|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomiędzy synem, zabawą i spacerem ...
kasiu cudne wrapki a pierścienie jak zwykle zniewalające. Świetnie Ci wychodzą. Co do lutowania i lutownicy do srebra, to lutuje się palnikiem, lub kiedyś czytałam dziewczyny lutują nad kuchenką, musisz poczytać wątek o lutowaniu i pokombinować. Co do cen, to ja liczę sobie materiał plus tyle samo za robociznę. No czasami jak mi wyjdzie cos naprawdę super to troszkę więcej
|
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Niezwykle oryginalne są twoje prace a w kolczykach z ametystem się po prostu zakochałam
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna biżuteria, szczególnie spodobały mi się kolczyki z perełkami
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
cayen
Ceny podałam Jej takie: 1. Kolczyki z ametystami 50zł 2. Z kwarcem dymnym i perłami 65zł 3. Pierścień z onyksem 100zł 4. Pierścionek z agatem i kam. księżycowym 68zł Nie wiem czy dobrze. Tak z głupa w sumie strzeliłam troszkę pomagając sobie "wzorem" od Milki za co dziękuję Aillil, olik04, dagus_gd bardzo dziękuję Teraz przedstawiam wisior ,,, rose Mary ,,, , który zrobiłam wczoraj wieczorem. W roli głównej agat i perła hodowlana. Srebro próby 930 i 999. Oksydowany.
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
przepiękny
[a czemu kolce sa tańsze od pierścionka,,,? nie czuję tego..]
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
orange a sama nie wiem
kurcze nie potrafię za bardzo wycenić swoich prac ![]() ![]() no więc muszę się głębiej zastanowić nad tym ... napisałam na wątku o wycenianiu o tym moim kłopocie ale tam chyba rzadko ktoś zagląda :/
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Do usług
Ponieważ nie lubię takiego koloru, więc nie założyłabym nowego wisiora, z innym kamieniem i taką oprawą natychmiast by wisiał na mojej szyi. Ogólnie kolejny ładny drobiazg. A jak na ceny zareagowała klientka? |
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Mileczko wzięła pierścień za 100zł i kolczyki z perłami za 68zł. Mam nadzieje, że nie popłynęłam z tymi cenami
ta koleżanka ma pieniążki i nie powinno być mi głupio ale jestem z natury taka, że wszystko bym oddała za free byleby zobaczyć radość innej osoby nie powiem bo do tej pory cały czas wychodziłam na zero przez to :/ ale jak mam komuś strzelić jakąś większą cenę to jest mi tak głupio co najmniej jakby moje prace nie były tyle warte. A jak tak patrzę na galeryjnych artystów to widzę, że należy się cenić koniecznie. Trzeba mi się tego nauczyć. Co do wisiora to dzisiaj będę robić z dłuższym brązowym agatem ![]() Dzisiaj robię zamówienie w Hopei i oczywiście już mam zawrót głowy bo chętnie wzięłabym WSZYSTKO jak każda z nas chyba
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudne wrapki
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem Twój ból jeśli chodzi o wycenę. Też mam ten sam problem, a znajomym własciwie zaniżam ceny, bo mi głupio. Ostatnio koleżanka sie zdziwiła: tylko tyle? A ja, choć ją stać, zostałam przy swoim, mimo że się dopytywała czy jestem pewna. Dobrze jest jeśli wyjdę na zero.
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Piękny wisior i agat również. Kształt wisiora kojarzy mi się z sympatycznym robaczkiem
, a więc tak: u góru ma różki wychodzące z perły hodowlanej, a po bokach agatu ma odnóża :: )))
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
LadyA. coś w tym wisiorze z robaczka jest. Jak się przypatrzeć to faktycznie jakiś żuczek się pojawia
![]() dzięki dziewczyny u mnie na razie cisza bo czekam na paczkę z Hopei. Mogłabym zrobić coś z tych drutów co mam ale wolę poczekać i mieć więcej możliwości. poza tym synka mam przeziębionego i w chwilach kiedy nie spi noszę go na rękach bo nie wie bidulek co ze sobą zrobić gardełko go boli i czasem ma stan podgorączkowy. dla 14-misięcznego malucha to nie lada udręka ... dla mamy zresztą też ![]() mnie gardło drapie ale mam zamiar trzymać się dzielnie ![]() przyznam Wam się do czegoś .... złożyłam swoją kandydature do Modnej, Pakamery i Ars Neo... jednakże chyba się pospieszyłam bo od zeszłego tygodnia nikt nie odpisuje. muszę chyba nadal szkolić warsztat i dopiero startować ponownie ![]() byłam ciekawa czy ktoś mnie zechce i czy coś by mi się sprzedawało. no bo wiecie .... ja ciągle o tej działalności marzę lecz póki się nie dowiem czy starczy mi na materiały i opłaty to mogę tylko ... nadal marzyć ![]() a chcę pracować w biżu na legalu!!! to mój priorytet. Ale nie mogę rodziny bezmyślnie wkopać w koszty bo takie mam widzimisie. Te z Was co mają mężów i dzieci na pewno mnie rozumieją
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Oh ah kolejne cudeńko
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Piękną robisz biżuterie, zauroczyły mnie Twoje pierścienie... cudo
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, nie poddawaj się, dla mnie z modnej odpisali chyba po 2 tyg. a do paki dobijałam się systematycznie parę miesięcy, więc głowa do góry.
Jak zwykle piękny wisiorek!! |
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Wisior nieziemski
![]()
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-07-28 o 13:14 |
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
kurde dziewczyny ale mam nerwa
zamówiłam druty w Hopei. Wszystko ok tylko ten drut 0,6 i 0,7 mimo, że próby 930 to i tak jakiś plastyczny mocno i gucio z robienia z nich baz (zwłaszcza z tego 0,7 bo 0,6 i tak za cienki). 1,00 też zamówiłam ale nie dużo ![]() echhhhhh czuję, że zrobię z tego nie wiadomo co
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie napisałaś jak synek, już lepiej? A jeśli chodzi o drut, to pewnie miękki Ci przysłali.
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Mileczko mały już dużo lepiej dziękuję
Jeszcze kaszle (mokro) ale już mu przechodzi. Natomiast ja jestem okrutnie zakatarzona - zaraził mnie Olik. Gardło trochę bolało ale ostatecznie skończyło się na katarze. Siedzę tu teraz z rozdziabioną gębą bo nosem oddychać się prawie nie da ![]() Wymodziłam dwie pary kolczyków. Mam jednak problem ze zdjęciami bo ni cholery nie wiem jak zrobić fotki kolczykom ze sztyftami. One je mają wbudowane. Na razie mam na leżąco a i tak do poprawy ale to już jutro pokombinuję. Poza tym na czarnym tle w ogóle mi nie wyszły a nie miałam czasu dalej próbować ![]() Póki co oceńcie sam pomysł i wykonanie a jutro postaram się jakieś lepsze zdjęcia zrobić ![]() 1. Galadriela - w roli głównej: kamień księżycowy (oponki), awenturyn (kuleczki) i granaty (fasetowane kulki); srebro prób 930 oraz 999; całość oksydowana i polerowana; 2. Arwenas's pearls - w roli głównej: perły hodowlane niebieskie oraz oponki labradorytu; srebro prób 930 oraz 999; całość oksydowana i polerowana.
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepiękne kolczyki! 2 para szczególnie mi się podoba. Cudnie wykonane, bardzo starannie i równiutko. Mam tylko jedno "ale". W/g mnie są do góry nogami
. Wiem, że w ten sposób są nietypowe i inne, ale lepiej by było chyba, gdyby były łańcuszkiem do góry. No i ich kształt jest taki, że było by lepiej, gdyby były odwrócone. Ale to moje zdanie .
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
viktorej nie da się ich już zmienić ... mają wbudowane u góry sztyfty. ale taki był mój zamysł. jak ktoś już robi z łańcuszkiem to są zawsze tymże łańcuszkiem od góry a ja chciałam zrobić na odwrót. jednak kolejne będe i takie i takie dla każdego coś dobrego póki co walczę ze zdjęciami
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
![]() ech, zazdroszczę pomysłów, naprawdę Ostatnie kolczyki (2 pary) oglądałam z rozdziawioną gębą, i nie mam kataru .Gratuluję i oczywiście czekam na więcej takich prac Dużo zdrówka dla synka i mamusi
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Może i katar dokucza
, ale ręce i wyobraźnia najwyraźniej zdrowe. Bardzo ładne wrapki. |
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
katar już przeszedł jupiiiiiiiiii
Olik jeszcze troche pokasłuje ale też już mu przechodzi. Natomiast M zakatarzony totalnie :/ cayen pochwała z Twoich ust to miód na moje serce ![]() ![]() 101Milka, dagus_gd, viktorej ![]() mam wenę. kolejne kolce prawie gotowe ale chyba je lekko zoksyduję mimo, że z początku nie chciałam. jednak przy obróbce cosik mi się z kolorem porobiło i muszą być odrobinę zoksydzione. a mimo, że mam wenę to jakoś nie jadę równo z tym koksem. czytam ![]() tylko czytam ![]() książki oczywiście hihihi
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Kolczyki ujęły mnie zarówno wykonaniem, jak i genialnym pomysłem,szczególnie drugie trafiły w mój gust
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

kurcze nie potrafię za bardzo wycenić swoich prac 

nie powiem bo do tej pory cały czas wychodziłam na zero przez to :/ ale jak mam komuś strzelić jakąś większą cenę to jest mi tak głupio

zamówiłam druty w Hopei. Wszystko ok tylko ten drut 0,6 i 0,7 mimo, że próby 930 to i tak jakiś plastyczny mocno i gucio z robienia z nich baz (zwłaszcza z tego 0,7 bo 0,6 i tak za cienki). 1,00 też zamówiłam ale nie dużo