Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-01, 17:34   #121
immacolata
Przyczajenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

na ostatnim weselu na którym byłam rodzeństwo młodych (nie będące świadkami) miało przy sobie plan usadzenia gości i chyba nie było żadnych problemów ani tłoku
akurat była to siostra pana młodego i chyba siostra panny młodej i znali oni raczej gości, których młodzi zaprosili ze swojej strony i mogli szybko odsyłać ich na miejsca
immacolata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 17:39   #122
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Froggie mam do Ciebie pytanko

pamiętam jak pisałas cos chyba o roll-onie Garniera tym pod oczy. Bo zauważyłam u siebie sińce pod oczami no i tak się zastanawiam czy on mi pomoże , a pamiętam, że pisałaś, że sobie jakos przed ślubem pomagałaś tym

chyba nie pomyliłam Cię z nikim innym

aha i jeszcze coś o płatakch matujących??, że były przydatne na weselu.

Możesz cos doradzić
Onaella a ja zaproponuje Ci coś lepszego niż garnier i o wiele tanszy(bo tylko ok6-7 zł) sama stosuje już ze dwa lata w aptece do kupienia żel ze świetlikiem z flos leku naprawdę super produkt idealny pod makijaż...

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 17:45   #123
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
wyslalam Ci linka na pw
zadna rewelka, [ wersja robocza ] bo mi sie nie chcialo photoshopa uzywac
dopiero mam sie zamiar za nie wziasc
Elizka nie przesadzaj fajne zdjęcia

Dopiero teraz widzę że nie miałaś welonu na weselu

Powtórze wyglądałaś cudnieeeee

Ale minki to Ty pierwsza klasa robisz, na każdym zdjęcia inna

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 17:47   #124
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quillaja Pokaż wiadomość
dokładnie tk było na jednym weselu, na kórym bylismy w zeszlym roku - starsi mieli te karteluszki i dawali po zyczeniach. b.fajnie i sprawnie wszystko poszlo

aha - i nie była to lista, ale mapka sytuacyjna malutka
z tą mapką to jeszcze lepszy pomysł
ciekawe czy sama go przetestujesz?
w ogóle dobrze pamiętam, że zastanawialiście się czy na jednej czy na dwóch salach będzie Wasza impreza?
moje wrażenia po dwóch salach na dwóch różnych poziomach (taneczna nad konsumpcyjną) w Skowronku w Snopkowie - głośnik na sali konsumpcyjnej musi być, bo inaczej nie słychać kiedy orkiestra zaczyna grać, bo nie ma co liczyć, że komuś z orkiestry będzie się specjalnie chciało chodzić, a tak troszkę zadanie ułatwione i goście słyszą, czy fajna muzyka i czy warto ruszać zza stołu.
no i kolejna refleksja - jak będą się chcieli bawić, to będą się bawić tu było z tym średnio bo w niewiele było młodych osób, a na parkiecie poza moją rodziną, która lubi tańce i swawole niewiele osób się bawiło.

Elizka, a co Ty robisz z tą suszarką??
zdjęcie 35 -szalona zachciało się ćwiczeń

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2009-09-01 o 17:57
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 17:50   #125
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Mnie dopadają wątpliwości, czy dobra sale wybraliśmy..mamy już w sumie zarezerwowana Katarzynkę (tą nową dużą salę) ale kilka osób mi podpowiada, że ta sala , która z tego co mówią jest na 300 osób bedzie za duża na moje wesele na 130 ..140 osób...niby moja mama dzwoniła do właścicielki i ona powiedziała, że się odpowiednio poustawia stoły i goście " nie poginął"..ale już sama nie wiem .. może lepiej zmienić rezerwację na tą mniejszą salę....hmmm
Z drugiej strony nie chcę, żeby było tak, że człowiek na człowieku będzie siedział i na zmianę ruszać widelcami bo inaczej się nie da
Pomóżcie PROSZĘ !!! ;(
To nic, że będzie większa sala. Gorzej by było jak by była za mała. A może jednak zaprosicie większą liczbę gości, nigdy nie wiadomo Porozglądać się możesz za inną mniejszą salą, ale nie łatwo będzie znaleźć odpowiednią (przepraszam, ale nie pamiętam kiedy masz ślub, więc tak hipotetycznie mówię) i to w podobnej cenie.

Cytat:
Napisane przez elizkaLbrt Pokaż wiadomość
witam,

czy rezerwować zespół jeśli w umowie zaznaczone jest .że jesli któraś ze stron nie wywiąże się z niej to płaci połowe całości??
Jeśli Wy się nie wywiążecie to płacicie połowę ceny, o to chodzi? Ja swojej umowy nie mam przy sobie, więc nie mogę sprawdzić, ale zazwyczaj są raczej takie zapisy.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a ja sobie pomyślałam, żeby taką jakby listę kto gdzie siedzi dać starszym i żeby uniknąć zbędnego zamieszania z szukaniem swojej winietki, oni jakby informowaliby niezorientowanych, gdzie są ich miejsca. chociaż faktycznie - rodzina za rodziną pójdzie i jakoś się odnajdą przy stole, a znajomym zawsze można powiedzieć, gdzie mniej więcej siedzą.
właśnie mnie rodzice załamują... jak wstępnie liczyliśmy ile osób będzie od nas wychodziło ok 80 od tż drugie tyle, a teraz rodzice jeszcze sobie policzyli kogoś dopisali i samej rodziny wyszło 72 osoby!!pl us moje najbliższe ludziki (ok 20 os) to prawie 100 od nas wychodzi
a moja rodzina taka, że stawi się w komplecie. na sobotnim weselu nikogo nie zabrakło z zaproszonych, bo lubią takie imprezy, a ja dodatkowo jestem lubiana w rodzinie przez ciotki i wujków, więc tym bardziej mojego sobie nie odpuszczą... w totka chyba zacznę grać
Rozumiem twój ból związany z liczbą gości. Z jednej strony bym chciała, żeby była cała moja rodzina, znajomi itd, bo nie po to ich zapraszam, żeby nie przychodzili. Z drugiej strony, jak sobie pomyślę ile to jest osób i pieniędzy to się łapię za głowę i liczę, że ktoś jednak odmówi...a wtedy by mi było przykro..no i tak źle i tak niedobrze Trzeba będzie oszczędzać...
Stary 2009-09-01, 17:57   #126
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
Onaella tak to ja z tym Garnierem zaraziłam nim już wszystkich w koło hihih.
na opuchliznę działa super, nie wiem jak z sińcami bo ja mam je ciągle albo mniejsze albo większe. Ale patrząc pod kątem tego jakie zawsze miałam (jak po pobiciu) to zdecydowanie mam mniejsze, bo się dają łatwo ukryć po korektorem, a wcześniej niekoniecznie.
Bibułki matujące mam z beauty formulas 'oil control tissues'
Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Onaella a ja zaproponuje Ci coś lepszego niż garnier i o wiele tanszy(bo tylko ok6-7 zł) sama stosuje już ze dwa lata w aptece do kupienia żel ze świetlikiem z flos leku naprawdę super produkt idealny pod makijaż...
dzięki dziewczyny

napewno z któregoś skorzystam bo te moje sińce są czasem porażające

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 17:58   #127
Lipczonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ło matko, zaczerwieniłam się chyba ze 2 razy czytając to
Lipczonek pojechałaś po całości ale humor mi poprawiłaś

Jak to moja mama mówi (jeden taki wiejski zabobon) że jak w dzień ślubu po kropi to za panną chłopaki płaczą

ja ja ja

Łoj...bedzie lało! Powódz normalnie!

ElizkaLBT my mamy taki zapis w umowie z fotografem (jesli odstapienie od umowy nastapi 3 miesiace i mniej od daty slubu), wiec chyba jest to dosyc czesto praktykowana czynnosc przy tego typu umowach.

Edytowane przez Lipczonek
Czas edycji: 2009-09-02 o 15:45
Lipczonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 18:01   #128
Telka10
Zakorzenienie

Ech...no i laski jak mi się uda zarejestrować w naszym cudnym urzędzie pracy to będę na stażu...
Może któraś miała już przejścia z tym cudnie działającym organem??? o której tam się stawić...i jak co załatwiać??

A tak rozmawiacie o tych winietkach...w sumie to nie byłam na weselu na którym by było coś takiego i właśnie nie widziałam jak to jest zorganizowane...a w ogóle to goście są zadowoleni z takiego pomysłu???

Szczęśliwi

Edytowane przez Telka10
Czas edycji: 2009-09-01 o 18:10
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:07   #129
Quillaja
Rozeznanie

Cytat:
chyba się muszę nie zgodzić. jak ja sobie nim posmarowałam - to tata mi powiedział, że mam worki większe niz normalnie (mam nieduze)

Cytat:

też bym chętnie zobaczyła Twe fotki jesli mozna

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

z tą mapką to jeszcze lepszy pomysł
ciekawe czy sama go przetestujesz?
w ogóle dobrze pamiętam, że zastanawialiście się czy na jednej czy na dwóch salach będzie Wasza impreza?
moje wrażenia po dwóch salach na dwóch różnych poziomach (taneczna nad konsumpcyjną) w Skowronku w Snopkowie - głośnik na sali konsumpcyjnej musi być, bo inaczej nie słychać kiedy orkiestra zaczyna grać, bo nie ma co liczyć, że komuś z orkiestry będzie się specjalnie chciało chodzić, a tak troszkę zadanie ułatwione i goście słyszą, czy fajna muzyka i czy warto ruszać zza stołu.
no i kolejna refleksja - jak będą się chcieli bawić, to będą się bawić tu było z tym średnio bo w niewiele było młodych osób, a na parkiecie poza moją rodziną, która lubi tańce i swawole niewiele osób się bawiło.

Elizka, a co Ty robisz z tą suszarką??
zdjęcie 35 -szalona zachciało się ćwiczeń
z tą mapką zobaczymy możliwe bardzo
a co do 2 sal - zostajemy przy 1.
jesli potwierdzą wszyscy, i naprawdę będzie problem ię robić - wtedy się będziem martwić. ale najprawdopodbniej zostajemy przy 1.

z tym głośnikiem - dobry pomysł. Pani managder też w razie co proponowała takie rozwiązanie

Quillaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:09   #130
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

dzieki Małgos
nie chcialo mi sie ich ulepszac, zrzucilam jak leci z aparatu od znajomych:P

a co do welonu, strasznie mi ciagnal wlosy, wiec od razu jak weszlismy na sale to sobie go odpielam, a przed oczepinami znowu przypielam, zeby tradycji stalo sie zadosc

dziewczynki, wyslalam Wam PW

Maggie, suszarka susze "natychmiastowa opalenizne" , a co do ćwiczen, to niestety, takie przysiady byly jedyna metoda wbicia sie w kiecke

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2009-09-01 o 18:11
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:09   #131
ona911
Rozeznanie

ana_01 nasza data to 2.07.2011 i to i tak nie jest nasza wymarzona ..bo już na wymarzona nigdzie miejsc nie było miał być 25.06.2011.. dzień po urodzinach mojego TŻ..żeby zapamiętał datę..bo akurat do tego nie ma głowy ... a tak teraz będzie 3 dni przed moimi urodzinami.. a w Katarzynce chcę ze względu na to, że na prawdę nie jest tam źle (moi rodzice byli w tamtym roku tam na 2 weselach) i byli bardzo zadowoleni..a jak to mówią mi wszyscy jedzenie i orkiestra to najważniejsze rzeczy na weselu.... się zobaczy...bo orkiestry jeszcze nie mamy..i już mam dosyć tego szukania :P ..może ktoś kogoś poleci ?? :P

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 18:14   #132
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się nie zgodzę.
bo przetestowałam już chyba wszystko pod oczy i te ze świetlika sa do
robia taką warstewkę.
ale nie działają na opuchliznę, sińce i nie poprawiają kondycji skóry pod oczami.
I jak ktoś nie lubi używac to wysychają. I te w tubce i te w okrągłym pudełeczku.

Elizko? a ja???
Stary 2009-09-01, 18:15   #133
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

a ja się nie zgodzę.
bo przetestowałam już chyba wszystko pod oczy i te ze świetlika sa do
robia taką warstewkę.
ale nie działają na opuchliznę, sińce i nie poprawiają kondycji skóry pod oczami.
I jak ktoś nie lubi używac to wysychają. I te w tubce i te w okrągłym pudełeczku.

Elizko? a ja???

sie robi!!

mozesz jeszcze zerknac w te co ostatecznie wybralam rowniez dzieki Tobie wiesz gdzie je znalezc;> hihihih

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2009-09-01 o 18:17
Stary 2009-09-01, 18:38   #134
Wioletaa
Raczkowanie

Cytat:
łeeeeeeeeee kciuki nie pomogły
TŻ nie zdał prawka
No niestety tutaj trzeba mieć szczęście no i oczywiście trafić na odpowiedniego egzaminatora

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Ech...no i laski jak mi się uda zarejestrować w naszym cudnym urzędzie pracy to będę na stażu...
Może któraś miała już przejścia z tym cudnie działającym organem??? o której tam się stawić...i jak co załatwiać??

A tak rozmawiacie o tych winietkach...w sumie to nie byłam na weselu na którym by było coś takiego i właśnie nie widziałam jak to jest zorganizowane...a w ogóle to goście są zadowoleni z takiego pomysłu???
Jeśli chodzi o urząd pracy to mój kolega ostatnio się tam rejestrował ale pani mu powiedziała, że w tym roku już nie przewidują więcej staży bo urząd nie ma już pieniędzy w tym roku na staże ( bo to urząd płaci pensje) i dopiero w przyszłym roku można zapisywać się na staże. No i on ciężkie miał przeżycia z panią z urzędu żeby się zarejestrować no ale on jest z poza Lublina także może dlatego. Także Telka10 teraz trzymam kciuki aby wszystko ułożyło się z urzędem pracy
Wioletaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:46   #135
iwonka861
Rozeznanie

Elizko, podoba mi się Twój podpis,jest taki bardzo, bardzo optymistyczny dla przyszłych Panien Młodych, i w ogóle dla małżeństwWysłałam Ci wiadomość na priva

Edytowane przez iwonka861
Czas edycji: 2009-09-01 o 18:47
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 19:10   #136
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Elizko, podoba mi się Twój podpis,jest taki bardzo, bardzo optymistyczny dla przyszłych Panien Młodych, i w ogóle dla małżeństwWysłałam Ci wiadomość na priva
coz, zycie

wysylam kolejne pw

WYMIANKA
Stary 2009-09-01, 20:20   #137
Wioletaa
Raczkowanie

Cytat:
witam,

ponawiam pytanie

czy rezerwować zespół jeśli w umowie zaznaczone jest .że jesli któraś ze stron nie wywiąże się z niej to płaci połowe całości?? ( chodzi o zespół )

bo nie wiemy co robić i chciałabym poznać Wasz zdanie
Ja mam w umowie tylko to, że w razie odstąpienia od umowy tracimy zadatek 300zł który wpłaciliśmy
Wioletaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 20:37   #138
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość

gratuluję wydania pieniędzy po ile tadek?

jak macie możliwość, czas, to skorzystajcie z nauk u Dominikanów,
zachęcam, warto na pewno,
Edytka-napisalam ci priv
jesli mozesz to napisz coś więcej o tych naukach-w jaki sposób je zalatwailiście,bo dzwoniłam dziś i nic tylko automatyczna sekretarka u Ojczulków

[QUOTE=iwonka861;14025725]Cyganeczko Maciejeczko, jaka pogoda będzie 26 września?

Dziewczynki, co się dzieje z Joasią, swój ślub jak dobrze pamiętam miała08.08, a tu nic ani Joasi ani relacji,o relacji Diyi, już nie wspomnę bo tej to lanie na gołesię należy,ale pozostawmy tę przyjemnośc dla jej męża
QUOTE]

Iwonka-istne tropiki widzę-a tak na serio to będe trzymać kciukasy za pogodę taką w sam raz-nie za zimno i nie za gorąco i oby sie sprawdziło
a co do Joasi to faktycznie zaginęła coś i Diyasek tez sie opierdziela zamiast nam tu relację namachać na 3 strony

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość

I jak Ci się przymierzania podobało? Coś upatrzyłaś sobie? Ja też mówiłam, że ślub w czerwcu i też bez problemów mogłam wybierać/przebierać. Ja podniete po mierzeniu to ze 2 dni miałam
no wlasnie się zamotałam bo z jednej strony miał to być tiul,może jakaś koroneczka-raczej ala' księżniczka,a z drugiej strony zmierzyłam bardzo prostą,ale ślicznie skrojoną suknię, ktora praktycznie była jak na mnie szyta i miałabym do niej tez swoja wizję,ale gdzie tiul gdzIe koronki( w dodatku w domu w necie,nie robiła już takie wrażenia)-kurcze-przydałby się ze 2 takie okazje w zyciu...

Cytat:

co do winietek to w mojej rodzine bardzo się to sprawdza, choć ostatnio na weselu z drugiej strony posadzili nas z ludźmi ktorych wogole nie znaliśmy-początkowo mialam mieszane uczucia,aż okazało się,że to nie przypadek-siedział moj Tż, ja, moja siostra (przyszla sama) a obok niej chłopak "zarezerwowany" dla niej-hehe też sam...
eh to rodzinne swatanie....

Cytat:

wysylam kolejne pw
elikza-ja też bym baaaardzo,baaardzo; )
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 20:45   #139
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje dostania stażu, witaj w klubieJa się rejestrowałam prawie 2 miesiące temu, mi to zajęło cały jeden dzień. Moja koleżanka ostatnio czekała ponad 4h i nie zdążyła tego dnia. Jednym słowem najlepiej iść jak najwcześniej i wziąć coś do jedzenia, picia i czytania Rejestracja od 7.45, ale ja tam chodzę czasami ok. 7.30 i już są meeega kolejki. A Jeszcze miesiąc temu były pieniądze na stażystów, może teraz też są. Jak masz jakieś pytania dot. dokumentów jakie wziąć i całej procedury to mogę na priv, żeby tu nie zaśmiecać.

Cytat:
dzieki Małgos
nie chcialo mi sie ich ulepszac, zrzucilam jak leci z aparatu od znajomych:P

a co do welonu, strasznie mi ciagnal wlosy, wiec od razu jak weszlismy na sale to sobie go odpielam, a przed oczepinami znowu przypielam, zeby tradycji stalo sie zadosc

dziewczynki, wyslalam Wam PW

Maggie, suszarka susze "natychmiastowa opalenizne" , a co do ćwiczen, to niestety, takie przysiady byly jedyna metoda wbicia sie w kiecke
Fajne foteczki, ale twoja mama to elegancka kobieta, piękny makijaż miała, bardzo ładnie się z córcią prezentowała (wnioskuje, że to twoja mama- nie wiem skąd)
Edit:
Eliza, a jakim to vw jechaliście? to passat?
Cytat:
ana_01 nasza data to 2.07.2011 i to i tak nie jest nasza wymarzona ..bo już na wymarzona nigdzie miejsc nie było miał być 25.06.2011.. dzień po urodzinach mojego TŻ..żeby zapamiętał datę..bo akurat do tego nie ma głowy ... a tak teraz będzie 3 dni przed moimi urodzinami.. a w Katarzynce chcę ze względu na to, że na prawdę nie jest tam źle (moi rodzice byli w tamtym roku tam na 2 weselach) i byli bardzo zadowoleni..a jak to mówią mi wszyscy jedzenie i orkiestra to najważniejsze rzeczy na weselu.... się zobaczy...bo orkiestry jeszcze nie mamy..i już mam dosyć tego szukania :P ..może ktoś kogoś poleci ?? :P
I widzisz, sama sobie odpowiedziałaś, że trzeba salę zostawić Na pewno byście znaleźli coś na Wasz termin, ale nie wiem czy jest sens. A mogę spytać ile za osobę w Katarzynce w 2011? Co do zespołu to ja swój polecę po moim weselu, bo wcześniej go nie słyszałam

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
no wlasnie się zamotałam bo z jednej strony miał to być tiul,może jakaś koroneczka-raczej ala' księżniczka,a z drugiej strony zmierzyłam bardzo prostą,ale ślicznie skrojoną suknię, ktora praktycznie była jak na mnie szyta i miałabym do niej tez swoja wizję,ale gdzie tiul gdzIe koronki( w dodatku w domu w necie,nie robiła już takie wrażenia)-kurcze-przydałby się ze 2 takie okazje w zyciu...
ooo zgadzam się, albo ze 3 nawet Ja też mam takie wewnętrzne rozdarcie między dwoma a nawet trzema typami, ale dam sobie czas na wstrzymanie, może moda się zmieni może moja wizja ślubu i mego wyglądu się odmieni.. albo niech ktoś za mnie wybierze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 20:46   #140
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

[QUOTE=maciejka83;14031294]Edytka-napisalam ci priv
jesli mozesz to napisz coś więcej o tych naukach-w jaki sposób je zalatwailiście,bo dzwoniłam dziś i nic tylko automatyczna sekretarka u Ojczulków

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Cyganeczko Maciejeczko, jaka pogoda będzie 26 września?

Dziewczynki, co się dzieje z Joasią, swój ślub jak dobrze pamiętam miała08.08, a tu nic ani Joasi ani relacji,o relacji Diyi, już nie wspomnę bo tej to lanie na gołesię należy,ale pozostawmy tę przyjemnośc dla jej męża
QUOTE]

Iwonka-istne tropiki widzę-a tak na serio to będe trzymać kciukasy za pogodę taką w sam raz-nie za zimno i nie za gorąco i oby sie sprawdziło
a co do Joasi to faktycznie zaginęła coś i Diyasek tez sie opierdziela zamiast nam tu relację namachać na 3 strony

co do winietek to w mojej rodzine bardzo się to sprawdza, choć ostatnio na weselu z drugiej strony posadzili nas z ludźmi ktorych wogole nie znaliśmy-początkowo mialam mieszane uczucia,aż okazało się,że to nie przypadek-siedział moj Tż, ja, moja siostra (przyszla sama) a obok niej chłopak "zarezerwowany" dla niej-hehe też sam...
eh to rodzinne swatanie....

elikza-ja też bym baaaardzo,baaardzo; )
poszlo pw

Cytat:
Gratulacje dostania stażu, witaj w klubieJa się rejestrowałam prawie 2 miesiące temu, mi to zajęło cały jeden dzień. Moja koleżanka ostatnio czekała ponad 4h i nie zdążyła tego dnia. Jednym słowem najlepiej iść jak najwcześniej i wziąć coś do jedzenia, picia i czytania Rejestracja od 7.45, ale ja tam chodzę czasami ok. 7.30 i już są meeega kolejki. A Jeszcze miesiąc temu były pieniądze na stażystów, może teraz też są. Jak masz jakieś pytania dot. dokumentów jakie wziąć i całej procedury to mogę na priv, żeby tu nie zaśmiecać.

Fajne foteczki, ale twoja mama to elegancka kobieta, piękny makijaż miała, bardzo ładnie się z córcią prezentowała (wnioskuje, że to twoja mama- nie wiem skąd)

I widzisz, sama sobie odpowiedziałaś, że trzeba salę zostawić Na pewno byście znaleźli coś na Wasz termin, ale nie wiem czy jest sens. A mogę spytać ile za osobę w Katarzynce w 2011? Co do zespołu to ja swój polecę po moim weselu, bo wcześniej go nie słyszałam
dzieki, jak mowilam, sa nieobrobione wcale, zrzucone na żywca
make up Mamy (tak, to moja Mama) robila mi tez ta sama wizazystka, ktora mnie malowala

WYMIANKA
Stary 2009-09-01, 21:02   #141
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:

Edit:
Eliza, a jakim to vw jechaliście? to passat?

ooo zgadzam się, albo ze 3 nawet Ja też mam takie wewnętrzne rozdarcie między dwoma a nawet trzema typami, ale dam sobie czas na wstrzymanie, może moda się zmieni może moja wizja ślubu i mego wyglądu się odmieni.. albo niech ktoś za mnie wybierze
Elizka!
zgadzam się z Aną- laseczka z Twojej mamy,taka lady z klasą i a Ty z kolei skórka zdarta z mamy

dobre są te zdjęcia z przysiadami-ale czego się nie robi dla końcowego efektu-wow
no i masz tu sporo zdjec z mamą,na co narzekałas u fotografa...

ana-a zdradzisz jakie to typy chodzą Ci po glowie????
Stary 2009-09-01, 21:12   #142
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Elizka!
zgadzam się z Aną- laseczka z Twojej mamy,taka lady z klasą i a Ty z kolei skórka zdarta z mamy

dobre są te zdjęcia z przysiadami-ale czego się nie robi dla końcowego efektu-wow
no i masz tu sporo zdjec z mamą,na co narzekałas u fotografa...

dzieki
a to nie sa zdjecia od pana foto, tylko od znajomych

od pana foto wstawie za tydzien gdzies

WYMIANKA
Stary 2009-09-01, 21:13   #143
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Madzikownia no to mnie pocieszyłaś dziękuję bo już myślałam, że coś wydziwiam z ta salą..a ty gdzie będziesz miała wesele ?? jeśli można spytać ??
Ja mam w melgwi sala Robertino ale pewnie nie wiesz gdzie juz sie przyzwyczailam ze nikt nie zna tej sali
Cytat:

Elizko? a ja???
A o mnie to sie nie pamieta
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 21:21   #144
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Wam
Mnie dopadają wątpliwości, czy dobra sale wybraliśmy..mamy już w sumie zarezerwowana Katarzynkę (tą nową dużą salę) ale kilka osób mi podpowiada, że ta sala , która z tego co mówią jest na 300 osób bedzie za duża na moje wesele na 130 ..140 osób...niby moja mama dzwoniła do właścicielki i ona powiedziała, że się odpowiednio poustawia stoły i goście " nie poginął"..ale już sama nie wiem .. może lepiej zmienić rezerwację na tą mniejszą salę....hmmm
Z drugiej strony nie chcę, żeby było tak, że człowiek na człowieku będzie siedział i na zmianę ruszać widelcami bo inaczej się nie da
Pomóżcie PROSZĘ !!! ;(
ja bym brała większą, zdecydowanie,

Cytat:
Edytka-napisalam ci priv
dziękuję maciejka

"Zakochani na Złotej - są cyklem dziewięciu spotkań, które przygotowują zakochanych do podjęcia wspólnej drogi małżeńskiej; jest to niekonwencjonalny kurs przedmałżeński. To, co w nim najważniejsze, to próba stanięcia przed sobą takimi jakimi naprawdę jesteśmy, a nie takim, jakimi chcielibyśmy aby widziała nas druga osoba. Uczciwie, w prawdzie i wielkiej ufności, aby przyszłość była piękna... Trzeba się wcześniej zapisać.
Nad kursem czuwa o. Robert Głubisz OP"

próbuj w dzwonić

tel. 081.532.89.80 wewn. 20
tel. kom: +48.694.480.608,
robert.glubisz@gmail.com lub pisz,

my byliśmy na spotkaniach na KULu, tez bardzo polecam,
u Dominikanów nie byliśmy, ale bardzo wiele słyszałam dobrego i troszkę żałuję, no ale dwa kursy to już by była przesada

Edytowane przez edytka27101982
Czas edycji: 2009-09-01 o 21:23
edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 21:21   #145
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:

Onaella tak to ja z tym Garnierem zaraziłam nim już wszystkich w koło hihih.
na opuchliznę działa super, nie wiem jak z sińcami bo ja mam je ciągle albo mniejsze albo większe. Ale patrząc pod kątem tego jakie zawsze miałam (jak po pobiciu) to zdecydowanie mam mniejsze, bo się dają łatwo ukryć po korektorem, a wcześniej niekoniecznie.
Bibułki matujące mam z beauty formulas 'oil control tissues'
To ten garnier ? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27957 A on jest dostępny w Rossmannie? Po dzisiejszym buszowaniu niestety nie wpadł mi w ręce.

Cytat:
Cześć Wam
Pomóżcie PROSZĘ !!! ;(
Lepsza za duża niż za mała, nie masz się co martwić
Cytat:
wyslalam Ci linka na pw
zadna rewelka, [ wersja robocza ] bo mi sie nie chcialo photoshopa uzywac
dopiero mam sie zamiar za nie wziasc
I ja, i ja poproszę
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 21:25   #146
Clovera
Raczkowanie

Cytat:
łeeeeeeeeee kciuki nie pomogły
TŻ nie zdał prawka
nie martwcie się, ja za 6-tym razem dopiero :/

Cytat:
Ja jestem bardzo zainteresowana fryzurą slubna na krótkich..także trzymam kciuki, żeby ładnie wyszło.
Na pewno zdam relację z fryzury i dam Ci kontakt jeśli będę zadowolona.

Cytat:
Ja też planuje winietki, na wesele ok.150 osobowe, ale nie robię takich tablic. Moim zdaniem są zbędne, raczej gości się sadza grupami, znajomymi itd. Więc jak jedni znajdą miejsce to reszta pójdzie za nimi. Moi goście zanim by się znaleźli na takiej tablicy to już prędzej by znaleźli swoje winietki na stołach. Byłam na weselu na 300 osób i nie było takiej tablicy i goście sobie świetnie poradzili bez niej, nie było biegania, szukania. Każdy powoli znalazł swoje miejsce.
ja też sadzam grupami i nie daje tablic

Cytat:
witam,

ponawiam pytanie

czy rezerwować zespół jeśli w umowie zaznaczone jest .że jesli któraś ze stron nie wywiąże się z niej to płaci połowe całości?? ( chodzi o zespół )

bo nie wiemy co robić i chciałabym poznać Wasz zdanie
Zwykle płaci się zaliczkę i to ona jest zabezpieczeniem. Połowa ceny to dla mnie przesada. No ale każdy się zabezpiecza jak może... może jest powód dla którego się aż tak zabezpieczają...

Cytat:
Jak to moja mama mówi (jeden taki wiejski zabobon) że jak w dzień ślubu po kropi to za panną chłopaki płaczą ja ja ja
dobre dobre
Stary 2009-09-01, 21:39   #147
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez madzikownia Pokaż wiadomość
Ja mam w melgwi sala Robertino ale pewnie nie wiesz gdzie juz sie przyzwyczailam ze nikt nie zna tej sali

A o mnie to sie nie pamieta
zla, zla elizka juz sie poprawiam
sprawdz pw

Cytat:
Napisane przez VanillaCafe Pokaż wiadomość
To ten garnier ? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27957 A on jest dostępny w Rossmannie? Po dzisiejszym buszowaniu niestety nie wpadł mi w ręce.

Lepsza za duża niż za mała, nie masz się co martwić

I ja, i ja poproszę
prosze bardzo

smigam spac, dobranoc Dziewczynki moje kochane

WYMIANKA
Stary 2009-09-01, 21:57   #148
ana_01
Rozeznanie

Cytat:

Typy są takie:
http://www.slubne-bianco.pl/w109/418.htm- przymierzałam, ale ten rozporek to miałam na stopie jesli już to bez rozporka bym chciała lub cuś takiego http://www.lisaferrera.czest.pl/publ...7ed910bdd1.jpg.
Drugi typ to coś w stylu takiej bardziej eleganckiej, np http://www.suknie-slubne.pl/pl/ateli....php?s=35.1839 Podobają mi się też sukienki Ladyinred i Amirki, coś w takim stylu właśnie.
Trzeci typ: http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...-rondalla.html - tej nie mierzyła, jeszcze

Co sądzicie? PM2010 temat sukien już najwyższy czas zacząć
Cytat:
A właśnie, że ja znam tą salę byłam tam na weselu w czerwcu

Cytat:
"Zakochani na Złotej - są cyklem dziewięciu spotkań, które przygotowują zakochanych do podjęcia wspólnej drogi małżeńskiej; jest to niekonwencjonalny kurs przedmałżeński. To, co w nim najważniejsze, to próba stanięcia przed sobą takimi jakimi naprawdę jesteśmy, a nie takim, jakimi chcielibyśmy aby widziała nas druga osoba. Uczciwie, w prawdzie i wielkiej ufności, aby przyszłość była piękna... Trzeba się wcześniej zapisać.

próbuj w dzwonić

u Dominikanów nie byliśmy, ale bardzo wiele słyszałam dobrego i troszkę żałuję, no ale dwa kursy to już by była przesada
Te Kulowskie i u Dominkanow to są płatne, na tygodniu?
Stary 2009-09-01, 22:07   #149
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem gdzie hhhehe nawet był wczoraj pod Robertino

Cytat:
Napisane przez Clovera Pokaż wiadomość
dobre dobre
Clovera także wiesz jak pokropi deszczyk (tfu odkupkać ) to wiesz co to oznacza

A ja skończyłam księge gości i nie było tak źle godzinka i po ptokach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9010069.jpg (38,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9010070.jpg (37,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9010071.jpg (14,2 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9010075.jpg (35,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9010076.jpg (33,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9010078.jpg (19,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9010081.jpg (52,0 KB, 51 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2009-09-01 o 22:10
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 22:11   #150
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
dzieki
a to nie sa zdjecia od pana foto, tylko od znajomych

od pana foto wstawie za tydzien gdzies
wiem,wiem-i dlatego napisałam, że chociaż znajomi napstrykali

Cytat:
a zna -ze zdjęć i opowieści pewnej koleżanki Blani

Cytat:
ja bym brała większą, zdecydowanie,

dziękuję maciejka

próbuj w dzwonić

dzięki Edytka- wlasnie tego wew. mi brakowało-jutro spróbuję raz jeszcze

Cytat:
Typy są takie:
http://www.slubne-bianco.pl/w109/418.htm- przymierzałam, ale ten rozporek to miałam na stopie jesli już to bez rozporka bym chciała lub cuś takiego http://www.lisaferrera.czest.pl/publ...7ed910bdd1.jpg.
Drugi typ to coś w stylu takiej bardziej eleganckiej, np http://www.suknie-slubne.pl/pl/ateli....php?s=35.1839 Podobają mi się też sukienki Ladyinred i Amirki, coś w takim stylu właśnie.
Trzeci typ: http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...-rondalla.html - tej nie mierzyła, jeszcze

Co sądzicie? PM2010 temat sukien już najwyższy czas zacząć

A właśnie, że ja znam tą salę byłam tam na weselu w czerwcu

Te Kulowskie i u Dominkanow to są płatne, na tygodniu?

Ana-ale mniej więcej coś ci już świta-a to juz wielkie coś!
na pewno nie księzniczka-raczej bogato zdobiona i dopasowana w bioderkach z teg co widzę-mi najbardziej podoba się ta z atelier diagonal-choć każda ma swój urok
a nauki nie są płatne z tego co wiem ja (laik), tylko trzeba sie sporo wczesniej na nie zapisywać-choć niech lepiej wypowiedzą się te z dziewczyn ktore uczęszczały i wiedza lepiej

Edytowane przez maciejka83
Czas edycji: 2009-09-01 o 22:14
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości