![]() |
#121 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
ja sobie nie wyobrazam orzepsikiwania jakkimkolwiek innym palcem niz kciukiem ![]()
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może by w oddzielnym poście podać również namiary na sklepy z których najczęściej kupujemy? Demeterki, Quality, Luckyscent, Galilu, sklep pana Serka...?
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praktycznie w godzinach 9-17 jestem non stop przy komputerze, ewentualnie możemy się umówić na inną godzinę i o ile net mi nie zamoknie w domu to się pojawię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-14 o 14:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
never say no to panda
|
a ja jestem polidaktylna przepsikowo
![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Może polecimy sobie jakiś zestaw ćwiczeń na wzmocnienie paluszków?
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, świetny pomysł z tym podręcznikiem wspólnozakupowania
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#129 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() co do wyobrazania- nie potrafię- ja mam za słabe palce chyba ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja mam słabe nie tylko palce ale i nadgarstki. No i palce krótkie
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
grozi wypollizowaniem
|
dlatego trzeba sie rzucac ciezarem całego ciałaa na atomizer
![]() ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Proponuję obok instrukcji przepsikiwania umieścić zdjęcia naszych dłoni
![]()
#133 |
Zakorzenienie
|
moge polecic ale tylko na priv
![]() ja pierwsze dwa zapodaje ze wskazujacego, kolejne w kciuka coby sie nie nadwyrezyc ![]()
#134 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wątek zawierający informacje jak przygotować się do organizowania wspólnych zakupów, jak robić odlewki, jak pakować itd.
Proszę o PW osoby które mają już przygotowane wiadomości - będę otwierać wątek celem dodania nowych postów, po czym znów go zamykać. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Inna sprawa - ostatnie moje zakupy na Lucky to było 12 czy 13 flaszek - łączna wartość 1500 dolarów plus 120$ przesyłka i powiem szczerze - to naprawdę wielkie przedsięwzięcie logistyczne. I ja osobiście więcej się za coś takiego nie wezmę i nikomu innemu nie radzę. Szczególnie jeśli przepsikuje flaszki nie dla siebie. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-10-05 o 22:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi się ten pomysł podoba... ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Mam pewne przemyślenia odnośnie kosztów przesyłki doliczanych do kosztu flaszki rozbiórkowej.
Uważam, że kwota przesyłki (jeśli zakupy robione w Polsce) nie powinna być doliczana do kosztu flakonu. Powinno być tak, że każdy opłaca koszt przesyłki do siebie. Tak więc organizator płaci za przesyłkę flaszki do siebie, a osoby biorące udział w "rozbiórce" płacą za przesyłkę odlewek do siebie. Tak mi się wydaje fair. Nie znajduję żadnego racjonalnego argumentu za tym aby osoby biorące udział składały się na przesyłkę do organizatora... Może nie organizowałam wielu wspólnych zakupów, ale nigdy nie doliczałam kosztu przesyłki do mnie...
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
35zł za przesyłkę w Polsce to przegięcie, więc ja bym się skupiła na standardowym i REALNYM koszcie przesyłki z Allegro czy perfumerii internetowych ~10zł (+/- parę zł - to w tym momencie nieważne ile dokładnie).
Zresztą w Galilu może ktoś kupić z Warszawy (w innym poście przyklejonym jest spis pomocnych duszyczek) i może wysłać za normalną kwotę. EDIT: Idąc twoim tropem rozumowania, organizatorka powinna się dokładać do wysyłki do osób biorących udział w zakupach. Rozwiązanie: Koszt wysyłki do organizatorki + koszt wysyłki zsumowany do uczestników + koszt flaszki dzielone przez liczbę uczestników wraz z organizatorką. Albo : każdy płaci za przesyłkę do siebie Wtedy będzie fair.
Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2009-10-30 o 13:20 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idąc tym tropem, koszt przesyłki atomizerków również powinien zostać podzielony na wszystkich uczestników (np. w przypadku, kiedy organizatorka zamawia je wyłącznie na okazję danych zakupów)? Moim zdaniem flakon + przesyłka ze sklepu = cena brutto flakonu i dzieli się ją proporcjonalnie do zakupowanych mililitrów. To jedynie dobra wola organizatorki, czy zechce ona wyłożyć ze swoich na przesyłkę. Moim zdaniem wkład organizatorek w zakupy (zamawianie, przelewanie, pakowanie, rozsyłanie) jest na tyle duży, że nie wypada dokładać do tego kosztów wysyłki czy, nie daj Boże, odpowiedzialności za zaginięcie czy uszkodzenie flakonów podczas przesyłki.... Kiedy obciążymy, z regulaminu, organizatorki kosztami dostawy flakonów do niej, to ze wspólnych zakupów zrobi nam się sklep. ![]()
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2009-10-30 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() |
#142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo teraz jest tak: - organizatorka - koszt wysyłki do siebie - uczestnicy - koszt wysyłki do organizatorki i do siebie Skoro perfumy (płyn) są wspólne, to koszt wysyłki (zsumowany do organizatorki i uczestników) powinien być podzielony przez wszystkich. Różnice będą niewielkie ale na korzyść uczestników, którzy i tak płacą za atomki, kopertę bąbelkową i wysyłkę do siebie... Można i tak i alternatywnie - każdy płaci za wysyłkę do siebie. Co do zysku za trud pracy to inne zagadnienie, ale jeśli w grę wchodzi jeden flakon to naprawdę zero problemu. Skoro organizuję zakupy bo chcę perfumy taniej (bardziej się opłaca kupić 100ml i wziąć z tego 50ml niż kupić całe 50ml) to zysk i tak jest przecież ![]() ![]() Tak, o to mi też chodzi. Czasem ktoś bierze 20ml + f ze 100ml flakonu, ktoś inny z uczestników też bierze 20ml i musi dopłacać do atomka i jeszcze koszty wysyłki... Ja wiem, że life is brutal, ale trochu to jest nadużywane i po prostu chcę aby było jakoś fair. Ja się czuję fair nie kasując osób biorących w zakupach, które ja organizuję, za przesyłkę do mnie. Płacę więcej niż 6zł wtedy bo flakon jest cięższy niż atomek a flakon przecież zostaje u mnie.
![]() |
#144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież organizatorka skoro już organizuje to chce(ze względu na możliwość posiadania flakonu taniej -bo wspólnie) a nie musi organizować ani wkładać pracy i obowiązku no przynajmniej jeżeli chodzi o zakup jednej czy dwóch flaszek.....
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2009-10-30 o 14:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że taki system, że cena przesyłki jest wliczana w cenę ml perfum jest fair. Przecież i tak to głównie organizatorka płaci za przesyłkę z racji tego, że zazwyczaj bierze najwięcej mililitrów (a jeśli nie to czemu miałaby sama płacić za przesyłkę, jeśli większość tych perfum jest nie dla niej?).
Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-10-30 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||||
S. Sssss. SSSSS.
|
nie wiem co ma jedno do drugiego
Cytat:
Cytat:
jeśli ktoś bierze odlewkę 5ml to koszt wysyłki do niego jest mniejszy niż do kogoś kto bierze 3 odlewki po 20ml, czemu mamy robić taki sam koszt dla wszystkich? czemu mamy te koszty dodac i podzielić na pół, zeby obie osoby zapłaciły tyle samo? bezsens Cytat:
Cytat:
Cytat:
jesli chcę odlewkę to wiem, ze muszę zapłacić za perfumy, atom i wysyłkę. Nie żądam przecież, żeby mi organizatorka dała tomek gratis, bo ona bierze flaszkę a ja mam tylko odlewkę
![]() |
#147 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Naprawdę nie wiem co do mnie masz, ale nie podoba mi się, że tak się do mnie odnosisz. 3 odlewki z 10 flakonów zamówionych - to inna sprawa i na pewno da się rozwiązać tak aby nie było nadużyć, ale naprawdę przy jednym flakonie nikt nie bierze 3 odlewek i sprawa jest prosta. Cytat:
?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||||
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
wiadomo, ze jak się bierze 5ml perfum po 1zł za ml to koszty dodatkowe będą wyższe od samych perfum, decyzja należy do kupującego Cytat:
o matematyka ma się nijak to do tego Cytat:
domyslam sie tylko, ze kolejną przewrazliwioną na swoim punkcie osobą ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Tobą w 100% Jesli organizatorka miałaby płacić za przesyłkę do Niej to równie dobrze musielibyśmy jej odpalić dziłakę za tzw. koszty zdartych zelówek ( czas, zakupienia, zlicytowania flaszki, czas na przepsikiwanie, wypisywanie kopert, pojscie na poczte i tam też sie czeka, itp.) Jest dobrze jak jest. Kto kupuje wiecej ten wieksze koszty ponosi zwiazane z dostarczeniem paczki do organizatorki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---- Nie uważam, że mój pomysł jest idealny (bo różne są sytuacje; przy większej ilości flaszek się komplikuje), ale uważam, że jest wart zastanowienia. Pewnie nie przejdzie, trudno. W każdym razie jeśli jakaś organizatorka uważa, że zsumowanie kosztów wysyłek i podział przez liczbę uczestników jest sprawiedliwe (a moim zdaniem jest, co uzasadniłam w powyższych postach), to będzie fajnie jak zastosuje ![]() I chyba tyle.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.