Prolaktyna.Prosze pomozcie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 19:59   #121
magbron1984
Przyczajenie

Dot.: Prolaktyna.Prosze pomozcie

Cytat:
Napisane przez anianka Pokaż wiadomość
hej kobiety !
dzis wyszlam ze szpitala, mam podejrzenie :hiperprolaktynemi i zaspolu policystycznych jajnikow...
poziom prolaktyny po MTC 152,5 ng/ml
wspolczynnik 776% reszty wynikow nie ogarniam...
6lutego mam wizyte u gin i sie okaze...
martwie sie ze leki sa drogie , a moze wystarczy brac tabletki anty...
dowiem sie 6go... bede pisac i sledzic co u was
Witaj ja tez mam hiper mimo przyjmownia lekow dostinex cholernie drogi.teraz co miesiac biore od 3 do 5 dnia mies clo w 12 dniu cyklu zastrzyk a od 15 luteine do pochwową teraz rowniez czekam na 2 kreski a moj poziom prol zwrosl o 5 razy . Pco mialam rowniez przed pierwsza ciaza i leczylam sie 3lata i pare miesiecy tera juz pol roku. ciagle wchodze na fora zeby cos nowego przeczytac a tu co raz wiecej jest takich jak my. Trzymam kciuki i zycze zpadku prol i drożności
magbron1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 11:01   #122
anianka
Raczkowanie

GG do anianka

ja o dziecko sie nie staram mam dopiero 21 lat i bardziej mi chodzi abym byla zdrowa, zmagam sie z tradzikiem i to jest tez powodem... wlasnie czytam ze leki sa cholernie drogie a przepisuja to samo chyba kazdemu ??
anianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 07:33   #123
magbron1984
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Prolaktyna.Prosze pomozcie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Trzymam mocno
hej wczorajk kupilam test zeby dzis ujrzec wymarzone 2 kreski, ale niestety w nocy przyszla miesiaczka juz nie wiem co jest temna nie tak nawet pergyl nie pomogl a moj gin mowil ze daje 90% na zajcie ,a ja jak zwylke znalazxlam sie wtych % co nie trzeba. juz odpuszczam brak nadziei

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Trzymam mocno
hej wczorajk kupilam test zeby dzis ujrzec wymarzone 2 kreski, ale niestety w nocy przyszla miesiaczka juz nie wiem co jest zemna nie tak nawet pergyl nie pomogl a moj gin mowil ze daje 90% na zajcie ,a ja jak zwylke znalazxlam sie wtych % co nie trzeba. juz odpuszczam brak nadziei od tego cylku nie bede juz brala clo bo juz po 6 cyklach przytylam 10kg a przy moim 162 to duzo zwlaczcza ze przed poprzednia ciaza musialam schudnac wiec pewnie teraz tez by tak bylo. musze odpuscic bo zkuzluje co ma byc to bedzie a wam życze duzo szczescia
Stary 2012-01-27, 16:40   #124
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez magbron1984 Pokaż wiadomość
hej wczorajk kupilam test zeby dzis ujrzec wymarzone 2 kreski, ale niestety w nocy przyszla miesiaczka juz nie wiem co jest temna nie tak nawet pergyl nie pomogl a moj gin mowil ze daje 90% na zajcie ,a ja jak zwylke znalazxlam sie wtych % co nie trzeba. juz odpuszczam brak nadziei

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

hej wczorajk kupilam test zeby dzis ujrzec wymarzone 2 kreski, ale niestety w nocy przyszla miesiaczka juz nie wiem co jest zemna nie tak nawet pergyl nie pomogl a moj gin mowil ze daje 90% na zajcie ,a ja jak zwylke znalazxlam sie wtych % co nie trzeba. juz odpuszczam brak nadziei od tego cylku nie bede juz brala clo bo juz po 6 cyklach przytylam 10kg a przy moim 162 to duzo zwlaczcza ze przed poprzednia ciaza musialam schudnac wiec pewnie teraz tez by tak bylo. musze odpuscic bo zkuzluje co ma byc to bedzie a wam życze duzo szczescia
Kochana uda Ci się trzeba myslec pozytywnie

ja robilam rozne badania i wszystkie wyniki mialam super wrecz lekarz mowil ze idealnie ksiazkowe a w ciaze zajsc nie moglam i nie wiedzialam co sie dzieje maz tez zdrowy az w koncu zrobilam badanie tsh i anty tpo i okazalo sie ze mam minimalna niedoczynnosc tarczycy ale taki poziom ze bym nie zaszla w ciaze i biore lek z minimalna dawka, wogole ja nawet nie mam zadnych objawow niedoczynnosci tarczycy, lekarz swierdzil ze jak tylko obnize tsh to powinnam od razu zajsc w ciaze - zobaczymy jak bedzie stwierdzil ze do marca powinnam juz byc inkubatorem
a i robie sobie tez analize pierwiastkowa wlosow bo mam mozliwosc taniej (jak cos to pisz na pw do mnie) chc zobaczyc czy mam jakies toksyny w organizmie albo nie odpowiednie stezenia pierwiastkow
wejdz na google : biomolmed

Messuah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 20:01   #125
magbron1984
Przyczajenie

Cytat:
Kochana uda Ci się trzeba myslec pozytywnie

ja robilam rozne badania i wszystkie wyniki mialam super wrecz lekarz mowil ze idealnie ksiazkowe a w ciaze zajsc nie moglam i nie wiedzialam co sie dzieje maz tez zdrowy az w koncu zrobilam badanie tsh i anty tpo i okazalo sie ze mam minimalna niedoczynnosc tarczycy ale taki poziom ze bym nie zaszla w ciaze i biore lek z minimalna dawka, wogole ja nawet nie mam zadnych objawow niedoczynnosci tarczycy, lekarz swierdzil ze jak tylko obnize tsh to powinnam od razu zajsc w ciaze - zobaczymy jak bedzie stwierdzil ze do marca powinnam juz byc inkubatorem
a i robie sobie tez analize pierwiastkowa wlosow bo mam mozliwosc taniej (jak cos to pisz na pw do mnie) chc zobaczyc czy mam jakies toksyny w organizmie albo nie odpowiednie stezenia pierwiastkow
wejdz na google : biomolmed

dziekuje za slowa otuchy ja tsh i tsh4 mam ok juz czasem sie zastanawiam czy to moj maz nie nawala gin powiedzial ze to ze mamy jedno dziecko nie znaczy ze maz moze stwozyc drugie zwlaszcza ze ma ciezka prace fizyczna. ja juz gdybam na wszystkie strony ale chyba ten cykl jeszcze zaryzykuje i zaczne odnowa
Stary 2012-01-27, 20:30   #126
Messuah

Cytat:
dziekuje za slowa otuchy ja tsh i tsh4 mam ok juz czasem sie zastanawiam czy to moj maz nie nawala gin powiedzial ze to ze mamy jedno dziecko nie znaczy ze maz moze stwozyc drugie zwlaszcza ze ma ciezka prace fizyczna. ja juz gdybam na wszystkie strony ale chyba ten cykl jeszcze zaryzykuje i zaczne odnowa
Trzymam kciuki mocno! Bejbik zapewne pojawi się niespodziewanie
Stary 2012-02-06, 18:45   #127
magbron1984
Przyczajenie

Messuah lekarz byl w szoku jak mnie zobaczyl i jak powiedzialam ze jestem w 10 dniu cyklu po mies.Zrobil usg powiedzial ze sa 3 pęcherzyki 2 w lewym i 1 w prawym 21mm 17 i 14mmm i dodal ze sam juz nie wie co jest nie tak bo wyniki sa ok. W środe znow ide na monitoring usg i boje sie ze znow nic nie wyjdzie. Lekarz powiedzial Dziwny przypadek z pani
Stary 2012-02-07, 10:14   #128
Messuah

Cytat:
Messuah lekarz byl w szoku jak mnie zobaczyl i jak powiedzialam ze jestem w 10 dniu cyklu po mies.Zrobil usg powiedzial ze sa 3 pęcherzyki 2 w lewym i 1 w prawym 21mm 17 i 14mmm i dodal ze sam juz nie wie co jest nie tak bo wyniki sa ok. W środe znow ide na monitoring usg i boje sie ze znow nic nie wyjdzie. Lekarz powiedzial Dziwny przypadek z pani
ja tez jestem dziwnym przypadkiem bo jeden lekarz twierdzi ze mam niedoczynnosc tarczycy a drugi ze nie mam a jedynie to moze jakies poczatki ktore moze kiedys "wybuchna" albo i nie, a po drugie z moimi wynikami tarczycy to powinnam miec chaos z prolaktyna i progesteronem a u mnie jest idealnie ksiazkowo.... biore mala dawke leku na niedoczynnosc chociaz zadnych objawow nigy nie mialam zwiazanych z tarczyca i po tym leku zaczynam miec objawy doslownie jakbym chorobe w tabletkach zazywala, tez juz nie wiem co mam robic bo mam ochote lek odstawic w cholere jak masz ochoe to odezwij sie do mnie na pw z nr gg
Stary 2012-02-07, 21:17   #129
magbron1984
Przyczajenie

ok. tyklo musze zainstalowac gg bo kompa mialam w naprawie i usuneli miu polowe plikow.Jutro po 15 sie odezwe ale na sama mysl ze znow mnie bedzie badac i szukac przyczyn chce mi sie wyc
Stary 2012-02-13, 09:55   #130
magbron1984
Przyczajenie

Dziewczyny dzis rano robilam prolaktyne czekam na wynik a o 14 ide na monitoring czy pecherzyki po pregnyl pekly jesli nie to bedziemy odnowa robic wszystkie wyniki bo gin nie moze znalesc przyczyny braku dzidzi Pozdrawiam
Stary 2012-02-13, 13:36   #131
magbron1984
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Prolaktyna.Prosze pomozcie

Juz jestem po badaniu gin stwierdzil ze w prawym byla owulacja a w lewym nie .Nie kazal powtarzać badan ale tez nie przepisal duphastonu ani luteiny. Mam przyjsc w 1 dniu spodziewanej miesiaczki. Pomocy bo juz sama nie rozumiem nic .Jak byla owulacja to sa szanse na ciaze ??? bo wczesniej nie mialam monitoringu po owul.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-24, 11:49   #132
magbron1984
Przyczajenie

dzis przyszla a mialo jej nie byc
mam strasznego dola to juz 6 cykl z clo i brak ciazy a nawet nadziei na zastrzyk z pregnyl nie pom,ogl aj ja ja
Stary 2012-05-29, 18:05   #133
olensza
Przyczajenie

prosze podaj jakie to ziolowe leaki bo po tym biomergonie mam takie zawroty i agresywna jestem
olensza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 13:09   #134
tejma
Raczkowanie

jak się objawia wysoki poziom prolaktyny? czy towarzyszy temu wyciek takiej białej substancji z piersi?w podobie do siarki??
tejma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 13:59   #135
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tejma Pokaż wiadomość
jak się objawia wysoki poziom prolaktyny? czy towarzyszy temu wyciek takiej białej substancji z piersi?w podobie do siarki??
Może się tak objawiać ale nie musi Ja mimo tego, ze moja ostatnia kontrola PRL z początku października pokazała poziom w normie to wyciek dalej mam . Endokrynolog twierdzi, że albo potrzebuje jeszcze trochę czasu ( udało mi się zbić prolaktynę podwyższoną dopiero po ponad roku ) albo też powiedział mi, że niektóre kobiety mają taki wyciek mimo braku problemów z prolaktyną i poprawnym wynikiem usg piersi
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 06:41   #136
Zegarkowa
Raczkowanie

stara lekarka poradziła nie dotykać piersi, nie masować, nie wycierać ręcznikiem żeby nie podrażniać i może przestanie
jeżeli nie to trzeba tą wydzielinę oddać do laboratorium na wymaz
ja miałam niezłą hodowlę Staphylococus Epidermidis.
Zbiłam lekami
Zegarkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 20:11   #137
Honey02
Raczkowanie

Hej, mam nadzieję że któraś z was zobaczy mój post i odpisze mi
Mam 21 lat, w lipcu tego roku miałam w końcu robione badania hormonalne, ponieważ mówiono mi że jestem za chuda skoro z jajnikami wszystko jest dobrze jednak obaliłam te teorie, przytyłam i nic się nie zmieniło piersi jak były małe tak po przytyciu nie urosły a miesiączka nadal była nieregularna, więc schudłam do poprzedniej wagi bo skoro grubsza i tak nie mam biustu to wole być już szczuplejsza, ale wracając do badań wyszło mi że mam wysoki poziom prolaktyny a reszta hormonów w porządku, ginekolog dał mi bromergon po którym oczekiwał spadku prolaktyny jednak ku zdziwieniu wzrosła do 1133, ginekolog się zdziwił, przepisał mi znowu bromergon i zapytał się o mój wzrok, po wizycie zrobiłam badania u okulisty i wyszło mi -0.25 na prawe oko, plus niektóre obiawy się zgadzają, mam czasami wyciek takiej białej wydzieli z sutków i miewam częste bóle głowy, jestem senna. Ogólnie ginekolog powiedział mi że jeśli nie spadnie po kolejnym zażywaniu bromergonu trzeba będzie zrobić zdjęcie głowy. Szczerze wątpię aby nagle spadł do normy, albo bliżej normy.Chciałam się was również zapytać czy podczas leczenia da się cofnąć skutki uboczne? Naprawdę ubolewam nad brakiem biustu a prolaktyna to przyczyna jego malutkiej wielkości, muszę sobie odmawiać wiele sukienek czy bluzek, a na plażę wstydzę się wychodzić, niestety żyjemy w takich czasach gdzie mężczyźni często zwracają na to uwagę, doświadczyłam tego i nie jest to miłe czy wy też tak miałyście że wasz biust, jeśli był maly, urósł? Oczywiście to nie jest najważniejsze ponieważ planuje mieć dzieci jednak w przyszłości, no i muszę najpierw znaleźć ojca moich dzieci Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź
Honey02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 21:22   #138
MrsRight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Honey02 Pokaż wiadomość
Hej, mam nadzieję że któraś z was zobaczy mój post i odpisze mi
Mam 21 lat, w lipcu tego roku miałam w końcu robione badania hormonalne, ponieważ mówiono mi że jestem za chuda skoro z jajnikami wszystko jest dobrze jednak obaliłam te teorie, przytyłam i nic się nie zmieniło piersi jak były małe tak po przytyciu nie urosły a miesiączka nadal była nieregularna, więc schudłam do poprzedniej wagi bo skoro grubsza i tak nie mam biustu to wole być już szczuplejsza, ale wracając do badań wyszło mi że mam wysoki poziom prolaktyny a reszta hormonów w porządku, ginekolog dał mi bromergon po którym oczekiwał spadku prolaktyny jednak ku zdziwieniu wzrosła do 1133, ginekolog się zdziwił, przepisał mi znowu bromergon i zapytał się o mój wzrok, po wizycie zrobiłam badania u okulisty i wyszło mi -0.25 na prawe oko, plus niektóre obiawy się zgadzają, mam czasami wyciek takiej białej wydzieli z sutków i miewam częste bóle głowy, jestem senna. Ogólnie ginekolog powiedział mi że jeśli nie spadnie po kolejnym zażywaniu bromergonu trzeba będzie zrobić zdjęcie głowy. Szczerze wątpię aby nagle spadł do normy, albo bliżej normy.Chciałam się was również zapytać czy podczas leczenia da się cofnąć skutki uboczne? Naprawdę ubolewam nad brakiem biustu a prolaktyna to przyczyna jego malutkiej wielkości, muszę sobie odmawiać wiele sukienek czy bluzek, a na plażę wstydzę się wychodzić, niestety żyjemy w takich czasach gdzie mężczyźni często zwracają na to uwagę, doświadczyłam tego i nie jest to miłe czy wy też tak miałyście że wasz biust, jeśli był maly, urósł? Oczywiście to nie jest najważniejsze ponieważ planuje mieć dzieci jednak w przyszłości, no i muszę najpierw znaleźć ojca moich dzieci Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź
Szczerze mówiąc pierwsze słyszę, żeby wysoka prolaktyna była przyczyną małego biustu.... u mnie jest wręcz odwrotnie, przed leczeniem od połowy cyklu biust mi bardzo puchł, po leczeniu już tak nie puchnie, a co za tym idzie nie rośnie przed okresem.
MrsRight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-27, 11:06   #139
Disnejova
Wtajemniczenie

Czy przy wyniku prolaktyny 34,6 po tescie 221 jest szansa na ciąże ?
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości