![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zakola w młodym wieku.
słuchaj myślę, że nie musisz się aż tak bardzo martwić bo większość ludzi tak ma.
np ja ![]()
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale możesz wcierac np. olejek rycynowy przed myciem, a po myciu jakiś lotion, np. Seboradin, Saponics itd. Włosy w tym miejscu powinny zgęstniec, ale naprawdę u Ciebie wygląda to normalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Naprawdę większość ludzi tak ma?
W klasie mam równe 20 dziewczyn i, gdy mają związane włosy, u żadnej nie robi się coś takiego, jak u mnie ... Głupi przykład, ale tak jest. Dlatego ja nie mogę często spinać, bo się fatalnie, niekomfortowo czuję. ;(
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Vacuous, może nie większosć ludzi tak ma, ale na pewno spora część. To sprawa genetyki. Niektórym ludziom po prostu tak rosną włosy i już. Nie jest to też żaden rodzaj łysienia i nie zależy od wieku. Ja też mam zakola od urodzenia, odziedziczyłam w lini zeńskiej babcia-mama-ja. Kiedyś bardzo mi przeszkazdały, ale nie dało się ich pozbyć żadnymi miksturami z olejkiem rycynowym na czele. W końcu je zaakceptowałam i to samo polecam tobie. Spotkałam też dużo kobiet, które swoich zakoli nie ukrywały, a nawet przeciwnie - eksponowały je. To wcale nie musi wyglądać źle.
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego większość ludzi uważa, że wysokie czoło i zakola należy przykrywać grzywką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zakola-wätek zbiorczy.
Sorry,wszystkim że wtrącam się jako mężczyzna na waszym forum.
Gdyż nie potrafię znaleźć jakieś forum stylistyczne czy też moda dla mężczyzn w necie,więc dlatego tu piszę. Otóż moim problemem jest zakola po czym poruszony ten temat o tej tematyce i nie miałem zamiaru zakładać nowego tematu. Czy któraś/yś z was ma jakiś sposób na "zakola",styl fryzury itp.? Mam obecnie długie włosy wcześniej miałem nieco dłuższe siegające poniżej linii barków.Po wizycie u fryzjera (w tym wypadku obcięła mi kobieta ;P) obcięto mi do końca szyi,gdyż taką mi zaleciła i poprosiłem też jakiś sposób na zakrycie czoła (nie wspominając o zakola).Pani powiedziała że mam dość krótkie i mało włosów na czole aby je zakryć,więc pozostałem dalej przy "rozrzuconymi" włosami do tyłu. Proszę was o jakąś radę mam dość wyglądania tego stylu.Dołączyłem zdjęcia,jednakże żeby nikt nie pomyślał że to JA ;P. Mam więcej jak ma ten "Nergal" z tym że nieco mniejsze czoło (jak Jude Law-pierwsze zdjęcie) i na dodatek jestem blondynem (25 lat). Edytowane przez tyranxp Czas edycji: 2010-10-13 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
CO POMOZE przy przerzedzonych wlosach przy czole ,przy zakolach-bokach
Dziewczyny czy moglybyscie polecic cos skutecznego co pomoze sprawi ze wloski przy czole-bokachczola zakolach odrosna ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zakola-wätek zbiorczy.
Na początek chyba endokrynolog, żeby wykluczyć problemy hormonalne. Jeśli jesteś zdrowa, możesz stosować wcierki albo pić siemię lniane (działa własnie na zakola i wyrasta masa baby hair)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Zakola
Witam
Z tej strony student,mam 23lata. Moim wiekim problemem a jednocześnie kompleksem są zakola,ale i tak patrząc na dziadka i ojca z czasem moze być jeszcze gorzej. Tata lat 45 praktycznie zero włosów,dziadek 75 brak. Probowałem pozbyc sie zakoli,ale bez najmniejszych rezultatow. Jajko,olejek rycynowy,nafta kosmetyczna, ampułki z parasolu (chyba taka nazywały się) nie zdały rezultatu. Jakie mam rozwiązanie? Albo wy może coś jesteście w stanie mi poradzić,albo udam się do dermatologa (chociaz nie jestem przekonany) albo czego bym nie chciał ale pewnie jedyny skuteczny sposob to przeszczep. Moja mama ktorej doradzilem sie nie jest zadowolona wrecz kpiaco mowila bym tego nie robił,ale kurcze gdyby mi odrosły dzieki tym mazidłom to byłoby ok,ale jak odrośną dzieki zabiegowi to juz nie... Co sądzicie o przeszczepie włosów u faceta ? Jakie macie dla mnie rady,moze jakies skuteczne metody ? Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zakola
Cytat:
![]() Warto spróbować, choć widzę, że tu może to po prostu być genetyczne i nic się na to nie poradzi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
cześć. Mam mamę walczącą z rakiem i lekarz polecił nam kosmetyki dostępne w aptekach dla osób po chemioterapii na porost włosów. Nie wiem jeszcze czy są skuteczne ale może warto spróbować? Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Witam,
jedno co bym polecila z czystym sumieniem to dwa preparaty do zastosowania jako duet; BIOXSINE - ziolowy szampon przeciw wypadaniu wlosow i zestaw ampulek (serum) do wcierania. W zestawie znajduja sie 24 ampulki po 6 mililitrow kazda oraz "drobiazgi" pomocne przy aplikacji. Szampon ma pojemnosc 300ml. Zawartosc ampulek spokojnie mozna podzielic na dwa zastosowania (ja tak robie). Wcierasz plyn w miejsca najbardziej newralgiczne po umyciu wlosow szamponem, pozniej normalnie postepujesz z wlosami, jak zazwyczaj, wtarty preparat absolutnie nie wplywa niekorzystnie na wyglad wlosow, wprost przeciwnie, troche je usztywnia i unosi u nasady. Szampon, jak to szampon, nie zostaje na glowie za dlugo ale w/g mnie jest fajnym dopelnieniem do ampulek (one przedewszystkim). Jest bardzo mily w uzyciu i bardzo wydajny. Polecilam ten preparat poniewaz jako po jedynym widze zageszczenie wlosow moze poprzez poprawienie ich jakosci ale rowniez widze sporo mlodych wlosow. Po przeczytaniu Twojego postu przypomnialam sobie, ze ten preparat polecany jest wlasnie dla mezczyzn a dopiero "rowniez" dla kobiet i postanowilam napisac, moze sprobujesz. Ja jestem bardzo zadowolona. Nie jest tani, ja zaplacilam 160 zl. za ampulki a szampon byl gratis |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
To łysienie androgenowe. Wątpię czy jakakolwiek wcierka pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
masz racje ale ...
nigdy nic niewiadomo, ja czulam juz komfort robiac "cos dla siebie" warto nie odpuszczac ale rowniez nie wariowac Edytowane przez 111janina Czas edycji: 2014-09-27 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
A jak długo stosowałeś olej rycynowy? Potrzeba co najmniej 3 miesięcy. Ja po intensywnym wypadaniu włosów musiałam czekać 2 lata od momentu zaprzestania wypadania, do momentu, kiedy mogłam ponownie zaakceptować gęstość. Stosuj dalej tę rycynę, możesz wcierać Loxon 5% i ampułki Seboradin dla mężczyzn. Ważna jest cierpliwość i systematyczność i niezniechęcanie się, jeśli po 1 miesiącu nie będzie efektów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Wypadanie włosów MEN
Cześć, mam nadzieje, że mi pomożecie. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że robią mi się zakola. Wiem, że nie jest jeszcze, źle ale lepiej działać teraz, niż później, kiedy może być za późno.
Dlatego zakupiłem, dopiero co. Inter Fragrances Seboradin Men Jestem sceptycznie nastawiony do tego szamponu, ale może da jakieś efekty ? Pytanie do was, co polecacie do tego ? Myślałem nad dwoma rzeczami Vichy ampułki i Follixin. Szczególnie ten drugi produkt mnie zainteresował, ale znaleźć miarodajne opinie o tym produkcie, to zadanie niezwykle ciężkie. Wszędzie strony ,,sponsorskie'', które na dole mają od razu przejście do zakupu produktu. Bardzo was prosze o pomoc ![]() Z góry dziękuje i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Zakola
Cześć, nie wiedziałem gdzie to umieścić tym bardziej że to forum bardziej kobiece (a na kobiecej opinii mi zależy). Nie żebym miał to jakoś mocno brać do siebie i zaraz się do tego stosować ale jakieś opinie od kogoś warto wziąć pod uwagę w ostatecznym rozrachunku. Mam problem z zakolami, wygląda to mniej więcej tak jak na zdjęciu, włosy mam średniej długości (tak jak widać). Do tej pory nosiłem takie, nie robiłem żadnych pędzli ani innych hitler jugend na glowie tylko normalna prosta fryzura. Zrobiły mi się zakola i przerzedziły włosy. Są jakieś fryzury pod zakola czy ciachać na łyso? Czy zakola z punktu widzenia kobiet to bardzo znacząca wada? (pytam tylko pod względem wizualnym żebym zaraz nie usłyszał tekstów typu "ważne co ma w glowie" "liczy się śreodek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Dłuższe włosy i zakrywaj te zakola, nie są na tyle duże żeby golić się na patola/Sebe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
idź do sklepu po Jantar albo olej Sesa - moja kumpela odratowała tak łysiejącą głowę swojego chłopaka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się usmialam ![]() Co do Twojego problemu, to popieram kolezanke wyżej - spróbuj stosować Sese albo Jantar, fajnie tez może podzialac Capitavit czy Pokrzepol. Mysle, ze Capitavit moglby być nawet najlepszy, bo nie obciąży tak cebulek jak Jantar (który jest bogaty składowo) jak i olej Sesa (wiadomo, ze z olejami roznie). Ewetualnie możesz zaznajomić się jeszcze z tematyka androgenowego wypadania wlosow (wpisz w wyszukiwarke goole + dodaj wizaz), wiem ze dziewczyny miały jakies sposoby by je powstrzymać, wiec może wybierzesz cos dla siebie. Co do efektu wizualnego i samych zakoli - mi nie przeszkadzają o ile maja towarzystwo wlosow. Już dużo gorzej wygladaja gdy sa zakola + wlosy sa liche, przerzedzone, wtedy bym golila na lyso.
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Na wszelki wypadek zrób badania. Często zakola są wynikiem niskiego poziomu testosteronu, uwarunkowań genetycznych, itp.
Lekarz oceni to najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem wizualnie lepsze są zakola niż łysienie "na kapucyna". Z tym to już nic się fryzurą nie zrobi, można tylko przeszczep sobie fundnąć albo na łyso jechać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Z Krainy Snów
|
Swojego czasu wcierałam w zakola olej rycynowy, wyrosły mi tam włoski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Ampułki z placentą. Allegro ~30zł. Kupiłam kiedyś przez podobny problem i była poprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
a ja bym Ci poleciła loxon , jest to lek na typowo łysienie typu męskiego, kupisz w każdej aptece.
a do stosowanie wewnętrznego olej z pestek dyni http://dbam-o-zdrowie.eu/wlosy/loxon...adanie-wlosow/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Zakola ładne nie są - nie oszukujmy się hihi
![]() Na pewno brak oznak łysienia jest plusem jeśli chodzi o estetykę wyglądu faceta ![]() Szczerze mówiąc jak poznaję chłopaka to zwracam uwagę na to , czy ma oznaki łysienia... Zrób sobie jakąś ładną fryzurę, włosy zaczesane na bok, i nie będzie ich zbytnio widać póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Zakola a niespełna 18 lat
Witajcie,
Zmagam się z początkiem zakoli a mam dopiero 17.5 roku, w rodzinie ojciec ma spore zakola ale za to dziadek nie miał wcale. Patrząc na zdjęcia zaczynają mi się a szczególnie z jednej strony. Czy ktoś ma porady jak to zahamować lub ewentualnie co zrobić żeby te włosy mi odrosły? Jak oceniacie mój problem? http://tufotki.pl/cN25t Link do zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zakola-wątek zbiorczy
proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków.
Edytowane przez 201706120937 Czas edycji: 2017-06-11 o 02:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Dot.: Męski standard - zakola + długie włosy, co zrobić?
Zakola sie nie cofna, tylko przeszczep. Fue artas we wroclawiu to robia, nie znajdziesz lepszej metody na rynku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Wypadanie włosów-zakola.Problem
Witam,
Mam 20 lat. Zauważyłem że od pewnego czasu wypadają mi włosy. Gdy myje włosy to mam na reku pojedyncze włoski . Nawet gdy rano wstaje to na poduszce są włosy. W skrócie mam zakola. Możecie mi podpowiedzieć , co mam teraz robić ? Jak zapobiec wypadaniu włosów ? Bardzo dziękuje za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.