Płyn Loxon 5% - pytanie. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 07:51   #121
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Płyn Loxon 5% - pytanie.

Witajcie dziewczyny.

Ja dalej linieję jakkolwiek to brzmi. Włosy dalej leeeeecą.
Z tym, że loxon mi się skończył wczoraj. Muszę iść po drugą buleteczkę po receptę, prawda? Bo w sumie derm. dał mi 1 receptę.
Nie za szybko mi się skończył? kurka, niby stosowałam jak powinnam, miesiąc jakoś.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

olapolamola ojoj, chyba powinnaś zrobić podstawowe badania, loxon to b. silny lek...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 08:07   #122
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.

Ja dalej linieję jakkolwiek to brzmi. Włosy dalej leeeeecą.
Z tym, że loxon mi się skończył wczoraj. Muszę iść po drugą buleteczkę po receptę, prawda? Bo w sumie derm. dał mi 1 receptę.
Nie za szybko mi się skończył? kurka, niby stosowałam jak powinnam, miesiąc jakoś.
tak, loxon 5% jest na receptę, jedynie to niższe stężenie, chyba 2%, można qpić bez recepty.

qrczę no nie wiem, miesiąc i nie ma poprawy? cholera a ten dermatolog nie mówił po jakim czasie powinna nastąpić poprawa? albo o jakieś kontroli czy co
Cytat:

olapolamola ojoj, chyba powinnaś zrobić podstawowe badania, loxon to b. silny lek...
dokładnie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 15:09   #123
olapolamola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
nie robiłaś żadnych badań? więc na jakiej podstawie stosujesz loxon?
widzę objawy?..

to głupie w takim razie?
moja siostra dostała od dermatologa i ma identyczny problem jak ja..

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

[/COLOR]olapolamola ojoj, chyba powinnaś zrobić podstawowe badania, loxon to b. silny lek...
podstawowe badania, czyli?
krew? hormony? i potem do lekarza?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

myślałam, że skoro loxon 2% (ja mam 5) jest bez recepty, do piątka to tylko wzmocniona wersja, i że to zwykła wcierka..
olapolamola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 15:14   #124
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olapolamola Pokaż wiadomość

myślałam, że skoro loxon 2% (ja mam 5) jest bez recepty, do piątka to tylko wzmocniona wersja, i że to zwykła wcierka..
to skąd masz loxon 5? siostrze skubnęłaś?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2012-11-29, 16:05   #125
Blackbejbe
Rozeznanie

Cytat:
to skąd masz loxon 5? siostrze skubnęłaś?

loxon 5% mozesz dostac bez recepty nie w kazdej aptece ale dostaniesz . Nawet czasem jest wystawiony na all***** , wiem bo sama sie do niego przymierzałam
Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 17:11   #126
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
loxon 5% mozesz dostac bez recepty nie w kazdej aptece ale dostaniesz . Nawet czasem jest wystawiony na all***** , wiem bo sama sie do niego przymierzałam
no coś Ty ... tego nie wiedziałam masakra trochę

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2012-11-29, 17:52   #127
Blackbejbe
Rozeznanie

Cytat:
no coś Ty ... tego nie wiedziałam masakra trochę

No tak , wiec kazda osoba moze go kupić
Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 17:56   #128
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
No tak , wiec kazda osoba moze go kupić
no niby to nie Alpicort, więc może niepotrzebnie się pultam ale dziwne to trochę, imo. No ale każdy ma swój rozum w końcu

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2012-11-30, 11:54   #129
ciderwithrosie
Raczkowanie

Dzisiaj mijają 2 tygodnie, odkąd używam Loxonu 5 proc. Nie zauważyłam na razie ani zmniejszonego ani też zwiększonego wypadania, chociaż podejrzewam, że co do tego drugiego to cisza przed burzą Przez ten czas stosowania zaczęła mnie też trochę swędzieć skóra, ale to też zbiegło się ze zmianą szamponów, więc nie wiem, od czego dokładnie to mam.
ciderwithrosie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 11:59   #130
Lavi92
Zakorzenienie

U mnie wypadanie zahamowane w zadowalającym mnie stopniu ale sypania się skóry głowy nie mogę przeboleć... Normalnie jak śnieg!
Stary 2012-11-30, 12:18   #131
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
no niby to nie Alpicort, więc może niepotrzebnie się pultam ale dziwne to trochę, imo. No ale każdy ma swój rozum w końcu
Alpicort E też można dostać bez recepty - przy odrobinie szczęścia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 12:22   #132
ciderwithrosie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
U mnie wypadanie zahamowane w zadowalającym mnie stopniu

ale sypania się skóry głowy nie mogę przeboleć... Normalnie jak śnieg!
A jak długo stosujesz? Długo Ci wcześniej wypadało włosów? A teraz dużo?

Mnie ostrzegła pani dermatolog, że tak może być. Kazała wtedy odstawić Loxon na parę dni i stosować przez ten czas Alpicort.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Lavi, jeszcze jedno pytanie: przechodziłaś przez etap nadmiernego wypadania włosów w trakcie używania Loxonu?
Stary 2012-11-30, 12:35   #133
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciderwithrosie Pokaż wiadomość
A jak długo stosujesz? Długo Ci wcześniej wypadało włosów? A teraz dużo?

Mnie ostrzegła pani dermatolog, że tak może być. Kazała wtedy odstawić Loxon na parę dni i stosować przez ten czas Alpicort.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Lavi, jeszcze jedno pytanie: przechodziłaś przez etap nadmiernego wypadania włosów w trakcie używania Loxonu?
Za tydzień będzie dokładnie 2 miesiące. Zostało mi pół butelki Loxonu.
Mi wypadało naprawdę dużo włosów, ponad 100 dziennie. Teraz nie liczyłam ale zdecydowanie mniej wypada. Nie zauważyłam większego wypadania z czasie stosowania, ale pewnie dlatego, że dużo włosów mi leciało samo w sobie.
Stary 2012-11-30, 12:53   #134
ciderwithrosie
Raczkowanie

Cytat:
Za tydzień będzie dokładnie 2 miesiące. Zostało mi pół butelki Loxonu.
Mi wypadało naprawdę dużo włosów, ponad 100 dziennie. Teraz nie liczyłam ale zdecydowanie mniej wypada. Nie zauważyłam większego wypadania z czasie stosowania, ale pewnie dlatego, że dużo włosów mi leciało samo w sobie.
Dziękuję. A widzisz jakieś fajne odrosty? Ja go używam 1x dziennie, 10 porcji, tak jak w ulotce, ale wydaje mi się, że to nie wystarcza, żeby wetrzeć we wszystkie "strategiczne" miejsca
Stary 2012-11-30, 13:12   #135
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję. A widzisz jakieś fajne odrosty? Ja go używam 1x dziennie, 10 porcji, tak jak w ulotce, ale wydaje mi się, że to nie wystarcza, żeby wetrzeć we wszystkie "strategiczne" miejsca
Całe stado! I znajomi mówią, że włosy mi urosły.
Ja używam tak samo, bo inaczej nie wyrobiłabym z myciem. Po Loxonie włosy wyglądają jak brudne. Ja spokojnie docieram na cały obszar głowy Przecież palcami i tak go wcierasz więc mimowolnie przenosisz na całą skórę głowy gdzie tylko chcesz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB301962.jpg (77,4 KB, 195 załadowań)
Stary 2012-11-30, 13:20   #136
ciderwithrosie
Raczkowanie

Cytat:
Całe stado! I znajomi mówią, że włosy mi urosły.
Ja używam tak samo, bo inaczej nie wyrobiłabym z myciem. Po Loxonie włosy wyglądają jak brudne. Ja spokojnie docieram na cały obszar głowy Przecież palcami i tak go wcierasz więc mimowolnie przenosisz na całą skórę głowy gdzie tylko chcesz.
Super odrosty, gratuluję Faktycznie, Loxon trochę oblepia włosy i muszę je myć codziennie - też dlatego, że tylko rozpuszczonymi włosami udaje mi się ukryć przerzedzenia z przodu głowy i z boku, a że mam kręcone, to na drugi dzień bez mycia, ale rozczesane, wyglądałyby tragicznie. Ja stosuję tylko w miejscach, gdzie włosy mam najbardziej przerzedzone. Od dziś zacznę stosować na skórze całej głowy.

Edit: jeszcze jedno pytanie czy oprócz Loxonu stosujesz jeszcze cokolwiek innego? Na przykład jakąś suplementację, specjalne szampony albo inne wcierki? Sory, że Cię tak zasypuję pytaniami, ale jestem podłamana moim wypadaniem, ale cieszę się, że ktoś z tego wyszedł, bo może dla mnie też jest nadzieja

Edytowane przez ciderwithrosie
Czas edycji: 2012-11-30 o 13:28
Stary 2012-11-30, 14:07   #137
Marina1
Zakorzenienie

No i ja jednak dostałam receptę na drugą but. loxonu 5%.

W sumie zadzwoniłam tylko i mi derma. wypisała... Powiedziała, że trzeba 12 m-cy nawet stosować, żeby zobaczyć czy działa.

Chyba będę stosowała raz dziennie, zamiast 2 razy po 10 razy, bo mnie przygnębiają te włosy - jak wspomniałyście dziewczyny = trzeba myć codziennie, bo wyglądają jak brudne...

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

cider - ja anacaps drugi m-ąc biorę. Ale włosy dalej lecą garściami.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 14:32   #138
ciderwithrosie
Raczkowanie

Cytat:
No i ja jednak dostałam receptę na drugą but. loxonu 5%.

W sumie zadzwoniłam tylko i mi derma. wypisała... Powiedziała, że trzeba 12 m-cy nawet stosować, żeby zobaczyć czy działa.

Chyba będę stosowała raz dziennie, zamiast 2 razy po 10 razy, bo mnie przygnębiają te włosy - jak wspomniałyście dziewczyny = trzeba myć codziennie, bo wyglądają jak brudne...

cider - ja anacaps drugi m-ąc biorę. Ale włosy dalej lecą garściami.
Dwa miesiące to niestety za krótko, żeby zobaczyć dobre skutki suplementacji.
Stary 2012-11-30, 15:46   #139
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Super odrosty, gratuluję Faktycznie, Loxon trochę oblepia włosy i muszę je myć codziennie - też dlatego, że tylko rozpuszczonymi włosami udaje mi się ukryć przerzedzenia z przodu głowy i z boku, a że mam kręcone, to na drugi dzień bez mycia, ale rozczesane, wyglądałyby tragicznie. Ja stosuję tylko w miejscach, gdzie włosy mam najbardziej przerzedzone. Od dziś zacznę stosować na skórze całej głowy.

Edit: jeszcze jedno pytanie czy oprócz Loxonu stosujesz jeszcze cokolwiek innego? Na przykład jakąś suplementację, specjalne szampony albo inne wcierki? Sory, że Cię tak zasypuję pytaniami, ale jestem podłamana moim wypadaniem, ale cieszę się, że ktoś z tego wyszedł, bo może dla mnie też jest nadzieja
A dziękuję
Ja stosuję L. na noc żeby rano umyć włosy. Przed L. wcieram w skalp emulsję do suchej skóry głowy ale tylko po to żeby L. mnie nie wysuszył bardziej. Nic innego nie używam/wcieram/łykam
Ja nie mam takich miejsc "strategicznych" gdzie muszę go używać dlatego daję na całą skórę głowy.
Ale powiem Ci, że dużo daje nastawienie i podejście do problemu. Jednym słowem musisz/musicie myśleć pozytywnie! Trzeba sobie wmówić, że "włosy przestaną mi wypadać!"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 12:17   #140
ciderwithrosie
Raczkowanie

Cytat:
A dziękuję
Ja stosuję L. na noc żeby rano umyć włosy. Przed L. wcieram w skalp emulsję do suchej skóry głowy ale tylko po to żeby L. mnie nie wysuszył bardziej. Nic innego nie używam/wcieram/łykam
Ja nie mam takich miejsc "strategicznych" gdzie muszę go używać dlatego daję na całą skórę głowy.
Ale powiem Ci, że dużo daje nastawienie i podejście do problemu. Jednym słowem musisz/musicie myśleć pozytywnie! Trzeba sobie wmówić, że "włosy przestaną mi wypadać!"
Postaram się dobrze nastawić, ale to bardzo trudne, kiedy od 2 lat lecą włosy i nic nie można, póki co, z tym zrobić. Na razie odczuwam swędzenie skóry, boję się łupieżu. A jaką emulsją smarujesz skórę głowy? Dzisiaj pani dermatolog zaleciła mi obcięcie włosów na krótko i nie wiązanie ich gumką. Ech, będzie trudno. Przez całe życie miałam długie do bioder, gęste, kręcone włosy.
Stary 2012-12-03, 12:24   #141
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się dobrze nastawić, ale to bardzo trudne, kiedy od 2 lat lecą włosy i nic nie można, póki co, z tym zrobić. Na razie odczuwam swędzenie skóry, boję się łupieżu. A jaką emulsją smarujesz skórę głowy? Dzisiaj pani dermatolog zaleciła mi obcięcie włosów na krótko i nie wiązanie ich gumką. Ech, będzie trudno. Przez całe życie miałam długie do bioder, gęste, kręcone włosy.
Emulsję Emolium, znajdziesz bez problemu
O tak, wiązanie niestety szkodzi... A ciasne tym bardziej. JA zauważyłam, że jak związałam w koczek baleriny () to więcej włosów wypadało.
Ja teraz będę walczyć z łupieżem bo już mam dość. Uroki wrażliwej skóry...
Stary 2012-12-04, 09:16   #142
atojaxd
Raczkowanie

na początku wypada mnóstwo włosów , ale to są te włosy które są oderwane od cebulek a jeszcze nie wypadły w wyniku właśnie łysienia androgenowego .
później na to miejsce wyrastają nowe , zdrowsze i o wiele ładniejsze włosy ; ))

w moich aptekach loxon 2% czy lokson 5% można dostać bez problemowo bez recepty ; )
Stary 2012-12-05, 11:55   #143
Katazinek
Raczkowanie

GG do Katazinek

Cytat:
Dwa miesiące to niestety za krótko, żeby zobaczyć dobre skutki suplementacji.
nie do konca sie zgodze.... zazywalam tabletki revalid i loxon 2 % roznic e bylo widac po miesiacu... wlosy urosly juz gdzies na 7 cm i stoja tak smiesznie ze nie sposob ich nie dostrzec
jako osoba zmagajaca sie z problemem nadmiernie wypadajacych wlosow postanowilam dzialac na wszystkich mozliwych polach manewru...tj
* szampon Seboradin -codziennie( ew. bardzo dobry byl rowniez Pharmaceris do Osłabionych i wypadajacych , - mozna stosowac na zmiane)
* tabletki Revalid 3 x 2 kaps- na dobe
* loxon 2% - 1 x dziennie ale w wiekszej ilosci psikniec
* zdrowa dieta pelna warzyw( fasole szparagowe itp, pomidory, truskawki - wszystko co zawiera jak najwiecej zelaza) jajka i ryby

szczerze mi nie pomogly zadne wcierki bo jak ktos (np ja) ma delikatna skore glowy i wlosy wypadaja , to wiecej z tego szkod niz pozytku

Edytowane przez Katazinek
Czas edycji: 2012-12-05 o 11:56
Katazinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 14:56   #144
ciderwithrosie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katazinek Pokaż wiadomość
nie do konca sie zgodze.... zazywalam tabletki revalid i loxon 2 % roznic e bylo widac po miesiacu... wlosy urosly juz gdzies na 7 cm i stoja tak smiesznie ze nie sposob ich nie dostrzec
jako osoba zmagajaca sie z problemem nadmiernie wypadajacych wlosow postanowilam dzialac na wszystkich mozliwych polach manewru...tj
* szampon Seboradin -codziennie( ew. bardzo dobry byl rowniez Pharmaceris do Osłabionych i wypadajacych , - mozna stosowac na zmiane)
* tabletki Revalid 3 x 2 kaps- na dobe
* loxon 2% - 1 x dziennie ale w wiekszej ilosci psikniec
* zdrowa dieta pelna warzyw( fasole szparagowe itp, pomidory, truskawki - wszystko co zawiera jak najwiecej zelaza) jajka i ryby

szczerze mi nie pomogly zadne wcierki bo jak ktos (np ja) ma delikatna skore glowy i wlosy wypadaja , to wiecej z tego szkod niz pozytku
Nie do końca się zgodzę. Biorę suplementy już dobry rok, regularnie. Dopiero teraz zaczynam dostrzegać jakiekolwiek ich działanie. Wypadanie włosów mógł Ci zahamować prędzej Loxon, niż Revalid. To zależy, jak długo wypadają włosy i w jakich ilościach, zanim zacznie się brać jakiekolwiek suplementy. Jeżeli ktoś zadziała od razu, czyli w momencie, kiedy zauważy, że włosy lecą nadmiernie, być może rezultaty suplementacji pojawią się po miesiącu. W innych przypadkach nie mam złudzeń. Rozczulają mnie osoby piszące, że włosy przestały im wypadać po 5 dniach stosowania czegoś tam. OK, może tak, ale to znaczy, że takie osoby nie miały problemu z nadmiernym wypadaniem.
Stary 2012-12-05, 16:42   #145
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Nie do końca się zgodzę. Biorę suplementy już dobry rok, regularnie. Dopiero teraz zaczynam dostrzegać jakiekolwiek ich działanie. Wypadanie włosów mógł Ci zahamować prędzej Loxon, niż Revalid. To zależy, jak długo wypadają włosy i w jakich ilościach, zanim zacznie się brać jakiekolwiek suplementy. Jeżeli ktoś zadziała od razu, czyli w momencie, kiedy zauważy, że włosy lecą nadmiernie, być może rezultaty suplementacji pojawią się po miesiącu. W innych przypadkach nie mam złudzeń. Rozczulają mnie osoby piszące, że włosy przestały im wypadać po 5 dniach stosowania czegoś tam. OK, może tak, ale to znaczy, że takie osoby nie miały problemu z nadmiernym wypadaniem.
nie do końca się zgodzę. Bralas kiedyś revalid? jeśli nie, to polecam. Zgadzam się z Katazinkiem (dobrze odmieniłam?) że działa on świetnie, ja też już po miesiącu stosowania zauważalam efekty w postaci zahamowania wypadania - i to za każdym razem, bo brałam go już kilka razy ... niestety. I to zasługa jego skladu. Jeżeli dopiero po roku brania suplementów zauważasz efekty, to przyczyna wypadania nie leży w brakach w diecie, ale np. w zaburzeniach hormonalnych, bo cykl wzrostu włosa trwa około 3 miesiące i po 3 miesiącach coś powinno drgnąć.
Reasumując, to od przyczyny wypadania zależy co pomoże, suplement czy wcierka.

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2012-12-05, 19:44   #146
ciderwithrosie
Raczkowanie

Cytat:
nie do końca się zgodzę. Bralas kiedyś revalid? jeśli nie, to polecam. Zgadzam się z Katazinkiem (dobrze odmieniłam?) że działa on świetnie, ja też już po miesiącu stosowania zauważalam efekty w postaci zahamowania wypadania - i to za każdym razem, bo brałam go już kilka razy ... niestety. I to zasługa jego skladu. Jeżeli dopiero po roku brania suplementów zauważasz efekty, to przyczyna wypadania nie leży w brakach w diecie, ale np. w zaburzeniach hormonalnych, bo cykl wzrostu włosa trwa około 3 miesiące i po 3 miesiącach coś powinno drgnąć.
Reasumując, to od przyczyny wypadania zależy co pomoże, suplement czy wcierka.
Do wczoraj brałam Revalid 3x 2 kapsułki przez 30 dni. Muszę przestać, bo mam za wysoki poziom żelaza, a w tym suplemencie żelazo jest. Wczoraj ścięłam włosy na krótko i dzisiaj wypadło mi jedynie 17 włosów. Ale nie jestem w stanie kategorycznie stwierdzić, że to dzięki Revalidowi, bo połowa ostatniego miesiąca to również wcieranie Loxonu, a wcześniej jakiegoś sterydu z wit. B6. Od połowy czerwca przez 4 miesiące łykałam Novophane - skład podobny do Revalidu, później 1 miesiąc przerwy i 1 miesiąc Revalidu. Dodatkowo mnóstwo innych rzeczy: Skrzypovita przez wakacje, tran ciągle od sierpnia, magnez od co najmniej maja, olej z wiesiołka, olej z pestek dyni, suplementacja żelazem (przez co teraz muszę zrezygnować z Revalidu, mimo że pozostały mi 4 opakowania) i dopiero zaczynam widzieć jakieś pozytywne skutki (chociaż jednocześnie nad czołem włosy mi się przez ten czas wyraźnie przerzedziły, jest to paradoks, ale co robić). Zatem nie wiem, co mi pomogło. Mogę tylko powiedzieć, że jeżeli ktoś po 1 miesiącu suplementacji widzi pozytywne zmiany, to super, ale to może oznaczać, że - na szczęście dla tej osoby - problem z wypadaniem nie był taki poważny. Teraz w zasadzie jestem zdana na Loxon, bo dopóki nie spadnie mi żelazo, nie powinnam brać żadnych suplementów. Myślę o Inneov, bo nie ma żelaza, ale odczekam kilka tygodni, bo od brania tych wszystkich suplementów było mi czasem niedobrze.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

[QUOTE=Jeżeli dopiero po roku brania suplementów zauważasz efekty, to przyczyna wypadania nie leży w brakach w diecie, ale np. w zaburzeniach hormonalnych, bo cykl wzrostu włosa trwa około 3 miesiące i po 3 miesiącach coś powinno drgnąć.
[/QUOTE]

I tak i nie. Byłam przez 1,5 roku na diecie odchudzającej, podczas której bardzo dużo ćwiczyłam, w tym uprawiałam bieganie lub marszobiegi, kilka razy w tygodniu po 2h dziennie. Do tego doszło przepracowanie, skrajne zmęczenie, stres i odstawianie/ponowne przyjmowanie hormonów na własną rękę. Uzupełnienie niedoborów, jakich się nabawiłam przez ten "wspaniały" tryb życia, niestety musi trwać. Już teraz mam dobre wyniki krwi, ale słyszałam, że w niektórych przypadkach niedobory można uzupełnić nawet dopiero po dwóch latach suplementacji.
Stary 2012-12-06, 08:36   #147
agison
Zakorzenienie

Cytat:
I tak i nie. Byłam przez 1,5 roku na diecie odchudzającej, podczas której bardzo dużo ćwiczyłam, w tym uprawiałam bieganie lub marszobiegi, kilka razy w tygodniu po 2h dziennie. Do tego doszło przepracowanie, skrajne zmęczenie, stres i odstawianie/ponowne przyjmowanie hormonów na własną rękę. Uzupełnienie niedoborów, jakich się nabawiłam przez ten "wspaniały" tryb życia, niestety musi trwać. Już teraz mam dobre wyniki krwi, ale słyszałam, że w niektórych przypadkach niedobory można uzupełnić nawet dopiero po dwóch latach suplementacji.
to nie wiedziałam że z Ciebie taki hardkorowy przypadek; z tego co piszesz (bez urazy ofkors) to po prostu wyniszczyłaś swój organizm, więc rzeczywiście przyjdzie trochę poczekać, aż wróci do dawnej formy ja miałam na myśli takie "zwyczajne" niedobory
btw, jeśli masz żelazo ponad normę to sprawdziłabym chyba wątrobę na Twoim miejscu robiłaś próby wątrobowe? może nie wytrzymala tego wszystkiego ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2012-12-06, 11:11   #148
Katazinek
Raczkowanie

GG do Katazinek

Cytat:
Do wczoraj brałam Revalid 3x 2 kapsułki przez 30 dni. Muszę przestać, bo mam za wysoki poziom żelaza, a w tym suplemencie żelazo jest. Wczoraj ścięłam włosy na krótko i dzisiaj wypadło mi jedynie 17 włosów. Ale nie jestem w stanie kategorycznie stwierdzić, że to dzięki Revalidowi, bo połowa ostatniego miesiąca to również wcieranie Loxonu, a wcześniej jakiegoś sterydu z wit. B6. Od połowy czerwca przez 4 miesiące łykałam Novophane - skład podobny do Revalidu, później 1 miesiąc przerwy i 1 miesiąc Revalidu. Dodatkowo mnóstwo innych rzeczy: Skrzypovita przez wakacje, tran ciągle od sierpnia, magnez od co najmniej maja, olej z wiesiołka, olej z pestek dyni, suplementacja żelazem (przez co teraz muszę zrezygnować z Revalidu, mimo że pozostały mi 4 opakowania) i dopiero zaczynam widzieć jakieś pozytywne skutki (chociaż jednocześnie nad czołem włosy mi się przez ten czas wyraźnie przerzedziły, jest to paradoks, ale co robić). Zatem nie wiem, co mi pomogło. Mogę tylko powiedzieć, że jeżeli ktoś po 1 miesiącu suplementacji widzi pozytywne zmiany, to super, ale to może oznaczać, że - na szczęście dla tej osoby - problem z wypadaniem nie był taki poważny. Teraz w zasadzie jestem zdana na Loxon, bo dopóki nie spadnie mi żelazo, nie powinnam brać żadnych suplementów. Myślę o Inneov, bo nie ma żelaza, ale odczekam kilka tygodni, bo od brania tych wszystkich suplementów było mi czasem niedobrze.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Revalid ma 7 mg zelaza... ogolnie zelazo jest ciezko wchlanialne takze dziwie sie troszke ze masz nadmiar ale rozne organizmy.... aczkolwiek wazna sprawa jest postac revalidu dobroczynna zelatyna i znajdujacy sie w nim kwas 4 aminobenzanoesowy ktory wszystko usprawnia ...
co do wypadania to wyobraz sobie ze w maju wlosy mi lecialy tak ze plakalam jak sie czesalam ... przy myciu cale sitko, przy czesaniu po 4 wlosy z takiego 2 cm pasemka wiec bylo zle.... na pewno masz racje bardzo pomogl loxon natomiast uwazam ze super polaczeniem jest uzywanie go z Revalidem... co do wypadania wlosow co jakis czas powtarzala sie historia z wypadaniem wiec juz jestem uprzedzona i jak cos zaczyna bardziej leciec od razu dzialam....
Wiem ile ja nerwow przezylam przez stres i ile przez same wypadanie, takze mam nadzieje ze w koncu znajdziesz odpowiednia kuracje dla siebie i diete .... a najlepiej by bylo gdybys jadla rosliny szparagowe/fasole ktore maja wszystkie witaminy i mikro elementy fosfor wapn magnez zelazo potas ... pozdrawiam

Edytowane przez Katazinek
Czas edycji: 2012-12-06 o 11:17
Katazinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 11:16   #149
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Revalid ma 7 mg zelaza... ogolnie zelazo jest ciezko wchlanialne takze dziwie sie troszke ze masz nadmiar ale rozne organizmy....
dokładnie! dlatego sugeruję żeby cider sprawdziła wątrobę, bo podwyższony poziom żelaza we krwi często sygnalizuje że coś złego się z nią dzieje
nie mam zamiaru straszyć, ale lepiej dmuchać na zimne

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2012-12-06, 21:43   #150
ciderwithrosie
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie! dlatego sugeruję żeby cider sprawdziła wątrobę, bo podwyższony poziom żelaza we krwi często sygnalizuje że coś złego się z nią dzieje
nie mam zamiaru straszyć, ale lepiej dmuchać na zimne
Dzięki, ale moje wyniki były oglądane przez 3 lekarzy i nie zostałam wysłana na takie badania, więc widocznie nie ma takiej potrzeby. Żelazo mam podwyższone po suplementacji. Najpierw od czerwca do października brałam żelazo jako część Novophane, od końca sierpnia do praktycznie przedwczoraj brałam żelazo ChelaFerr, a od początku listopada przez miesiąc brałam po 6 kapsułek Revalidu dziennie, czyli znowu ok. 150% dziennego zapotrzebowania tego pierwiastka. Nie chcę robić już żadnych dalszych badań, bo zwariuję. Na miesiąc rzucam wszystkie suplementy i na początku stycznia znowu robię żelazo. Jeżeli ciągle będzie ponad normę, wtedy będę się martwić.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Revalid ma 7 mg zelaza... ogolnie zelazo jest ciezko wchlanialne takze dziwie sie troszke ze masz nadmiar ale rozne organizmy.... aczkolwiek wazna sprawa jest postac revalidu dobroczynna zelatyna i znajdujacy sie w nim kwas 4 aminobenzanoesowy ktory wszystko usprawnia ...
co do wypadania to wyobraz sobie ze w maju wlosy mi lecialy tak ze plakalam jak sie czesalam ... przy myciu cale sitko, przy czesaniu po 4 wlosy z takiego 2 cm pasemka wiec bylo zle.... na pewno masz racje bardzo pomogl loxon natomiast uwazam ze super polaczeniem jest uzywanie go z Revalidem... co do wypadania wlosow co jakis czas powtarzala sie historia z wypadaniem wiec juz jestem uprzedzona i jak cos zaczyna bardziej leciec od razu dzialam....
Wiem ile ja nerwow przezylam przez stres i ile przez same wypadanie, takze mam nadzieje ze w koncu znajdziesz odpowiednia kuracje dla siebie i diete .... a najlepiej by bylo gdybys jadla rosliny szparagowe/fasole ktore maja wszystkie witaminy i mikro elementy fosfor wapn magnez zelazo potas ... pozdrawiam
Dzięki. W skrócie: podwyższonego żelaza nie mam od Revalidu, który brałam przez miesiąc, tylko od futrowania się suplementami od dobrych 6 miesięcy (albo nawet dłużej). Revalid muszę sobie odpuścić na jakiś czas, bo ma żelazo. Trochę jestem wkuta, bo kupiłam już 3-4 opakowania na zapas.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości