|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Re: jaki film wybrać?
Ekhem w 100% zgadzam sie z koculkiem. Apartament to jak dla mnie cudowny film. Bylam na nim z moim ukochanym i dobrze go wspominamy
Pozdr.
"Milczący kochankowie tak nie mogą się ukryć wśród obojętnych ludzi, jak rośliny pachnące wśród bezwonnych". Aleksander Świętochowski "Mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety. Kobiety mają subtelniejszy instynkt — wolą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny". Oscar Wilde |
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj z moim Miśkiem na "Upiór w operze". Bardzo mi się podobało, wspaniale naręcony film. Naprawde polecam. No ale zdania są podzielone Pan siędzący w rzędzie za mną smacznie sobie spał
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, nie wymieniajcie przy mnie nazwy "Wicker Park" czyli Apartamentu. O niebiosa! Zgadzam się z Werą - dla mnie to najgorszy film minionego roku. Pseudopsychologiczne popłuczyny nieudolnie wzorowane na Davidzie Lynchu, wszystko zdecydowanie przydługie, aktorstwo drewniane... Przepraszam że się tak pastwię, ale namówiłam moje kolezanki i poszłysmy babską paczką, i jakie były na mnie wściekłe, ale mi się oberwało
A ja właśnie wróciłam z OCean's Twelve - przyjemny, można obejrzeć i jest parę śmiesznych momentów ale ogólnie film nalezy do tych slabszych, na pewno nie umywa się do pierwszej części Ponieważ kinomaniakiem jestem strasznym, co chwila coś oglądam, miałam wielką ochotę wybrać się na Upiora w Operze - co z tego, skoro nikt nie chce mi towarzyszyć - podobno film jest totalną porażką Z przyjaciółką jesteśmy wielbicielkami kina grozy i obowiązkowo idziemy na "The Grudge" czyli Klątwę
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Smoczyco - też oglądam b. dużo i tak , jak Ty kocham horory.
Nie polecam The grudge, słabiutko, oj tak...Tragedia... Moze dlatego, że widziałam wersję oryginalną wczesniej. Film rózni się tym od japońskiego oryginału, ze główna role gra biała S.M Gellar, czy jak jej tam. Poza tym rzecz dzieje się tez w Japonii, wiec nie wiem jaki sens był kręcic takiego gniota... Nie rózni się niczym od oryginału(który był lepszy o niebo). W przeciwieństwie np. od "Kręgu "(mowa o 1), którego wersja amerykańska była zdecydowanie lepsza, bo przemawiała do odbiorcy, który nie zna symboliki, historii i kultury Japonii. Japończycy na sam dźwięk imienia Sadako doznaja ponoć szoku. To tak do nich przemawia. Nam mówi niewiele, bo oni znają oryginalna opowieśc przekazywaną z pokolenia, na pokolenie, mówiącą o niej, my nie.I nie mam tu na mysli filmowej wersji. Ale zobaczyc film zawsze można. Pozdrawiam Cie Olu małgorzata |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
I jak zwykle ile osób tyle opiniii
Dla mnie Aleksander to dobry film, troszkę przydługi, ale mnie sie podobał
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonalodz zgadzam sie Immortal oraz SkyCapitan - tego się nie da oglądać.
|
|
#127 |
|
Podróżniczka
|
No własnie a SkyCapitan? Też było o nim wiele recenzji, że dobry, że efekty rewelacyjne, że aktorzy super. Jak to w rzeczywistości się przedstawia?
Wiem, że Upiora w operze raczej daruję sobie Kinowe reklamy "Klątwy" wyglądały zachęcajaco.... więc może Ale byłoby szkoda. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja wybieram się z mężem na "Upiora w operze" w lutym(pół-rocznica ślubu)
|
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Oooo wlasnie...wiecie moze o jakims fajnym romantycznym filmie? 30.01 bedzie pol roku odkad jestem z moim Ukochanym
Pozdr.
"Milczący kochankowie tak nie mogą się ukryć wśród obojętnych ludzi, jak rośliny pachnące wśród bezwonnych". Aleksander Świętochowski "Mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety. Kobiety mają subtelniejszy instynkt — wolą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny". Oscar Wilde |
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj byłam na oceans twelve i nie żałowałam. Na upior się wybieram mimo różnych i diametralnie różnych recenzji. Nie polecam Klątwy - taki nijaki. Niby horror , ale jakoś się tak ciągnie, ciągnie i nagle kończy.
Co do Aleksandra to spodziewałam się czegoś lepszego. Taki do obejrzenia i zapomnienia - nie było się w sumie czym zachwycać. A czy ktoś ogladał Komórkę? |
|
|
|
|
#131 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Martina
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Komórki nie polecam. Można czasem ziewnąć. Odniosłam z moim chłopakiem wrażenie sztuczności w niektórych scenach.
Ja nie mogę się doczekać filmu Zatańcz ze mną http://film.onet.pl/10114,film.html Japoński pierwowzór z 1996 roku był do pośmiania, mam nadzieję, że amerykańscy twórcy włożą w to nieco romantyzmu
|
|
#133 |
|
Podróżniczka
|
na film do kina - jaki wybrać ?
Kobitki mam dylemat filmowy. Do kina ostatnio zaczęłam chodzić bo nam w Cze-wie cinema city wybudowali
Co więc polecacie na piątkowy wieczór z ukochanym Wahamy się między Saharą lub Pacyfikatorem - takie mało romantyczne, ale innych pomysłów brak Może cos polecicie, albo porzucicie inny pomysł ?? Szkoda, że nie powstał katalog do ocen filmów wtedy byłoby łatwiej. Ale mam nadzieję, że kiedy szefostwo upora się już z wdrażaniem nowego forum to moze powstanie cos takiego i nie trzeba bedzie tworzyć podobnych wątków Czekam na wasze pomysły |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Re: na film do kina - jaki wybrać ?
Jesli lubisz horrory/ thirely to polecam thr ring 2 albo tłumaczke
pozdr ewa |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Jak nie wiem nic o filmie to wpisuje jego tytuł w wyszukiwarke na http://film.onet.pl/ i tam pojawiają się informacje i opinie o nim. Pomaga. Aczkolwiek zawsze biorę poprawkę na opinie i sugeruję się raczej opisami filmów.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#136 |
|
Podróżniczka
|
Nie raz już dziewczyny doradziły dobry film
Lubię thrillery z horrorami raczej gorzej, ale ring też można wziąć pod uwagę A może cos romantycznego ?? |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy w Polsce juz jest komedia "Fever Pitch" na podstawie ksiazki Nicka Hornby 'ego - podobal mi sie
"Sahary" nie ogladalam, ale nie ma dobrych recenzji. Ten drugi film to chyba z Vin Diesel |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam kilka dni temu na Pacyfikatorze i naprawde mi sie podobal. Moze nie jest to film jakis wysokich lotow, ale milo mozna spedzic czas i sie troszke posmiac.
A teraz chce sie wybrac na "Krolestwo niebieskie" czy jak to sie tam nazywa... Czy ktoras z was byla na tym?
|
|
#139 |
|
Podróżniczka
|
Noooo to Królestwo niebieskie to podobno dobry film, ale u mnie niestety jeszcze nie leci i nie wiem kiedy będzie premiera
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Agata napisał(a):
> A teraz chce sie wybrac na "Krolestwo niebieskie" czy jak to sie tam nazywa... Czy ktoras z was byla na tym? Jeszcze chyba nie jest w kinach. Tak, sprawdzilam - na ekrany wchodzi 6 maja. Tez jestem tego filmu ciekawa |
|
|
|
|
#141 |
|
Podróżniczka
|
Gosiu a co to za film o którym piszesz? Bo w Polsce o nim nie słyszałam ? Chyba, że nie kojarzę tytułu
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Madagaskar obejrze na pewno
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Gdybym miała czas to poszłabym na:
1) "5x2", ale to francuski dramat obyczajowy o genezie rozstania pewnej pary, historia pokazana jest "odwrotnie chronologicznie", uwielbiam takie, ale czy się na wieczór z ukochanym nadaje, to zależy czy ukochany lubi takie smutasy - moi (ukochani) nigdy nie lubili 2) "W doborowym towarzystwie" - komediodramat z ciekawą obsadą, 3) ewentualnie na "Tłumaczkę", dla Nicole Kidman, którą wielbię. Przed "Ring 2" szczerze ostrzegam. Obejrzalam, bo uwielbiam horrory, ale do pierwszej części się nie umywa. Scena w studni jest wręcz humorystyczna. Nie bałam się wcale, nudziłam i uśmiechałam z przekąsem. Beznadziejny. PS. Polecam http://www.filmweb.pl
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wybieram na Pacyfikatora tylko ze względu na Vin'ka
Musiałam to napisać :P |
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
'Pit Bull' jest bardzo fajny, tyle, że nie należy do łatwych filmów na których się zrelaksujesz. Bardzo polecam.
'Tłumaczka' szczególnie dla Seana Penna .
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
magdziaS napisał(a):
> Gosiu a co to za film o którym piszesz? Bo w Polsce o nim nie słyszałam ? Chyba, że nie kojarzę tytułu To jest ten film http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&cf=info&id=1808628424 |
|
|
|
|
#148 |
|
Podróżniczka
|
Ooooo to komedia romantyczna
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
magdziaS napisał(a):
> lubie Drew Ja tez lubie Drew |
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
maszias- ty z czewy???
wreszcie ktoras z czewy ja odkad nam cinema city wybudowali bylam 2 razy na aleksandrze i na dziennik birdget jones. teraz mam wszytskie nowosci na kompie wiec do kina nie chodza. a bardzo polubilam cienma city jak masz ochote na mocno czarna komedie polecam 11.14 choc jest to film troszke...bez sensu ostatnio ogladalam Constatine w orginale i calkiem ciekawy film, nawet nie taki straszny no i keanu reevers
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

"

.