![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie pierwszy i nie ostatni raz- dziewczyny proszę, dajcie mi siłę do walki!
a ja jestem w totalnym dołku, teraz mam pewność, że prawdziwi przyjaciele nie istnieją. Cały mój świat opierał się tylko na nich, a teraz ... ludzie są straszni, myślą tylko o sobie
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- dziś: 1) 2 ciemne bułki z pomidorem i ogórkiem 2) zupa warzywna (z fasolką szparagową, marchewką itd) 3) 'sałatka' z jabłka, 2 śliwek, oraz marchewki 4) biały ser+ jajko + cukier waniliowy = utarty ser, taki jak na pierogi 5) 2 pomidory, 2 ogórki kiszone. Oraz trochę białego sera nie jestem głodna przez ten mój nastrój ... 2x czerwona, 1x zielona, litr wody * pół godziny tańca * 1000 na skakance * 35 minut roweru edit: muszę doliczyć jeszcze 5 śliwek
Edytowane przez Nanusiaaa Czas edycji: 2009-08-05 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie pierwszy i nie ostatni raz- dziewczyny proszę, dajcie mi siłę do walki!
Co się stało Nanusiaaa?
![]() moje jedzenie: śniadanie: 2 kromeczki chleba graham z białym serem i pomidorem + jajko + pół serka homo ze slonecznikiem II śniadanie: 2 łyżki musli +łyżka serka homo + łyżka jogurtu naturalnego+ brzoskwinia Obiad: dwa placki ziemniaczane (z ktorych zbierałam tłuszcz chusteczką higieniczną xD) + fasolka podwieczorek: serek wiejski 150g +pomidor+ brzoskwinia kolacja: 2 jajka na twardo +sałatka z pomidorów, cebuli i ogórka z odrobiną jogurtu naturalnego+ kromeczka chleba graham ćwiczenia: prawie 2godziny ciągłej jazdy na rowerze ![]() aaa... wylizałam miske od ciasta czekoladowego xD a co się będe xD
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
strasznie jest... ważyłam się dzisiaj i waga pokazała 56,3 a nie 55,8
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ide na rower... bede dzisiaj jeździć łącznie przez 3godziny... a nawet przez 5 jeśli bedzie trzeba! ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
a szkoda gadać, wszyscy 'przyjaciele' mają mnie gdzieś, liczy się tylko miłość i miłość...
ja nie mam gdzie jeździć na rowerze, żeby zajęło mi to tyle czas ... Kasia nie przejmuj się, nie można zbyt szybko rezygnować, daj sobie czas, waga znów poleci w dół
Edytowane przez Nanusiaaa Czas edycji: 2009-08-06 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Nanusiaaa, olej sprawę, w tym wieku tak niestety jest i szkoda nerwów. Nie myśl o tym, zajmij się czymś innym - masz wakacje, poczytaj książkę, słuchaj muzyki, ćwicz, a oni sami wrócą
![]() Kasia, tymi wahaniami to się nie przejmuj! Ja raz weszłam na wagę to pokazała mi jakieś 66,8kg, że nie mogłam uwierzyć to jeszcze raz się zważyłam i wyszło 64,7kg - różnica 2,1kg! I sama nie wiem czy baterie się psują czy jakaś duża wilgoć jest i tak waży ta waga... Ja wczoraj to w ogóle jadłam - nie jadłam, a jak jadłam to syf ;/ 1. jajko z majonezem i pomidorem 2. duszone mięso z kurczaka z fasolką i ogórkami 3. bezy!! >.< 4. naleśnik z dżemem!! >.< oprócz tego wypiłam ze 3 czerwone herbaty... I trochę poćwiczyłam - 100 brzuszków zwykłych, 50 skośnych, 30 nożyc. Aż zważyłam się rano i waga pokazała 64kg, więc myślę, że nie będzie źle, a tych słodkości już wystarczy, więc od dzisiaj jestem mega grzeczna i tak do następnej środy...
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
nie przejmuj się Nanusia... na początku zawsze tak jest że pary chcą przebywać ciągle razem, a później... im przechodzi xD i wracają do normalnego życia
i ja też nie mam takiej długiej trasy... po prostu jadę nią dwa razy^^ dzisiaj mam już jedną jazde za sobą, ale pokonalam ją szybciej niz wczoraj... chyba dlatego że dzisiaj byłam zła ![]() teraz będe jadla II śniadanie a później znowu ide na rower, tzn. na zakupy na rowerze ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
macie racje. Co prawda i tak będę się przejmować, ale postanowiłam, że jeszcze będą mi zazdrościć, że to oni siedzieli w domu i wcinali ciastka patrząc sobie w oczy ( o boziu, jakie to romantico
![]() lecę w takim razie tańczyć sama, pół godzinki, a potem skakanka. Specjalnie wypiłam kawę, żeby mieć powera ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
1) 2 ciemne bułki z pomidorem i ogórkiem zielonym
2) trochę zupy warzywnej, łyżka ziemniaków i surówka 3) jogurt i jeden wafel ryżowy 4) 2 jabłka 5) pizza robiona przeze mnie ![]() ciągnie mnie do toffifi dziś, które leży na półce, masakra , znów złapałam doła przez to wszystko co się dzieje dokoła ... nie potrzebuję faceta tylko PRZYJACIÓŁKI kurdee .. ![]() ale postaram się tak na noc nie objadać, bo jakbym otwarła te czekoladki to zjadłabym całe, a to jakieś 600- 700 kcal na raz ![]() gdybym miała rolety w tym pokoju, gdzie komputer to poćwiczyłabym za tą straszną kolację, a tak to pozostaje czekać do jutra 2x czerwona, 1x zielona, 1x czarna z sokiem z białego bzu bodajże, no i 1,5 l wody * 1000 na skakance * pół godziny tańca * 40 min. roweru ..i gdyby nie to, że wręcz katuje się ćwiczeniami, kiedy na dworze upał (dzisiaj już nie miałam sił, leżałam plackiem na podłodze) to zapewne bym rzuciła to wszystko w .. wiecie co .
Edytowane przez Nanusiaaa Czas edycji: 2009-08-06 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
ja też zła... dzisiaj znowu przytyłam i waże 56,5kg chociaż wczoraj przez 2,5 godziny jeździlam na rowerze... jak to w ogóle jest możliwe?!
![]() i chyba idzie mój spóźniony o 8 dni okres... a w lodówce tort... ale będę silna
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
rozwiązaniem twojego humoru będzie ważenie się np. raz na tydzień, nie co dzień bo jak widzisz tylko cię to demotywuje
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Pamiętajcie też, że jak ćwiczycie to wyrabiacie sobie mięśnie, które ważą 2x co tłuszczyk :P
Ja napiszę coś wieczorem, teraz mi się nie chce ;p
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do mięsni... to chyba nie wyprodukowalo mi się pół kolograma mięśni w ciągu jednej nocy? może z dietą coś jest nie tak? za dużo kcal? jem o wieeeele więcej niz na poprzednich diatach... wtedy zawsze po kilku dniach miałam plaski brzuch a teraz mam ciągle napchany jakimś białkiem... i ogólnie wszystko mnie wkurza... jak się ciężko pracuje to powinny być efekty, a nie jakies tycie! ![]() bedę jeśc na obiad głupią rybe xD
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wytrzymałam, od wczoraj chodzi za mną to toffifi i nie chce się odczepić ... poległam
![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
oj ja grzeszna :
1) 2 ciemne bułki z pomidorem i ogórasem 2) ryż z jabłkami 3) znów ryż z jabłkami, jadłam resztki po obiedzie, bo nie miałam czasu wymyślać o.O 4) 5 toffifi ;( resztą poczęstowałam rodzinke, żeby nie kusiło, ale i tak jeszcze zostało kilka ... 5) makaron z sosem i troche żółtego sera przyzwyczajcie się, że ja w weekendy jestem do niczego, zawsze mam grzeszki, zwłaszcza w soboty ćwiczeń nie było ( w tamtym tygodniu też nie ćwiczyłam w piątek, sobotę i niedzielę) miałam troszkę pracy w domu: koszenie trawy, dojechać tam i tu rowerkiem, ale to i tak nie zastąpi konkretnych ćwiczeń... byłam w sklepie 5 minut temu, kusiło mnie żeby kupić loda, ale zaraz .. po co , skoro nie mam na niego aż takiej ochoty ? wolę zostawić zbędne kalorie jak na prawdę będę potrzebowała cukru ![]() muszę odpokutować o.O ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- aa .. i jeszcze napoje: 1x czerwona, 1x zielona herbata, szklanka jakiegoś soku (nie miałam wody kupionej wtedy) , i jakieś pół litra niegazowanej, wiem, że mało ..
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
ja wlaśnie jem trzeci kawałek tortu... na szczęście zaraz go nie będzie... za karę jeździlam przez 2 godziny na rowerze... bez żadnej przerwy... no ale teraz i tak jem xD
postanowiłam że musze zmodyfikować diete... za malo mi w niej owoców... musze policzyć kalorie... chce mieć ich ok 1300.. i chyba codziennie 100 kcal bede sobie przeznaczać na jakieś grzeszki żebym znowu nie rzucala się na slodycze tak jak dzisiaj np. nową dietę zaczne od poniedziałku, a do końca tygodnia bede na tej obecnej... o ile to jeszcze mozna nazwać dietą nowa dieta bedzie połączeniem redukcji (czyli tej diety którą mam obecnie) i diety które przepisał mi dietetyk... troche wątpię w jego umiejętności no ale trudno... ostatnio schudlam na niej 4kg a tyle mi wystarczy.
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
a ja jeździłam 35 minut na rowerze, ALE jem teraz jabłko, śliwki i marchewkę, taki zamiennik chipsów i ciastek, które kiedyś pochłaniałam w piątkowe wieczory
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
ja już dzisiaj nic nie tkne... aż mi niedobrze... dobrze mi tak...
a założenia mojej nowej diety będą takie: 1. w każdym posiłku białko, ale tylko jako dodatek, a nie jako główny składnik 2. wiecej warzyw i owoców niż w poprzedniej diecie 3. duże śniadania, węglowodanowe bomby od rana, jedynie kolacja bedzie czysto białkowa 4. 100 z 1300 kcal moge przeznaczyć na jakieś grzeszki, np. pasek czekolady, big milka, jakąś galaretke czy coś ale też od rana
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł, ale swoją drogą co dzień jeść np. loda i nazywać to dietą to też dziwne. Ale mówili o tym w kilku programach, że 10% kcal można poświęcać na grzeszki .. a ja nie wiem co mi dzisiaj jest, znów najem się słodkiego, a jutro będę rozpaczać, że nie dałam rady ;/
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
ja wiem co mi jest... @ idzie... już mnie trochę brzuch pobolewal
a z tymi lodami to chyba lepiej mieć już wliczone te "slodkie" kalorie niż przez cały dzień się męczyć a na wieczor i tak to zjeść... a 100kcal to chyba nie jest dużo... tyle co banan^^ i jak bede wiedziala że dostane trochę słodkości to chyba lepiej bedzie mi wytrzymać bo nie bede się ślinić na widok slodyczy z myślą że jeszcze przez dluuuugi czas ich nie zobacze
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Hm, o tych 10% to ja słyszałam trochę inaczej - jest to proceny WSZYSTKICH posiłków zjadanych - czyli jak dziennie jemy np. 5 posiłków, to w ciągu tygodnia wychodzi 35 - więc możemy sobie pozwolić na 4 jakieś grzeszki w ciągu tygodnia. No ale codziennie wcinać pasek czekolady i mieć nadzieję, że się schudnie to głupota :P
Potraktujmy te grzeszki... jako nagrodę :P Najpierw kilka dni 'ładnych' a np. w czwartki i niedzielę coś słodkiego, bo w niedzielę zazwyczaj jakieś ciasto jest więc trudno się oprzeć i szkoda sobie wmawiać, że dieta dieta, a potem i tak się rzucimy na coś :P U mnie kiepsko, ćwiczyć mi się w ogóle nie chce, ostatnio albo skakałam na skakance albo robiłam brzuszki, a wczoraj to niiiiiiiiiiiic. pfff
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
ja w weekend też nie ćwiczę .. ^^ to ja ustalam sobie piątki i soboty na te grzeszki ;p ale tylko przy wyższej konieczności ;p
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nie napiszę jadłospisu, bo nie ma co i wstyd się przyznawać, haha
![]() Aż boję się na wagę wejść... nie no, jutro bardzo łądny SB dzień sobie zrobię, i tylko zgrzeszę kawałkiem szarlotki, a poniedziałek i wtorek to już w ogóle będzie cud i miód. A w środę zaczynam II fazę i już obmyśliłam, że sobie upiekę sama bułeczki, i muszę jeszcze podpatrzeć z czym dziewczyny owsiankę jedzą na początku... hmmm
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
ja tez wlasnie widzę że prawie wszyscy owsianke jedzą na śniadanie, a ja niestety nie mogę... jakoś nie umiem trawić
![]() ![]() a teraz zabieram się do układania diety... później wkleję jadlospis na caly tydzien a Wy go ocenicie ^^ a diety teraz nie mam... 3 dni totalnego luzu... jedyny plus że przyszedl mi okres.. spóźniony o 9 dni ale przyszedł... na wadze bedzie w poniedziałek ok 57kg... no może 56,7 jak dobrze pójdzie... nadrobi sie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
a ja jem i jem i jem ... sałatkami jestem już wypchana, jem na zmiane z szarlotką :/
chyba znów zajadam smutki ...
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
No dziewczynki, wracać na dobre tory!
![]() ![]() Trzeba do przodu, ładnie i powoli ![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
wracam... układam diety.. ale nie mam pojęcia co na obiad bo rzygać mi się już chce na widok gotowanej piersi z kurczaka...
i nie chce się jutro ważyć... chociaż i tak wiem że mam 57... i kurde zawsze tak jest... z 61kg schudłam bez wiekszych problemów a jak zostają mi ostatnie kilogramy to wszystko mi się psuje i musze zaczynać od nowa... chce wreszcie osiągnąć cel! i osiągnę, o! ide układać dalej ![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
a więc ze skruchą powracam do was
![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi jeszcze co sądzicie na temat różnicy między jogurtem owocowym, a naturalnym? nie przepadam za naturalnym, ale dziś zjadłam go z dodatkiem śliwek, to chyba zdrowsze, bo mnie cukru, prawda? tylko kalorii ma więcej ;o
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Hm, ja chyba się już oduczyłam w ogóle jeść jogurty - owocowe to w ogóle fuj, a te naturalne bardzo rzadko - na początku I fazy SB tylko, i zawsze używam ich zamiast śmietany, to pewne. Ale lepszy ten naturalny niż owocowy
![]() ![]() Aha - i są na pewno takie odtłuszczone i bez cukru (z danone na pewno), ale u mnie tutaj ciężko taki spotkać -.-' A na przekąskę preferuję serek wiejski z tym wszystkim co można wrzucić do jogurtu ![]() A w ogóle to : spadło 1,5kg ![]() ![]() ![]() Oprócz tego cm też poleciały - w talii 3cm i w biodrach 4cm - a tylko od zeszłego tygodnia! hura ![]()
Edytowane przez saming Czas edycji: 2009-08-10 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
nie mam pomysłu na kolację, a głodna się robie hm ..
i mam zepsuty rower, coś dziś nie tak z tymi ćwiczeniami, była tylko skakanka .. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- 1. 2x ciemna bułka z pomidorem 2. zupa pomidorowa z makaronem 3. jogurt naturalny i 3 śliwki 4. płatki owsiane, jabłko, 2 śliwki 5. 3 i pół kromki wasy (jakaś nowa, jedna sztuka ma tylko nie całe 19 kcal!) z białym serem i pomidorem co myślicie o tym? węglowodany do południa, białko na wieczór, teraz lepiej? 2x czerwona, 1x zielona, 1x kawa z łyżeczką cukru i mlekiem, wody mało bo nie ćwiczyłam zbyt .. *1000 na skakance I tak uważam że jem strasznie duzo , głupio mi bo inni domownicy ograniczają się do trzech głównych posiłków, a ja ciągle szperam po kuchni, wygląda jakbym wiecznie była głodna ...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.