![]() |
#121 |
po prostu Em :)
|
Dot.: ja, on i nasze dziecko:(
Mieszkanie, praca - racja, warto się nad tym zastanowić. Ale ślub? Co on ma wspólnego z dzieckiem?
![]()
![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2009-07-26 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
A ja Ci zazdroszczę...dziecka oczywiście... Nie każdy ma takie szczęście jak Ty. Ja nie będę Cię osądzać nie znam Cię. Wiem jedno. Dacie oboje radę i życzę Ci powodzenia
![]()
65,5 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 ...53 ![]() ![]() http://s10.suwaczek.com/200708272435.png ![]() http://s5.suwaczek.com/200905284026.png Edytowane przez aqupunktura Czas edycji: 2009-07-26 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Alici, ja urodzilam jak mialam 18 lat, tez bylam w szoku nie bylam na to gotowa...
balam sie okropnie, najgorsze bylo to ze musialam powiedzic rodzicom. bardzoooo balam sie ich reakcji, wiadomo na poczatku bylo kupe zlosci.. ale pozniej nadeszla radosc z dziecka i wspolne oczekiwanie. w kwestiach finansowych hmm, dacie rade ![]() ![]() z moim chlopakiem wzelismy slub... niestety teraz nasze malzenstwo sie rozpadlo, wiec ostrzegam przed tym ![]() mamy cudownego synka teraz musimy sie nim dzielic ale damy rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może nie absurdalne, ale strasznie smutne. W każdym razie mam nadzieję że koleżanki kiedyś rozumieją jak wielką krzywdę wyrządzają swoim dzieciom. Im nie trzeba wiele, odrobina zainteresowania, przytulenia, zwykłe słowo "kocham cię" powoduje że rosną im skrzydła (widzę to po swoim). Pozdrawiam serdecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Ja miałam 19 lat jak zaczęłam starać się o dziecko i udało się to po 10 miesiącach.W wieku 21 lat urodziłam moją córeczkę.Teraz ma 3 lata i jest moim największym szczęściem.Nie wyobrażam sobie życia bez niej.Są czasami trudne chwile - ale wszystko da się przetrwać dla tego małego SKARBA.Dasz sobie radę - tym bardziej że masz pomoc chłopaka i Jego rodziny - a Twoi rodzice też się przekonają i na pewno Wam pomogą.Życzę powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słowo na P ciśnie się samo na klawiaturę... nawet nie czytam reszty...
![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to lepiej zachowaj to słowo dla siebie i przeczytaj resztę tematu, wtedy będziesz mogła sobie oceniać ludzi wg swojego widzimi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko, pewnie miałaś inne plany na życie, ale skoro Twój Tż jest dla Ciebie takim oparciem to należy się cieszyć ![]() Trzeba troszkę szybciej dorosnąć, ale dziecko daje na pewno dużo szczęścia i radości. Trzymaj się dasz radę jak wiele innych kobiet ![]()
" Czasem trzeba być bezduszną jędzą, żeby dać sobie radę w życiu. Czasem tylko to daje ci siłę..." Dolores Claiborne " Zawsze znajdzie się ktoś, kto pragnie dokładnie tego samego, co ty. " Weronika postanawia umrzeć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
BAN stały
|
Cytat:
Lecz troche dziwi mnie pewność,że dadzą sobie rade.No faktem jest,że będą musieli. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
a widzisz czytanie reszty byloby przydatne do oceny... autorka napisala ze sie zabezpieczali a okresy miala bardzo nieregularne wczesniej
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również pozdrawiam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie masz co sie załamywać...Masz oparcie w tż i jego rodzicach, więc powinnaś się cieszyć. Wiadomo jesteś młoda i może w tej chwili nie wyobrażasz sobie być już matka, ale zobaczysz jak urodzi się maleństwo to wtedy nie będziesz wyobrażała sobie życia bez niego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
macie wsparcie dacie radę
![]()
![]() |
#137 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Bywa i tak ;-) Niestety mamy "głupią młodzież". Najpierw coś zrobią potem pomyślą (jeśli w ogóle?) ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Szkoda tylko, że do tanga trzeba dwojga ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Droga Autorko wątku. Mam koleżankę, która obecnie jest w ciąży. Miała chłopaka, którego "podobno" kochała. On niby Ją "też". Zabezpieczała się podobnie jak Ty, ale znałam ją i wiedziałam, że raczej nie nosi ze sobą tabletek a często zdarzało jej się np. imprezować. Efekt był oczywiście jasny - zapomniała pewnie jednej wziąć, drugiej...itd. Szczerze? Antykoncepcja jest dla odpowiedzialnych osób. Te, które są nieodpowiedzialne nie powinny jej stosować, a jeśli nie powinny jej stosować i nie chcą dzieci wniosek jest prosty prawda? Ale wracając do Niej, mojej koleżanki. Okazało się, że jest w ciąży, dla draki zrobiła test, bo dwa dni chyba spóźniał się jej okres. Okazało się, że test wyszedł pozytywnie. Chłopak z początku nie był zachwycony (jakby nie wiedział skąd się biorą dzieci?), ale z czasem jakoś ochłonął. Z różnicą taką, że miał nienormalnych rodziców, którzy uważali że to Jej wina! Hm. Dziwne bo chłopak ani nie był przystojny ani bogaty więc nie wiem na co Ona miała go "złapać". Chłopak był od Ciebie Honcia o 2 lata starszy. Może to nie wiele, dla niektórych może za szybko. Przeraził się i powiedział, że nie chce wychowywać z Nią tego dziecka. Mało tego On chce zrobić testy DNA, bo na kilka dni pojechała do rodziny i może coś z kimś(?!) To jest dopiero żal. Takiego faceta to tylko powiesić za jaja! A Ona zostanie sama z maluszkiem. W sumie bez pracy, bo nie przedłużą jej umowy, wyłącznie do czasu porodu. Zdana jest na rodziców. Myślisz, że Ona wszystko to zaplanowała? Jej chłopak miał ją kochać i wspierać, ale widocznie po 2 latach nie koniecznie zna się osobę z którą się już jakiś czas było.
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Alicii to super ![]() ![]() ![]() Eeee po co w 9 miesiący..? Lepiej zaczekać , urodzić pod krzakiem i zabić.. mniejsza ingerencja i bezpieczniej.. Dla mnie? Różnica żadna.. Głupota powala. Aborcja=zabijanie drugiego człowieka i już! Edytowane przez anagat Czas edycji: 2009-08-03 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Autorko wątku, wspieram Cie całym sercem!
![]() Pamietaj, że nie wszystkie jesteśmy tak mądre, przewidujące, odpowiedzialne i nieomylne jak niektóre z Wizażanek (z tych, które sie tu wymądrzaja) ![]() Każdy z nas uczy się przez całe życie, jedni popełniaja błędy mniejsze, inni większe. Ponosimy konsekwencje i stajemy się mądrzejsi, bogatsi w doświadczenia. Twoje życie idzie takimi, a nie innymi torami i na pewne rzeczy nie masz wplywu, ale na inne owszem. Teraz możesz postarać się, żeby jak najlepiej wykorzystać to, co zesłał Ci los. Jesteś mloda i pewnie trudno Ci będzie zrezygnowac z przywilejów młodosci, ale nie odejdą one na zawsze. Kiedyś będziesz mogła do nich wrócić, choć oczywiscie w mniejszym stopniu. A póki co oswajaj sie z myśla o macierzynstwie, szukaj pięknych jego cech i ciesz sie z każdej błahostki, która daje Ci radosć. Masz wsparcie TŻeta, rodziny - to bardzo dużo ![]() Ja też jestem w ciąży (5 miesiąc) i dużo czytam na temat psychiki kobiety w tym okresie. Nie wszystkie kobiety są wniebowzięte na wieść o ciaży, masz prawo sie bać, byc przerażoną, nie chcieć dziecka. Kiedy jest Ci źle, ignoruj wszystkie rady karzące Ci sie wziąć w garść. Idź do TŻeta, przyjaciela, psychologa i mów o tym, co Cie boli. Pozwól sie pocieszać. Jednak postaraj się nie utkwic w smutku. Powoli przyzwyczajaj sie do tego, że będziesz mamą, powoli sie z tym pogódź. I rób wszystko, żeby w tym nowym życiu wszystko szło jak najlepiej. Bo to Twoje życie! I oczywiscie zapraszam na mamusiowe podforum. Tam na pewno znajdziesz wspaniałe dziewczyny ![]() Pozdrawiam ![]()
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-08-03 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.