![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
malutka DO SPANIA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#122 | |||||||
Wtajemniczenie
|
My jutro zaczynamy rundę po lekarzach, żebym mogła się ze wszystkimi kontrolami wyrobić przed moim powrotem do pracy.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 siostra kupiła w Anglii ![]() Cytat:
ad. 2 a może zapytaj się pediatry jak będziecie na wizycie Cytat:
![]() ![]() ad. 2 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no to ![]() a jak tam z tym niemieckim żłobkiem dla Ninki, zapisałaś ją? Cytat:
![]() ad. 2 ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
malutka Ninula jest w przedszkolu polsko-niemieckim na liście do przyjęcia do grupy żłobkowej. A to, które dzieci przyjmą będzie wiadomo w sierpniu. Tak więc i tak zapiszę ją w maju do polskiego żłobka a jak się dostanie do Frankfurtu, to zrezygnuję z polskiego
![]() Malutka ale jaki masz z Zelmera ten blender? Jaki model, bo tam są numerki jak sprawdzałam w necie?? Aguska a znalazłam tylko taki Magic Maxx http://www.allegro.pl/search.php?str...Mozilla-search Nie wygląda mi to na małe... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Dziewczynki, której brakuje skarpetek, to pędzić do Lidla dzisiaj mają promocje na dziecięce skarpetki http://www.lidl.pl/pl/home.nsf//page...etki_dzieciece ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-04 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zadomowienie
|
Dzis juz tak u nas nie wieje, to wyjde z malym na miasto, bo wczoraj to nie szlo nosa wytknac, wialo jak cholera i do tego co jakis czas padalo
![]() Cytat:
3 zupki chinskie (2 ostre i 1 lagodna) ja kupuje zwykle kim lana kukurydza w puszce ogorki konserwowe papryka konserwowa jajka duzy majonez Kruszysz zupki na drobno i zasypujesz przyprawami, dodajesz 3 lyzki majonezu, dobrze mieszasz i odstawiasz na jakas godzine zeby nasiaklo. Dodajesz pozniej kukurydze, jajka, ogorki i papryke pokrojone w drobna kostke i znowu na jakis czas odstawiasz, aby nasiaknal makaron. Pozniej dodajesz majonez wedle uznania, pieprzysz i gotowe. Po dodaniu majonezu ja jeszcze gdzies po pol godzinie sprawdzam czy nie trzeba jeszcze dodac, bo ten makaron bedzie wsiakal wilgoc do poki nie bedzie dobry. Jak kroje ogorki i papryke to ta wode z deski tez dodaje, aby makaron lepiej nabral. Ta salatke lepiej robic rano jak chcesz zjesc po poludniu bo do tego czasu dobrze makaron zmieknie. Jezeli chodzi o ogorki, papryke to ja dodaje tak zeby wszystkiego bylo po rowno. Jajek daje 5-6, ale mozna dac mniej.SMACZNEGO! Jakby co bylo niejasne to pisz, wytlumacze ![]() Cytat:
![]() cinusiowa moj blender miksuje na papke, a jezeli chodzi o ulewanie to mam juz tez tego dosyc, mam nadzieje, ze niedlugo to sie skonczy bo nieraz to juz nie moge wytrzymac. Wkurza mnie bo np jak wychodzimy na spacer, pieknie go ubiore siebie szybko i nagle buch zalany ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na sekundkę powiedzieć DZIEŃ DOBRY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki
![]() Wy już tutaj?? ale się rozpisałyście ![]() ![]() jak już mowa o porodach to ja rodziłam: skurcze 3h, a bóle parte 7 minut ![]() ![]() ![]() z moją laktacją lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() a ja wczoraj cierpiałam znowu z bólu kręgosłupa:/ ehhhh kiedy ja się w końcu wybiorę do lekarza ![]() a jutro idziemy na kontrolę bioderek ![]() aha ...... i kupiłam niekapek Lovi - ten co ma Aguśka, u nas też nie kapie i jest super ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Michaela, ![]() ![]() ![]() Aguśka, no właśnie Aleks teraz nic nie bierze, przez dłuższy czas codziennie mu podawałam wspomagacze i chciałabym żeby jelitka zaczęły same pracować. Za kilka dni wybieram się na kontrolę do pediatry to popytam o te kupki, on się na okrągło męczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ja bez czytania, tak okropnie mnie boli dzisaj ze juz nie wytrzymuje
![]()
#130 |
Zadomowienie
|
Siedze i przegladam stare watki bo chce zobaczyc kiedy do Was dolaczylam i co znalazlam:
Malgosiu ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1980 poiglot ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2881 Uff ale sie naszukalam, ale znalazlam ![]() ![]() I ja tez bylam przekonana, ze bede miala dziewczynke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Carolajna, biedactwo
![]() ![]() Esti, super że z laktacją lepiej ![]() Marika2121, ja nie wygram z ssaniem rączek bo Mycha robi to na okrągło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwciag, super że wszystko się udało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
W końcu Was znalazłam dziwiłam sie zę tak mało opiszecie i gdyby nie
esti zajrzałabym tu jak byłoby 20 str do nadrobienia ![]() Widze że chcecie mnie wykreslić z listy ![]() ![]() ![]() Tak jak pisałam zszokowało mnie to bo jestem od początku a zresztą nie tłumacze sie bo nie po to tu jestesmy nie Aguśka Tylko TY stanęłaś w mojej obronie dziękuje kochana ![]() ![]() Naprawde bardzo mi miło ![]() Magducha ,gosikk ![]()
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-10-05 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Bercia, też pamiętałam że zaglądasz i pisałam żeby Cię nie wykreślać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem już dopisałam podziękowania ![]() No tak nie mam a to forum uwielbiam czytam na bieżąco ale nie zawsze odpisuje ![]() ![]()
![]() |
#135 | |||
Zakorzenienie
|
Zostawic was na chwile
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
wlasnie nie wymazuj.... moim zdaniem nie potrzebnie wykresilas sama te ososby... kurcze przeciez jestesmy z nimi zzyte... a ty ciach... usunelas tych ktorych nie chcialas.... tak jak pisalam, one sie pojawia i bedzie im przykro... tak jak Berci2000 teraz??? mysle ze skoro razem tworzymy ten watek to mozesz nas o zdanie zapytac.... no zapytalas ale jak sama powiedzialas (jak byl odzew zeby nie usuwac) to ty juz usunelas ![]() pozatym nie rob problemow z dopisywaniem na liste ![]() ![]() ![]() Cytat:
nikt Cie nie skresli!!!! nie pozwolimy na to!!! wiemy ze masz kochane 2 szkraby i mozesz nie miec czasu.... my Cie z Kuba obronimy ![]() i wypraszam sobie bo ja tez stanelam w obronie ![]() ![]() no ale nie wazne. masz tu zagladac bo nalezysz do nas juz dlugo!!!! jaka operacja??? ja cos przeoczylam???
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
subskrybuje
Aniu juz zdowi jestescie? (a moze niedoczytałam...) Natanek ma 4,5 miesiaca, wiem strasznie szybko te zeby ![]() ![]() tez nie wiem czemu chcecie wymazywac dziewczyny, w czym Wam przeszkadzaja na liscie? Ja musze leciec, przepraszam ze sie nie odniose do Waszych postow ![]()
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kobity nie drzeć się na mnie, bo żadna nie została usunięta z listy ![]() Wszyscy są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak przeczytałam ze cinusiowa chce mnie wykreślić to szlak mnie trafił ![]() Zresztą wszystkie które sa na liscie sa mamusiami majowo-czerwcowymi bez względu czy piszą czy nie mają dzieciaczki.W zyciu róznie bywa nie wiadomo czemu sie nie odzywają np Primach z tego co pamiętam rozstała się z Tz po urodzeniu dziecka ciekawe co u niej ![]() Dlatego teraz dziekuje wszystkim które sie wstawiły za mną ![]() bo widze że nie doczytałam byłam bardzo ![]() ![]() Strasznie lubie nasze forum czytam na bieżąco fakt nie zawsze odpisuje ![]() Pakusia Mój starszy syn miał operacje na przpukline minęły już prawie 2 msc ale nadal musimy uważać zeby nie wariował nie biegał dużo ![]() więc zajęc mi nie brakuje ![]()
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Widzę, że się afera zrobiła z tym wykreslaniem z listy
![]() Fakt, ja byłam i jestem za tym, aby aktualizowac listę, ale nie chodziło mi o wykreslanie takich osób jak Bercia, Pimach, anulka, czy inne osoby, z którymi jesteśmy zżyte, ale nie oszukujmy się np. Kubek, czy Satulik która na naszym wątku napisała może ze dwie wiadomości - czy ktoś czuje z nimi więź? Lista będzie ciągle się wydłużała, a takich osób, ktore napiszą po dwie wiadomości i znikają na tej liście moim daniem nie potrzeba, zwłaszcza takich, które nawet nie poinformowały o porodzie, choć na Wizaż zaglądają... Takie jest moje zdanie... Pewnie wyjdę na wredotę, ale co mi tam...
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-05 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ciekawe co u pimach, mlodej (ona chyba sie pogodzila z tz? kurcze nie pamietam) i jak anulka ze swoimi ksiezniczkami ![]()
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki, nie wykreślać mnie z listy, już się melduję. Przyznaję nie odzywałam się, bo nie miałam czasu, nie wiem kiedy wy przy bobaskach znajdujecie czas na forum, mój Marcyś śpi tak 2-3 razy w ciągu dnia po 0,5 godz, więc jak zasnął ja biegiem do sprzatania lub prasowania, a wieczorem już padałam. Mam zaległości w czytaniu całej poprzedniej części wątku, ale trochę je może nadrobię, bo od 1 wróciłam do pracy i w wolnych chwilach sobie poczytam. W ogóle nie wiem co się u was dzieje, a stęskiłam się za naszą ekipą, widziałam, że sporo dziewczyn nowych dołączyło, buźki dla was. I mam prośbę do cinusiowej, żeby mi imię synka zmieniła, nie Błażej tylko Marcel. Idę czytać co tu naskrobałyście, będę może w końcu w miarę na bieżąco. Kurcze, mam pytanie, czy któraś z mamuś majowych nie ma jeszcze @, bo ja nie mam do tej pory, ale jeszcze karmię piersią, to znaczy odciągam jakieś 0,5 l mleka dziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale berci, anulki, mlodej i pimach to nie... bo przeciez tyle sie nagadalysmy ![]()
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
WITAJCIE MOJE KOCHANE MAMUSIE!!!
Jestem taaaaka szczęśliwa. ^^ Hehe, a wiec, ogłaszam wszem i wobec, ze się obroniłam! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zostałam przyjęta na magisterkę. ![]() ![]() Poza tym parę dni temu było mega sprzątańsko w pokoju, ach, jak mnie to cieszyło. Głupawkę mam. Nie mogę się wprost jutra doczekać, kiedy pranie zrobię. ![]() Szkoda tylko, ze już 17 mam zjazd do szkoły, zero wakacji, ale i tak jest super. ^^ Ogłaszam jeszcze jedno, ja zaczynam mieszać w programowaniu gier komputerowych. ![]() ![]() Wkleiłam już zdjęcia z chrztu do albumu. Co prawda mało ich, ale zawsze. ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie dziekuję wam kochane za zyczenia zdrówka. Wszystkim się polepszyło. ![]() Esti, kochaniutka, jasne, ze chętnie spróbuje narysować Twoje Skarby. ![]() ![]() ![]() Ok, to ja zamawiam już niebawem bajery do zrobienia tortu na rocznicę ślubu, ale Kochane, podpowiedzcie mi jakiś przepis, czy smak na tort. Jaką masę? Biszkopt? Czekam na sugestie smaczne. ![]() A pochwalę się Wam, jak mnie i mego Tżta na wesele jego siostra zaprosiła, a mama Tżta wczoraj mu zapodała taki tekst: - Wy zostaniecie tylko do obiadu, czy aż do tortu? Bo jak do obiadu, to może uda się tak zakręcić, by zapłacić za was tylko połowę ceny. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to Kocham Was i tęskniłam. ![]() P.S. jak tam polowanie w Rossmanie? xD ![]() Edytowane przez Vila1987 Czas edycji: 2009-10-05 o 11:02 Powód: pytajnik |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
katrin - miło Cię widzieć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Katrin, my też mamy Marcusia.
![]() Ja nie mam okresu i karmię cycem. tzn miałam raz podczas brania tabletek anty- i to taki strasznie mocny przez ok tydzień. Ale jak przestałam brać tabletki, bo dostałam uczulenia etc to od tamtej długiej pory nic, czyli z jakieś 3-4 msce temu niby krwawiłam, ale myslę, ze to skutek uboczny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje i trzymamy kciuki za kurs ![]() a siostra tz to niezla... to po co robi wesele jak zaluje kasy na brata i bratowa? no chyba ze wszystkim tak mowi ![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Vilunia - gratuluję i strasznie się cieszę z obrony
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() Ja co prawda rodziłam 3 czerwca, ale też nie mam jeszcze miesiączki (karmię swoim mlekiem) czym zbytnio się nie przejmuję ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- A tak w ogóle dziewczyny nalezą Wam się baciki - tyleee stron naskrobać przez weekend ![]() ![]() Nie jestem niestety w stanie w tym momencie tego nadrobić, tzn. przeczytałam, ale z odpisywaniem gorzej, bo Nisia zrobiła się okropnie marudna. Nie wiem, może to ta pogoda tak na nia wpływa ![]() ![]() ![]() Mam pytanko do mam dzieciaczków zabkowych lub tych, które się znaja - ja wyglądają ząbki na niedługo przed wykluciem się ząbka? Robią się takie szersze i białawe? ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Moje polowanie nieudane ![]() Co pójdę po coś, to półki puste ![]() Ale nic, próbuje dalej, może wreszcie na coś trafię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale afera z wykreslaniem ![]() Ja tez jestem za wykresleniem ale tak jak napisala Magducha tylko dziewczyn ktorych zadna z nas nie kojarzy!!! Ok zmykam na sniadanko i pozniej czytam dalej
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam szczęście co do Rossmana. Co zajdę, to jest. ^^ I to w dodatku, jak mamie pastę kupowałam, to 3 czy 4 wzięłam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.