Odpowiedziałam, że nie chcę być koleżanką od seksu. Wiecie co napisał?? "E tam A co ktoś musi o tym wiedzieć czy co?"
Napisałam mu wyraźnie, że nie ma co na mnie liczyć w tej kwestii i od tej pory nasz kontakt słabnie. Wykasowałam jego nr, nie chcę już z nim gadać...

Większość z Was [niestety] miała rację co do jego intencji. Byłam głupia, naiwna i ślepa Naprawdę zaczęło mi na nim zależeć...

Dostałam kopa w tyłek i mam nauczkę na przyszłość. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 08:00   #128
mmmadzia88
Raczkowanie

Dokładnie Kazaa86. Potraktuj to jako nauczkę, doświadczenie. I wyciągnij naukę na przyszłość Trzymaj się.
mmmadzia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 08:15   #129
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez mmmadzia88 Pokaż wiadomość
Dokładnie Kazaa86. Potraktuj to jako nauczkę, doświadczenie. I wyciągnij naukę na przyszłość Trzymaj się.
Zgadzam się. Sparzyłaś sie tym razem, ale zdarza się. Dobrze, że nie straciłaś głowy i nie dalas sie namówić na kolejną niezobowiązująca nocką.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 08:15   #130
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

W przyszłości zachowasz się na pewno inaczej.
Główka do góry
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 09:21   #131
Elsi81
Zakorzenienie

Całe szczęście, że mgła z oczu Ci zeszła i nie dałaś się namówić na kolejny numer z tym kolesiem.Teraz jesteś mądrzejsza o to doświadczenie i wiesz że już takiego błędu nie popełnisz, bo człowiek uczy się szybciej na własnych błędach. Trzymaj się cieplutko

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 16:44   #132
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Pokaż wiadomość
(...)

Dostałam kopa w tyłek i mam nauczkę na przyszłość. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi
Mądra z Ciebie dziewczyna i sympatyczna (przynajmniej tak mi się wydaje po tym, co i jak piszesz). Dobrze, że nie poszłaś na kumplowanie się przez łóżko, bo to najczęściej do niczego nie prowadzi. Ten facet to dzieciaczek, który lubi komentować fotki na portalach - i pewnie tam zostanie przez najbliższe lata. Jak już poznasz faceta zainteresowanego Tobą i związkiem, to będziesz czuła, że wszystko jest OK i na swoim miejscu (nawet jak nie będziecie nie wiadomo ile zwlekać z seksem ).
Stary 2009-05-19, 20:00   #133
stasiek
Wtajemniczenie

dlatego jednak jestem za tym, żeby pytać wprost od razu o intencje, całkowicie szczerze. Bo tak, tydzień zmarnowany na myślenie o co mu chodzi, a proszę jak to Ci ładnie wyznał całkiem szczerze.
Stary 2009-05-20, 00:59   #134
lovely_xd
Raczkowanie

a ja mam podobny problem tylko nie umiem z niego zrezygnować, nawet jeśli chodzi mu tylko o jedno
lovely_xd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 07:37   #135
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
dlatego jednak jestem za tym, żeby pytać wprost od razu o intencje, całkowicie szczerze. Bo tak, tydzień zmarnowany na myślenie o co mu chodzi, a proszę jak to Ci ładnie wyznał całkiem szczerze.
Dokładnie. Jak ktoś z góry (lub po czasie) zapowiada, że związek go nie interesuje, to nie ma co się w takie coś pakować (jeśli jakimś cudem zmieni zdanie, to najwyżej ktoś będzie miło zaskoczony). A najczęściej facet pytany o coś takiego wyzna prawdę.
Stary 2009-05-20, 09:24   #136
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Hmm, sytuacja się trochę zmieniła... Wczoraj byłam pewna, że to koniec i nie chcę mieć z tym człowiekiem już nic do czynienia. Byłam święcie przekonana, że już się do mnie nie odezwie. No, ale wczoraj jakoś pod wieczór odezwał się... Zaczął pisać smsy, nie odpisywałam... Pytał czemu się nie odzywam. Stwierdził, że się nim bawię Powiedziałam, że nasza znajomość nie ma sensu. Zapytał czy nie możemy chociaż zostać kolegami... Wiem, że nie powinnam mu tego mówić, ale napisałam, że nie chcę być tylko jego koleżanką On chyba w ogóle nie miał pojęcia, że myślę o nim w "ten" sposób Stwierdził, że jakoś damy radę i mam się uśmiechnąć. Napisał, że jeszcze nie jest gotowy na związek, że to dla niego za wcześnie i za dużo przeszedł w starym związku i musi się wyszaleć... Poza tym jego była z którą był 3 lata zaczęła coś tam odwalać ze swoim nowym facetem i on chce to wyjaśnić...

I co wy na to??
Stary 2009-05-20, 09:49   #137
ellinka
Raczkowanie

Cytat:
Hmm, sytuacja się trochę zmieniła... Wczoraj byłam pewna, że to koniec i nie chcę mieć z tym człowiekiem już nic do czynienia. Byłam święcie przekonana, że już się do mnie nie odezwie. No, ale wczoraj jakoś pod wieczór odezwał się... Zaczął pisać smsy, nie odpisywałam... Pytał czemu się nie odzywam. Stwierdził, że się nim bawię Powiedziałam, że nasza znajomość nie ma sensu. Zapytał czy nie możemy chociaż zostać kolegami... Wiem, że nie powinnam mu tego mówić, ale napisałam, że nie chcę być tylko jego koleżanką On chyba w ogóle nie miał pojęcia, że myślę o nim w "ten" sposób Stwierdził, że jakoś damy radę i mam się uśmiechnąć. Napisał, że jeszcze nie jest gotowy na związek, że to dla niego za wcześnie i za dużo przeszedł w starym związku i musi się wyszaleć... Poza tym jego była z którą był 3 lata zaczęła coś tam odwalać ze swoim nowym facetem i on chce to wyjaśnić...

I co wy na to??
mhh.. myślę, że on się po prostu nie chcę wiązac, nie wiem, czy z Tobą, czy wcale, ale nie chce. Jego argument, że dużo przeszedł, chce odpocząc, to moim zdaniem tylko jakieś wybiegi, żeby załagodzic sytuacje. Może się mylę, ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie powód. Jeśli chciałby się z Tobą wiazac, to zrobiłby to, a teraz zosatwia sobie furtkę, bo Ty masz nadzieję, więc będzie jak dawniej. A i ten seks z nim, moim zdaniem, niczego nie zmienił.
ellinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 11:03   #138
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:

I co wy na to??
1) Podpuszcza Cię, że to niby Ty sie nim bawisz. Guzik prawda.

2) Co to znaczy "damy radę"? A jakies konkrety Ci przedstawił, pomijając to, zę na razie nie ma WAS tylko jestes TY i jest ON.

3) Co tak nagle pojawiła się jego była? I co go obchodzi, że awna laska odwala sobie z nowym facetem? Dlaczego on chce to wyjasniać? Pchanie sie w cudze zycie i sprawy które go nie dotyczą maja być powodem, dla którego Ty masz czekac nie wiadomo na co?

4) Powiedział, że nie jest gotowy na związek. I w zasadzie tylko to poiwnien powiedzieć. Skoro tak, idziesz swoją droga i nie ma prawa Ci stawiac jakichkolwiek zarzutów.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 12:06   #139
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Nie wiem czy kogokolwiek interesuje koniec tej historii, ale napiszę o tym...

Do spotkania oczywiście nie doszło. Jego wymówka? "Mam zepsuty samochód". Dodam, że mieszkamy w jednym mieście i gdyby chciał, to zawsze mógłby przyjechać autobusem No dobra, nieważne...

Starałam się go olewać, ograniczać kontakt, ale on i tak zawsze pisał. Mówił, że tak łatwo się go nie pozbędę i takie tam. Kilka dni temu zeszliśmy na temat "tej" nocy. On był bardzo za tym, żeby to powtórzyć. Odpowiedziałam, że nie chcę być koleżanką od seksu. Wiecie co napisał?? "E tam A co ktoś musi o tym wiedzieć czy co?"
Napisałam mu wyraźnie, że nie ma co na mnie liczyć w tej kwestii i od tej pory nasz kontakt słabnie. Wykasowałam jego nr, nie chcę już z nim gadać...

Większość z Was [niestety] miała rację co do jego intencji. Byłam głupia, naiwna i ślepa Naprawdę zaczęło mi na nim zależeć...

Facet wyraźnie Ci powiedział na czym mu zależy. I sądząc o jego swobodzie w temacie wydawało mu się, że Tobie ten układ będzie pasował.

Cytat:
Hmm, sytuacja się trochę zmieniła... Wczoraj byłam pewna, że to koniec i nie chcę mieć z tym człowiekiem już nic do czynienia. Byłam święcie przekonana, że już się do mnie nie odezwie. No, ale wczoraj jakoś pod wieczór odezwał się... Zaczął pisać smsy, nie odpisywałam... Pytał czemu się nie odzywam. Stwierdził, że się nim bawię Powiedziałam, że nasza znajomość nie ma sensu. Zapytał czy nie możemy chociaż zostać kolegami... Wiem, że nie powinnam mu tego mówić, ale napisałam, że nie chcę być tylko jego koleżanką On chyba w ogóle nie miał pojęcia, że myślę o nim w "ten" sposób Stwierdził, że jakoś damy radę i mam się uśmiechnąć. Napisał, że jeszcze nie jest gotowy na związek, że to dla niego za wcześnie i za dużo przeszedł w starym związku i musi się wyszaleć... Poza tym jego była z którą był 3 lata zaczęła coś tam odwalać ze swoim nowym facetem i on chce to wyjaśnić... (!?!?!?!?!)

I co wy na to??
Powiedział Ci, że się nim bawisz żeby wzbudzić w Tobie poczucie winy. Mówiąc wprost wziąć Cię na litość. Zostać kolegami... w jego zamyśle zapewne takimi co będą czasami lądować w łóżku. Tylko, że teraz wykorzystując Twoje zaangażowanie chce Cię podejść i nie mówi tego wprost. Chcesz być koleżanką, to bądź. Liczysz na coś wiecej to się opamiętaj. No chyba, że będziesz patrzeć jak on szaleje, czasami może brać w tym udział (bo za dużo wypijemy i samo wyjdzie), i czekać aż on łaskawie dorośnie.

Co do ostatniego zagadnienia z dziewczyną... Skoro on tak się miesza w jej życie to możliwe, że ona nie jest mu obojętna. Bo dla mnie to trochę anormalne. Eks to eks. Przeszłość i baj. Bo skoro narobiła mu jakichś świństw to po rozstaniu przyjaciółmi raczej nie zostali.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 12:33   #140
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
1) Podpuszcza Cię, że to niby Ty sie nim bawisz. Guzik prawda.

2) Co to znaczy "damy radę"? A jakies konkrety Ci przedstawił, pomijając to, zę na razie nie ma WAS tylko jestes TY i jest ON.

3) Co tak nagle pojawiła się jego była? I co go obchodzi, że awna laska odwala sobie z nowym facetem? Dlaczego on chce to wyjasniać? Pchanie sie w cudze zycie i sprawy które go nie dotyczą maja być powodem, dla którego Ty masz czekac nie wiadomo na co?

4) Powiedział, że nie jest gotowy na związek. I w zasadzie tylko to poiwnien powiedzieć. Skoro tak, idziesz swoją droga i nie ma prawa Ci stawiac jakichkolwiek zarzutów.
Zgadzam się, szczególnie zwróciłabym uwagę na punkt 4.

Chłopak ewidentnie czuje coś do swojej byłej, nawet jeśli byś się z nim teraz związała, nie miałabyś pewności, że gdyby jego była kiwnęła na niego palcem nie pobiegłby do niej w radosnych podskokach.
Ciebie interesuje związek, a nie okazyjny seks - powiedziałaś mu to, a on stara się ciebie podejść z innej strony, żebyś chętnie wskoczyła mu do łóżka.

Na twoim miejscu dałabym sobie z nim spokój. Moim zdaniem sytuacja się nie zmieniła.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 12:47   #141
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Hmm, co do jego byłej - nie sądzę, żeby coś do niej czuł. Pamiętam, że rozmawialiśmy na jej temat jeszcze na początku naszej znajomości i powiedział mi, że kazał jej zniknąć ze swojego życia i się do niego nie odzywać. To był związek na odległość (ona mieszka w Irlandii). Wiem, że go zdradzała i dlatego się rozstali.

Teraz ona ze swoim nowym facetem zaczęli mu grozić itp. To ma być niby zemsta za to, że wyjawił prawdę o niej.
Stary 2009-05-20, 12:52   #142
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, co do jego byłej - nie sądzę, żeby coś do niej czuł. Pamiętam, że rozmawialiśmy na jej temat jeszcze na początku naszej znajomości i powiedział mi, że kazał jej zniknąć ze swojego życia i się do niego nie odzywać. To był związek na odległość (ona mieszka w Irlandii). Wiem, że go zdradzała i dlatego się rozstali.

Teraz ona ze swoim nowym facetem zaczęli mu grozić itp. To ma być niby zemsta za to, że wyjawił prawdę o niej.

Tu nikt nie wie jaka jest prawda.

Chcesz rady? Chłopak nie traktuje Cię poważnie. Zależy mu tylko na seksie. Jest chociaż szczery bo mówi, że związku nie chce. I niech nie mówi, że nie jest gotowy czy nie dorósł. To wymówka facetów stara jak świat. Odpuść sobie gościa i tyle. Bo nic z tego nie będzie możesz ewentualnie przez niego pocierpieć.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2009-05-20, 12:54   #143
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

I co wy na to??
Ja na to: manipulator, że aż "miło" (pomimo tego, że mówi prawdę, że nie chce związku, to robi do tego otoczkę w stylu "miej nadzieję, że może Ty..." - wszystko po to, abyś znowu z nim poszła do łóżka).

Nie daj się złapać na jeden z najstarszych numerów damosko-męskiego świata! Ach, coś wymyślimy, ale ja jeszcze nie jestem gotowy... Każ mu się odezwać jak będzie gotowy, a w międzyczasie nie zawracać Ci niepotrzebnie głowy. To on się właśnie Tobą bawi i urabia Cię w bezczelny sposób. Kaza, nie nabieraj się na to. Jak nie jest gotowy, to po co te flirty, po co "łażenie" po portalach internetowych i komentowanie zdjęć panienek? Skojarz fakty. Ostatecznie Ty się bardziej zaangażujesz w tą znajmość, narobisz sobie nadziei (już chyba sobie narobiłaś, a on po prostu pisze co chcesz usłyszeć), a on będzie szalał, szalał, szalał... Jakby naprawdę miał czyste zamiary, to by napisał "masz rację, nie chcę związku i nie wiadomo czy i kiedy zechcę, tylko chciałem się zabawić na jasnych zasadach".

Czas edycji: 2009-05-20 o 12:57
Stary 2009-05-20, 12:55   #144
ellinka
Raczkowanie

Cytat:

No ale jak to ma się do tego, że on nie chcę się wiązac? Ktoś mu grozi, więc on będzie Cię traktował jak koleżankę od seksu? Ja związku nie widzę. Dziewczyno, nie rób sobie nadziei, nie piszę tego żeby Cię dobic, tylko pomóc zrozumiec, że on nie ma ochoty na normalny związek i im prędzej to zrozumiesz i dasz sobie spokój tym lepiej-dla Ciebie. Sama to przerabiałam i potrafię ocenic sytuację. Trzymaj się i nie daj się nabrac.
Stary 2009-05-20, 13:07   #145
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Wiem, że macie rację. Wiem o tym... Jestem tak głupia, że ciągle się łudzę, że on w końcu zechce mnie na normalnych warunkach Tak pewnie nigdy nie będzie.

Skorzystam z rady Doris1981 - "Każ mu się odezwać jak będzie gotowy, a w międzyczasie nie zawracać Ci niepotrzebnie głowy." Zrobię tak. Mam dość tej ciągłej niepewności. Zależy mi na nim, ale za nic w świecie nie będę chodzić z nim do łóżka jak mu się zachce

Mam dość.
Stary 2009-05-20, 13:11   #146
zagubiona89r
Zakorzenienie

Zobacz:

przespaliśmy się=on ma ochotę na kolejny raz

odmawiam gdy pyta wprost=kombinuje inną drogą i mnie urabia

pytam o związek=on mówi, że musi się wyszaleć, zwiazku nie chce

portal randkowy komentowanie fotek, znajomości=miejsce do szukania dziewczyn służących owemu wyszaleniu się

Wnioski końcowe. Odpuść sobie duże dziecko, któremu zależy na seksie. Sądząc po jego aktywności na takowych portalach niekoniecznie tylko z Tobą.

Stary 2009-05-20, 13:22   #147
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Wiem, że macie rację. Wiem o tym... Jestem tak głupia, że ciągle się łudzę, że on w końcu zechce mnie na normalnych warunkach Tak pewnie nigdy nie będzie.

Skorzystam z rady Doris1981 - "Każ mu się odezwać jak będzie gotowy, a w międzyczasie nie zawracać Ci niepotrzebnie głowy." Zrobię tak. Mam dość tej ciągłej niepewności. Zależy mi na nim, ale za nic w świecie nie będę chodzić z nim do łóżka jak mu się zachce

Mam dość.
Najlepiej to mu napisz, żeby sobie szalał "na zdrowie", ale nie z Tobą, bo takimi układami nie jesteś zainteresowała i nie zamierzasz czekać na jego dojrzewanie (bo w sumie jak mu napiszesz dosłownie to, co ja w poście - a była to trochę przenośnia i inna forma napisania mu "odwal się facet" - to może nadal Cię próbować urabiać i narzucać się Tobie). Zerwij kontakt i tyle. Dziewczyny dobrze piszą: dzieciak z niego, chociaż pewnie w ładnym opakowaniu i potrafiący słodzić, że aż miło. Kiedyś miałam z takim do czynienia - po 2-3 latach od poznania go (i dosyć szybkiego zakończenia znajomości, bo on "bał się we mnie zakochać" - taaa jasne), przypadkiem nieco pogadaliśmy na gg, okazało się że on nadal jest w trakcie "wyszalenia się" i tęskni do prawdziwej miłości, ALE okoliczności, brak czasu etc. (w jego przypadku zawsze było jakieś "ale").

Czas edycji: 2009-05-20 o 13:28
Stary 2009-05-20, 13:46   #148
zoya
Raczkowanie

Cytat:

I co wy na to??
Szkoda, że przez to przechodzisz. Musi Ci na nim zależeć, że tak jeszcze walczysz, mimo wszystko... Dlaczego napisałam mimo wszystko? Bo uważa Cię chyba za naiwną dziewczynę, którą może wziąć na typowe gierki w stylu:" tak mi na Tobie zależy, ale się boję..." Nieważne, że była go zdradzała i nieważne że mu grożą - co to Ciebie/Was dotyczy? Chyba się powtórzę, ale facet jest bardzo niedojrzały.

Na twoim miejscu dałabym sobie czas - może za jakiś czas doceni, że jesteś wyjątkowa i będziesz liczyć się tylko Ty. Powodzenia
zoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 14:29   #149
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Zostawiłam mu wiadomość na gg. Napisałam, że jeśli chce, to niech sobie szaleje, ale nie ze mną, bo nie jestem zainteresowana takimi układami. Niech się odezwie jak będzie gotowy.

Na tym kończę sprawę z tym oto kolegą. Zobaczymy co będzie dalej. Coś mi się zdaje, że to będzie już ostateczny koniec

zoya, nie sądzę, żeby za jakiś czas mu się odwidziało i nagle stwierdzi, że jestem wyjątkowa Choć nie powiem - byłabym szczęśliwa... Heh, no ale nie ma co gdybać. Niech on sobie szaleje, a ja będę żyć dalej.

Dziękuję wszystkim za rady
Stary 2009-05-20, 15:00   #150
ellinka
Raczkowanie

Cytat:
Zostawiłam mu wiadomość na gg. Napisałam, że jeśli chce, to niech sobie szaleje, ale nie ze mną, bo nie jestem zainteresowana takimi układami. Niech się odezwie jak będzie gotowy.

Na tym kończę sprawę z tym oto kolegą. Zobaczymy co będzie dalej. Coś mi się zdaje, że to będzie już ostateczny koniec

zoya, nie sądzę, żeby za jakiś czas mu się odwidziało i nagle stwierdzi, że jestem wyjątkowa Choć nie powiem - byłabym szczęśliwa... Heh, no ale nie ma co gdybać. Niech on sobie szaleje, a ja będę żyć dalej.

Dziękuję wszystkim za rady
Daj sobie trochę czasu i Ci przejdzie. Spotykając się z nim odbierasz sobie szansę na normalny związek. Zobaczysz, poznasz kogoś wartosciowego, kto nie musi się wyszalec (Twoim kosztem). Głowa do góry
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości