Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-14, 10:48   #121
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
burn-it-up
szorty nie maja zadnej gumki, nogawka jest luzna ale przylega do ciala
I tak powinno być.Ja ostatnio musiałam się pozbyć 3 nowych nabytkóq z powodu tej koszmarnej gumy w nogawkach
Stary 2009-08-14, 11:14   #122
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
I tak powinno być.Ja ostatnio musiałam się pozbyć 3 nowych nabytkóq z powodu tej koszmarnej gumy w nogawkach
uu a to czemu ? wbijała siew ciało czy co ? Do fifi to są szorto-stringi wiec pół tyłka ma się na wierzchu :P Ale są świetne
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 12:23   #123
201701300931
Konto usunięte

Pierwszy zakup za mną Czarny Panache Superbra Harmony (czy jaka tam jest kolejność). Pani mi nie chciała uwierzyć, że miseczka C jest za mała, ale po przymierzeniu jednego z C od razu zaczęła znosić D

Teraz chomikujemy pieniążki i odwiedzamy OnlyHer
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 12:45   #124
Julkakulkaa
Rozeznanie

Dziewczyny, bardzo dziękuję za opinie Teraz mam dylemat - czy wymienić Effuniaka czy go zwrócić. Ten za mały spłaszczał mi biust, nic z nim nie robił, jakoś tak... czułam się w nim jak w starym, niedopasowanym staniku (oprócz obwodu). I nie robi mi żadnej dolinki, niczego w tym stylu. Wolałabym Magnolię
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 12:59   #125
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Mam oba z wymienionych (Magnolia i Effuniak) i powiem tak: Magnolia jest świetna na codzień, na lato, bo jest naprawdę mało zabudowana, cieniutka i kusząca przyzroczystościami. Effuniak jest genialny do dekoltów (w dobrym rozmiarze na pewno zrobi dolinkę) oba bardzo lubię
Stary 2009-08-14, 13:40   #126
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Mam oba z wymienionych (Magnolia i Effuniak) i powiem tak: Magnolia jest świetna na codzień, na lato, bo jest naprawdę mało zabudowana, cieniutka i kusząca przyzroczystościami. Effuniak jest genialny do dekoltów (w dobrym rozmiarze na pewno zrobi dolinkę) oba bardzo lubię
a co powiesz o ściśliwości Magnoli?
Naprawdę trzeba brać większy obwód? Ja mam 63/64

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 13:50   #127
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Mam 64-65 i chodzę na pierwszej haftce. Na drugiej już jest mi niekomfortowo, więc na Twoim miejscu też wzięłabym 65. W moim przypadku, przy 90 w biuście 65G jest ok, choć mogłabym mieć pół rozmiaru większe miski.
Stary 2009-08-14, 14:14   #128
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Póki co i tak nie ma żadnego Effuniaka 70DD więc nie mam się co martwić Odeślę go, i jak pojawi się dostawa to mam sobie zaklepać 70DD, tak? Nie ma tak że jak wymiana to bez zaklepywania? Magnolia mi się też marzy, wiem że będzie dobrze leżeć A miski jak wypadają? Mniejsze jak we Flamenco?
Stary 2009-08-14, 15:03   #129
xxxmadeleine
Raczkowanie

postanowiłam się zmierzyć
pod biustem - 72
w biuście - 83

czyli wychodzi mi 65C?

nie wiem czy dobrze to zrobiłam
jestem ogólnie w szoku bo noszę 80A
i zawsze uważałam się za bezbiuście totalne
xxxmadeleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 15:05   #130
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Myślę, że trzeba zaklepać. 70DD powinno być dobre.
Nie umiem porównać Magnolii z Flamenco, ponieważ nie miałam styczności z tym drugim są dosyć małe. Myślę, że możesz brać miskę większą niż wynika z kalkulatora Mileny.

madeleine- zabiłaś mnie 80A?! Skąd Ci się wzięło to 80? Serio pytam
Twój tabelkowy rozmiar to 30(65)C. Spróbuj również 30(65)D. Zakładaj je zgodnie z tą instrukcją: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
Literka C czy D na metce stanika nie oznacza dużego biustu. Np. 80C ma dużo większą miskę, niż 65C. Tak wygląda ten rozmiar: http://balkonetka.pl/katalog/size/30c
Gdybyś miała jakieś pytania- śmiało!

Edytowane przez vielleicht
Czas edycji: 2009-08-14 o 15:13 Powód: dopisek
vielleicht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 16:14   #131
inc0rrect
Zakorzenienie

vielleicht - dzięki ;]

tak szczerze to ten biustonosz mi sie najbardziej podoba (moj fason ) LEMON SORBET 529 PUSH-UP - szkoda że nie ma mojego rozmiaru, moze ktos ma do sprzedania ?

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2009-08-14 o 16:16
Stary 2009-08-14, 16:51   #132
luizka__
Rozeznanie

Dziewczyny, słyszałyście coś o sklepie bradea? ma on bardzo fajną ofertę dla mało i średniobiuściastych. duży wybór staników w rzadkich rozmiarach 65B/C: Pour Moi, Gossard w cenach 89-109 PLN. W ofercie sklepu tylko małe obwody od 60 do 70.

Wiecie czy ten stanik to multiway? http://www.bradea.pl/biustonosze/biu...oost_turkusowy
Stary 2009-08-14, 18:06   #133
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że trzeba zaklepać. 70DD powinno być dobre.
Nie umiem porównać Magnolii z Flamenco, ponieważ nie miałam styczności z tym drugim są dosyć małe. Myślę, że możesz brać miskę większą niż wynika z kalkulatora Mileny.
Dziękuję za rady Flamenco wzięłam dwie miski większego

Luizko - niezły sklep, mają ciekawą ofertę dla małobiuściastych

Edytowane przez Julkakulkaa
Czas edycji: 2009-08-14 o 18:07
Stary 2009-08-14, 19:03   #134
simeri
Wtajemniczenie

zapisałam się na Romanticę 65C ktoś jeszcze jest chętny? bo potrzebne są jeszcze 3 osoby, żeby go w ogóle uszyli
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 19:18   #135
Yattamanka
Zakorzenienie

To jest jakaś ściem a z ta waszą teorią wymiarów.. wg waszych wyliczeń powinnam miec rozmiar 65 B. Poszłam do sklepu i tylko mi głupio było bo się upierałam, że taki właśnie mam ajak przymierzylam okazało sie ze miseczki sa za duze :|
Yattamanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-14, 19:18   #136
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, słyszałyście coś o sklepie bradea? ma on bardzo fajną ofertę dla mało i średniobiuściastych. duży wybór staników w rzadkich rozmiarach 65B/C: Pour Moi, Gossard w cenach 89-109 PLN. W ofercie sklepu tylko małe obwody od 60 do 70.

Wiecie czy ten stanik to multiway? http://www.bradea.pl/biustonosze/biu...oost_turkusowy

ladny stanik, ja tez sobie kupilam stanik z tej stronki, bardzo fajna
a co najwazniejsze - przesylka gratis wiec te staniki mimo że niektore modele drozsze niz na innych stronach w gruncie rzeczy tak zle nie wychodza

-------------------------------------------

a ja mam problem bo jednak spodobal mi sie flameco
normalnie mam rozmiar 60D albo 60DD

bez zanizania obwodu, i po dodaniu dwoch misek (jak to we flamenco) wychodzi 65D, czy dobrze mowie?
nie wiem jak wyglada ten stanik ale cos sie boje że jednak bedzie to za duze, a 65C nie ma
to jak zamawiac czy napewno bedzie za duze?
moje wymiary 63/76 (77)

tak mysllam że moze zamowic normalnie z 60...tylko tez nie wiem jaki rozmiar chyba 60E no i dokupic jakis przedluzacz tylko nie wiem gdzie kupic i nie wiem jak duzo on przedluza obwod

Stary 2009-08-14, 19:30   #137
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yattamanka Pokaż wiadomość
To jest jakaś ściem a z ta waszą teorią wymiarów.. wg waszych wyliczeń powinnam miec rozmiar 65 B. Poszłam do sklepu i tylko mi głupio było bo się upierałam, że taki właśnie mam ajak przymierzylam okazało sie ze miseczki sa za duze :|
A dobrze się pomierzyłaś, bo sorry ale to nie żadna ściema - u wielu dziewcząt się sprawdziło, a niektórym wręcz zmieniło życie (w tym mnie). Więc tylko dlatego, że stanik źle na Tobie leżał, nie pisz, że to jakieś ściemy. Poza tym jeśli jesteś przyzwyczajona do tego, że biust się wylewa ze stanika i robią się buły, to rzeczywiście prawidłowy stanik może się wydawać za duży. A marszczenie się miseczek to nie zawsze objaw, że są za duże, ale wręcz odwrotnie - że za małe.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 19:35   #138
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A dobrze się pomierzyłaś, bo sorry ale to nie żadna ściema - u wielu dziewcząt się sprawdziło, a niektórym wręcz zmieniło życie (w tym mnie). Więc tylko dlatego, że stanik źle na Tobie leżał, nie pisz, że to jakieś ściemy. Poza tym jeśli jesteś przyzwyczajona do tego, że biust się wylewa ze stanika i robią się buły, to rzeczywiście prawidłowy stanik może się wydawać za duży. A marszczenie się miseczek to nie zawsze objaw, że są za duże, ale wręcz odwrotnie - że za małe.
Zmierzyłam się dobrze, sprawdzałam kilka razy zgodnie z wasyzmi instrukcjami.. Mam tak mały biust, że nie jestem pzryzwyczajona żeby mi sie biust z miseczek wylewał bo nie ma mi się co wylewać.. a mówię że za duże miseczki bo odstawały od biustu sporo...
Stary 2009-08-14, 19:40   #139
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmierzyłam się dobrze, sprawdzałam kilka razy zgodnie z wasyzmi instrukcjami.. Mam tak mały biust, że nie jestem pzryzwyczajona żeby mi sie biust z miseczek wylewał bo nie ma mi się co wylewać.. a mówię że za duże miseczki bo odstawały od biustu sporo...
a założyłaś go prawidłowo? instrukcja Jak założyć stanik?

piersi się wkłada do stanika a nie stanik nakłada na piersi, to jest podstawowy błąd który powoduje, że stanik wydaje się za duży
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-14, 19:50   #140
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
a założyłaś go prawidłowo? instrukcja Jak założyć stanik?

piersi się wkłada do stanika a nie stanik nakłada na piersi, to jest podstawowy błąd który powoduje, że stanik wydaje się za duży
Tak dobrze go założyłam.. naoglądałam się "jak dobrze wyglądać nago" i innych programów np trinny i sussanah o doborze staników i wiem jak to sie powinno robić.. niestety był za duży.. sporo im <piersiom> brakowalo by wypełnić miseczkę...
Strasznie mi sie przykro zrobiło bo miałam już nadzieję, że faktycznie może nie jest ze mną tak źle i znajdę stanik który nie odstaje i nie muszę się wstydzić zakładać obcisłych bluzek żeby nie było tego widać..

niestety... widać się nie nadaje
Stary 2009-08-14, 19:53   #141
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Tak dobrze go założyłam.. naoglądałam się "jak dobrze wyglądać nago" i innych programów np trinny i sussanah o doborze staników i wiem jak to sie powinno robić.. niestety był za duży.. sporo im <piersiom> brakowalo by wypełnić miseczkę...
Strasznie mi sie przykro zrobiło bo miałam już nadzieję, że faktycznie może nie jest ze mną tak źle i znajdę stanik który nie odstaje i nie muszę się wstydzić zakładać obcisłych bluzek żeby nie było tego widać..

niestety... widać się nie nadaje
a jaki model mierzyłaś? może on był niestandardowy?
Stary 2009-08-14, 19:54   #142
Yattamanka
Zakorzenienie

65B zgodnie z waszymi "naukami"
Stary 2009-08-14, 19:59   #143
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
jakiej firmy był to stanik i jak się nazywał? to, że miski odstają nie zawsze oznacza, że są za duże. Odstawanie może być wynikiem za dużego obwodu, zbyt płytkiej miski, niekompatybilności z danym modelem. Jakbyś miała zdjęcie, to mogłybyśmy ocenić czy rzeczywiście stanik jest za duży.

a jaki rozmiar do tej pory nosiłaś? miska w 65b jest naprawdę mała, mniejsza od tej w 75a i w 70a. może jednak na ciebie lepszy byłby rozmiar 65a lub 60c.
Stary 2009-08-14, 20:10   #144
olkaa_pw
Rozeznanie

dziewczyny, pokazuję Wam moje wczorajsze zakupy. z przodu, z boku i w przypadkowych, niewyjściowych koszulkach
1. szafirowy, z gąbeczkami.
2. biały, bez gąbeczek.
zdjęcia są jakie są, bo robione telefonem, ale chciałabym, żebyście spojrzały czy leżą tak, jak powinny

jak tak patrzę, wydaje mi się, że z białym coś nie tak, a w sklepie myślałam odwrotnie.. ;P
a. i ostatnia fotka z zielonej koszulce to stanik szafirowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0197.jpg (90,5 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0202.jpg (67,4 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0206.jpg (73,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0209.jpg (72,6 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0214.jpg (65,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0216.jpg (72,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0208.jpg (29,5 KB, 33 załadowań)
G.

licencjuszka resocjalizacji.
przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen
bo miłość jest silniejsza niż śmierć.

http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/

Edytowane przez olkaa_pw
Czas edycji: 2009-08-14 o 20:29
olkaa_pw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 20:11   #145
xxxmadeleine
Raczkowanie

Cytat:
nie przesadzaj to, że jeden biustonosz nie pasuje, nie znaczy, że jest to dla Ciebie zły rozmiar. Nie każde biustonosze, mają poprawną rozmiarówke. Może trafiłaś na złą firme .
Podam głupi przykład, ale to jest tak jak z butami. Czasem się zdaża zła rozmiarówka i muszę kupić 38, mimo iż noszę 39

____

ja się dzisiaj zmierzyłam i od razu poleciałam do sklepu faktycznie, 65C jest dla mnie dobre. ale niestety biustonosza nie kupiłam, ze względu na cenę [109zł]. Tak to jest jak się przyzwyczaiłam do staników z bazaru za 13zł
xxxmadeleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 21:17   #146
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość

Zajrzyj na lobby, albo balkonetkę - właścicielka tam się udziela To nowy sklep, nie zamawiałam, ale raczej nie powinno byc z nim problemów.
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 21:34   #147
Flykee
Zadomowienie

Witam,
jestem tu pierwszy raz i sie bardzo pogubiłam
Poczytałam, obejrzałam filmy, instrukcje, wyliczyłam rozmiary i wyruszyłam dziś do sklepu. Wymiary mam 80 pod, 97 w biuście czyli nasze 70 G i jestem zdruzgotana. Ja nie mam co tam włożyć a do tego jak zapięłam się to dopiero porobiły mi się fałdy dosłownie wszędzie- na plecach, pod pachami, nawet pod piersiami. Pod pachami to takie motylki sie porobiły że hej- owszem wszędzie się naciągałam, próbowałam te wałki wepchnąć do stanika ale nic z tego i tak u góry było pusto Załączam obrazek, podobno to mój rozmiar( wersja angielska) domalowałam czarną kreską tam gdzie robią mi się fałdki i co gorsza nie dało mi się tego ukryć.
Pomocy!!!! Ja chcę mieć takie piersi ta ta pani, i bardzo przepraszam że wykorzystałam cudze zdjecia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (47,9 KB, 161 załadowań)
Flykee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 21:52   #148
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13732323]uu a to czemu ? wbijała siew ciało czy co ? Do fifi to są szorto-stringi wiec pół tyłka ma się na wierzchu :P Ale są świetne [/QUOTE]
Ano niestety wżynały się.Poszły w świat dwie CK i jedna La Senza(na szczęcie kupione bardzo okazyjnie więc niewiele straciłam),rozmiar jak najbardziej dobry tylko straszne,grube gumy ostre jak nie wiem co próbowały mi odciąć nogi.Muszę chyba brać w CK większy rozmiar majtek ze względu na te gumki.

Cytat:
Napisane przez Flykee Pokaż wiadomość
Witam,
jestem tu pierwszy raz i sie bardzo pogubiłam
Poczytałam, obejrzałam filmy, instrukcje, wyliczyłam rozmiary i wyruszyłam dziś do sklepu. Wymiary mam 80 pod, 97 w biuście czyli nasze 70 G i jestem zdruzgotana. Ja nie mam co tam włożyć a do tego jak zapięłam się to dopiero porobiły mi się fałdy dosłownie wszędzie- na plecach, pod pachami, nawet pod piersiami. Pod pachami to takie motylki sie porobiły że hej- owszem wszędzie się naciągałam, próbowałam te wałki wepchnąć do stanika ale nic z tego i tak u góry było pusto Załączam obrazek, podobno to mój rozmiar( wersja angielska) domalowałam czarną kreską tam gdzie robią mi się fałdki i co gorsza nie dało mi się tego ukryć.
Pomocy!!!! Ja chcę mieć takie piersi ta ta pani, i bardzo przepraszam że wykorzystałam cudze zdjecia.
Może jednak nie dokładnie albo w zły sposób próbowałaś ciałko umieścić w staniku?Najlepiej by było,gdybyś wrzuciła swoje zdjęcie bo łatwiej byłoby stwierdzic co jest nie tak i czy jest to kwestia złego rozmiaru czy może czegoś innego.
Stary 2009-08-14, 21:57   #149
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xxxmadeleine Pokaż wiadomość
nie przesadzaj to, że jeden biustonosz nie pasuje, nie znaczy, że jest to dla Ciebie zły rozmiar. Nie każde biustonosze, mają poprawną rozmiarówke. Może trafiłaś na złą firme .
No ja na przykład przymierzyłam dzisiaj chyba 5 albo 6 staników w rozmiarze 60D i tylko dwa dobrze na mnie leżały... Więc wszystko od kroju zależy
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 23:56   #150
kukimonster
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość
dziewczyny, pokazuję Wam moje wczorajsze zakupy. z przodu, z boku i w przypadkowych, niewyjściowych koszulkach
1. szafirowy, z gąbeczkami.
2. biały, bez gąbeczek.
zdjęcia są jakie są, bo robione telefonem, ale chciałabym, żebyście spojrzały czy leżą tak, jak powinny

jak tak patrzę, wydaje mi się, że z białym coś nie tak, a w sklepie myślałam odwrotnie.. ;P
a. i ostatnia fotka z zielonej koszulce to stanik szafirowy
Jaki to rozmiar i jakie masz wymiary? nie podjeżdża Ci obwód?
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości