![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierścionek nie spodobał się narzeczonej - co teraz?
No i to jest już chyba koniec mojego związku. Jestem autentycznie załamany. Wziąłem ją dzisiaj do naszej ulubionej kawiarni. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy o pierdołach. Było bardzo miło. Później wziąłem ją na spacer w nasze ulubione miejsce, usiedliśmy na ławce i zacząłem poważną rozmowę. Powiedziałem jej jak się czuję, jak bardzo mnie zraniła. Powiedziałem, że jestem rozczarowany jej postawą i tym, że bardziej zależy jej na zdaniu koleżanki niż na naszym związku. No i powiedziałem, że lepiej będzie jak na razie zapomnimy o tych zaręczynach i żeby oddała mi pierścionek, skoro nie podoba się jej. A wtedy normalnie jakby diabeł w nią wstąpił. Zaczęła rzucać się do mnie i mówić, że mam w dupie ją i jej uczucia, że to ja ją krzywdzę, że widzi, że zmarnowała przy mnie najlepsze lata swojego życia i że jestem ostatnim chamem. I poszła. Nie pobiegłem za nią. Ale teraz jest mi tak źle, że normalnie nie mogę znaleźć sobie miejsca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Piotrek, nie martw się. Ona na Ciebie nie zasługuje. Przykro mi tylko, że tak się przy niej zmarnowałes. Ty, nie ona przy Tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myślę,że dobrze jej powiedziałeś. I zareagowała tak jak można było przypuszczać.Najlepiej nie odzywaj się teraz do niej jakiś czas i zobaczysz co się stanie. Jeśli naprawdę jej zależy, tylko chwilowo odbiło jej pod wpływem koleżanki,to doceni co straciła i odezwie się pierwsza. A myślę,że powinna docenić-taka terapia szokowa często skutkuje. Przecież byłeś zawsze za nią,na każde jej skinienie.Teraz to ona w końcu powinna coś wnieść do tego związku!Kto wie?Może ta sytuacja wyjdzie Wam na dobre? Tego Ci życzę z całego serducha ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Piotr jeszcze nic straconego, daj jej czas, narazie sie nie odzywaj choc wiem ze to baaardzo trudne (wiem bo sama mialam kryzys w zwiazku), dobrze zrobiles a jesli kocha Cie tak jak twierdzi to bedzie wszystko dobrze, naprawde!
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jego słowa: "kopnąłbym taką w d... ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
czytam ten watek i czytam i normalnie scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera :| tzn moze troche wyolbrzymiam, ale nienawidze materialistycznego podejscia w zadnej dziedzinie...
nie wiem, ale mi to by bylo dosc niezrecznie jakbym dostala cos potwornie drogie od mojego TZa wiedzac ze z kasa jest tak sobie. nawet wiedzac ze jest dobrze bym sie czula niezrecznie...
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Widze ze z EdziaO sie zgadzamy ![]() Edytowane przez olliczka Czas edycji: 2009-08-14 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
A mi wygląda na to, że panna weszła Piotrkowi na głowę, a gdy on bryknął to się baaaardzo zdziwiła. Ona chyba liczyła na to, że on z uśmiechem wymieni pierścionek na 3 x droższy. A tekst o marnowaniu życia itp. cuchnie mi jednak żalem, za umykającym niezaobrączkowanym obiektem
![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój stwierdził: jak nie to nie, niech spada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Śledzę ten wątek od jakiegoś czasu i z podziwu wyjść nie mogę jak czasami ludzie mogą być takimi materialistami
![]() Moim zdaniem bardzo dobrze postąpiłeś. Jeżeli chodzi tylko o kasę, to później doszłoby do tego, że zerwałaby zaręczyny bo masz zbyt tani samochód ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
co z akobieta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
cała sytuacja jest bardzo przykra... bo to powinny być dla Ciebie, dla Was radosne dni
![]() a ona wyraźnie mówiła tylko o cenie pierścionka!!! nic innego! nie wyżaliła się, że :słuchaj chodzi tak naprawdę o to że..." więc jest to pusta lala - przepraszam, że tak mówię co z tego że dobrze zarabia jak napisałeś, skoro wg niej powinna zyć na twój koszt?? jak można nie mówić o wspólnych wydatkach na mieszkanie - chyba że taki był układ od początku - ja zarabiam na mieszkanie, a z twójej pensji żyjemy na co dzien... pewnie chciała zyć na twój koszt i wydusić z ciebie jak najwięcej czy jakoś zareagowała na słowa, że zrobiła ci przykrość? mnie jest strasznie źle, kiedy mój TŻ powie mi że -nieświadomie bądź świadomie go zraniłam - bardzo mnie to boli i mam dola i chcę to jakoś naprawić i przeprosić - a ona nic - olewa to - dla niej liczą się tylko jej uczucia i to że jej ma być ZAWSZE dobrze, i ona ma się dobrze czuć... Gdzie w tym wszystkim ona mysli o Tobie-ja nie zauwazam ![]() ja bym odpuścila sobie - nie wyciagaj pierwszy ręki do niej, nie dzwoń, poczekaj... bo nie może być tak w związku że tylko jednej stronie zależy na pogodzeniu się, wyjaśnieniu problemów - przecież ona tak będzie zachowywać się zawsze! qytrzymasz w takiej relacji do końca zycia? przemyśl sobie wszystko jeszcze raz ale sam, poczekaj na to, by ona pokazała, że jej zalezy... wiem, że boli, że ją kochasz, ale uzyj wyobraźni, czy ci starczy tej miłości, jesli miałoby być tak zawsze ...bo cóż - ona mogła się zmienić w taką materialistke, jeśli wcześniej takich akcji nie było, albo własnie dobiero teraz pokazała jaka jest naprawdę pozdraiw i trzymam kciuki, by wszystko się skończyło najlepiej DLA CIEBIE, bo to twoje caaałe życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiscie wpolczuje bardzo , nieprzyjemna sytuacja, i tu wcale nie chodzi o pierscionek. Mi sie wydaje ze ona sie rozmyslila po prostu, nie jest pewna i wymysla . Tym bardziej ze jak piszesz wczesniej nie zachowywala sie nigdy materialistycznie. Musicie sobie porozmawiac konstruktywnie i szczerze. btw. moja kolezanka po 5 latach malzenstwa dotala w tym roku dopiero piekna zlota obraczke . Nie bylo ich stac w dzien slubu i mieli najtansze srebrne. Pierscionka zareczynowego w ogole nie dostala . Jak sie kocha to pierscionek, obraczka to tylko symbol i chociazby byl najtanszy jest i tak najdrozszy .
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem to ona jest tak rozkapryszona ze szkoda słów..szuka zaczepki zeby zerwać z Tobąi zeby wyszlo na to ze ona jest pokrzywdzona i tyle...
Ożenisz się z nia to zostawi Cie z byle powodu
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Pioter
![]() Ale mimo wszystko dobrze się stało, bo skoro zachowuje sie tak teraz - co potem? Jeśli chodzi o mieszkanie... Jestem pewna, że prędzej czy później odebrała by ci je, rozwód i takie tam sprawy. Był podobny przypadek w mojej rodzinie, więc wiem, jak to niefajnie wygląda ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2009-08-15 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Pierscionek śliczny
![]() szczerze nie rozumie zachowania ale czasem takie dziewczyny sie zdarzają. Wiesz jesli jestescie ze soba szczerzy to miala prawo powiedzec ze sie jej nie podoba ale zeby sie obrazac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w zyciu ktore chcesz z nia spedzic bedzie wiele takich "pierścionków" i co wtedy?moze byc ciezko czy jestes gotowy? sam sie zastanow i porozmawiaj szczerze.powodzenia:glasi u: Edytowane przez wiewka Czas edycji: 2009-08-15 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
No cóż najwidoczniej "narzeczonej" zależało najbardziej na pierścionku i pochwalenie się nim koleżankom.Nie dziwie ci się,że sprawiła ci przykrosc.Pierścionek ładny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Jak Cie bardzo kocha, to przemysli i przyjdzie prosic o wybaczenie jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Piotrek widać, że nie masz z kim pogadać ani nikt Ci nie doradza, nie podpowiada jak postępować. Dobrze, że wstąpiłeś tu, na wizaż, bo dziewczyny dobrze Ci mówią. Czasami trzeba posłuchać kogoś z boku, kto trzeźwo oceni sytuację. Miłość potrafi czasami zaślepić, coś mi się wydaje że z Twoją samooceną jest trochę nie w porządku. Wybaczyłeś jej zdradę, oświadczyłeś się jej i na dowód miłości kupiłeś pierścionek i jeszcze zadbałeś o wspólne mieszkanie. Wiesz - w dzisiejszych czasach to na prawdę rzadkość - z tego co piszesz jesteś porządnym gościem więc dlaczego dajesz sobą pomiatać? Nie znam Twojej dziewczyny i nie chcę pochopnie jej oceniać. Radzę się tylko zastanowić czy chcesz tak żyć? Nie podważam uczuć Twojej wybranki, ale czy osoba, która na prawdę kocha mogłaby powiedzieć, że pierścionek jest "za tani"? Kto tu ma czyjeś uczucia gdzieś?? Chyba raczej ona Twoje. Nie radzę Ci się do niej odzywać jako pierwszy, niech przemyśli swoje zachowanie, jeśli niczego jej to nie nauczy to szkoda tracić na nią więcej czasu, życie jest na to za krótkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiamy "koleżanki"
![]() ![]()
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
cóż dobrze, że teraz to wyszło niż po ślubie
a taka koleżankę to lepiej unikać zreszta fora czasami nie są lepsze od koleżanek, czasami zdarza się że jak ktoś ma inny gust to oczywiście życzliwych nie zabraknie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
żal mi cię bardzo i współczuję, ale też dobrze, że wyszło szydło z worka teraz, a nie po ślubie.. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Boshe co za pannica no..
![]() ![]() ja niezaleznie od tego czy bym dostała zwyczajny pierścionek nawet ze srebra to byłabym najszczęśliwsza na świecie.. pierścionek to tylko symbol, najwazniejsze jest pytanie, bo odpowiedź to taka deklaracja bycia razem ![]() teraz doczytałam ![]() ![]() Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-08-17 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
pioetrze nie bylam wstanie wczesniej napisać bo cala ta sytuacja wydala sie chora...
oczywiscie zgadzam sie z dziewczynami , co do piersionka to jest super - 100% w moim guscie. nie bede pisać ani oceniac twojej "narzeczonej" bo jej poprostu nie znam wiem jedno cokolwiek Ci nie napiszemy nie zmniejszy to Twoich uczuc do niej ani nie zmieni sytuacji. nam latwo pisać i doradzać bo do tej osoby nic nie czujemy..ile razy ja slyszalam od innych...zostaw go jest taki, sraki, owaki... gdyby mu zalezalo to to czy tamto. gdybym posluchala wówczas rzyczliwych - nie wiem co by bylo czy bylabym szczesliwsza itp...ale co wiem napewno jestesmy ze soba 8,5 roku od czerwca tego roku dopiero zareczeni z czego ogromnie sie ciesze i wiem że chce być z moim tż i tobie też życze by wszystko sie poukladalo tak jak ma być najlepiej ![]() tak naprawde każdy jest inny i moim zdaniem ludzie sie zmieniaja to Ty musisz być pewien że chcesz być z taka osoba ![]() życze sily i madrosci w podjeciu jakże trudnej decyzji
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję wam bardzo. Jesteście dla mnie naprawdę ogromnym wsparciem. Gdyby nie to forum i wasze rady, to pewnie dawno już bym do niej poleciał... A tak jakoś trzymam się. Chociaż łatwo nie jest. Mam chwile słabości. Już chyba setki razy chwytałem za telefon i chciałem do niej dzwonić. Ale zawsze w ostatniej chwili powstrzymywałem się. Z jej strony oczywiście jest cisza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może się nauczy że te Jej fochy nic nie pomogą! ale z tym pierścionkiem dała "popis" niesamowity, normalnie zero wychowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.