![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Książki które watro przeczytać :) !.
Alan Loy McGinnis "Sztuka Miłości"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Mechaniczna Pomarańcza Burgess
Mury Hebronu Stasiuk Obcy Camus |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
"Zaklęci w czasie" Audrey Niffenegger
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
"Sztuka latania" Magdalena Kawka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czemu tak mało osób się tu wypowiada..
Anna Mieszkowska "Dzieci Ireny Sendlerowej" Cathy Glass "Skrzywdzona" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]() ![]() Sługa Boży -Sługa Boży -Szkarłat i śnieg -Siewcy grozy -Owce i wilki -W oczach Boga Młot na czarownice -Ogrody pamięci -Młot na czarownice -Mroczny krąg -Wąż i gołębica -Żar serca Na razie przeczytałam powyższe, ale nie zamierzam na tym poprzestać. Książka jest fantastycznie napisana, prostym, przejrzystym językiem, z ogromnym humorem; główny bohater -Mordimer Madderdin opowiada swe historie; bohater ma duży dystans do siebie; tytuł może zmylić nieco, bo nie jest to książka typowo o księżach i takie tam bla,bla,bla; łatwo się ją czyta; jest napisana bez cenzury Uwaga: niektóre opisy są dość szczegółowe i drastyczne (np. opis niektórych tortur, lub opis narzędzi inkwizytorskich z dokładnym opisem ich zastosowania) Fragment: "Pierwszy w tym czasie przyglądał się dziewczynie przyśrubowanej do kamienia. Była martwa albo w bliskim śmierci transie i miała zamknięte oczy. – Ale lalka – powiedział, przeciągając dłonią po jej piersiach. – Mogę... prawda, Mordimer? Skinąłem głową, bo jej i tak nic już nie mogło zaszkodzić, a bliźniak lubił podobne zabawy." "Ksiądz, czerwony na twarzy, jakby zaraz miał dostać apopleksji, chciał się zerwać, ale Kostuch najechał na niego koniem i przewrócił go znowu. Tym razem na plecy. – Nie wstawaj, klecho – poradził mu łagodnie Kostuch. – Pan Madderdin tak sobie teraz porozmawia z tobą, jak powinien rozmawiać inkwizytor z księdzem. On na koniu, ty leżąc w błocie. Oj, nie lubił ten mój Kostuch księży. I nic dziwnego, bo kto ich niby lubił? – Wybacz – powiedziałem. – Mój przyjaciel jest w gorącej wodzie kąpany. Ale wróćmy do rzeczy. Co to, k***a twoja mać, ma być – podniosłem znowu głos i wskazałem stos przygotowany na rynku. – Czy ty myślisz, osłoj*bie, że to jest zabawa? Teatrum dla gawiedzi? Jak śmiesz palić kogoś bez zgody Officjum? Bez obecności licencjonowanego inkwizytora? Bez Sądu Bożego? " ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ![]() ![]() Boskie to jest- dosłownie i w przenośni ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- ![]() ![]() Zgadzam się całym sercem ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-04-27 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
polecam Ojca chrzestnego -Mario Puzo i Wywiad z wampirem - Anne Rice
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
No logo Naomi Klein - to powinna być lektura obowiązkowa w gimnazjum
a z lżejszych rzeczy: Ken Follet - Filary Ziemi Terry Pratchett - seria "Świat dysku" (skarbnica kultowych cytatów typu "Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata") Carlos Ruiz Zafón - Cień wiatru -bardzo odświeżająca wyobraźnię, szybko się czyta choć to tomiszcze
![]() |
#129 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Margit Sandemo - 'Irlandzki Romans'
![]() ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Dziewczyna na Times Square Pauliny Simons
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Samotność w sieci - Janusz L. Wiśniewski
Masz nową wiadomość - Kelly Harte Chodźmy razem - Josie Llyd - Emlyn Rees <---- ta jest cudowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
"Godzina Kopciuszka" K. Stone
"Gdy nadejdzie jutro" S. Sheldon "Gwiezdny pył" N. Geiman
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
"Gwiezdny pył" N. Geiman[/QUOTE]
a ogladala film o tym tytule? Polecam "Gdzie ja miałam oczy?" - komedia Mai Kotarskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
wszystkie ksiazki Harlana Cobena
Mariusz Czubaj - 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.