![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem-byłam- chce byc AU PAIR- nasze przygody- częsc II
wyszlo slonko
![]() ale wiatr ejst |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
cos chmury przyszly, wyglada jakby mialo padac
![]() umowilas sie gdzies na zewnatrz?
#123 |
Zakorzenienie
|
moniaaaaaaa86 cale szczescie ze nie musisz z nimi wiecej czasu spedzac, masakra.
Ja wam opowiem historie mojej koleżanki au pair, norweżki. Właśnie została wyrzucona z domu. Problem polegał na tym, że w jej wolne dni rodzice mieli do niej pretensje, że np nie wyniosła smieci, nie włozyła naczyc do zmywarki, że nie wychodzi na zewnatrz (!). Wg mnie dziewczyna odwalała kawał roboty z dziecmi, ale hostka zawsze cos do niej miała i wrzeszczała na nią, w koncu podczas jednej kłótni (przedwczoraj) kazała jej sie spakowac i wyniesc. Dobrze, że hostka innej au pair, zaproponowała ze ją przenocuje kilka dni. mówie Wam, masakra ta rodzina. Dzis ich spotkałam w parku z dziecmi, maksymalnie mili dla mnie...jak gdyby nigdy nic sie nie stało. wrr, niecierpie takich fałszywych ludzi
#124 |
Konto usunięte
|
kasia no w sumie tak :d chcielismy po parku pochodzic tu sa takie slicznie nie to co w PL
![]() ![]() musze dojechac na elephant&castle ![]() 3majcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Roux ale nieciekawa sprawa
![]() Moja najlepsza przyjaciolka tez miala taka nieciekawa przygode... pojechala do rodziny do Niemiec, 2 nauczycieli, mieli synka Johnatana chyba, 9 miesiecy. WIadomo dla dziecka to nowa osoba, plakalo, musialo sie przyzwyczaic. Pierwsze pare dni Ewela byla z nim na malym spacerku, dziennie moze z godzine, i to wszystko. Po tygodniu rodzce pojechali na caly dzien do innego miasta i ona zostala z malym. Maly plakal strasznie chyba z 3 godziny, a Ewela juz nie wiedziala co robic, i potem przyszla sasiadka po cos tam, zobaczyla co sie dzieje, a ze dziecko ja znalo to jakos udalo im sie go uspic. Gdy rodzice przyjechali, Ewela opowiedziala wszystko, ze maly plakal i nie chcial spac, no to... Oni powiedzieli, ze nie chca opiekunki przy ktorej placze ich dziecko i ze moze sie spakowac i jechac do domu, tak szybko jak sie da. Super ;/ Po tygodniu wrocila do Polski ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy sie przeprowadzac i hosci byli dzisiaj ogladac jeden domek. Wszystko fajnie, robia tam wlasnie remont wiec bedzie wszystko nowe. 3 pokoje, ogrod, wszystko super ale: ja niby pokoj bym miala na dole a oni i dzieci na gorze. Jest tam tylko jedna lazienka i to na gorze a ja co chwile chodze do wc ,chodze spac ok 23 wiec zawsze ide przed do wc i wogole czesto chodze, w nocy potrafie isc 2-3 razy. I co ja tak bede co chwila im chodzic w nocy do gory i spuszczac wode? Gdyby chociaz wc bylo na dole :/ do tego na dole jest salon i kuchnia wiec w weekend beda mi rano chalasowac bo to blisko kuchni i salonu gdzie oni zawsze siedza i sie co chwila kloca i pewnie dziaciaki wchodzic mi beda co chwila. jestem wsciekla ![]()
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jest, maluchy albo sie przyzwyczaja, albo nie. Np moj bobas od razu zaakceptował mnie, ale np inna au pair, z którą codziennie wlasciwie sie spotykam i bobas ją zna wlasciwie....ciagle reaguje placzem na nią. Wydaje mi sie, ze tak to jest, jak bobas sie przyzwyczai to sie przyzwyczai a jak nie to klapa- choc to drugie rzadko sie zdarza. a norweżka wraca do norwegii, i tak miala wracac za 3 tygodnie. ale to co przeszła to koszmar. oni wiecznie wrzeszczeli na nią bez powodu- i mowie obiektywnie, starałam sie zobaczyc czy to moze faktycznie jej wina, ale nie. francuzi. ....
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Dokladnie roux, kurcze, niektore rodzinki to niezle sa ;/ Nie wiadomo na kogo sie trafi.
Kasia co do wc to znam to bardzo dobrze, ja tez wiecznie siusiu chodze :/ Nawet nie wiem co Ci poradzic, bo wiem jak to jest glupio jak o 3 w nocy musisz isc na dol do wc;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||
Przyczajenie
|
A rodzina sama proponuje referencje czy trzeba o nie prosić? Dostajecie je dopiero jak znalazlyscie nowa rodzinke czy odrazu jak skaczycie prace u obecnej?
Cytat:
![]() Duzo musisz robić? Tylko opiekujesz sie dzieckiem czy może jeszcze jakies prace domowe musisz robić? Cytat:
![]() Niewiem czy we Francji sa takie sklepy ale u mnie w Angli jest ich sporo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We francji to chyba, ze w wiekszych miastach, w samym Paryzu jest dosłownie kilka polskich sklepów. Tu jeszcze polonia wbrew pozorom nie opanowała tak mocno rynku;D aczkolwiek, za niecale 2 tygodnie z nowinką narobimy bałaganu w Paryżewie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Kachaaa powiedz mi skąd znam tę dziewczynkę z Twojego ava
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
mycha, Kachaaa Ci nie powie, ona dejta teraz chyba maaa:P
btw, ja tez kojarze to dziewcze, ale nie wiem skad. NIe jakas gra albo bajka?
#134 |
Zakorzenienie
|
Wiem ,ze ona teraz na randce, ale pytam póki pamiętam
![]() No właśnie z jakiejś bajki, kurde jakieś "roboty i spółka" czy cuś. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
To chyba byly "potwory i spolka" cos mi sie tak kojarzy :P
W De jest prawie w kazdym miescie polski sklep, przynajmniej w mojej okolicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
COs Kachaaa dlugo na tej randce, widac udana ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- A z tym domem to raczej na 99% nie bedziemy tam mieszkac bo to kompletnie za daleko, musialabym 3 razy dziennie autobusami jezdzic :/
![]() |
#137 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tylko mala i naczynia do zmywarki wkladam i kwiaty podlewam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- kurcze slodziutki jest. godzine sie zegnalismy ![]() odprowadzil mnie i wogole. przytulanki itd ![]() zaje.biscie caluje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() on jak taka maskoteczka lubi sie przytulac kochany taki ![]() ehh zauroczylam sie i z wazjemnoscia ale kurcze ja wracac do PL musze ![]() ![]() plakac sie mi chce. a on taki kochany ehh dziewczynki nawet sie nie mylam tylko leze w lozeczku bo perfumy jego czuje ![]() ![]() ![]() kochany. jakie to zaj,biste uczucie znow czuc ze komus zalezy i chodzic na randki ![]() no i mi londynu troche pokazal ![]() i juz sie nie boje autobusami jezdzic ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
za pozno
![]() zakochalam sie chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Kasia zawsze mozesz zostać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluje i zycze powodzenia - oby wszystko nadal szło super ![]()
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
kurcze nie moge sie zostac kasia na studia musze wracac... ale dla niego bylabym w stanie nawet zwiazek na ogleglosc ciagnac choc mowilam ze nigdy w zyciu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
No wiec dlatego ja sie nie umawiam/ nie szukam chlopaka bo wiem ze chce wrocic do polski a mnie takie zwiazki dla zabawy/ na chwile nie bawia.
#144 |
Konto usunięte
|
e tam okaze sie na razie musze sie cieszyc tym co jest jakby cos mialo byc to sie jakos pociagnie to a jak nie to bede go wspominac milo chociaz, no trudno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jamam pytanie takie troche nie od rzeczy :P bo chcialabym pojechac turystyczne na pare dni np. do nowego yorku, zeby zobaczyc ogolnie jak tam ludzie zyja i w ogole, i zastanawiam sie, czy jesli bym np. chciala leciec z jakiejs tam agencji, ktora zapewnia samolot, 5 noclegow itd. musz enormalnie tez sie ubiegac o wize?
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Kachaaa zawsze mozesz byc w zawiazku na odległosc...:P akurat UK jest miejscem w ktore jest najwiecej lotów z polandii, najwiecej promocji i najtansze są, wiec...lucky u.
btw, po 1 randce mowisz juz, ze sie zakochalas?? ![]()
#147 |
Zadomowienie
|
ja jutro wyjezdzam wiec czas na krotkie podsumowanie
generalnie mysle,ze au-pair to jest loteria i jesli trafisz an dobra rodzine to bardzo dobrze,ale ejsli na zla...coz jakbym trafila na zla to bym chyba uciekla (i tak nawet radzilabym dziewczynom,oczywiscie po rozmowie z hostami). wyjazd oceniam na duzy plus,ale.... juz nigdy wiecej nie bede au-pair. Jednak aptrzac z perspektywy byla to dobra decyzja. Celem au-pair jest podskzolenie jezyka i pod tym wzgledem ardzo duzo mi ten wyjazd pomog. Co do mojej rodiznki trafilam an cudownych ludzi, niesamowicie otwarci i przyjazni, w pelni realizujacy zasade au-pair. do tej pory pamietam jak chlopiec nazwal mnie niania a host zaraz poprawil :"nie niania, a starsza siostra". host po mnie ejchal 2 h drogi do Nicei,a teraz odstawiaja mnie do mediolanu jak ajda na wakacje. Traktowali mnei an rowni z dziecmi, zabierali do kina,lunaparku, na wzystkie przyjecia z swoimi przyjaciolmi (chyba,ze szli jako para,bez dzieci). Jak uslsyzeli,ze moja kolezanka jest niedaleko to zaprosili ją do nas na noc. w weekendy pokazywali mi okolice (raz jedlismy restauracji nad brzeiem morza, noca w Marsyli- cudownie, gwiazdy, piekne miasto, pyszne jedzenie, bylo super). z prac domowych nakrywalam do stoluzem z dziecmi , kroilam warzywa,troche prasowalam i wieszalam pranie,wiec rzeczyiwscie sa to lekkie rpace domowe . Przy czym rozmowy z nimi,nie byly sztywne i wymuszone, a naprawde fajne i zabawne. Tak wiec mysle,ze wszytsko zalezy czy dobzre sie trafi- ja spotkalam niesamowitych ludzi. Jednakze minusem au-pair jest fakt,ze jaby tracisz swja prywatnosc, jesli mieszkasz z rodzina. Oczywiscie masz swoj pokoj itd ale uczestniczysz w codziennych zajeciach rodziny i jest to meczace.np wspomniane wyzej przyjecia byly dla mnie meczace mimz,e wszyscy byli mili. Czasami tez dzieci Cie nie sluchaja i szlag trafia ![]() ogolnie ciesze sie bo poznalam wspanialych lduzi, wspanialy region,ale juz 2 raz sie nie zdecyduje Edytowane przez milka8686 Czas edycji: 2009-08-16 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
myślę, Milka ze trafnie to wszystko podsumowałas..
![]()
#149 |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() moze powinnam dodac,ze dzieki au-pair mozna poznac tez swietne wspoltowarzyszki niedoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
hej hej ja dzisiaj padam. bylam z hostka i dziecmi w parku. masakra
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.