Zakola-wątek zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 21:35   #121
margaritaa
Wtajemniczenie

Dot.: Zakola w młodym wieku.

słuchaj myślę, że nie musisz się aż tak bardzo martwić bo większość ludzi tak ma.
np ja
Stary 2010-09-11, 22:33   #122
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Vacuous Pokaż wiadomość
Witam, mam 17 lat i zakola. Dołączam zdjęcie ...
Na ogół niby mi to nie przeszkadza, bo mam grzywkę i zazwyczaj rozpuszczone włosy, które je przykrywają, ale czasem, np. na rower, wf lub po prostu muszę zapiąć włosy w kucyk. I wtedy ... mam takie coś jak na zdjęciu. Spięłam grzywkę wsuwką do góry, by bylo je dokładnie widać. Nigdy jednak tak nie robię, bo mam też wysokie czoło. Mimo to, po dwóch stronach grzywki, gdy mam spięte włosy, widać "dziury".
Dziewczyny, błagam o pomoc. Jak zlikwidować zakola? coś na nie wcierać? albo jak spinać włosy żeby ich nie było widać choć wg mnie nie da się inaczej ;( jestem ZAŁAMANA.
Nie są w żaden sposób odbiegające od normy, takie ma większośc ludzi
Ale możesz wcierac np. olejek rycynowy przed myciem, a po myciu jakiś lotion, np. Seboradin, Saponics itd.
Włosy w tym miejscu powinny zgęstniec, ale naprawdę u Ciebie wygląda to normalnie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 08:53   #123
Vacuous
Rozeznanie

Naprawdę większość ludzi tak ma?
W klasie mam równe 20 dziewczyn i, gdy mają związane włosy, u żadnej nie robi się coś takiego, jak u mnie ... Głupi przykład, ale tak jest. Dlatego ja nie mogę często spinać, bo się fatalnie, niekomfortowo czuję. ;(
Stary 2010-09-12, 12:11   #124
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Vacuous, może nie większosć ludzi tak ma, ale na pewno spora część. To sprawa genetyki. Niektórym ludziom po prostu tak rosną włosy i już. Nie jest to też żaden rodzaj łysienia i nie zależy od wieku. Ja też mam zakola od urodzenia, odziedziczyłam w lini zeńskiej babcia-mama-ja. Kiedyś bardzo mi przeszkazdały, ale nie dało się ich pozbyć żadnymi miksturami z olejkiem rycynowym na czele. W końcu je zaakceptowałam i to samo polecam tobie. Spotkałam też dużo kobiet, które swoich zakoli nie ukrywały, a nawet przeciwnie - eksponowały je. To wcale nie musi wyglądać źle.
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego większość ludzi uważa, że wysokie czoło i zakola należy przykrywać grzywką.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 11:48   #125
tyranxp
Przyczajenie

Dot.: Zakola-wätek zbiorczy.

Sorry,wszystkim że wtrącam się jako mężczyzna na waszym forum.

Gdyż nie potrafię znaleźć jakieś forum stylistyczne czy też moda dla mężczyzn w necie,więc dlatego tu piszę.
Otóż moim problemem jest zakola po czym poruszony ten temat o tej tematyce i nie miałem zamiaru zakładać nowego tematu.

Czy któraś/yś z was ma jakiś sposób na "zakola",styl fryzury itp.?
Mam obecnie długie włosy wcześniej miałem nieco dłuższe siegające poniżej linii barków.Po wizycie u fryzjera (w tym wypadku obcięła mi kobieta ;P) obcięto mi do końca szyi,gdyż taką mi zaleciła i poprosiłem też jakiś sposób na zakrycie czoła (nie wspominając o zakola).Pani powiedziała że mam dość krótkie i mało włosów na czole aby je zakryć,więc pozostałem dalej przy "rozrzuconymi" włosami do tyłu.

Proszę was o jakąś radę mam dość wyglądania tego stylu.Dołączyłem zdjęcia,jednakże żeby nikt nie pomyślał że to JA ;P.
Mam więcej jak ma ten "Nergal" z tym że nieco mniejsze czoło (jak Jude Law-pierwsze zdjęcie) i na dodatek jestem blondynem (25 lat).

Edytowane przez tyranxp
Czas edycji: 2010-10-13 o 12:12
tyranxp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 21:43   #126
Czlowiek Istota Marna
Rozeznanie

CO POMOZE przy przerzedzonych wlosach przy czole ,przy zakolach-bokach

Dziewczyny czy moglybyscie polecic cos skutecznego co pomoze sprawi ze wloski przy czole-bokachczola zakolach odrosna ??
Czlowiek Istota Marna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-05, 15:45   #127
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Zakola-wätek zbiorczy.

Na początek chyba endokrynolog, żeby wykluczyć problemy hormonalne. Jeśli jesteś zdrowa, możesz stosować wcierki albo pić siemię lniane (działa własnie na zakola i wyrasta masa baby hair)
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 09:26   #128
Wlodek1991
Przyczajenie

Zakola

Witam
Z tej strony student,mam 23lata.

Moim wiekim problemem a jednocześnie kompleksem są zakola,ale i tak patrząc na dziadka i ojca z czasem moze być jeszcze gorzej.
Tata lat 45 praktycznie zero włosów,dziadek 75 brak.
Probowałem pozbyc sie zakoli,ale bez najmniejszych rezultatow.
Jajko,olejek rycynowy,nafta kosmetyczna, ampułki z parasolu (chyba taka nazywały się) nie zdały rezultatu.

Jakie mam rozwiązanie? Albo wy może coś jesteście w stanie mi poradzić,albo udam się do dermatologa (chociaz nie jestem przekonany) albo czego bym nie chciał ale pewnie jedyny skuteczny sposob to przeszczep.

Moja mama ktorej doradzilem sie nie jest zadowolona wrecz kpiaco mowila bym tego nie robił,ale kurcze gdyby mi odrosły dzieki tym mazidłom to byłoby ok,ale jak odrośną dzieki zabiegowi to juz nie...

Co sądzicie o przeszczepie włosów u faceta ?
Jakie macie dla mnie rady,moze jakies skuteczne metody ?

Pozdrawiam serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakoling.jpg (26,4 KB, 71 załadowań)
Wlodek1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 10:45   #129
ferryboat
Zadomowienie

Dot.: Zakola

Cytat:
Napisane przez Wlodek1991 Pokaż wiadomość
Witam
Z tej strony student,mam 23lata.

Moim wiekim problemem a jednocześnie kompleksem są zakola,ale i tak patrząc na dziadka i ojca z czasem moze być jeszcze gorzej.
Tata lat 45 praktycznie zero włosów,dziadek 75 brak.
Probowałem pozbyc sie zakoli,ale bez najmniejszych rezultatow.
Jajko,olejek rycynowy,nafta kosmetyczna, ampułki z parasolu (chyba taka nazywały się) nie zdały rezultatu.

Jakie mam rozwiązanie? Albo wy może coś jesteście w stanie mi poradzić,albo udam się do dermatologa (chociaz nie jestem przekonany) albo czego bym nie chciał ale pewnie jedyny skuteczny sposob to przeszczep.

Moja mama ktorej doradzilem sie nie jest zadowolona wrecz kpiaco mowila bym tego nie robił,ale kurcze gdyby mi odrosły dzieki tym mazidłom to byłoby ok,ale jak odrośną dzieki zabiegowi to juz nie...

Co sądzicie o przeszczepie włosów u faceta ?
Jakie macie dla mnie rady,moze jakies skuteczne metody ?

Pozdrawiam serdecznie
Hej! Może zamiast od razu myśleć o przeszczepie włosów, spróbuj jeszcze (o ile oczywiście stać cię na to) wcierkę Kaminomoto od Azjatyckiego Cukra. Jeżeli przeczytasz recenzje pod opisem produktu to zobaczysz, że wielu osobom pomógł, to samo w internecie jak wygooglujesz. Tutaj masz link

Warto spróbować, choć widzę, że tu może to po prostu być genetyczne i nic się na to nie poradzi.
Stary 2014-09-25, 10:46   #130
olakwia280
Przyczajenie

cześć. Mam mamę walczącą z rakiem i lekarz polecił nam kosmetyki dostępne w aptekach dla osób po chemioterapii na porost włosów. Nie wiem jeszcze czy są skuteczne ale może warto spróbować? Pozdrawiam.
olakwia280 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-27, 15:11   #131
111janina
Przyczajenie

Witam,
jedno co bym polecila z czystym sumieniem to dwa preparaty do zastosowania jako duet;
BIOXSINE - ziolowy szampon przeciw wypadaniu wlosow i zestaw ampulek (serum) do wcierania.
W zestawie znajduja sie 24 ampulki po 6 mililitrow kazda oraz "drobiazgi" pomocne przy aplikacji.
Szampon ma pojemnosc 300ml.
Zawartosc ampulek spokojnie mozna podzielic na dwa zastosowania (ja tak robie).
Wcierasz plyn w miejsca najbardziej newralgiczne po umyciu wlosow szamponem,
pozniej normalnie postepujesz z wlosami, jak zazwyczaj,
wtarty preparat absolutnie nie wplywa niekorzystnie na wyglad wlosow, wprost przeciwnie, troche je usztywnia i unosi u nasady.
Szampon, jak to szampon, nie zostaje na glowie za dlugo ale w/g mnie jest fajnym dopelnieniem do ampulek (one przedewszystkim). Jest bardzo mily w uzyciu i bardzo wydajny.
Polecilam ten preparat poniewaz jako po jedynym widze zageszczenie wlosow moze poprzez poprawienie ich jakosci ale rowniez widze sporo mlodych wlosow.
Po przeczytaniu Twojego postu przypomnialam sobie, ze ten preparat polecany jest wlasnie dla mezczyzn a dopiero "rowniez" dla kobiet i postanowilam napisac, moze sprobujesz.
Ja jestem bardzo zadowolona.
Nie jest tani, ja zaplacilam 160 zl. za ampulki a szampon byl gratis
111janina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 15:34   #132
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

To łysienie androgenowe. Wątpię czy jakakolwiek wcierka pomoże.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-27, 16:02   #133
111janina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
To łysienie androgenowe. Wątpię czy jakakolwiek wcierka pomoże.
masz racje ale ...
nigdy nic niewiadomo,
ja czulam juz komfort robiac "cos dla siebie"
warto nie odpuszczac ale rowniez nie wariowac

Edytowane przez 111janina
Czas edycji: 2014-09-27 o 16:03
111janina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 16:25   #134
ciderwithrosie
Raczkowanie

A jak długo stosowałeś olej rycynowy? Potrzeba co najmniej 3 miesięcy. Ja po intensywnym wypadaniu włosów musiałam czekać 2 lata od momentu zaprzestania wypadania, do momentu, kiedy mogłam ponownie zaakceptować gęstość. Stosuj dalej tę rycynę, możesz wcierać Loxon 5% i ampułki Seboradin dla mężczyzn. Ważna jest cierpliwość i systematyczność i niezniechęcanie się, jeśli po 1 miesiącu nie będzie efektów.
ciderwithrosie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-03, 10:58   #135
bjerne
Przyczajenie

Wypadanie włosów MEN

Cześć, mam nadzieje, że mi pomożecie. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że robią mi się zakola. Wiem, że nie jest jeszcze, źle ale lepiej działać teraz, niż później, kiedy może być za późno.

Dlatego zakupiłem, dopiero co.

Inter Fragrances Seboradin Men

Jestem sceptycznie nastawiony do tego szamponu, ale może da jakieś efekty ?

Pytanie do was, co polecacie do tego ?

Myślałem nad dwoma rzeczami Vichy ampułki i Follixin.

Szczególnie ten drugi produkt mnie zainteresował, ale znaleźć miarodajne opinie o tym produkcie, to zadanie niezwykle ciężkie. Wszędzie strony ,,sponsorskie'', które na dole mają od razu przejście do zakupu produktu. Bardzo was prosze o pomoc

Z góry dziękuje i pozdrawiam.
bjerne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-31, 16:22   #136
iWatt
Przyczajenie

Zakola

Cześć, nie wiedziałem gdzie to umieścić tym bardziej że to forum bardziej kobiece (a na kobiecej opinii mi zależy). Nie żebym miał to jakoś mocno brać do siebie i zaraz się do tego stosować ale jakieś opinie od kogoś warto wziąć pod uwagę w ostatecznym rozrachunku. Mam problem z zakolami, wygląda to mniej więcej tak jak na zdjęciu, włosy mam średniej długości (tak jak widać). Do tej pory nosiłem takie, nie robiłem żadnych pędzli ani innych hitler jugend na glowie tylko normalna prosta fryzura. Zrobiły mi się zakola i przerzedziły włosy. Są jakieś fryzury pod zakola czy ciachać na łyso? Czy zakola z punktu widzenia kobiet to bardzo znacząca wada? (pytam tylko pod względem wizualnym żebym zaraz nie usłyszał tekstów typu "ważne co ma w glowie" "liczy się śreodek "-nie interesuje mnie to). Dzięki, pozdrawiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png refgver.png (126,8 KB, 59 załadowań)
iWatt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-31, 20:40   #137
andus
Przyczajenie

Dłuższe włosy i zakrywaj te zakola, nie są na tyle duże żeby golić się na patola/Sebe
andus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-01, 15:11   #138
mirimah
Raczkowanie

idź do sklepu po Jantar albo olej Sesa - moja kumpela odratowała tak łysiejącą głowę swojego chłopaka
mirimah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-22, 21:02   #139
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iWatt Pokaż wiadomość
Cześć, nie wiedziałem gdzie to umieścić tym bardziej że to forum bardziej kobiece (a na kobiecej opinii mi zależy). Nie żebym miał to jakoś mocno brać do siebie i zaraz się do tego stosować ale jakieś opinie od kogoś warto wziąć pod uwagę w ostatecznym rozrachunku. Mam problem z zakolami, wygląda to mniej więcej tak jak na zdjęciu, włosy mam średniej długości (tak jak widać). Do tej pory nosiłem takie, nie robiłem żadnych pędzli ani innych hitler jugend na glowie tylko normalna prosta fryzura. Zrobiły mi się zakola i przerzedziły włosy. Są jakieś fryzury pod zakola czy ciachać na łyso? Czy zakola z punktu widzenia kobiet to bardzo znacząca wada? (pytam tylko pod względem wizualnym żebym zaraz nie usłyszał tekstów typu "ważne co ma w glowie" "liczy się śreodek "-nie interesuje mnie to). Dzięki, pozdrawiam.

Ale się usmialam Widac, ze masz poczucie humoru :P

Co do Twojego problemu, to popieram kolezanke wyżej - spróbuj stosować Sese albo Jantar, fajnie tez może podzialac Capitavit czy Pokrzepol. Mysle, ze Capitavit moglby być nawet najlepszy, bo nie obciąży tak cebulek jak Jantar (który jest bogaty składowo) jak i olej Sesa (wiadomo, ze z olejami roznie). Ewetualnie możesz zaznajomić się jeszcze z tematyka androgenowego wypadania wlosow (wpisz w wyszukiwarke goole + dodaj wizaz), wiem ze dziewczyny miały jakies sposoby by je powstrzymać, wiec może wybierzesz cos dla siebie.

Co do efektu wizualnego i samych zakoli - mi nie przeszkadzają o ile maja towarzystwo wlosow. Już dużo gorzej wygladaja gdy sa zakola + wlosy sa liche, przerzedzone, wtedy bym golila na lyso.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-18, 16:14   #140
mekson
Przyczajenie

Na wszelki wypadek zrób badania. Często zakola są wynikiem niskiego poziomu testosteronu, uwarunkowań genetycznych, itp.
Lekarz oceni to najlepiej.
mekson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-18, 21:13   #141
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Co do efektu wizualnego i samych zakoli - mi nie przeszkadzają o ile maja towarzystwo wlosow. Już dużo gorzej wygladaja gdy sa zakola + wlosy sa liche, przerzedzone, wtedy bym golila na lyso.
Moim zdaniem wizualnie lepsze są zakola niż łysienie "na kapucyna". Z tym to już nic się fryzurą nie zrobi, można tylko przeszczep sobie fundnąć albo na łyso jechać.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-19, 10:17   #142
klaudek884
Z Krainy Snów

Swojego czasu wcierałam w zakola olej rycynowy, wyrosły mi tam włoski Jantar też jest dobry, ale typowo na zakola nie próbowałam za to po Jantarze zrobiła mi się "druga" grzywka
klaudek884 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-15, 18:30   #143
okapi
Rozeznanie

Ampułki z placentą. Allegro ~30zł. Kupiłam kiedyś przez podobny problem i była poprawa.
okapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-15, 20:56   #144
Sybil_
Zakorzenienie

a ja bym Ci poleciła loxon , jest to lek na typowo łysienie typu męskiego, kupisz w każdej aptece.
a do stosowanie wewnętrznego olej z pestek dyni
http://dbam-o-zdrowie.eu/wlosy/loxon...adanie-wlosow/
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-18, 08:27   #145
201801220933
Konto usunięte

Zakola ładne nie są - nie oszukujmy się hihi
Na pewno brak oznak łysienia jest plusem jeśli chodzi o estetykę wyglądu faceta
Szczerze mówiąc jak poznaję chłopaka to zwracam uwagę na to , czy ma oznaki łysienia...
Zrób sobie jakąś ładną fryzurę, włosy zaczesane na bok, i nie będzie ich zbytnio widać póki co
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-20, 19:01   #146
alicja985
BAN stały

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Zakola ładne nie są - nie oszukujmy się hihi
Stąd też łatwo namówiłam partnera do kuracji. Revitacell w tym pomaga każdorazowo i warto o tym przypominać. Szczególnie, że marka w Polsce (co jest szokujące, bo to rodzimy twór) jest mało rozpoznawalna i niedoceniana.
alicja985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-04, 00:10   #147
HairWhat
Przyczajenie

Zakola a niespełna 18 lat

Witajcie,

Zmagam się z początkiem zakoli a mam dopiero 17.5 roku, w rodzinie ojciec ma spore zakola ale za to dziadek nie miał wcale.
Patrząc na zdjęcia zaczynają mi się a szczególnie z jednej strony.
Czy ktoś ma porady jak to zahamować lub ewentualnie co zrobić żeby te włosy mi odrosły?
Jak oceniacie mój problem?

http://tufotki.pl/cN25t

Link do zdjęć
HairWhat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-09, 17:19   #148
201706120937
Konto usunięte

Dot.: Zakola-wątek zbiorczy

proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków.

Edytowane przez 201706120937
Czas edycji: 2017-06-11 o 02:25
201706120937 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-30, 15:58   #149
JarekBartczak_
Przyczajenie

Dot.: Męski standard - zakola + długie włosy, co zrobić?

Zakola sie nie cofna, tylko przeszczep. Fue artas we wroclawiu to robia, nie znajdziesz lepszej metody na rynku
JarekBartczak_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 13:13   #150
Tomek88x
Przyczajenie

Wypadanie włosów-zakola.Problem

Witam,
Mam 20 lat.
Zauważyłem że od pewnego czasu wypadają mi włosy.
Gdy myje włosy to mam na reku pojedyncze włoski . Nawet gdy rano wstaje to na poduszce są włosy. W skrócie mam zakola.

Możecie mi podpowiedzieć , co mam teraz robić ? Jak zapobiec wypadaniu włosów ?
Bardzo dziękuje za pomoc
Tomek88x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości