![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**
Powiem wam że ja osobiście kocham Zarę.
Ale gdzie wy widzicie tą wspaniałą jakość ich ubrań to nie wiem ![]() ![]() Moim zdaniem ceny znacznie przewyższają jakość. Ale kupuję tam bo jak coś mi się spodoba to przepadam-taka moja natura. Jednak płacąc mam świadomość że grubo przepłacam za jakość jaką proponują.
#122 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam Zarę, za nią Mango, H&M i też długo nic...
Co do jakości, to czasami mają świetnie wykonane rzeczy - najczęściej właśnie torebki czy płaszcze (najgorzej to chyba t-shiry). Najłatwiej jakość poznać po wyprzedażach - te wszystkie rzeczy przez sezon czy na wyprzedaży poddane są takiej "eksploatacji" (przymierzane, odpinanie/zapinanie, przegarynanie, rzucanie), że często już przy zakupie widać co się rozpada (powyciągane nitki, zaciągnięty materiał, rozklejające buty), a co dobrze trzyma. Co do cen, to również są przesadzone, co innego gdyby w innych krajach kosztowały tyle samo a u nas przeliczane były na złotówki według aktualnego kursu (ewentualnie parę groszy drożej), ale co to ma być, że wiszą rzeczy już w sklepie i nagle trzeba je przemetkować bo euro skoczyło (jak one przecież dawno wyprodukowane, sprowadzone do Polski i powieszone). Gdyby takie ceny były to wiadomo, droższa marka i niech będzie, ale jeśli taki mają przelicznik jaki mają ![]() A i tak będę tam kupować, bo design mają świetny (podążanie za trendami - paski jak Burberry, bądź ostatnio kontrowersyjne buty Balmain) ![]()
#123 |
Rozeznanie
|
uwielbiam rzeczy z zary, choć zwykle jest tak, że jak idę do sklepu mało odziezy mi się podoba, buty i torebki to inna sprawa mają cudowne, ale słyszałam, że buty nie wygodne. hm jakościowo jest różnie, koszulki z zary z nadrukami, szybko sie kurcza w praniu , po 3 już jest krótsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
W nowej kolekcji sa podobne ale niski obcas no i po ponad 500zł...
#126 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z Zary. W Dublinie już końcówka wyprzedaży... Kupiłam sobie buty, blazer, bluzke i kilka ciuszków dla córy
![]() Dziewczyny tak szczerze mówiąc to z Zary najbardziej opłaca się kupować ciuszki Zara Woman-są bardzo dobre jakościowo, wyprodukowane z najlepszych materiałów itp. Uwielbiam ich jedwabne bluzki i sukienki ![]() Najgorsze "szmatki" to niestety Zara Traf-jakość wręcz bazarowa.
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-28 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
To fakt, lepsze rzeczy są z ZaraWomen
![]() Mimo słów krytyki wobec Zary (słusznych) i tak ją uwielbiam i nie mogę się doczekać, kiedy pojadę na zakupy, głównie po jesienną garderobę. Tylko te ceny... ale cóż ![]()
#128 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was ma coś z Massimo Dutti? Jest to droższy, lepszy jakościowo, brat Zary. Tylko ceny powalają
![]()
#129 |
Rozeznanie
|
Jesli o mnie chodzi, wielbie ZARE przede wszystkim za jej przecudowne kolekcje i niebanalne kroje
![]() Ceny, z kolei odurzaja ![]() ![]() Jak wszystkich - denerwuje mnie baaardzoo! ze niedosc,ze nie mamy dostepu do takich marek jak chocby Primark, Gap, Old navy, Look, Abercrombie, Bebe itp itd, to sieciowki,ktore w Polsce istnieja, to prawie najwieksze shity poza naszymi granicami ;// a u nas, wielki lans ubierac sie w Zarze czy Mango... najbardziej chyba smieszy mnie to, kiedy przechodze ulicami miast i widze w rekach dumnych i pewnych siebie ludzi papierowe reklamowki z tychze sklepow i zerkanie, czy ktos im zazdrosci tych zakupow ![]() ![]() Jestem ciekawa, czy cos sie w naszym kraju zmieni,co do tych zawyzonych i zle przeliczanych cen? Byc moze jak wprowadzone zostanie euro? Ehhh... Btw. nowej kolekcji - genialna ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Zarze i pojawiło się sporo rzeczy z nowej kolekcji
![]() Jutro idę już po jedną sukienkę i być może torebkę ![]() Niestety ceny wyższe niż w poprzednich sezonach ![]() ![]() ![]() Co do jakości ubrań z Zary, to zgadzam się, że najlepsze jakościowo są rzeczy z działu Woman (zwłaszcza spodnie, sweterki). Z sukienkami różnie bywa, czasami i na Basic można znaleźć prawdziwe cudeńko ![]() ![]() Na TRF zaglądam bardzo rzadko, nie mój styl, ale zgadzam się, że w większości to takie szmatki dla nastolatek na jeden sezon. Dobre wrażenie robi na mnie za to Ninio. Naprawdę śliczne ubranka dla dzieci, takie "dorosłe" ![]() ![]() W Massimo Dutti bardzo podobała mi się kolekcja zeszłoroczna, w tym roku nic mnie nie zachwyca.. Co do jakości, to mój TŻ ma stamtąd jedne spodenki i są super, bardzo dobry materiał, porządne wykończenie, nic się z nimi nie dzieje po praniu. Natomiast ja kupiłam sobie sandałki, które po jednym założeniu były do wyrzucenia ![]() ![]()
#131 |
Rozeznanie
|
Wielbie ten sklep:d ostatnio zakupiłam tam kardigan 55% jedwab. Jak tylko dorwę aparat to wrzucę zdjęcie
![]()
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie smieszy dorabianie swojej teorii do czegos tak banalnego jak papierowa torba, w zyciu by mi do glowy nie przyszlo, ze ktos jest zadowolony i pewny siebie, bo dzierzy w dloni kawalek papieru z napisem Zara... a juz podejrzewanie kogos o wylapywanie zazdrosnych spojrzen... sam taki pomysl jest fascynujacy. ![]() A tak bardziej o Zarze. Nowa kolekcja to cudo, choruje zwlaszcza na buty z cwiekami. Zakochalam sie i tylko ostatki zdrowego rozsadku w postaci TZta i jego sugestii, ze nie bede juz miala gdzie ich schowac, pozwolily mi ich nie kupic. Choc po jedna pare raczej wroce. Wyszlam z marmurkowymi spodniami w wersji soft i juz wiem, ze to beda moje ulubione spodnie, legginsami i bluzka z falbanami w ciapki. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
''Przerazajace jest takie podejscie. Skad w ogole opinia, ze w Polsce lansem jest ubieranie sie w Zarze/Mango... gratuluje otoczenia.
Mnie smieszy dorabianie swojej teorii do czegos tak banalnego jak papierowa torba, w zyciu by mi do glowy nie przyszlo, ze ktos jest zadowolony i pewny siebie, bo dzierzy w dloni kawalek papieru z napisem Zara... a juz podejrzewanie kogos o wylapywanie zazdrosnych spojrzen... sam taki pomysl jest fascynujacy. ![]() Moja opinia jest poprzedzona faktem,ze w moim miescie ZARA jest od roku, a Mango od niecalych 2 lat i jeszcze do tej pory jest to 'nowosc' - o to mi chodzi! W stolicy, czy wiekszym miescie, to standard,a u mnie zwazywszy na to,ze bodajze mieszkam w najmniej zarabiajacym wojewodztwie,to uchodzi trochce za taki mały snobizm.. mowie z reka na sercu
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
jaka jest różnica między działem Woman a Basic ?
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
W Zarze bylam w sobote i to tylko przelotem. Wydaje mi sie, ze jest duzo ladnych rzeczy w nowej kolekcji, takich w moim stylu, ale ja mam tak prawie zawsze. Wpadam do zary i ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eggnogg Czas edycji: 2009-07-29 o 09:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
To są dwa oddzielne linie na dziale damskim. Na metce masz na ogół napisane Zara Basic lub Zara Woman ewentualne Zara Collection
![]() Zara Woman to ten bardziej elegancki i na ogół sporo droższy dział, Basic jak sama nazwa wskazuje jest tańszy, bardziej przystępny i można na nim znaleźć wiele rzeczy nazywanych przeze mnie bazowymi w przystępnej cenie ![]()
#138 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() I pomyśleć że przez tyle lat nie odkryłam że dział damski jest podzielony ![]() Aż pójdę sprawdzić z jakich działów mam swoje szmatki. Choć powiem wam że był czas kiedy się na ten dział damski obraziłam i nawet na niego nie wchodziłam ![]() ![]() ![]()
#139 |
Zakorzenienie
|
Woman to najdroższa sekcja w damskiej Zarze. Ciuchy są najlepsze jakościowo, wykonane z dobrych materiałów itp. Dominują prawdziwe skóry, jedwab, kaszmir, prawdziwa bawełna.
Basic to niższe ceny i fasony, które często wracają w następnych sezonach np. w nowych kolorach lub z innymi guzikami. Bardzo duża część ciuchów z Basic się powtarza. Pamiętam jak przychodziły do nas dostawy new season ubrań Basic, które miały IDENTYCZNE fasony jak z zeszłego sezonu, tylko kolory były inne. Basic to linia podstawowa.
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-29 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
A ten piękny,słynny, biały żakiet był z Woman czy Basic ?
Bo jak Basic to znaczy że jest dla mnie nadzieja po tym co piszesz boszenko69. ![]()
#141 |
Zakorzenienie
|
Żakiety często wracają jak wielokrotnie 'odgrzewane kotlety'
![]() Nie wiem o jaki biały żakiet chodzi... Ale ja swój biały kupiłam wczoraj z Woman Dokładnie taki jak na fotce. Jest świetnie wykonany i jeszcze lepiej wygląda rozpięty ![]() No i udało mi się go kupić przecenionego z 99 euro na 39euro ![]() blazer.jpg
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-29 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
hmm to chyba nieco inny.
ja mówię o tym : http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1248451784
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tylko on nie jest czysto biały, a delikatnie szary.
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
to juz go pewnie nigdzie nie dostane , nawet w innym kolorze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj udało mi się jeszcze dorwać takie skórzane gladiatorki Zara Special Edition, także przecenione z 80 euro na 26
![]() Zastanawiałam się również na tymi z drugiej fotki, ale niestety stopa mi w nich leciała do przodu ![]() [Zdjęcia zapożyczone z allegro, jak TŻ wróci z pracy, poproszę go żeby zrobił mi kilka fotek] gladi.jpgall.jpg
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, mój też nie jest tak czysto biały, ale urzekły mnie te marszczenia i zamki na rękawach ![]()
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-29 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Ja również uwielbiam Zarę i wcale nie uważam, że ciuchy tej firmy są złej jakości. Mam kilka par spodni, bluzek, sukienek - nic do tej pory się nie zniszczyło, nie zmechaciło, nie porozciągało. Nawet jeansy denim zachowały kolor po kilkunastu praniach. Gorzej z butami, bo te choć nie rozklejają mi się, to są strasznie niewygodne. Przynajmniej te, które posiadam. Ale kupuję je dalej, bo Zara oferuje świetne wzory
![]()
![]() |
#148 | |
catch me if I fall.
|
Cytat:
![]() jeanne nosisz ten zakiet z paskiem, ktory byl dolaczony? Bo ja jakos nie umiem go dobrze ulozyc, wiec nosze bez
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o żakiet to mnie też bardzo podoba się ten ze zdjęcia, które wkleiłaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o ten sznureczek dołączony do żakietu to bez. Jakoś nie przypadł mi do gustu. Zresztą najbardziej podoba mi się właśnie taki luźno puszczony ![]() *** Dziewczyny mam jeszcze prośbę, doradźcie zostawić tą torebkę czy oddać? Wzięłam ją dzisiaj pod wpływem impulsu w zamian za pozytywnie rozpatrzona reklamację ale mam wątpliwości.. Kolor to typowa kawa z mlekiem. Co sądzicie?
![]() |
#150 | |
catch me if I fall.
|
Cytat:
![]() ![]() co do torebki to powiem tak - ładna, ale wg mnie nie jakas super, zalezy jeszcze czy to prawdziwa skorka no i jaka cena, ale moim zdaniem inne modele z zary są ładniejsze i chyba robia wieksze wrazenie (chociazby ta czarna z zamkami) ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.