Allegro - praktyki które bulwersują Was na Allegro. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 22:46   #121
cbr
never say no to panda

GG do cbr
Dot.: Allegro - praktyki które bulwersują Was na Allegro.

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Równie banalny, ale "większy" - Picasa googlowy
http://picasa.google.pl/
ooo, na ten to się może skuszę dziękjuję
czy mogę liczyć na jakiś support w razie problemów?
Stary 2009-06-10, 06:07   #122
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
ooo, na ten to się może skuszę dziękjuję
czy mogę liczyć na jakiś support w razie problemów?
No jasne, ale problemów nie powinno być

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 11:58   #123
karolina2008
Raczkowanie

Cytat:
to raz, że brak mi programu (syfiastego freeware'u raczej nie będę ściągać po ostatnich cyrkach z trojanami)
dwa, że ja beztalencie kompowo-graficzne jestem i tylko na psp umiem działać (a np. taki gimp to już dla mnie czarna magia - próbowałam, ale nawet tż stracił do mnie cieprliwość )
trzy, że psp na obecnym laptoku nie pójdzie, żebym miała się skichać (a komp - potężny kombajn, stoi w rozsypce :/ i czeka na mój dobry humor, kiedy wreszcie się do niego zabiorę)
a cztery - no bez przesady - nie tłumaczę się nikomu z braku fot na aukcji - imho takie pytanie to trochę nie na miejscu. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem i pisze do mnie @ w sprawie fot - natychmiast wysyłam odpowiedź z dokładnie obfoconym flakonem (I pudełkiem) w załączniku (zresztą na każdej aukcji mam dopisek - zdjęcia sprzedawanych towarów wysyłam via @)
do tej pory nikt nie narzekał
najlepiej uzyc painta 2 minuty i fotka zmniejszona to jest najprostrzy program na świecie.po za tym jak mi sie czasem nie chce zmniejszac zdjecia to ładuje takie wielkie na all i wtedy ono zostaje automatycznie zmniejszone i jest dopłata 10gr.
karolina2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 13:19   #124
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez karolina2008 Pokaż wiadomość
najlepiej uzyc painta 2 minuty i fotka zmniejszona to jest najprostrzy program na świecie.po za tym jak mi sie czasem nie chce zmniejszac zdjecia to ładuje takie wielkie na all i wtedy ono zostaje automatycznie zmniejszone i jest dopłata 10gr.
ale mnie się właśnie rozchodzi o rozmiar zdjęcia w kb/mb, bo za powyżej 50 (chyba) kb jest dopłata :/
Stary 2009-06-10, 15:17   #125
karolina2008
Raczkowanie

Cytat:
ale mnie się właśnie rozchodzi o rozmiar zdjęcia w kb/mb, bo za powyżej 50 (chyba) kb jest dopłata :/
nioo jest dopłata 10groszynoo ale na allegro to za wszystko sie płacinie mówiąc o tym ze oni robią wały z prowizjami zwracają a potem sobie pobierają wystarczy dobrze przejrzeć swoja historie..a jak sie do nich napisze to odpisują sztandarowe odpowiedzi nic nie idzie z nimi załatwic
Stary 2009-06-10, 15:52   #126
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
nioo jest dopłata 10groszynoo ale na allegro to za wszystko sie płacinie mówiąc o tym ze oni robią wały z prowizjami zwracają a potem sobie pobierają wystarczy dobrze przejrzeć swoja historie..a jak sie do nich napisze to odpisują sztandarowe odpowiedzi nic nie idzie z nimi załatwic
kiedyś patrzyłam na te wypisy ..i nic z tegi nie wiem co dają coś zabierają
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 16:49   #127
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Standardowo paint zapisuje format jako BMP, ale opcjonalnie można wybrać by zapisał jako JPEG (no i ma wtedy mały "kilobajtarz").
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 23:33   #128
karolina2008
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
kiedyś patrzyłam na te wypisy ..i nic z tegi nie wiem co dają coś zabierają
nio dokładnie ja kiedys przesledziłam to dokładnie i napisałam do nich ze nie zwróciłi mi za niesprzedane przedmioty to mi zwrócili po czym za dwa dni znów pobrali pomimo tego ze nie wystawiałam ich ponownie i tak jest za kazdym razem..szkoda słów.a co do painta to dokładnie mozna zapisac jako jpg i zajmie to 2 minuty nawet nie i już malutka foteczka flaszki gotowa
Stary 2009-06-10, 23:36   #129
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
nio dokładnie ja kiedys przesledziłam to dokładnie i napisałam do nich ze nie zwróciłi mi za niesprzedane przedmioty to mi zwrócili po czym za dwa dni znów pobrali pomimo tego ze nie wystawiałam ich ponownie i tak jest za kazdym razem..szkoda słów.a co do painta to dokładnie mozna zapisac jako jpg i zajmie to 2 minuty nawet nie i już malutka foteczka flaszki gotowa
no ale za wystawienie nie zwracają nawet jak się nie sprzeda?
mnie dziwi to że wszystkie prowizje mam pobrane, potem zwrócone, potem znowu pobrane:confuse d:
Stary 2009-06-10, 23:52   #130
karolina2008
Raczkowanie

Cytat:
no ale za wystawienie nie zwracają nawet jak się nie sprzeda?
mnie dziwi to że wszystkie prowizje mam pobrane, potem zwrócone, potem znowu pobrane:confuse d:

własnie chodzi o to iż według regulaminu za wystawienie przedmiotu płaci sie prowizje w zalezności od ceny na jaka dany towar wycenimy.a potem płaci się prowizję od sprzedazy jednak w wypadku nie sprzedania przedmiotu allegro jest zobowiązae do zwrotu prowizji za wystawienie i rzeczywiscie zwracą ale potem i tak za kilka dni pobierają spowretem nawet jak sie nie wystawia danej aukcji raz jeszcze.ja już tak miałam kilka razyzgłosi łam to więc dostałam sztandarową odpowiedz i znów za pare dni mi pobrali.to jest oszustwo...ja to mówie na bazie własnych doswiadczen ale moje kolezanki miały podobną sytuacje
Stary 2009-06-11, 00:14   #131
falubaz
Rozeznanie

Bo Allegro to złodzieje!
falubaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 01:10   #132
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
własnie chodzi o to iż według regulaminu za wystawienie przedmiotu płaci sie prowizje w zalezności od ceny na jaka dany towar wycenimy.a potem płaci się prowizję od sprzedazy jednak w wypadku nie sprzedania przedmiotu allegro jest zobowiązae do zwrotu prowizji za wystawienie i rzeczywiscie zwracą ale potem i tak za kilka dni pobierają spowretem nawet jak sie nie wystawia danej aukcji raz jeszcze.ja już tak miałam kilka razyzgłosi łam to więc dostałam sztandarową odpowiedz i znów za pare dni mi pobrali.to jest oszustwo...ja to mówie na bazie własnych doswiadczen ale moje kolezanki miały podobną sytuacje

mi jeszcze żadnej prowizji za wystawienie nie zwrócili
byłam święcie przekonana że za wystawienie przepada....
muszę doczytać

edit: czytam i czytam i nic nie pisze o zwrocie opłaty za wystawienie....albo ja nie mogę znaleźć

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-06-11 o 01:16
Stary 2009-06-11, 06:49   #133
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
muszę doczytać

edit: czytam i czytam i nic nie pisze o zwrocie opłaty za wystawienie....albo ja nie mogę znaleźć
Wydaje mi się że kiedyś zwracali, jeśli przedmiot nie został sprzedany, teraz widocznie się to zmieniło.
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 08:42   #134
karolina2008
Raczkowanie

Cytat:
muszę doczytać

mi jakieś 2 miesiace temu pisali jak własnie poruszyłam tę sprawę że niby zwracają.ale mijają się z prawda bo zwracają a potem pobierają...wogóle oni te opłaty w porównaniu z ebuy mają dosyć duże..
Stary 2009-06-11, 14:52   #135
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez falubaz Pokaż wiadomość
Bo Allegro to złodzieje!
Ale dzięki Bogu że są!
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 15:21   #136
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Ale dzięki Bogu że są!
tez za to dziekuje codziennie przy kazdej modlitwie
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 17:13   #137
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Cytat:
mi jakieś 2 miesiace temu pisali jak własnie poruszyłam tę sprawę że niby zwracają.ale mijają się z prawda bo zwracają a potem pobierają...wogóle oni te opłaty w porównaniu z ebuy mają dosyć duże..
Wyciąg z pomocy Allegro

Czy wystawienie przedmiotu na sprzedaż jest objęte opłatą?

Tak. Opłata za wystawienie jest obliczana na podstawie tzw. wartości początkowej.

Opłaty za wystawienie przedmiotu oraz opcje dodatkowe są bezzwrotne.
[http://www.allegro.pl/help_item.php?...em=106&zoom=N]

Ile kosztuje korzystanie z Allegro?

Allegro pobiera opłatę za wystawienie przedmiotu. Jeśli przedmiot zostanie sprzedany, pobierana jest prowizja. Rejestracja, licytacja, kupowanie oraz korzystanie z większości pozostałych usług Allegro są bezpłatne. Podane ceny zawierają 22% VAT.

Czy trzeba zapłacić prowizję od sprzedaży, nawet jeśli transakcja nie dojdzie do skutku?

Nie. W tym przypadku przysługuje zwrot kwoty prowizji od sprzedaży.

Naliczoną prowizję możesz odzyskać, podając przyczyny, w wyniku których transakcja się nie odbyła.
Wszystkie niezbędne informacje dotyczące zwrotów prowizji znajdziesz w zagadnieniu Komu przysługuje zwrot prowizji od sprzedaży?

Uwaga: opłaty za wystawienie przedmiotu oraz opcje dodatkowe (Pogrubienie, Miniaturka czy Strona Główna Allegro) są bezzwrotne*. Nie podlegają one zwrotowi nawet w przypadku, gdy przedmiot nie zostanie sprzedany.

* Wyjątkiem jest opcja Cena minimalna - opłata za nią jest zwracana w przypadku sprzedaży przedmiotu.
[http://www.allegro.pl/help_item.php?...em=109&zoom=N]

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 19:32   #138
karolina2008
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent Pokaż wiadomość
Wyciąg z pomocy Allegro

Czy wystawienie przedmiotu na sprzedaż jest objęte opłatą?

Tak. Opłata za wystawienie jest obliczana na podstawie tzw. wartości początkowej.

Opłaty za wystawienie przedmiotu oraz opcje dodatkowe są bezzwrotne.
[http://www.allegro.pl/help_item.php?...em=106&zoom=N]

Ile kosztuje korzystanie z Allegro?

Allegro pobiera opłatę za wystawienie przedmiotu. Jeśli przedmiot zostanie sprzedany, pobierana jest prowizja. Rejestracja, licytacja, kupowanie oraz korzystanie z większości pozostałych usług Allegro są bezpłatne. Podane ceny zawierają 22% VAT.

Czy trzeba zapłacić prowizję od sprzedaży, nawet jeśli transakcja nie dojdzie do skutku?

Nie. W tym przypadku przysługuje zwrot kwoty prowizji od sprzedaży.

Naliczoną prowizję możesz odzyskać, podając przyczyny, w wyniku których transakcja się nie odbyła.
Wszystkie niezbędne informacje dotyczące zwrotów prowizji znajdziesz w zagadnieniu Komu przysługuje zwrot prowizji od sprzedaży?

Uwaga: opłaty za wystawienie przedmiotu oraz opcje dodatkowe (Pogrubienie, Miniaturka czy Strona Główna Allegro) są bezzwrotne*. Nie podlegają one zwrotowi nawet w przypadku, gdy przedmiot nie zostanie sprzedany.

* Wyjątkiem jest opcja Cena minimalna - opłata za nią jest zwracana w przypadku sprzedaży przedmiotu.
[http://www.allegro.pl/help_item.php?...em=109&zoom=N]

Nat

i co z tego ze oni tak piszą skoro i tak nie przestrzegają regulaminu który sami stanowią.ajjjj szkoda słow.
Stary 2009-06-11, 19:40   #139
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
i co z tego ze oni tak piszą skoro i tak nie przestrzegają regulaminu który sami stanowią.ajjjj szkoda słow.
muszę się wtrącić - ja tu widzę, że jednak nie do końca zrozumiałaś regulamin (albo i ja go nie zrozumiałam ale wydaje mi się, że we wklejonym przez Natkę cytacie jest czarno na białym wyjaśnione)
otóż, za wystawienie przedmiotu jest pobierana prowizja od wystawienia przedmiotu i niezależnie, czy przedmiot został sprzedany czy nie - NIE JEST ona zwracana
natomiast w przypadku, kiedy przedmiot zostaje kupiony przez jakiegoś łebka - allegro pobiera prowizję od sprzedaży (nie mylić z prowizją od wystawienia przedmiotu), która JEST zwracana TYLKO I WYŁĄCZNIE w przypadku, kiedy Kupujący nie wywiąże się z umowy kupna (czyli jednym słowem, oleje nas) - a my zgłosimy wtedy wniosek o zwrot prowizji

innych możliwości nie ma

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2009-06-11 o 20:10
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 20:06   #140
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
muszę się wtrącić - ja tu widzę, że jednak nie do końca zrozumiałaś regulamin (albo i jak go nie zrozumiałam ale wydaje mi się, że we wklejonym przez Natkę cytacie jest czarno na białym wyjaśnione)
otóż, za wystawienie przedmiotu jest pobierana prowizja od wystawienia przedmiotu i niezależnie, czy przedmiot został sprzedany czy nie - NIE JEST ona zwracana
natomiast w przypadku, kiedy przedmiot zostaje kupiony przez jakiegoś łebka - allegro pobiera prowizję od sprzedaży (nie mylić z prowizją od wystawienia przedmiotu), która JEST zwracana TYLKO I WYŁĄCZNIE w przypadku, kiedy Kupujący nie wywiąże się z umowy kupna (czyli jednym słowem, oleje nas) - a my zgłosimy wtedy wniosek o zwrot prowizji

innych możliwości nie ma
Cbr, mądrze prawisz Jest dokładnie tak jak napisałaś

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2009-06-11 o 20:08
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 13:33   #141
anka_res
Zakorzenienie

Dokładnie tak - sprawdziłam własną historię opłat, Allegro wcale nie nalicza za dużo, tylko trzeba rozróżnić opłatę za wystawienie przedmiotu od prowizji za sprzedaż.

W temacie, ostatnio wkurzyły mnie:

1. Niezbyt rozsądne propozycje cenowe (nie mam nic przeciwko targowaniu się, ale w granicach rozsądku, ale jeśli w aukcji licytuje 3 osoby i ma ona dzień do końca, to jaki jest sens pytać, czy nie zakończyłabym jej za ...Uwaga, Uwaga!!! 1 zł więcej niż aktualna cena na aukcji )
2. Propozycja "dogadania się" poza allegro - czarna lista u mnie z automatu.
3.Targowanie się o koszt wysyłki (NIE zawyżony i do sprawdzenia na stronie PP) PO zakupie przedmiotu.
4. Nie czytanie strony o mnie.

Uffff....to się wygadałam
Stary 2009-06-12, 17:11   #142
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba

Mnie również denerwuje zawyżanie kosztów wysyłki,też wysyłałam perfumy i nigdy 12 zł czy 15 priorytetem poleconym nie zapłaciłam.Miałam ostatnio taką zabawna sytuację.Brałam udział w licytacji.Poprosiłam o wycofanie mojej oferty dwa dni przed zakończeniem.Jakoże sprzedająca nie odpisywala wysłałam takowych próśb 6.Ona logowała sie na Allegro do ostatniego momentu,więc podejrzewam,ze maila też sprawdzała.Kiedy skończyła się aukcja 2 minuty po odpisała mi,że nie przyjmuje mojej rezygnacji bo aukcja własnie sie zakonczyła a ona placi strasznie duża prowizje,i allegro to naciągacze i ta prowizja jest ogromna i ona na tym traci a ja moge wystawic sobie jeszcze ten przedmiot po wyzszej cenie bo za ta cene za ktora ona go sprzedawala nigdzie sie nie kupi.Więc napisałam jej maila,że dobrze,że zapłacę za prowizję a prośby o wycofanie wysyłałam wcześniej i żeby sprawdziła daty.po chwili otrzymalam maila że zgadza się i że nie wiem co tracę i prowizję mam jej przesłać następnego dnia na konto a wynosiła ona ....1.60
La bamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 22:03   #143
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La bamba Pokaż wiadomość
Mnie również denerwuje zawyżanie kosztów wysyłki,też wysyłałam perfumy i nigdy 12 zł czy 15 priorytetem poleconym nie zapłaciłam.
Masz rację, poleconym tyle nie zapłacisz, ale zwróć uwagę na formę wysyłki. Ja wysyłam, miniaturka czy nie, tylko paczką priorytetową - z poleconymi jest więcej problemów typu opóźnienie czy zaginięcie (przynajmniej z mojego doświadczenia tak wynika). Poleconym wysyłam tylko na wyraźną (pisemną - mail) prośbę Kupującego. Za przesyłkę zatem kasuję 11 PLN, co można przecież sprawdzić na stronie PP i na odcinku, który przychodzi z paczką. W każdym razie, jeśli komuś nie odpowiadają koszty wysyłki, to może należałoby się zapytać / zastanowić PRZED zakupem?
Stary 2009-06-13, 22:20   #144
groza
Raczkowanie

Ja mam taką radę dla każdego:

patrz, ile wynosi przesyłka - na allegro jest taka zasada, że ze sprzedającym się nie dyskutuje na ten temat (ja mówię o sprawach spornych, gdzie trafisz na opór - jeśli poprosisz, a twoja prośba nie będzie przyjęta - nie unoś się, bo racja będzie po stronie sprzedającego!!!). Jeśli więc uważasz, że cena za przesyłkę to zdzierstwo - nie kupuj. A jeśli jednak kupiłeś - musisz tyle zapłacić!
Są kombinatorzy, którzy liczą sobie za każdą rzecz oddzielnie za wysyłkę. Dlatego trzeba ZAWSZE patrzeć, ile wynosi przesyłka. Uwaga: jeśli na aukcji jest odnośnik pt "ceny za przesyłkę są podane na stronie 'o mnie'" - cena stamtąd obowiązuje.

Wykłócanie się o cenę przesyłki nie wchodzi w grę.
A jeśli kupisz, cena ci sie nie spodoba za nią i zrezygnujesz z kupna przez to - ostrzeżenie od allegro masz jak w banku (jeśli sprzedający poprosi o zwrot prowizji). Tu zawsze obowiązuje zasada 'widziały gały co brały' - aukcję więc przeczytaj porządnie. Jeśli ceny za przesyłkę nie są podane - to napisz pytanie do sprzedającego.

Rada dwa: sprzedający nie ma prawa zmieniać kosztów za przesyłkę po aukcji! Jeśli ją zmieni, to działa niezgodnie z regulaminem allegro. To jest sprawa sprzedającego by podać dokładną kwotę za przesyłkę. Ciebie obowiązuje to, co na samej aukcji jest napisane + to co jest na stronie 'o mnie' (jeśli I TO jest wspomniane na aukcji, że tam masz spojrzeć, by się dowiedzieć o przesyłce).
A jeśli nie jest podana kwota za przesyłkę? Po pierwsze - taka aukcja jest nieregulaminowa. Ale jak ci na przedmiocie zależy - to napisz maila i się o przesyłkę spytaj. Jak nie napiszesz, to równie dobrze możesz mieć szczęście (czyt: trafisz na normalnego człowieka), ale równie dobrze możesz trafić na cwaniaka (a wtedy tylko nieprzyjemności, a pewnie i negatywy cię czekają). Zakładanie z góry dobrego serca sprzedającego - to ryzyko, bo na allegro różni ludzie są!
Na szczęście cwaniaków jest raczej mało. No - ale są.

[ofkors jest na allegro też zasada, że drastycznie zawyżone koszty za przesyłkę - to powód, by ją zdjąć i można ją spokojnie zgłosić. Jednak granica, gdzie zaczyna się jawne zdzierstwo jest płynna i niejasno określona]

Edytowane przez groza
Czas edycji: 2009-06-13 o 22:43
groza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:19   #145
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
UPS! Moje niedopatrzenie.
Ogólnie nie chodziło mi o koszt przesyłki tylko równicę w rodzaju przesyłki:
różnicę miedzy nierejestrowana a rejestrowana.
A i ostatnio (tzn. w lutym) za przesyłkę rejestrowana z Niemiec do Polski płaciłam około 3 euro (na 100% nie więcej niż to 3).
Wg obecnego cennika Deutsche Post:
za duży list (do 500g) opłata wynosi 3 euro + 2,05 za polecony
Za list 501 do 1000g 6 euro +2,05 polecony
maxi list 1001g do 2000g (żaden z wymiarów nie może przekraczać 60cm) 14 euro + 2,05 polecony

http://www.deutschepost.de/dpag?tab=...1015319_900424

DP tania nie jest, więc nie oburzajcie się tymi opłatami

5269

Edytowane przez magdulenka
Czas edycji: 2009-06-14 o 19:20 Powód: link
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:25   #146
anastzie
BAN stały

błąd
anastzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 18:05   #147
madzienka79
BAN stały

Cytat:
Napisane przez polkadxdx Pokaż wiadomość
Świetny pomysł z tym wątkiem .
Oto co mnie ostatnio zdenerwowało:
- płacę za list polecony priorytetowy i otrzymuję przesyłkę owszem priorytetową, ale nierejestrowaną
- wystawianie towarów, których fizycznie się nie posiada ( moje She Wood, kupione u super hiper sprzedawcy)
- informacja w opisie "wysyłka natychmiast po wpłacie", po czym następuje tygodniowy poślizg
- zastrzeżenia w aukcji " nie odpowiadam za towar z chwilą przejęcia go przez PP" ( a kto ma składać ewentualną reklamację ), "nie przyjmuję zwrotów i reklamacji", "nie przyjmuję negatywów".

I taka sytuacja już z własnego doświadczenia: rok temu pewna Pani oszukała mnie i przeszło 70 osób na aukcjach z kosmetykami Avonu. Zamiast pełnych flaszek przysyłała parę próbek, mydełka, szampony familijne i różne inne cuda . W tej chwili toczy się przeciwko niej sprawa w sądzie, poszkodowanych jest parędziesiąt osób, ma ponad 90 negatywów wyraźnie mówiących o jej oszustwach. Co na to Allegro? Niestety nic, konto nadal aktywne, Pani spokojnie handluje z tego i pozostałych kont. Najważniejsze, że regularnie płaci prowizję dla serwisu. Nic nie dały maile, świstki z policji... Ja za to muszę jeździć do jej miasta na kolejne rozprawy, przeszło 60km. Babsko wynajęło adwokata i śmieję się nam w twarz . Ech, sorry za ten długi wywód, ale za tydzień kolejna sprawa na której trzeba stawić się jako świadek...
Co na to Program Ochrony Kupujących?
Ktos kiedys da jej w leb i skonczy sie jej kariera z oszustwem
madzienka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 19:02   #148
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Ktos kiedys da jej w leb i skonczy sie jej kariera z oszustwem
Najgorsze z tego jest to, że jak widać Allegro nie eliminuje tego typu jednostek i samo działa na swoją niekorzyść - przestając być wiarygodne jako serwis.
Ciekawe swoją drogą czy jest to celowe działanie obliczone na zysk tak czy inaczej czy po prostu nie radzą sobie z kontrolowaniem takiej ilości użytkowników (przy czym rozumiem, że można przeoczyć pojedyncze oszustwa, ale takie "gwiazdy parkietu i okolicy"???).
Szczerze mówiąc dla mnie obie opcje są lekko przerażające
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 21:55   #149
Basiek93
Zakorzenienie

Ale sie naczytałam A teraz chciałam zadać pytanie dotyczące tych nieszczęsnych opłat za wysyłki. Po czym poznć, ze przesyłka jest rejestrowana? Np. List moze byc polecony ale juz niekoniecznie rejestrowany? Albo na poczcie się mnie pyta babka "ekonomiczny czy priorytetowy" co w tym jest ekonomicznego?
Stary 2009-06-17, 22:04   #150
jola2243
Zakorzenienie

List polecony ekonomiczny kosztuje 5,30 taki najlzejszy, a priorytet 6,30- idzie szybciej niż ekonomiczny, ale oba są do odbioru do rąk własnych, nie są wrzucane do skrzynek jak na list zwykły

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości