![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PANNY, WAGI i SKORPIONY czyli dzieciaki wrześniowo-październikowe 2008 !!
Lekarz zaliczony....trochę strachu i łez było.....Mamy antybiotyk...i jakby co skierowanko do szpitala......Mam nadzieję że będzie całkiem dobrze.....Tak czuję ...i chcę czuć....
A moja Olka i Kubus śpią raczej ze mna....Niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Aguś nie kumam o co pytasz....Ale to pewnie dlatego że dopiero z pracki wróciłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Anetka, Aga pytala czemu maz narozrabial, bo chcial sie poprzytulac do szkrabow.....dziwnie to zabrzmialo
![]() Aga Ola spi cala noc w swoim lozeczku, w naszej sypialni, ma tak ze dwa razy w nocy pobudki i piszczy ale to raczej przez sen i wystarczy wlaczyc suszarke do wlosow na kilka sekund, ktora ciagle trzymamy przy lozku i mala spi dalej. Takze jak dal mnie rewelka, wysypiamy sie wszyscy. A Zuzia wyglada na to ze sama sie odstawi od cycusia. Akurat dobrze sie sklada bo za chwile wracasz do pracy i dobbrze by bylo odstawic malego ssaka. Ale odstawienie w dzien jest duzo latwiejsze niz rezygnacja z nocnych karmien, mysle ze teraz masz z gorki. Jesli chodzi o przestawienie Oli do pokoju Ady to tez nad tym myslalam, tylko boje sie ze dziewczyny beda sie budzic nawzajem no i nie qwiem jak z usypianiem, bo one ida w tym samym czasie i podejrzewam ze jakby przyszla pora spania to zamiast zasypiania to mialabym zabawe w pokoju. To mnie powstrzymuje od przeniesienia Oli do wspolnego pokoju. Anetka niedlugo antybiotyk powinien zadzialac, wiec mam nadzieje ze Kubusiowi lzej bedzie.
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Anetko dokladnie o to mi chodzilo, co Dysia napisala. Tak jakos to zabrzmialo... A jak Kubus, lepiej juz?
Ja znowu ide z Zuzia do lekarza, bo jej kaszel bardzo mi sie nie podoba i wole sprawdzic czy to nie oskrzela, bo niestety juz tak bywalo, ze najpierw nic, a po kilku dniach juz oskrzela byly zajete. Dysiu no wlasnie tez sie boje ewentualnego budzenia sie dziewczyn nawzajem. Choc jak zadnej nic nie dolega, to spia i sie nie budza. Zreszta nawet teraz, jak w nocy cos sie wydarza, to sie nie budza, a pokoje sa obok siebie i naprawde wszystko slychac, zwlaszcza jak sie Zuzia rozedrze... Co do cyca, to w zasadzie zostal nam ten wieczorny, bo jak chodzi do zlobka, to w dzien nie dostaje (tylko jak zostaje w domu), a rano raz daje, raz nie, to zalezy jak bardzo nam sie spieszy. A ten wieczorny, to pewnie jeszcze pociagne, bo Zuzka nie pije innego mleka, kasz tez nie je, w ogole kolacje czasem zje, czasem nie, wiec niech chociaz ma cyca. Super, ze tak Ci Ola spi. Ja czekam az wyjda ostatnie zabki (jedna 4 i jedna 3), potem mam nadzieje troche bedzie spokoju do 5, wiec podzialamy moze konkretniej w sparwie jej spania. Bo teraz owszem spi, ale dluzej z nami niz u siebie, a mi sie nie chce jej przenosic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Aga moja Ola ma dopiero 5 zabkow i 6 sie wyzyna, dwie jedynki na dole i na gorze i dwojki na gorze zaraz beda w komplecie. A co dajesz Zuzince na kolacje i sniadanie? Bo widze ze Oli kaszka sie nudzi a ma malo zebow i nie umie dokladnei pogryzc i nie wiem co moglabym jej dawac....
A co do spania razem z Wami, to jesli Wam to pasuje to ja bym nic nie zmieniala. Widocznie lubi sie przytulic do mamusi, moja Ola tez lubi ale jak juz spi w swoim lozeczku to nie bede tego zmieniac i przytulam ja wtedy, kiedy nie spi.
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
W zlobku na sniadanie je kanapki, jak jest w domu, to roznie: parowki, jajecznice, dzis jadla omleta z dzemem. Na kolacje zamiennie, to czego nie bylo na sniadanie lub jakis serek, jogurt, czy owocek ze sloiczka. Na ta kolacje tak nie naciskam, bo wiem, ze popchnie to cycem i nie bedzie glodna.
No z tymi zebami to Zuzka swiruje, strasznie szybko to u niej, u Wiki to bylo bardziej rozlozone w czasie i nie bylo takich sensacji. A u Zuzi, to w zasadzie, co zab to infekcja lub goraczka. A myjesz juz zabki? Pamietam, ze Wiki w tym czasie miala jakos tyle co Ola i juz myla i nie robila problemow. A Zuzia nie daje sobie umyc, wiec musze na sile. Niestety, ale ona juz ma tyle zebow, ze musze o nie dbac. I tak jakos zapominam. Nie wiem czemu, bo przeciez Wiki myje dwa razy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() A tatuś narozrabiał...bo łóżeczko w piwnicy.....Jak miałam popołudnia to Kubul i Olutek zasypiali przy nim...bo podobno było im tak smutno beze mnie i bardzo chcieli się przytulać z tej tęsknoty za mną.....Ponadto podobno Kubie było zimno w łóżeczku....No i koniec końców młode śpią teraz ze mną... ![]() A Kubuś ma trafiony antybiotyk...Nareszcie pomogło...i dziś zero temperaturki ...tylko trochę kaszlu zostało. Ząbków teraz nie myjemy bo mały nie pozwala nic włożyć do buziaka.....Coś się nam wyrzyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Aga to super masz z jedzeniem Zuzinki. Ja narazie nic nie dawalam Oli poza kaszka przez ten brak zebow, ale w sumie parowke by pomemlala jakos, jajecznice tez tylko od jajka ucieka na kilometr i wez tu czlowieku badz madry i dogodz dziecku. Nic to, trzeba nad nia troche popracowac.
Zeby myjemy kilka razy dziennie, szczegolnie wtedy, kiedy Ola siedzi na nocniku, to obowiazkowo musi miec szczoteczke z pasta i szoruje sobie sama zebolki no i Ada wtedy tez przybiega i chce myc wiec nie mamy z tym problemow. Anetka no to juz wszystko jasne z tym wspolnym spaniem ![]() Super ze Kubus ma sie lepiej. ![]() Moja Ola poza myciem zabkow strasznie lubi sie kapac. Jak widzi ze ja wieczorem rozbieram sie zeby isc pod prysznic to sama tez ciaga za pizamke i mowi "mij mij"co znaczy ze tez chce myju myju zrobic i biegnie za mna do lazienki , mimo ze pol godziny wczesniej sie kapala. Takie to juz mam czysciochy male, pedantyczne po tatusiu.
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
o mateńko....a o czym żeście myślały...? nie, no wolę nie pytać .....łoj baby baby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Anetka ja zakumalam o co chodzi ale zrozumialam tez co Aga mogla pomyslec...
![]() Kupilam wczoraj w Biedronie piersi pon. 10 zl za kilogram ![]() ![]() a nie wiesz czy moze ryby beda tansze?
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Dysiu dzisiaj slyszalam, jak ekspedientka mowila jakiemus facetowi, ze wczoraj sie dwie osoby niemalze pobily o te piersi.
Anetka mea kulpa! No tak sobie pomyslalam, choc wiedzialam, ze jesli nawet, to pewnie bys tego nie napisala, tak publicznie... ehh durna ja... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
![]() ....u mnie też się gryzą za te kurze cycki ![]() A rybka i owszem ale w grudniowych terminach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
No dojechalysmy do domu
![]() Po wakacjach u babci mam dwa diably tak rozbrykane ze sil mi brak. My dzis po sczepieniu i po bilansie Nati wazy 10kg i 86cm ma. Ale dosc ciezko zniosla szczepienie..... Zdrowka zycze wszystkim maluszkom bo czas taki grypowy. U mnie 16 stopni i lato w pelni, to sie mikroby beda rozrastac.... Dysia kupilam takie zwykle klocki i faktycznie rewelka. Wstala maoja bida, strasznie niesczesliwa po tych atrakcjach ![]()
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Kiciamala ale Natalka wysoka! My dzis tez bylismy u lekarza, wiec mam porownanie: 9860 g (niestety schudla przez miesiac, bo ostatnia waga to 10200 g) i 80 cm, a raczej do niskich nie nalezy. A Nati 86! Wow! A jakie mieliscie szczepienie? My mamy zalegle MMR, ale na razie sie nie spiesze.
Mam nadzieje, ze teraz juz czesciej bedziesz tu zagladac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Jak popatrzylam na wykres to sie zdziwilam bo faktycznie wychodzi ze jest wysoka. Nati tez schudla jak tylko zaczela dobrze chodzic to zleciala z wagi tak na oko tluszyk sie spalil, szyjka zeszczuplala i brzusio taki malutki.
Szczepienie mamy to na odre, swinke i rozyczke i pneumokoki. Musilam dac jej wczoraj cos na goraczke bo rozbita byla a faktycznie stan zapalny moze w przyszlym tygodniu wywalic. Spanie zepsulam. U mamy spala ze mna i teraz sie budzi w nocy i chce do nas do lozka. To ja laski robie sobie kafke i biore sie za zbieranie zabawek bo sajgon w domu, polezelismy sobie przed tv a dziewczyny sie zabawily ![]() ![]() U mnie pelni lata ciag dalszy dzieciaki polnagie po boisku lataja ![]()
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Kicia, faktycznie z Natalki wysoka panienka
![]() ![]() No i widzisz, juz kolejny raz sie przekonuje ze zwykle zabawki z reguly sa najlepsze, bez zadnych udziwnien. Ja tez kupie wiadro klockow swoim babeczkom bo maja komplet ale strasznie wybrakowany juz.
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
kobitki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem, ale weny brak. Ostatni tydzien w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Ja tez jestem ale co tu pisac, szaro- buro na zewnatrz, strach przed chorobskami, w pracy jak to w pracy.... ogolnie taki smutny okres jakis
AgaG od ktorego zaczynasz prace? Od 30 listopada czy tydzien pozniej? I w jakich godzinach bedziesz pracowac?
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Dysiu zaczynam 1 grudnia. Zeby odebrac dziewczyny, musze skonczyc najpozniej o 15.30, wiec wychodzi, ze bede zaczynac o 7. Takie ustalenia byly we wrzesniu, wiec mam nadzieje, ze nikt sie teraz z tego nie wycofa. Bo u nas wszyscy zaczynaja o 8.30 i niestety inne godziny pracy sa trudne do uzyskania, bo nasza praca scisle zalezy od zagranicy, a tam ludzie musza sie wyspac.
![]() Wczoraj bylam na badaniach kontrolnych, mam przepisane okulary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Mam rotawirusa w domku....no i padają wsie jak muchy.Dziś na popołudnie a od jutra 3 dni wolnego na walkę z dziadostwem...Oby się udało
Aga ja binokle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Oj Anetko, to sie u Was porobilo! Zdrowia! I uwazaj, ze bys i Ty nie dolaczyla do chorych!
A okularow jeszcze nie mam, bo musze wyleczyc jeczmien. Jade na roznych masciach i ostatnio na badanich przez nie nie moglysmy dobrze dobrac szkiel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Aguś współczuję...Jęczmień potrafi dokuczyć
![]() A ja się załapałam jednak....ale najgorsze za mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
wyladowalysmy na drugiej stronie....
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Kicia co masz na mysli bo nie bardzo zrozumialam?
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Wesolych i przede wszystkim zdrowych Swiat!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
czy moge sie przyłaczyć?
Moja córcia jest z października 2008 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Jasne ze tak! Im nas wiecej, tym weselej. A widzisz, ze oststnio znowu zastoj.
Napisz cos o Was, jak ma mala na imie. Jak sie rozwija i w ogole. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Halinka, ma dwa zabki i jest na etapie prób samodzielnego stania, włazi na wersalki, fotele, a z nich na stół... Troche słow w słowniku posiadamy: mama, tata, misio, lala, niania, idę, NIEE, daj i mnustwo nie zrozumianych nam ![]() najwazniejsze...wcale choinka ja nie ciągnie, z 5x do niej podeszła i tyle, jedna bąbke scigneła, pogryzła cukierka wiszacego i tyle jesli chodzi o zainteresowanie drzewkiem Jak u Was minely swieta? jak reakcja dzieciaczków na choineczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.