![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
Ja tylko na chwilke.
CatHot, nie boj sie odciagac laktatorem!!! Tak jak pisze Kaasiula - odciagaj poki nie poczujesz ulgi ![]() Buziaki i daj znac jak sie czujesz i co z tymi Twoimi piersiami.
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Schoolcraft napisz mi proszę przeciwko jakim chorobom szczepionki dostała teraz Eva? i ile wkłuć miała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czemu pytasz?
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
A ja coś dzisiaj nie mam szczęścia - zleciałam ze schodów z Mają na rękach. Na szczęście jej nic się nie stało, ale najadłam się strachu. Ja mam stłuczoną kość ogonową i chodzę zgięta w pół.
Byliśmy w niedzielę u dziadków i napstrykałam Majce chyba z 500 zdjęć, jestem w szoku jak bardzo się zmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwal sie zdjeciami malej ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś sama z dzieciakami bo mąż do 22.00 w pracy
![]() ![]() Dziewczyny, to co z tymi dzieciakami, że tak się szarpią przy jedzeniu ? Niemożliwe chyba żeby tyle kobiet źle przystawiało ![]() ![]() ![]() ![]() Co do nawału to trzeba ściągać, jak też ściągałam ![]() Wit. K jest na krzepnięcie, położna powiedziała mi, że dlatego pępuszek się paprał bo nie dawałam wit. K, ale bez przesady kiedyś się nie dawało a pępuszki też się goiły i odpadały ![]() Jutro jadę na badanie ginekologoczne, przegląd po porodzie ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was nie zauważyła czasem u siebie czegoś w stylu nietrzymania moczu? Ja cały czas mam mokrą wkładkę, ew. duży zaciek ![]() Dobrej nocki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane.
HoniaB, Kaasiula, eloteteie, schoolcraft, Asiuuuuula, dziękuję za pomoc i rady. ![]() W nocy ściągnęłam laktatorem około 350ml z obu piersi (i jeszcze karmiłam Matyldę). Mam już mniej nabrzmiałe, ale cały czas twarde. W nocy po odciągnięciu zrobiłam zimne okłady, a dzisiaj pod ciepłym prysznicem trochę je rozmasowałam. Mała zjada zdecydowanie mniej mleka, niż ja zdążę naprodukowac.. Mam nadzieję, że jeszcze troszkę i mi się wszystko powoli unormuje ![]() Asiuuuuula moja Mała też czasem szaleje kilka razy zanim porządnie zdoła się przyssac. Ale to pewnie tylko dlatego, ze mam ostatnio bardzo twarde piersi i jest jej ciężko dobrze złapac sutek. eloteteie całe szczęście, że nic Wam się nie stało, szczególnie Mai ![]()
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Schoolcraft, pytam tylko dlatego bo jestem ciekawa jak to wygląda w US. My jutro idziemy na szczepienie. Ewa ma dostac 6 obowiazkowych szczepien (5 w jednej szczepionce i jedna osobno lub 6 w jednej) i może jeszcze dodatkowo na pneumokoki jezeli sie zdecydujemy bo to nie obowiązkowa szczepionka. Przeraza mnie tylko ilosc (bo to aż 7) szczepionek ktore dziecko dostaje w jednym czasie. Chcialam wiedzieć jak to jest w Stanach czy Kanadzie dla porownania i czy tez popularny jest np infanrix lub infanrix hexa czy daja inne szczepionki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Asiuuuuula, bardzo mozliwe, ze masz cos takiego jak nietrzymanie moczu. Czesto to sie zdarza po porodzie. Musisz sprawdzic, czy np. jak masz pelny pecherz i sie smiejesz, to czy powstrzymujesz mocz czy nie i wtedy sie dowiesz
![]() CatHot, ciesze sie, ze juz lepiej jest. Za kilka dni wszystko sie unormuje, zobaczysz. Badz cierpliwa i spokojna. A jak tam ogolnie dajecie sobie rade pierwsze dni w domku i jak Ci idzie karmienie piersia? pappaya, no to wspolczuje ze malutka musi az tyle szczepionek dostac ![]() Ja sprawdzilam jakie te szczepionki Eva dostala i jesli dobrze odczytalam, to pierwsza dawka szczepionki byla Recomsiloc, a druga Merk. Trzymam kciuki za Wasze szczepienia ![]() Ide spac ![]() P.S. kashin, wszystkiego najlepszego dla Matyldy z okazji ukonczenia 2 miesiecy (bo to 4-go, prawda?) ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Schoolcraft juz jest troszke lepiej z moimi cycuchami
![]() ![]() ![]() ![]() Od powrotu ze szpitala powoli wszystko sobie ukladamy. Moj TZ jest nieoceniony w pomocy. Gdyby nie On, z pewnoscia nie dalabym rady sama. Nosi, przewija, uspokaja, odbekuje, pociesza i zabawia Matylde. Czasami sie obawiam, ze jak juz zostane sama z Mala, nie bede w stanie poradzic sobie ze wszytskim, a przynajmniej nie tak dobrze jak moj maz ![]() Nasza corcia jest bardzo bardzo spokojnym Skarbikiem ![]() Mam pytanie. Jak zajmujecie swoim Malenstwom czas kiedy nie spia? Jakie "zabawy" sa najlepsze dla takich maluszkow? Nasza Matylda coraz czesciej ma dluzsze chwile czuwania, juz nie spi caly czas. Wkladam ja wtedy do lezaczka i bujam, albo nosimy ja po domku i opowiadamy "opowiesci dziwnej tresci", albo moj TZ kladzie Matylde u siebie na brzuchu i cwicza podnoszenie glowki. (tak sie zastanawiam, ale chyba na mate edukacyjna jeszcze troszke za wczesnie ![]() Jakos czuje sie malo tworcza ![]() ![]() Jak macie jakies swoje zabawy i systemy spedzania czasu z Malenstwami i nie macie nic przeciwko, zeby podzielic sie nimi- bylabym baaaaardzo wdzieczna ![]() ![]() Buziaki i usciski dla Was i Waszych Skarbikow ![]() ![]()
![]() ![]() we drink from the river, then we turn around and put up our walls.. ![]() Edytowane przez CatHot Czas edycji: 2009-11-04 o 02:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() u nas była położna i zdjęła mi szwa ktory jeszcze nie wypadł ![]() Dzisiejsza nocka była w normie , Wenia budziła się co ok 2,5 godziny na cyca i szła spac dalej ![]() ![]() Ze spaceru dzis nici, wieje jak nie wiem i pada snieg ![]() ![]() Co do witaminy K, polozna powiedziala zeby podjac jeszcze jedna probe, jesli sytuacja sie powtorzy, to odstawic i tyle ![]() ![]() Cathot, tez jestem mało twórcza ![]() ![]() ![]() Buziaki ![]()
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Pochwaliłam się w albumie
![]() CatHot - cieszę się, że już lepiej ![]() Co do entertejnowania Majki - puszczam jej Mozarta z pozytywki, chodzę z nią po domu i pokazuję różne rzeczy, stoimy przy oknie i opowiadam jej co się dzieje na świecie ("ptaszki siedzą na drzewkach", "samochody jeżdżą po ulicy" i takie tam), kładę ją sobie na udach i rozśmieszam, czasami rozkładam matę z pałąkiem, na którym dyndają jakieś zabawki - jest wtedy baaardzo zaciekawiona ![]() Edytowane przez eloteteie Czas edycji: 2009-11-04 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
piszę do was bardzo szybko bo doskwiera mi totalny brak czasu,mały wisi mi na cycku nie raz po 1,5h-2h a śpi tylko godzinę ![]() Jakby tego było mało to jak juz wcześniej pisałam mały spędza przy mojej piersi nie raz po 2h,a śpi tylko godzinę ,wypija strasznie dużo bo nie raz nawet po 80\90ml sprawdziłam raz na butelce ,to nie jest chyba normalne ,bowiem nie powinien pić więcej niż 50ml,czy mam rację?zastanawiam się czy dopajać go glukozą.Dziewczyny pomóżcie bo ja juz niue daję rady a to dopiero tydzień ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Ma-li-na jak masz dość mleka to jest jak najbardziej normalne, widocznie tyle Twój Szkrab potrzebuje, u mnie tez swoim czasem tak było i to jest po prostu karmienie na żądanie
![]() Co do synka to nie za bardzo mogę coś poradzićale to dopiero tydzień więc na pewno się z czasem przyzwyczai ![]() CatHot wow ![]() ![]() A my dziś byliśmy u pediatry i niestety mamy skierowanie do neurologa bo Mały prawą rączką mało rusza ![]() ![]() Zobaczmy za tydzień mam wizyte u neurologa zobaczymy co powie ![]() Niestety chyba mojemu Mateuszkowi zaczynaja sie kolki a ja nie wiem czemu ![]() ![]()
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty poświęć się Maćkowi, a tata niech zajmie się Tomkiem, żeby nie czuł, że zszedł na boczny tor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
CatHot, zazdroszczę ilości mleka. Ja nie miałam w takim razie nawału tylko mały nawalik
![]() W sumie to nie ma za wiele zajęć dla takiego malucha, też nosimy, sadzam w huśtawce (takiej samobujającej Fisher Price) ale i tak mało ją interesuje, szybko zaczyna marudzić ![]() Ma-li-na, moim zdaniem też za długo je. Nie dopajaj, dopaja się ew. w jakieś straszne upały (chociaz tu też zdania sa podzielone) ale jak mały i tak tyle je to mu starczy spokojnie. Ilością się nie martw bo jak na piersi jest to samo wie ile ma zjeść i nie ma że za dużo. A synek widzi, że jesteś zajęta teraz nowym członkiem rodziny i w ten sposób akurat reaguje. Mojej znajomej urodził się niedawno synek a 3 letnia córka powiedziała, że go nienawidzi, staje przy jego łózeczku i krzyczy na całe gardło żeby go obudzić, a raz go nawet uderzyła w twarz (jak o tym pomyślę to mam ochotę wlać pasem tej małej na gołą dupę ![]() ![]() Kaasiula, ciekawe co z tą rączką, a czemu ma siniaka? Witaj w klubie płaczących bachorków ![]() ![]() Ja byłam dziś u ginekologa. Te wiecznie mokre wkładki to prawdopodobnie kwestia stanu zapalnego pochwy, bardziej mi ta opcja pasuje od nietrzymania moczu ![]() Okazało się przy okazji, że przy porodzie pękła mi szyjka macicy bo mam na niej szew. Pamiętam, że przyszedł anastezjolog i powiedział, że do zszycia krocza muszą mi podać pełną narkozę tylko krótką bo jest dużo do szycia, ale ponieważ przed wyjściem z domu jadłam kolację to nie mogli mi podać. Zapytałam się tej babki co mnie szyła czy coś się stało skoro miałam być w narkozie, czy pękła mi macicia albo szyjka, powiedziała, że nie, nic z tych rzeczy, po prostu pękłam jeszcze w innym miejscu niż nacięcie... Straszna tajemnica, bez sensu, że tak ukrywają, stało się i koniec, przecież nie z ich winy... Jula pół nocy jeczała i się wysilała nad czymś, jestem nieprzytomna... Teraz leży koło mnie i śmieje się do sufitu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Za jakiś czas zrobimy prowokację z nabiałem i jeśli objawy wrócą to będzie wiadomo kto zawinił ![]() Schoolcraft trzymam kciuki żebyś się załapała na te studia szybciej. I żeby dało radę "na noworodki" ![]() ![]() Dziękujemy za życzenia ![]() Honia ja podaję wit. K co drugi dzień i wydaje mi się że w nocy po dniu, kiedy była podana Matylda postękuje bardziej niż wtedy kiedy jej nie podaję. Na szczęście u nas kończy się to na postękiwaniu tylko. ma-li-na myślę że dziewczyny dobrze Ci radzą z tym aby nie dopajać. Przykro mi że starszy synek nie zaakceptował jeszcze braciszka. Z pewnością ten stan się zmieni, tylko musi się z tą nową - na pewno trudną dla niego - sytuacją przyzwyczaić. ![]() Matylda też mi potrafi wisieć na cycu po 2 h. Najczęściej je od 45 minut do godziny. I ja jej na to pozwalam, bo po takim jedzeniu potrafi nawet 6 h pospać, choć zazwyczaj śpi 3. Nie martw się, też na początku spała godzinkę - z czasem te przerwy się u nas wydłużyły. Ale wiem że jeszcze do tego wrócimy przy kolejnym kryzysie laktacyjnym ![]() Aaaaasiula życzę dużo zdrówka. A na to siusianie chyba bym spróbowała poćwiczyć mięśnie Kegla. Jak za starych, dobrych ciążowych czasów ![]() ![]() Kaasiula trzymam kciuki za Mateuszka - żeby z rączką i klejnocikami wszystko było ok a te płacze to nie przez kolkę. No i w ogóle żeby nie płakał, albo tylko troszeczkę, żeby rodzice nie zapomnieli że mają syneczka maleńkiego ![]() CatHot tylko pozazdrościć takiej ilości mleka! Moja mleczarnia ma mleka wystarczająco, ale wolno produkuje - może dlatego Stwór tak długo na cycku wisi? ![]() ![]() Jeśli chodzi o zabawy to najczęściej robię miny, udaję różne zwierzątka, pokazuję Małej świat, kulam się z nią na łóżku, stawiam ją przed lustrem (uwielbia tę koleżankę z lustra i zawsze do niej "rapuje" ![]() Matylda jest wspaniała! I ma takie rozkoszne wałeczki ![]() ![]() eloteteie Ty gapo ![]() ![]() Monecitka pisałaś że wypróbowałaś już wiele kremów na to odparzenie. Może spróbuj kąpać Patryka w krochmalu? Nam się dwa dni temu zaczęło przyplątywać odparzenie, bo TŻ zakładał Tyśce na noc jednorazówki, a jej dupinka chyba już przywykła do wielorazówek ![]() O jak ja się cieszę że nie mam żadnej mieszanki w domu, bo pewnie bym z niej korzystała w chwilach kryzysu i jeszcze by mi się to spodobało ![]() Dzisiaj zaliczyłyśmy z Tyśką szczepienie przeciwko wzw B - tym razem Engerixem B, za który oczywiście musiałam zapłacić. No trudno, ma o połowę mniej tiomersalu. Malutka była bardzo dzielna i wcale nie płakała. Pielęgniarka powiedziała że dawno jej się nie trafiło dziecko, które by nie płakało "przy żółtaczce". Wdała się w mamusię - od dzieciństwa wolałam zastrzyki niż połykanie pigułek. Dobranoc dziewczyny! Spokojnej nocy...
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Ja tylko na momencik, bo zaraz zmykam spac. CatHot, bardzo dobrze, ze tyle mleczka udalo Ci sie zamrozic i ze jeszcze starcza by Matylde nakarmic. Rowniez zazdroszcze ze masz az tyle mleczka - co bym ja dala, zeby tez miec tyle pokarmu ![]() Ile Twoj maz ma byc z Toba w domku? Wiesz, ja tez myslalam, ze sobie nie poradze sama, ale jakos zyje juz ponad miesiac ![]() ![]() Co do zabaw z takim niemowlakiem, to chyba nie ma czegos specjalnego. Ja rowniez nosze mala na rekach, pokazuje jej wszystko, gadam do niej i to tyle. Pokazuje jej rozne zabawki, ale malo co ja to interesuje. Klade ja na mate edukacyjna, ale tylko dlatego ze sa tam mrugajace swiatelka i na jakis czas ja to zajmuje, ale nie na dlugo. HoniaB, gratuluje zdjecia szwa ![]() ma-li-na, bardzo Ci wspolczuje tej sytuacji z zazdroscia starszego synka. Ale musisz byc bardzo cierpliwa i tak jak pisza dziewczyny - to tylko tydzien minal, wiec trzeba jeszcze poczekac. U nas przez pierwsze 2 tygodnie bylo dosc ciezko, mimo ze Adas widac bylo ze lubi siostre, tyle ze nas nie chcial sie sluchac i probowal za wszelka cene zwrocic na siebie uwage. Teraz juz jest swiety spokoj. Zycze, aby u Was tez tak bylo. Co do dopajania malego, to bym na Twoim miejscu nie dopajala tylko dawala tyle jesc ile maluszek chce. 80-90ml jest w sam raz - jedno dziecko je wiecej, a drugie mniej. Moja Evunia od poczatku jadla wlasnie 80-90ml, a gdzies w wieku 2,5 tygodnia zaczela wypijac nawet 120ml. Tez myslalam, ze to za duzo (co 2 godziny tyle pila), ale przeczytalam w ksiazce i lekarz mi potwierdzil, ze najwidoczniej ona tyle potrzebuje i koniec. Wiec nic sie nie martw! I glowa do gory ![]() ![]() Kaasiula, trzymam kciuki za Twojego synka, zeby nic powaznego nie bylo z jego raczka. Tez jestem ciekawa, skad sie mu wzial ten siniak? Cos przy porodzie czy jak? A slowo "kolka" wypluj, bo to paskudna sprawa- zycze Ci, zeby Was to nie spotkalo. Asiuuuuula, wspolczuje pekniecia szyjki macicy. Ciekawe dlaczego Ci nie chcieli o tym powiedziec... kashin, brawa dla dzielnej Matyldy ![]() Dziewczyny, mam pytanko. Czy wolno jesc pomarancze jak sie karmi dziecko swoim mlekiem? I czy wolno pic wode gazowana? Tak mi sie marzy gazowana woda mineralna, ale nie wiem czy moge. To by bylo tyle. Zmykam lulu ![]()
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Przeczytałam gdzieś ostatnio, że dziecku ważącemu ponad 5kg nocny posiłek do niczego nie jest potrzebny i chyba zaczyna się to sprawdzać, bo Majka śpi od 23-24 mniej więcej do 6 rano ![]() Czasem oczywiście budzi się w nocy, ale zapcham ją smokiem albo pomasuję stopy (uwielbia to!), przestaje marudzić i zasypia ![]() Kombinowałam jakby tu ustawić meble w sypialni i zdecydowałam, że łóżko Majki będzie na wyciągnięcie ręki, bo wstawanie 15 razy z rzędu, żeby załadować smoka mi się nie uśmiecha, a tak wkładam rękę przez szczebelki i mogę ją ululać nawet przez sen ![]() Prababcia na spacerze z Potworem, więc miałam chwilę dla siebie. Nie sądziłam, że prysznic, mycie włosów i wklepanie balsamu będą kiedykolwiek sprawiały taaaaaką przyjemność ![]() Schoolcraft - pomarańcze na pewno nie, wszelkie cytrusy są zakazane. Co do wody gazowanej - nie wiem, niby to tylko woda, ale te bąble. Nie wiem co szkodzi w napojach gazowanych typu Cola - tylko cukier czy bąble właśnie? Kashin - ja na razie zaobserwowałam tylko krostki po mleku, więc poszło w odstawkę. Jogurt naturalny przeszedł bez echa, ale dzisiaj powtórzę test. A z tą witaminą to jestem w szoku, nie sądziłam, że może w jakikolwiek sposób "szkodzić"... Kaasiula - kolki nie są spowodowane jedzeniem, po prostu niektóre dzieci są jakby zaprogramowane na nie. Woodward's Gripe Water działa! Ja podawałam strzykawką 5ml, pomagało! Jak byłam mała i miałam kolki moi rodzice stosowali to samo ![]() Edytowane przez eloteteie Czas edycji: 2009-11-05 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za słowa otuchy,potrzebowałam tego jak ryba wody.Rzeczywiście od wczorajszego popołudnia jest lepiej<odpukać>
mały je ok 1h i śpi ok 2-3 dzisiaj jest tak samo .Tomek chyba powoli zaczyna sie przyzwyczajać ,dzisiaj nawet jak karmiłam małego to podszedł i zapytała"co robi jego braciszek" normalnie poczułam ulgę jak nigdy.Mam nadzieję że z czasem będzie jeszcze lepiej. Niestety nie jestem w stanie jeszcze dzisiaj przeczytać waszych postów ,bo mam wiele domowych zaległości a jutro przychodzi położna na pierwsza wizytę więc wiadomo wszystko musi być cacy. Jak mi sie uda to wpadnę tu później .Puki co 3majcie się cieplutko . Aha zdjęcia dodam dopiero w sobotę, albo jutro bo jak na razie nawet tego nie mam czasu zrobić ![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
ma-li-na na pewno z dnia na dzień będzie coraz lepiej!
![]() ![]() ![]() Schoolcraft wg powszechnych zaleceń odradza się jedzenie cytrusów ze względu na możliwe odczyny alergiczne oraz picia wody gazowanej podczas karmienia w pierwszych 3 miesiącach, bo mogą wywołać bóle brzuszka. Od położnej dostałam zezwolenie na jednego banana i jedno kiwi dziennie ![]() Eloteteie czekam na wyniki nabiałowego testu ![]() Wklejam zdjęcie naszego dwumiesięczniaka (który właśnie leży na poduszce obok i sądząc po odgłosach chyba wypycha coś do pieluchy ![]()
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
eloteteie & kashin, dziekuje za odpowiedz co do pomaranczy i wody gazowanej. Wczoraj pozwolilam sobie na pomarancze, a potem sie zastanowilam czy moge... Narazie nie widac, zeby mala miala jakis problem z brzuszkiem. No ale poczekam jeszcze. A wody gazowanej napije sie chyba dopiero na Swieta
![]() eloteteie, mozliwe ze cos w tym jest, ze dziecko powyzej 5kg przesypia lepiej noce. Moja spi od 20:30 do 5:00 rano juz od jakiegos czasu i oczywiscie od jakiegos czasu wazy lekko ponad 5kg ![]() kashin, Matylda jest przeurocza ![]() ![]() ma-li-na, ciesze sie, ze u Was juz lepiej. Czekam na zdjecia Maciusia ![]() Zmykam na sniadanko ![]() P.S. Tak naprawde, to jestem troche zdziwiona, ze nie wolno pomaranczy - ja jem praktycznie wszystko to, co jadlam przed urodzeniem sie malej i tfu tfu nie mamy problemow brzuszkowych. Narazie przynajmniej. EDIT: pappaya, jak tam Ewunia po szczepieniach? Daj znac.
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ja tylko na chwilkę.
Ewa jest juz po szczepieniu. Wzięliśmy tylko jedna szczepionkę infanrix hexa. Ewa była dzielna ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane.
Mam chwilke czasu, zeby do Was napisac ![]() ![]() Troszke zazdroszcze Wam, ze Wasze Maluchy zaczynaja przesypiac cale noce. Matylda jest na etapie pomieszania nocy z dniem, i staramy sie Ja naprowadzic na wlasciwe tory. Mam nadzieje, ze nie zajmie nam to wielu nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ma-li-na teraz bedzie juz tylko lepiej ![]() ![]() Schoolcraft moj TZ ma urlop platny do 15 pazdziernika, ale jest tak umowiony ze swoim szefem, ze jak bedzie potrzebowal wiecej czasu, to nie bedzie z tym problemu (tylko bedzie to juz urlop bezplatny, a nie ukrywamy, ze nie chcemy z tej opcji korzystac, jesli nie bedzie zupalnie konieczna ![]() Ja tak jak Ty jem wszytsko to co przed i w czasie ciazy.. Nie jem tylko straczkowych warzyw i slodyczy typu czekolada. Gazowanych napojow nigdy namietnie nie pilam, wiec teraz tez nie mam na nie ochoty. Za to jem ogromne ilosci jablek i nabialu- jogurtow i sera ![]() ![]() kashin Matylda przeurocza.. ![]() ![]() eloteteie fajnie, ze mozesz pokombinowac z przestawianiem lozeczka Malej ![]() ![]() Prysznic i balsamik.. ehhhhh.. ![]() Lece, bo Matylda zaczyna marudzic. Buziaki Kochane ![]()
![]() ![]() we drink from the river, then we turn around and put up our walls.. ![]() Edytowane przez CatHot Czas edycji: 2009-11-05 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Wrzucam zdjecie mojego Skarbika na brzuszku u Tatusia..
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro rano będę obdzwaniać lekarzy, muszę jak najszybciej zrobić Majce USG pod kątem refluksu, bo mi się dziecko zamęczy jak tak dalej pójdzie. Swoją drogą - dzisiaj nie było kąpieli - będzie miała Dzień Dziecka ![]() Dziewczyny - do kogo podobne są Wasze pociechy? Wszyscy mówią, że Majka jest tatusiowa. Tatusiowa czy nietatusiowa - pochwalę się zdjęciami na dowód, że u mamy i tak jest najlepiej ![]() Edytowane przez eloteteie Czas edycji: 2009-11-05 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyko widzisz, nasze porównania mogą byc wyciągane na podstawie jedynie zdjęc.. Więc nie wiem czy są aż tak wymierne.. Zresztą co ludzik, to opinia ![]() A Maja przeurocza ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
CatHot-,ale masz słodziutkiego Pysiaczka,normalnie Aniołeczek
![]() eloteteie_przepiekne zdjęcia Majeczka do schrupania ![]() A teraz czas na Macusia
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie!
Poki mam wolna chwile, to do Was napisze, bo potem nie wiem jak bedzie z czasem. Powiem Wam, ze chyba zaczynam lapac jakiegos dola... Maz jest calymi dniami w pracy i jeszcze bierze nadgodziny, wiec zazwyczaj jestem caly czas sama z 2 dzieci. Nawet nie mam do kogo zagadac, a jak zagadam do dzieci to nikt mi za bardzo nie odpowiada... Poza tym mam co raz to mniej mleczka, a Evunia zaczyna co raz to wiecej wypijac mleka i obawiam sie, ze wkrotce przerzucimy sie tylko na sztuczne mleko... Jednym slowem dol, dol i jeszcze raz wielki dol... pappaya, ciesze sie, ze Ewcia byla dzielna dziewczynka. Dobrze, ze macie juz te szczepienia za soba. CatHot, Twoja Matylda jest piekna ![]() ![]() Fajnie masz, ze maz jest w domu az do 15-go listopada. Moj w sumie tez byl ze mna 2 tygodnie po porodzie, ale tak bardzo bym chciala zeby byl jeszcze ze 2 tygodnie ![]() Co do tego bolu na dole brzucha, to podejrzewam, ze to Twoja macica sie obkurcza i stad ten bol. Ja tez tak mialam przez pierwsze 2 tygodnie po porodzie - szczegolnie kiedy karmilam mala piersia. Jesli ten bol sam mija, to mysle ze nie ma co panikowac. A to, ze bola Cie piersi, to raczej jest normalne - ja tez tak mam. Mozliwe, ze masz gdzies zatkane kanaliki i stad ten bol. Staraj sie rozmasowywac piersi, wejdz pod cieply prysznic, sciagac mleko laktatorem. Jak bedzie bardzo bolalo, to ja bym zadzwonila do "lactation consultant" sie zapytac co robic. eloteteie, Ty i Twoja coreczka jestescie takie ladniutkie, ze nie moge sie napatrzec ![]() ![]() Co do tego do kogo jest podobna Evunia, to wszyscy mowia, ze do taty. Ja tez tak uwazam, ale wiadomo ze jeszcze wszystko moze sie zmienic. Adas jak sie urodzil to tez byl mala kopia mojego meza, ale teraz z niego sie zrobil niebieskooki blondyn (moj maz ma brazowe oczy i ciemne wlosy) i bardzo mnie to cieszy hihihi ![]() ma-li-na, Macius jest malym przystojniakiem ![]() ![]() Jak tam Twoj starszy synek? Juz troche lepiej? Dziewczyny, a ja we wtorek ide na przeglad techniczny po porodzie ![]() http://www.ediblearrangements.com/Ar...ry=86&Occasion=
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka cudnie uśmiechnięta ta Twoja dzidźka ![]() CatHot, Ma-li-na, Eloteteie, też przecudniaste te Wasze dzieciachy... Ja bym chciała, żeby trochę wolniej czas leciał i żeby Julka dłużej była niemowlaczkiem... ![]() Julka dziś nie miała szczepień. Dostaliśmy skierowanie na bilirubinę i ogólną morfologię bo buźka zdaniem lekarki jeszcze przy zółta. Co prawda ze szpitala by nas nie wypuścili gdyby było coś nie tak, ale do szczepień w sumie lepiej wszystko sprawdzić, szczególnie, że to mają być 3 na raz. Jak będzie wszystko ok to szczepienia 27 listopada. Tylko wkurza mnie to, że dwóch lekarzy wcześniej w przychodni też mówiło o zażółceniu a żaden nie kazał tego zbadać a teraz o tyle się wszystko przesunie... Waży teraz 4400, czyli przez 3 tyg. od ostatniego ważenia przybrała 650 gram ![]() Julka od jakiegoś tygodnia jak jest najedzona albo wyspana to się śmieje ![]() ![]() ![]() A mnie znowu zatoki biorą, łeb mi pęka i rozsadza zatoki... Lecę bo Jula wyje, chyba głodna. Dobrej nocki. Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2009-11-06 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.