Wszystko o Avonie - część 7 :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-02, 15:04   #121
SylwiaAVONn
Raczkowanie

GG do SylwiaAVONn
Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

Cytat:
Napisane przez Innesia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! No nie wiem jak ja mam to Wam powiedzieć, ale ja nie rozumiem o co chodzi z tym dniem A, B, C, D... naprawdę, staram się wywnioskować, ale nie wiem dalej.... Możecie mi wyjasnić? Albo powiedzieć, gdzie mogę znaleźć info na ten temat, bo może jest to ważne a ja nie wiem...głupio mi jak nie wiem co, ale kto pyta...itd.
Z góry dziekuję za odpowiedź.
Każdy okręg ma przypisany dzień składania zamówień regularnych. Tych dni jest 5: A, B, C, D, E.
A - czwartek
B - piątek
C - poniedziałek
D - wtorek
E - środa

Na przykład pierwszy termin składania zamówień z katalogu 11, minął w okręgach "A" 30 lipca we czwartek, natomiast w okręgach "E" będzie dopiero 5 sierpnia w środę.
Sprzedaż z każdego katalogu rozpoczynają okręgi A, a kończą ją okręgi E. Przy czym to nie dotyczy zakupów w COKach i dostaw kurierskich. Sprzedaż w COKach zazwyczaj rozpoczyna się z dniem B.

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi jak jest z tą jednorazową zmianą adresu dostawy ? zawsze odbieram paczki w coku, ale są wakacje i nie mam czasu dojeżdzać do coku. ostatnio wybrałam tą opcję przy internetowym zamówieniu, jednorazowa zmiana adresu dostawy. czy mogę jeszcze raz skorzystać z tej opcji ??
Z tej opcji można korzystać bez ograniczeń, czyli nawet za każdym razem jak składasz zamówienie możesz zmieniać adres dostawy

Edytowane przez SylwiaAVONn
Czas edycji: 2009-08-02 o 15:26
SylwiaAVONn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-02, 15:29   #122
eleonorka
Raczkowanie

Gdzie można sprawdzić listę zwycięzców z krzyżówek nowa ty?
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-02, 16:05   #123
sssSywluSsss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eleonorka Pokaż wiadomość
Gdzie można sprawdzić listę zwycięzców z krzyżówek nowa ty?
Na stronie Avonu w strefie kolsuntantki -> Aktualności -> Aktualnosci Biura Prasowego -> Rozwiązanie Krzyżówki z Magazynu Nova Ty .
sssSywluSsss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-02, 16:25   #124
Trah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość

Moim zdaniem trzeba bombardować mailami Avon, bo to jest jawna dyskryminacja i dlaczego spełniając warunki, zostaliśmy pozbawieni możliwości zakupu.
napisałam już im @
mam nadzieję, że coś z tym zrobią!

Edytowane przez Trah
Czas edycji: 2009-08-02 o 17:47
Trah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-02, 17:39   #125
Lavande
Raczkowanie

Są jakieś braki z Netto do kat11?
Stary 2009-08-02, 20:54   #126
Innesia
Raczkowanie

dzięki SylwiaAVONn, no tak, to dość istotna informacja. Nie wiedziałam co to znaczy, że mam dzień D a teraz już wiem.
Innesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-02, 21:16   #127
ashiva
Wtajemniczenie

czy któraś z Was się orientuje czy ta oferta na K11 z kolczykami i zestawem Anew to działa tak że jak będę mieć zamówienie na 300zł to mogę zamówić i kolczyki i zestaw czy też jest to na zasadzie "albo albo" i mogę wybrać jedną z opcji?
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-02, 22:09   #128
kajdulka
Raczkowanie

Mam pytanie odnośnie tej promocji na te nieszczęsne zestawy.. Tez dowiedzialam sie o niej jak juz zlozylam zamowienie, wiec czy moge je zamowic na 2 termin, jesli na 1 mialam ponad 300 zł? Czy na 2 termin tez musze miec wymagana kwote?
kajdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-02, 23:24   #129
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

w sumie czytam ta informacje i na moj rozum skoro pisza ze w czasie trwania katalogu to chyba nie ma znaczenia w ktorym zamowieniu sie zamowi, wazne by kwota byla osiagnieta.

przynamniej ja tak uwazam, ale moge si emylic, nic nie pisze zeby zlozyc zamownie na taka kwote tylko wyraznie: "Zrób zakupy z katalogu" a dla mnie to znaczy tyle ze w calym katalogu przec caly czas jego obiwazywania mam zrobic zakupy na takie kwoty.
elffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 01:25   #130
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Witam w nowym wątku.
Jestem wkurzona lekko, bo mam w brakach zestaw LBD za 69,90 ten ze stron wyprzedażowych, szkoda, bo miał być na prezent, no i jeszcze pierścionek NIXIE największy rozmiar. na fakturze int. nie jest napisane czy produkcja zakończona. Załapałam się na balsam SSS, ale z sensesów miałam tylko zamówienie na 4 szt więc już nie dostanę żelu dla dzieci.
Szkoda, że nie ma zestawu LBD, bo na nim samym mialabym21zł zarobku, a tak, to sporo odpada.
Dla siebie wzięłam pomadkę bananową, serum do szyi i dekoltu, błyszczyk Ice Princess, kulkę Lagoon i z internetowej relaksujący krem do dłoni i stóp.
Co do krzyżówki hasło wysłałam napisane osobno, bo specjalnie sprawdzałam w katalogu. Trochę się męczyłam nad odpowiedziami, ale następna krzyżówka jest za to banalna.
Co do edycji zamówień, to nigdy z tego nie skorzystałam jak dotąd, ale uważam, że czasem taka opcja się przydaje. Powinna być taka możliwość chociaż 1 raz.
Aha, no i beznadziejnie, bo też chciałabym zamówić zestawy z oferty przez internet- opłaca się Anew, a tu takie chamstwo, że oferta ukazała się po złożeniu zamówień. Spełniłam warunki, a nie robię zamówień w następnych terminach

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-08-03 o 01:27
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 10:16   #131
Agnieszka1793
Raczkowanie

Agnieszka1793 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 11:41   #132
.eva.
Raczkowanie

Nowa oferta do katalogu masz zamówienie za 180,00 możesz zamówić kolczyki, za 300 zł zestaw ANEW. Zeby zamówić dwie rzeczy trzeba mieć zamówienie na 480 zł. Taką dostałam odpowiedz z Avonu. Kody trzeba wpisać bo na koncu się niepojawiają i oczywiście musiałam dzwonić do Avonu, moje przeoczenie.
.eva. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 11:45   #133
ika2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona lekko, bo mam w brakach zestaw LBD za 69,90 ten ze stron wyprzedażowych, szkoda, bo miał być na prezent, no i jeszcze pierścionek NIXIE największy rozmiar.

Ale na pewno nie masz tych rzeczy na końcu fakturki jako alternatywne?
Czy ktoś jeszcze potwierdza te braki?
ika2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 12:22   #134
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Na pewno, bo mam je umieszczone na końcu, po literaturze i katalogach i są z zerami.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 13:37   #135
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap: a co to za duże zakupy??

Oddałam ostatnio 1 spray Naturals, zamówiniony w promocji 3 za ileśtam i mam uznany zwrot

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 14:47   #136
Lavande
Raczkowanie

A jak właściwie działają te zwroty? Oddają kasę za te produkty, część kasy czy jak?
Stary 2009-08-03, 15:33   #137
madzias17banan
Przyczajenie

nieopłacona reklama

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-08-03 o 21:14
madzias17banan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:46   #138
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavande Pokaż wiadomość
A jak właściwie działają te zwroty? Oddają kasę za te produkty, część kasy czy jak?
Jesli zostanie uznany zwrot to zwracają całość pieniążków. Tyle, ile Ty zapłaciłaś, czyli bez opustu też. To jest ujęte w następnej fakturze.
Stary 2009-08-03, 16:35   #139
taka jedna
Zakorzenienie

Ja napisałam maila żeby jeśli jest możliwość to dopisali mi te kolczyki do kolejnego zamówienia,a zadzwoniła Pani i powiedziała, że spełniam także warunek na zestaw i czy chce zestaw czy kolczyki(miałam ponad 300zł ale nie z samego katalogu) i powiedziała, że przyjmują reklamację i dopiszą mi zestaw Anew do kolejnego zamówienia.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 17:41   #140
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja napisałam maila żeby jeśli jest możliwość to dopisali mi te kolczyki do kolejnego zamówienia,a zadzwoniła Pani i powiedziała, że spełniam także warunek na zestaw i czy chce zestaw czy kolczyki(miałam ponad 300zł ale nie z samego katalogu) i powiedziała, że przyjmują reklamację i dopiszą mi zestaw Anew do kolejnego zamówienia.
To dobrze że godzą się na dopisanie, ja dostałam dziś od avonu sms o tej promocji - rychło w czas

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 18:06   #141
Lavande
Raczkowanie

Też dostałam takiego smsa, dokładnie w dzień wprowadzenia promocji. Ma się ten nieskomplikowany numer telefonu

Wystawili mi już fakturę, podejrzałam na stronie i w brakach z Netto mam tylko Błyskawiczne maseczki nawilżająco-rozświetlające. A z katalogu chyba nie przyjdą maseczki Planet SPA z tej oferty łączonej (kup 3 za...) :| Mam zera przy nich na fakturze, ale żadnej informacji czemu ich nie ma, ani produktów alternatywnych...

Edytowane przez Lavande
Czas edycji: 2009-08-03 o 18:10
Lavande jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 18:14   #142
slodkamisia
Przyczajenie

Zastanawiam się nad kupnem kremu do stóp Intensywnie nawilżajacy krem do stóp z lawendą lub Tropikalny krem do stóp i łokci z kwase AHA który byście poleciły? a może jakiś inny? prosze o pomoc
slodkamisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 18:58   #143
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olivka1990 Pokaż wiadomość
Witam,
mam pytanie odnośnie krzyżówki z magazynu Nova Ty. Czy łącznie z odpowiedzią trzeba wysłać swoje dane czy np. po wygraniu nagrody dostaje się maila z prośbą o podanie swojego adresu?
trzeba wysłać dane prawidłowy mail powinien wyglądać następująco:
w tytule - rozwiązanie krzyżówki nr.., a w treści - hasło, imię, nazwisko, adres, numer personalny
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 19:20   #144
Nilfina
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

Ja w strefie konsultantki nie mam zadnej informacji o likwidacji mozliwosci edycji zamowienia, ale za to mam lepszego NEWSA ...

Droga Konsultantko/Drogi Konsultancie,

Informujemy, że od 01.09.2009 zmieni się dystrybutor rozwożący paczki w Twoim okręgu.
Nowym dostawcą zamówień została firma kurierska UPS.

Poniżej podajemy nowe zasady dystrybucji:

Paczki dostarczane są tylko pod wskazany na naklejce adres.
Nie ma możliwości zmiany adresu w trakcie dostawy.
 Kurier UPS nie zostawia paczek u sąsiadów, ani w biurze Okręgowego Menadżera Sprzedaży.
 Po pierwszej nieudanej próbie doręczenia paczki Kurier zostawia pod adresem Awizo z informacją o numerze listu przewozowego i numerem telefonu do Oddziału UPS, w którym znajduje się paczka. Konsultantka jest zobowiązana do skontaktowania się z Oddziałem UPS celu ustalenia daty dostawy paczki.
 Konsultantka może otrzymać informacje o paczce tylko wtedy, gdy będzie dysponować numerem listu przewozowego (podanym na Awizo)
 Firma UPS stosuje trzy próby doręczenia paczki do Odbiorcy, po trzech nieudanych próbach doręczenia paczka jest zwracana do Avon.
 Konsultantka lub osoba odbierająca paczkę potwierdza odbiór czytelnym podpisem.
 Dostawca ma obowiązek przekazania paczki „ w drzwiach”. Oznacza to, że nie ma obowiązku wnosić paczek do mieszkań.
 Dostawca nie odpowiada za zawartość paczek firmowo nienaruszonych. Wszelkie uszkodzenia paczek Konsultantka powinna opisać w Protokole Szkody w obecności Dostawcy.

Jeśli zależy Ci na czasie i nie chcesz czekać na kuriera w domu, skorzystaj z dostawy do jednego z Centrum Obsługi Konsultantek lub Punktu Składania i Odbioru Zamówień.
Sprawdź dostępne lokalizacje z zakładce „Składanie Zamówień”.

Pozdrawiamy
Avon Cosmetics

Druga wersja tego samego komunikatu glosi ze od 15 sierpnia 2009 sa te zmiany. Zdecydowanie podwaza to sens mojej wspolpracy z Avonem - jako ze zamawialam glownie dla siebie i glownie z tego powodu ze mialam paczke do domu lub u sasiadki. Sciganie sie z kurierami zdecydowanie nie nalezy do moich ulubionych zajec (a doswiadczen w tym wzgledzie mam wiele jako ze sporo kupuje przez internet).

Generalnie - do doopy.
Nilfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 19:30   #145
taka jedna
Zakorzenienie

A co w sumie jest złego w tym kurierze niby? Jak raz nie będzie kogoś to można z nim już ustalić termin kiedy się będzie w domu więc co za problem?
Stary 2009-08-03, 20:46   #146
Nilfina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
A co w sumie jest złego w tym kurierze niby? Jak raz nie będzie kogoś to można z nim już ustalić termin kiedy się będzie w domu więc co za problem?
Co chwile bedzie jezdzil inny. I moje doswiadczenia z kurierami roznych firm sa takie ze dzwoni taki do ciebie i mowi "jestem u pani pod domem, moze pani byc za 10 min". Oczywiscie dzwoni w ciagu dnia, gdy wszyscy w pracy. I jak ustalisz inny termin jak Ci powie ze od PON do PT od 8 do 16? I gdy w przytoczonym przeze mnie wyzej komunikacie jak byk stoi ze nie mozliwa jest zmiana adresu doreczenia. Dla osob nie obeznanych z firmami kurierskimi z racji rzadkiego z nich korzystania: zamawiany prywatnie kurier moze doreczyc paczke gdzie indziej, czasami sama do takiego dzwonilam gdy wiedzialam ze paczka przyjdzie danego dnia i prosilam ze nie do mnie a do babci ulice dalej bo tego dnia ja nie moge odebrac, lub do sasiadki. Skoro Avon napisal w komunikacie ze takiej mozliwosci nie ma, to znaczy ze w umowie z UPS zapisali sobie absolutny zakaz zmiany adresu doreczenia paczki. Tzn moze sie skonczyc tak ze albo odbierzesz paczke osobiscie pod swoim adresem od 8 do 16 pon-pt (z reguly to najtanszy pakiet uslugowy firm kurierskich, wiec podejrzewam ze tnac koszty Avon z niego wlasnie skorzystal, a nie z wysylek wieczornych czy weekendowych ) a jak nie mozesz odebrac to bedziesz musiala jechac do siedzimy UPS odebrac sama. Albo po 3 razach odesla Ci paczke do Avonu.

Generalnie, tak jak mowie, duzo i czesto kupuje na Allegro bom leniwa. Wspolpraca z firmami kurierskimi stawia pod znakiem zapytania czasami (dla mnie) glowna zalete kupowania w internecie - wygode i nie wychodzenie z domu. Obawiam sie powaznie, ze postawi dla mnie pod znakiem zapytania zamawianie w Avonie (na wlasne potrzeby).

Pomijajac juz inny aspekt tego "co jest nie tak z kurierami" - a konkretnie z tym cieciem kosztow przez Avon. Wlasnie przed chwila dostalam paczke z Avonu ktora przywiozl jeszcze ten poprzedni pan, z Avonu. Generalnie powiedzial ze Avon tym rozwiazaniem umowy kopnal ich w dupe bardzo mocno i bez uprzedzenia.

Mam powazne watpliwosci co do tego jak Avon na tym wyjdzie jako firma. Uwazam ze mozna bylo wprowadzic inne metody oszczednosciowe - podobnie jak ktos tu sugerowal ze mozna bylo mozliwa liczbe edycji zamowienia ograniczyc, nawet do 1-2 a nie calkiem likwidowac. Tak mozna bylo pomyslec nad rozwiazaniem oszczednosciowym ktore zachowaloby aktualny sposob dostawy. Nawet jesli oznaczaloby to skasowanie kolejnych darmowych zamowien po 50zl w danej kampanii - co na pewno ograniczyloby liczbe paczek bo ja sama czesto sobie po 3 paczki zamawialam na katalog skoro moglam. Ale z tego latwiej byloby mi zrezygnowac niz:
- scigac sie z kurierem
- jezdzic po paczke do siedzimy UPS
- zamawiac paczke do COKu a potem ja odbierac i WIEZC AUTOBUSEM CALY WROCLAW (jak dla mnie)

Dowiedzialam sie tez ze podobno ta zmiana z kurierami jest na probe (slowa doreczyciela paczek z Avonu) do grudnia. Moze wiec warto pisac do Avonu jesli ktos jest podobnie jak ja - zawiedziony mocno takimi zmianami.

Edytowane przez Nilfina
Czas edycji: 2009-08-03 o 20:53
Nilfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 20:51   #147
baaasix
Raczkowanie

W brakach : dezodorant w sztyfcie Fresh z oferty netto.
Stary 2009-08-03, 21:15   #148
Olivka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
trzeba wysłać dane prawidłowy mail powinien wyglądać następująco:
w tytule - rozwiązanie krzyżówki nr.., a w treści - hasło, imię, nazwisko, adres, numer personalny
Bardzo dziękuję. Nie wysłałam numeru personalnego, ale na przyszłość będe już wiedzieć.
Olivka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 21:17   #149
taka jedna
Zakorzenienie

Mnie w sumie ani brak edycji, ani zmiana kuriera jakoś bardzo nie przeszkadza więc nie będę do nich pisać w tej sprawie. Ale rozumiem, że niektórym może się to nie podobać więc macie prawo się bulwersować. I piszcie, może to coś da.
Stary 2009-08-03, 21:55   #150
jasnosz
Zakorzenienie

właśnie sprawdziłam i u mnie ta sama zmiana...chyba na gorsze jednak bo paczki dostawałam w sobote...więc teraz pewnie będą w poniedziałki
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości