![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
KICIA lepiej idz na bete,czasami tak sie zdarza,ze test wogole nie wychodzi.jesli kobieta wytwarza za malo jakies tam hormonu(dokladnie nie wiem jak to nazwac) wtedy test nie wyjdzie.Kicia skarbie nie denerwuj sie
![]() KICIA dzieki za wiadomosc od Zeberki,bo juz sie denerwowalam,ze cos nie dobrego sie dzieje u niej.ukochaj i pozdrow ja i fasoleczke ode mnie i jak wszystko sie wyjasni to szybko niech sie odezwie.a Ty Kiciu nie panikuj.poki @ nie ma,jest jeszcze nadzieja ![]() UNIA witamy Cie w naszym gronie ![]() ![]() ![]() dziewczynki milego dzionka Edytowane przez agnieszka09 Czas edycji: 2009-05-30 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
laski w ktorym bylyscie tyg jak lekarz wam zrobil usg bo z moich obliczen wynika ze jestem w 4 tyg a gin mnie dzisiaj zbadal recznie i powiedzial ze macica jest juz napuchnieta ale nie ma po co robic usg bo za wczesnie bo nic nie bedzie jeszcze widac
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Ja w tym cyklu miałam prawie celibat
![]() Co do objawów to typowe jak na @ ( ma być 4- 06): - nabrzmiałe i bolesne piersi od tygodnia - zawroty i bóle głowy - potworne kłucie w obydwu jajnikach (aż mnie ściąga) - delikatne ćmienie w dole brzucha - cera cała w pryszczkach. Pozytywne w tym wszystkim, że następny cykl znów będzie starankowy ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
a więc tak.. już czwarty dzień kiedy powinnam misć miesiączke i nic..jak pisałam rano zrobiłam test wyszedł negatywny.. nie dawało mi to spokoju wkońcu zadzwoniłam do mamy powiedziałam jej o wszystkim zareagowała bardzo fajnie
![]() Pan doktor zrobił USG stwierdził ,że przy dużym powiekszeniu widzi zarys ,,czegoś,, ale nie jest to kropeczka nawet ale cień jakiś, powiedział też że mam powiększoną macice ..i patrząc na moją drobną budowę prawdopodobnie to ciąża.do tego powiedziałam mu o mojej temp wczoraj 37.2 a dziś 37..mówił ,że to dobra droga .Skierował mnie na badania BETA napisał na skierowaniu pilne.. po dwóch godz miałam wynik..brak ciąży..zadzwoniłam do niego potwierdził..więc pytam skoro nie ciąża to co?? a on ,że mogę mieć zaburzenia hormonalne,że mam czekać dwa tygodni na miesiączke i przedze wszytskim nie denerwować się (co ja dziś przeżyłam to koszmar,wszytsko gubiłam) jeśli nie dostane w ciągu tych dwóch tyg. mam się zgłosić do niego i powtórze badania a jak nie będzie nic.będzie próbował wywołać miesiączke.. ![]() ![]() także dalej jestem w kropce troszke..a już miałam nadzięję ![]() Nie wiem co mam o tym wszytskim myśleć mam mętlik.chociaż odrobinke już się uspokoiłam..powiedział mi też ,że kobiety mogą mieć w miesiącu dwie owulacje..także jeszcze mam małą sznase ,że jest za wcześnie,chociaż nie łudze się już tym.. w lipcu popróbujemy znowu jeśli nic teraz ![]() Spędziłam cały dzień u rodziców bo nie chciałam być sama ![]() ![]() KICIA WIDZE ,ŻE MAMY PODOBNĄ SYTUACJĘ,TRZYMAM NADAL KCIUKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
no to rozne bywa wlasnie co organizm to inaczej,dobrze ze poszlas do lekarza to nie bedziesz sie stresowac pryznajmniej juz
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Dziwnie macie z tą temperaturą...
Ja zawsze miałam 37 stopni (już od chyba 4 lat) przed ciążą...myślałam, że jestem chora, ale jeden z psycholgów na mojej uczelni raz powiedział ciekawostkę...że kobieta może mieć normalnie 37 stopni i to jest jej optymalna temperatura... Widocznie jestem jednym z niewielu przypadków...jakoś nigdy nie mierzyłam tempki by określić dni płodne. W internecie znalazłam pierwszy lepszy kalendarzyk wyliczający dni płodne. Zastosowałam go i już w drugim cyklu się udało ![]() Pozdrawiam i życzę szczęścia Edytowane przez jusali Czas edycji: 2009-05-30 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
laski wszystkie bralyscie kwas foliowy zanim zaszlyscie w ciaze czy ktoras dopiero jak juz zaszla to zaczela brac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- KICIA nie martw ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
no ja tez od dzisiaj zaczelam brac bo dzisiaj bylam u gina i mi zalecil branie ale czytalm ze najlepije jest brac zanim sie zajdzie w ciaze bo moze dziecko sie urodzic chore i troche sie wystraszylam bo ja dopero od dzisija zaczynam
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
to mi kamien z serca spadl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Ja zaczęłam brć folik dopiero jak się dowiedziałam o ciąży...i jakoś wszytsko jest ok, już w 34tc jestem
![]() Ja zrobiłam test 6 dni po spodziewanym terminie @ (na wszelki wypadek przeciągnęłam o tyle dni by nie było wątpliwości) i to z porannego moczu (5 rano przed wyjazdem na uczelnię). Użyłam płytkowego, wpuściłam krople, patrzyłam jak się robi ten "pasek" mokry....pierwsza kreska kontrolna była, więc działa....dochodzi do końca okienka-jest druga kreska! Od razu się pojawiła, równie ciemna jak pierwsza! No kurczę, myślałam, że to niemożliwe, przecież po 3 minutach trza odczytać wynik. Krecha jak była tak była. Następnego dnia powtórzyłam test wieczorem-to samo. Nie wierzyłam, no...na uczelni siedziałam w szoku, prowadziło mi się dziwnie..... ![]() Kiedyś gdy robiłam testy i zbyt namiętnie patrzyłam to tylko ja widziałam cień drugiej kreski-urojenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj bylam u gina i powiedzial ze za wczesnie na usg bo nie bedzie i tak widac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Pierwsze usg miałam dopiero w 13tc
![]() Wcześniej mi pani gin powiedziała, że czuje zgrubienie (rozpulchnienie) pochwy/macicy i jest podejrzenie ciąży. Po tygodniu się zgłosiłam, @ dalej nie było, więc potwierdziła mi ciążę ![]() Tak w ogóle to miałam tylko 3 usg-te wymaganew 13, 21 i 28 tc(chyba dobrze pamiętam tygodnie....). Więcej nie chcę malucha męczyć, bo i tak będę go widziała jak się urodzi ![]() Poza tym robić usg by się upewnić, że jest się w ciąży nie jest wskazane przez większość ginekologów... |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
no ja sie troche zmartwilam ze jeszcze go nie widac na usg i czy za male nie jest ale powiedzila ze jak bede w polsce za 10 dni jade to mam zrobic usg i na pewno bedzie juz widac
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Mi lekarz zrobił USG dopochwowe w 6 t.c. i było widać pęcherzyk, a dziecko to była tylko kropka, bo wtedy miało tylko 4 mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
dziewczynki u mnie 33dc
![]() i okresu nie ma, objawów też nie ma na okres. Wychodzi na to, że źle wyliczyłam i dzisiaj go powinnam dostać... bo dziś leci 33dc, a nie jutr jak pisałam wcześniej, hmm ![]() a wg starych zapisów ilo dniowe cykle miałam, te co przeważały (po skonczeniu zażywania anty) to 31dc, w ostatnim miesiacu spóźniony o 2dni. Doszukuje się objawów na okres, żeby czasem ich nie pominąć i nie nakręcać się w pełni na fasolke... i nie wiem co jest, zjadłamdzisiaj batona słodkiego - już tak na chama, zobaczyć czy aż tak mi bedzie smakował- przed okresem zawsze miałam chociaz taki jeden dzien ze musialam sie bardzo solidnie przesłodzić czekoladą, a teraz nic. Zjadłam batona i... myślę o tym kurczaczku co będzie na obiad, mniam :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
mi teraz pozostaje czekac na wyjazd do polski i tam zrobie sobie usg
![]() ![]() a pytalam o lot samolotem i smialo moge leciec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() Nie ma to jak niedziela ...od rana dresik , książka .....to się nazywa bezwstydne lenistwo ![]() Agnieszka09 ja również Cię witam i cieszę sę , że jesteście bo razem łatwiej znosić smutki i zawiedzione nadzieje ..... Mam jednak nadzieję , że w kolejnym cyklu starań będzie w naszych szeregach węcej powodów do radości niż do smutku.... Kicia witam w niedzielne popołudnie i wznawiam oczekiwanie tym razem na wynik Bety... ![]() ![]() Dzieczynki mam takie pytanie ....czy któraś z Was czytała "ONO" lub "Poczwarkę" Terakowskiej...jeśli nie polecam ....są dla nas jak najabardziej na czasie ..... Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
dziewczynki, pomocy!
brzuch mnie zaczyna "mulic" jak na okres niby, allleee... wlasnie wylecialo ze mnie duzo sluzu przezroczystego, lepkiego i gęstego... hmm |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Nie szukajcie objawów miesiączkowych i ciążowych....
Gdy ja szukałam to miałam same urojenia! Pomyślałam sobie: e tam, pewnie tym razem znowu się nie udało i nie ma co czekać na @...I NIE PRZYSZŁA. Objawy żadne- normalnie jkabym miała mieć okres, piersi mnie nigdy nie bolały...no może taka była różnica, że 5 miesięcy po odstawieniu tabletek miałam bolesne @, brzuch mnie bolał, a po zapłodnieniu kłucie takie promieniujące w stronę pępka-do dnia zrobienia testu. Mojej siostrze na usg było widać pęcherzyk płodowy w 5tc. Mój gin ma tak dobry aparat (teraz), że widać jest nawet takie farfocle w płynie owodniowym, więc wszystko zależy jeszcze od sprzętu jakim dysponuje lekarz. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- A co do śluzu to owszem, miałam go duuużo więcej,niż zwykle, białawy(już w późniejszych dniach)...i tak mam przez całą ciążę. Na początku był gęsty i równocześnie ciągnący się, taki jakiś dziwny...tzw. galaretka ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Hejka kochane w niedzielne popoludnie
![]() Troche mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia...choc myslalam ze bardziej sie postaracie hehe :P Jeszcze raz baaardzo Wam dziekuje za kciuki,za dobre slowo i podtrzymanie na duchu...to tylko slowa a tak wiele znacza ![]() Agnieszka przejde sie w tym tygodniu na Bete i zobaczymy co to wyjdze...a jak jeszcze nie ma fasolki,to wlasnie o nia walcze,bo akurat jutro mam owu ![]() Nie ma sprawki co do wiadomosci od Zeberki,bardzo bylo mi milo ze moge posredniczyc w przekazywaniu wiesci ![]() ![]() ![]() Wiesz juz jakos spokojnie podchodze do testow i oczekiwania,wierze ze bedzie dobrze,jak nie tym razem to nastepnym ![]() Elciu Sloneczko nic sie nie martw napewno z fasolka wszystko dobrze,i juz niedlugo ja zobaczysz ![]() ![]() ![]() Natka trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Joanna a jak Ty sie czujesz kochana?? Co tam u Ciebie ??? Hmm bardziej wiarygodne jest to ze mam za malo hormonu w moczu,zobacze co wyjdzie na Becie ![]() ![]() Ale czytalam jak to bylo z Twoja siostra i to mnie podbudowuje ![]() Jusali witaj i gratuluje dzidziusia ![]() ![]() ![]() Choc owszem jakbym sie przyjzala wczoraj temu mojemu testowi to pewnie dojzalabym tam cien i narobila sobie nadzieji heh...ale wole podchodzic do tego realnie !!!!! Pozdrowionka ![]() Ziaaa trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i zeby nie nadeszla ta wredna niechciana @ ![]() Hmm to ja teraz tak mialam przez tydzien ze lecialo ze mnie strasznie duzo takiego mlecznego gestego sluzu wrrr,a jutro mam niby owulke wedlug obliczen i jest sucho jak na pustyni,jakos tak dziwacznie ![]() Nie martw sie kochana wszystko bedzie dobrze !!!! Unia wita leniuszek leniuszka hehe ![]() Dziekuje za kciuki i mam nadzieje ze Beta wyjdzie ladna ![]() ![]() I masz racje nie ma to jak pozadny watek na forum hehe i tak wspaniale dziewczyny jak Wy ![]() ![]() ![]() O rany ale sie rozpisalam hehe,no ale musialam do kazdej skrobnac przynajmniej po jednym zdaniu ![]() A u mnie dzis cieplutko,czuje sie w miare dobrze,az dziwnie ![]() Milutkiego popoludnia kochane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
KICIA bardzo dobre nastawienie.jak nie teraz to zaraz potem ![]() dziekuje za posredniczenie w przekazywaniu informacji do Zebry ![]() a jak dzisiaj sie czujesz? oj cos z ta @sie dzieje w tym miesiacu.mi sie tez przeciez przesunela @ terza ![]() dziewczynki milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Aga musze miec takie nastawienie,bo inaczej bym zeswirowala
![]() ![]() ![]() Co do Zeberki to nie ma sprawki ![]() ![]() A czulam sie dzis calkiem niezle,dopiero jakas godz temu zaczal mnie jajnik kluc ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
witam laseczki ja niedawno wrocilam ze spacerku z TZem bo tak cieplutko zrobil obiadek pyszniutki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Ooo hihi widze ze tez sobie powdychalas swieze powietrze
![]() ![]() No tak po obiadku trzeba odpoczac a w niedziele to juz wogole ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Uff no to sie ciesze Asiu ze coraz lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() Hmm a u mnie jakos dziwnie...niby wg kalkulatora mam jutro owulacje,a mam tak jakos dziwnie sucho,heh a juz sie powoli nastawiam sie na to ze nie ma fasolki,ehh moze tylko sie wkrecalam ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka i powodzonka ![]() Milutkich snow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.