![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: wspólne odcudzanie od 1.09.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ;-) mozna sie jeszcze dołączyc do wspólnego odchudzania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Pewnie że możesz się dołączyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny , może żeby odchudzanie nam lepiej szło to róbmy codziennie pod koniec dnia taką "spowiedź"
![]() ![]() Ale najpierw napiszmy nasze zamiary , np. Ja od dzisiaj będę codziennie : 1)"marszować" xD przynajmniej 40 min 2) hula - hop - 1 godzinę (hulahopuje przy filmie ![]() 3) rozciąganie łydek przynajmniej 15 min teraz wszyscy wiedzą co mam robić więc od ćwiczeń się nie wimigam xD Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ![]() Edytowane przez 51eb7b1acd47bd33c5c16690ed8ee2bace5a6d43_5e96409a7b024 Czas edycji: 2009-09-09 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
JA tam wole pisac co jadlam
![]() Sniadania;musli i mleko 2 sniadanie;male jablko obiad; malutki filet z kurczaka ziemniaczek i salarka(salata pomiodos ogorek rzodkiewka) podwieczorek;jablko kolacja;pomidor z cebulka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
może i ja tutaj dołączę ....mam do zrzucenia 20kg...do konca stycznia wychodzi okolo 1 kg tygodniowo wiec chyba wporzadku
![]() mam duzy problem z ustalaniem jadłospisu ![]() ![]() ogólnie jestem zagubiona i brak mi motywacji ![]()
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Na brak motywacji jest sposób- właśnie go poznalaś bo dołączyłaś do naszej grupy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
ja jak na razie zjadłam:
-miske płatek z mlekiem (niestety nawyk z dzieciństwa, nie umiem z tego zrezygnować ) -zielona herbatka -serek wiejski z bułeczką żytnią -kanapka z serem ![]() ![]() ![]() -1,5 l wody jeszcze czeka mnie obiad, jeszcze nie wiem co to bedzie. generalnie dzien jak narazie nie za udany ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Ojjjj zgrzeszylam dzis hahahah
Sniadanie; marchewka z japlkiem starte 2 sniadanie; buleczka z makiem piwo i obiad tortille za kare nie jadlam kolacji i ze 2 jablka:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
dzisiaj jadłam wg. mnie bardzo dobrze
![]() dzisiaj zjadłam: - bułka pełnoziarnista, 2 plasterki szyniki + 2 plasterki pomidora + banan ( nie miałam jabłek ![]() - 3 kromki wasa z pomidorem ![]() ![]() na obiad mam juz przygotowana pierś na parze + sałatka z kapusty pekińskiej na podwieczorek jogurt narutalnu + łyżeczka słonecznika nie zjadłam kolacji i chyba juz jej nie zjem ![]() ![]() na dodatek własnie wróciłam z aerobiku wiec nie mam siły....i weszłam na wege i mam juz 2kg mniej ale podejrzewam ze m.in. dlatego ze bardzo duzo wypociłam na aerobiku teraz uzupełniam płyny ![]()
Jazda na motocyklu jest najprzyjemniejszą rzeczą jaka można robić w ubraniu ![]() Edytowane przez hornetka Czas edycji: 2009-09-10 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj :
Jadłospis pt " Jabłko-men" xD Śn. owsianka z 4 łyżek płatków owsianych + łyżka otręb + jabłko IIŚn. 2 jabłka Ob. jabłko ![]() Pod. 2 kromki razowca + serek + suszone śliwki i orzechy ( uczyłam sie ![]() Kol. serek wiejski lekki i kromka razowca Pozatym dużo wody i zielonej herbatki ^^ Ćwiczenia : marsz - ok.pół godz hulahop - ok.godz W-F w szkole rozciaganie - 10 min Jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Nikita super robisz,że tak ćwiczysz, ja przyznaję jestem na to za leniwa, muszę też się zmobilizować, ale dietę trzymam twardo chociaż wydaje mi się, że w tym tygodniu raczej nic nie schudłam,ale zobaczę jutro rano jak się zważę. Najważniejsze,że straciłam ochotę na słodycze, bo już było naprawdę źle ze mną. Trzymam się jednak twardo i nie odpuszczę, jutro 13 dzień, oby przetrwać weekend bez pokus.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Sniadanie;2xmaca
obiad;pierogi 5 ;/ kolacja;jablko maca z dzemem na elektronicznej wadze ważę 64 a 1 wrzesnia bylo 65.8 marnie mi to idzie;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
u mnie tak to wygladalo
- sałatka z ogorka, pomidora, szczyiporku , 2 jajka, gruszka i jabłko - 3 wasy z pomidorem - ryba, ryż, surówki - jodurt + pestki dyni - wiejski z pomidorem ![]() 4 czerwone herbaty i duuuuuuuuzo wody a co to to MACA? ja wazyłam sie z poniedziałek i dzisiaj i mam 2 kg mniej ![]() aha i 3h spaceru z dzieckiem ![]() a piwo jak za mna chodzi normalnie mnie woła ![]()
Jazda na motocyklu jest najprzyjemniejszą rzeczą jaka można robić w ubraniu ![]() Edytowane przez hornetka Czas edycji: 2009-09-11 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
malolkaa, a jaką mace wcinasz?
![]() ![]()
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Uhh wczoraj mi sie nie chciało pisac... :p Ale było okk ^^
Dzisiaj : Śn. jajecznica z 2 jajek IIŚn. jogurt pitny + jabłko Ob. rybka na parze + marchew + ogórek Pod. 2 razowce + szynka + pomidor Kol. wiejski lekki +cynamon +trochę twarożku :P Ćwiczenia: marsz ponad pół godz hulahop ok.40 min rozciaganie łydek 15 min i jeszcze duuuużo pracowałam dziś w ogrodzie i się nieźle spociłam przy tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
U mnie OK, trzymam się. Ale wiecie co mi się ostatnio śni?! - jem nutelle lub ptasie mleczko lub takieś karmalki które się ciągną jak krówki lub mordoklejki i budze się w tym śnie i sprawdzam czy faktycznie je zjadłam czy to był tylko sen, i gdy odkrywm, ze faktycznie się nimi objadłam to wtedy naprawde się budze i serce mi okropnie wali
![]() ja dziś na śn: bułka z ziernami i chudym twarogiem, szczypior i sól do smaku II śn: jabłko, dwie śliwki obiad: zupa prezydencka 22kcal/100ml podwieczorek: kanapka z chudą szynką sałatą i plastrem pomidora kolacja: gruby plaster chudego twarogu z solą + kromka razowca, troche sałatki z pomidora, cebuli i rzodkiewek Dziewczyny co myślicie o kaszy gryczanej na R ?
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Uhhhhh...
![]() Nieładnie dzisiaj było... Zjadłam pół paczki wafli familijnych ![]() ![]() Ale mnie pokarało , bo mnie później brzuch bolał ![]() No cóż , dietka mimo wszystko dalej będzie trwać . Kasza gryczana jak najbardziej na R się nadaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
powiedzcie mi moje drogie jak radzicie sobie z pędem w kierunki słodyczy przed okresem.
Ja ze słodyczami nigdy nie mam problemu - mogą dla mnie nie istnieć.... do czasu... ![]() na kilka dni przed okresem mam dzień w którym choćbym nie wiem jak walczyła - zawsze się złamię wczoraj moim łupem padła paczka " jeżyków" ehhh...kac moralny po nich jak nic..., ale ni jak nie umiem bez tego... jak Wy sobie radzicie? pomóżcie - może da się jakoś oszukać organizm ;/
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Ja ogólnie gdy mam ogromną chęć na coś słodkiego (zazwyczaj chodzi za mną nutella lub mleczna AlpenGold) to robie sobie dodatkowy mały posiłek np. sałatke z 1 pomidora, troche cebuli, szczypiorku, fety. Zwykle jestem po nim syta przez jakiś czas.
Pije kawe z mlekiem i słodzikiem (nawet dwie). Sięgam po tiktaki ![]() ![]() Jem łyzke stołową miodu. Wychodzę z domu bez pieniędzy i wracam wieczorem by nic juz nie zjeść tego dnia. Mogłabym pisać i pisać ![]() ![]() ![]() Też tak macie ? Czasami załuje ze sie zaczełam odchudzać, mialabym wbite w te kilogramy a teraz .. czasami nie śpie do 3 bo myśle o jedzeniu, nowych posiłkach, o tym jak coś przyrządzić..
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Oj tak wiem coś o tym ,ale tym razem udało mi się przeżyć bez czegoś słodkiego przed okresem, ale zgrzeszyłam .....bułeczkami,właśnie takie ziarniste bułki to moja słabość, ale jeśli chodzi o słodycze to jestem naprawdę z siebie zadowolona, że od 31.08 nie zjadłam nic słodkiego. Też mama załamania, ale nadal nie poddaje się. Wytrwałości dziewczyny!!!!w końcu doczekamy się upragnionych efektów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
jak pisałam wcześniej miałam 1dniowy kryzys ( w postaci Jeżyków ) ale to był tylko 1 dzień.
:P na szczęście ![]()
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja się również podłączę.. co jak co.. ale wsparcie osób, które też się odchudzają to najlepsze wsparcie! Próbowałam już wiele razy. Kiedyś(2004 r) miałam na tyle samozaparcia, że udało mi się zgubić 7 kg i to mi wystarczyło. Waga 65 kg przy mojej budowie nie było tak źle. No i z czasem wszystko wróciło, ale sama jestem sobie winna.. Właśnie od 2004 r staram się wrócić.. zaczynam i zaczynam.. prawie codziennie...i codziennie mówię "od jutra". Stosowałam różne opcje.. Kiedyś tabletki Ananas, które wywoływały jeszcze większy głód. Oczywiście Alax itd. Męczyło mnie to psychicznie, ale teraz już wydoroślałam troszkę i wiem, że wygląd ważny, ale trzeba siebie akceptować. Eh, co ja będę tu wypisywać... Obecne Odchudzanie zaczęłam ok 1-09. Wtedy zaczęłam pić Aqua Slim. Nie wiem jakim cudem, ale udało mi się schudnąć 1,5 kg. Mimo iż było kilka śmieciowych wpadek typu chipsy &słodycze. Moja dieta (którą chcę już w 100% zacząć od jutra, lecz opracowana w sierpniu na podstawie konsultacji z dietetykiem) polega na ograniczeniu węglowodanów.. w miarę regularnych posiłkach. Więcej opiszę później o ile jest to ważne ![]() Teraz Po wielu stresach związanych z egzaminem poprawkowym czas wziąć się w garść i przestać szukać wymówek. Konkrety: START: 80 KG 1-09 WZROST: 169 cm Pozdrawiam! Nikka
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
A Ja muszę się Wam przyznać, że poległam
![]() ![]() Jestem zła na siebie za weekend i dobiłam do mojej startowej wagi, przestałam ćwiczyć [bo brak mi czasu, jestem tak zawalona wszystkim ;/ no i ochoty brak...] Jestem zła na siebie ;( I nie wiem czy mam wracać do tej diety... ![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
ella900 główka do góry! Nie możesz się załamywać małymi potknięciami... wszystkie je zaliczamy, jak jedna... Każda z nas ma ciężkie dni, w których chce sięgnąć po słodycze i inne grzeszne produkty, ale nie należy się poddawać, trzeba być silnym i przemóc, zwalczyć te głupie myśli że nie damy rady! Jutro nowy dzień i znów będę miała nową siłę! Trzymam kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
ella900 Ja też poległam..
![]() ![]() Ale ..! Nie mam zamiaru się poddać ! Od jutra od nowa ! Jestem uparta i dopoki mi sie nie uda dotąd będę trzymać dietę ! koniec i kropka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Ej! Dlaczego rezygnować z diety bo zawaliło się 1 dzień/posiłek?
![]() ![]() Gdy mam ochote na coś słodkiego to najczęściej jem tego tyle ile się zmieści na łyżeczce od herbaty. Dziś: śn: jajko na miękko z 1 kromką razowca z siemieniem lnianym druga kromka z pomidorem i szczypiorkiem II śn: szklanka malin, jogurt naturalny obiad: byłam za miastem i zjadłam tylko dwa jabłka, pół kromki bułki ziarnistej z twarogiem Figura, torche malin podwieczorek: filet z rybki i surówka z marchewki kolacja: placek z warzyw (bez tłuszczu), sałatka z: 1 pomidora, 5 liści sałaty, szczypiorku, plastra fety, łyżki stołowej śmietany 12% Przejechałam ok. 40km na rowerze ![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
a u mnie waga stoi :/ nie wie dlaczego
![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
a ja to już całkiem zgłupiałam :P
jakieś 2 tygodnie temu kupiłam sobie elektroniczną wagę - taką z bajerami :P ( bo gadżeciara jestem straszna ) mierzy poziom tkanki tłuszczowej, mięśniowej , kostnej i wody - podaje szacunkowe zapotrzebowanie kaloryczne. podobno też sama prasuje ale nie znalazłam jeszcze odpowiedniego guzika włączającego tę funkcję. :P ale do brzegu: kupiłam to cudo i oczywiście przez pierwsze 2 dni ciężko mi się było powstrzymać żeby nie testować jej 8 razy dziennie. ;-) jakież jest zatem moje zdziwienie - że wahania wagi u mnie to kilogram w przód i w tył ( na przestrzeni 2 - 3 dni ) wahania poziomu tkanki na poziomie 1% oraz wahania wody ( co akurat potrafię sobie jakoś logicznie wytłumaczyć ) i tak: pół kilo w dół - euforia ![]() dzień później 0,4 do góry - dramat i tak w kółko macieju no i moje pytanie / wątpliwość - czy takie wahania to coś normalnego - czy waga szwankuje czy ja ;-) ps. nowego znaczenia nabiera stwierdzenie " im mniej wiesz tym lepiej dla Ciebie " :P:P:P ![]() ![]()
Edytowane przez 28nana Czas edycji: 2009-09-17 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.