Jak przetrwać długą podróż autokarem. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 19:53   #121
Celestia
Zakorzenienie

Dot.: Jak przetrwać długą podróż autokarem.

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
w tym roku jak jechałam do paryża 27 h przedawkowałam aviomarin i prawie całą drogę przespałam
mi się zdarza tak robić, to wtedy śpię jak zabita przez długi okres czasu i nie nudzi mi się w czasie podróży
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 00:50   #122
Nerchie
Zakorzenienie

Jeździłam wiele wiele razy autobusami na kolonie. W tym roku pierwszy raz autobusem na wczasy. I nie uwierzycie jakie ludzie dorośli mogą mieć problemy. Babeczka miała problemy, bo na rezerwacji miała 3 rząd, a siedziała w czwartym. Przesiadłam się z koleżanką dla świetego spokoju, ale w drugą stronę to następna stara prukwa mnie z nerwów do płaczu doprowadziła. Jak napisze dlaczego to śmiać się można, ale trzeba było tam być. Rozłożyła się maksymalnie na fotelu i nic nie można było jej powiedzieć, nakryła się kurtką po sam czubek głowy, dobranoc i śpi. Komedia dosłownie komedia. Samolot w starciu wczasowym wygrywa - i tak musisz znosić ludzi, ale dużo dużo dużo krócej.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 16:17   #123
eevvaa
Zakorzenienie

Ja jechałam autokarem do Lloret de Mar w Hiszpanii i podejrzewam, że to pierwszy i ostatni raz zdecydowałam się na ten środek transportu, zdecydowanie lepiej lecieć samolotem.
Na pewno w podróży niezbędna jest poduszka, natomiast koc- jak kto woli. Mi w nocy zimno nie było, miałam na sobie sweterek, długie legginsy i do tego skarpetki.
Najgorzej jednak wspominam stan moich włosów, które muszę myć codziennie- potwornie się przetłuściły także czułam się totalnie zaniedbana i w ogóle bleee
Na szczęście z zaśnięciem nie miałam problemu, czasami tylko budziło mnie zdrętwienie nóg

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 16:16   #124
bonaqua84
Raczkowanie

moja najdłuższa - Portugalia, na szczęście po drodze zwiedzanie miast - Amsterdamu, Paryża i San Sebastian, wrażenia nie do opisania, dopiero pod koniec marzyłam o prysznicu... Pomógł laptop z dobrą baterią - pisałam pracę mgr.
Stary 2010-09-23, 09:09   #125
effcia82
Zakorzenienie

Mnie czeka 5 godzin w pociągu i 5 godzin w samolocie. Na przesiadke też około 5 godzin. Mój biedny pęcherz. Myślę nad instalacją cewnika. Korzystanie z pociągowo-dworcowo-samolotowo-lotniskowo-publicznych klopów to dla mnie trauma. Znając moje szczęści pewnie mi się jeszcze qpę zachce. To będzie prawdziwa masakra
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-27, 13:57   #126
megie
Zadomowienie

Kilka dni temu jechałam na Łotwę autokarem. W pierwszą stronę 17h, z powrotem tylko 11. Nie było tak źle - kocyk, poduszka, książką i przede wszystkim mp3 .
megie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-27, 14:45   #127
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Mnie czeka 5 godzin w pociągu i 5 godzin w samolocie. Na przesiadke też około 5 godzin. Mój biedny pęcherz. Myślę nad instalacją cewnika. Korzystanie z pociągowo-dworcowo-samolotowo-lotniskowo-publicznych klopów to dla mnie trauma. Znając moje szczęści pewnie mi się jeszcze qpę zachce. To będzie prawdziwa masakra
skąd ja to znam mam bardzo małą pojemność pęchęrza i częściej niż inni muszę korzystać z toalety. Jak kierowca przekazał nam wiadomość, że toaleta w autokarze jest niedostępna to przestraszyłam się. Postoje były co 3,5-4h. Dawałam radę, ale z picia napojów musiałam prawie całkowicie zrezygnować..

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 17:32   #128
effcia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eevvaa Pokaż wiadomość
skąd ja to znam mam bardzo małą pojemność pęchęrza i częściej niż inni muszę korzystać z toalety. Jak kierowca przekazał nam wiadomość, że toaleta w autokarze jest niedostępna to przestraszyłam się. Postoje były co 3,5-4h. Dawałam radę, ale z picia napojów musiałam prawie całkowicie zrezygnować..
Ja zaprzestaję picia na kilka godzin przed wyjściem z domu
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 20:55   #129
Gniotek98
Przyczajenie

Pewnie się wyróżniam ale ja uwielbiam jeździć w dalekie podróże
Ogólnie jestem tancerką i jeżdżę prawie co 2 miesiące..Teraz 30 maja jadę na mistrzostwa europy do SERBII ! 28 godz.
Moim sposobem przede wszystkim jest dobre towarzystwo .
Zawsze ubieram dresy i adidasy jeśli chodzi o bluzkę to z krótkim rękawem i na to bluzę,sweter.Jedzenie:
-wafle ryżowe
-woda niegazowana
-2 kanapki
-warzywa czyli marchew,papryka,ogórek,rz odkiewka coś co po jakimś czasie nie będzie papą
-kabanosy lub parówki
-batony muesli
-guma do żucia
-żelki
Do tego jeszcze mokre chustki,zapasowa bluzka, skarpety,koc,poduszka,szc zoteczka do zębów i pasta...
Poradziła bym wam wziąć ze sobą jeszcze chusteczki do higieny intymnej !!!

Edytowane przez Gniotek98
Czas edycji: 2011-05-17 o 11:38
Gniotek98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 14:19   #130
agutka93
Rozeznanie

GG do agutka93

Jeśli jedzie się na obóz kilka naście godzin, ja jechałam 28 do Grecji to myślę, że najlepiej już się zapoznawac, przynamniej ja tak miałam Jeszcze wyglądało to tak, że spałam, wstawała, jadła, spałam, jadłam, i tak w kółko, razem z przyjaciółką tak miałam, nie wiem czemu
oo 2 kanapki to bardzo mało!
Każda z nas do Grecji wzięła po 9-10 kanapek, oczywiście coś tam zostało
Wygodne ubranie oczywiście, szczoteczka do zębów, ostrzegam, przed klimatyzacją! Często jest za silna i jest za zimno, więc weź koc i ciepłą bluzę, mimo, że na zewnątrz 35 stopni Uważajcie przy wychodzeniu z autokaru, bo szybka zmiana temperatury z zimnego w gorące może się skończyć tygodniową chorobą, moja koleżanka tak miała i leżała pod 5 kołdrami ;/ weź duużo picia, najpielpiej nie cole ani neste bo są moczopędne i będziecie latać do toalety co chwili książka, poduszk,a muzyka, sudoku też się przydadzą i oczywiście mokre chusteczki!!!!!!!, pozdrawiam
agutka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 20:01   #131
Olaalla
Zadomowienie

GG do Olaalla

Mnie w wakacje czekają prawie 2 tygodnie w autokarze. Jadę na wycieczkę objazdową po Włoszech, najpierw prawie 24 godziny z Trójmiasta do Wenecji, a potem przez 14 dni codzienne przejazdy i oczywiście powrót Najeżdżę się Najgorzej będzie z toaletą
Olaalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 17:51   #132
Agnieszka987
Zakorzenienie

Jedzenie, karty

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2011-06-26 o 17:49
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 22:28   #133
ania077
Raczkowanie

Mój rekord to 20 godzin do Paryża. I na dokładkę jestem w tej miejszości, która nawet na pół godzinki nie zaśnie w żadnym środku lokomocji... Ale nie było tak źle. Dobra książka, mp3 z dobrze naładowaną baterią i oczywiście widoczki za oknem (najlepsza sprawa w autokarze ) do kosmetyczki polecam chusteczki do higieny intymnej, chusteczki odświeżające, dezodorant no i oczywiście cały komplet do makijażu no i może jeszcze krem do rąk.
A kocyk i poszuszka do obowiązkowo. Chociaż żeby o coś głowę oprzec .
Niestety tylko trochę nogi mi spuchły... Ale ogólnie to lubię takie długie podróże nawet bardzo
ania077 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 00:49   #134
Yavanna84
Zakorzenienie

Mój rekord - dwie doby do Hiszpanii. Ale młoda wtedy byłam, więc szybko zleciało. Teraz bym się poważnie zastanowiła nad takim wyjazdem.

W autobusach i samolotach śpię jak dziecko. Ledwie ruszy, a ja już padam. Do tego książka, mp3, ipad (gram w Angry Birds) i podróż mija.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 10:25   #135
przeplatanka
Raczkowanie

Dziewczyny wieze ze mi pomozecie-niedlugo wyjezdzam na wakacacje-co prawda samochodem a nie autobusem ale ten watek najbardziej mi pasuje.
Moj problem polega na tym ze w czasie podrozy zaraz robi mi sie mega nie dobrze, chce mi sie wymiotowac, dostaje biegunke
Nigdy nie bralam lekow typu avomarin itd- czy mislicie ze to mi pomoze?Bo uwiezcie mi ze jestem w stanie zrezygnowac z tego wyjazdu jesli sie nic nie zmieni...ja w weekendy jezdze 40km za miasto i wysiadam jak struta wiec nie wiem jak to bedzie.Kiedys tak nie bylo- smigalam autokarem daaaleko bez problemu.
Druga sprawa-dermatolog przepisal mi hormony(tabletki anty) i wypada mi ze mam zaczac brac je ok 5 dni przed wyjazdem.Nie wiem jak moj organizm zareaguje- moze darowac sobie i zaczac brac za miesiac?
Co polecacie zabrac do jedzenia,ssania, picia zeby bylo mi lepiej? Boje sie ze jak sie nafaszeruje prochami(aviomarin, stoperan to bedzie jeszcze gorzej)
przeplatanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 09:27   #136
Bo Ja Kocham
Raczkowanie

Smile Dot.: Jak przetrwać długą podróż autokarem.

nie lubie jak ktos pije w autokarze
pamietam jak jechalam do Wloch z kumpela i za nami usadowila sie para chlopcow troche starszych ode mnie i az do Czech pili wodke.Byli bardzo upierdliwi!caly czas na zaczepiali
A czemu tylko do Czech?no coz,jeden z nich stal sie b.agresywny,wyzywal ludzi w autokarze,wiec kierowcy sie nie cackali i wysadzili ich
a my mialysmy spokoj do konca

Przepraszam za ew.bledy i brak znakow polskich,ale niestety mam zepsuta klawiature

_________________________ _
Au-pair in Ireland 11.09.14-10.12.14
Norway 27.04 - 31.05
London 1.01 - ?
Bo Ja Kocham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 23:23   #137
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Sposoby na dluga podroz to karty, mp3 lub jakis fajny towarzysz z ktorym pogadac.
Ja kiedy pierwszy raz bylam we Wloszech to autokar nam sie zepsul i przez 8 godzin stalismy w sloncu czekajac na kolejny... kiedy mysle o tamtej podrozy to wiem dlaczego tak uwielbiam podrozowac samolotem

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-24, 17:08   #138
MariaCii
Przyczajenie

Jednak ja z ręką na sercu nie polecam czytania książek w autobusie..

Weź ze sobą jakieś filmy. Anuż w autobusie będzie telewizor i Pan kierowca włączy Ci film, nie tylko ty się odprężysz i nie będziesz się nudziła, ale i sprawisz przyjemność innym pasażerom

Poduszeczka! Jak będzie Ci sie nudzic, pomysl o czyms przyjemnym np. ze juz niedaleko, rozmarz sie - co tam będzie itp. a na pewno zasniesz no i podróz - np. pół, godzinka z głowy

Jak lecisz z przyjaciółką pogadajcie, a jak nie jedziesz z nikim bliskim, zakoleguj sie z jakas dziewczyną i się poznacie, pogadacie...

Może masz w internecie w domu taka karte, ktora mozesz wlozyc do telefonu (wyglada jak normalna karta SIM, moj internet z Orange taka posiada) to włoż ja do telefonu i wejdz na internet

Gazetka i zeszyt - porysuj, wymyslaj jakies dziwne historie - czas minie a minie

Mam nadzieje, że pomogłam :p
MariaCii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 11:43   #139
arleta_myslowice
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do arleta_myslowice

Ja od 13 lat jeżdżę autokarem po ok 34h na Sycylię (kiedyś jeździło się o wiele dłużej).
Po tylu latach nauczyłam się wielu rzeczy.Nie biorę już leków typu aviomarin i jazda autokarem nie wywołuje sensacji żołądkowych.(pomimo iż kiedyś tak nie było a jazda samochodem nadal przyprawia mnie o mdłości)

Co mogę doradzić?
Osoby cierpiące na chorobę lokomocyjną, nie powinny żuć gumy,siedzieć przy oknie,czytać gazet.
Każdy powinien mieć zawsze jakiś grosz,więcej jedzenia,koc niezależnie czy jest lato czy zima.Palacze więcej papierosów a matki z małymi dziećmi dodatkowe pampersy i resztę rzeczy

Mój autokar zeszłej zimy stanął w Austrii (-25st.) na 30h z powodu złapania 2 kapci Ambasada nam nie mogła pomóc,nocą serwisy nie jeździły,ale i tak można było tylko płacić gotówką,a autokar miał tylko kartę,i i tak by nie zmienił 2 kół za 4tys euro,dlatego czekaliśmy na busa z Pl. który nam dostarczy brakujące koło (jedno oczywiście mieliśmy).

Ludzie którzy mieli kanapki z wędliną mogli je wyrzucić,Pani z dzieckiem ledwo wystarczyło pieluch,innym brakło jedzenia,innym papierosów.Oczywiście potem można dokupić ale jak się stało na pustkowiu...

Latem polecam zasiadanie z przodu (więcej chłodu),zimą do tyłu (trzyma ciepło,a jak wiadomo kierowca musi mieć chłodno więc przód nie jest tak ocieplony).Koc na noc bo klima też wyziębia jak wiadomo...Dla tych, którzy lubią się wiercić -nie siadajcie przy oknach...z boku można wystawić nogi,obrócić się na bok...także jest więcej pozycji

Na długą podróż latem najlepiej jeden napój zamrozić,drugi tylko schłodzić.
I trzymać w schowkach nad głową(stamtąd zazwyczaj puszczana jest klima,dlatego napoje będą dłużej chłodne)
Jeśli chcemy przewieźć coś co może się zepsuć można poprosić kierowcę o umieszczenie tego w lodówce.Wszelkie jedzenie umieszczone w bagażu powinno być podwójnie zabezpieczone.(np folia alu+worek)

Na postojach nigdy nie mieć otwartych torebek!Nawet myjąc ręce trzymając ją przy sobie.Nawet ci mili ludzie są nam obcy,więc należy zachować ostrożność.No i wychodząc z autokary brać torebkę.Ważnych rzeczy nie zostawiamy.

Ja jako osoba z wrażliwym żołądkiem nigdy nie biorę owoców (tylko jak już arbuz,mandarynki),z jedzenia wybieram suche paluszki,jakieś krakersy czy chrupki,Żadnych czekolad ze względu na możliwość rozpuszczenia,jakieś lodowe lub inne landrynki,bułki smaruję z obu stron masłem aby nie były suche.Nie biorę kiełbas ani jajek bo to może śmierdzieć komuś...

Siedzenia rozkłada się wieczorem i każdy ma prawo je rozłożyć -w końcu płacimy za bilet.Dlatego jak widzę babę która się rozłożyła a do mnie sapie-to już jej problem...
Oczywiste skarpety na zmianę,jakiś dezodorant,mokre chusteczki do podmycia się,,pasta,szczotka itd...to oczywiste ale niektórzy nie pamiętają i potem trzeba wąchać czyjeś smrody co nie jest przyjemne...

Pewnie coś zapomniałam ale jakby co to dopisze :P i Pozdrawiam
Stary 2011-07-30, 21:28   #140
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Ja moją 33 godzinną podróz do Grecji sprzed 3 lat wspominam bardzo miło Może dlatego, że lubię jeździć, podziwiać widoki po drodze itp Aha- na podróż polecam wziąć sporo przekąsek- jakieś wafle ryżowe itp. A co do ubrania- nie powtarzajcie mojego błędu zakładając bardzo dopasowane spodnie-w drodze powrotnej tak zrobiłam i tak mi kostki spuchły, że leczyłam to chyba z 3 dni

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 14:54   #141
Oprindelige
Raczkowanie

Ja w piątek jadę do Londynu autokarem. Boję się, że to będzie mordęga bo nigdy nie umiem usiedzieć w miejscu. Zastosuje się do siadania z przodu i położenia picia nad głową, choć nie jestem pewna czy to działa ;D . Wzięłam rzeczy czekoladowe po raz pierwszy na jakąkolwiek wycieczkę, zawsze mi powtarzano że się ROZTOPIĄ jednak gdy jechałam ostatnio z kuzynką autokarem w długą podróż po 8h nasze kinder bueno się nie roztopiło ani trochę. . Ale jednak się truche boje że się roztopi i nie jestem pewna czy brać. Nie mam miejsca na lodówke ale biore torbe trzymajaca temperature mam nadzieje że to choć troche pomoże .
Oprindelige jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 11:52   #142
.:aniah:.
Zadomowienie

GG do .:aniah:.

Tak myślałam, że gdzie jak gdzie, ale na Wizażu taki wątek znajdę :p
I przyda się, oj przyda, bo o kilku rzeczach bym nie pomyślała

Ja jutro wyjeżdżam do Francji autokarem - 24h.

Jestem trochę przerażona, bo jadę sama do mojego chłopaka.
Najbardziej się boję, że nogi mi odpadną bo mam skłonności do ich opuchlizny i tak dalej.

Dlatego się zastanawiam, czy nie warto by kupić jakiegoś żelu właśnie na zmęczone nogi? Co myślicie?

Aha i czy ktoś mi może powiedzieć jak długie są te postoje w trasie?
Stary 2012-07-11, 15:34   #143
wellihope
Raczkowanie

a w tym roku jak radzicie sobie z długą podróżą autokarem ? ;D w piątek wyjeżdżam na Sycylię xD najpierw jadę do czech i tam mamy nocleg a potem 24h w autokarze i 9h zwiedzania Rzymu +nocleg, następnego dnia znów autokarem, przeprawa promowa i wreszcie na miejscu ! nie wiem jak ja dam radę ;D
wellihope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 16:16   #144
uliczniczka
Przyczajenie

dla mnie zawsze najważniejsze w takiej podróży to się wyspać - jechałam na narty do Bułgarii do tego zwiedzanie, podróż długa, a w dzień trzeba mieć energię na wszystko, żeby w pełni wykorzystać taki wyjazd.

dlatego podstawowa rzecz to specjalna poduszka na drogę - taka żeby głowa nie opadała. do tego coś żeby się okryć jak nocą zrobi się zimniej
uliczniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-12, 11:31   #145
kasia1646
Przyczajenie

A co do ubrania- nie powtarzajcie mojego błędu zakładając bardzo dopasowane spodnie-w drodze powrotnej tak zrobiłam i tak mi kostki spuchły, że leczyłam to chyba z 3 dni [/QUOTE]

jadąc do Włoch, z podziwem patrzyłam na koleżankę, która niemal całą drogę spędziła z sandałach na 12 cm koturnie! ja bez podkolanówek uciskowych nie ruszam się dalej niż 100 km od domu, nie są drogie a można się ustrzec tego o czym piszesz, sobie i narzeczonemu kupiłam za około 20 złotych, w internecie, polski producent pani teresa i zalecam zabranie w taką długą podróż poduszki i/albo kocyka i zatyczek do uszu i jeszcze takiej opaski na oczy wtedy jest szansa na spokojny sen podczas jazdy oczywiście mówię o jeździe jako pasażer
kasia1646 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 12:23   #146
LadyLina
Przyczajenie

Witam W poniedziałek wyjeżdżam autokarem do Lizbony. Czeka mnie 55 godzinna podróż.Kiedyś jechałam samochodem bez klimatyzacji na południe Włoch.. cięzko było ale widoki wspaniałe dlatego zdecydowałam że do Portugalii może być również ciekawa podróż. Niestety na samą myśl jest mi niedobrze juz od tygodnia chociaż choroby lokomocyjnej nie mam. Czy ktoś jechał autokarem aż do Portugalii? Gdzie zazwyczaj sa postoje? Lubie napić się zimnego browara Czy nie będzie to większy problem? Jestem podekscytowana bo dużo podróżuje ale zarazem zestresowana ..
LadyLina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 16:50   #147
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Super, że znalazłam taki wątek, w niedzielę ruszam z TŻ do Bułgarii, więc myślę, że teraz nic mnie nie zaskoczy!
Dzięki Wam spakowałam już kocyk i poduszkę, na pewno się przyda, bo jestem strasznym zmarzluchem

Mam też takie pytanie: skoro w autokarze jest barek, to zapewne będzie można kupić wrzątek. Skoro tak, to myślicie, że dobrym pomysłem będzie zabranie ze sobą takiego dania w proszku w kubku, do zalania wodą?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:00   #148
joanna187
Raczkowanie

ja jechałam 27 h i fajnie było. Najlepiej to książka, gazeta, krzyżówka, jakieś gry.

Chcesz założyć bloga?
Zobacz jak to zrobić --> Kliknij

Pora na dietę zobacz listę koktajli

Edytowane przez joanna187
Czas edycji: 2013-07-26 o 11:02
joanna187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 16:23   #149
bonaqua84
Raczkowanie

Smile Dot.: Jak przetrwać długą podróż autokarem.

Byłam na swojej chyba najdłuższej podróży autokarowej w życiu - na eurotripie ze student travel, przetrwałam dzięki ekipie którą poznałam na tyle autobusu, ale nie tylko! Zaskoczyło mnie że mieli w autokarze WIFI, wprawdzie tylko w niektórych krajach dobrze działające ale to i tak hit, dzięki temu mogłam czatować z kumpelami w polsce itp.
Rozdawali też poduszki w konkursach i miałam szczęście...
Stary 2013-07-27, 20:15   #150
ferryboat
Zadomowienie

Jak dobrze, że znalazłam ten wątek - Wizaż nigdy nie zawodzi. Dzisiaj w nocy wyjeżdżam do Grecji, czeka mnie mnóstwoooooo godzin w autokarze, na dodatek mam lekką chorobę lokomocyjną.. Spakowałam już wszystko, o czym pisałyście, ubieram się też wygodnie. Czy macie jakieś sposoby na to, by usnąć w autokarze? Wiem, że to może wydawać się trywialny problem, ale ja potrafię usnąć tylko w swoim łóżku... Dodam, że to moja pierwsza tak długa podróż autokarem, dotychczas zawsze podróżowałam samolotem.

Jeszcze pytanie: co ile są mniej więcej postoje?

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości