|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zelixa, cz. II
witam ponownie..zebny dostac zelixe to zaden problem..a kazdy ma swoj rozum i wie co robi biorac te tabletki...ja sama sobie zalatwilam recepte bez wizyty u lekarza, ale wiem ze cisnienie trzeba co kilka dni sprawdzac itd..jedynie chcialam sie poradzic kogos kto ma moze jakas diete specjalna ulozona badz jakies tabl. anty ktore sa skuteczne przy braniu tych tabletek. a forum chyba faktycznie powinno byc od radzenia, udzielania wskazowek..a nie osadzania...bo kazda z was chce wazyc te 60 kg..i czy ktos ma 8 kg czy 15 to grunt ze nadwaga jest i trzeba z tym walczyc..wiec ma moze ktos jakas diete specjalna badz takie tabletki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Śledziłam Wasz poprzedni wątek od dawna i zdecydowałam w końcu,że pójdę do lekarza i poproszę o receptę na zelixę. Nie myślałam,że założę konto na wizażu,ale coś mnie naszło i jestem ![]() Dziś wziełam 7 tabletkę zelixy15, a w ciągu tych kilku dni moja waga spadła o 4,5kg ![]() Postanowiłam sobie,że będę ciczyc w trakcie stosowania tego leku, jednak nie wychodzi mi dokładnie tak jak sobie zaplanowałam. Po bardzo krótkim czasie cwiczeń zaczyna kręcic mi się w głowie i serduszko baaardzo szybko bije. Wcześniej potrafiłam spac bardzo długo,a teraz wystarczają mi 5-6h snu i wstaje wypoczęta ![]() A chciałam jeszcze zapytac jaki wpływ ma ten lek na naukę,ponieważ od października zaczynam studia,a lekarz powiedział,że jest to kwiestia indywidualna,czyli nie bardzo mi pomógł. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
kkaassiioorreekk możesz mi powiedzieć jak wyglądają [tak mniej więcej] Twoje posiłki? była bym bardzo wdzięczna..dziś kupiłam Zelixa i jutro rano wezmę pierwszą tabletkę..
martwię się tylko że będę jedną z tych na które ten lek nie działa... ![]() może macie dla mnie jakieś rady, wskazówki co do diety z tym lekiem? odrazu zaznaczam że moje zdrowie fizyczne nie pozwala mi na siłownie ani bieganie...będę wdzięczna za porady jakie od was uzyskam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
zaczne od tego,ze dziennie wypijam ok 2-2,5l wody smakowej żywca,bo ją uwielbiam,a gdy pije mniej dokucza mi suchosc w ustach.
Sniadanko to zazwyczaj jogurt naturalny z płatkami,które zawierają błonnik (mamusia kochana o to zadbała;p) obiad,to hm.. różnie bywa, zalezy na co mam ochote,nie jem w ogóle potraw smazonych. W między czasie jakieś warzywa i owoce,ale nie za dużo,bo czasami nie mam na to apetytu i kolacja najpóźniej 17-18 i ostatnio naszło mnie na twarożek ze szczypiorkiem i do tego marchewka jak jestem jeszcze głodna ![]() Zamówiłam sobie 2 ksiażki : Nie potrafię schudnąć , Pierre Dukan i do tego ksiązkę z przepisami i jak mi się spodoba to chyba spróbuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wody smakowej to ta podraznia zoladek bo ma konserwanty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
może tak sie wydaje,ale wiesz jak tu wpadnie kalarepka, to za chwile jakies morele albo malinki to troche na dzien tego wychodzi. Tylko niestety po tych tabletkach wiecej nie mooge;/ mimo,ze sie zmuszam czasami,bo tak na prawde to wystarczylaby mi tylko woda,ale to byłby efekt jojo gwarantowany,którego i tak sie bojee...
Ja byłam przyzwyczajona,ze rano nigdy nie jadłam, w miedzy czasie zawsze cos slodkiego wpadło i po prostu musze na nowo nauczyc sie jesc i na szczescie nie ciagnie mnie do słodyczy! a śniadanie wmuszam siłą,mimo,że nigdy nie mam na nie ochoty. A z wody nie potrafie zrezygnowac,wiem ze to świństwo,ale juz sie do niej przyzwyczaiłam. Myslałam o zmianie na dodatku do wody smakowym z firmy Cambridge,ale podobno niedobre w smaku to jest. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Cześć ojjj jak czytam jak nie ktore tu pisza to widze ze juz im zeli mozg wyzarla, takie niby uprzedzone do zeli taka krzywde robia ale... no wlasnie biora i ciesza sie utrata wagi. Wychodze z zalozenia ze najchetniej zrazilyby do brania zeby tylko one byly szczuple jak zeli jest taka blee to owin sie workiem, folia i biegaj po 2 godziny dziennie schudniesz na bank bo widze ze czasu masz pod dostatkiem bo do kazdej wypowiedzi masz swoje nie na miejscu 5 groszy ktore i tak nikomu nie pomaga. A tak poza tym to witam wszystkie piekne kobiety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
witam jestem tu nowa wiec na poczatek 161cm 80 kg (jakby mnie ktoś w d... kopnoł to bym sie potoczyla
![]() a na suchosc w ustach pomaga mi guma konkretnie orbit zielona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
dzieki serdeczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Było 97 ![]() Jest 89 ![]() Cel 70 ![]() Do końca 19 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny u mnie kolejny kg mniej czyli juz 9 kg za mną.jeśli chodzi o posiłki to ja jem normalnie.czyli kawałek chlebka na sniadanie potem obiadek oczywiscie jem mniej niz przed zelixą, staram się unikać sosów czyli raczej suche ziemniaczki mięsko nawet gdy jest pieczone i surówka.potem jakies jabłko lub inny owoc.i raczej na tyle by było.oczywiście czasem tez zjem troszke jogurcika lub serka poniewaz mam małe dziecko więc zdarza mi się podczas gdy je karmię coś skubnąć.duzo pije wody oczywiście.myśle ze skurczy mi się zołądek i gdy zakończe kuracje z zelixą to bedę juz mniej potrzebowac i uda mi się zachować wagę.no pewnie silna wola też bedzie duzym atutem.ale jakos chyba dam rade.
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- widzę że mamy podobną wage wyjsciowa ja mialam prawie 95 kg i cel również podobny ja chce dojśc do wagi 65 kg.juz udało mi sie schudnąc z 95 na 83.i jestem juz zadowolona ale mam nadzieje ze bedzie 65 kg.pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczynki !
Ja juz nie wiem co ze mna nie tak - Stosuje zeli15 i jestem na diecie tj. rano byleczka grachamka z np. jajkiem na twardo lub pomidorek lub chuda wedlina , pozniej jeszcze w pracy np. pol bulki grachamki z czyms tam a po pracy tak okolo 17 obiad ale naprawde w malych ilosciach i bez ziemniakow i sosow i to koniec A jak bardzo chce mi sie jesc to wtedy jakis pomidor lub goracy kubek sobie zrobie Ale chudne badzo po malu przez 3tyg tylko 2kg stracilam Czy moja dieta jest zla czy to dlatego ze malo cwicze ? Czemu tak malo chudne i jak dlugo ta zeli trzeba brac ? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radzę przejść na zdrową dietę, bo za chwilę doprowadzisz się do takiego stanu, że będziesz tyła od marnych kalorii, które dostarczasz organizmowi i wtedy co, zamierzasz nie jeść nic? To błędne koło.
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Witam, ja dopiero zaczynam, na zelixie 15 6 dzień , na razie -1 kg i niesamowity power dzięki któremu nie czuje zmęczenia. Pozatym tylko suchość w ustach i zero innych niedogodności. Żeby nie wywoływac burzy to od 2003 roku jestem na diecie montignaca, schudłam z 96 do 68, ale potem rozpadły mi się hormony i waga poleciała w górę Srednio 3-4 kg miesięcznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla przypomnienia; organizm kobiety prowadzącej małą aktywność fizyczną potrzebuje ok 2000 kalorii dziennie, więc 1200 - 1300 kcal dla redukcji jest jak najbardziej odpowiednie ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Witam;*
jestem tu nowa i chciałabym się ze wszytskimi przywita ![]() Od jutra zaczynam moja dietkę z zelixa 15... Mam nadzieje ze mi pomoze bo mam do zrzucenia jakies 15 kg ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję ze razem z Wami uda mi sie zrucic zbędne kg i wkoncu bez wstydu bede mogla patrzec na siebie w lustrze ![]() A jak tam wasze dietki? Dużo kg straciłyscie? Trzymam kciuki za wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
a Ty Tereskaa jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to sie po prostu nie wypowiadaj
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
do milenka1751
u mnie juz prawie 40 dni z zelixa.waga wyjsciowa to w najgorszym momencie 95 kg a teraz jest 84kg przy wzroscie 160.no chciałabym ważyc 65 kg ale czy sie uda?zobaczymy.ale jestem zadowolona z tego co juz osiągnęłam.zycze również Tobie powodzenia i czekam na wiadomości od ciebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.