Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-03, 20:26   #121
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
właśnie wybieram drzwi i panele do mieszkania. Wiecie nad czym dumam ciągle... czy wybrać do łazienki wannę+szklany parawan czy prysznic Wanna się przydaje, ale mamy teraz w domu i leżałam w niej ostatnio hmmm nie pamiętam kiedy
ja bym wybrała prysznic z głębokim brodzikiem do kąpieli dla dziecka. z tego samego powodu, że nie pamiętam kiedy w niej leżałam.

ps. 5 min. temu przypadkowo wyśledziłam cię na all. nie żal ci ?
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 21:07   #122
Judi21_84
Zakorzenienie

ani mi nie gadaj wystawiłam tak z ciekawosci, nawet nie pisałam Wam bo tak żal mi d... ściska
a dzisiaj już dostałam meila ze ludki z Bielska chcą oglądać Napisałam więc że za 600 zł nie sprzedam, że szkoda nawet by przyjeżdżali, nei wiem za ile by ją chcieli... za 900 sprzedam za mniej się mi nie opłąca wolę sobie zostawić- a nóż skusimy się kiedyś na jeszcze jednego bobasa...
W dodatku ja nawet nie wiem czy chcę ją sprzedać zwłaszcza ze z niej korzystam się zobaczy...

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Ah Jowiszku zaaferowałam się moją karocą i nie napisałam nic innego
Utwierdziłaś mnie w przekonaniu że na sranie nam wanna
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 21:14   #123
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
ani mi nie gadaj wystawiłam tak z ciekawosci, nawet nie pisałam Wam bo tak żal mi d... ściska
a dzisiaj już dostałam meila ze ludki z Bielska chcą oglądać Napisałam więc że za 600 zł nie sprzedam, że szkoda nawet by przyjeżdżali, nei wiem za ile by ją chcieli... za 900 sprzedam za mniej się mi nie opłąca wolę sobie zostawić- a nóż skusimy się kiedyś na jeszcze jednego bobasa...
W dodatku ja nawet nie wiem czy chcę ją sprzedać zwłaszcza ze z niej korzystam się zobaczy...

licytację zrób od 800, w końcu dałaś prawie 2 razy tyle a ona jak nówka. jeśli naprawdę chcesz sprzedać ale powiem ci, że widziałam u psiół emmę na takim stelażu, widziałam quinny, i niech się chowają przy miękkiej inglesinie
jak planujesz dziecko za kilka lat (5-6) a idziecie na własną chatkę to sprzedawaj Jola. co innego jakbyś za rok chciała zachodzić.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

ps. ja swoja sprzedałam za 500 ale nową kupiłam za 850 (bo bez bajerów jak u ciebie)

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2009-08-03 o 21:22
Stary 2009-08-03, 21:41   #124
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość

licytację zrób od 800, w końcu dałaś prawie 2 razy tyle a ona jak nówka. jeśli naprawdę chcesz sprzedać ale powiem ci, że widziałam u psiół emmę na takim stelażu, widziałam quinny, i niech się chowają przy miękkiej inglesinie
jak planujesz dziecko za kilka lat (5-6) a idziecie na własną chatkę to sprzedawaj Jola. co innego jakbyś za rok chciała zachodzić.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

ps. ja swoja sprzedałam za 500 ale nową kupiłam za 850 (bo bez bajerów jak u ciebie)
czy Ty się ze mnie nabijasz...???

A tak serio, to zobaczę, co mi ten chłopek roztropek napisze i jutro zmienię na 800, w sumie sama nie wiem po co walnęłam 600-jakieś zaćmienie mnie naszło
Właśnie ona wygląda na nówkę a my nią naprawde dużo jeździlismy
a co do planów dzieciowych to jeśli w ogóle to najwcześniej za 6 lat, wiec szkoda by wózek tyle stał i się kurzył Plany dzieciowe były inne ale kredyt zmusił nas do pewnych zmian...
ale pewnie koleś chce ją łyknąć za 600 więc inglesinka zostanie z nami

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

łojej właśnie weszłam na kolesia a on nie kupił/nie sprzedał nic więc lusss
Stary 2009-08-03, 21:44   #125
jowisz
Zakorzenienie

śmieję się tylko z twojego niezdecydowania
Stary 2009-08-03, 21:46   #126
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
śmieję się tylko z twojego niezdecydowania
i słusznie
Stary 2009-08-03, 21:54   #127
jowisz
Zakorzenienie

ja się nie mogę doczekać nowego wózka jak jutro zjedzie to piorę tapicerkę w uno. nie ma masakry ale trzeba odświeżyć - jeśli się sprzeda. a jak nie sprzeda to tym bardziej trzeba odświeżyć - bo dla mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-03, 22:47   #128
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny.
U mnie cały dzień paskudnie było, teraz tez leje.
Ali limo już lepiej .
Lubią wasze dzieciaczki bawić się w akuku? Tz my z Alą się bawimy tak, że ja raczkuję za nią i mówię "mama goni Alicje..." ona ucieka, wstaje przy krzesle, ja powoli się podnoszę z drugiej strony krzesła i mówię akuku, jak ona się przy tym śmieje i ucieka superowo

Zamówiłam wczoraj tort na urodzinki dla Ali przez neta i jeszcze mi nie potwierdzono zamówienia, mam nadzieję, ze jutro to zrobią.

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
hmm zośka nie ma posiniaczonych nóg zasuwa jak nakręcona nadal na 4ech, bo na 2 tylko próbuje i się boi od czasu do czasu pojawi się jakiś siniak, ale rzaaadko jak tak łatwo robią się siniole, to warto sprawdzić morfologię
Ala jak zaczęla raczkować to miała siniaczki, ale teraz już nie. A ślady to ma, ale od tego jak w coś uderzy, tak jak np limo od uderzenie w ławkę.

Cytat:

chciałam się poskarżyć, że zauważyłam wczoraj zmarszczkę taką od uśmiechu (bruzda nosowo-wargowa) czas na jad kiełbasiany chyba starość nie-radość
ja to mam mnustwo zmarszczek, pod oczami, na czole, od kąd pamiętam to mam zmarszczki, niestety mam taką urodę-pomarszczoną ;(

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość

Ale ja jestem z tych co Wersta i Cestia - nie lubię obcych golizn.
U nas jest towarzystwo zróżnicowane. Większość jednak z tych, co nie korzysta z przebieralni, zakrywa się ręcznikiem, ale ekshibicjonostki się zdarzają
I wiecie co, brzydzą mnie faceci w kąpielówkach. Oczywiście poza moim własnym. Ale obcy == bleh
też nie rozumiem jak można sie przy obcych przebierać, ja zawzse kożystałam z przebieralni.
Nie lubię męskich kąpielówek ani slipów. Lubię za to bokserki takie obcisłe

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
O dżizas obowiązkowe czepki... to ja bym na basen nie poszła Zresztą nie wiem czy robią czepki na taką ilość włosów
jak bylam w Anglii to chodzilam na basen gdzie musialam miec czepek. Nie cierpię czepków.

Cytat:
u nas upał, zdycham standardowo
mój obdarty nochal
ale TYmuś duży już no i niezły pzrystojniaczek

Cytat:
czy tylko moja Iga ma przerwę między górnymi jedynkami ?
Alicji dopiero wychodzą i na razie wyglada jak by miała mieć dość soprą przerwę.
Stary 2009-08-04, 08:32   #129
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witajcie baby!

U nas cos pochmurno ale przynajmniej powietrze lepsiejsze

Piter wczoraj dorwal mopa i raczkowal z nim po calym mieszkaniu, jak moj TZ mu go zabral, to byl wielki sprzeciw, histeria i rzucanie wszystkim co mial pod reka

Aaaaaaaaaaaaaaaa terroristen!!

Piter tez lubi sie bawic w akuku, ale wystarczy ze schowam sie za czyms to tak fajnie glowke chowa i sie smieje w glos

Dzisiaj klikam wozior Kupuje ten co Cestusia ma, chcialam zielen lub czerwien, ale TZ chce ciemny... teraz tak przemyslalam, i moze faktycznie lepiej ciemniejszy wziac

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 08:53   #130
Cestia
Zakorzenienie

Wpadłam się przywitać i lecę budzić moje dziecko bo śpi W nocy dała czadu, do 1-szej z nią siedziałam, chyba znowu jakieś zęby idą

Co idzie po dwójkach najczęściej? czwórki? Bo nie wiem gdzie macać
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 08:56   #131
wersta
Zakorzenienie

Judi , a ja wzięłabym wannę z parawanem pomyśl o Tymku, który będzie piratem niedługo - kąpiel ze statkami i inne bzdety poza tym zawsze jak łapie nas ostre przeziębienie robimy z tż ciepłą kąpiel z amolem, że już nie wspominam o ognistym seksie podwodnym

doszła już pufa, a w niedzielę zamawiałam i robiłam przelew baaardzo szybko jak na łikendowy zakup
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-04, 09:06   #132
Judi21_84
Zakorzenienie

Werstaaaaaaaaa zburzyłaś mój cały poukładany plan zaczynam znów rozmyślać
Rozmawiałam z gościem od karocy, oświadczyłam że za mniej niz 900 nie sprzedam, ma pogadać z żoną i zadzwonić, ale nadal wyglądał na zainteresowanego me serce krwawi

Ale cudne ochłodzenieeeeeee, 21 stopni, pochmurno Tak to ja mogę zyć
Zaraz zbieramy się do babci, wysłać zabawkę którą sprzedałam przez all, a po południuu do jakiegoś CH.
Stary 2009-08-04, 10:21   #133
Sosnowa
Zakorzenienie

a jak pierzecie wózki?
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 10:23   #134
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
a jak pierzecie wózki?
rozbieram do rosolu i do pralki

It is what it is

Stary 2009-08-04, 10:30   #135
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej baby

Ukomarzyłam Olgierdzianą i przyszłam poplaszczyć zad

Judi boski ten Twój wózio, ale całkowicie się zgadzam z Jowiszkiem. Szkoda go, jak ma stać i czekać tyle lat. Lepiej niech idzie w dobre ręce, za dobrą cenę. Będziesz miała kasiorkę na coś innego

Anisiu super, gratki. Pochwal się Pitusiem w furze jak dostaniesz wózio.

Maluśna koniecznie album zakładaj, chcę, pragnę zobaczyć to szaro różowe rodeo sąsiadka ma czerwono czarne i jeździ spacerówką non stop, jej mały ma 9 miechów.

Ja też piorę jak Anisia, a jak pokrowiec nie jest zdejmowany, piorę na zewnątrz. Biorę miednicę, pieluchę i szoruję wszystko, potem suszę powóz.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 10:55   #136
Cestia
Zakorzenienie

Judi, co do dylematu wanno-prysznicowego powiem tak...

Całe życie miałam wannę i zwykle stwierdzałam, że tylko miejsce zajmuje, że prysznic jest o niebo lepszy... jak się przeniosłam do mieszkania z prysznicem to stwierdziłam, że niczego mi tak nie brakuje jak wanny Przy dzieciaku wanna to duża wygoda No i te kąpiele z pianką, kiedy najdzie taka ochota

Jak się przeniesiemy do domku (bo raczej się przeniesiemy) to też biorę wannę z parawanem
Stary 2009-08-04, 11:13   #137
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
że już nie wspominam o ognistym seksie podwodnym
na pewno nie masz wanny o standardowych wymiarach w przeciętnym bloku u mnie taka akcja niestety nie ma szans

mam już wózek zdjęcia później.
Stary 2009-08-04, 11:18   #138
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

i drugi dzien do ale chociaz nie pada to wyjde na dluzszy spacer niz wczoraj...tylko 40 minut bylam
powinnam latac z mopem i sprzatac, wszak Jowiszowa z familia dzis wpada ale kurna sie rozsiadlam na wizazu a tu syf w chacie, Magda wybaczysz
Maja poszla w koncu spac, ale wstala o 8 a ja chcialam sie jej pozbyc juz o 11.15 nie wyszlo...

Cytat:
czy tylko moja Iga ma przerwę między górnymi jedynkami ?
nakarmiłam ją właśnie, drzemka była tylko godzinna, wstała zaraz po Mai.
teraz małż pichci obiad, potem jakiś spacer.
Maja chyba tez ma tzn. ta druga jedynka dopiero na 2mm moze wyszla ale widac, ze za blisko drugiej nie bedzie. ja sie ciesze bo podobaja mi sie takie zabki, sama mialam a nawet teraz mam miedzy jedynkami mini-przerwe
ale tak jak mowi Wersta, dzieki temu zabki sa idealnie proste i rowne

Kasiulka - chyba specjalnie dla ciebie slonce zaloze albumik no nie wiem, jakos nie moge sie zebrac ale postaram sie, obiecuje
Stary 2009-08-04, 11:27   #139
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszku czekamy z niecierpliwością

Maluśna jesteś kochana piękne Majunia musi się prezentować w tych kolorkach

Co do wanny, my mamy na górze, na dole prysznic. Długo korzystalam tylko z prysznica, jednak teraz tylko wanna, Olę też w niej prysznicuje jak się zaklockuje.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-04, 11:31   #140
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ja tez mam wanne i prysznic, ale uzywam nadal wanienki dla Piterka kladac ja do brodzika, a my z TZ wolimy prysznic

Pietrek tez ma szpare miedzy jedynkami na gorze, za to dolne idealnie kolo siebie echh zeby tylko zeby mial po TZ.. bo moje krzywe lopaty to lepiej niech nie bierze...

Choc najfajniejsze zeby jakie widzialam to mial michael jackson.. ale murzyni z reguly maja ladne i biale zeby

It is what it is

Stary 2009-08-04, 11:35   #141
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasia - nie tak hop siup zanim nadejdzie wena to troche minie ale powiem ci, ze przez te kolorki w rodeo tak sie napalilam na saturna no po prostu uwielbiam

lece malowac pazurasy...wszystkie
aaa Kasia - twoje sa superowe, lubie takie kolorki i tesknie za tipsiorami, naprawde

edit: tesciowa mi tu wydzwania, pewnie znow chce przyjsc faaak
byla tydzien temu, potem 4 dni nad morzem i ledwo wrocila juz sie stesknila no troche mnie to wpienia, bo jak dla mnie za czesto
wiec nie odbieram tel, jestem zajeta
a wogole to mam gosci po poludniu tralalala
Stary 2009-08-04, 11:51   #142
anka1900
Zakorzenienie

hello
wrócilam z wyprawy do biedronki
dada 4 zakuponione , będą na noc jak znalazł, oraz kupiłam kaszki bobovity i paluszki Lajkonik Junior
Judi ja uważam że wanna z parawanem jest lepszym rozwiązaniem, rzadko się moczę, ale w wannie wanienka Mikiego się idealnie mieści, w wannie pryszicuję stelaże wózkom, tapicerki mam zdejmowane wiec ręcznie , czasem pranie delikatnych rzeczy ręczne, nad wanną mam suszarkę podwieszaną więc ubrania schną na niej w zimie
a jak mi się zechce pokąpać w zimowe wieczory wiec wanna jak znalazł, mimo, że wole prysznice na co dzień
a jak dziecko rośnie to faktycznie nie obędzie się bez morskich podbojów w wannie
Stary 2009-08-04, 12:07   #143
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Judi, co do dylematu wanno-prysznicowego powiem tak...

Całe życie miałam wannę i zwykle stwierdzałam, że tylko miejsce zajmuje, że prysznic jest o niebo lepszy... jak się przeniosłam do mieszkania z prysznicem to stwierdziłam, że niczego mi tak nie brakuje jak wanny Przy dzieciaku wanna to duża wygoda No i te kąpiele z pianką, kiedy najdzie taka ochota

Jak się przeniesiemy do domku (bo raczej się przeniesiemy) to też biorę wannę z parawanem
ja podobnie. Jak miałam łazienkę z wanną (to była wanna w kamienicy taka duża ), to stwierdziłam, ze bez kąpieli da się żyć i pragnę prysznica. Teraz mam tylko prysznic i marzę, żeby czasem wymoczyć się na siedząco.
A tak poza tym, no na codzień prysznic jest ok, ale ze względu na Łusię porządam wanny ona jest duża i ciężka i w wanience na stelażu już nie potrafię kąpać, a prysznica nie lubi. Zresztą ja też, bo strasznie ciężko mi manewrować obok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-04, 12:23   #144
anka1900
Zakorzenienie

ja to użyłam tego stelaża (dobrze , że dostałam go w spadku ) pod wanienkę może z 5 razy jak Miki był malutki, potem nie chciało mi się nosić tego wszystkiego do pokoju i wanienka Mikiego wylądowała w wannie dorosłych, przebieralnia była na pralce, no i tak zostało do tej pory
wiadomo że najlepiej jest mieć ciastko i zjeść ciastko, wiec Judi przemyśl spokojnie wszystkie za i przeciw, mieszkanie nie jest z gumy i nie rozciąga się, wiec tylko jedna opcja się zmieści
Stary 2009-08-04, 12:26   #145
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ja znow do dzis uzywam stelaza z wanienka i blogoslawie ten wynalazek. w lazience kapac nie mozemy bo po pierwsze mala boi sie prysznica a wanienka sama nam sie nie wmiesci
wiec stoi to dziadostwo caly czas rozlozone u malej w pokoju.

obudzila sie juz koniec laby...
Stary 2009-08-04, 12:33   #146
Sosnowa
Zakorzenienie

heh, no ja też błogosławię stelaż, był jedynym rozwiązaniem w naszym domu. ale mąż jeszcze daje sobie radę, dla mnie jest mała za ciężka. Zwłaszcza, że nie pozwala sie w wannie położyć, żeby głowę spłukać :/
Stary 2009-08-04, 12:44   #147
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
heh, no ja też błogosławię stelaż, był jedynym rozwiązaniem w naszym domu. ale mąż jeszcze daje sobie radę, dla mnie jest mała za ciężka. Zwłaszcza, że nie pozwala sie w wannie położyć, żeby głowę spłukać :/
Piter sie pozwala polozyc.. ale obłed ma w oczach i musze dzialac szybko

It is what it is

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-04, 12:48   #148
Cestia
Zakorzenienie

My też do tej pory używamy stelaża Głównie TŻ kąpie małą (o ile nie jest w pracy w tych godzinach) i on nie wyobraża sobie kąpieli bez tego. Mnie już wkurza ta wanienka i stelaż stojące w łazience, ja lubię mieć dużo miejsca wokół siebie No ale cóż począć, takie życie

A w ogóle jak byście widziały jaki TŻ dumny jak paw chodzi No bo tyle się wyczekał na nieświadome "tata", na szarym końcu był, no a teraz pierwszy tak szczególnie nazywany przez Mati Ona już jak słyszy klucz w drzwiach to leci i wrzeszczy "tatatata"

Ciekawe kiedy ja się doczekam Jak na razie młoda nie jarzy jak jej mówię, że jestem mama
Stary 2009-08-04, 13:02   #149
Judi21_84
Zakorzenienie

Ja też stelaża uzywałam bardzoooo długo Tylko my Tu mamy dużą łazienkę więc wsio się w niej mieści
a co do wanna kontra prysznic... jak tak poczytałam Wasze opinie to znów jestem bardziej za wanną
Stary 2009-08-04, 13:04   #150
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Judi ze wzgledu na Tymcia bier wanne

It is what it is

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości