Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 14:03   #121
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Można by jeszcze dodać nasz perfumeryjny savoir vivre (czyli, że zazwyczaj osoba biorąca największą ilość dostaje flakon, że jeśli zapisuje sie na zakupy mając w planach jakiś wyjazd to dobrze by się wcześniejz organizatorką skontaktować i umowić na wcześniejszy przelew pieniędzy, aby nie wstrzymywać zakupów, itp).

Tak pół żartem pół serio, powinnam chyba wrzucic instrukcję jak przepsikiwać, kiedy palce mdleją, a końća przepsikiwania nie widać. Najpierw palec wskazujący, potem środkowy, potem środkowy wzmacniany naiskiem kciuka lewej ręki, następnie opieranie flakonu o kolano i przepsikiwanie w tej pozycji...

Blue, gdzie Ci wrzucic swoją insrukcję jak bęzie gotowa? Będzie raczej długa, bo ja zwykle piszę szczegółowo (tak aby nawet zupelna świeżynka zrozumiala)...

ja sobie nie wyobrazam orzepsikiwania jakkimkolwiek innym palcem niz kciukiem
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:06   #122
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ja tę technikę opracowałam podczas moich pierwszych zakupow - dwie setki Artisanów, ktore sikają równym ciurkiem, ale za to cięzko "chodzą"

Może by w oddzielnym poście podać również namiary na sklepy z których najczęściej kupujemy? Demeterki, Quality, Luckyscent, Galilu, sklep pana Serka...?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:07   #123
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Blue, gdzie Ci wrzucic swoją insrukcję jak bęzie gotowa? Będzie raczej długa, bo ja zwykle piszę szczegółowo (tak aby nawet zupelna świeżynka zrozumiala)...
Jutro założę wątek: "Wspólne zakupy krok po kroku" Zaraz po założeniu zamknę go, jak ktoś będzie miał coś przygotowane, daje znać na PW, ja wątek otworzę, wklejacie post, po czym wątek znów zamknę.
Praktycznie w godzinach 9-17 jestem non stop przy komputerze, ewentualnie możemy się umówić na inną godzinę i o ile net mi nie zamoknie w domu to się pojawię
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:11   #124
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Jutro założę wątek: "Wspólne zakupy krok po kroku" Zaraz po założeniu zamknę go, jak ktoś będzie miał coś przygotowane, daje znać na PW, ja wątek otworzę, wklejacie post, po czym wątek znów zamknę.
Praktycznie w godzinach 9-17 jestem non stop przy komputerze, ewentualnie możemy się umówić na inną godzinę i o ile net mi nie zamoknie w domu to się pojawię
O, fajnie! To siadam i biorę się za epistołę, bo dzisiaj akurat lekki i nudnawy dzień mam w pracy...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:17   #125
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Polly, wyobraź sobie, że przepsikuję palcem wskazującym Kciukiem nie próbowałam, znając mnie przy przepsikiwaniu kciukiem, wszystko wyleciałoby mi z rąk

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Może by w oddzielnym poście podać również namiary na sklepy z których najczęściej kupujemy? Demeterki, Quality, Luckyscent, Galilu, sklep pana Serka...?
Podoba mi się ten pomysł. Niby wszystko wiemy, ale będzie to rzetelna informacja dla nowych wspólnozakupowiczów. Sama też pewnie nie wiem o połowie źródeł

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-14 o 14:19
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:18   #126
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Polly, wyobraź sobie, że przepsikuję palcem wskazującym
a ja jestem polidaktylna przepsikowo , w zależności od zmęczenia danego palca, przepsikuję na zmianę kciukiem, wskazującym i środkowym
Stary 2009-09-14, 14:26   #127
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Może polecimy sobie jakiś zestaw ćwiczeń na wzmocnienie paluszków?

Frank Zappa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 14:27   #128
escritora
Zadomowienie

Dziewczyny, świetny pomysł z tym podręcznikiem wspólnozakupowania Myślę, że przyda się nie tylko nowalijkom, ale i wyjadaczom

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
a ja jestem polidaktylna przepsikowo , w zależności od zmęczenia danego palca, przepsikuję na zmianę kciukiem, wskazującym i środkowym
Ja wprawdzie tylko raz organizowałam zakupy, ale przepsikiwałam wszystkimi dostępnymi palcami zatem Polly, no musisz to sobie wyobrazić
Stary 2009-09-14, 14:28   #129
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly, wyobraź sobie, że przepsikuję palcem wskazującym Kciukiem nie próbowałam, znając mnie przy przepsikiwaniu kciukiem, wszystko wyleciałoby mi z rąk

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

ale ja przepsikujac nie mam nic w rekach- tzn atomek w lewej, flaszka stoi i naciskam kciukiem ale nie zginając go tylko siłą całego ramienia ()

co do wyobrazania- nie potrafię- ja mam za słabe palce chyba
Stary 2009-09-14, 14:42   #130
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Ja mam słabe nie tylko palce ale i nadgarstki. No i palce krótkie

Frank Zappa

Stary 2009-09-14, 14:49   #131
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ja mam słabe nie tylko palce ale i nadgarstki. No i palce krótkie
dlatego trzeba sie rzucac ciezarem całego ciałaa na atomizer

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 15:01   #132
KasiaxQ
Zakorzenienie

Proponuję obok instrukcji przepsikiwania umieścić zdjęcia naszych dłoni

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 00:47   #133
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Może polecimy sobie jakiś zestaw ćwiczeń na wzmocnienie paluszków?
moge polecic ale tylko na priv
ja pierwsze dwa zapodaje ze wskazujacego, kolejne w kciuka coby sie nie nadwyrezyc

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:06   #134
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Post Wspólne zakupy krok po kroku

Wątek zawierający informacje jak przygotować się do organizowania wspólnych zakupów, jak robić odlewki, jak pakować itd.

Proszę o PW osoby które mają już przygotowane wiadomości - będę otwierać wątek celem dodania nowych postów, po czym znów go zamykać.
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 22:09   #135
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Poczekaj aż Ci się trafią naprawdę duuuuże zakupy do rozpsikania. Wówczas człowiek musi nakopać swojej wyobraźni do tyłka i brać się do roboty wszystkimi palcami.
Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Limit 6 flakonów byłby jednocześnie ograniczeniem przed powierzaniem komuś dużych kwot pieniędzy. Ustalając limit pieniężny na powiedzmy 1000zł, ktoś zamówi 10 - 12 Aquolina do rozlewania, co wydaje mi się przedsięwzięciem ponad siły, a liczyć na czyjś zdrowy rozsądek, że nie weźmie na siebie więcej niż jest w stanie udźwignąć?
Limit 6 flakonów, których łączna wartość nie może przekroczyć np. 1000zł.

Kontrole są nierealne, chciałabym wierzyć że Wizażanki będą stosować się do regulaminu.

Wiem że każda z Was ma swój górny limit jaki jest w stanie rozlać, chciałabym jednak ustalić wspólnie jakąś górną granicę, aby uniknąć podobnych sytuacji jak ta która miała miejsce ostatnio, czyli powierzeniu ogromnych kwot jednej osobie i podejmowaniu się rozlewania zbyt dużej ilości flakonów.
Rozumiem powody, ale 1000 zł to, moim zdaniem za mało. Zakupy z Lucky to standardowo kwota 500$ plus 40$ wysyłka, co daje, według aktualnego kursu: 1620 zł. Nie wydaje mi się, żeby płacenie 40 dolarów za przesyłkę paczki za 333 dolary (bo tak wychodzi ten tysiąc w dolarach) spotkało się z wielkim entuzjazmem. Spójrzcie same - dziewczyny zbierają paczki po 500.

Inna sprawa - ostatnie moje zakupy na Lucky to było 12 czy 13 flaszek - łączna wartość 1500 dolarów plus 120$ przesyłka i powiem szczerze - to naprawdę wielkie przedsięwzięcie logistyczne.
I ja osobiście więcej się za coś takiego nie wezmę i nikomu innemu nie radzę. Szczególnie jeśli przepsikuje flaszki nie dla siebie.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-10-05 o 22:18
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 11:58   #136
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo mi się ten pomysł podoba...

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Rozumiem powody, ale 1000 zł to, moim zdaniem za mało. Zakupy z Lucky to standardowo kwota 500$ plus 40$ wysyłka, co daje, według aktualnego kursu: 1620 zł. Nie wydaje mi się, żeby płacenie 40 dolarów za przesyłkę paczki za 333 dolary (bo tak wychodzi ten tysiąc w dolarach) spotkało się z wielkim entuzjazmem. Spójrzcie same - dziewczyny zbierają paczki po 500.
Z tym też się zgadzam-czasami przecież sami prosimy o zakup jakiejś dodatkowej flaszki "przy okazji", albo zakupy rozmnażają się przez pączkowanie
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 12:35   #137
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Mam pewne przemyślenia odnośnie kosztów przesyłki doliczanych do kosztu flaszki rozbiórkowej.

Uważam, że kwota przesyłki (jeśli zakupy robione w Polsce) nie powinna być doliczana do kosztu flakonu. Powinno być tak, że każdy opłaca koszt przesyłki do siebie. Tak więc organizator płaci za przesyłkę flaszki do siebie, a osoby biorące udział w "rozbiórce" płacą za przesyłkę odlewek do siebie. Tak mi się wydaje fair.
Nie znajduję żadnego racjonalnego argumentu za tym aby osoby biorące udział składały się na przesyłkę do organizatora...

Może nie organizowałam wielu wspólnych zakupów, ale nigdy nie doliczałam kosztu przesyłki do mnie...

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 13:03   #138
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Mam pewne przemyślenia odnośnie kosztów przesyłki doliczanych do kosztu flaszki rozbiórkowej.

Uważam, że kwota przesyłki (jeśli zakupy robione w Polsce) nie powinna być doliczana do kosztu flakonu. Powinno być tak, że każdy opłaca koszt przesyłki do siebie. Tak więc organizator płaci za przesyłkę flaszki do siebie, a osoby biorące udział w "rozbiórce" płacą za przesyłkę odlewek do siebie. Tak mi się wydaje fair.
Nie znajduję żadnego racjonalnego argumentu za tym aby osoby biorące udział składały się na przesyłkę do organizatora...

Może nie organizowałam wielu wspólnych zakupów, ale nigdy nie doliczałam kosztu przesyłki do mnie...
galilu liczy sobie 35zł (kurier) nie wydaje mi się fair płacić samej za przesyłkę, bo nie jest ona tylko moja....

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 13:14   #139
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

35zł za przesyłkę w Polsce to przegięcie, więc ja bym się skupiła na standardowym i REALNYM koszcie przesyłki z Allegro czy perfumerii internetowych ~10zł (+/- parę zł - to w tym momencie nieważne ile dokładnie).

Zresztą w Galilu może ktoś kupić z Warszawy (w innym poście przyklejonym jest spis pomocnych duszyczek) i może wysłać za normalną kwotę.

EDIT:
Idąc twoim tropem rozumowania, organizatorka powinna się dokładać do wysyłki do osób biorących udział w zakupach.

Rozwiązanie:
Koszt wysyłki do organizatorki + koszt wysyłki zsumowany do uczestników + koszt flaszki dzielone przez liczbę uczestników wraz z organizatorką.

Albo : każdy płaci za przesyłkę do siebie

Wtedy będzie fair.

Edytowane przez Velvet Acid Kitty
Czas edycji: 2009-10-30 o 13:20

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 13:32   #140
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
35zł za przesyłkę w Polsce to przegięcie, więc ja bym się skupiła na standardowym i REALNYM koszcie przesyłki z Allegro czy perfumerii internetowych ~10zł (+/- parę zł - to w tym momencie nieważne ile dokładnie).

Zresztą w Galilu może ktoś kupić z Warszawy (w innym poście przyklejonym jest spis pomocnych duszyczek) i może wysłać za normalną kwotę.

EDIT:
Idąc twoim tropem rozumowania, organizatorka powinna się dokładać do wysyłki do osób biorących udział w zakupach.

Rozwiązanie:
Koszt wysyłki do organizatorki + koszt wysyłki zsumowany do uczestników + koszt flaszki dzielone przez liczbę uczestników wraz z organizatorką.

Albo : każdy płaci za przesyłkę do siebie

Wtedy będzie fair.
Nie wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem...
Idąc tym tropem, koszt przesyłki atomizerków również powinien zostać podzielony na wszystkich uczestników (np. w przypadku, kiedy organizatorka zamawia je wyłącznie na okazję danych zakupów)?
Moim zdaniem flakon + przesyłka ze sklepu = cena brutto flakonu
i dzieli się ją proporcjonalnie do zakupowanych mililitrów.
To jedynie dobra wola organizatorki, czy zechce ona wyłożyć ze swoich na przesyłkę.
Moim zdaniem wkład organizatorek w zakupy (zamawianie, przelewanie, pakowanie, rozsyłanie) jest na tyle duży, że nie wypada dokładać do tego kosztów wysyłki czy, nie daj Boże, odpowiedzialności za zaginięcie czy uszkodzenie flakonów podczas przesyłki....
Kiedy obciążymy, z regulaminu, organizatorki kosztami dostawy flakonów do niej, to ze wspólnych zakupów zrobi nam się sklep.

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2009-10-30 o 13:35
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 13:43   #141
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:

Nie rozumiem tego zupełnie. Czemu organizatorka ma płacić ze swojej kieszeni za przesyłkę flaszki do siebie? I tak bierze już na siebie odpowiedzialność, obowiązek i mnóstwo pracy nie zyskując na tym ani grosza. Oprócz tego ma jeszcze dopłacać za przesyłkę flaszki, która jest nie tylko jej? Podział kosztów przesyłki proporcjonalny do wielkości zamówienia jest moim zdaniem idealnym rozwiązaniem

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 13:45   #142
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego zupełnie. Czemu organizatorka ma płacić ze swojej kieszeni za przesyłkę flaszki do siebie? I tak bierze już na siebie odpowiedzialność, obowiązek i mnóstwo pracy nie zyskując na tym ani grosza. Oprócz tego ma jeszcze dopłacać za przesyłkę flaszki, która jest nie tylko jej? Podział kosztów przesyłki proporcjonalny do wielkości zamówienia jest moim zdaniem idealnym rozwiązaniem
może chodzi o to że zwykle organizatorka bierze flaszkę .

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:15   #143
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie rozumiem tego zupełnie. Czemu organizatorka ma płacić ze swojej kieszeni za przesyłkę flaszki do siebie? I tak bierze już na siebie odpowiedzialność, obowiązek i mnóstwo pracy nie zyskując na tym ani grosza. Oprócz tego ma jeszcze dopłacać za przesyłkę flaszki, która jest nie tylko jej?
Skoro flaszka nie jest jej (a mnie się wydaje, że jest, ale załóżmy że nie jest), to wszyscy powinni zapłacić po równo, nieprawdaż?
Bo teraz jest tak:
- organizatorka - koszt wysyłki do siebie
- uczestnicy - koszt wysyłki do organizatorki i do siebie

Skoro perfumy (płyn) są wspólne, to koszt wysyłki (zsumowany do organizatorki i uczestników) powinien być podzielony przez wszystkich.
Różnice będą niewielkie ale na korzyść uczestników, którzy i tak płacą za atomki, kopertę bąbelkową i wysyłkę do siebie...
Można i tak i alternatywnie - każdy płaci za wysyłkę do siebie.

Co do zysku za trud pracy to inne zagadnienie, ale jeśli w grę wchodzi jeden flakon to naprawdę zero problemu.
Skoro organizuję zakupy bo chcę perfumy taniej (bardziej się opłaca kupić 100ml i wziąć z tego 50ml niż kupić całe 50ml) to zysk i tak jest przecież . A nie oszukujmy się, przecież o to zwykle chodzi (oprócz perfum występujących tylko w poj. 100ml)

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Tak, o to mi też chodzi. Czasem ktoś bierze 20ml + f ze 100ml flakonu, ktoś inny z uczestników też bierze 20ml i musi dopłacać do atomka i jeszcze koszty wysyłki... Ja wiem, że life is brutal, ale trochu to jest nadużywane i po prostu chcę aby było jakoś fair.

Ja się czuję fair nie kasując osób biorących w zakupach, które ja organizuję, za przesyłkę do mnie.
Płacę więcej niż 6zł wtedy bo flakon jest cięższy niż atomek a flakon przecież zostaje u mnie.

Stary 2009-10-30, 14:24   #144
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro flaszka nie jest jej (a mnie się wydaje, że jest, ale załóżmy że nie jest), to wszyscy powinni zapłacić po równo, nieprawdaż?
Bo teraz jest tak:

Skoro perfumy (płyn) są wspólne, to koszt wysyłki (zsumowany do organizatorki i uczestników) powinien być podzielony przez wszystkich.
Różnice będą niewielkie ale na korzyść uczestników, którzy i tak płacą za atomki, kopertę bąbelkową i wysyłkę do siebie...

Co do zysku za trud pracy to inne zagadnienie, ale jeśli w grę wchodzi jeden flakon to naprawdę zero problemu.
Skoro organizuję zakupy bo chcę perfumy taniej (bardziej się opłaca kupić 100ml i wziąć z tego 50ml niż kupić całe 50ml) to zysk i tak jest przecież . A nie oszukujmy się, przecież o to zwykle chodzi (oprócz perfum występujących tylko w poj. 100ml)

Tak, o to mi też chodzi. Czasem ktoś bierze 20ml + f ze 100ml flakonu, ktoś inny z uczestników też bierze 20ml i musi dopłacać do atomka i jeszcze koszty wysyłki... Ja wiem, że life is brutal, ale trochu to jest nadużywane i po prostu chcę aby było jakoś fair.

Ja się czuję fair nie kasując osób biorących w zakupach, które ja organizuję, za przesyłkę do mnie.
Płacę więcej niż 6zł wtedy bo flakon jest cięższy niż atomek a flakon przecież zostaje u mnie.
Tak,Velvet ma całkowitą rację

Przecież organizatorka skoro już organizuje to chce(ze względu na możliwość posiadania flakonu taniej -bo wspólnie) a nie musi organizować ani wkładać pracy i obowiązku no przynajmniej jeżeli chodzi o zakup jednej czy dwóch flaszek.....

Edytowane przez skarbiatko
Czas edycji: 2009-10-30 o 14:29
skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:25   #145
aeronauta
Zakorzenienie

Ja uważam, że taki system, że cena przesyłki jest wliczana w cenę ml perfum jest fair. Przecież i tak to głównie organizatorka płaci za przesyłkę z racji tego, że zazwyczaj bierze najwięcej mililitrów (a jeśli nie to czemu miałaby sama płacić za przesyłkę, jeśli większość tych perfum jest nie dla niej?).

Edytowane przez aeronauta
Czas edycji: 2009-10-30 o 14:29
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:27   #146
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
nie wiem co ma jedno do drugiego

Cytat:
Bo teraz jest tak:
no dobra ale uczestnik płaci 1 czy 2zł tego kosztu wysyłki do organizatorki, naprawdę to taki majątek?

Cytat:
nie, nie zgodzę się
jeśli ktoś bierze odlewkę 5ml to koszt wysyłki do niego jest mniejszy niż do kogoś kto bierze 3 odlewki po 20ml, czemu mamy robić taki sam koszt dla wszystkich? czemu mamy te koszty dodac i podzielić na pół, zeby obie osoby zapłaciły tyle samo? bezsens

Cytat:
no dziwne by było, zeby organizatorka oprócz tego, ze pakuje i idzie na pocztę jeszcze płaciła za wysyłkę ;/

Cytat:
?

Cytat:
nie wiem co w tym jest nie fair, każdy zna sytuację przed zakupami a nie w trakcie
jesli chcę odlewkę to wiem, ze muszę zapłacić za perfumy, atom i wysyłkę. Nie żądam przecież, żeby mi organizatorka dała tomek gratis, bo ona bierze flaszkę a ja mam tylko odlewkę

Stary 2009-10-30, 14:46   #147
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
no dobra ale uczestnik płaci 1 czy 2zł tego kosztu wysyłki do organizatorki, naprawdę to taki majątek?
No trochę tak, ktoś bierze 5 ml i zamiast płacić np. 20zł a robi się z tego 30zł itp.

Cytat:
nie, nie zgodzę się
jeśli ktoś bierze odlewkę 5ml to koszt wysyłki do niego jest mniejszy niż do kogoś kto bierze 3 odlewki po 20ml, czemu mamy robić taki sam koszt dla wszystkich? czemu mamy te koszty dodac i podzielić na pół, zeby obie osoby zapłaciły tyle samo? bezsens
Błagam cię, nie pisz do mnie bezsens, to jest normalna matematyka, stosuję w pracy w podobnych przypadkach, a ty kwitujesz bezsens.
Naprawdę nie wiem co do mnie masz, ale nie podoba mi się, że tak się do mnie odnosisz.
3 odlewki z 10 flakonów zamówionych - to inna sprawa i na pewno da się rozwiązać tak aby nie było nadużyć, ale naprawdę przy jednym flakonie nikt nie bierze 3 odlewek i sprawa jest prosta.

Cytat:
no dziwne by było, zeby organizatorka oprócz tego, ze pakuje i idzie na pocztę jeszcze płaciła za wysyłkę ;/
Nic takiego nie napisałam, zrozum.

Cytat:
?
?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 15:44   #148
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
No trochę tak, ktoś bierze 5 ml i zamiast płacić np. 20zł a robi się z tego 30zł itp.
no trzeba się z tym liczyć
wiadomo, ze jak się bierze 5ml perfum po 1zł za ml to koszty dodatkowe będą wyższe od samych perfum, decyzja należy do kupującego

Cytat:
Błagam cię, nie pisz do mnie bezsens, to jest normalna matematyka, stosuję w pracy w podobnych przypadkach, a ty kwitujesz bezsens.
miałam na myśli to, że w tym przypadku takie postępowanie jest bezsadne i bezsensowne
o matematyka ma się nijak to do tego

Cytat:
Naprawdę nie wiem co do mnie masz, ale nie podoba mi się, że tak się do mnie odnosisz.
nic do ciebie nie mam, nie znam cie, nie wiem kim jestes
domyslam sie tylko, ze kolejną przewrazliwioną na swoim punkcie osobą

Cytat:
3 odlewki z 10 flakonów zamówionych - to inna sprawa i na pewno da się rozwiązać tak aby nie było nadużyć, ale naprawdę przy jednym flakonie nikt nie bierze 3 odlewek i sprawa jest prosta.
jest prosta dopóki ktoś nie robi problemów tam gdzie ich nie ma

Stary 2009-10-30, 16:57   #149
ATENA84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Ja uważam, że taki system, że cena przesyłki jest wliczana w cenę ml perfum jest fair. Przecież i tak to głównie organizatorka płaci za przesyłkę z racji tego, że zazwyczaj bierze najwięcej mililitrów (a jeśli nie to czemu miałaby sama płacić za przesyłkę, jeśli większość tych perfum jest nie dla niej?).

Zgadzam sie z Tobą w 100%

Jesli organizatorka miałaby płacić za przesyłkę do Niej to równie dobrze musielibyśmy jej odpalić dziłakę za tzw. koszty zdartych zelówek ( czas, zakupienia, zlicytowania flaszki, czas na przepsikiwanie, wypisywanie kopert, pojscie na poczte i tam też sie czeka, itp.)

Jest dobrze jak jest. Kto kupuje wiecej ten wieksze koszty ponosi zwiazane z dostarczeniem paczki do organizatorki.
ATENA84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:31   #150
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
nic do ciebie nie mam, nie znam cie, nie wiem kim jestes
domyslam sie tylko, ze kolejną przewrazliwioną na swoim punkcie osobą
Ok, dziękuję za wyjaśnienie.

----
Nie uważam, że mój pomysł jest idealny (bo różne są sytuacje; przy większej ilości flaszek się komplikuje), ale uważam, że jest wart zastanowienia.
Pewnie nie przejdzie, trudno.

W każdym razie jeśli jakaś organizatorka uważa, że zsumowanie kosztów wysyłek i podział przez liczbę uczestników jest sprawiedliwe (a moim zdaniem jest, co uzasadniłam w powyższych postach), to będzie fajnie jak zastosuje .

I chyba tyle.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości