![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Używa któraś z was kubeczka menstruacyjnego??
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
byłoby okej ale niby jak ja miałabym to myć w toalecie publicznej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2010-10-06 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Nie, używam z aplikatorem i problemy za bardzo nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
żadnego jedzenia przy wizażu ![]() Edytowane przez sungold Czas edycji: 2010-10-06 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
nie, i nie zamierzam. tampony górą. howgh.
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lady cup- alternatywa dla tamponow i podpasek. Czy ktos stosuje, stosowal??
Nie nie przeonuje mne to i cenowow sie nie oplaci i ma wiecej wad nz zalet straszne
![]() PS ja tez ne mem tampnow wklaac raz prowalam zrezygnowalam.wole odpaski a i tampony moga spowodowac takze powstawanie skzep w pochwie i wogole dla mnie sąalo higieniczne nie wyobrazam sobe nosic w pochwie caly @ tampona. ;/
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2010-10-06 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lady cup- alternatywa dla tamponow i podpasek. Czy ktos stosuje, stosowal??
A mnie ciekawi to co robicie kilkanaście sekund w trakcie mycia, trzeba w końcu wstać do umywalki, umyć łapki i to dziwne urządzenie i.... no właśnie co? np w toalecie publicznej, trzeb się ubrać i dojść do tej umywalki, więc i tak trzeba jakoś bieliznę zabezpieczyć... dziwne to
![]()
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Strasznie mnie bawi argument o publicznych toaletach - przecież jest info na stronie producenta, że taki kubeczek może być w pochwie do 12 godzin. Oczywiście nie wiem jaki tryb życia prowadzicie, ale ja na pewno w ciągu tych 12 godzin znajdę toaletę niepubliczną w której spokojnie mogłabym sobie opłukać taki kubeczek - nie widzę problemu
![]()
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w publicznej toalecie to dopiero trzeba się nagimnastykować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiem wam jedną zabawną sytuację: Mam koleżankę która ma obsesję na punkcie higieny osobistej, nawet gdy wraca nad ranem z imprezy, makijażu z twarzy może nie zmyć ale umyć się tam musi (nawet 10 razy dziennie). Niestety często miała infekcje bakteryjne i grzybiczne, których nie potrafił wyleczyć ginekolog. Zmieniła lekarz i pierwsze jakie zadał jej pytanie to: jak często się pani myje? Okazało się że wymyła naturalną florę bakteryjną i stąd tak częste zakażenia. Co zabawne, lekarz powiedział takie zdanie: C*pa musi pachnieć c*pą ;D
![]() |
![]() |
#132 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jestem wierna podpaskom,bo tamponach mnie brzuch boli. Kubeczka nigdy nie spróbuje,obrzydlistwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pamietam mialam kiedys fajnego gina jak mialam nadżerke i bralam globulki to tez chcialam anty zeby mi przepisal to mnie spytał " czy gdyby pani miala podrachane kolana, poszla by pani na kolana na pielgżymke?" heh wiec musialam odpuscic ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Ytha takich przypadkow jest cale mnostwo. Znam dziewczyne, ktora miala taka manie mycia zebow ze starla sobie szkliwo! wyobrazacie to sobie? Dentysta jak to zobaczyl nie mogl uwierzyc, pytal sie co ona robila z tymi zebami... jak sie dowiedzial ile razy je szorowala to oczy mu na wierzch wyszly. Ona chciala dobrze, zeby zabki byly zdrowe itd., a efekt tego byl taki, ze teraz zamiast zdrowych i lsniacych zebow ma wraki, ktore musi myc najmieksza szczoteczka jaka znajdzie, do tego rozne zabiegi nakladania lakieru na zeby bo szkliwa juz odzyskac sie nie da. Do tego dochodzi jeszcze bardzo uciazliwy poroblem nadwrazliwosci zebow. Ogolnie zasada jest taka ze w niczym nie mozna przesadzac i dotyczy ona kazdej dziedziny zycia. Nie znam przypadku w ktorym przesada wyszlaby komus na dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
up up!!!
Może w naszym ciemnogrodzie jednak są jakieś śmiałe, które postanowiły przetestować to cudo! Najbardziej interesuje mnie opinia z pierwszej ręki czy faktycznie starcza na cały dzień - rano w domku włożyć, po pracy wyjąć. Wtedy higiena nie stanowi najmniejszego problemu! A im więcej się wypowie tym lepiej, bo wiadomo, że każda z nas ma różną obfitość krwawienia.
![]() |
#136 |
BAN stały
|
Jak czytałam ten wątek,wydawało mi się,że ktoś to przetestował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak wciąż czekamy na nowe ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
ja testuję, ale dopiero drugi raz zaczynam
i wiem jedno, do podpasek już nie wrócę Wygodnie. Faktycznie można zapomnieć, że ma się okres. Czy to obrzydliwe? Nie. Jeżeli jakaś kobieta brzydzi się swojego ciała to jej współczuję. Tampona też się wkłada palcami.. Używam do sterylizacji tabletek miltona. Kubeczek się myje szybko i bez żadnego problemu. Jego zawartość bez jakichkolwiek problemów się wylewa, gdy chcemy go opróżnić. Nie ma żadnego stresu, że w nocy coś przecieknie, że podpaska się przekrzywi. Co do pojemności, ja mam chyba najmniejszą z możliwych ( ale i najtańszy kubeczek). Najpierw faktycznie martwiłam się jak to włożyć, ale nie ma z tym żandych problemów. Kilka założeń i się czuje, że jest dobrze rozłożony. Mam wersję z pętelką i gdybym miała drugi raz kupować wybrałabym taką samą ( ewentualnie kuleczkę). Polecam spróbować ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- widziałam, że wcześniej padło pytanie co z czasem od wyciągnięcia kubeczka do ponowengo założenia- nie ma żadnego problemu, przecież krew nie leci ciągle, a umycie zajmuje minutę, a nawet mniej ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- czy starczy na cały dzień? zależy. mi pierwszego dnia nie, ale już później owszem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie zazdroszcze, że nie przecieka Ci w nocy ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
bo Tobie tylko w nocy przeciekał? za dnia nie? a może kubeczek innej firmy, o większej pojemności by rozwiązał Twój problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Postanowiłam, że kupię i spróbuję.
Oczywiście wiem, że dziewczyny już testowały ale czekałam na więcej opinii. Co do tych obrzydliwych - ja się swojego ciała nie brzydzę. Nie jestem wariatką żeby udawać, że ta krew to nie moja i ja to tylko ta ładna i pachnąca. I wolę włożyć tam sobie kubek, który potem będzie leżał w woreczku antykurzowym niż wkłądać tam wychlorowanego chemią tampona z bawełny, do której użyto jeszcze raz tyle chemii. Dlatego szukam alternatywy a że nie jestem zaściankiem - to spróbuję. Co do przeciekania w nocy - tak na chłopski rozum - musiałaś go źle założyć. Bo teoretycznie jeśli jest zassany to prędzej zatrzyma krew i wtedy może być problem z wyjęciem niż coś się wyleje - skoro on elastycznie przylega do ścianek nie powinna istnieć taka możliwość. Mam nadzieję, że się nauczę go nosić i baj baj zmartwienia ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Z kubeczka (w nocy) przelało mi się poprostu. Krwi było tak duzo, że.. no sie przelalo. Pod naciskiem chyba.. niewiem. Boje sie znow sprobowac, bo obudzic sie do kolan we krwi miłym nie jest.. Kubeczek "zamontowany" był jak zawsze- jak za dnia. Ale może faktycznie.. Mimo zassania.. hmm..Pojemnosc kubeczka to ok 20ml, nie widzialam wiekszych..
![]()
Get fit or die trying ![]() Edytowane przez Yo-asia Czas edycji: 2010-10-12 o 17:13 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Maja dla kobiet, ktore rodzily naturalnie - wiec moze te bylyby lepsze. chociaz nie wiem czy sie różnią tylko obwodem czy też pojemnością jako, że nie mam jeszcze dzieci, interesowałam się tymi mniejszymi
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Yo-Asiu a jakiej masz firmy kubeczek?
z tego co wiem to pojemność zależy od firmy- ja mam melunę i ona ma najmniejszą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Moj kubeczek jest firmy mooncup z UK (www.mooncup.co.uk). Dobierałam go pod katem rodzenia dzieci i wieku. Hmm.. no nie wiem, nie wiem..
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
zwykle malo pisze na forach, ale stwierdzilam ze moze przyda sie wiecej opinii...
![]() mam 'cup' i uzywam do uprawiania sportow, na basen, lub przy cienkich ubraniach... na zmiane z welurowymi wkladkami z polaru i bambusa. pozbylam sie ciaglych infekcji, ktore mialam, wiele z nich okazalo sie alergiami na kleje i pochodne ropy naftowej (plastiki) uzywane w tradycyjnych wkladkach. okres skrocil sie z 7 dni do 4-5, zwlaszcza przy wkladkach z materialu. kubeczek uzywam kilka lat, mimo ze mam sklonnosci do infekcji bakteryjnych zauwazylam poprawe, wiec podejrzewam ze przy zachowaniu higieny - mycie rak i zagotowanie 'cup' raz na kilka dni nie bedziecie mialy problemow. co do wkladek (materialy naturalne) - ladnie wygladaja, duzo przyjemniesze dla ciala... ![]() mam kilka znajomych ktore tez uzywaja wladki i cups, i co ciekawe mimo obaw co mezowie/partnerzy powiedza - wiekszosc mezczyzn szybko przyzwyczaja sie do kolorowych welurkow suszacych sie w lazience. ![]() ![]() to w skrocie, jesli macie pytania - chetnie odpowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Po przeczytaniu Waszych opinii o kubeczkach menstruacyjnych, zebrałam sie w sobie i kupiłam MeLunę zieloną z pentelką, ze sklepu EcoShop. Cena nie jest wygórowana, myślę, że można zaryzykować szczególnie biorąc pod uwagę fakt,iż podpaski i tampony drożeją co raz bardziej, a od całej chemii i różnorakich wybielaczy użytych do produkcji, dostaję zawrotów głowy
![]() Jak więc tylko dostanę w swoje ręce to małe 'cacko', opiszę pierwsze wrażenie. Mówiąc szczerze, już nie mogę się doczekać okresu, a to jest u mnie niespotykane ![]()
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
ja mogę aktualizować swój post o nowe doświadczenia- w całodziennej podróży również zdaje egzamin- pociąg, samolot, samochód.. wygodnie, bez stresu a z opróżnianiem nie ma żadnych problemów. z całego serca polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Chciałam poczytać opinie Polek na temat tego kubeczka dlatego sprawdziłam na wizażu czy istnieje taki wątek. Znalazłam. Ucieszyłam się że więcej dowiem się od użytkowniczek czy są zadowolone czy nie. Czytałam opinie dziewczyn z innych krajów. Same konkrety. Kobiety które to używają piszą o wadach i zaletach. Większość opinii jest pozytywna. Wątek na wizażu mnie rozczarował... Dziewczyny które przeczytały hasło kubeczek nie czytając więcej informacji i opinii od razu mają negatywne nastawienie.
Kiedy przeczytałam pierwszy raz o tym kubeczku pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to to że może to być dobry pomysł i że na pewno warto wypróbować. I dopiero jeżeli okazałoby się że nie jest to dla mnie najlepsze mogłabym to krytykować, a nie z góry zakładać że coś jest obleśne i niehigieniczne. Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2011-02-03 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
pappaya zgadzam się z Tobą, również przejrzałam pare zagranicznych wątków i nie spotkałam się z komentarzami tego typu. Ale co zrobić...?
![]() Dziewczyny, jak używacie kubeczka to nosicie wkładki higieniczne? Zauważyłam niestety, że dość często mój przecieka, co nie jest najprzyjemniejsze ani dla mnie ani dla mojej bielizny. Bardzo możliwe, że jeszcze nie wypracowałam co ile powinnam go dokładnie wymieniać i stąd ten problem, chociaż nie jestem pewna. Któraś z Was odczuwa coś podobnego? Może po prostu powinnam zmienić kubeczek? Na razie mam z MeLuny ale rozważam zakup Lunette Selene. Używacie może?
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.