|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kulturoznastwo
Cytat:
"Zdobyte w trakcie studiów umiejętności pozwalają absolwentowi elektronicznego przetwarzania informacji, między innymi, na samodzielne: projektowanie, tworzenie, administrowanie serwisu www (webmaster), projektowanie i implementację interfejsu użytkownika dla różnego typu oprogramowania, projektowanie i implementację oprogramowania zdalnego nauczania (e-learning). Są to umiejętności, jakich nie dają studia czysto informatyczne." Nooo, żywcem skopiowane ze strony Uj zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyceEdytowane przez Paradoxical Czas edycji: 2010-09-09 o 17:24 |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie
też mi się nie wydaje no ale zobaczymy
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
no dokładnie zobaczymy jak będzie ja się boję czy się dostanę a baaardzo chce się dostać
![]() ![]() a jeśli się uda będę mieć jeszcze do zaliczenia różnice programowe
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
a na jaką specjalność? Trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
składałam na 2 kulturoznawstwo międzynarodowe i latynoamerykańskie
![]() na które mnie przyjmą to jest mi to już obojętne byle by mnie tylko przyjęli ![]()
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
To super! Życzę powodzenia !
![]()
|
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam się na UJ na kulturoznawstwo porównawcze studia cywilizacji i nie wiem co z tym fantem zrobić. Przejrzałam wątek, specjalnie zachęcona nie zostałam. :P Rozważam jeszcze politologię na UP, jednak to byłaby już ostateczność.
Czy ktoś coś słyszał o tym konkretnym kierunku? Czytałam opinie studentów, raczej byli zadowoleni... Zastanawiam się nad połączeniem tego kierunku z bezpieczeństwem narodowym od drugiego roku. Poprawcie mnie, jeśli czegoś nie zrozumiałam. Przy rozpoczynaniu drugiego kierunku mam albo świetną średnią i na drugim roku muszę zaliczyć właściwie 3 lata (II rok kulturoznawstwa oraz I i II załóżmy bezpieczeństwa), albo podlegam normalnej rekrutacji i na II roku zaliczam 'jedynie' II rok kulturoznawstwa oraz I bezpieczeństwa. Uh, starałam się to zrozumieć, proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() udało się ![]() ![]() dostalam się na kulturoznawstwo międzynarodowe ![]() ![]() wiecie może jakim tramwajem dojadę na Gronostajową z okolic dworca PKP???
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
eweelinaa91 - mam kolegę, który bardzo sobie chwalił ten kierunek. mówił, że bardzo interesujące studia
![]() Andzia804 - Gronostajowa to tam gdzieś w okolicach Łojasiewicza o ile dobrze pamiętam? to chyba jedzie tam 114 (z aleji mickiewicza) a tak w ogóle to polecam tę stronę http://jakdojade.pl/ - zawarta jest tutaj cała komunikacja miejska m.in. właśnie Krakowaa i przy okazji dostałam się na swoje wymarzone 'zarządzaniu w kulturze' oczywiście na UJ mam nadzieję, że mi się spodoba
|
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuje ci baardzo za informacje link się bardzo przydał bo tak średnio znam Kraków a to bardzo pomogło z tego co widzę to pisze mi tu że 124 będzie idealna![]() jutro jadę właśnie zawieźć wszystkie papiery, i mam nadzieje że po drodze nie zginę jeszcze raz dziękuje
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Caprice, dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że również będę zadowolona.
![]() I gratuluję dostania się.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
cześć
wiecie może jaki jest adres do komisji zajmującej się wydawaniem decyzji o miejsca w domach studenckich, stypendiach socjalnych mieszkaniowych itd??![]() bo szukałam tego na stronce UJ i albo jestem ślepa albo tego nie ma nigdzie ![]()
18.06.2010 r. pani LICENCJAT turystyki i rekreacji o specjalności hotelarstwo i gastronomia![]() Kamelot - MÓJ![]() Edytowane przez Andzia804 Czas edycji: 2010-08-02 o 13:27 |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Hej
studiuje moze ktoś kulturoznawstwo na UŁ lub wybiera się w tym roku?
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
tylko UJ
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydawało mi się, że będzie to miejsce bardziej dla ludzi twórczych, a tymczasem mam wrażenie, że zajęcia te sprowadzały się głównie do klepania na pamięć notatek. Generalnie najbardziej przeszkadzało mi to, że na takim kierunku brakuje zupełnie indywidualnego podejścia. Wykładowca mówił, co sądzi o danym dziele sztuki w sposób uznający, że kazda inna interpretacja jest z gruntu błędna. Generalnie moim zdaniem atmosfera była zupełnie inna niż moim zdaniem powinna być na tego typu kierunku. Spotkałam się też z opiniami wielu przyjaciół, którzy studiują kulturoznawstwo na UŁ, iż panuje tam "specyficzna" atmosfera. Jednak, jak mówię, ja byłam tam tylko na jednym przedmiocie, może zbyt pochopnie wyrobiam sobie opinię na ten temat, dlatego też nie sugeruj się nią, lepiej porozmawiaj z kimś, kto studiuje kulturoznawstwo. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Ech. Szukam własnie kogos kto studiuje własnie kulturoznawstwo, bo to kierunek, który najbardziej mnie interesuje
Jednak nie ukrywam że liczę przede wszystkim na 'twórcze' działanie. Mechaniczne kucie z notatek nie brzmi zachęcająco:/
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
jak pisałam wyżej studiuje na UJ i powiem ci że zawiodłam się bardzo bo myślałam że to będzie inaczej wyglądało, a póki co egzaminy nie schodzą poniżej 10 gdyż ja jeszcze robię różnice programowe (teraz magisterka) i gdybym miała możliwość wybierać raz jeszcze to nigdy bym się nie zdecydowała, prowadzącym wydaje się że są Alfą i Omegą a uch zdanie jest wręcz nabożnie święte
![]() ogólnie nie polecam ci tego kierunku bo niczego nie wyniesiesz, a tylko czeka cię bezrobocie przez duże B po tym![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() moja współlokatorka też to właśnie studiuje![]() a ja się zawiodłam na moim kierunku, ale trzeba go będzie jakoś dociągnąć do końca![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce

turystyki i rekreacji o specjalności hotelarstwo i gastronomia

to chyba jedzie tam 114 (z aleji mickiewicza) a tak w ogóle to polecam tę stronę