Wirtualne przyjaciółki cz.III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-13, 20:27   #121
Marceliiina
BAN stały

Dot.: Wirtualne przyjaciółki cz.III

spróbuję pózniej dodać, bo aktualnie jestem na laptopie a na PC mam chyba znią fotą. w laptopie nic nie widzę niestety. Dziewczyny czy ktoraś z was może też jest tak jak ja nocnym markiem ? chocbym jutro miala gdzies isc o 7 rano to i tak najwczesniej polozylabym sie spac po 1.
Marceliiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 20:29   #122
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
No takie lalunie, no! Przecież wiadomo o co chodzi :P Ja nie chodziłam do gimnazjum, dla mnie to był koniec podstawówki / początek liceum. A panny się tak nie stroiły jak aktualnie te gimnazjalne dzieciaki...

Dla mnie gimnazjum jest nieporozumieniem. Powinni wrócić do starego modelu i byłby spokój troszkę większy. A nie się bierze dzieciaki w najgorszym wieku i wrzuca wszystkie do jednej szkoły...
ja nie wiem, ale dziewczyny od mojego brata wyglądają całkiem przyzwoicie ale fakt, wiem o co Ci chodzi -taki amerykańskie-polskie "czirliderki" tak?

tu nie chodzi o wrzucanie dzieciaków w najgorszym wieku do jednej szkoły (bo w tym wieku każdy kiedyś jest) tylko o to, że uczcniowie nagle zmieniając szkołę i nauczycieli nie mają juz takiego wypracowanego szacunku do nowej osoby, bo jak ktos uczy kogoś 6 lat to wiadomo, ze jest ionaczej...
Bo ogólnie ja tez jestem za powrotem do dawnego modelu, mimo, ze sama szłam nowym

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 20:30   #123
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marceliiina Pokaż wiadomość
spróbuję pózniej dodać, bo aktualnie jestem na laptopie a na PC mam chyba znią fotą. w laptopie nic nie widzę niestety. Dziewczyny czy ktoraś z was może też jest tak jak ja nocnym markiem ? chocbym jutro miala gdzies isc o 7 rano to i tak najwczesniej polozylabym sie spac po 1.
Ja na odwrót Wolę kłaść się wcześniej i wcześniej wstawać. Chociaż w wakacje nie mam po co i brak mi motywacji Ale jak pracowałam to mogłam się zjawiać w pracy między 6 a 8. Przez dość krótki okres chodziłam na 7, potem przerzuciłam się na 6 Przez dobrą godzinę miałam spokój, zanim ktokolwiek przyszedł, więc kawka, rogalik, powolne wyciąganie dokumentów i włączanie komputerów I o 14 do domu i całe popołudnie dla siebie było...

I dla mnie to są wymarzone godziny pracy i będę tak kombinować, jak będę szukać normalnej pracy za rok
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 20:31   #124
czarnulkax
Zakorzenienie

A ja swoją studniówkę wspominam bardzo dobrze! Wybawiłam się strasznie. I nigdy mi nie przeszła myśl, by na nią nie pójść.

♥♥♥
Narzeczonka
czarnulkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 20:32   #125
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Bo ogólnie ja tez jestem za powrotem do dawnego modelu, mimo, ze sama szłam nowym
No powiem Ci, że każdy, kogo znam tak mówi. A znam bardzo dużo gimnazjalistów... Teraz w ogóle wchodzi ta reforma i 6-latki mogą iść do szkół. Najlepsze jest to, że jak na razie nie jest wydłużona szkoła, więc osoby urodzone między lipcem a grudniem teoretycznie będą wychodziły ze szkoły niepełnoletnie... Ciekawe, czy już to ktoś zauważył i skorygował :P
Stary 2009-08-13, 20:34   #126
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marceliiina Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoraś z was może też jest tak jak ja nocnym markiem ? chocbym jutro miala gdzies isc o 7 rano to i tak najwczesniej polozylabym sie spac po 1.
Ja, ja! Musiałabym być już bardzo zmęczona, bym poszła wcześniej spać. Brat jak się położę wcześniej to się pyta, czy ja przypadkiem chora nie jestem

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-13, 20:34   #127
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
No powiem Ci, że każdy, kogo znam tak mówi. A znam bardzo dużo gimnazjalistów... Teraz w ogóle wchodzi ta reforma i 6-latki mogą iść do szkół. Najlepsze jest to, że jak na razie nie jest wydłużona szkoła, więc osoby urodzone między lipcem a grudniem teoretycznie będą wychodziły ze szkoły niepełnoletnie... Ciekawe, czy już to ktoś zauważył i skorygował :P
a to nie jest tak, ze sześciolatki idą do "zerówki" obowiązkowo, a nie do pierwszej klasy?

Dół od 11.04.2015.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 20:35   #128
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
a to nie jest tak, ze sześciolatki idą do "zerówki" obowiązkowo, a nie do pierwszej klasy?
Od tego roku 6-latki mogą iść do pierwszej klasy, za (bodajże) trzy lata obowiązkowo będą szły. Teraz zależy to od rodziców...
Stary 2009-08-13, 20:35   #129
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

Cytat:
ja nie wiem, ale dziewczyny od mojego brata wyglądają całkiem przyzwoicie ale fakt, wiem o co Ci chodzi -taki amerykańskie-polskie "czirliderki" tak?
no ja nie wiem co wy macie do 'czirliderek'? od zawsze chciałam byc,centralnie, takie moje tycie marzenie(to wszystko przez te amerykańskie filmy). Znaczy bylam przez miesiąc potem sie rozleciało,na poczatku 1 klasy liceum :P strasznie żałowalam na poczatku (swoja droga nie pasowalam do druzyny ,większosć takie laski 'ładne',zę tak to ujme,wysokie,szczupłe i takie typowe 'lale' :P oprócz jednej która była..hmm inna :P) nadal troche załuje choc tak patrząc teraz tak na trzeźwo na to-po pierwsze nasze 'czirliderki' to nie to samo co w Ameryce :P tamte łazą w swoich strojach po szkole,robią jakies mega skoki i akrobacje,u nas to by nie przeszło , i stwierdziłam,że nie nadawałabym sie bo ja jestem 'ciut' nieśmiała i wystepoawc przed tyloma ludźmi..brrr

a jeszcze wracając do studniówki..może przez to,że ja nie mam i nie bede miała z kim iść? moze tez dlatego,ogólnie nie krecą mnie takie imprezy itp,np wesela omijam(staram sie) :P
----> *mój postcrossingowy blog* <---

Edytowane przez cherry l
Czas edycji: 2009-08-13 o 20:39
cherry l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 20:36   #130
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Z tymi 6latkami do szkoły, to dopiero głupi pomysł. Przecież patrząc po niektórych 6latkach, one w ogóle nie nadawały by się jeszcze do szkoły. Nie są psychicznie jeszcze na to gotowe.

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-13, 20:42   #131
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Od tego roku 6-latki mogą iść do pierwszej klasy, za (bodajże) trzy lata obowiązkowo będą szły. Teraz zależy to od rodziców...
no to będą wychodzić niepełnoletnie. Zreszta ja mam na studiach koleżankę o rok młodszą rocznikowo -bo rodzice posłali ja szybciej do szkoły myslę, ze to nie ma znaczenia i wydłużenie nie będzie konieczne, a nawet byloby bez sensu skoro likwidują zerówki chociaż po co, to ja nei wiem

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

cherry l-> nie obraź się, ale ja nie odpowiem -mi się z amerykanskich filmów one kojarza jednoznacznie zresztą sama o tym napisałaś jakie u was były
Cytat:
Napisane przez czarnulkax Pokaż wiadomość
Z tymi 6latkami do szkoły, to dopiero głupi pomysł. Przecież patrząc po niektórych 6latkach, one w ogóle nie nadawały by się jeszcze do szkoły. Nie są psychicznie jeszcze na to gotowe.
a ja myslę, że sobie poradzą i że szkoła będzie specjalnie dostosowywała dla nich program -dlatego potrzebują kilku lat na ta reformę i zapewne pierwsza klasa wiele od zerówki liczyć się nie będzie

Dół od 11.04.2015.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 20:42   #132
Marceliiina
BAN stały

Cytat:
Ja, ja! Musiałabym być już bardzo zmęczona, bym poszła wcześniej spać. Brat jak się położę wcześniej to się pyta, czy ja przypadkiem chora nie jestem
to super, będę miała z kim gadać w nocy. Zazwyczaj sama siedzę i czasem z nudów wchodze na czaterie, ale zazwyczaj sami zboczency tam w nocy sa mi tez się nie podoba pomysł gimnazjów. Głupota totalna. Ja ze szkoły wyszłam jako 20latka, bo chodziłam do technikum.
Stary 2009-08-13, 20:44   #133
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
no to będą wychodzić niepełnoletnie. Zreszta ja mam na studiach koleżankę o rok młodszą rocznikowo -bo rodzice posłali ja szybciej do szkoły myslę, ze to nie ma znaczenia i wydłużenie nie będzie konieczne, a nawet byloby bez sensu skoro likwidują zerówki chociaż po co, to ja nei wiem
No dla mnie ta pełnoletność jest jednak istotna. Nie masz dowodu chociażby, a pamiętam, że przy mojej rekrutacji trzeba było dać kopię dowodu... Ciężko np. umowę na mieszkanie podpisać jak nie masz danych z dowodu. Do knajp mogą Cię nie wpuszczać. Idąc na zaoczne możesz nie mieć pracy do czasu urodzin, bo nie zatrudnią niepełnoletniej osoby...

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
a ja myslę, że sobie poradzą i że szkoła będzie specjalnie dostosowywała dla nich program -dlatego potrzebują kilku lat na ta reformę i zapewne pierwsza klasa wiele od zerówki liczyć się nie będzie
Tylko, że nie przygotowali nauczycieli na to praktycznie. Sami musieli kombinować, bo kursów żadnych nie było. I to jest problem, bo to jednak całkiem inna praca z takim dzieciakiem, klasa musi mieć więcej zabaw, mniej siedzenia w ławkach itp. itd.
Stary 2009-08-13, 20:48   #134
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
No dla mnie ta pełnoletność jest jednak istotna. Nie masz dowodu chociażby, a pamiętam, że przy mojej rekrutacji trzeba było dać kopię dowodu... Ciężko np. umowę na mieszkanie podpisać jak nie masz danych z dowodu. Do knajp mogą Cię nie wpuszczać. Idąc na zaoczne możesz nie mieć pracy do czasu urodzin, bo nie zatrudnią niepełnoletniej osoby...
no moja koleżanka jakoś się na studia bez dowodu dostała -a ja musiałam okazac kopię, więc ten problem odpada. Co do reszty nie wiem jak to załatwią -a knajpa jak knajpa -jedna sprawdza inna nie. Umowę na miieszkanie tez nie każdy potrzebuje, a jak tak można poprosić rodziców o pomoc. Najgorzej z tym zatrudnianiem... Chociaż przypadkiem nie jest tak, że od 16 lat mozna podejmowac pracę? Ja się nei orientuję, ale moja kolezanka jakos sobei w tym roku poradziła

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Tylko, że nie przygotowali nauczycieli na to praktycznie. Sami musieli kombinować, bo kursów żadnych nie było. I to jest problem, bo to jednak całkiem inna praca z takim dzieciakiem, klasa musi mieć więcej zabaw, mniej siedzenia w ławkach itp. itd.
ale 1-3 ucza Ci od edukacji wczesnoszkolnej, czyli tej samej specjalizacji co opiekunki w zerówce, więc ja braku przygotowanie nie rozumiem

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-13, 20:50   #135
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

Cytat:

cherry l-> nie obraź się, ale ja nie odpowiem -mi się z amerykanskich filmów one kojarza jednoznacznie zresztą sama o tym napisałaś jakie u was były
znaczy mi sie ogólnie podobają amerykanskie szkoły i czirliderki są takie charakterystyczne mi by sie to podobało, ale nie mysle o tym o czym ty myślisz
po prostu... to jest fajne i tyle ojj ja z wieelu wzgledów żałuje,że nasze szkoły w PL są jakie sa i nie patrze teraz na czirliderki :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 20:51   #136
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Chociaż przypadkiem nie jest tak, że od 16 lat mozna podejmowac pracę? Ja się nei orientuję, ale moja kolezanka jakos sobei w tym roku poradziła
Można, ale na innych zasadach i nie wszędzie. Normalnej pracy się nie dostanie.

Cytat:
ale 1-3 ucza Ci od edukacji wczesnoszkolnej, czyli tej samej specjalizacji co opiekunki w zerówce, więc ja braku przygotowanie nie rozumiem
Moja mama uczy w 1-3 i to nie jest to samo co zerówka. Ona by w zerówce uczyć nie mogła, tak samo jak tamte babki w 1-3. Trzeba inaczej przygotowywać program dla młodszego dzieciaka, a co za tym idzie, dla całej klasy...
Stary 2009-08-13, 20:55   #137
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry l Pokaż wiadomość
znaczy mi sie ogólnie podobają amerykanskie szkoły i czirliderki są takie charakterystyczne mi by sie to podobało, ale nie mysle o tym o czym ty myślisz
po prostu... to jest fajne i tyle ojj ja z wieelu wzgledów żałuje,że nasze szkoły w PL są jakie sa i nie patrze teraz na czirliderki :P
zgadzam się -u nas szkoly są szare i biedne a ja za kilka lat będę częścia tej szarej i biednej szkoly i będę walczyć z systemem

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Można, ale na innych zasadach i nie wszędzie. Normalnej pracy się nie dostanie.

Moja mama uczy w 1-3 i to nie jest to samo co zerówka. Ona by w zerówce uczyć nie mogła, tak samo jak tamte babki w 1-3. Trzeba inaczej przygotowywać program dla młodszego dzieciaka, a co za tym idzie, dla całej klasy...
możliwe

ale to z pewnością są jakies drobne różnice -pewnei załatwią to jakimis obowiązkowymi kursami dla nauczycieli i tyle (bynajmniej mam nadzieje, że o tym pomyslą). Ale z drugiej strony chodzi o to by pierwsza klasa byla pierwszą klasą, a nie zerówką, bo ją chca zlikwidować... Zresztą nie wiem -poczytam o tym może jutro ale dzieciaki sa coraz mądrzejsze -jestem pewna, ze sobie poradzą

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-13, 20:57   #138
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
ale to z pewnością są jakies drobne różnice -pewnei załatwią to jakimis obowiązkowymi kursami dla nauczycieli i tyle (bynajmniej mam nadzieje, że o tym pomyslą)
No właśnie ŻADNYCH kursów nie było Przynajmniej u mnie w mieście. Nauczyciele mieli tylko kilka wypadów (ze 3 chyba) do przedszkoli, żeby poobserwować pracę w zerówce i tyle :/
Stary 2009-08-13, 20:57   #139
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

no ale zobaczcie..tam maja takie fajne szafeczki,więc nie muszą dźwigać ksiażek przez cały dzień czyli nie łazi sie z wyładowanym plecakiem przez cały dzien,maja fajne stołówki, przerwe na lunch,prawdziwe czirliderki, ogólnie tam maja inaczej...znaczy mówie na podstawie filmów bo poza filmami takich szkól nie widziałam
dlatego marzy mi sie od zawsze taka amerykańska szkoła :P

Stary 2009-08-13, 21:11   #140
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele 6latków niestety nie jest na tyle dojrzała, by iść do szkoły.

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-13, 21:16   #141
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele 6latków niestety nie jest na tyle dojrzała, by iść do szkoły.
nie wiem, nie mam własnych dzieci ale myslę, że pierwsza klasa nie wymaga jakiejś szczególnej dojrzalości. Bynajmniej z tego co pamiętam ja miałam bardzo luźna atmosferę

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-13, 21:20   #142
201701300931
Konto usunięte

A ja się pochwalę, że przerobiłam rozdział z książki o programowaniu i nawet udało mi się samej zrobić ćwiczenia, bo TŻ uznał, że mam się sama nauczyć, a nie się dopytywać... I stwierdził, że jak na początek to dobrze mi idzie

Jak ja bym chciała, żeby programowanie okazało się moim ukrytym talentem
Stary 2009-08-13, 21:24   #143
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się pochwalę, że przerobiłam rozdział z książki o programowaniu i nawet udało mi się samej zrobić ćwiczenia, bo TŻ uznał, że mam się sama nauczyć, a nie się dopytywać... I stwierdził, że jak na początek to dobrze mi idzie

Jak ja bym chciała, żeby programowanie okazało się moim ukrytym talentem
właściwie na czym polega aprogramowanie? bo Ty sie tak uczysz, a ja nawet nei wiem co to właściwie jest

Dół od 11.04.2015.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-13, 21:26   #144
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
właściwie na czym polega aprogramowanie? bo Ty sie tak uczysz, a ja nawet nei wiem co to właściwie jest
Pisanie jakiś programów komputerowych...

Jedno z dzisiejszych ćwiczeń wygląda tak (to musiałam sama napisać, mając tylko polecenie, co ma program robić):

print "Wprowadz wielkosc promienia: ";
chomp ($pobranie = <STDIN>);
$zmienna = 2 * 3.141592654 * (2 * $pobranie);
if ($pobranie lt 0) {
print "Obwod okregu o promieniu $pobranie wynosi 0";
} else {
print "Obwod okregu o promieniu $pobranie wynosi $zmienna";
}

Edytowane przez 201701300931
Czas edycji: 2009-08-13 o 21:27
Stary 2009-08-13, 21:33   #145
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Pisanie jakiś programów komputerowych...

Jedno z dzisiejszych ćwiczeń wygląda tak (to musiałam sama napisać, mając tylko polecenie, co ma program robić):

print "Wprowadz wielkosc promienia: ";
chomp ($pobranie = <STDIN>);
$zmienna = 2 * 3.141592654 * (2 * $pobranie);
if ($pobranie lt 0) {
print "Obwod okregu o promieniu $pobranie wynosi 0";
} else {
print "Obwod okregu o promieniu $pobranie wynosi $zmienna";
}

ja powiem tylko jedno: o shit
a to Cię podziwiam ja jak widzę takie coś, to odwracam się i uciekam zresztą moja reakcj amówi sama za siebie

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-13, 21:36   #146
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
ja powiem tylko jedno: o shit
a to Cię podziwiam ja jak widzę takie coś, to odwracam się i uciekam zresztą moja reakcj amówi sama za siebie
Dla mnie to jeszcze też jest czarna magia, ale się uparłam, że się nauczę, bo TŻ się tym zajmuje, a ja nie chcę być gorsza i chcę mieć chociaż jakieś pojęcie o tym
Stary 2009-08-13, 21:46   #147
kat123
Zakorzenienie

ambitnie ja dla TŻ to co najwyżej "uczę się" grać w nfs lub rozróżniać radiatorki od wentylatorów, karty graficzne itp ale taka skupiona nauka? Oj bym chyba umarła

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-13, 21:50   #148
Marceliiina
BAN stały

Daneee, podziwam dla mnie to jest czarna magia. idę wziac prysznic pozniej sie do Was odezwe
Stary 2009-08-14, 06:41   #149
oktaffka
Raczkowanie

Dziewczyny, co to za nocne rozmowy. Ja o 22 już spałam,mialam taka mala uroczystosc wczesniej:P Heee... Ja tutaj jeszcze dobrze nieobeznana,powiedzcie mi TŻ to jest chlopak? Bo troszke nie rozumiem skrótu. Ale z domysłów tak wynika!

Śpiochy wstawać!
oktaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 08:36   #150
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

TŻ- Towarzysz Życia chyba :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości