|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**
Powiem wam że ja osobiście kocham Zarę.
Ale gdzie wy widzicie tą wspaniałą jakość ich ubrań to nie wiem Moim zdaniem ceny znacznie przewyższają jakość. Ale kupuję tam bo jak coś mi się spodoba to przepadam-taka moja natura. Jednak płacąc mam świadomość że grubo przepłacam za jakość jaką proponują.
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam Zarę, za nią Mango, H&M i też długo nic...
Co do jakości, to czasami mają świetnie wykonane rzeczy - najczęściej właśnie torebki czy płaszcze (najgorzej to chyba t-shiry). Najłatwiej jakość poznać po wyprzedażach - te wszystkie rzeczy przez sezon czy na wyprzedaży poddane są takiej "eksploatacji" (przymierzane, odpinanie/zapinanie, przegarynanie, rzucanie), że często już przy zakupie widać co się rozpada (powyciągane nitki, zaciągnięty materiał, rozklejające buty), a co dobrze trzyma. Co do cen, to również są przesadzone, co innego gdyby w innych krajach kosztowały tyle samo a u nas przeliczane były na złotówki według aktualnego kursu (ewentualnie parę groszy drożej), ale co to ma być, że wiszą rzeczy już w sklepie i nagle trzeba je przemetkować bo euro skoczyło (jak one przecież dawno wyprodukowane, sprowadzone do Polski i powieszone). Gdyby takie ceny były to wiadomo, droższa marka i niech będzie, ale jeśli taki mają przelicznik jaki mają ...A i tak będę tam kupować, bo design mają świetny (podążanie za trendami - paski jak Burberry, bądź ostatnio kontrowersyjne buty Balmain)
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
uwielbiam rzeczy z zary, choć zwykle jest tak, że jak idę do sklepu mało odziezy mi się podoba, buty i torebki to inna sprawa mają cudowne, ale słyszałam, że buty nie wygodne. hm jakościowo jest różnie, koszulki z zary z nadrukami, szybko sie kurcza w praniu , po 3 już jest krótsza.
|
|
|
|
#124 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
W nowej kolekcji sa podobne ale niski obcas no i po ponad 500zł...
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z Zary. W Dublinie już końcówka wyprzedaży... Kupiłam sobie buty, blazer, bluzke i kilka ciuszków dla córy
Więc wracam zadowolona.Dziewczyny tak szczerze mówiąc to z Zary najbardziej opłaca się kupować ciuszki Zara Woman-są bardzo dobre jakościowo, wyprodukowane z najlepszych materiałów itp. Uwielbiam ich jedwabne bluzki i sukienki Najgorsze "szmatki" to niestety Zara Traf-jakość wręcz bazarowa.
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-28 o 16:11 |
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
To fakt, lepsze rzeczy są z ZaraWomen
Mimo słów krytyki wobec Zary (słusznych) i tak ją uwielbiam i nie mogę się doczekać, kiedy pojadę na zakupy, głównie po jesienną garderobę. Tylko te ceny... ale cóż
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was ma coś z Massimo Dutti? Jest to droższy, lepszy jakościowo, brat Zary. Tylko ceny powalają
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Jesli o mnie chodzi, wielbie ZARE przede wszystkim za jej przecudowne kolekcje i niebanalne kroje
Ceny, z kolei odurzaja wiekszosc ciuszkow, nie jest warta,aby tylko za nie zaplacic, ale tak jest,jak kazdy wie - tylko w PolsceJak wszystkich - denerwuje mnie baaardzoo! ze niedosc,ze nie mamy dostepu do takich marek jak chocby Primark, Gap, Old navy, Look, Abercrombie, Bebe itp itd, to sieciowki,ktore w Polsce istnieja, to prawie najwieksze shity poza naszymi granicami ;// a u nas, wielki lans ubierac sie w Zarze czy Mango... najbardziej chyba smieszy mnie to, kiedy przechodze ulicami miast i widze w rekach dumnych i pewnych siebie ludzi papierowe reklamowki z tychze sklepow i zerkanie, czy ktos im zazdrosci tych zakupow zalosne ;D ale coz.. kazdy ma taki raj, jaki sam go sobie stworzy Jestem ciekawa, czy cos sie w naszym kraju zmieni,co do tych zawyzonych i zle przeliczanych cen? Byc moze jak wprowadzone zostanie euro? Ehhh... Btw. nowej kolekcji - genialna
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Zarze i pojawiło się sporo rzeczy z nowej kolekcji
![]() Jutro idę już po jedną sukienkę i być może torebkę Niestety ceny wyższe niż w poprzednich sezonach Przykładowo sukienka z działu Basic kosztuje 229/249 zł a jeszcze rok temu za taką sumą można było kupić sukienkę z Woman, lepszą gatunkowo i nieraz o ciekawszym kroju Za buty też sobie ładnie życzą (zwłaszcza że w większości nie są jakiejś super jakości..), za to mile jestem póki co zaskoczona torebkami w całkiem przystępnej cenie ![]() Co do jakości ubrań z Zary, to zgadzam się, że najlepsze jakościowo są rzeczy z działu Woman (zwłaszcza spodnie, sweterki). Z sukienkami różnie bywa, czasami i na Basic można znaleźć prawdziwe cudeńko I różnica w cenach między tymi działami nieraz naprawdę spora ![]() Na TRF zaglądam bardzo rzadko, nie mój styl, ale zgadzam się, że w większości to takie szmatki dla nastolatek na jeden sezon. Dobre wrażenie robi na mnie za to Ninio. Naprawdę śliczne ubranka dla dzieci, takie "dorosłe" - nie mogę wyjść z zachwytu np. nad tymi malutkimi trenczami ![]() W Massimo Dutti bardzo podobała mi się kolekcja zeszłoroczna, w tym roku nic mnie nie zachwyca.. Co do jakości, to mój TŻ ma stamtąd jedne spodenki i są super, bardzo dobry materiał, porządne wykończenie, nic się z nimi nie dzieje po praniu. Natomiast ja kupiłam sobie sandałki, które po jednym założeniu były do wyrzucenia Także nawet wysoka cena i opinia jaką stara sobie wyrobić ten sklep jako najbardziej ekskluzywnej sieciówki dla wymagających klientów, nie gwarantują niestety dobrej jakości
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Wielbie ten sklep:d ostatnio zakupiłam tam kardigan 55% jedwab. Jak tylko dorwę aparat to wrzucę zdjęcie
co do dżinsów - nie polecam. strasznie się rozciągają i po pół roku noszenia (niezbyt intensywnego szczerze powiedziawszy) zrobiła mi się dziura na kolanie 0_0 (dodam, że nie robiłam nic nadzwyczajnego. Po prostu usiadłam i trach... )
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie smieszy dorabianie swojej teorii do czegos tak banalnego jak papierowa torba, w zyciu by mi do glowy nie przyszlo, ze ktos jest zadowolony i pewny siebie, bo dzierzy w dloni kawalek papieru z napisem Zara... a juz podejrzewanie kogos o wylapywanie zazdrosnych spojrzen... sam taki pomysl jest fascynujacy. ![]() A tak bardziej o Zarze. Nowa kolekcja to cudo, choruje zwlaszcza na buty z cwiekami. Zakochalam sie i tylko ostatki zdrowego rozsadku w postaci TZta i jego sugestii, ze nie bede juz miala gdzie ich schowac, pozwolily mi ich nie kupic. Choc po jedna pare raczej wroce. Wyszlam z marmurkowymi spodniami w wersji soft i juz wiem, ze to beda moje ulubione spodnie, legginsami i bluzka z falbanami w ciapki. ![]() ![]()
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
''Przerazajace jest takie podejscie. Skad w ogole opinia, ze w Polsce lansem jest ubieranie sie w Zarze/Mango... gratuluje otoczenia.
Mnie smieszy dorabianie swojej teorii do czegos tak banalnego jak papierowa torba, w zyciu by mi do glowy nie przyszlo, ze ktos jest zadowolony i pewny siebie, bo dzierzy w dloni kawalek papieru z napisem Zara... a juz podejrzewanie kogos o wylapywanie zazdrosnych spojrzen... sam taki pomysl jest fascynujacy. ''Moja opinia jest poprzedzona faktem,ze w moim miescie ZARA jest od roku, a Mango od niecalych 2 lat i jeszcze do tej pory jest to 'nowosc' - o to mi chodzi! W stolicy, czy wiekszym miescie, to standard,a u mnie zwazywszy na to,ze bodajze mieszkam w najmniej zarabiajacym wojewodztwie,to uchodzi trochce za taki mały snobizm.. mowie z reka na sercu
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
jaka jest różnica między działem Woman a Basic ?
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(bosz mialam nie kupowac juz butow Cytat:
W Zarze bylam w sobote i to tylko przelotem. Wydaje mi sie, ze jest duzo ladnych rzeczy w nowej kolekcji, takich w moim stylu, ale ja mam tak prawie zawsze. Wpadam do zary i ![]() No chyba, ze mam cos wczesniej upatrzone to szukam tylko tego
Edytowane przez Eggnogg Czas edycji: 2009-07-29 o 10:51 |
||
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
To są dwa oddzielne linie na dziale damskim. Na metce masz na ogół napisane Zara Basic lub Zara Woman ewentualne Zara Collection
![]() Zara Woman to ten bardziej elegancki i na ogół sporo droższy dział, Basic jak sama nazwa wskazuje jest tańszy, bardziej przystępny i można na nim znaleźć wiele rzeczy nazywanych przeze mnie bazowymi w przystępnej cenie
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() I pomyśleć że przez tyle lat nie odkryłam że dział damski jest podzielony ![]() Aż pójdę sprawdzić z jakich działów mam swoje szmatki. Choć powiem wam że był czas kiedy się na ten dział damski obraziłam i nawet na niego nie wchodziłam i tak z pół roku mnie trzymało. A było to po tym jak parę rzeczy mi się spodobało i oczywiście najmniejsze rozmiary z tego działu i tak były za duże. Stwierdziłam więc że to bez sensu robić sobie ochotę. Ale już złość mi przeszła i żyjemy w zgodzie
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Woman to najdroższa sekcja w damskiej Zarze. Ciuchy są najlepsze jakościowo, wykonane z dobrych materiałów itp. Dominują prawdziwe skóry, jedwab, kaszmir, prawdziwa bawełna.
Basic to niższe ceny i fasony, które często wracają w następnych sezonach np. w nowych kolorach lub z innymi guzikami. Bardzo duża część ciuchów z Basic się powtarza. Pamiętam jak przychodziły do nas dostawy new season ubrań Basic, które miały IDENTYCZNE fasony jak z zeszłego sezonu, tylko kolory były inne. Basic to linia podstawowa.
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-29 o 15:01 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
A ten piękny,słynny, biały żakiet był z Woman czy Basic ?
Bo jak Basic to znaczy że jest dla mnie nadzieja po tym co piszesz boszenko69.
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Żakiety często wracają jak wielokrotnie 'odgrzewane kotlety'
Nie wiem o jaki biały żakiet chodzi... Ale ja swój biały kupiłam wczoraj z Woman Dokładnie taki jak na fotce. Jest świetnie wykonany i jeszcze lepiej wygląda rozpięty No i udało mi się go kupić przecenionego z 99 euro na 39euro ![]() blazer.jpg
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-29 o 15:25 |
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
hmm to chyba nieco inny.
ja mówię o tym : http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1248451784
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę! Ja mam inny, znany i na wizażu i na stylio i o ten też pytała XS-ka ![]() Tylko on nie jest czysto biały, a delikatnie szary.
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
to juz go pewnie nigdzie nie dostane , nawet w innym kolorze...
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj udało mi się jeszcze dorwać takie skórzane gladiatorki Zara Special Edition, także przecenione z 80 euro na 26
![]() Zastanawiałam się również na tymi z drugiej fotki, ale niestety stopa mi w nich leciała do przodu [Zdjęcia zapożyczone z allegro, jak TŻ wróci z pracy, poproszę go żeby zrobił mi kilka fotek] gladi.jpgall.jpg
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, mój też nie jest tak czysto biały, ale urzekły mnie te marszczenia i zamki na rękawach
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-29 o 15:42 |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również uwielbiam Zarę i wcale nie uważam, że ciuchy tej firmy są złej jakości. Mam kilka par spodni, bluzek, sukienek - nic do tej pory się nie zniszczyło, nie zmechaciło, nie porozciągało. Nawet jeansy denim zachowały kolor po kilkunastu praniach. Gorzej z butami, bo te choć nie rozklejają mi się, to są strasznie niewygodne. Przynajmniej te, które posiadam. Ale kupuję je dalej, bo Zara oferuje świetne wzory
.
|
#148 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
jeanne nosisz ten zakiet z paskiem, ktory byl dolaczony? Bo ja jakos nie umiem go dobrze ulozyc, wiec nosze bez
|
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o żakiet to mnie też bardzo podoba się ten ze zdjęcia, które wkleiłaś Cudo, ja niestety na niego nie trafiłam a szkoda Jeśli tylko będziesz miała możliwość wrzucenia kilku real fotek, będę dozgonnie wdzięczna ![]() Cytat:
Dałabym sobie głowę uciąć, że widziałam go tylko w tym jednym kolorze.. ![]() Jeśli chodzi o ten sznureczek dołączony do żakietu to bez. Jakoś nie przypadł mi do gustu. Zresztą najbardziej podoba mi się właśnie taki luźno puszczony ![]() *** Dziewczyny mam jeszcze prośbę, doradźcie zostawić tą torebkę czy oddać? Wzięłam ją dzisiaj pod wpływem impulsu w zamian za pozytywnie rozpatrzona reklamację ale mam wątpliwości.. Kolor to typowa kawa z mlekiem. Co sądzicie?
|
|
#150 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
![]() co do torebki to powiem tak - ładna, ale wg mnie nie jakas super, zalezy jeszcze czy to prawdziwa skorka no i jaka cena, ale moim zdaniem inne modele z zary są ładniejsze i chyba robia wieksze wrazenie (chociazby ta czarna z zamkami) no ale to zalezy czego szukasz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.

...

Więc wracam zadowolona.

wiekszosc ciuszkow, nie jest warta,aby tylko za nie zaplacic, ale tak jest,jak kazdy wie - tylko w Polsce
zalosne ;D ale coz.. kazdy ma taki raj, jaki sam go sobie stworzy