|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
No ja na szczescie nie moge na małża narzekac. Wrecz przeciwnie
![]() ![]() Ciagle chodzi za mna z aparatem i chce mi fotki brzuszka robic bo jemu sie okropnie podoba. Nawet sexik cos ostatnio czesto jest ![]() Nic mi sie przez te upaly nie chce. przed chwilka zjadlam kisiel jablkowz bo juz mi bzlo tak slabo ze ledwo z lozka wstalam ale od rana nic nie jadlam tyzlko wode z lodem pilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
![]() Możesz sobie śmiać się i płakać na przemian, ale bez gadania głupot, proszę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-07-06 o 12:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=czekoladka21;131105 79] a ja nawet nie chce nigdzie wychodzic, nie mam ochoty, czuje sie brzydka i wielka i wogole.......jak ogladalam ostatnio zdjecia z zeszlego roku to mi sie zal zrobilo.......ze juz moze tak nie bede wygladac i ze nic juz nie bedzie tak samo........nawet mowie do tż ze ma sobie inna poszukac-ladniejsza ![]() QUOTE] Czekoladko, nie jestes sama, ja nawet w buty sie nie mieszcze, Przed ciaza mialam 37, a teraz w klapki o rozmiarze 39 nie wchodze. Bede do konca ciazy siedziec w domu, w koszuli meza ( XL)! Niedawno podczas ukladania ubran w szafie ( tez mnie dopadlo, sprzatam wszystko ) jak ogladalam swoje jeansy, to sie dziwilam jaka mala dupka! jak ja w to w ogole wlazlam! Oj poleza pewnie te ciuchy do przyszlego lata zanim schudne. Cytat:
![]() Staram sie wyluzowac, wiem ze po porodzie bedzie ze mna mama, przyjedzie na miesiac, to posprzata tam gdzie juz nie dostaje. Ale jakas sila ciagle mnie ciagnie do sprzatania. Nawet ostatnio sobie nowy odkurzacz kupilam i cieszylam sie jakby to byly perfumy ![]() Mam i ja pytanie: Od kilku dni cierpna mi rece. Szczegolnie uciazliwa jest prawa strona. Konczyny sa strasznie spuchniete a ostatnio stracilam czucie w opuszkach palcow u prawej reki. Strasznie mnie to wkurza, dziwne uczucie nie mojej reki. Wiecie co to moze byc? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze chyba pogadam z tż zeby mi chociaz ta jedna szafke skrecil przenaczona na ciuszki malej to bym mogla zaczac prasowac i ukladac, albo brata zapytam jak wroci z pracy ![]() a propo moj brat ma za tydzien urodziny i kupilismy mu z tż prezent-spinka do krawatu razem ze spinkami do mankietu, bo zawsze od tż pozycza to bedzie mial swoje, a jutro na wesele idzie wiec bedzie mial jak znalazl tylko to cos kosztowalo 80zł!! Cytat:
jeszcze tesciowa mnie wkurzyla, bo tż wymyslil zebysmy przyjechali dzisiaj do tej kawiarni na deser -ja oczywiscie stanowczo mowie ze nie mam ochoty a po drugie nie chce zeby ktos gadal ze rodzinka wpadla to pewnie na darmoche....... mowie jej ze nie chce mi sie z domu ruszac i do porodu nigdzie sie nie wybieram, jedynie na wizyte, a ona mi"wejdziesz do auta tylko" ![]() nie rozumie babsko!! a ze ja uparta to dalej swoje, a ona znowu"przeciez masz tyle ladnych bluzek", zwyczajnie jak grochem o sciane.......potem zmienilam temat i jakos poszlo....... Cytat:
ad.2 ja to moje spodnie wkladam do kolan, dalej nie chca przejsc i boje sie ze bede musiala cala garderobe wymienic.......bo nie usmiecha mi sie lazic w spodniach ciazowych z guma ad.3 ja mam tak samo ![]()
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że masz taki dzień, że wszystko i wszyscy Cię denerwują, trzeba wpuścić jednym uchem, a drugim zaraz wypuścić, dla własnego zdrowia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny poszlam siku i patrze a tu majtki mokre......
zazwyczaj sluz mialam bialy a tu normalnie jakby wody wylal na majciory.... wsadzilam wkladke zeby zobaczyc co to.......i pobolewa mnie podbrzusze ![]()
#127 |
Zakorzenienie
|
Hej hej ... śpieszę z wiadomościami od Tru:
Miałam dzis masaż szyjki - nawet da się znieść! I jeśli to mnie nie ruszy to jutro indukcja na porodówce. Ciesze sie ze nie chcą mnie trzymać do terminu. no i 07.07 to ładna data dla urodzin dla Adasia ![]() A teraz lecę bo musze małżowi obiadek podać ... a potem do ginki ... najgorszę że się okazało ze nie jestem wogóle zapisana na wizyte ![]() ![]() Ale idę .... musi mnie przyjąć, przeciez ginka 3 razy powtarzała ze 06 lipca!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
BAN stały
|
witajcie mamusie, przepraszam że was tak zaniedbałam od wczoraj
![]() ![]() czekoladko, ![]() ![]() wredna afrodyto ![]() ![]() cashmeree, ![]() Aniu i svinecko kciuki za wizyty zaciśnięte były i są ![]() super że eleeri wychodzi ![]() agga19851985 skoro lekarz cię wypuścił to musi być ok. ja jak miałam ktg 3x dziennie w szpitalu to tętno małej było od ok 120-170 nawet więc u ciebie myślę że jest ok evamoni mi też ręcę cierpną ale nie non stop i drętwieją - widocznie takie uroki ciąży tulipfever ja mam też ochotę na sprzątanie, a najlepsze że właśnie wczoraj autko kupiliśmy większe i troszke lepsze niż to co mieliśmy i nalegałam żeby to zrobić jak najwcześniej to mąż się śmiał że u mnie ten syndrom wicia gniazda tak się objawia bo chcę do porodu jechać wypasioną furą ![]() no wiec właśnie autko wczoraj kupiliśmy, teraz tylko naszego "paszcza" musimy gdzieś pchnąć i można tym jeździć. duże audi 100 mamy teraz, autko 20 - letnie ale blachy w ocynku żadnej rdzy no i diesel 2-litrowy. a nasz golfik to był na benzynę i 1.3 silnik mały...i 3 drzwiowy a w tym z Amelką będzie wygoda...no i tak pojechaliśmy obejrzeć i wzięliśmy. to wczoraj ok 1 się kładliśmy. mąż dziś ma wolniejszy dzień i może jutro też to tak latamy... mam mnóstwo sił - tylko stopy puchną i nie mam za bardzo butów ![]() jeju, ja mam termin na czwartek.. ![]() Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-06 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aniu czekamy na wiesci po wizycie ![]()
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
poczekaj i zobaczysz jak się sytuacja rozwinie, może za mocno się denerwowałaś ![]() a ja dziś jeszcze w realu chyba kupiłam z wyprzedaży książeczkę taką z serii johnson's baby, rozwój dziecka - karmienie piersią, jak coś ciekawego znajdę to skrobnę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ania nie daj się spławić ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie też stopy puchną, mam takie okrągłe paluszki ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
tru
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rak, mam identycznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aniu, no ciazowce chyba nie odmowia ![]() Cytat:
![]() Skierko gratuluje nowej fury! ![]()
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ze 4 razy je najpierw sparzylam wrzatkiem i lezaly dosc dlugo w tym wrzatku zeby mozna bylo latwo ta twarda skore zedrzec..... potem pokroilam na male kawalki i podsmazylam najpierw, dalam cebule i czosnek, soli, pieprzu , potem podlalam woda i dusilam przez 3 godziny zeby byly mieciutkie ![]() gratuluje zakupu autka ![]() Cytat:
![]() ciekawe co to u mnie polecialo-byle do przyszlego piatku to sie dowiem
![]() |
#135 |
BAN stały
|
czekoladko te ozorki brzmią pysznie, moż jeszcze zdążę zrobić bo mi też jjakieś kłucia się pojawiły nisko - chyba dziś przesadziłąm z tym chodzeniem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie puchną mi tylko palce (i od dłoni i od stóp), jak wczoraj Małż mi pomasował stopy, to opuchlizna zeszła, ale dzisiaj od rana to samo ![]() Cytat:
![]() Ale dzisiaj mało dziewczyn ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tyle ze takiego niby sluzu jak dzis doslownie jak woda to jeszcze nie mialam........ a dzisiaj obudzilam sie z plama na koszulce......znowu siara.... ide na dwor bo wreszcie mozna pooddychac i puszcze pieska
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
A ja nadal nic
![]() Zabieram sie za obiad. Do pozniej! ![]()
#139 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dostaniesz skorczy to znaczy, ze przyszedl juz czas ![]() Albo pojedz do szpitala zeby byc pewna. Cytat:
Jestem praworeczna, to pewnie dlatego ta prawa strona bardziej puchnie. Te zdretwiale paluchy tak mnie wkurzaja, ze mam ochote je odciac. Ale nie bola. Mam po prostu obce cialo na reku ![]() Strasznie wkurzajace. A jak masuje, to nic nie daje, juz nie moge, jeszcze ta cholerna duchota... Moczylam nogi w misce z zimna woda dla ochlody, potem ubralam klapki skorzane - czarne. I mam teraz cala podeszwe - stope czarna! ciekawe jak ja to teraz wyszoruje z tym bebnem z przodu!! ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
BAN stały
|
lecę robić sałatkę jakąś na kolację - mąż będzie za ok godzinkę wiec akurat...
a ja się muszę wziąc i ogolić sobie co nieco, nigdy na zero nie goliłam a teraz do porodu by wypadało chyba.... tylko będę musiała męża poprosić bo sama nawet z lusterkiem to się wykończę ![]() mam ochotę na to żeby gdzieś wyjść, pojechać najlepiej bo uwielbiam. chyba czuję że to ostatnie chwile wolności i mam takie na to parcie...no i czas żebym usiadła za kółkiem autka naszego bo wczoraj starym wracałam. muszę się jeszcze zorientować - bo pewnie żadna z was nie wie - ile jest czasu na przerejestrowanie autka?? bo zapłacić podatek trza 2% i to chyba 2 tyg są na to a na przerejestrowanie chyba m-c???i ten mops mi został miałam iść i nie poszłam...a dobrze byłoby przed porodem, może jutro mąż ędzie na miejscu to go wyciągnę dobra idę bo potem sie nie wyrobię - a jeszcze pranie muszę rozwiesić |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I za ciebie Aniu tez. Zeby ginka przyjela i zebys wrocila z samymi dobrymi wiadomosciami ![]() Mi siara poleciala jak do tej pory tylko raz i tylko troszke z jednej piersi. Od tamtej pory ciszaaaa.
![]() |
#142 | |||
Zakorzenienie
|
wiesz to czy jest siara czy jej nie ma nie swiadczy o tym czy bedziesz karmic czy nie.......sa mamy ktore siary wcale nie maja w ciazy a po urodzeniu maja prawdziwa mleczarnie
![]() Cytat:
a co powiesz na to ze mi puchnie bardziej lewa stopa?? Cytat:
sami kupilismy na jesien autko i wiem ze najpierw szlismy do urzedu skarbowego zaplacic podatek,potem ubezpieczenie a potem dopiero do wydzialu komunikacji... tż do mnie dzwonil i mowilam mu ze meble juz sa i powiedzial ze zlozy mi dzis jak wroci ta jedna szafke zebym mogla te ciuszki juz prasowac ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() ja juz siare dawno mialam z obu piersi , potem dlugo nic tylko zasuszone kropelki a teraz znowu ale tylko z jednej piersi
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wlasnie wdziamałam platki z mleczkiem ale zjadlabym cos jeszcze Postraszylyscie mnie ze nie wchodzicie w spodnie sprzed ciazy, wiec sama poszlam sprawdzic czy w swoje rureczki wejde i udalo sie ![]() ![]() Ja nawet nie kupowalam duzo ciuszkow na ciaze, tylko 1 pare spodni H&M MAMA a bluzeczki tylko takie w ktorych bede chodzic takze i pozniej. a to moj brzusio z wczoraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No prosze, jaki wspanialomyslny maz ![]() Cytat:
![]() Brzuszek masz piekny! Ciekawe jak tam Svinecka po wizycie... No i co u Kasi ? A Ainka ? Ma ktoras z Nia kontakt?
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam tylko jedne spodnie ciazowe z C&A, bluzki tez takie ktore po ciazy beda dobre-mam nadzieje luzne ![]() rybaczek mam 2 pary ale sportowych ,po ciazy tez beda dobre tez bym cos zjadla ale nie wiem co ![]() wlasnie ciekawe jak tam Svinecka i Ania po wizycie ![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Witam cieplutko wszystkie mamusie i dzidziusie
![]() Tym "rozpakowanym" serdecznie gratuluję ![]() ![]() Zdjęcia wątkowych dzieciaczków przecudne ![]() Łączę się z tymi wszystkimi mamami, które cierpią z powodu upału, (nad)wagi, boleści i właśnie odkrytych rozstępów tu i ówdzie ![]() Ja dziś po zakupach i rozmrożeniu lodówki ledwo żyję. Pocieszam się, że już prawie wszystko zakupione i wyprane ![]() Planujemy jednak kupić komodę na rzeczy maluszka, ale wszystkie wydają mi się małe (babcia z ciocią rozpędziły się z zakupami dla małego ![]() ![]() Za radą koleżanki, która chciała mi poprawić humor i uświadomić mimo wszystko dobre strony mojej (naszej ![]() ![]() Życzę Wam miłego wieczoru i dobrej nocy. Zmykam poleniuchować przed TV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre rady ci kolezanka dala ![]() korzystaj poki mozesz, a tż no coż niech tez poczuje ze jestes w ciazy i chcesz odpaczac ![]()
![]() |
#148 |
Ola-Unhola
|
Cześc Dziewczynki
![]() Wróciłam od rodziców ![]() Jak widze nic nowego się nie wydarzyło. Mam nadzieję, ze Tru jutro zostanie Mamusią i Adaś w końcu ulegnie ![]() Pisała Eleeri, że niestety nie wychodza jutro, bo Młodemu przyplątała się żółtaczka i jest na naświetlaniach. Kasia się, nie odzywała - napiszę do niej na wieczór, albo rano. Evamoni, mam to samo z rękoma - najbardziej w nocy i prawa. Dzidziuś uciska na nerw i to wszystko dlatego. Poza tym zatrzymanie wody w organiźmie. Ale już niedługo - tak się pocieszam ![]() Ciekawe jak tam Dziewczyny po wizytach, czekam na relacje ![]()
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale gora 2 dni i wyjda ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
ojej, nowa część...
ja tylko na chwilkę mało śpię, bo Tomuś się często budzi w nocy, a w dzień też mało śpi nie je zachłannie i się nie męczy, a jak już zaśnie to nie zawsze udaje mi sie go odłożyć - lubi się przytulać i być blisko... ciężkie dni przed nami... gratulacje dla Eleeri i kciuki za Tru 3majcie się kochane ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.