Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-04, 22:53   #121
Fionka21
Raczkowanie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

malutka DO SPANIA .. ja się pokusiłam sprawdzić ile Was tu jeszcze jest weszłam do kuchni.. po szklanke wody.. ale jakos skręciłam do stołu z laptopem ..oho.. tz mnie ochrzania.. zmykam

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 22:57   #122
malutka_24
Wtajemniczenie

My jutro zaczynamy rundę po lekarzach, żebym mogła się ze wszystkimi kontrolami wyrobić przed moim powrotem do pracy.

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Jedna dziewczyna miała tak szybki poród, że nie zdążyli dowieźć jej na porodówkę, po prostu urodziła w windzie, kiedy ją wieźli. Po wszystkim, już na sali, dziewczyna marudzi położnej jaka to jest nieszczęśliwa, że musiała rodzić w windzie, więc położna, żeby ją pocieszyć, mówi, że to jeszcze nic, bo parę lat wcześniej mieli babkę, która urodziła na schodach przed wejściem do szpitala. No i wtedy dziewczyna w płacz: "Wiem, bo to byłam ja z pierwszym dzieckiem!"

Cytat:
Malutka Dawidek jest cudny Ja w życiu nie powiedziałabm że to wcześniaczek

Dziewczyny! Gdzie wy kupujecie te cudne futrzane kombinezony??
Ja się tyle naszukałam i Są gdzieś u was takie??
ad. 1
ad. 2 siostra kupiła w Anglii

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak drobno siekają wasze blendery??

Co ja mam zrobić z tym jej ulewaniem, już siły nie mam... I tak po każdym posiłku ulewa i po każdej herbatce. Nie dużo, nie wszystko ale zawsze trzeba przebrać i ją i mnie
ad. 1 my mamy blender Zelmera i ładnie miksuje wszystko na papkę
ad. 2 a może zapytaj się pediatry jak będziecie na wizycie

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
ja rodziłam pod przysznicem.. i nie wiem czemu miedzy jednym parciem a drugim połozne zawlekły mnie na łóżko.. pod przysznicem było mi cieplutko…. Usiadłam na „samolot.. i zobaczyłam głowkę Niuni.. to był najpiękniejszy moment mojego zycia.. ehh.. taki poród to nie poród..na mnie połozna się darła (w żartach) że jej obiadu nie dałam zjesc bo jak miała zuzki głowe w rekach to przełykała obiad..

malutka ale z Dawida jest zawadiaka.. tym spojrzeniem na 2 zdj to mnie zaczarował..aż bym powiedziała „wrr”..
ad. 1 to się nazywa szybko poród oj biedna położna
ad. 2 mały jak się czasami uśmiechnie łobuzersko to normalnie idzie się w nim zakochać

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Jesli nie macie nic przeciwko ale subskrybowałam wasz wątek Podczytuje Was ale jestescie takie zżyte, ze nie mam odwagi sie odezwac (no czasami tylko)
pewnie, że nie mamy nic przeciwko więcej odwagi

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Jutro próba jedzenia zupki marchewkowo-ryżowej
no to
a jak tam z tym niemieckim żłobkiem dla Ninki, zapisałaś ją?

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Wracaliśmy po 19, zimno i wichura a Aleks w połowie drogi dostał strasznego bólu brzuszka Tak strasznie płakał że TŻ musiał go wziąć na ręce i niósł do domu a on krzyczał i krzyczał. Dopiero pod blokiem zaczął prukać i mu ulżyło a tak to ciągle się męczył I teraz się boję czy się nie przeziębi bo w takie zimno krzyczał a wiatr hulał dookoła

Malutka, ale słodki misiaczek a jaka mina
ad. 1 biedny Aleks że też jeszcze go męczą te kupki i bóle brzuszka
ad. 2

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
W srode bylismy na naszym pierwszym szczepieniu i jestem dumna z synka bo tylko podczas wkluwania igly krzyczal . No i rosnie mi wielkie chlopisko 70cm i 8310g
za dzielne zniesienie szczepienia i rzeczywiście chłop jak dąb z Maxia
Stary 2009-10-04, 22:57   #123
malutka_24
Wtajemniczenie

Synek już nakarmiony, więc zmykam lulać.
Dobranoc i do jutra

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-10-04 o 22:58
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 23:38   #124
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

malutka Ninula jest w przedszkolu polsko-niemieckim na liście do przyjęcia do grupy żłobkowej. A to, które dzieci przyjmą będzie wiadomo w sierpniu. Tak więc i tak zapiszę ją w maju do polskiego żłobka a jak się dostanie do Frankfurtu, to zrezygnuję z polskiego
Malutka ale jaki masz z Zelmera ten blender? Jaki model, bo tam są numerki jak sprawdzałam w necie??

Aguska a znalazłam tylko taki Magic Maxx
http://www.allegro.pl/search.php?str...Mozilla-search
Nie wygląda mi to na małe... Możesz mi poszukać i pokazać taki jak Ty masz? Może się skuszę skoro już sprawdzony jest przez Ciebie

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Dziewczynki, której brakuje skarpetek, to pędzić do Lidla dzisiaj mają promocje na dziecięce skarpetki
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf//page...etki_dzieciece

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2009-10-04 o 23:36
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:01   #125
superzabula
Zadomowienie

Dzis juz tak u nas nie wieje, to wyjde z malym na miasto, bo wczoraj to nie szlo nosa wytknac, wialo jak cholera i do tego co jakis czas padalo

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
superzabula mozesz podac przepis na taka salatke z zupki chinskiej??i jaka ta zupka?
A Jasio juz pieknie sie podnosi do siadania
składniki:
3 zupki chinskie (2 ostre i 1 lagodna) ja kupuje zwykle kim lana
kukurydza w puszce
ogorki konserwowe
papryka konserwowa
jajka
duzy majonez

Kruszysz zupki na drobno i zasypujesz przyprawami, dodajesz 3 lyzki majonezu, dobrze mieszasz i odstawiasz na jakas godzine zeby nasiaklo. Dodajesz pozniej kukurydze, jajka, ogorki i papryke pokrojone w drobna kostke i znowu na jakis czas odstawiasz, aby nasiaknal makaron. Pozniej dodajesz majonez wedle uznania, pieprzysz i gotowe. Po dodaniu majonezu ja jeszcze gdzies po pol godzinie sprawdzam czy nie trzeba jeszcze dodac, bo ten makaron bedzie wsiakal wilgoc do poki nie bedzie dobry. Jak kroje ogorki i papryke to ta wode z deski tez dodaje, aby makaron lepiej nabral. Ta salatke lepiej robic rano jak chcesz zjesc po poludniu bo do tego czasu dobrze makaron zmieknie. Jezeli chodzi o ogorki, papryke to ja dodaje tak zeby wszystkiego bylo po rowno. Jajek daje 5-6, ale mozna dac mniej.SMACZNEGO!

Jakby co bylo niejasne to pisz, wytlumacze

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Jula juz spi - na szczescie Jak to dobrze, ze chodzi spac o 20 i mam chwile wytchnienia
Jasio tez chodzi spac miedzy 19 a 20, nieraz czekam z niecierpliwoscia na ta godzine

cinusiowa moj blender miksuje na papke, a jezeli chodzi o ulewanie to mam juz tez tego dosyc, mam nadzieje, ze niedlugo to sie skonczy bo nieraz to juz nie moge wytrzymac. Wkurza mnie bo np jak wychodzimy na spacer, pieknie go ubiore siebie szybko i nagle buch zalany i co przebieranka od nowa, ja zgrzana....ten wkurzony, ze go znowu ubierasz..ach...taki to zywot z ulewaczami bys musiala zobaczy moje i Tz ciuchy domowe, zarzygane non stop jeszcze bym cos napisala jak ostatnio ulal, ale nie bede tu obrzydzac watku

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:36   #126
SELKA*
Zakorzenienie

Ja tylko na sekundkę powiedzieć DZIEŃ DOBRY Jak znajde chwilę nadrobię zaległości. Miłego dnia dziewczynki.
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:42   #127
esti1984
Wtajemniczenie

cześć laseczki
Wy już tutaj?? ale się rozpisałyście no i te wspomnienia
jak już mowa o porodach to ja rodziłam: skurcze 3h, a bóle parte 7 minut ciach ciach i już bardzo miło wspominam poród

z moją laktacją lepiej od czasu do czasu napływa mi mleczko nie daję cycusia jeszcze jako danie główne (bo za mało mam mleczka) ale po butelce dostaje i jak chwyci to nie chce puścić baaardzo się cieszę

a ja wczoraj cierpiałam znowu z bólu kręgosłupa:/ ehhhh kiedy ja się w końcu wybiorę do lekarza

a jutro idziemy na kontrolę bioderek

aha ...... i kupiłam niekapek Lovi - ten co ma Aguśka, u nas też nie kapie i jest super Nikusia sobie go gryzie i bawi się nim i czasami nawet sama się z niego napije
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 07:43   #128
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej U nas dziś mniej wieje, w nocy za to miałam wrażenie że nam zdmuchnie suszarkę z balkonu Aleks czuje się dobrze jak na razie, w nocy wstawaliśmy tylko 2 razy a rano dał mi pospać prawie do 8 i nie marudził chociaż już nie spał. A kupy dalej brak

Michaela, Wiesz, ja mam codziennie czas na wizaż bo mama przychodzi do pomocy Ale jakbym była sama i jeszcze w obcym kraju to pewnie na nic nie miałabym czasu... Pięknie Maxiu wyrósł

Aguśka, no właśnie Aleks teraz nic nie bierze, przez dłuższy czas codziennie mu podawałam wspomagacze i chciałabym żeby jelitka zaczęły same pracować. Za kilka dni wybieram się na kontrolę do pediatry to popytam o te kupki, on się na okrągło męczy

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 08:17   #129
Carolajna24
Zakorzenienie

Ja bez czytania, tak okropnie mnie boli dzisaj ze juz nie wytrzymuje czekam na tz az skończy prace i zawiezie mnie o lekarza
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 08:25   #130
superzabula
Zadomowienie

Siedze i przegladam stare watki bo chce zobaczyc kiedy do Was dolaczylam i co znalazlam:

Malgosiu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1980

poiglot
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2881

Uff ale sie naszukalam, ale znalazlam Oficjanie zostalam przyjeta 18.12.2008

I ja tez bylam przekonana, ze bede miala dziewczynke intuicje mam jak chol***

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 08:37   #131
gosikk_s
Zakorzenienie

Carolajna, biedactwo mam nadzieję że lekarz pomoże

Esti, super że z laktacją lepiej

Marika2121, ja nie wygram z ssaniem rączek bo Mycha robi to na okrągło Mam tylko nadzieję że wyrośnie z tego nawyku Co do koleżanki, rozmawiałam z nią wczoraj i niby czuje się już lepiej ale psychicznie nadal kiepsko Wpadła w depresję i płacze nad małą, no i strasznie się wszystkiego boi Strasznie mi jej szkoda, mam nadzieję że jednak pozwoli swojej mamie pomagać bo jak się uprze siedzieć sama to szybko jej się nie polepszy. Ten stolik zabaw mi się podoba ale w wersji bez chodzika

Iwciag, super że wszystko się udało czekamy na fotki

Stary 2009-10-05, 08:46   #132
Bercia2000
Zadomowienie

W końcu Was znalazłam dziwiłam sie zę tak mało opiszecie i gdyby nie
esti zajrzałabym tu jak byłoby 20 str do nadrobienia

Widze że chcecie mnie wykreslić z listy jak to przeczytałam zrobiło mi sie bardzo przykro az mi łzy w oczach stanęły może nie pisze zbyt czesto ale najpierw operacja syna potem nie miałam kompa przez miesiąc zreszta te które maja 2 dzieci wiedza jak to jest czasem człowiek nie ma czasu na nic a co dopiero na no ale zrobicie jak chcecie
Tak jak pisałam zszokowało mnie to bo jestem od początku a zresztą nie tłumacze sie bo nie po to tu jestesmy nie

Aguśka
Tylko TY stanęłaś w mojej obronie dziękuje kochana
Naprawde bardzo mi miło

Magducha ,gosikk
Wam też dziekuje

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-10-05 o 09:01
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 09:04   #133
gosikk_s
Zakorzenienie

Bercia, też pamiętałam że zaglądasz i pisałam żeby Cię nie wykreślać Zaglądaj do nas w wolnych chwilach, to zrozumiałe że nie masz specjalnie wolnego czasu.

Stary 2009-10-05, 09:16   #134
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Bercia, też pamiętałam że zaglądasz i pisałam żeby Cię nie wykreślać Zaglądaj do nas w wolnych chwilach, to zrozumiałe że nie masz specjalnie wolnego czasu.

Wiem już dopisałam podziękowania
No tak nie mam a to forum uwielbiam czytam na bieżąco ale nie zawsze odpisuje nie kazdy umie to zrozumiec

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-10-05, 09:18   #135
pakusia86
Zakorzenienie

Zostawic was na chwile

Cytat:
Patrzcie co znalazłam na jakimś wątku :poród na wesoło"
Jedna dziewczyna miała tak szybki poród, że nie zdążyli dowieźć jej na porodówkę, po prostu urodziła w windzie, kiedy ją wieźli. Po wszystkim, już na sali, dziewczyna marudzi położnej jaka to jest nieszczęśliwa, że musiała rodzić w windzie, więc położna, żeby ją pocieszyć, mówi, że to jeszcze nic, bo parę lat wcześniej mieli babkę, która urodziła na schodach przed wejściem do szpitala. No i wtedy dziewczyna w płacz: "Wiem, bo to byłam ja z pierwszym dzieckiem!"
masakra

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
cinusiowa jak się dziewczyny odnajdą w pieluchach to nas będą chciały znaleźć.. nie wymazuj ich..
pakusia jak coś chcę a lbo coś przeskrobię, to ja mojemu Tz-towi robie masaż.. taki „ten teges”.. hehe.. zawsze działa.. i nie martw się .. Zuzanka też się nie przekręca.. (sadełko jej przeszkadza)

wlasnie nie wymazuj.... moim zdaniem nie potrzebnie wykresilas sama te ososby... kurcze przeciez jestesmy z nimi zzyte... a ty ciach... usunelas tych ktorych nie chcialas.... tak jak pisalam, one sie pojawia i bedzie im przykro... tak jak Berci2000 teraz???

mysle ze skoro razem tworzymy ten watek to mozesz nas o zdanie zapytac.... no zapytalas ale jak sama powiedzialas (jak byl odzew zeby nie usuwac) to ty juz usunelas

pozatym nie rob problemow z dopisywaniem na liste bez przesady ze musi byc podana taka kolejnosc jak na liscie Kathi (czy Boszenka) takich problemow nie robily niedobra Ty!

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
W końcu Was znalazłam dziwiłam sie zę tak mało opiszecie i gdyby nie
esti zajrzałabym tu jak byłoby 20 str do nadrobienia

Widze że chcecie mnie wykreslić z listy jak to przeczytałam zrobiło mi sie bardzo przykro az mi łzy w oczach stanęły może nie pisze zbyt czesto ale najpierw operacja syna potem nie miałam kompa przez miesiąc zreszta te które maja 2 dzieci wiedza jak to jest czasem człowiek nie ma czasu na nic a co dopiero na no ale zrobicie jak chcecie
Tak jak pisałam zszokowało mnie to bo jestem od początku a zresztą nie tłumacze sie bo nie po to tu jestesmy nie

Aguśka
Tylko TY stanęłaś w mojej obronie dziękuje kochana
Naprawde bardzo mi miło

Magducha ,gosikk
Wam też dziekuje

nikt Cie nie skresli!!!!
nie pozwolimy na to!!! wiemy ze masz kochane 2 szkraby i mozesz nie miec czasu.... my Cie z Kuba obronimy

i wypraszam sobie bo ja tez stanelam w obronie stanelam w obronie wiekszosci dziewczynek!!!

no ale nie wazne. masz tu zagladac bo nalezysz do nas juz dlugo!!!!

jaka operacja??? ja cos przeoczylam???

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 09:27   #136
kuroikaze
Wtajemniczenie

subskrybuje

Aniu juz zdowi jestescie? (a moze niedoczytałam...) Natanek ma 4,5 miesiaca, wiem strasznie szybko te zeby przypominam o moim pytaniiu o portfolio

tez nie wiem czemu chcecie wymazywac dziewczyny, w czym Wam przeszkadzaja na liscie?
Ja musze leciec, przepraszam ze sie nie odniose do Waszych postow ale Maz ma reke w gipsie, a Natanek wyje z powodu zabkow, bobodent nie pomaga chyba musze kupic cos innego.

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 09:37   #137
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem już dopisałam podziękowania
No tak nie mam a to forum uwielbiam czytam na bieżąco ale nie zawsze odpisuje nie kazdy umie to zrozumiec

Stary 2009-10-05, 09:57   #138
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
I ja tez bylam przekonana, ze bede miala dziewczynke intuicje mam jak chol***
Ja zawsze wierzyłam, że będzie chłopiec Aż nie wyszła na usg "szpareczka" Teraz bym na żaden ogonek nie zamieniła Zwłaszcza, że właśnie Tż drze się i wrzeszczy do ucha bo nie wiadomo co chce... ehhh uroczo

Kobity nie drzeć się na mnie, bo żadna nie została usunięta z listy
Wszyscy są.
Stary 2009-10-05, 10:00   #139
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Zostawic was na chwile

masakra

wlasnie nie wymazuj.... moim zdaniem nie potrzebnie wykresilas sama te ososby... kurcze przeciez jestesmy z nimi zzyte... a ty ciach... usunelas tych ktorych nie chcialas.... tak jak pisalam, one sie pojawia i bedzie im przykro... tak jak Berci2000 teraz???

mysle ze skoro razem tworzymy ten watek to mozesz nas o zdanie zapytac.... no zapytalas ale jak sama powiedzialas (jak byl odzew zeby nie usuwac) to ty juz usunelas

pozatym nie rob problemow z dopisywaniem na liste bez przesady ze musi byc podana taka kolejnosc jak na liscie Kathi (czy Boszenka) takich problemow nie robily niedobra Ty!

nikt Cie nie skresli!!!!
nie pozwolimy na to!!! wiemy ze masz kochane 2 szkraby i mozesz nie miec czasu.... my Cie z Kuba obronimy

i wypraszam sobie bo ja tez stanelam w obronie stanelam w obronie wiekszosci dziewczynek!!!

no ale nie wazne. masz tu zagladac bo nalezysz do nas juz dlugo!!!!

jaka operacja??? ja cos przeoczylam???
Kurcze moze nie potrzebnie się oburzyłam
Ale jak przeczytałam ze cinusiowa chce mnie wykreślić to szlak mnie trafił przeciez czasem pisze.
Zresztą wszystkie które sa na liscie sa mamusiami majowo-czerwcowymi bez względu czy piszą czy nie mają dzieciaczki.W zyciu róznie bywa nie wiadomo czemu sie nie odzywają np Primach z tego co pamiętam rozstała się z Tz po urodzeniu dziecka ciekawe co u niej

Dlatego teraz dziekuje wszystkim które sie wstawiły za mną
bo widze że nie doczytałam byłam bardzo

Strasznie lubie nasze forum czytam na bieżąco fakt nie zawsze odpisuje

Pakusia
Mój starszy syn miał operacje na przpukline minęły już prawie
2 msc ale nadal musimy uważać zeby nie wariował nie biegał dużo
więc zajęc mi nie brakuje

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 10:16   #140
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Widzę, że się afera zrobiła z tym wykreslaniem z listy
Fakt, ja byłam i jestem za tym, aby aktualizowac listę, ale nie chodziło mi o wykreslanie takich osób jak Bercia, Pimach, anulka, czy inne osoby, z którymi jesteśmy zżyte, ale nie oszukujmy się np. Kubek, czy Satulik która na naszym wątku napisała może ze dwie wiadomości - czy ktoś czuje z nimi więź? Lista będzie ciągle się wydłużała, a takich osób, ktore napiszą po dwie wiadomości i znikają na tej liście moim daniem nie potrzeba, zwłaszcza takich, które nawet nie poinformowały o porodzie, choć na Wizaż zaglądają... Takie jest moje zdanie... Pewnie wyjdę na wredotę, ale co mi tam...
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-10-05 o 10:33
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 10:17   #141
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze moze nie potrzebnie się oburzyłam
Ale jak przeczytałam ze cinusiowa chce mnie wykreślić to szlak mnie trafił przeciez czasem pisze.
Zresztą wszystkie które sa na liscie sa mamusiami majowo-czerwcowymi bez względu czy piszą czy nie mają dzieciaczki.W zyciu róznie bywa nie wiadomo czemu sie nie odzywają np Primach z tego co pamiętam rozstała się z Tz po urodzeniu dziecka ciekawe co u niej

Dlatego teraz dziekuje wszystkim które sie wstawiły za mną
bo widze że nie doczytałam byłam bardzo

Strasznie lubie nasze forum czytam na bieżąco fakt nie zawsze odpisuje

Pakusia
Mój starszy syn miał operacje na przpukline minęły już prawie
2 msc ale nadal musimy uważać zeby nie wariował nie biegał dużo
więc zajęc mi nie brakuje
no teraz cos mi swita ale jak juz kiedys pisalam z pamiecia u mnie krucho fajnie ze wszystko wraca do normy. No musicie na niego uwazac, co nie jest latwe, bo jak tu takie dziecie upilnowac jak o niczym innym nie mysli tylko o szalenstwie

no ciekawe co u pimach, mlodej (ona chyba sie pogodzila z tz? kurcze nie pamietam) i jak anulka ze swoimi ksiezniczkami

Stary 2009-10-05, 10:17   #142
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć dziewczynki, nie wykreślać mnie z listy, już się melduję. Przyznaję nie odzywałam się, bo nie miałam czasu, nie wiem kiedy wy przy bobaskach znajdujecie czas na forum, mój Marcyś śpi tak 2-3 razy w ciągu dnia po 0,5 godz, więc jak zasnął ja biegiem do sprzatania lub prasowania, a wieczorem już padałam. Mam zaległości w czytaniu całej poprzedniej części wątku, ale trochę je może nadrobię, bo od 1 wróciłam do pracy i w wolnych chwilach sobie poczytam. W ogóle nie wiem co się u was dzieje, a stęskiłam się za naszą ekipą, widziałam, że sporo dziewczyn nowych dołączyło, buźki dla was. I mam prośbę do cinusiowej, żeby mi imię synka zmieniła, nie Błażej tylko Marcel. Idę czytać co tu naskrobałyście, będę może w końcu w miarę na bieżąco. Kurcze, mam pytanie, czy któraś z mamuś majowych nie ma jeszcze @, bo ja nie mam do tej pory, ale jeszcze karmię piersią, to znaczy odciągam jakieś 0,5 l mleka dziennie.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 10:20   #143
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Widzę, że się afera zrobiła z tym wykreslaniem z listy
Fakt, ja byłam i jestem za tym, aby aktualizowac listę, ale nie chodziło mi o wykreslanie takich osób jak Bercia, Pimach, anulka, czy inne osoby, z którymi jesteśmy zżyte, ale nie oszukujmy się np. Kubek, czy Satulik która na naszym wątku napisała może ze dwie wiadomości - czy ktoś czuje z nimi więź? Lista będzie ciągle się wydłużała, a takich osób, ktore napiszą po dwie wiadomości i znikają na tej liście moim daniem nie potrzeba, zwłaszcza takich, które nawet nie poinformowały o porodzie, choć na Wizaż zaglądają... Takie jest moje zdanie...
tez sie zgadzam, ze osoby ktore nie zagladaja tu od czasow kamieniia lupanego powinny byc usuniete... bo kubka to ja nie kojarze, stulik pamietam ale chyba 8 miesiecy milczy....

ale berci, anulki, mlodej i pimach to nie... bo przeciez tyle sie nagadalysmy razem przezywalysmy ciaze

Stary 2009-10-05, 10:21   #144
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

WITAJCIE MOJE KOCHANE MAMUSIE!!!

Jestem taaaaka szczęśliwa. ^^ Hehe, a wiec, ogłaszam wszem i wobec, ze się obroniłam! Na 4. Ach, och, ach, och. xD Nareszcie wolna. ;] Nawet nasz synuś zdrowy, kupki gęste i mega śmierdzące, brzuszek go mniej boli, o rany, czego wiecej chcieć? Może żeby go dziasełka nie bolały. ^^ Ach, normalnie szczęśliwa jestem i ledwo do mnie dociera, ze już po obronie. ^^ Synek dobrze zniósł podróż z Ełku do Bydgoszczy. Ponad 7 godzin, ale było ok.

Zostałam przyjęta na magisterkę. Dziś robiłam pierwszy raz zupę pomidorową i wyszedł mi super gęsty sos. xD No cóż, spaghetti się zrobi.
Poza tym parę dni temu było mega sprzątańsko w pokoju, ach, jak mnie to cieszyło. Głupawkę mam. Nie mogę się wprost jutra doczekać, kiedy pranie zrobię.

Szkoda tylko, ze już 17 mam zjazd do szkoły, zero wakacji, ale i tak jest super. ^^

Ogłaszam jeszcze jedno, ja zaczynam mieszać w programowaniu gier komputerowych. Tzn zaczynam się uczyć języka C++. Proszę o życzenia powodzenia. Uznałam, ze nie mam nic przeciwko by zarabiać po 10-20-200 tysięcy. xD

Wkleiłam już zdjęcia z chrztu do albumu. Co prawda mało ich, ale zawsze. Jeszcze tylko zrobić esy floresy plus podpisy i będzie git. No i zacznę w końcu robić swój własny album, tylko musze jeszcze bloki pokupować i wywołac trochę zdjęć. Ale jestem podjarana.

W każdym razie dziekuję wam kochane za zyczenia zdrówka. Wszystkim się polepszyło.

Esti, kochaniutka, jasne, ze chętnie spróbuje narysować Twoje Skarby. Trochę to zajmuje, ale postaram się dla Ciebie, jak się nie spodoba, to zadnych $. Z resztą, mi głównie na przesyłce by zależało i za papier. xD Pazerna nie jestem. ^^ Zdjecie nalepiej aby duze, dobrej jakosci, ostre. Dobrze buzie widoczne. Im dziwniejsze miny, tym trudniej narysować, więc jak nie będzie jakichś mega skomplikowanych grymasów, to lepiej. Jeśli miałby być format A4 to nie jestem pewna, jak dwie wyjdą, czy mi się odpowiednio zmieszczą i czy będzie to w miarę efektowne. W każdym razie mi to bez róznicy, mogę Ci dwie zrobić na dwóch A3 czy na dwóch A4, czy też dwie na jednym A3, mogę spróbowac ofc zrobic też dwie na A4, najwyżej Ci napiszę, ze jednak oddzielnie jest lepiej. Zdjec mozesz wybrać kilka, albo i więcej, a ja bym podpowiedziała ewentualnie z których najlepiej by wyszło mym zdaniem.

Ok, to ja zamawiam już niebawem bajery do zrobienia tortu na rocznicę ślubu, ale Kochane, podpowiedzcie mi jakiś przepis, czy smak na tort. Jaką masę? Biszkopt? Czekam na sugestie smaczne.

A pochwalę się Wam, jak mnie i mego Tżta na wesele jego siostra zaprosiła, a mama Tżta wczoraj mu zapodała taki tekst:
- Wy zostaniecie tylko do obiadu, czy aż do tortu? Bo jak do obiadu, to może uda się tak zakręcić, by zapłacić za was tylko połowę ceny.

Padłam, nie no, spoko, ciekawe, czy wszystkich gości tak zapraszają. Chamstwo na czternastu kółkach z jednym balonem i słoniem z łuszczycą. Naprawdę, ja nei musze przychodzić na te wesele, skoro tak żałują.

A tak w ogóle to Kocham Was i tęskniłam.

P.S. jak tam polowanie w Rossmanie? xD

Edytowane przez Vila1987
Czas edycji: 2009-10-05 o 11:02 Powód: pytajnik
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 10:22   #145
rumiankowa
Zadomowienie

katrin - miło Cię widzieć ja jeszcze nie dostałam @, karmię piersią, urodziłam 18 maja wiem, że jest u nas dużo dziewczyn, które ciągle są bez @
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 10:25   #146
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Katrin, my też mamy Marcusia.

Ja nie mam okresu i karmię cycem. tzn miałam raz podczas brania tabletek anty- i to taki strasznie mocny przez ok tydzień. Ale jak przestałam brać tabletki, bo dostałam uczulenia etc to od tamtej długiej pory nic, czyli z jakieś 3-4 msce temu niby krwawiłam, ale myslę, ze to skutek uboczny.
Stary 2009-10-05, 10:29   #147
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość
WITAJCIE MOJE KOCHANE MAMUSIE!!!

Jestem taaaaka szczęśliwa. ^^ Hehe, a wiec, ogłaszam wszem i wobec, ze się obroniłam! Na 4. Ach, och, ach, och. xD Nareszcie wolna. ;] Nawet nasz synuś zdrowy, kupki gęste i mega śmierdzące, brzuszek go mniej boli, o rany, czego wiecej chcieć? Może żeby go dziasełka nie bolały. ^^ Ach, normalnie szczęśliwa jestem i ledwo do mnie dociera, ze już po obronie. ^^ Synek dobrze zniósł podróż z Ełku do Bydgoszczy. Ponad 7 godzin, ale było ok.

Zostałam przyjęta na magisterkę. Dziś robiłam pierwszy raz zupę pomidorową i wyszedł mi super gęsty sos. xD No cóż, spaghetti się zrobi.
Poza tym parę dni temu było mega sprzątańsko w pokoju, ach, jak mnie to cieszyło. Głupawkę mam. Nie mogę się wprost jutra doczekać, kiedy pranie zrobię.

Szkoda tylko, ze już 17 mam zjazd do szkoły, zero wakacji, ale i tak jest super. ^^

Ogłaszam jeszcze jedno, ja zaczynam mieszać w programowaniu gier komputerowych. Tzn zaczynam się uczyć języka C++. Proszę o życzenia powodzenia. Uznałam, ze nie mam nic przeciwko by zarabiać po 10-20-200 tysięcy. xD

Wkleiłam już zdjęcia z chrztu do albumu. Co prawda mało ich, ale zawsze. Jeszcze tylko zrobić esy floresy plus podpisy i będzie git. No i zacznę w końcu robić swój własny album, tylko musze jeszcze bloki pokupować i wywołac trochę zdjęć. Ale jestem podjarana.

W każdym razie dziekuję wam kochane za zyczenia zdrówka. Wszystkim się polepszyło.

Esti, kochaniutka, jasne, ze chętnie spróbuje narysować Twoje Skarby. Trochę to zajmuje, ale postaram się dla Ciebie, jak się nie spodoba, to zadnych $. Z resztą, mi głównie na przesyłce by zależało i za papier. xD Pazerna nie jestem. ^^ Zdjecie nalepiej aby duze, dobrej jakosci, ostre. Dobrze buzie widoczne. Im dziwniejsze miny, tym trudniej narysować, więc jak nie będzie jakichś mega skomplikowanych grymasów, to lepiej. Jeśli miałby być format A4 to nie jestem pewna, jak dwie wyjdą, czy mi się odpowiednio zmieszczą i czy będzie to w miarę efektowne. W każdym razie mi to bez róznicy, mogę Ci dwie zrobić na dwóch A3 czy na dwóch A4, czy też dwie na jednym A3, mogę spróbowac ofc zrobic też dwie na A4, najwyżej Ci napiszę, ze jednak oddzielnie jest lepiej. Zdjec mozesz wybrać kilka, albo i więcej, a ja bym podpowiedziała ewentualnie z których najlepiej by wyszło mym zdaniem.

Ok, to ja zamawiam już niebawem bajery do zrobienia torta na rocznicę slubu, ale Kochane, podpowiedźcie mi jakiś przepis, czy smak na torta. Jaką masę? Biszkopt? Czekam na sugestie smaczne.

A pochwalę się Wam, jak mnie i mego Tżta na wesele jego siostra zaprosiła, a mama Tżta wczoraj mu zapodała taki tekst:
- Wy zostaniecie tylko do obiadu, czy aż do torta. Bo jak do obiadu, to moze uda się tak zakręcic, by zapłacić za was tylko połowę ceny.

Padłam, nie no, spoko, ciekawe, czy wszystkich gości tak zapraszają. Chamstwo na czternastu kółkach z jednym balonem i słoniem z łuszczycą. Naprawdę, ja nei musze przychodzić na te wesele, skoro tak żałują.

A tak w ogóle to Kocham Was i tęskniłam.

klask i: Brawa za obrone

Gratulacje i trzymamy kciuki za kurs

a siostra tz to niezla... to po co robi wesele jak zaluje kasy na brata i bratowa? no chyba ze wszystkim tak mowi

Stary 2009-10-05, 10:58   #148
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Vilunia - gratuluję i strasznie się cieszę z obrony Powodzenia w dalszej nauce i trzymam również kciuki za naukę programowania

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, nie wykreślać mnie z listy, już się melduję. Przyznaję nie odzywałam się, bo nie miałam czasu, nie wiem kiedy wy przy bobaskach znajdujecie czas na forum, mój Marcyś śpi tak 2-3 razy w ciągu dnia po 0,5 godz, więc jak zasnął ja biegiem do sprzatania lub prasowania, a wieczorem już padałam. Mam zaległości w czytaniu całej poprzedniej części wątku, ale trochę je może nadrobię, bo od 1 wróciłam do pracy i w wolnych chwilach sobie poczytam. W ogóle nie wiem co się u was dzieje, a stęskiłam się za naszą ekipą, widziałam, że sporo dziewczyn nowych dołączyło, buźki dla was. I mam prośbę do cinusiowej, żeby mi imię synka zmieniła, nie Błażej tylko Marcel. Idę czytać co tu naskrobałyście, będę może w końcu w miarę na bieżąco. Kurcze, mam pytanie, czy któraś z mamuś majowych nie ma jeszcze @, bo ja nie mam do tej pory, ale jeszcze karmię piersią, to znaczy odciągam jakieś 0,5 l mleka dziennie.

Ja co prawda rodziłam 3 czerwca, ale też nie mam jeszcze miesiączki (karmię swoim mlekiem) czym zbytnio się nie przejmuję

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A tak w ogóle dziewczyny nalezą Wam się baciki - tyleee stron naskrobać przez weekend Jesteś niesamowite
Nie jestem niestety w stanie w tym momencie tego nadrobić, tzn. przeczytałam, ale z odpisywaniem gorzej, bo Nisia zrobiła się okropnie marudna. Nie wiem, może to ta pogoda tak na nia wpływa A może to już na ząbki Wymaga 100 % uwagi jak nie spi, a sypiać też zaczęła niewiele - pół godziny maksymalnie... No więc wymyślam kolejne zabwy, żeby czymś ja zająć, bo zabawki są tylkona chwilę a potem znów marudzenie... Jednak to prawda, że mama musi mieć sto pomysłów na minutę i zaskakiwac kreatywnością
Mam pytanko do mam dzieciaczków zabkowych lub tych, które się znaja - ja wyglądają ząbki na niedługo przed wykluciem się ząbka? Robią się takie szersze i białawe?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość

Moje polowanie nieudane
Co pójdę po coś, to półki puste
Ale nic, próbuje dalej, może wreszcie na coś trafię
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 11:11   #149
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Ja nie mam i wcale nie tesknie, nie martw sie mi lekarz powiedzial ze podczas karmienia moze byc ale nie musi.

Ale afera z wykreslaniem
Ja tez jestem za wykresleniem ale tak jak napisala Magducha tylko dziewczyn ktorych zadna z nas nie kojarzy!!!
Ok zmykam na sniadanko i pozniej czytam dalej
Stary 2009-10-05, 11:12   #150
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Vilunia - gratuluję i strasznie się cieszę z obrony Powodzenia w dalszej nauce i trzymam również kciuki za naukę programowania

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ja co prawda rodziłam 3 czerwca, ale też nie mam jeszcze miesiączki (karmię swoim mlekiem) czym zbytnio się nie przejmuję

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A tak w ogóle dziewczyny nalezą Wam się baciki - tyleee stron naskrobać przez weekend Jesteś niesamowite
Nie jestem niestety w stanie w tym momencie tego nadrobić, tzn. przeczytałam, ale z odpisywaniem gorzej, bo Nisia zrobiła się okropnie marudna. Nie wiem, może to ta pogoda tak na nia wpływa A może to już na ząbki Wymaga 100 % uwagi jak nie spi, a sypiać też zaczęła niewiele - pół godziny maksymalnie... No więc wymyślam kolejne zabwy, żeby czymś ja zająć, bo zabawki są tylkona chwilę a potem znów marudzenie... Jednak to prawda, że mama musi mieć sto pomysłów na minutę i zaskakiwac kreatywnością
Mam pytanko do mam dzieciaczków zabkowych lub tych, które się znaja - ja wyglądają ząbki na niedługo przed wykluciem się ząbka? Robią się takie szersze i białawe?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Moje polowanie nieudane
Co pójdę po coś, to półki puste
Ale nic, próbuje dalej, może wreszcie na coś trafię
Dziękuję Wam dziewczynki.

A ja mam szczęście co do Rossmana. Co zajdę, to jest. ^^ I to w dodatku, jak mamie pastę kupowałam, to 3 czy 4 wzięłam. Codziennie po jednej. wzięłam też Nivea po goleniu, no i teraz pomyślę nad perfumą, co jest we wtorek. ;]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości