Betterware - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 20:54   #121
MagdalenaB29
Raczkowanie

Dot.: Betterware

A ile kosztują te druki i reklamowki??
MagdalenaB29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:03   #122
iza70
Raczkowanie

GG do iza70

reklamówki 10 szt - 1,50 zł
bloczek zamówień klienta - 2,00 zł
Stary 2010-01-27, 21:11   #123
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez A_neska Pokaż wiadomość
No ... dużo pytań macie
Więc:
Seminatria odbywaja się w kilkunastu większych miastach Polski, są bezpłatne i dla każdego przedstawiciela. Odbywają się najczęściej koło godziny 17 - 18 i trwają jakieś 2 godz. Wtedy każdy uczestnik dostaje jeden nowy katalog, który tam jest oczywiście wcześniej omawiany.
Dzięki za wiadomość

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:27   #124
Tarquin
BAN stały

Co do terminu wydania nowego katalogu, to styczniowy był bodajże 14 grudnia, ale możliwe, że przez święta dali wcześniej.

Co do budowy grupy - nie wiem jak jest w Oriflame, ale w Betterware BARDZO opłaca się tą grupę budować. Teoretycznie, jeśli zaprosisz 3 osoby, które zaproszą 3 osoby a każda z nich zaprosi 3 osoby i każda z nich zrobi zamówienie za 100P to masz status lidera. Jeśli któraś z tych 3 zaproszonych osób też zrobi to 3x3x3, to masz Menadżera. Warto się wybrać na omówienie Planu Marketingowego (jeśli takie spotkanie jest gdzieś w okolicy), bo do mnie prostota i możliwości tego planu dotarły dopiero tam
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:35   #125
JennyAniolek
Zakorzenienie

Tarquin - w Oriflame jest bardzo podobnie

Pozwolę sobie wkleić tutaj Drogę do Sukcesu obu firm, żebyście zobaczyli różnice (oczywiście chodzi tu tylko o porównanie )

Poziomy w Betterware:
200 - 499 => 3%
500 - 1199 => 6%
1200 - 1999 => 9%
2000 - 3999 => 12% Starszy Przedstawiciel
4000 => 15% Lider
2000pp w Grupie Osobistej (GO) + 4000pp (1 Lider) => Menadżer
2000pp w GO + 2x 4000pp (2 Liderów) => Starszy Menadżer
2000pp w GO + 4x 4000pp (4 Liderów) => Dyrektor

Poziomy w Oriflame:
200 - 599pp => 3%
600 - 1199 => 6%
1200 - 2399 => 9%
2400 - 3999 => 12% => Lider / Młodszy Menadżer
4000 - 6599 => 15%
6600 - 9999 => 18%
10 000 => 21% => Starszy Menadżer
Jeśli w 8 z 17 katalogów powtórzy się poziom 21% zdobywamy tytuł Dyrektor Klubu Oriflame
4000pp w GO + 2x21% => Złoty Dyrektor

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2010-01-27 o 21:36
Stary 2010-01-28, 08:39   #126
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

A w Oriflame ile to 1pp bo w Better to 2 zł netto
A_neska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:57   #127
drotek
Raczkowanie

GG do drotek

Cytat:

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napis

A jesli chodzi o rozwijanie i budowanie własnej grupy to... każdy ma jakieś swoje metody - głównie te osoby, które już działały lub działają w mlm.
Ja osobiście uważam, że bardzo ważny jest sponsor. Samemu jest ciężko, ale z pomocą i wsparciem dużo można zrobić. Ja mam świetnego sponsora, który zawsze jest do mojej dyspozycji, który razem ze mną organizuje różnego rodzaju akcje promocyjne, rekrutacyjne.
Dlatego zajęłam się wyłącznie budowaniem własnej grupy. Nie będę oczywiście pisała tu cyferek, ile przedstawicieli w jakim okresie bo przecież nie o to chodzi. Cieszę się, że moja sponsorka wprowadziła mnie w ten biznes, ponieważ jest to dla mnie pierwszy mlm i działam w nim dopiero od 10 miesięcy. Byłam niestety "zielona"
Ale udało się i teraz ja organizuję spotkania, np. w przyszłym tygodniu będzie spotkanie w Bełchatowie - już się nie mogę doczekać

A jeśli chodzi o formę - to na początku spotykałam się z przedstawicielami i miałam oczywiście prezenter i katalog. Wyjaśniałam zasady współpracy, korzyści, zalety i realne zyski. Wychodzę z założenia, że należy mówić prawdę i to robię. Nie "ściemniam", że można zarobić tysiące od samego początku itp. - jejku ile ja się tego nasłuchałam jak wybierałam swój mlm.
Marketing sieciowy to specyficzny rodzaj pracy i należy do niego podejść z pełną świadomością, co z tego, że naopowiadam ludziom bajek, ile to mogą zarobić, jak wszystko "wyjdzie" już po pierwszym miesiącu. I co? Rozczarowanie!!

Teraz prowadzę już spotkania w większym gronie chętnych do współpracy i szczerze mówiąc, niczym się to nie różni od poprzednich spotkań. Tylko zamiast prezentera używam lapropa i rzutnika.

Powiem wszystkim niezdecydowanym, że naprawdę można się rozwinąć w tej firmie, ponieważ: po 1. firma ma jeszcze niewielu przedstawicieli, trzeci rok jest na polskim rynku; po 2. produkty są fajne i użyteczne i w przystępnych cenach; po 3. ... mogłabym wymieniać tego troche, ale nie będę was zanudzała bo i tak ten mój post jest chyba trochę za długi - przepraszam
hmm na początek to uważam że jesli ma Ktoś coś sensownego do przekazania to niech te posty będą długie Mam pytanie jak robisz prezentacje?? znaczy rozumiem rzutnik i laptop ale czy np masz w tej prezentacji oprócz tych najważniejszych rzeczy czyli planu marketingowego np jakies produkty które można dotknać obejrzec??powiem Ci ze mnie tym zainteresowałas bo pomimo ze jestem tez w firmie gdzie nie obejdzie się bez prezntacji(swiece,świeczn iki) na to w stosunku do beterka nie wpadłam

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez yls Pokaż wiadomość
zgadzam się miło się czyta, także bez skrępowania proszę pisać

na stronie Betterware pisze właśnie o prezenterze, ale piszę że: W DRUKU Zaktualizowana wersja prezentera - podstawowego narzędzia wykorzystywanego podczas spotkań. Został uzupełniony o kompletne informacje dotyczące Planu Marketingowego.
no to ten w ulotce akcesoria, to jest ten nowy, czy stary.. myli mnie to "w druku" i nie wiem czy zamówić..

wybaczcie ale co to jest ten prezenter??czy można go zamówić co zawiera??

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Odpowiadam:
niestety obecnie w sprzedaży jest jeszcze ten stary prezenter , tak jak napisali nowy jest w druku. Jak będzie dostępny to z pewnością przyślą maila z informacją.

A jesli chodzi o katalog 03/10 to będzie od dostępny koło 20 lutego - na pewno nie wcześniej. Poza tym wtedy powinna przyjść również informacja o seminariach Better, wprowadzających nowy katalog
Warto chodzią na takie seminaria, ponieważ obejrzenie nowych produktów w realu naprawdę dużo daje, poza tym przekazywanych jest wiele istotnych informacji dotyczacych danych produktów, a jako konsultanci powinniśmy znać asortyment, który oferujemy.
u mnie takich nie ma chyba ze sama zrobie a własnie można np kupic jakiś zestaw do prezentacji??

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
No ... dużo pytań macie
Więc:
Seminatria odbywaja się w kilkunastu większych miastach Polski, są bezpłatne i dla każdego przedstawiciela. Odbywają się najczęściej koło godziny 17 - 18 i trwają jakieś 2 godz. Wtedy każdy uczestnik dostaje jeden nowy katalog, który tam jest oczywiście wcześniej omawiany.

Jeśli chodzi o prezenter to jest on w formie kalendarza - takiego na biurko - z przekładanymi kartkami - i już

Zdjęcia materiałów pomocniczych postaram się zrobić i wrzucić

A co do maili od firmy - sprawdź najpierw w swoim profilu czy nie ma jakiejś literówki w adresie a jeśli nie, to trzeba sprawdzić u operatora - dostawcy internetu - czy wiadomości z ich adresu nie są automatycznie blokowane i odrzucane jako spam, bo tak sie już zdarzało - oni wysyłają jednocześnie do tysięcy osób.
jak ja lubie rzeczowe odpowiedzi a powiedz mi jeszce gdzie znajde terminy i miejsca szkolen??

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

to sie dopiero rozpisałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 13:33   #128
_Betterware_
BAN stały

Witam wszystkich uzależnionych od Betterware
Fajnie, że trafiłam na forum, na którym możemy wymieniać się swoimi spostrzeżeniami.
Ja w Betterware jestem od 06.2009. Budowę struktury zaczęłam jednak dopiero w grudniu. I powiem szczerze, że to naprawdę fajna sprawa.
Korzystając z okazji, zachęcam wszystkich zainteresowanych podjęciem pracy w Betterware (Warszawa i okolice) do kontaktu ze mną (betterware@home.pl)
Pozdrawiam forumowiczki oraz forumowiczów i życzę wielu sukcesów z Betterware

Edytowane przez _Betterware_
Czas edycji: 2010-01-28 o 13:54 Powód: zmiana
_Betterware_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:02   #129
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Drotek - ja prezenter kupiłam w firmie, w tej chwili jest aktualizowany więc chyba warto zaczekać.
Jeśli chodzi o prezentacje to zawsze mam jakieś produkty do pokazania i są to głównie te, których używałam lub znam opinie na ich temat - po aby "wiedzieć, o czym mówię". Produkty do tego sama kupiłam.
W Better są tzw. pakiety dla liderów - czyli jest to zestaw wszystkich nowych produktów, tych które wchodzą. Ale to dopiero dla liderów. Ja korzystam z osobiście zakupionych produktów, a to z tego powodu, że nie zawsze pasują mi nowości, tych produktów nie można zwrócić i sądzę, że mogłoby mi sporo zalegać a do tego nie chcę dopuścić.

Terminy i miejsca szkoleń zawsze przesyłane są do wszystkich przedstawicieli mailem - ale jak pisałam są w większych miastach. I to też jest, z tego co słyszałam, dla wielu problem, bo mieszkają dość daleko od tych miejsc.
No, ale jak to w życiu, na wszystko trzeba znaleźć rozwiązanie i ja np. swoim przedstawicielom, którzy nie mogą być na takim seminarium wysyłam opisane wszyskie nowości fajnie wymyśliłam??
Stary 2010-01-28, 15:16   #130
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
ja np. swoim przedstawicielom, którzy nie mogą być na takim seminarium wysyłam opisane wszyskie nowości fajnie wymyśliłam??
o no to pięknie
w MLM to jest super, że w interesie Sponsora jest pomoc ludziom z własnej grupy.
także i pieniądz i dobre kontakty międzyludzkie
Stary 2010-01-28, 17:27   #131
iza70
Raczkowanie

GG do iza70

w mojej grupie organizujemy spotkania domowe, z doświadczenia wiem, że lepiej się sprawdzają niz takie publiczne. Przedstawiciel zaprasza kilka osób, sponsor przywozi produkty i przedstawia firmę, jej plan marketingowy. Jest bardziej kameralnie, ale z reguły przynosi to lepsze efekty. Oczywiście takie większe też są organizowane, ale zazwyczaj raz czy dwa na katalog, na początku jego ważności.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 13:02   #132
_Betterware_
BAN stały

Ja dopiero przymierzam się do organizacji spotkań. Mnie również wydaje się, że takie kameralne spotkania są bardziej efektywne. I do tego mniej kosztowne. Ale też warto oczywiście raz na miesiąc (przy okazji nowego katalogu) zorganizować większe spotkanie.
Zamiast prezentera lepsze są chyba samodzielnie zrobione prezentacje (np. w PowerPoint).
_Betterware_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 19:27   #133
yls
Zadomowienie

GG do yls

A_neska - a jest szansa na kilka fotek takiego prezentera, który masz?
Stary 2010-01-29, 21:06   #134
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

yls - oczywiście - przyślę ci na priw prezentację jaką robię obecnie dla przyszłych przedstawicieli nie ma najmniejszego problemu.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

A jeśli chodzi o zdjęcia prezentera to niestety w chwili obecnej dysponuję tylko telefonem więc ... sorki, ale uzupełnię to w przyszłym tygodniu
Stary 2010-01-29, 21:31   #135
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Cytat:
yls - oczywiście - przyślę ci na priw prezentację jaką robię obecnie dla przyszłych przedstawicieli nie ma najmniejszego problemu.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

A jeśli chodzi o zdjęcia prezentera to niestety w chwili obecnej dysponuję tylko telefonem więc ... sorki, ale uzupełnię to w przyszłym tygodniu
Jeżeli nie jest to dla Ciebie problem to wyślij tą prezentacje również do mnie

PRAWKO ZDANE(20.01.10)!!!
xxxwitchyouxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 21:49   #136
iza70
Raczkowanie

GG do iza70

Właśnie wróciłam z prezentacji domowej. Prowadziłą je moja sponsorka Basia, lubię takie bo mozna bliżej sie poznac z nowymi osobami, no i na każdej czegoś nowego sie uczymy, każdy ma jakieś pomysły, propozycje.
Na prezentacjach używamy też planu marketingowego zwyczajnie wydrukowanego i każdemu nowemu przedstawicielowi daję taki, jest bardzo czytelny.Znajdziecie go na stronie Betterware po zalogowaniu w zakładce dukumenty lub tutaj http://iza☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠files.wordpress...rketingowy.pdf

Zapraszam osoby z Wrocławia i okolic na otwarte spotkanie, które odbędzie sie 03.02. 2010 r. Jesli jest ktoś chętny to proszę o kontakt na priv

Edytowane przez iza70
Czas edycji: 2010-01-29 o 21:56
iza70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 10:24   #137
fiorella22
Zadomowienie

czy mogę też poprosić tą prezentację??

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 11:39   #138
Ania1367
Rozeznanie

Jeśli można i nie jest to zbyt duży problem to ja także bym prosiła
arudzka@autograf.pl

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 14:15   #139
Ania1367
Rozeznanie

Akcja lojalnościowa luty

Ekskluzywny prezent dla Ciebie!
Złóż zamówienie w lutym za minimum 125P (ok.300 zł) a następnie w marcu również za minimum 125P a wraz z kwietniowym zamówieniem otrzymasz:
Bardzo elegancki
i niezbędny w każdej kuchni,
siedmioczęściowy komplet sztućców za jedyne 4,99 zł.
W skład zestawu (o wartości rynkowej ok.100 zł) wchodzą wykonane ze stali nierdzewnej oraz polipropylenu : chochla,cedzak, łyżka cedzakowa, łyżka, łyżka do makaronu, łopatka oraz stojak, dzięki któremu sztućce pięknie prezentują się w kuchni i zabierają niewiele miejsca!

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 14:32   #140
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Też dostałam tą wiadomość na maila Nagroda może być fajna

PRAWKO ZDANE(20.01.10)!!!
xxxwitchyouxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 16:53   #141
yls
Zadomowienie

GG do yls

a ja jak zwykle maila nie dostałam
zmieniłam sobie ustawienia na skrzynce, a i tak nie pomogło.. coś czuję ze nie jestem chyba na liście mailingowej, albo nie spełniam jakiś warunków.

W poniedziałek dzwonię do BOKu !
Stary 2010-01-31, 07:53   #142
STARLA77
BAN stały

zapraszam na forum!
http://forum.gazeta.pl/forum/f,95788...APRASZAM_.html
STARLA77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 20:20   #143
moya07
Zakorzenienie

Hm, czy jest ktoras z was(konsultantek) z Wrocławia?
Stary 2010-01-31, 21:32   #144
iza70
Raczkowanie

GG do iza70

Ja jestem z Wrocławia
Stary 2010-02-01, 08:15   #145
kasia ninka
Przyczajenie

GG do kasia ninka

ja również jestem z Wrocławia
kasia ninka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 08:52   #146
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Witam,
właśnie zobaczyłam, że jest już dostępny nowy prezenter PL-012 - cena 10 zł
Stary 2010-02-01, 09:18   #147
iza70
Raczkowanie

GG do iza70

No to trzeba sobie kupić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 09:48   #148
yls
Zadomowienie

GG do yls

oj zdecydowanie

Stary 2010-02-01, 10:15   #149
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
właśnie zobaczyłam, że jest już dostępny nowy prezenter PL-012 - cena 10 zł
Dzięki za info
To już wiem co zamówię

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Mam pytanie w sprawie 2 produktów (od klientki):

* nakładka na deskę do prasowania: czy ona ma jakieś ściągacze, jeśli jest deska mniejsza niż 120 cm ?

* jakiej wielkości są worki na chleb/bagietkę ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2010-02-01, 10:29   #150
Dorota99
Przyczajenie

A co to jest ten prezenter?
Dorota99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości