|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orly
Cytat:
.
|
|
|
#122 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
bazę daję zawsze bo używam ciemnych lakierów a takie lubią odbarwić płytkę
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolory mają bosskie
|
|
|
#124 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie wstałam otwieram maila i widze że dostałam od Orliego ich gazetkę Buzz styczeń luty
Fajna sprawa te lakierki Metal Chic -Matowe kolory z metalicznym Efektem ,słodkie pastele też wejdą na wiosnę patrząc za okno strasznie się chce tej wiosny Po pracy jak znajdę chwilkę to postaram sie coś maznąć o nich albo jak chcecie mogę podesłać na maila całą gazetkę . Teraz śniadanko kawusia i do pracy bo babeczki czekają
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek, bo dziś zakupiłam nowy lakierek - Gumdrop - taki cudny pastelowy miętusik. Do tego był mini błyszczyk w tej samej tonacji
)Jutro postaram się wrzucić fotkę )trzeci od prawej na fotce
Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu. )Edytowane przez KattiePL Czas edycji: 2010-02-10 o 17:44 |
|
|
|
|
#128 |
|
okrutnica jakaś... |
Kaasiu
ja właśnie myślę mocno o tym miętusku |
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Ci że jest super! Kolorystycznie bardzo podobny do tej Vipery z KL, którą kiedyś wstawiałam, ale ma lepszą konsystencję. Już 1 warstwa dobrze kryje, można zobaczyć nieco łyse plamy, ale jest ok do szybkiego mani. Przy 2 warstwach to już kryje w 1000% Jak się go nakłada to wydaje się, że jest nieco gęsty bo robią się małe smugi, ale po chwili wszystkie smugi, jakie powstają przy 2. warstwie same się wyrównują i lakierek jest idealnie gładki. Mam go właśnie bez bazy i topa, ale fotki może jutro strzelę, jak będzie jeszcze widno jak wrócę do domku. Jestem ciekawa jak będzie się trzymał
|
|
#130 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Dziękuję na razie na mojej liście Orly mam już dwa kolory |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę późno ale lepiej późno niż wcale
![]() Pierwsza fotka to 1 warstwa, widać prześwity, ale jak ktoś potrzebuje szybko zrobić manie to ta 1 wystarczy Światło sztuczne - to zdjęcie najlepiej oddaje kolor - błękit z dawką zieleni, jednak kolor sam w sobie zmienia się w zależności od światła - niekiedy miałam wrażenie, że jest jasnym turkusem innym razem, że to coś w stylu Misa - Dirty Sexy Money.Druga fotka - światło dzienne, zachmurzone. 2 warstwy, po 2 dniach noszenia - bez top coata i bazy. Kolorek nieco przekłąmany, w realu bardziej wpada w zieleń. Generalnie to przed zrobieniem zdjęcia robiłam sobie peeling z kawy, więc lakier sięprawdopodobnie dodatkowo porysował ![]() Kolejna fotka pokazuje lakier świeży - wskazujący i środkowy mają 3. świeżą warstwę.
|
|
#132 |
|
okrutnica jakaś... |
piękny
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Tak, ale odrobinkę. Generalnie jak teraz porównuję to te fotki są niemal identyczne do moich paznokci. Różnica jest naprawdę niewielka. Na tych fotkach wyszedł taki błękit, ale w realu nie jest to czysty niebieski - ma nieco tego zielonego
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ma może któraś z was lakier z tej kolekcji Matte Couture? Bo na ich stronie efekt jest bardzo fajny, ale w realu to może różnie wyglądać
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
No jeszcze nie mam
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mogłybyście polecić mi z Orly jakiś mleczny lakier, który już po 1 warstwie trochę by krył?
Zamawiała któraś z was z Krainy paznokci? Napisane jest, że kupno dla osób "profesjonalnych", ale chyba taka "normalna" osoba też może...
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. dlatego ja poproszę znajomą kosmetyczkę, żeby kupiła mi ten lakier na targach (najbardziej zależy mi na jednym z tych matowych). tak przy okazji - orientujecie się, czy cena lakierów Orly na takich targach różni się nieco od tej dla profesjonalistów z ich strony, (25 zł)?
|
|
|
#138 |
|
okrutnica jakaś... |
z tego co wiem to kosztują właśnie ok. 25zł
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Już powoli zaczynają mnie denerwować te sklepy internetowe, które kombinuję jak tylko można, żeby zarobić
. Szkoda, że cena 2x droższa, w takim razie w ogóle nie opłaca się tam zamawiać.
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Cena dla nieprfesjonalistów to 36 zł (czyli 24 + 50% z 24 zł). OPI przecież normalnie kosztują 50 zł. A Orly jest przecież większa - 18 ml. Jak 36 zł to za dużo, to można namówić znajome kosmetyczki, żeby kupiły albo kupić na targach. Normalna cena na targach to 24 zł.
Nie wiem jak z mlecznymi w Orly bo nie mam żadnego, ale może zobacz 50/50 - on jest z b starej kolekcji Work.
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. 50/50 jest z drobinkami zdaje się, a ja szukam creme. Zastanawiałam się nad Gogo i White out. Nie mam znajomej kosmetyczki... Wcześniej tzn. zanim nie wypróbowałam OPI, wydawało mi się, że za lakier nie opłaca się wydawać więcej niż kilka złotych, ale teraz wiem, że jest różnica. Niestety jestem studentką i dla mnie cena też ma znaczenie. A najchętniej to bym kupiła najpierw na spróbowanie małe buteleczki .
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2010-02-14 o 14:39 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Aguś, jak tak patrzę na tą fotkę co podałaś i moje to powiem Ci, że mi wydają się identyczne. Może kieruj się ceną, jakością, nakładaniem itp. Ten z ChG będzie w PL może przed końcem lata
![]() EDIT: Jakby co to się z Aggie umówiłam na porównanie go z MCA Essie, mam nadzieję, że w tą sobotę wstawimy porównania
Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu. )Edytowane przez KattiePL Czas edycji: 2010-02-14 o 15:04 |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Wprawdzie to będzie mały OT, ale mi się bardzo podoba kolor miętowy: http://2.bp.blogspot.com/_mx0VA3IZpt...h/DSC02079.JPG, ale nie wiem czy te lakiery u nas są dostępne. Zdjęcie jest z http://polishorperish.blogspot.com/2...-glitters.html.
A *******mint też jest, dodaję w załączniku z tego samego bloga.
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2010-02-14 o 16:16 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#146 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Lemko, własnie takiej zieleni szukam http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1266160347 ale ta dziewczyna nieładnie maluje paznokcie-aż kapią od lakieru, jakby nałożyła z 10 warstw Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-02-15 o 14:27 |
|
|
|
|
|
#147 |
|
okrutnica jakaś... |
moje dwa nowe nabytki Orly
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Witam, nie chciałam zakładac nowego tematu więc podłacze się pod ten juz istniejący. Chciałam dziś złożyc zamówienie na kilka lakierów ORLY w sklepie Kraina paznokci, ale za nic w świecie nie moge rozpracowac tego sklepu, można dodac tylko jeden produkt, drugi zastępuje ten pierwszy itd. jak juz złożyłam zamówienie na jeden produkt to i tak poszło puste
![]() Pisałam do nich ale bez odzewu. Dziewczyny zamawiałyście już w tym sklepie, poradźcie co i jak |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
ja poprosiłam znajomą kosmetyczkę, żeby na najbliższych targach w Warszawie (13-14.03) kupiła mi dwa lakiery ORLY - Enchanted Forest z serii Once upon a time i Blue Suede z Matte Couture. jestem ciekawa, jak się będą sprawowały
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis nabyłam dwa Orly mini: Entourage (wisienka z zatopionym czerwono-srebrnym brokatem, jak wiśniowa galaretka - oraz Chocolate Martini - złoto, brąz, silny połysk jednym. Dodatkowo kupiłam od razu Nails for Males - matujący preparat, zarówno na same paznokcie, jak i jako wierzchnia baza. Ten typowy matujący top-coat Orly daje wykończenie satynowo-perłowe, a ja szukałam czegoś typowo matującego. No i mam teraz zgryz, co mam robić, tzn. od czego zacząć. Może najpierw zmatuje sobie na próbę obecny na paznokciach Ravishing, Dahling ChG?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

.

kolory mają bosskie

. dlatego ja poproszę znajomą kosmetyczkę, żeby kupiła mi ten lakier na targach (najbardziej zależy mi na jednym z tych matowych). tak przy okazji - orientujecie się, czy cena lakierów Orly na takich targach różni się nieco od tej dla profesjonalistów z ich strony, (25 zł)?
. Szkoda, że cena 2x droższa, w takim razie w ogóle nie opłaca się tam zamawiać.