|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
Ja chetnie tusz przygarnę
![]() Naprawde masz tego duzo! Ja chce zminimalizowac zbior, ale widze ze Ty masz wszytskiego o wiele wiele wiecej! szczegolnie cieni. Inna droga ze bardzo fajne i tez chcialabym miec te paletki nyx ![]() Nie mozesz nic absolutnie kupowac do konca roku! Chyba ze Ci sie cos skonczy i bedzie potrzebne. na twoim miejscu czesc bym sprzedala/oddała/wyeminiła
Wymiana kosmetyczna Edytowane przez magdolena Czas edycji: 2009-08-20 o 13:11 |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Będę chciała raczej sprzedać lub wymienić większość na jedną porządną rzecz, żeby ograniczyć trochę ten zbiór. Masakra.
Edytowane przez loverynka Czas edycji: 2009-08-20 o 13:20 |
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym on jest drogi i tez ciezko te wlosy wychodza, trzba sie nagimnastykowac zeby krem ladnie rozprowadzic i usunac. I mi tak samo szybko odrastaja jak po maszynce, wiec po co sie meczyc i wydawac kase?Ja naladam troche balsamu do ciala na nogi, czekam chwile i potem jade maszynka. Mam gladkie i jest git:P A mi od seboradinu zaczely wlasnie wychodzic wlosy. Masakra. Na pewno od niego bo nic nie zmienialam-ani szamponu ani odzywek. Myslalam ze zmniejszy przetluszczanie, a on spowodowal wypadanie. Ja bralam skrzyp polny i po 2 miesiacach mi pomogl. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Tez bym tak zrobila.
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że idę na kurs wizażu od października więc będę miała pewnie jeszcze więcej kosmetyków... A i nie ma wszystkich, bo nie wrzucałam tanich cieni których też mam worek
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieto naprawdę Ty bijesz wszelkie rekordy z ta kolorówką! Lepiej sie opanuj bo zasypią Cie setki cieni i innych mazideł!
Musisz sie wziąć za siebie! Nie szkoda Ci tyle kasy wyrzucac na kosmetyki, skoro masz ich tyle, ze musialabys zuzywac kilka lat? Jakbys ograniczala zakupy to w zamian moglabys kupic sobie cos naprawde fajnego lub wyjechac na wakacje. Przeciez to nawet ciezko sie polapac w tych kosmetykach. Wszytskie byly warte zakupy, sa wyjatkowe i niezbedne? Poza tym kosmetyki sie przeciez starzeja... Oj nie ładnie, nie ładnie. Pamietaj:akcja minimalizacja.
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie siedzę i myślę czego by tu się jeszcze pozbyć... Do końca roku nie kupię nic.
Mam dwa prezenty na oku któr dostanę jeśli wytrzymam: do 15 listopada sypkie pryzmy Givenchy do 31 grudnia nowego ipoda
Edytowane przez loverynka Czas edycji: 2009-08-20 o 13:43 |
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tez uwazaj z wymiana, zeby nie bylo ze cienie wymeinisz na inne cienie lub roze i bledne kolo.
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę wymienić wszystko na jedną rzecz nawet. Tyle że z listy...
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tez pamietaj, ze nawet jak w watk uwymiankowych napiszesz wolami ze wymienisz tylko na rzeczy z listy, to i tak masa dziewczyn bedzie pisala'hej moze cos u mnie...". A Ty tam bedziesz wchodzic i jeszcze Cie cos skusi co nie jest na liscie. Jakby Cie cos kusilo to pisz i Ci to wybijemy z glowy.
Ja mysle czy by nie wymienic różu Bourjois.
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam sporo kosmetyków do wątku wymiankowego. Może która chce wszystko
?
|
|
|
|
#131 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie wiem czy depilator ma jakiś wpływ na zakrzepicę, przyznam, że pierwsze słyszę
Na szczęście u mnie depilator nie powoduje pajączków, ale używam tylko na łydkach - skórę na udach mam już dość wrażliwą i chyba lepiej jej nie narażać, zostaje golenie...
|
|
|
|
#132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam zbiór, jest po prostu przytłaczający!Cytat:
A moze przyczyna wypadania była gdzie indziej a może któryś ze składników Ci aż tak bardzo zaszkodził mi skrzyp w belissie tez pomógł Cytat:
nie no ![]() Cytat:
Bez kitu, ale patrząc na twój zbiór sama zapragnęłam uszczuplić Mój! Choć mam mały ![]() I tak sobei myśle ,ze znów obdaruje kuzynkę Zauważyłam, ze bardzo zaczyna mnie denerwować jak cos lezy i nie uzywam, lub mi nie służy, normalnie
|
||||
|
|
|
#133 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Śliczny zbiór, tylko właśnie - bardzo duży ![]() Zmieniłaś moje spojrzenie na moją kolorówkę, chyba jednak mam wszystkiego bardzo mało (może nawet za mało...?), a nie za dużo
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie wiem że przytłaczający. Wrzuciłam w wymiankę a dodatkowo wystawię to wszystko na wielu aukcjach na allegro.
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
Kupiłam ten lakier Astora o którym pisałam. Oliwki nie wzięłam. Kupiłam jeszcze lakier Joko i tonik różany Ziaji (ale te rzeczy juz nie w Naturze). Loverynko: a ja uwazam, że nie masz czym się załamywać Nie jest źle (u mnie bywało gorzej), choc cieni masz faktycznie sporo i najbardziej tu bym coś ograniczyła i uszczupliła zbiór.
|
#136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie lubie jak cos mi lezy nie uzywam. Tylko lezy, kurzy sie. Pragne go zminimalizowac. Miec tylko to co potrzebne. Nie wywalac kasy w bloto. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- wkurza mnie ta reklama hamburgera na wizazu... wrrrr...
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zuzylam miniaturke kremu Dior Capture Totale 3ml
|
|
#138 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Shpilcia -ja czytałam w gazeciem (Vita) że osoby z takimi właśnie problemami naczyniowymi,żylakami nie powinny stosować depilatora-i to definitywnie zakończyło moje rozmyślania czy kupić-długo się zastanawiałam nad tym.Było tam napisane też,że maszynki również nie są wskazane-czyli pozostają kremy-na razie żylaków nie mam więc używam maszynek
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej,że chcesz się zajmować kosmetykami profesjonalnie-a skoro tak to powinnaś wybierać mniej ale lepszej jakości i wielofunkcyjnych. O ile rozumiem palety to nie rozumiem po co ci przy nich tyle cieni pojedynczych. I tyle tubek tuszu do rzęs na raz?Przecież to się wszystko psuje. Kuszą mnie dziś kosmetyki włosowe ale tylko oglądam i czytam o ich działaniu.I czytam też o zakupoholizmie- ponoć wynika z niskiej samooceny i tłumionych pragnień. I często jego ofiarą padają osoby, których nie stać na drogie zakupy. Może musimy popracować nad swoją samooceną? Nadal zużywam końcówkę kremu do rąk.Niedawno myślałam o kupnie nowego tuszu, zrezygnowałam z tego pomysłu-nie lubię mieć tuszu w oku, nie lubię jak rozmazuje mi się na okularach przeciwsłonecznych.Użyłam dziś 1 raz spray'u lilliputz bo bo moje włosy są jednak troszkę przesuszone po Radicalu i na troszkę go odstawiam.Myślę nad tym jak skomponować naturalną,minimalistyczną pielęgnację do włosów. |
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ale postow produkujecie!
loverynka faktycznie tego nagromadzilas! zakaz absolutny!! ja juz sie tez opamietalam..ostatnie zakupy to byl peeling do stop ale w wersji mini.Takie male pojemnosci sa fajne,bo szybko sie koncza,a ucieche mam z zakupu tak jak z pelnowymiarowego,no i tanie sa. dzisiaj w koncu skonczy sie peeling z Sephory |
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Kurs sprezentował mi TŻ. Profesjonalnie to za niedługo będę PRowcem.
Nie wiem które moje kosmetyki są kiepskiej jakości... |
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Na wykonczeniu u mnie jeszcze balsam do ciala z zielona herbata Bottega Verde 75 ml
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Loverynka,
przegięłaś.Fajne masz te cienie ,duuuużo ich ,tylko kiedy Ty je zużyjesz ?!A ja się muszę pochwalić że kupiłam tylko to co planowałam i co mi niezbędne -krem do depilacji i maszynki wilkinsona 15sztuk za 17zł-starczą mi na pół roku pewnie znów
Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2009-08-20 o 16:25 |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
No nie miałam świadomości że aż tyle, używałam ich, ale jak widać nie wszystkich, dlatego będę oddawać sporą część. Dopiero zrobienie zdjęć sprawiło że wiem że cieni jest tak dużo.
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
brawo Ania!
![]() ![]() klask i:musze doprowadzic do porzadku moje paznokcie bo na stopkach jest reszta malinowego lakieru a na rekach resztki zlotego. Rece pomaluje odzywka,bo po wakacjach znowu mam slabe paznokcie pewnie od tego ciaglego malowania i maczania w wodzie. |
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
loverynka
![]() Niezla kolekcja. ja dzis weszlam do lazienki i sie przerazilam. Co z tego ze uzywam szamponu z rodzina jak stoi na polce 7 butelek nadczetych Tak sobie mysle ze bez sensu to moje kupowanie bylo, po co mi tyle tego ale mam 3 balsamy jeden jest bardziej pelny. a dwa juz sie koncza. Wiec dwa zuzyje do pazdziernika i sobie kupie nowy z soraya tak by do akademika miec a ten 3 zostawie w domu by nie wozic sie z tym. Ale ja bylam glupia ze tyle tego nagromadzilam :mdl eje:
|
#148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie tez denerwuje ta reklama i zauważyłam ze mi się tusz skończył Cytat:
a najlepsze jest to że ona wszystko googluje każdy objaw itd. a to olewa Dzięki za info aż uszczupliłam swoją kolorówkę ![]() Cytat:
rozumiem, że to Twoja pasja, jednak szkoda ich trwałości i pieniążków które w nie wpakowałaś tym bardziej, że wszystkim się nie nacieszysz |
|||
|
|
|
#149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poz atym jak mi cos w zyciu nie wychodzilo to myslalam:'a co tam, chociaz sobie kupie to i to..." Cytat:
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

teraz kupię coś taniego dla porównania bo ten veet to chyba tylko reklama-nic więcej.
) ,ostatnio zrobiłam sobie taką płukankę po myciu i włosy były genialne
nie biorę juz Skrzypowity,zrobiłam przerwę-teraz lekarz kazał mi brać żelazo,biorę jeszcze rutinoscorbin i wit A+E więc za dużo by chyba tego było
Poza tym on jest drogi i tez ciezko te wlosy wychodza, trzba sie nagimnastykowac zeby krem ladnie rozprowadzic i usunac. I mi tak samo szybko odrastaja jak po maszynce, wiec po co sie meczyc i wydawac kase?

widziałam zbiór, jest po prostu przytłaczający!
mi skrzyp w belissie tez pomógł 

klask i: