![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Płyn Loxon 5% - pytanie.
Witajcie dziewczyny.
Ja dalej linieję jakkolwiek to brzmi. Włosy dalej leeeeecą. Z tym, że loxon mi się skończył wczoraj. Muszę iść po drugą buleteczkę po receptę, prawda? Bo w sumie derm. dał mi 1 receptę. Nie za szybko mi się skończył? kurka, niby stosowałam jak powinnam, miesiąc jakoś. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- olapolamola ojoj, chyba powinnaś zrobić podstawowe badania, loxon to b. silny lek...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
qrczę no nie wiem, miesiąc i nie ma poprawy? cholera ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
BAN stały
|
widzę objawy?..
to głupie w takim razie? moja siostra dostała od dermatologa i ma identyczny problem jak ja.. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
krew? hormony? i potem do lekarza? ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- myślałam, że skoro loxon 2% (ja mam 5) jest bez recepty, do piątka to tylko wzmocniona wersja, i że to zwykła wcierka.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
to skąd masz loxon 5? siostrze skubnęłaś?
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj mijają 2 tygodnie, odkąd używam Loxonu 5 proc. Nie zauważyłam na razie ani zmniejszonego ani też zwiększonego wypadania, chociaż podejrzewam, że co do tego drugiego to cisza przed burzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
U mnie wypadanie zahamowane w zadowalającym mnie stopniu ale sypania się skóry głowy nie mogę przeboleć... Normalnie jak śnieg!
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Alpicort E też można dostać bez recepty - przy odrobinie szczęścia...
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie ostrzegła pani dermatolog, że tak może być. Kazała wtedy odstawić Loxon na parę dni i stosować przez ten czas Alpicort. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Lavi, jeszcze jedno pytanie: przechodziłaś przez etap nadmiernego wypadania włosów w trakcie używania Loxonu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wypadało naprawdę dużo włosów, ponad 100 dziennie. Teraz nie liczyłam ale zdecydowanie mniej wypada. Nie zauważyłam większego wypadania z czasie stosowania, ale pewnie dlatego, że dużo włosów mi leciało samo w sobie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam tak samo, bo inaczej nie wyrobiłabym z myciem. Po Loxonie włosy wyglądają jak brudne. Ja spokojnie docieram na cały obszar głowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edit: jeszcze jedno pytanie ![]() ![]() Edytowane przez ciderwithrosie Czas edycji: 2012-11-30 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
No i ja jednak dostałam receptę na drugą but. loxonu 5%.
W sumie zadzwoniłam tylko i mi derma. wypisała... Powiedziała, że trzeba 12 m-cy nawet stosować, żeby zobaczyć czy działa. Chyba będę stosowała raz dziennie, zamiast 2 razy po 10 razy, bo mnie przygnębiają te włosy - jak wspomniałyście dziewczyny = trzeba myć codziennie, bo wyglądają jak brudne... ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- cider - ja anacaps drugi m-ąc biorę. Ale włosy dalej lecą garściami.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stosuję L. na noc żeby rano umyć włosy. Przed L. wcieram w skalp emulsję do suchej skóry głowy ale tylko po to żeby L. mnie nie wysuszył bardziej. Nic innego nie używam/wcieram/łykam ![]() Ja nie mam takich miejsc "strategicznych" gdzie muszę go używać dlatego daję na całą skórę głowy. Ale powiem Ci, że dużo daje nastawienie i podejście do problemu. Jednym słowem musisz/musicie myśleć pozytywnie! Trzeba sobie wmówić, że "włosy przestaną mi wypadać!" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tak, wiązanie niestety szkodzi... A ciasne tym bardziej. JA zauważyłam, że jak związałam w koczek baleriny ( ![]() Ja teraz będę walczyć z łupieżem bo już mam dość. Uroki wrażliwej skóry...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
na początku wypada mnóstwo włosów , ale to są te włosy które są oderwane od cebulek a jeszcze nie wypadły w wyniku właśnie łysienia androgenowego .
później na to miejsce wyrastają nowe , zdrowsze i o wiele ładniejsze włosy ; )) w moich aptekach loxon 2% czy lokson 5% można dostać bez problemowo bez recepty ; )
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jako osoba zmagajaca sie z problemem nadmiernie wypadajacych wlosow postanowilam dzialac na wszystkich mozliwych polach manewru...tj * szampon Seboradin -codziennie( ew. bardzo dobry byl rowniez Pharmaceris do Osłabionych i wypadajacych , - mozna stosowac na zmiane) * tabletki Revalid 3 x 2 kaps- na dobe * loxon 2% - 1 x dziennie ale w wiekszej ilosci psikniec * zdrowa dieta pelna warzyw( fasole szparagowe itp, pomidory, truskawki - wszystko co zawiera jak najwiecej zelaza) jajka i ryby szczerze mi nie pomogly zadne wcierki bo jak ktos (np ja) ma delikatna skore glowy i wlosy wypadaja , to wiecej z tego szkod niz pozytku ![]() Edytowane przez Katazinek Czas edycji: 2012-12-05 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Reasumując, to od przyczyny wypadania zależy co pomoże, suplement czy wcierka.
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- [QUOTE=Jeżeli dopiero po roku brania suplementów zauważasz efekty, to przyczyna wypadania nie leży w brakach w diecie, ale np. w zaburzeniach hormonalnych, bo cykl wzrostu włosa trwa około 3 miesiące i po 3 miesiącach coś powinno drgnąć. [/QUOTE] I tak i nie. Byłam przez 1,5 roku na diecie odchudzającej, podczas której bardzo dużo ćwiczyłam, w tym uprawiałam bieganie lub marszobiegi, kilka razy w tygodniu po 2h dziennie. Do tego doszło przepracowanie, skrajne zmęczenie, stres i odstawianie/ponowne przyjmowanie hormonów na własną rękę. Uzupełnienie niedoborów, jakich się nabawiłam przez ten "wspaniały" tryb życia, niestety musi trwać. Już teraz mam dobre wyniki krwi, ale słyszałam, że w niektórych przypadkach niedobory można uzupełnić nawet dopiero po dwóch latach suplementacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() btw, jeśli masz żelazo ponad normę to sprawdziłabym chyba wątrobę na Twoim miejscu ![]()
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do wypadania to wyobraz sobie ze w maju wlosy mi lecialy tak ze plakalam jak sie czesalam ... ![]() Wiem ile ja nerwow przezylam przez stres i ile przez same wypadanie, takze mam nadzieje ze w koncu znajdziesz odpowiednia kuracje dla siebie i diete .... a najlepiej by bylo gdybys jadla rosliny szparagowe/fasole ktore maja wszystkie witaminy i mikro elementy fosfor wapn magnez zelazo potas ... ![]() Edytowane przez Katazinek Czas edycji: 2012-12-06 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam zamiaru straszyć, ale lepiej dmuchać na zimne ![]()
![]() |
![]() |
#150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.