![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Książki, książki, książki :)
Moje ulubione czytadła to : Christie, Chmielewska i E.S Gardner (bardzo przyjemne, klasyczne detektywistyczne czytadła), Snopkiewicz, "Hotel Świętego Augustyna", obydwie części Klaudiusza Gravesa, Mikołajki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie przeczytałam jakąś 1/5 książki
![]()
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że też zapomnialam o Szklanym kloszu... ![]() Na pewno Ci sie spodoba, bo nie znam nikogo, kto by "kręcił nosem" na Sylivię. Teraz poluję na dzienniki Sylvi Plath.
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
do Pralinki: ok, przepraszam raz jeszcze, tym razem bez ironii. A wiesz, co jest najśmieszniejsze? Jestem nauczycielką, ale zapewniam, że nie sfrustrowaną. Peace.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
to ja dorzucę jeszcze "Mężczyznę do towarzystwa" Dominiki Stec, akurat teraz do kupienia w kioskach z serii Literatura na obcasach. Uśmiałam się do łez. Lekkie i przyjemne, w sam raz na wakacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja buszującego nie umiem złapać od kilku miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Świetna ksiązka Tomańskiej "Polka w Londynie" nie wiem czy słyszałyście ale to też taki mini przewodnik, można sie dowiedzieć wielu rzeczy o Londynie i nie tylko ![]() Dla młodzieży polecam też Onichimowską, Budzyńską i Nowacką, no i dla mnie z lat dziecięcych numer jeden to Montgomery cała seria "Ani..." i reszta. No i niezniszczony Wharton "Spóźnieni kochankowie", "niezawinone śmierci", "Dom na Sekwanie", " Wieści"(polecam na okres Bożego Narodzenia), "Tato", "Niedobre miejsce". "Tu gdzie jest serce" Letts- dobre!! Nie będę powtarzać książek o których już mówiono, myślę że coś wybierzesz i wakacje z ksiązka napewno będą udane ![]() Pozdrawiam cieplutko |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
OOOOO!!!!!!!!! "JEDENAŚCIE MINUT" CZytałam. owszem. tylko bądź dzielna. początkowo wydaje się tandetna ale potem się rozkręci. może jakoś przebrniesz przez te dogłębnie opisane sceny erotyczne. ja w pewnych momentach to chciałam już walnąć książką o ścianę, ale jestem pewna że znajdziesz sens tej ksiązki. BARDZO FAJNA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
paula78 - z nowości właśnie jestem w trakcie "Z widokiem na Castello" Iwony Menzel. "To opowieść o Polce z pochodzenia, Niemce z konieczności i Włoszce z wyboru, która spędza wakacje na Ischii. Tam w pewnej niezwykłej willi co roku spotyka się gromadka stałych gości, warto poznać ich historie..." Polecam!
Mam nadzieję, że nikt jeszcze nie wysunął tej propozycji, niestety nie mam czasu teraz przeczytać całego wątku, jeśli się powtórzyłam to wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
o czym jest "Szklany klosz"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
![]()
Planuję w te jesienno-zimowe wieczory nadrobić zaległości w czytaniu książek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaką książkę możecie polecić?
Jeśli nie czytałaś jeszcze "Samotność w sieci" Wiśniewskiego to radzę przeczytać
![]() ![]() Jedna z moich ulubionych książek to "Głupcy umierają" Mario Puzo, którą szczerze polecam (jak i inne jego dzieła) ![]()
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
ja polecam "oskara i pania roze"-sa to listy do Boga chlopca ktory jest nieuleczalnie chory, za namowa wolontariuszki kazdy dzien swojego zycia liczy jako 10lat. dla kazdego wieku sa przemycone pielkne mysli- ja najbwardziej lubie dla wieku 30lat zdaje sie-"nie wystarczy miec dzieci-trzeba jeszcze miec czas je wychowac"-oatrzc na to ze ludzie corac czesxciej gonia za kasa a nie za szczesciem rodzinnym to ta mysl jest bardzo na czasie.... ale jest tez wiele innych pieknych przemyslen.... POLECAM ja plakalam czytajac ta ksiazke... a mozna ja miec na wlasnosc bo w meikkiej oprawie kosztuje 16zla w twardej 20-czyta sie ja w pol godziny ale zawsze z checia powraca
![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
wyszukiwarka nie gryzie
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=ksiazka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=ksiazka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=ksiazka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=ksiazka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=ksiazka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=ksiazka ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
ja osobiście niedawno skończyłam czytać mój ostatni zakup: Minette Walters "żły Dotyk"...porusza i daje do myślenia...przeczytałam jednym tchem w niecałe dwa dni...i zamierzam czytać inne książki tej kobietki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
a ja podam coś z literatury rozrywkowej
![]() ![]() 1. Błękitny zamek - romansidło, ale za to jakie ![]() 2. król szczurów, 3. ojciec chrzestny, 4. dzień tryfidów, 5. wichrowe wzgórza, 6. książki Małgorzaty Musierowicz, 7. ksążki Joanny Chmielewskiej - moja ulubiona "całe zdanie nieboszczyka", 8. książki Terry Pratchett - dla wielbicieli zwariowanego i inteligentnego humoru. a z takich nowszych to "niania w nowym jorku" lub "diabeł ubiera się u prady" lekkie łatwe i przyjemne ![]() Polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
"Forrest Gump" Winstona Grooma - rewelacyjna powieść!!!!!! (film też super, ale bez porównania)
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAJCIE!!! ja natomiast polcam ksiazki Danielle Steel jest to pisarka która pisze chyba dla wszytskich , kobieta jest niesamowita ostanio przeczytałam chyba jej 3 ksiazki pod rzad i naprawde były rozne, nie ma tej monotoniii która czasmi towarzysszy jednemu autorowi ona jest fenomelana jezeli bede miała okazje to jeszce wiecej bede czytała jej ksiazek, tytuły tych ksiazek to:- zachod słonca w saint-tropez
-rosyjska baletnica -podarunek , ostania ksiazka wrecz jest niesamowita oraz ksiazka która jest godna uwagi to "drzewo morwy" nie znam autora ale ta powiesc jest fenomenalna, obecnie jestem na etapie dalszej czesci "czułych słowek" , tych ksiazek przeczytało sie wiele ale zeby spamietac tytuły to trudno ale moimi faworytami sa własnie"dzrewo morwy" i "podarunek" pozdrawiam serdecznie wizazanki i maniaczki ksiazek:P buziaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
jakis czas temu przeczytałam ksiazke Mary Higgins Clark "Sen o nożu" i bardzo mi się podobała. W TV był kiedys nawet film na pdst. tej własnie ksiązki ale okazał się jednym wielkim G... ale ksiazke naprawde polecam
![]()
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
ooo i jesli chodzi o lektury to "Mistrza i Małgorzatę" wciąz uwazam za jedną ze swoich ulubienic
![]()
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
ja polecam na pierwszym miejscu "nieznosna lekkość bytu" milana kundery - najwspanialsz książka jeaka w życiu czytałam. chwilami dość obrazoburcza ale na prawdę warto ja przeczytać.
ostatnio czytałam "miłość w czasach zarazy" gabriela garcii marqueza i tez polecam. jedna z najpiękniejszych wg mnie książek o miłości (ale na pewno nie jest to romansidło ![]() polecam też opowiadania jorge luisa borgesa zwłaszcza tomy "alef" i "fikcje". są przecudne, przwie jak poezja ![]() ![]() a i jak będziesz miała dużo czasu to polecam "przeminęło a wiatrem" margaret mitchell. ja czytałam już 3 razy i niedługo zamierzam znowu ja wypożyczyć. książka jest po tysiąckroć lepsza od filmu i ja za każdym razem nie mogę się od nie oderwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
I ja chętnie nadrobiłabym zaległości i wciągnęla się w jakaś przyjemna lekture. Mi polecano Dziewczyne z pomarańczami i właśnie Samotność w sieci. A ja... przypomina mi się Nostalgia anioła i Wyznania gejszy Polecam i pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam czytać "Kod Leonarda da Vinci" dana Browna i jestem pod ogromnym wrażeniem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Lektury za którymi przepadam: wspomniana "Mistrz i Małgorzata", "Lord Jim" (chociaż niewiele osób ją lubi), "Dżuma", "Przedwiośnie" i... "Dzieci z Bullerbyn" - dobra zabawa gwarantowana
![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Ze względnie nowych twarzy na naszym rynku polecam Dennisa Lehane. Połknęłam jednym tchem to co wyszło u nas, czyli:
- "Rzeka tajemnic", - "Wyspa skazańców", - i kryminałki niezwykłe z parą detektywów - "Wypijmy nim zacznie się wojna" oraz "Ciemności weź mnie za rękę". Nie jest to może literatura wysokich lotów ale wśród ostatnich mało porywających nowości zrobił na mnie wielkie wrażenie... Teraz czytam słynny "Cień wiatru" ale jednak szmirowate toto... Z tych wcale nienowych polecam ukochaną Margaret Atwood (zwłaszcza "Kobietę do zjedzenia", "Kocie oko", "Opowieść podręcznej", "Wynurzenie", "Panią Wyrocznię" i opowiadania), całą serię o Adrianie Mole (kocham), pełne humoru dzieła o zwierzakach Geralda Durrella (brac wszystko co wpadnie w łapy! kupilam za grosze kiedyś w taniej książce) i równie cudowne dzieła Jamesa Herriota (te skompletowałam dzięki Allegro). Po prostu uwielbiam czytać dowcipne historyjki o zwierzakach. Uwielbiam też kryminałki Chandlera, chyba wszystkie przeczytałam ![]() Z poważniejszych - wspomniany już Kundera, Salman Rushdie (Szatańskie wersety, Dzieci pólnocy), "Szklany klosz" Sylvii Plath, cały tryptyk Isabel Allende ("Dom duchów", "Córka Fortuny", "Portet w sepii"), cały Marquez, cały Cortazar, prawie cały Moravia i wiele wiele innych...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio czytałam ,,Miłość w Berlinie"autora niestety nie pamiętam. Jest to coś w stylu ..My dzieci z dworca Zoo" jeżeli lubisz takie ksiazki to gorąco polecam
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Moje ulubione:
*J. Clavell "Król szczurów" *E.M. Remarque "Na Zachodzie bez zmian", "Czas życia i czas śmierci", "Czarny obelisk" *P. Boulle "Most na rzece Kwai" *J. Heller "Paragraf 22" *M. Gilmore "Strzał w serce" *R. Graves "Ja, Klaudiusz", "Klaudiusz i Messalina" *Ch. Palliser "Kwinkunks"- ma ponad 1000 stron, uprzedzam *kryminały Christie i Mary Higgins Clark *niezłe są książki Arturo Perez-Reverte *ksiązki L.M. Montgomery *Jeżycjada Musierowicz, właśnie czytam po raz kolejny *M. Mitchell "Przemineło z wiatrem" Jak mi się coś przypomni to dopiszę. I polecam bardzo fajną stronkę z książkami http://www.biblionetka.pl/, wystarczy ocenić ok. 20-30 książek i system sam poleca kolejne, można wybrać ulubiony gatunek. Wsiąkłam tam na amen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
- Samotnośc w sieci- Wiśniewski
- Monologi waginy- Eve Ensler - dlaczego mężczyźni kochają zołzy - Sherry Argov - Wywiad z Wampirem -Anne Rice - Wampir Lestat - Anne Rice
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.