|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
![]() a cmokaśne to i tak ma a nigdzie mnie nie wcięło Buziaczekk fajne brzusie, ja tez mam sentyment do tych ciążowych ![]() Zanka a Twój piesek z tym od rodziców lubią się?
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-05-31 o 21:07 |
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
![]() Zanka to TY masz jeszcze jednego psa?? ![]() Emilka jaK kciukA MOzna wysmarowac( wiedzac ze wlozy go do buzki) to usta tez Ciekawe co u Swetty i czy Jaga wyszla ze szpitala ała mleko mi sie w cyckach robi
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-05-31 o 21:12 |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
a to mój brzucholek
1. początek ciąży 2. połowa ciąży 3. końcówka
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
oj coś Wam tęskno za brzuszkiem
![]() ja to jak na razie za bardzo pamiętam niewygodę ostatnich dni
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uwielbialam swoj brzuszek, był taki wielki i napiety i śliczny
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja tez sama zazwyczaj sobie robie, dzisiaj kilka TZ mi zrobil ale on jak robi to i stabilizacja obrazu nie pomaga
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
lubią się, choć nasz pies jest młody i chce się ciągle bawić, a rodziców pies ma ponad 7 lat i nie ma ochoty na zabawy
jak patrzę na fotki to sie wzruszam, ale faktycznie na końcówce to było strasznie, dość że byłam obolała, zmęczona to jeszcze miałam wiele stresów w związku ze skracającą się szyjką, z cukrzycą i z puchnięciem i podwyższonym ciśnieniem, bałam się, żeby to się źle nie skończyło
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=e.m.i.l.k.a;1255225 8]no mozna czyms gorzkim zeby nie wsadzal a jak mu wysmaruje usta od wewnatrz to skad on bedzie wiedzial zeby kojarzyc to z niessaniem jak nawet podczas niessania bedzie mu gorzko...
no ja tez sama zazwyczaj sobie robie, dzisiaj kilka TZ mi zrobil ale on jak robi to i stabilizacja obrazu nie pomaga ![]() p.s. czemu mi nie zacytowało
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-05-31 o 21:22 |
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Monix tormentiol kupiłam bez recepty bo u nas na liście rzeczy do szpitala był tormentiol i do tej pory go nie uzywałam w szpitalu też nikt go ode mnie nie brał dopiero teraz przy dużym odparzeniu
My mamy taką huśtawkę fajna sprawa mała zaczyna się już motylkami interesować
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2009-05-31 o 21:33 |
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
cos sie spsulo....
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka fajnie wygladaja takie fotki jedna kolo drugiej
najpierw nic, potem cos tam a potem.....najpierw brzuch a potem my ja juz zapomnialam ta mekke ciazy, zwlaszcza w 3 trymestrze....ojjjj bylo ciezko! Ale jeszcze nie zapomnialam na tyle zeby sie szybko decydowac na powtorke Napisalam na NK wiadomosc do Zosi czemu sie nie odzywa od czasu do czasu i co tam u nich, bo ona to chyba wogole sie nie odezwala od kiedy trafila do szpitala w ciazy a na NK coraz czesciej ja widac ze buszuje (po zdjeciach) Troche przykro ze pisalo sie tyle czasu razem tutaj a teraz wiekszosc ma nas w nosie, nawet od czasu do czasu ciezko sie jest odezwac Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-05-31 o 21:59 |
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Dobry Wieczór
Sliczne te wasze brzuszki ciążowe. Ja za swoim wcale nie tęsknie, ciągle pamiętam te straszne zgagi i jak bardzo chciałam już urodzić. My dzisiaj cały dzień u mamci, było super..., najadłam się pyszności, a codziennie sobie obiecuje odchudzanie chyba nigdy nie pozbęde się tego brzuchola...
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
kilka fotek umeiscilam w albumie jakby ktos mail ochote zajrzec
http://www.wizaz.pl/forum/album.php?albumid=4906
|
#135 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jaki bajer Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam tylko nadzieję, że Kubusia nie będzie po truskawkach wysypywać bo się |
|||||||
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia mi odpisala na NK na pytanie czemu sie do nas nie odzywa juz wogole i czy nas zapomniala to odpisala mi tak
"Nie zapomniałam, ale szkoda mi czasu na siedzenie przy komputerze, kiedy tak fajnie można spędzić czas z maluszkiem" Wychodzi na to ze my nie spedzamy fajnie czasu z maluchami
|
|
|
|
#137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oki...nadrobiłam i spadam spać...acha ja też mam sentyment do tych brzuszków naszych ciążowych dobranoc |
|||
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak marysia spi to co robi patrzy sie na nia....? nie no ja mysle ze kazdy ma jakiegos bzika i jeden w wolnym czasie oglada tv inny siedzi na internecie a jeszcze inny no nie wiem,..... wiersze uklada
ja duzo siedze na wizazu ale tv wogole np nie ogladam a Adrian na pewno nie jest zaniedbany no i dlatego ja nie jestem za tym zeby osoby ktore sie udzielily ze dwa razy na watku zadreczac wiadomosciami, kazdy jakby chcial to by cos napisal jasne ze niektorzy sie udzielaja a potem raptem "giną" ale np te osoby co ostatnio jaga wymienila to szczerze nawet nie kojarze...kurccze ja tez kiedys gdzizes sie na pewno zalogowaam a pozniej nie korzystalam...to normalne i nie ma co sie narzucac
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() paszport juz macie? tymczasowy? jak poszlo zalatwianie..bo ja sie wlasnie przymierzam ale chyba od razu do 5 letniego... zanka zdrowka zycze u nas dzis piekna pogoda... opalilam sie nawet ![]() bylysmy na spacerz o dziwo Ania spala ...no masz... budzi sie lece... do niej .. dobrej nocki |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No racja ale Zosia sie bardzo duzo udzielala w ciazy na wizazu i tak akurat mi sie rzucily jej zdjecia na NK wiec napisalam do niej co slychac i czemu do nas juz wogole nie zaglada, pamietam ze trzymalysmy kciuki jak trafiala do szpitala i walczyla zeby malej nie urodzic wczesnie a Zanka do niej smsy slala i zdawala relacje....no ale coz, bywa i tak....u mnie dzienny rytual wyglada tak ze jak mam miedzyczas to wchodze na poczte, NK i wizaz tv tez wogole nie ogladam, jedynie katem oka jak tz oglada a ja siedze w poblizu...Tak jakos mi sie dzis na sentymenty wzielo i sobie przypominam zdjecia i osoby ktore pisaly duzo a teraz nie pisza nic
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-05-31 o 23:32 |
|
|
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak apropos zaginiatek to moze niedlugo nicolajj do nas wroci
m usi tylko dysk dokupic
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam chwilkę, to może uda mi się troszkę nadrobić
![]() Widzę z nowym wątkiem - nowe zmiany Dziewczyny piękne macie awatarki Monix synuś boski ![]() A brzuchem się nie martw - w końcu zgubisz No chyba że jesteś ![]() Ewccik gratulacje kilograma mniej Justynko Nadusia śliczna a dlaczego wariat???Zanka Filip coraz doroślejszy, a w tym ubranku super powaznie wygląda, taki gentelman ![]() Ewccik odnośnie tormentiolu niestety nie pomogę ![]() Emilko ![]() Alkamor zdolniacha dziewczynka Nie wiesz, czy oni odpowiednio ją kierują???Raspi ta kiecka...Sija gratulacje złapanej zabawki i reakcji na fridę i udanych zakupów ![]() Gryzaczek super, że udało się zakończyć walkę z katarkiem Czoornoo co do huśtawki to zdecydowanie odradzam, ale już wczesniej pisałam... ale to tylko moja opinia, jestemgeneralnie przeciwnikiem wszystkiego co się buja... mam huśtawkę w domu, sadzam małą w niej ale nie huśtam ani nie bujam... bo jak się dziecko przyzwyczai to później cięzko oduczyć... A dlaczego cały czas nosisz synka??? Monix nieststy nie pomogę z projektorami ![]() Emilko ale znalazłaś wypas hustawkę ![]() Zanko Emilka ma rację - mojej małej nie mierzyli przy porodzie ![]() Dwa dni po porodzie miała 51cm, trzy dni 53 cm, jak ja ją sama mierzyłam to mi wychodziło 56 cm a w wielku 6 tygodni miała 62 cm... czyli, że przez 6 tygodni urosła 10 cm??? ![]() Ja nie wiem, jak mam zapisac w książeczkach małej... ![]() Anvi doleciała, Adaś spisał sie na medal - przespał cały lot jak się zaaklimatyzuje to do nas zajrzy ![]() A SoNeRka chyba kolo 7 leci Emilko za Magnuma ![]() Masako ![]() Poleczka taka pogoda to się chyba jeszcze na wyspach torche utrzyma, co?? Jak ubierasz małą? Jak jest taki upał? Monix gratulować, czy nie???? @ Ale chyba nie, bo coś ostatnio mówiłaś, ze nie tęsknisz... No to Alkamor Bo ja małą ostatnio posmarowałam Nivea dla dzieci 50, i co mała wkładał łapki do buzi to się krzywła... spróbowałam - okropnie gorzki.... i tak myślałam, że może jakis inny jest lepszy ![]() Dobra lece oglądać maluszki w albumach ![]() Edit. Śliczności
Amelka 06/04/2009 WDF 93...83...73...70... 65...63![]() -28 kg Edytowane przez Judy_21 Czas edycji: 2009-06-01 o 01:12 |
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Z racji tego, że juz jest po północy chciałabym złożyć życzenia
WSZYSTKIM WIZAŻOWYM MALUSZKOM Z OKAZJI ICH PIERWSZEGO ŚWIĘTA Uśmiechu od ucha do ucha... Co wieczór pełniutkiego brzucha... Pięknych bajek na dobranoc... marzeń co maja wielką moc... Własnego pieska i kotka... albo chomiczka - psotka... Co dzień nowych przygód... koszyka słodkich jagód... Gwiazdki z nieba... kiedy trzeba... Wspaniałych przyjaciół... rzeki i piasku na rzece... na wspaniałe piaskowe fortece... I poziomek w leśnych kotlinach... drzew, na które dobrze się wspinać... i wszystkiego, wszystkiego naj, najlepszego
|
|
#144 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja to czasem nie warto pytać ja sie nie chce usłyszeć odpowiedzi... a u nas jakby pogoda sie poprawia Judy-dziękujemy w imieniu Bartusia I przyłaczamy sie do życzeń dla maluzkow w ich pierwszym dniu dziecka
|
|
#145 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
z okazji dziejszego świeta naszych Maluszków, zyczę im przede wszystkim dużo miłosci, ciepła i zdrówka. Niech rosną szczęśliwie. Cytat:
Wrzucilam kilka fotek do albumu -w końcu. Zapraszam do obejrzenia. Życzę Wszystkim dużo słońca. |
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieci dla tych dużych i tych małych!! dzień dobry dzisiaj pierwszy dzień dziecka dla naszych marcowo-kwietniowych bobasków ja trochę w kiepskim humorze, pewnie przez pogodę, bo dalej okropna
|
#147 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo to chyba tez komputer![]() Cytat:
Cytat:
za komplemenciory, jak nie jestem jak jestem , a o @ szkoda nawet gadac ![]() Cytat:
to lece oglądać...to se poleciałam dzień dobry!!!!!!!!!!!!! Emilka piękny awatarek ![]() Dziś rano ważyłam 71 kg ![]() Zanka Nicolajj czekamy za Ciebie
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-06-01 o 09:36 |
||||||
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kremu....słaby bo słaby ale filtr ma....nie nie próbowałam ale nie zauważyłam takiej reakcji jak u Twojej Amelki ja się przymierzam do GarnieraCytat:
![]() maluszki nasze kochane |
||
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam nadrobić ale mój Wrzaskun nie pozwala a jetsem z nim sama
![]() więc MIłego dnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

najpierw nic, potem cos tam a potem.....najpierw brzuch a potem my
mam tylko nadzieję, że Kubusia nie będzie po truskawkach wysypywać bo się
dobranoc 

93...83...73...70...
65...63
za komplemenciory, jak nie jestem jak jestem