![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pies dla alergików - proszę o poradę!!
Cóż, więc w nastepnym wcieleniu czeka mnie pewnie los psa doswiadczalnego w jakimś laboratorium. Na szczęście dla tego zepsutego świata są jeszcze takie jasne, szlachetne osoby jak wy - które nigdy błędów nie popełniają, kryształowe sumienia których nic nie brudzi. Miałam szczęście, że spotkałam was na tym forum. Nie liczę na odpowiedź, bom niegodna. Pzdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
rmiecia nie powinnaś się od razu irytować. Zrozum, że po prostu nie pochwalamy tego co zrobiłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Nie irytuję się. I sama nie pochwalam. Cóż, zrobiłam. Natomiast mam wrażenie, że zaczęła się tu nakręcac jakaś nagonka na bezmyślną miecię, mimo, że zrozumienie błędu owa miecia wykazała. Rita jest (kochana!) i nie stanie się ozdobą schroniska z powodu mody, która przeminie. Równie dobrze można by było oddawac dzieci do domu dziecka, kiedy zaczną dokuczac (mam dwoje, wiem co mówię). Miałam nadzieję na dłuższą wymianę zdań na temat psów, bo widac, że wiesz o nich sporo i masz doświadczenie, no ale skoro niemiła jest ci konwersacja z kimś, kto jest taką pskudą, to juz jakoś to przetrwam. Miłego dnia i pozdrówka dla Lucky'ego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Forum czytają również osoby, które planują kupno psiaka, i - moim zdaniem - dobrze jest mówic o tym, przy każdej okazji kupna psiura bez papierów, możliwe, że ktoś się zreflektuje i znajdzie jednak psa z hodowli.
Problem jest dla mnie drażliwy, ponieważ moja ukochana rasa JEST w tej chwili "ozdobą" praktycznie każdego schronu, a znaleść chętnych na nią niestety łatwo nie jest. Fundacja ma w tej chwili pod opieką ponad 60 !! psów, a w schronach wciąż pojawiają się nowe ![]() www.rottka.pl zapraszam do obejrzenia i pomocy, choć to nie westy ![]() Edytowane przez rott Czas edycji: 2007-11-29 o 07:30 Powód: poprawienie linku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Jestem alergikiem i wg mojego lekarza nie ma psa nieuczulającego
![]()
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Nie uważam, że jesteś paskudą itd... No i cieszę się, że rozumiesz swój błąd i przy następnym psiaku(którego każdemu życzę
![]() A jeszcze tak wracając do tego uczulania... Przede wszystkim zależy to od tego jak ktoś mocno jest uczulony. Osoba z"koszmarną"alergią na pewno nie wytrzyma przy weście. PS: Ja mam wielką ochotę konwersować nadal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
To miło mi, że tobie nie jest niemiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziewczyny w moim wieku dziele na 3 grupy:gorące 14, technomanki i normalnych, rozsądnych ludzi(tych niestety najmniej). Drażni mnie to ich(pierwszych dwóch grup) "KoFFcianiE DziewTshynEk"itp. No ale skończę offtop.
Wracając do psiaków:mój Lucky podczas ostatniej wizyty u fryzjera dostał paskudnej biegunki. Najprawdopodobniej się czymś zatruł. Pod samymi drzwiami domu pani fryzjerki nagle zaskomlał i... wyleciała z niego fontanna(dosłownie)rzadki ej kupki wymieszanej z krwią(jeśli ktoś jadł w tym momencie to przepraszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
O rany... biedak. Ale juz mu lepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Tak pani fryzjerka od razu zaaplikowała jakieś tabletki... Mamy z tym psiakiem niezłe przygody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
90% osób uczulonych na psy ( do których i ja się zaliczam) jest tak naprawdę uczulonych na luzny ,fruwajacy włos stad takie psy jak np yorki nie uczulają bo im włos nie wypada. Tak samo jest z szorstowlosymi ale tutaj aby włos nie fruwal musi być trymowany lub w ostatwczności strzyzony maszynką. przy uczuleniu na psią wydzielinę zazwyczaj wystarczy psa kąpać mniej wiecej raz w tygodniu i na bieżąco ja usuwać.
Dla alergika na pewno nie jest wskazany pies krótkowlosy który przez 2 razy w roku kazdorazowo przez mniej więcej 2 miesiace zrzuca włos. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Rowniez i ja jestem alergikiem... I szczesliwa posiadaczka cudownej suczki rasy Airedale terrier! Jest fantastyczna, mialam juz sporo czterolapnych pupili, ale ta rasa jest wyjatkowa i szczerze polecam wielbicielom psow
![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
ja równiez jetsem alergikiem i moim zdaniem psem nieuczulajacym jest york (sama mam) oraz nagi pies meksykański. bardzo ładniutki nie posiada włosów jest bardzo milutki w odotyku bo ma cieplutka skórę
![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!
Jaka rasa psa jest podobna do Doga niemieckiego, ale nie wielkością ![]() Chodzi mi własnie o kwadratowy pysk, taką atletyczna budowę ciała.
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Pogrzeb na stronie o molosach (molosy.pl czy jakoś tak) - coś znajdziesz.
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje baardzo
![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Sznaucery tez maja mocną budowę, krótkie zwarte grzbiety i kwadratowe pyski. Do tego ponieważ są szorskowlose nie uczulają i nie zrzucają włosów w domu. Osobiscie jestem zakochana w tej rasie zwłaszcza w olbrzymach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
No i chinskie grzywacze, obie odmiany. Sliczne psy.
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ohh taak, szanuceki olbrzymie sa boskie!
Niestey nie moge sobie na niego pozwolić, zakochałam się z Dogach niemieckich!! Są przekochane! takie ogromniaste!! [ale gdy bedę kupowac psa, to zdecydowanie ze schroniska]
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mieć doga nie mogę ze względu na tryb pracy :/ zgadzam się: są przekochane i przeogromniaste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja ze wzgędu na mieszkanie.. troszke by mu ciasno było
![]() Kooochane pissika !! ![]()
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Clarisso! Jeśli jeszcze tu zaglądasz: jak często kąpiesz Luckiego? Bo już sama nie wiem, nie chce często jej kąpac, ale po paru dniach od kąpieli (i po zabawach na dworze) po prostu zaczyna śmierdziec, a w dodatku...śpi w naszym łóżku!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Też mamy z Luckym ten problem... On poprostu śmierdzi. Śmierdzi tak, że nie da się tego opisać
![]() ![]() No i Wesołych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Ja swoje sznaucery nawet w sezonie wystawowym zawsze kąpałam raz w tygodniu .Jeśli używa się do tego dobrego szamponu nie ma możliwosci aby częsta kąpiel mogła zaszkodzić psu .Jesli nie chcesz kąpać całego psa możesz wykąpać przynajmniej łapy ,brzuch i brodę ale tak naprawdę żadny zysk czasowy bo na ogól grzbiet i tak się zmoczy i trzeba psa suszyć. Ale rób to wieczorem po ostatnim spacerze aby przez noc wszystko co ewentualnie nie dosuszysz zdarzyło porządnie wyschnąć. Jedyne ryzyko czestej kąpieli to minimalne zmiękczenie wlosa co przy psie nie wystawianym nie ma najmniejszego znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Również Wesołych Świat! Ha, skorzystałam z twojego forumowiska i poczytałam wszystko na temat kąpieli i szamponów! Fajne to twoje forum, gratuluję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
A dziękuje dziękuje
![]() A dzisiaj Lucky idzie do kąpania bo cuchnie i wygląda jakby mieszkał na śmietniku a nie był kanapowym psiakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Clarissa, jakiego Ty masz psa? West'a, dobrze pamiętam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Tak 5,5 letenigo Westucha
![]() Już jest wykąpany. Teraz zalatuje aloesem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.