|
|
#121 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Starachowickie panny młode?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Powiedzcie mi dziewczyny co myślicie o salonie fryzjerskim "Pasja" w Tst który mieści się w tzw. "Skorpionie"? Myślicie ze warto się tam umówić czy może znacie jakiego lepszego fryzjera? |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ciasteczko88;196514 01]Czy masz może do niej jakieś namiary? Nr tel? adres? Mój ślub już w pażdzierniku 2010 i poszukuje jeszcz dekoratorki sali, kościoła i oczywiście dobrego fryzjera i kosmetyczki. Pozdrawiam wszystkie przyszłe PM
![]() Namiary na panią Anię Mazurkiewicz z Wielkiej Wsi http://www.studio-kaprys.pl/ Edytowane przez PORADA Czas edycji: 2010-05-31 o 22:51 |
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
W skorpionie robią ładnie włosy
to jedyny salon fryzjerski do którego się nie zraziłam.
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
a czy znacie może kogoś kto fajnie dekoruje sale weselne materiałami?
|
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie trochę z innej beczki mozecie polecić mi krawcowa w Starachowicach musze skrócić sukienkę wiec nic trudnego ale nie wiem gdzie iśc
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
helo. jestem tu nowa na forum , ale mogę coś o dekoracji powiedzieć. szukałam niedawno z kumpelą . i fajne dekoratorki znalazłyśmy.zespół plastyczka i florystka. mają materiały do dekoracji , pokrowce,fajne oświetlenie, takie kule kwiatowe,szkło fajne, swieczniki itp. robią też wszystko z zywych kwiatów. tel.784329277
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
hej.
my ugadane mamy na 600 zł. w tym są materiały podwieszone, kule ze sztucznych kwiatów 4 szt, takie rożki z wiankami doczepionymi 6 sztuk, 4 pokrowce, dekoracja miejsca za młodą parą, oświetlenie- kurtyna świetlna . brama z kwiatów sztucznych, girlandy. kule szklane podwieszone ze swieczkami w srodku- podgrzewaczami. to super wygląda. i to podwieszają tak jak na sali pasuje. albo robią wszystko z żywych kwiatów , to trzeba się indywidualnie ugadywać , bo mają katalogi, fotki, itd. kompozycje na stoły robią w takich wysokich kielichach. z zywych kwiatów. to musisz indywidualnie gadać bo ceny zależą od rodzaju kwiatów i wielkości kompozycji. kumpoela zamawia takie fajne wianki podwieszone pod sufitem z mchu i kwiatów. taki wianek kosztuje 30 zl na przykłaad. można też chyba zrezygnoiwać z tych sztucznych kul i rzeczy i troche opuszczą cenę i wtedy można z zywych coś zrobić. maail do tych dziewczyn . to ci przyslą ofertę jak napiszesz tam. dekoraj@o2.pl bo moze o czymś zapomniałam albo coś się zmieniło.nie chce cię w bład wprowadzać, bo my to już pół roku temu zamawiałyśmy. robią też bukiety, wiązanki kosze dla rodziców , auta itp. i wydaje mi się ze ciekawe rzeczy proponują. bo np za 600 zł to dekoratorki chcą balony robic |
|
|
|
|
#130 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
to jest firma dekoratorska i obsługują całe swietokrzyskie, ale kumpela do nich z krakowa dzwoniła i pytała o dekoracje i do krakowa też jadą do niej.i tak się jej to opłaca, bo w kraku takie ceny mają dekoratorzy, ze głowa boli.
biorą za dojazd tylko i tyle. najlepiej chyba napisać czy zadzwonić i się dogadać, bo mi to cięzko mówić ile by wzieli za to czy tamto. najlepiej to najpierw wogóle zapytać o termin , bo mają napiety grafik z tego co widziałam.czy wolne ,a potem się zastanawiać itp, bo może się okazać ze już zajete i nie ma co myśleć. moja kumpela ma fotki ich dekoracji to mogę cośtam wklepać na forum jak mi podeśle. |
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dawno tu nie zaglądałam.
Mama do Was taką sprawę - może znacie narzeczonych(lub jakiś ich znajomych) którzy biorą ślub w Wąchocku 4.09.2010? Chodzi mi o kwestię dekoracji kościoła bo wiem że są tam w ten dzień 3 śluby (jeden nasz) i można by było sobie podzielić koszty kwiatów. Proszę o kontakt na prv. Z góry dziękuję.
Krótka historia długiego czasu: 1 transfer - luty 2015 2 transfer - kwiecień 2015 3 transfer - czerwiec 2015[*] 8tc 4 transfer - wrzesień 2015 5 transfer - styczeń 2016 6 transfer - marzec 2016 - jest ♡ 29dpt |
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Możecie mi pomóc w sprawie Wesela w Hotelu Europa? Jak tam jest? Jakie są plusy i minusy? Co o tym miejscu sądzicie? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź!!! Buziale ;]
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Kalinka12345 odpowiem również na forum, może innym dziewczynom też pomogę
![]() Tak, tak, wiem już co nieco. Powiem szczerze że jestem strasznie szczęśliwa że tam zarezerwowałam termin bo byłam tam na weselu w sierpniu i jest rewelacyjnie! Jedyna wada to cena- bo nie da się ukryć że (chyba) jest tam najdrożej w Starachowicach... A po za tym super! Porcje na pierwszy rzut oka wydają się skromne, ale mozna dzięki temu spróbowac wszystkich dań jakie podają, ja i mój TŻ (który jest niezłym żarłokiem) po prostu pękaliśmy z przejedzenia. Wszystkie dania były pyszne. Były podawane jednocześnie, tak że wszyscy jedli mniej więcej w tym samym czasie. Wiem z pewnego źródła, że wszystko jest świeże i przygotowywane przed imprezą, nic starego z "odzysku". Organizacją- REWELACYJNA! Jedyne czego trzeba dopilnowac to puścić sygnał po wyjściu z kościoła - na ogół robi to swiadek- wtedy oni zabierają sie za grzanie obiadów przez całe wesele na sali jest obecny koordynator który pilnuje wszystkiego, przechadza się pomiędzy stolikami i wypatruje a kiedy goscie ida tanczyc wysyla obsługe i sprzatają talerzyki wymieniają dzbanki z sokami itp musze zaznaczyc ze robi bardzo elegancko i nie przeszkadza. Wrecz nie czuje sie jego obecnosci Przez całe wesele nie bylo stolika gdzie zabraklo by soków. Hmmm... Chyba tyle
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja miałam tam swoje wesele we wrześniu tego roku i jestem bardzo zadowolona. Jedyny minus to rzeczywiście cena :/ ,ale warto. Jak byś porzebowała jakiś szczegółowych informacji to mogę Ci przesłać jakieś cenniki itp, końcowe rozliczenia idt. Obsługa pierwsza klasa, naprawde polecam, a jakie super zdjęcia - np w Sali Europejskiej można robić zdjęcia z balkonu.
Krótka historia długiego czasu: 1 transfer - luty 2015 2 transfer - kwiecień 2015 3 transfer - czerwiec 2015[*] 8tc 4 transfer - wrzesień 2015 5 transfer - styczeń 2016 6 transfer - marzec 2016 - jest ♡ 29dpt |
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
ChausieMist0 możesz napisac jakie miałaś menu? Ile Cię to w sumie wszystko wyniosło (od osoby) ?
Będę wdzięczna
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obiad: Rosół z makaronem lub FLACZKI do wyboru przez Gości (po ½) Polędwiczki faszerowane jabłkiem i sosem żubrówkowym Ziemniaki z wody Zestaw surówek Deser: lody z bitą śmietaną i owocami I danie gorące: łosoś z pieca podawany z dzikim ryżem i mieszanką warzyw królewskich II danie gorące: Strogonoff z kluskami śląskimi i surówką z selera III danie gorące: barszczyk czerwony z krokietem mięsnym do tego własny alkohol - 191,50 od osoby. cena najtańszego menu z tego co pamiętam to ok 165zl.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
Witam przyszłe panny młode,
I na mnie przyszedł czas żeby dołączyć do tego wątku choć nie wiem czy ktokolwiek jeszcze tu zagląda Wprawdzie mam jeszcze trochę czasu bo termin mamy zarezerwowany dopiero na 1.09.2012 ale już staramy się wszystko powoli układać. Na salę wybraliśmy Pastwiska - skromna ale właśnie taką chciałam, bez ogromnych kryształowych żyrandoli jak w tej nowej sali przy Karczmie u Jana. Sukienka, kwiaty - już projekt jest gotowy :P. Jako kamerzystę mamy zaraz wziąć pana Gieczaka z Ostrowca, chociaż widziałam tu jakieś nieprzychylne opinie, czy wie ktoś cokolwiek na ten temat? Jako fotograf marzy mi się to małżeństwo Państwa Styczniów, zdjęcia są po prostu cudne, ale no niestety w ich cena jest trochę wysoka. A i dla przyszłych zainteresowanych szczerze odradzam Pana Słabego - mimo że zdjęcia robi świetne to jeśli nie zmienił podejścia to nie jest wart nawet zainteresowania. Moja koleżanka traciła już nerwy i cierpliwość na wykłócanie się o to co miała spisane w umowie, której On nie chciał dotrzymać. Dopiero po 5 miesiącach (!) udało jej się dopiero dostać album ze zdjęciami. |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Na temat pana Gierczaka to na slubnym wątku ostrowieckim mozesz zapytac
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452239&page=130
|
|
|
|
|
#140 |
|
Przyczajenie
|
witam was wszystkie,
jestem swiezutko po slubie, odbyl sie w Wachocku obok starachowic 8 stycznia. uroczystkosc byla cudowna, zaineteresowanym moge udzielic kilku rad dotyczacych przygotowan. piszcie do mnie w tym miejscu chce jedynie ostrzec wszstki mlode pary ktore planuja robic sobie sesje slubne - nie korzystajcie z uslug zaklad fatograficzny WENUS w Starachowicach. najgorszy zaklad jaki znam. oprocz dobrego aparatu nie moga sie niczym pochwalic. oprocz tego caly czas podnosza cene nawet po ustaleniach i daniu zaliczki, nie biora po uwage preferencji klienta a obsloga jest OKROPNA - nie polecam jesli nie chcecie miec zlych wspomniej z tego szczegolnego dnia i stracic wspaniala pamiatke.powodziena u innych fotografow Justyna |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
justysia_1986 Gratuluję zamążpójścia Tak się składa, że ja we wrześniu też biore slub w Wąchocku - możesz podzielić sie jakimis cennymi uwagami na temat Kościoła? katrinz1 -fajnie, że tez sie przygotowujecie, co do fotografa to mam właśnie Styczniów! i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru co prawda cena rzeczywiście może odstraszyć ale to co robią jest na prawdę tej ceny ![]() Dziewczyny a czy znacie jakąs fajną dekoratorkę? Chodzi mi o kogoś z "pomysłem". A nie osobę, która ubierze mi salę w kolorach bordo-róz i w sztuczne kwiaty tudzież gołąbki. |
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
justysia_1986 - dzięki za informację i również gratuluję
![]() Stayrude - mam jeszcze trochę czasu więc może jednak zdecyduję się na Styczniów, bo czytając same dobre recenzje o nich już wyobrażam sobie swój album :P Co do dekoracji, jeśli chodzi Ci także o kościół mogę Ci polecić moją znajomą ze Starachowic - panią Wiesię. Bardzo pomysłowa kobitka, całkiem niedroga bo po prostu sobie tym dorabia i jest baaardzo otwarta na wszelkie pomysły. Dużo pomogła mi przy weselu mojej koleżanki kiedy świadkowałam. Nie wiem właśnie czy zajmuje się też salami. Mogę Ci na PW wysłać numer. Po prostu możesz się z nią umówić - powiedzieć czego szukasz i może coś wspólnie wymyślicie. Słyszałam też, że ta pani z Wielkiej Wsi ze studia Kaprys umie wyczarować świetne dekoracje. |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Tak ja też pośrednio miałam do czynienia z "fotografami " z WENUS. Pani "wpadła" dosłownie na salę i po rosołku już jej nie było
Szkoda gadać zero profesjonalizmu a kasę i tak biorą.---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam WAM p. BARTOSZKA!!!! Niesamowity fotogrf ( i kamerzysta jego zona)
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a kogo polecacie do fryzury? Znacie może jakąś babeczkę która ładnie maluje i przyszłaby do domu? Na ile wcześniej trzeba się umawiać?
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Z fryzjerek to Ci polecam Kasię z Senatora (chyba tam jeszcze pracuje mam nadzieję :P) ja za każdym razem kiedy mnie czesała albo obcinała wychodziłam od niej zadowolona. Umówić to się raczej trzeba tak z miesiąc albo nawet i 2 wcześniej. To zależy jak bardzo miesiąc w którym masz ślub jest oblegany ;P
|
|
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Potrzebuję <znów> pomocy. Czy ktoś coś więcej słyszał o weselach organizowanych na Pastwiska <chyba>18 w imprezart? Jakie jest jedzenie? atmosfera? Bardzo bardzo proszę o pomoc! Dzięki z góry! Każda wiadomość przyda się
![]()
|
|
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Ja z kolei mam pytanie czy w naszym pięknym mieście można kupić gdzieś ładne zaproszenia ślubne, które nie będą w zawrotnej cenie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

to jedyny salon fryzjerski do którego się nie zraziłam.