|  2012-11-28, 08:51 | #121 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

Dot.: Płyn Loxon 5% - pytanie.

Witajcie dziewczyny. Ja dalej linieję jakkolwiek to brzmi. Włosy dalej leeeeecą. Z tym, że loxon mi się skończył wczoraj. Muszę iść po drugą buleteczkę po receptę, prawda? Bo w sumie derm. dał mi 1 receptę. Nie za szybko mi się skończył? kurka, niby stosowałam jak powinnam, miesiąc jakoś. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- olapolamola ojoj, chyba powinnaś zrobić podstawowe badania, loxon to b. silny lek... 
				__________________ "...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu." | 
|     |   | 
|  2012-11-28, 09:07 | #122 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Cytat: 
 qrczę no nie wiem, miesiąc i nie ma poprawy? cholera  a ten dermatolog nie mówił po jakim czasie powinna nastąpić poprawa? albo o jakieś kontroli czy co  Cytat: 

__________________ Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! | ||
|     |   | 
|  2012-11-29, 16:09 | #123 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2012-09 
				 | 

widzę objawy?.. to głupie w takim razie? moja siostra dostała od dermatologa i ma identyczny problem jak ja.. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat: 
 krew? hormony? i potem do lekarza? ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- myślałam, że skoro loxon 2% (ja mam 5) jest bez recepty, do piątka to tylko wzmocniona wersja, i że to zwykła wcierka.. | |
|     |   | 
|  2012-11-29, 16:14 | #124 | 
				 | 

to skąd masz loxon 5? siostrze skubnęłaś?

__________________ Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! | 
|     |   | 
|  2012-11-29, 17:05 | #125 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Athlone / Irlandia 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2012-11-29, 18:11 | #126 | |
				 | 

Cytat: 
  no coś Ty ... tego nie wiedziałam  masakra trochę   
				__________________ Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! | |
|     |   | 
|  2012-11-29, 18:52 | #127 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Athlone / Irlandia 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2012-11-29, 18:56 | #128 | 
				 | 

no niby to nie Alpicort, więc może niepotrzebnie się pultam  ale dziwne to trochę, imo. No ale każdy ma swój rozum w końcu   
				__________________ Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! | 
|     |   | 
|  2012-11-30, 12:54 | #129 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-11 
				 | 

Dzisiaj mijają 2 tygodnie, odkąd używam Loxonu 5 proc. Nie zauważyłam na razie ani zmniejszonego ani też zwiększonego wypadania, chociaż podejrzewam, że co do tego drugiego to cisza przed burzą  Przez ten czas stosowania zaczęła mnie też trochę swędzieć skóra, ale to też zbiegło się ze zmianą szamponów, więc nie wiem, od czego dokładnie to mam. | 
|     |   | 
|  2012-11-30, 12:59 | #130 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

U mnie  wypadanie zahamowane w zadowalającym mnie stopniu ale sypania się skóry głowy nie mogę przeboleć... Normalnie jak śnieg!

__________________ ... | 
|     |   | 
|  2012-11-30, 13:18 | #131 | 
| Wtajemniczenie | 

Alpicort E też można dostać bez recepty - przy odrobinie szczęścia...

__________________ | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-11-30, 13:22 | #132 | |
				 | 

Cytat: 
 Mnie ostrzegła pani dermatolog, że tak może być. Kazała wtedy odstawić Loxon na parę dni i stosować przez ten czas Alpicort. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Lavi, jeszcze jedno pytanie: przechodziłaś przez etap nadmiernego wypadania włosów w trakcie używania Loxonu? | |
|     |   | 
|  2012-11-30, 13:35 | #133 | |
				 | 

Cytat: 
 Mi wypadało naprawdę dużo włosów, ponad 100 dziennie. Teraz nie liczyłam ale zdecydowanie mniej wypada. Nie zauważyłam większego wypadania z czasie stosowania, ale pewnie dlatego, że dużo włosów mi leciało samo w sobie. 
				__________________ ... | |
|     |   | 
|  2012-11-30, 13:53 | #134 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2012-11-30, 14:12 | #135 | |
				 | 

Cytat: 
  I znajomi mówią, że włosy mi urosły. Ja używam tak samo, bo inaczej nie wyrobiłabym z myciem. Po Loxonie włosy wyglądają jak brudne. Ja spokojnie docieram na cały obszar głowy  Przecież palcami i tak go wcierasz więc mimowolnie przenosisz na całą skórę głowy gdzie tylko chcesz. 
|     |   | 
|  2012-11-30, 14:20 | #136 | |
				 | 

Cytat: 
  Faktycznie, Loxon trochę oblepia włosy i muszę je myć codziennie - też dlatego, że tylko rozpuszczonymi włosami udaje mi się ukryć przerzedzenia z przodu głowy i z boku, a że mam kręcone, to na drugi dzień bez mycia, ale rozczesane, wyglądałyby tragicznie. Ja stosuję tylko w miejscach, gdzie włosy mam najbardziej przerzedzone. Od dziś zacznę stosować na skórze całej głowy. Edit: jeszcze jedno pytanie  czy oprócz Loxonu stosujesz jeszcze cokolwiek innego? Na przykład jakąś suplementację, specjalne szampony albo inne wcierki? Sory, że Cię tak zasypuję pytaniami, ale jestem podłamana moim wypadaniem, ale cieszę się, że ktoś z tego wyszedł, bo może dla mnie też jest nadzieja   Edytowane przez ciderwithrosie Czas edycji: 2012-11-30 o 14:28 | |
|     |   | 
|  2012-11-30, 15:07 | #137 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

No i ja jednak dostałam receptę na drugą but. loxonu 5%. W sumie zadzwoniłam tylko i mi derma. wypisała... Powiedziała, że trzeba 12 m-cy nawet stosować, żeby zobaczyć czy działa. Chyba będę stosowała raz dziennie, zamiast 2 razy po 10 razy, bo mnie przygnębiają te włosy - jak wspomniałyście dziewczyny = trzeba myć codziennie, bo wyglądają jak brudne... ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- cider - ja anacaps drugi m-ąc biorę. Ale włosy dalej lecą garściami. 
				__________________ "...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu." | 
|     |   | 
|  2012-11-30, 15:32 | #138 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2012-11-30, 16:46 | #139 | |
				 | 

Cytat: 
   Ja stosuję L. na noc żeby rano umyć włosy. Przed L. wcieram w skalp emulsję do suchej skóry głowy ale tylko po to żeby L. mnie nie wysuszył bardziej. Nic innego nie używam/wcieram/łykam  Ja nie mam takich miejsc "strategicznych" gdzie muszę go używać dlatego daję na całą skórę głowy. Ale powiem Ci, że dużo daje nastawienie i podejście do problemu. Jednym słowem musisz/musicie myśleć pozytywnie! Trzeba sobie wmówić, że "włosy przestaną mi wypadać!"   
|     |   | 
|  2012-12-03, 13:17 | #140 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2012-12-03, 13:24 | #141 | |
				 | 

Cytat: 
   O tak, wiązanie niestety szkodzi... A ciasne tym bardziej. JA zauważyłam, że jak związałam w koczek baleriny (  ) to więcej włosów wypadało. Ja teraz będę walczyć z łupieżem bo już mam dość. Uroki wrażliwej skóry... 
|     |   | 
|  2012-12-04, 10:16 | #142 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-09 Lokalizacja: lublin . 
				 | 

na początku wypada mnóstwo włosów , ale to są te włosy które są oderwane od cebulek a jeszcze nie wypadły w wyniku właśnie łysienia androgenowego . później na to miejsce wyrastają nowe , zdrowsze i o wiele ładniejsze włosy ; )) w moich aptekach loxon 2% czy lokson 5% można dostać bez problemowo bez recepty ; ) 
				__________________ Michalinka <3 | 
|     |   | 
|  2012-12-05, 12:55 | #143 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
 jako osoba zmagajaca sie z problemem nadmiernie wypadajacych wlosow postanowilam dzialac na wszystkich mozliwych polach manewru...tj * szampon Seboradin -codziennie( ew. bardzo dobry byl rowniez Pharmaceris do Osłabionych i wypadajacych , - mozna stosowac na zmiane) * tabletki Revalid 3 x 2 kaps- na dobe * loxon 2% - 1 x dziennie ale w wiekszej ilosci psikniec * zdrowa dieta pelna warzyw( fasole szparagowe itp, pomidory, truskawki - wszystko co zawiera jak najwiecej zelaza) jajka i ryby szczerze mi nie pomogly zadne wcierki bo jak ktos (np ja) ma delikatna skore glowy i wlosy wypadaja , to wiecej z tego szkod niz pozytku   Edytowane przez Katazinek Czas edycji: 2012-12-05 o 12:56 | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-12-05, 15:56 | #144 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2012-12-05, 17:42 | #145 | |
				 | 

Cytat: 
  ) że działa on świetnie, ja też już po miesiącu stosowania zauważalam efekty w postaci zahamowania wypadania - i to za każdym razem, bo brałam go już kilka razy ... niestety. I to zasługa jego skladu. Jeżeli dopiero po roku brania suplementów zauważasz efekty, to przyczyna wypadania nie leży w brakach w diecie, ale np. w zaburzeniach hormonalnych, bo cykl wzrostu włosa trwa około 3 miesiące i po 3 miesiącach coś powinno drgnąć. Reasumując, to od przyczyny wypadania zależy co pomoże, suplement czy wcierka. 
				__________________ Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! | |
|     |   | 
|  2012-12-05, 20:44 | #146 | |
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- [QUOTE=Jeżeli dopiero po roku brania suplementów zauważasz efekty, to przyczyna wypadania nie leży w brakach w diecie, ale np. w zaburzeniach hormonalnych, bo cykl wzrostu włosa trwa około 3 miesiące i po 3 miesiącach coś powinno drgnąć. [/QUOTE] I tak i nie. Byłam przez 1,5 roku na diecie odchudzającej, podczas której bardzo dużo ćwiczyłam, w tym uprawiałam bieganie lub marszobiegi, kilka razy w tygodniu po 2h dziennie. Do tego doszło przepracowanie, skrajne zmęczenie, stres i odstawianie/ponowne przyjmowanie hormonów na własną rękę. Uzupełnienie niedoborów, jakich się nabawiłam przez ten "wspaniały" tryb życia, niestety musi trwać. Już teraz mam dobre wyniki krwi, ale słyszałam, że w niektórych przypadkach niedobory można uzupełnić nawet dopiero po dwóch latach suplementacji. | |
|     |   | 
|  2012-12-06, 09:36 | #147 | |
				 | 

Cytat: 
  ja miałam na myśli takie "zwyczajne" niedobory  btw, jeśli masz żelazo ponad normę to sprawdziłabym chyba wątrobę na Twoim miejscu  robiłaś próby wątrobowe? może nie wytrzymala tego wszystkiego ... 
|     |   | 
|  2012-12-06, 12:11 | #148 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
 co do wypadania to wyobraz sobie ze w maju wlosy mi lecialy tak ze plakalam jak sie czesalam ...  przy myciu cale sitko, przy czesaniu po 4 wlosy z takiego 2 cm pasemka wiec bylo zle.... na pewno masz racje bardzo pomogl loxon natomiast uwazam ze super polaczeniem jest uzywanie go z Revalidem... co do wypadania wlosow co jakis czas powtarzala sie historia z wypadaniem wiec juz jestem uprzedzona i jak cos zaczyna bardziej leciec od razu dzialam.... Wiem ile ja nerwow przezylam przez stres i ile przez same wypadanie, takze mam nadzieje ze w koncu znajdziesz odpowiednia kuracje dla siebie i diete .... a najlepiej by bylo gdybys jadla rosliny szparagowe/fasole ktore maja wszystkie witaminy i mikro elementy fosfor wapn magnez zelazo potas ...  pozdrawiam Edytowane przez Katazinek Czas edycji: 2012-12-06 o 12:17 | |
|     |   | 
|  2012-12-06, 12:16 | #149 | |
				 | 

Cytat: 
  nie mam zamiaru straszyć, ale lepiej dmuchać na zimne   
|     |   | 
|  2012-12-06, 22:43 | #150 | ||
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat: 
 | ||
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.