![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część IX
P
1. owsianka (5 lyzek owsianych, 3 lyzki otrebow granulowanych), na mleku 2% z kakao (2 lyzeczki), 3 lyzkami mieszanki studenckiej, 2 lyzkami soku malinowego, lyzka slonecznika/ kawa z mlekiem 2% 2. (blisko obiadu wiec jakby przegrycha) kanapka (pszenny) z maslem, szynka, pomidorem i ketchupem 3. leczo z chlebem 4. rozek pistacjowo-waniliowy 5. mala paczka petitkow w czekoladzie, jablko 6. grahamka, szprot w pomidorach, pomidor + 2l wody 3100 kcal...;/ prosze o poprawki Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2009-08-21 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
pozwole sobie to smaczne P ocenić
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Nie śniło jej się nawet, że życie może nieść tyle bólu, chociaż fizycznie nic człowiekowi nie dolega" Stephen King Edytowane przez isabella3 Czas edycji: 2009-08-21 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
moje R/U (nie moge mleka) PROSZE O OCENE
Śn: duza bulka(nie wiem jaka, taka brazowa) z wedlina z indyka, pomidorek, ogorek, szczypiorek, jablko(takie ok 130g), kawaleczek melona 2Śn: mleko sojowe z musli(platki owsiane,zwykle corn flakesy, kawaleczki jakis owocow) bylo tego ok 1/2 miseczki, brzoskwinia (troche mi sie tutaj za duzo zjadlo) Obiad: 3/4 talerza rosolu chudego, ryz,cienki filet z piersi z kurczaka ze sliwka na wierzchu, salata ze szczypiorem kawaleczek melona tak na deser:P Podw: garstka orzechow arachidowych bez soli Kol: starte jablko z marchewka i cynamonem(wiem nie powinnam owocow na kolacje) |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
R
1.winogrona 2. sałatka z sera feta, i warzyw, nektarynka, bułka z makiem 3. ziemniaki z gotowaną piersią z kurczaka i sosem grzybowym 4. serek wiejski, bułka z makiem
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego dziewczyny rozpoczynają odchudzanie, nie mając na ten temat bladego pojęcia?
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny,
2 sniadanie jest takie bo wstalam przed 8 a obiad jem po 12 bo na 14 ide do pracy (a wyjezdzam w domu o 13). w pracy siedze do 22 wiec nie mam mozliwosci na powieczorek zjesc omleta czy jajecznicy... leczo jest z parowkami ;] rozek w formie deseru troche kicha bo w pracy mam jedna przerwe (15 min), w sumie to ja i tak ida na jedna na jakies 10 i pozniej jem cos na szybko i stad taki szprot czy petitki ktore moge sobie podjadac... pracuje na 2 zmiany 6-14 i 14-22 ciezko mi troche z tym p bo nie mam kiedy jesc. do czwartku chodze codziennie od 14 do 22 wstaje o 7-8 i jem sniadanie, pozniej ok 10 i 12 obiad w pracy 15-16 i ok 19-20 czasami cos skubne miedzy... wieczorem tj ok 23 jak wracam nie jem bo zaraz klade sie spac... z tym 3100 to tak troche dziko bo do przedwczoraj jadlam 2500 (ludzilam sie ze przytyje). Wczoraj zjadlam duzo mieszanki i automatycznie wiecej kcali... jejku przepraczam za ot ;/ edit: kanapka taka normalna nawet gruba mi sie ukroila, grahamka 100G z maslem i ser zolty chyba bedzie Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2009-08-21 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
R a może U..
7.30 owsiana z mlekiem 3,2 - 3 lyzki platkow,garsc rodzynek,banan 12.00 dwie gałki lodów ( ciasteczkowe i grejpfrutowy ) ![]() 13.30 buła sojowa, 2 plasterki zółtego sera,2 plasterki polędwicy,ogórek,pomidore k 17.00 duża gałka ziemniaków(nakładam dużą gałką do lodów,myślę,ze to 2 ziemniaki gdzies) wątróbka smażona na maśle( rozsądnie) z cebulką, ogórek kiszony 20.00 wieśniak , marchewki Staram się jesc troszke wiecej, ale i wiecej cwiczyc brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
jadło Uuu (takie se?) :
Śn ![]() IIŚn (na mieście- pogoń za podręcznikami): 3 gałki (zabajone,szarlotka,masca rpone) w rożku duńskim (btw ile kalorii łon ma?) Ob:micha ogórkowej zabielanej (trochę mięsa i ziemniaków w środku) + pajda chleba żytniego 100 gramowa D:jabłko spore P:kubeczek kaszki manny z syropem klonowym K: buła wieloziarnista z serem zółtym i pomidorem połowa, a połowa z masłem + wieśniak 200 gram z łyżką dżemu poziomkowego (by moja mama <3) czekam na porady? ![]()
#132 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis ;
1. 2 kromki chleba zwykłego posmarowanego margaryną śniadaniową z dżemem truskawkowym domowej roboty + herbata owocowa z łyżeczką cukru 2. Kotlet mielony , ziemniaki i surówka do obiadu 3. Lód - będzie big milk albo rożek ... zobaczy sie. zielona herbata 4. tost z serem żółtym , trochę keczupu + herbata z łyżeczką cukru i cytryny. Skończył się chelb tostowy więc zrobie z bułki pszennej . wychodzę z ED i mam powoli dążyć do P . Jetem kiepska jeżeli chodzi o komponowanie jadłospisów . Przynajmniej jak narazie. ![]()
![]() Edytowane przez nurtia Czas edycji: 2009-08-21 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
utrzymanie
Jezu,powiedzcie mi,że jest dobrze..widzę brak owoców,ale jakoś dzisiaj nie mam ochoty.. ![]() Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2009-08-21 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Prosisz o rady, a ani troszkę ich nie przestrzegasz... Zastanów się, czy posiłki, które zjadasz mają sens. Bułka z makiem ? sucha ? Pff... Winogrona na śniadanie ? Matko!... Żeby nie było OT, to moje U: Śniadanie - kasza manna z 4-5 łyżek na 250ml mleka 2% z otrębami jabłkowymi i miooodem; później - zielona herbata i jabłko siłownia (25min bieżnia 9,5 km/h, 5 min 5 km/h, orbitrek 25 min, ćwiczenia siłowe na wewn. i zewn. mięśnie ud - 3 serie po 20) II śniadanie - siłownia mnie wypompowała, aż mnie zemdliło... kromka razowca słonecznikowego z ziołowym serkiem topionym i pomidorem (godzina przed obiadem), 2 ciasteczka maślane Obiad - ryż biały z kukurydzą, groszkiem, papryką, szczypiorem i połową puszki tuńczyka wsw, dużo musztardy Podwieczorek - będzie wiejski ze słonecznikiem i orzechami włoskimi Kolacja - Grill ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Moje P..?
Ś: owsianka z budyniem, jabłkiem, nektarynką, garścią BF, jogo nat z ziarnami zbóż (Danone) wymieszanego z łyżą wiejskiego, pół dużej buły z ziarnami (ok. 60- 70 g) z masłem, reszta wiejskiego, pomidor, szklanka kawy zbożowej z mlekiem IIŚ: pasztecik z mięsem, kilka łyków barszczu czerwonego (fuj, okropny był), pół buraka gotowanego i tu podjadanie: płatki, chrupki, kapusta kiszona, śliwka spora, nektarynka,orzeszzzki i już sama nie pamiętam... Ob: miska kapuśniaku z ziemniakami, 4 pierogi (2 ruskie, 2 z kapustą i mięsek), pół marchewy, pomidor Pod: jogurt z ziarnami zbóż, ły żką otrębów, wafel pszeniczny, jabłko, orzeszki, śliwka (ostatnia) Kol: buła ciemna z ziarnem, masło, polędwica drobiowa, pomidor, ogóras, musztarda/ majonez(?) Po: zobaczy się... i jak?... EDIT: zapomniałam o ogromnych ilościach soku marchwiowego, jakie pochłonęłam między posiłkami ![]() Edytowane przez agniusia17 Czas edycji: 2009-08-21 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dziekuje ![]() Śn: owsianka na wodzie z 6 plaskich lyzek, garstka truskawek,jagod,jablko,si emie lniane. i tutaj ne moglam sie powtryzmac tak mi sie chcialo mleka sojowego ze zjadlam go z musli..byla 1/2miseczki ![]() 2Śn: 2kromki chleba slonecznikowego z wedlina z indyka, pomidor, sczypiorek godzinke przed obiadem: nektarynka, polowa jablka, 2winogronka( tego byc nie powinno, wiem..) Obiad: ryz,piers z kurczaka ze sliwka, 2 pomidory deser: kawaleczek melona, garsc suszonych jablek(zaluje ze je zjadlam..) Podw: kromka slonecznikowego z indykiem Kol: salatka z 2bialek,pomidora,szczypio rku,salaty lodowej, troche dorsza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy to podchodzi pod P ? Nie chce się obsesyjnie ważyć ale przydałoby mi się trochę przytyć. Jest ktoś w stanie oszacować kaloryczność tego jadłospisu?
Ś: Duża grahamka na 3 częsci z masłem i twarogiem tłustym wymieszanym z rzodkiewkami i szczypiorkiem, na każdę część po plasterku pomidora. 2ś: Ogromna drożdżówka z serem, jabłko O: Dwa razowe naleśniki suto nadziane farszem ze szpinaku i łososia, pare różyczek brokuł w cieście naleśnikowym P: 200g serka homo naturalnego, zmiksowanego z truskawkami, kinder country K: Omlet z dwóch jajek z szynką kukurydzą, groszkiem i pomidorem Po: Pół paczki czyli jakieś 50g orzechów laskowych Mam szansę na tym przytyć? Ciężko mi coś jeszcze wcisnąć... Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
U:
I. duuża owsianka z serkiem wiejskim(300 g)+ jabłka+ cynamon+ rodzynki , po: gruszka, z 5 śliwek :P II. 2 kromy razowca z masłem i schabem; znowu owsianka+ serek wiejski(150 g) + świeże maliny 2 brzoskwinie, nektarynka, kolejne pare śliwek ![]() III. papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem, cebulą; fasolka gotowana, po: 2 paski czekolady gorzkiej, gruszka IV. 3 duże kawały tortu ze śmietaną, brzoskwiniami, toffi ![]() 20 min bieganie interwałowe V. mała bagietka czosnkowa(masło+ czosnek); jajko na twardo jabłko wczoraj doznałam szoku. tak naprawdę mój wczorajszy jadłospis nie był jakiś udany, cały czas w biegu, nie miałam czasu zjeść nic porządnego. byłam tak zmęczona, że od razu położyłam się spać, zapominając w ogóle o kolacji. obudziłam się rano, a tu... o 0,4 kg więcej. normalnie zaczęłam się śmiać. czy to możliwe, że od NIEJEDZANIA można przytyć? ![]() ![]()
#140 |
Zakorzenienie
|
gosienkaa, jadło super oczywiście
![]() ![]() ![]() I moje dzisiejsze U ![]() I - owsianka (5 łyżek) + cini minisy truskawkowe, 2 krakuski te śmietankowe z kawałkami czeko wkruszone ![]() II - (czekanie na świeżą grahamkę) kilka ciastek j/w + dan mleko waniliowe (to duże ![]() III - grahamka opieczona w tosterze, a w środku 2 plasterki szynki, camembert z papryką, na wierzch keczup ![]() ![]() IV - pierś indyka z grila + ziemniaczki + surówka z pekińskiej ![]() V - pół makreli wędzonej + paczka ciastek lu go ( tych nowych! dobre! ![]() VI - (będzie) grahamka z masłem, szynką, camembertem z papryką i jajkiem, pewnie jakieś jabłka wpadną ![]() ależ mam apetyt ![]() Edytowane przez stupify Czas edycji: 2009-08-21 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile jadlas do tej pory...
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
redukcja
i mam wrażenie,że znowu nie tak,że ciągle jem za dużo...co myślicie??? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
U/P??????
sniadanie : owsianka ( szklanka mleka , szklanka platkow nesquik , 7 lyzek platkow owsianych , 3 garscie rodzynek) miedzy czasie : 300g ranglod czy jak tam to sie pisze .. tych sliwek okraglych ;D 2 sniadnie : activia truskwkowa , kroma razowca z maslem i dzemem jablkowym obiad : 3 kotlety z miesa mieloneko z kurczaka nadziewane pomidorem (miesa ok 150 g i 3 duze pomidory) , 250g ziemniakow , salatka z marcherwki i jablka , 300g buraczkow , i kotlet smazony na olowie podwieczorek : jagolella o smaku owocow lesnych , 2 wafle ryzowe , jablko miedzyczasie : 200g ogorkow kiszonych kolacja : serek wiejski 200g 5% , salatka (2 duze pomidory , ok 200g papryki , 300g ogorkow kiszonych ) 6 ;(wafli ryzowych ...... ![]() ![]() ![]() bardzo tragicznie ??
'' Spieszmy się kochać ludzi , tak szybko odchodza...'' bo zycie jest cudem ! w odchlani marzen ;D lecz umarli nie wracaja.... ![]() Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-08-21 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
nie waze
![]() ![]() ![]() to bardziej U czy moze juz P ?
#148 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno U...I jak dla mnie nie zmierza wcale w stronę P..
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Moje U
![]() I. Owsianka na mleku ze śliwkami, orzechami włoskimi, rodzynkami i cynamonem, kawa z mlekiem, dwa ciacha owsiane. II. Grahamka z jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem, brzoskwinia, cappuccino waniliowe. III. Filet z mintaja smażony na oliwie, brokuły zapieczone z serem, ryż brązowy. IV. Budyń waniliowy z jagodami, kromka razowca z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową. V. Omlet z dwóch jaj z pomidorami i szpinakiem, kubek kakao, kilka śliwek.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.