karboksyterapia - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-16, 16:43   #121
ooooliwkaaa
Przyczajenie

Dot.: karboksyterapia

A w jakim salonie robisz? Ciekawe jaki laser mają.

Ja płacę za laser 500zł za karbo wykupiłam za 1000zł 10zabiegów tak taniej było. Robi tym urządzeniem Carboxytcherapy (czy jakoś tak), a laser Alma
ooooliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 08:39   #122
fenra
BAN stały

Zabieg jest bardzo bezpieczny i mozna go stosować praktycznie u każdego. Sama się wybrałam bo nie chciałam iść na żaden inwazyjny zabieg a jednocześnie już widziałam,że skóra nie jest taka jak kilka lat temu.....
Jestem zadowolona bo efekt jest super. Chociaż oczywiście nie po jednym zabiegu ale po serii. W sieci jest wiele stron z instrukcją jak się do tego przygotować, na czym polega sam zabieg. <ciach>

Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Czas edycji: 2018-11-22 o 21:01
fenra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-20, 10:25   #123
ArturDent
BAN stały

Ja ostatnio sprawiłem dziewczynie pakiet 11 zabiegów (1 był gratis) w xxx we Wrocławiu, od dłuższego czasu narzekała na pojawiający się celulit i bliznę po nieudanej szczepionce, ogólnie jest już po paru zabiegach i jest wręcz zachwycona, niesamowite jak to na bliznę ładnie działa. Trochę to dla mnie czarna magia, ale akurat chyba godna zarekomendowania

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-08-18 o 08:43 Powód: reklama
ArturDent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 13:31   #124
nikita69
Przyczajenie

KARBOKSYTERAPIA - efekty

Witam, czy ktoś korzystał z zabiegów karboksyterapii? Wszędzie wychwalana. Ja póki co jestem po 4tym zabiegu, na głowę, twarz, brzuch pośladki i uda, ale efektów nie widać albo ja nie widzę. Podobno trzeba zrobić całą serię czyli ok 10. żeby był efekt, ale w sumie zaczynam się bać czy to kolejny bubel... Są tu jakieś osoby po serii zabiegów? Jak efekty?
nikita69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 14:38   #125
paukablond
Przyczajenie

Dot.: KARBOKSYTERAPIA - efekty

Ja chodzę od jakiegoś czasu na te zabiegi. U mnie efekty widoczne gołym okiem pojawiły się już po jakoś po 2/3 zabiegu. Celulit znika jak zaczarowany, i powoli pod koniec serii (zostały mi 2 zabiegi) widzę przy zakładaniu spodni że działa też zbawiennie na obwód ciała Problemem może być maszyna, albo poprostu niewprawny lekarz, bo jak mówię to działa świetnie na mnie Ja chodzę do xxxx, może spróbuj też tam.

Czas edycji: 2016-08-18 o 08:45 Powód: reklama
paukablond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 17:57   #126
nikita69
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paukablond Pokaż wiadomość
Ja chodzę od jakiegoś czasu na te zabiegi. U mnie efekty widoczne gołym okiem pojawiły się już po jakoś po 2/3 zabiegu. Celulit znika jak zaczarowany, i powoli pod koniec serii (zostały mi 2 zabiegi) widzę przy zakładaniu spodni że działa też zbawiennie na obwód ciała Problemem może być maszyna, albo poprostu niewprawny lekarz, bo jak mówię to działa świetnie na mnie Ja chodzę do xxx, może spróbuj też tam.
Dzięki, ale przecież nie będę jeździć na karbo do Wrocławia. Jeszcze nie jestem tak zdesperowana Poza tym wolałabym bez wskazywania konkretnych gabinetów, bo zajeżdża to reklamą i tym bardziej zniechęca do pojawienia się w takim miejscu. Bo jeśli salon musi się reklamować w taki sposób tzn. że nie ma zbyt wielu klientów. A to oczywiście też o czymś świadczy. Maszynę mam chyba najlepszą w Polsce, dwutlenek węgla medyczny, o najwyższym stopniu czystości, wszystkie parametry są zgodne bo obserwuję maszynę i wiem "o co kaman" Pytanie takie padło ponieważ zawsze każą czekać np. do 10 zabiegów a jak nie będzie efektów to co...słowo "przykro mi" nie wystarczy, bo pieniędzy nikt mi nie zwróci... dlatego pytam czy warto

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-08-18 o 12:38 Powód: Reklama w cytacie.
Stary 2016-08-10, 13:11   #127
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez nikita69 Pokaż wiadomość
Witam, czy ktoś korzystał z zabiegów karboksyterapii? Wszędzie wychwalana. Ja póki co jestem po 4tym zabiegu, na głowę, twarz, brzuch pośladki i uda, ale efektów nie widać albo ja nie widzę. Podobno trzeba zrobić całą serię czyli ok 10. żeby był efekt, ale w sumie zaczynam się bać czy to kolejny bubel... Są tu jakieś osoby po serii zabiegów? Jak efekty?
Ja jestem po 7 zabiegach na brzuch, rozstępy po ciążach i już skończyłam w zasadzie. Efekty są widoczne i to bardzo, kiedyś chodziłam po plaży tylko w tankini, a w tym roku opalałam się topless. Nie biorę kolejnych trzech zabiegów, bo więcj to nic nie zmieni, teraz może zrobię jakieś na ujędrnienie i kolagen.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 15:06   #128
Beataa94
Przyczajenie

Witam Was ponownie
Jestem już po 8 zabiegach Zostały mi jeszcze 2, ale wytrzymam,bo warto Miałam miesiąc przerwy przez wyjazd i szczerze obawiałam się, że będą tego konsekwencje;/ Jednakże moje rozstępy przez ten miesiąc dalej się regenerowały Kosmetyczka jak mnie zobaczyła po przerwie , oniemiała Jestem mega zachwycona Wcześniej płakałam z rozpaczy ,a teraz płaczę ze szczęscia Poleciłam karbo kilku moim koleżankom Mam nadzieję, że im także pomoże Żałuję tylko , że nie zrobiłam zdjęc przed jak i po każdym zabiegu;/

Edytowane przez Beataa94
Czas edycji: 2016-08-10 o 15:07
Beataa94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 15:57   #129
nikita69
Przyczajenie

No to super, że Wam pomogło. Na różne problemy może różnie działać. Podobno dobry jest też na trądzik, worki pod oczami, wypadanie włosów.
Ja na skalp robię właśnie z powodu problemów z przerzedzeniem czupryny, na twarz ze wzgl na dotlenienie bo mam mega suchą skórę i przez to już widoczne gołym okiem zmarszczki mimo młodego wieku, a na uda - na cellulit. Ale po 4 zabiegach taki sam popcorn na nogach Zastanawiam się tylko czy to najlepsze zabiegi na te problemy. No nic, pozostaje mi zaryzykować
Stary 2016-08-11, 06:51   #130
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
No to super, że Wam pomogło. Na różne problemy może różnie działać. Podobno dobry jest też na trądzik, worki pod oczami, wypadanie włosów.
Ja na skalp robię właśnie z powodu problemów z przerzedzeniem czupryny, na twarz ze wzgl na dotlenienie bo mam mega suchą skórę i przez to już widoczne gołym okiem zmarszczki mimo młodego wieku, a na uda - na cellulit. Ale po 4 zabiegach taki sam popcorn na nogach Zastanawiam się tylko czy to najlepsze zabiegi na te problemy. No nic, pozostaje mi zaryzykować
Ja na przełomie maja-czerwca miałam 10 zabiegów na szyję i dekolt oraz 10 zabiegów na skórę głowy. Jeśli chodzi o szyję i dekolt jestem bardzo zadowolona. Do tego stopnia, że wykupiłam karnet na 10 zabiegów na brzuch i uda i 6 zabiegów na worki pod oczami. Zaczynam od października. Jeśli chodzi o włosy to tu się rozczarowałam, minęło już sporo czasu a jakiejś szczególnej poprawy nie zauważyłam, ale to pewnie mimo wszystko zależy od tego co jest przyczyną wypadania. Nie wykluczam jednak, że w przyszłym roku pokuszę się jeszcze raz zrobić na włosy.

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 16:28   #131
agatag76
Przyczajenie

Bezbolesny? Miałam robiony na brzuch i myślałam, że umrę z bólu
agatag76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-12, 00:32   #132
nikita69
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MM-1968 Pokaż wiadomość
Ja na przełomie maja-czerwca miałam 10 zabiegów na szyję i dekolt oraz 10 zabiegów na skórę głowy. Jeśli chodzi o szyję i dekolt jestem bardzo zadowolona. Do tego stopnia, że wykupiłam karnet na 10 zabiegów na brzuch i uda i 6 zabiegów na worki pod oczami. Zaczynam od października. Jeśli chodzi o włosy to tu się rozczarowałam, minęło już sporo czasu a jakiejś szczególnej poprawy nie zauważyłam, ale to pewnie mimo wszystko zależy od tego co jest przyczyną wypadania. Nie wykluczam jednak, że w przyszłym roku pokuszę się jeszcze raz zrobić na włosy.
A jeśli mogę zapytać to jaki miałaś problem na szyi i dekolcie?
A ja najbardziej właśnie liczyłam/liczę na zabiegi na skórę głowy, ale też się nad tym zastanawiałam, zależy gdzie przyczyna, jeśli w hormonach to karbo nic nie pomoże
Stary 2016-08-12, 06:37   #133
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
A jeśli mogę zapytać to jaki miałaś problem na szyi i dekolcie?
A ja najbardziej właśnie liczyłam/liczę na zabiegi na skórę głowy, ale też się nad tym zastanawiałam, zależy gdzie przyczyna, jeśli w hormonach to karbo nic nie pomoże
Zmarszczki i początki wiotczenia skóry.

- ,

Stary 2016-08-12, 08:49   #134
Beataa94
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agatag76 Pokaż wiadomość
Bezbolesny? Miałam robiony na brzuch i myślałam, że umrę z bólu
To chyba zależny od dnia i dawki . U mnie czasami bolało i potrzebowałam przerwy, a innym razem praktycznie nic nie czułam
Stary 2016-08-12, 15:12   #135
AbigailLKosmetolog
Raczkowanie

Cytat:
Ja testowałam karboksyterapię na swoich udach i brzuchu mojego męża. Z pewnością są to zabiegi, których trzeba zrobić serię,aby mieć dobry efekt. Mi ciężko było zniosić sam zabieg, ale widziałam różnicę. A mój mąż twierdzi, że to najlepszy zabieg jaki robiliśmy na brzuch ( a było już tego sporo ).
AbigailLKosmetolog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-19, 13:54   #136
agatag76
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Beataa94 Pokaż wiadomość
To chyba zależny od dnia i dawki . U mnie czasami bolało i potrzebowałam przerwy, a innym razem praktycznie nic nie czułam
Być może. I pewnie też zależy jaka partia ciała. Ja robię brzuch i podbródek. To drugie zdecydowanie bardziej boli
agatag76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 06:46   #137
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatag76 Pokaż wiadomość
Być może. I pewnie też zależy jaka partia ciała. Ja robię brzuch i podbródek. To drugie zdecydowanie bardziej boli
Najbardziej boli skóra głowy, brzuch dopiero będę robiła. Z tego co u siebie zaobserwowałam, to tez cykl miesięczny ma znaczenie, w drugiej połowie jestem bardziej wrażliwa na ból.

- ,

Stary 2016-08-24, 10:04   #138
subotka
Przyczajenie

ja właśnie zakończyłam serię 10 zabiegów na uda. efekty zaczeły byc widoczne po 6 zabiegu i wciąż się poprawiają. moja kosmetyczka mówi że pełen efekt będzie widoczny po 3-4 tygodniach od zakończenia serii i wtedy mam się jej pokazac i zdecydujemy czy jeszcze trzeba cos dobrac czy może ze 2-3 zabiegi bańką zrobic.zpbaczymy.... Miałam celulit 2-go stopnia, tzn widoczny gołym okiem, masywne uda a teraz jest super różnica! Jeszcze trochę mi zostało z przodu w środkowej i wewnetrznej części uda tam gdzie najwięcej tłuszczu ale w końcu pojawia mi się przerwa miedzy udami- bo ten zabieg zmniejsza również obwód.
subotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-15, 07:02   #139
Beataa94
Przyczajenie

Cool Dot.: karboksyterapia

Musiałam do Was zawitać i się pochwalić, aż płakać mi się chce ze szczęścia. Jestem już po 10 zabiegach na piersi wykonanych urządzeniem Carboxytherapy Dual MC2™. Rozstępy które strasznie rzucały się w oczy praktycznie zniknęły. Pozostały mi lekko widoczne te,które powstały mi w wieku dojrzewania. Akurat za rok wychodzę za mąż i będę mogła kupić wymarzoną suknie z odkrytym dekoltem Z tego co wiem, to skóra na piersiach będzie się jeszcze regenerować. Kosmetyczka mówiła, że dobrze jest robić zabiegi przypominające, gdyż komórki mają zdolność zapamiętywania. Życzę Wam, żebyście i Wy były zadowolone z efektów karbo Pozdrawiam
Stary 2016-09-22, 10:14   #140
Ryska23
Przyczajenie

Dziewczyny, mam do wykorzystania voucher na bezpłatny zabieg karboksyterapii . Trafiłam na info, że karboksyterpia działa wyszczuplająco (http://www.fit-pro.pl/jakie-kuracje-...kosmetycznych/ ), Czy ktoś może to potwierdzić?
Ryska23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-07, 10:09   #141
cytryna_25
Przyczajenie

Witam. Jestem nowa na wizażu. Mimo dość młodego wieku (22l) moja skóra pod oczami jest wiotka, cieniutka i często podpuchnięta. Czasami wydaję mi się że mam worki a czasami wręcz doły odcinające powiekę dolną od policzków. Chciałam zdecydować się na karboksyterapię. Czy ktoś może mi doradzić? Pani kosmetolog zapewniała że 5 zabiegów na pewno wystarczy. Czy nie będę musiała co chwilę latać na zabiegi przypominające? A może jakiś inny zabieg ?
Dołączm zdjęcie moich nieszczęsnych oczu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oczyyy3.jpg (153,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oczyy2.jpg (145,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_oczyy.jpg (19,5 KB, 40 załadowań)
cytryna_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-08, 07:58   #142
Beataa94
Przyczajenie

Osobiście nie miałam karbo na worki,ale moja znajoma miała. Musze przyznać, ze pięknie teraz wygląda. Nie wiem jak u niej z zabiegami przypominającymi.Zapytam się jej i jak będę coś wiedziała to dam znać.
Stary 2017-02-09, 12:42   #143
Paulina_beauty
BAN stały

Zabiegi CARBOXYTHERAPY™ są jedną z nielicznych metod likwidacji cieni pod oczami. Badania naukowe potwierdzają wysoką skuteczność metody już po 5 zabiegach.
W wyniku aktywacji czynnika wzrostu naczyń VEGF dochodzi do wytworzenia sieci nowych, elastycznych kapilar, dzięki czemu mikrokrążenie zostaje przywrócone. Przepływ tkankowy zostaje zwiększony, a cienie pod oczami ulegają redukcji.
xxxx

Cytat:
Napisane przez cytryna_25 Pokaż wiadomość
Witam. Jestem nowa na wizażu. Mimo dość młodego wieku (22l) moja skóra pod oczami jest wiotka, cieniutka i często podpuchnięta. Czasami wydaję mi się że mam worki a czasami wręcz doły odcinające powiekę dolną od policzków. Chciałam zdecydować się na karboksyterapię. Czy ktoś może mi doradzić? Pani kosmetolog zapewniała że 5 zabiegów na pewno wystarczy. Czy nie będę musiała co chwilę latać na zabiegi przypominające? A może jakiś inny zabieg ?
Dołączm zdjęcie moich nieszczęsnych oczu

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

tak, karboksyterapia działa na tkankę tłuszczową

Cytat:
Napisane przez Ryska23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do wykorzystania voucher na bezpłatny zabieg karboksyterapii . Trafiłam na info, że karboksyterpia działa wyszczuplająco (http://www.fit-pro.pl/jakie-kuracje-...kosmetycznych/ ), Czy ktoś może to potwierdzić?

Czas edycji: 2017-02-09 o 15:45 Powód: reklama
Paulina_beauty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-11, 17:18   #144
cytryna_25
Przyczajenie

Beataa94 super czekam na info

Edytowane przez cytryna_25
Czas edycji: 2017-02-11 o 17:20
cytryna_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-13, 11:54   #145
korneliapilacka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Paulina_beauty Pokaż wiadomość
Zabiegi CARBOXYTHERAPY™ są jedną z nielicznych metod likwidacji cieni pod oczami. Badania naukowe potwierdzają wysoką skuteczność metody już po 5 zabiegach.
W wyniku aktywacji czynnika wzrostu naczyń VEGF dochodzi do wytworzenia sieci nowych, elastycznych kapilar, dzięki czemu mikrokrążenie zostaje przywrócone. Przepływ tkankowy zostaje zwiększony, a cienie pod oczami ulegają redukcji.
xxxx

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

tak, karboksyterapia działa na tkankę tłuszczową
Paulina_beauty próbowałaś kiedyś karboksyterapii? Jak Twoje odczucia po zabiegu?
korneliapilacka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-12, 15:30   #146
kala__20
Wtajemniczenie

dziewczyny a co jest lepsze - karboksyterapia czy kriolipoliza? Zastanawiam się który z tych zabiegów wybrać
Stary 2017-04-13, 20:30   #147
JoasiaHa
Raczkowanie

Zależy od celu, każde jest od czego innego. Schudnięcie? Boczki? Pomarańczowa skórka?
JoasiaHa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-21, 09:03   #148
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoli77 Pokaż wiadomość
ja polecam karboksyterapie, efekty u mnie są super - robiłam zabieg w Toruniu - http://www.pcme.pl/karboksyterapia-medycyna-estetyczna/
Polecasz karboksyterapię czy reklamujesz gabinet kosmetyczny?

- ,

Stary 2017-04-26, 22:07   #149
imperialia
Przyczajenie

jestem po 3m zabiegu, zamowilam 5.
robie na dlonie i szyje, ale gazu wystarcza tez na inne okolice wiec dolozylam sobie posladki i gorna czesc ud w ramach tej samej ceny.
moj problem to bardzo szortska i wiotka skora na dloniach czerwone dlonie po odmrozeniu. szyja mi sie troche marszczy, skora jest troche wiotka. na dloniach po 3m zabiegu jest bardzo duza roznica- mam gladkie dlonie i skora mi sie przykleila do reszty. problem jest tylko taki ze zabieg jest bardzo bolesny, mozna wrecz chodzic po scianach- uczucie jest jakby byl atak dny moczanowej na dloniach lub bol reumatologiczny ( oba ataki przezylam i tak je wlasnie pamietam). bol trwa kilka sekund jeszcze po wstrzyknieciu gazu.
Na szyji tak nie boli ale tez az tak spektakularnych efektow nie widze- wydaje mi sie ze jest odrobine lepiej ale nie jest to wielka zmiana. dlonie za to wygladaja rewelacyjnie- nie tylko ja to widze - moja mama ( ktora jest przeciwna zabiegom estetycznym) przyznala ze nie ma porownania do tego jak te dlonie wygladaly wczesniej. przede wszystkim nie sa juz czerwone i skora sie wygladzila jakies 10 lat mlodsze dlonie mam po 3ch zabiegach ( bo serio moje dlonie wygladaly na dlonie starszej osoby). robie fotki dloni- po 5tym zabiegu moge Ci wyslac na priv do porownania.
imperialia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 21:11   #150
beata4367
Przyczajenie

Ja robiłam karboksyterapię na nogi i pośladki xxx w Krakowie. Trochę się bałam zabiegu, ale pani która mi wykonywała, wszystko super mi wytłumaczyła na czym zabieg polega, i szczerze doradziła jak najlepiej było by to u mnie zrobić i zwalczyć mój cellulit. Sam zabieg był ok, czasem troszkę bolało ale wszystko można wytrzymać. Najważniejsze dla mnie i tak jest to że widzę efekty i jestem zadowolona. Zrobiłam 11 zabiegów co tydzień, teraz będę robiła zabiegi raz na parę miesięcy żeby nie stracić efektu.
Polecam karboksyterapię xxx

Czas edycji: 2017-06-13 o 12:43 Powód: reklama
beata4367 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości