Wpadki na obcasach - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-06, 12:01   #121
cherryPrincess69
Raczkowanie

Dot.: wpadki podczas chodzenia na szpilkach!!!

ja (nie)stety jeszcze zadnej wpadki nie mialam, pewnie ze wzgledu, ze obcasy baardzo rzadko mam na sobie ale chetnie czytam wasze posty
cherryPrincess69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 20:28   #122
Turquoisee
Raczkowanie

Ja mialam czesto spotykana wpadke, czyli spodnie zaczepily mi sie o czubek buta i sie wylozylam. A ze mam dlugie paznokcie, to za wszelka cene nie chcialam ich polamac i jak upadalam to zamiast sie rekami podtrzymac o chodnik, to ulozylam je wzdluz ciala (tak jakbym miala stac na bacznosc) i jak to okreslil znajomy ktory cale zajscie widzial, wygladalam mniej wiecej jak upadly Superman
Turquoisee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 21:52   #123
sylwiusia89
Raczkowanie

1.Raz to miałam okropnego opciacha. Wracałam ze szkoły w butach na 5-centymetrowym obcasie. Obok szkoły mam punkt MPK i akurat w tym dniu była niesamowicie długa kolejka- ciągneła się przez cała długość budynku. No ja sobie ide....ide i nagle zaczepiłmam obcasem w podwiniętą nogawke od spodni...i ryp na ziemie przy tej kolejce ludzi a raczej młodzież Podniosłam sie w tempie expresowym.....i nie wiedząć co ze sobą zrobić szybko poszlam dalej

Jednak wspominam to miło...chodz w takich sytuacjach naprawde ma sie ochotę schowac głowe w piasek he

2. Poszłam na spacer z psem i ubralam buty mojej siostry które były za duże ale na spokojny spacer z psem nadawaly się. Były to mokasyny z bardzo długim przodem.
Przechodziłam obok jednego bloku przy którym wisial tusz przy ziemi łańcuch......no to ja tak dla sprawnosći troche podbiegłam do tego łańcucha z zamiarem przeskoczenia go z gracją Juz jest przy nim - podkakuje i nagle czuje że lewy przód buta zaczepił mi o łancuch i runęłam na ziemie he Boziu czułam sie jak dziecko które często się przewraca he Niestety przy tym wypadku rozdarłam sobie spodnie jeansowe - nówki

Teraz jak wychodze w tych butach to naprawde wysoko podnosze nogi zeby znowu tym przodem nie zachaczyć.....hehe Mam juz dosć wywrotek
sylwiusia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 13:19   #124
Isis23
Zakorzenienie

wywrócić mi sie jeszcze na obcasach nie zdarzyło (tfu tfu),zawsze sie jakos wyratowałam ale sytuacje ze szpila która utknęła miedzy płytkami chodnikowymi czy w kratce, zgubienie fleka i starcie obcasów, potkniecie sie na schodach nie sa mi obce... na szczescie nigdy obcasa nie polamałam, a kratki czy inne takie przechodze teraz na paluszkach

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 13:41   #125
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez Isis23
wywrócić mi sie jeszcze na obcasach nie zdarzyło (tfu tfu),zawsze sie jakos wyratowałam ale sytuacje ze szpila która utknęła miedzy płytkami chodnikowymi czy w kratce, zgubienie fleka i starcie obcasów, potkniecie sie na schodach nie sa mi obce... na szczescie nigdy obcasa nie polamałam, a kratki czy inne takie przechodze teraz na paluszkach
ja miałam podobne przygody, z tym że zaliczyłam złamanie obcasa włącznie
mianowice jak byłam w innym mieście na rozmowia kwalifikacyjnej, a była to zima - ja wkozaczkach na szpilkach, po rozmowie wracałam na dworzec pkp, po drodze przechodząc na pasach poczułam że czegoś mi brakuje, zatrzymałam się za pasami i patrzę na te buty, a tu..... nie ma prawie całego obcasa!!! rozglądałam się dookoła i widzę, że leży na środku jezdni, poczekałam aż będzie znowu zielone, wskoczyłam na jezdnię i wzięłąm go. Jakooś przykuśtykałam do kiosku, gdzie miły pan pomagał mi dokleić tego obcasa, ale nie dało się tak pół utykając, chodem udającym że nan oba obcasy są równej wielkości dotarłam do dworca... uff teraz to miło wspominam, ale wtedy to było makabryczne doświadczenie

inna moja historaia, to taka jak kupiłam sobie czułenka z takiego jakby zamszu, chodząc po krzywych chodnikach mojego miasta jak zwykle szybkim tempem, obcas utknął pomiędzy płytami, a ja szłam dalej, powodując rozdarcie przedniej części niefortunnego pantofla idąc tym razem duuużo wolniej dotarłam jakoś do domu
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 14:12   #126
Isis23
Zakorzenienie

przypomniało mi sie jeszcze... mieszkam na małym zadupiu, zima jest naprawde fatalnie.. zaspy, oblodzone nieposypane drogi... jak ide na autobus musze przejsc przez wąwóz taki (wiadomo chyba jak wawóz wyglada ).tylko powierzchnia zwykle tam jak lodowisko, i nikt nie dba o to zeby to posypac... a ze dodatkowo to lekka górka jest..jak przechodze tamtedy w obcasach (bo sytuacja zmusi) to zazwyczaj baaardzo pomału.. a i tak walne kilka telemarków (nawet Małysz by sie takich nie powstydził) ekwilibrystyka normalnie... ale jakos szczesliwie jeszcze gleby tam nie zaliczyłam

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 20:02   #127
Annaszpila
Przyczajenie

Ja osatatnio nie mam żadnych wpadk, ale piszcie coś chętnie poczytam ;D
Annaszpila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 17:41   #128
Michiru
Zakorzenienie

zdarzyła mi się tylko jedna wpadka, którajakoś szczególnie zapamiętałam. była zima, dość ślisko i mokro... ide przez miasto i BĘC! upadłam wprost w kołużę. caaaałe spodnie mokre, wyglądało to tak jakbym się obsikała! .... x)
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 17:50   #129
paulinka3110
Wtajemniczenie

Obcas zaklinował się między płytki chodnikowe i...tam pozostał....
Wracałam bardzo dostojnie chociaż kuśtykając

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 21:23   #130
Agniesiaaaaa
Zadomowienie

Zdarzyło mi sie niejednokrotnie poślizgnąć w botkach (obcas zaledwie coś ok 2 cm) Ostatnio to się tak przejechałam (było mokro) i w pewym momencie myślałam że nie utrzymam równowagi i bum do kałuży, ale jakoś sie udało A jeszcze z letniego okresu to :
1. obcas zaklinował mi sie w jakiejs szczelinie, ale wyszlam szybko przy czym go całego zdzierajac
2. szłam i noga weszła mi w dziurę i o mały włos nie straciłam równowagi,a ludzie sie patrzyli jak na wariatke
mimo że to był obcasik 4 cm

na lato chcem zakupic jakieś fajne szpile 7-9 cm to sobie wyobrażam jak będzie śmiesznie

http://dailyperfect.blogspot.com/
Agniesiaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 11:06   #131
Annaszpila
Przyczajenie

pamiętam kiedyś szłam z siostrą o 2 lata młodszą, wracałyśmy z rozpoczęcia roku, oczywiście w szpilkach, idziemy na przystanek, a że miałyśmy mało czasu do autobusu, to podbiegłyśmy trochę. Przebiegając przez ulicę siostrze wpadł obcas w dziurę w jezdni i zaliczyła glebę, i to w takim miejscu gdzie jeździ dużo samochodów, potem zlewałam się z niej przez pół drogi autobusem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 13:23   #132
jennifer777
Wtajemniczenie

1. Moje urodziny, wszyscy znajomi w klubie, ja na szpilkach, a ze alkohol wszedł w gre, to spadłam ze schodow bo obcas utwkił mi w 'zewnętrznej' krawędzi schodka(miedzy schodkami byla przestrzen i w tej własnie przestrzeni utwkił"

2.Tej akcji nie zapomne do konca zycia, centrum handlowe, zakupy wracam z mama juz szłysmy do samochodu a weszłam w taka wycieraczke jakby blaszaną z kwadracikami, co wiecej utknął mi tam obcas, wiec wyjęłam noge z buta szarpie się szarpie... i nic poprosiłam mame o pomoc.. mama tez nie dała rady.. mama musiała isc do ochroniarza ktory stał na zewnatrz zeby pomogł nam wyjac obcas z wycieraczki
Stary 2008-11-08, 11:57   #133
Kinga04
Raczkowanie

ja mam dzis półómetek i kupiłam sobie niedawno 7,5 cm szpilki mam nadzieje ze jakos dam rade bez wpadak .. strasznie sie stersuje xDD bo mam taki nawyk że nie prostyuję nóg podczas chodzenia na szpilce i raczej nie ładnie to wyglada nie wiecie jak sie tego pozbyc ?? ;p Chciałabym ładnie chodzić .. i bez wpadek xDD

www.pajacyk.pl

Kinga04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 12:09   #134
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

pocwicz w domu
Stary 2008-11-16, 14:43   #135
Annaszpila
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kinga04 Pokaż wiadomość
ja mam dzis półómetek i kupiłam sobie niedawno 7,5 cm szpilki mam nadzieje ze jakos dam rade bez wpadak .. strasznie sie stersuje xDD bo mam taki nawyk że nie prostyuję nóg podczas chodzenia na szpilce i raczej nie ładnie to wyglada nie wiecie jak sie tego pozbyc ?? ;p Chciałabym ładnie chodzić .. i bez wpadek xDD
I jak ci poszło???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-16, 15:04   #136
Suzi_Sun
Rozeznanie

Raz mi sie udało złamać obcas, niestety nie dało sie z nim nic zrobic. Wiec coz począćjak w reklamie menthosa zlamalam drugi i szczesliwie z moich butów na obcasie zrobiły się buciki na malusieńkim obcasiku. Dalam rady dojechac do domu nie bylo wygodnie ale ludzie na ulicy by sie nie poznali ze cos jest z tymi butami nie tak.
Stary 2008-11-16, 17:20   #137
agness86
Zakorzenienie

Kiedyś wchodziłam dumna, z wysoko podniesioną głową, w szpilkach do sklepu, w kratce w podłodze utknęły mi oba obcasy. Dosłownie WYSKOCZYŁAM z butów Pani sprzedawczyni miała ubaw, ja zresztą też bo śmiesznie to wyglądało

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 17:26   #138
lapus
Wtajemniczenie

mi ostatnio odpadł obcas od buta jak szłam na zajęcia, niestety już na nie nie dotarłam

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 18:30   #139
strzyga77
Raczkowanie

Ja wybrałam się kiedyś z przyjaciółmi do galerii handlowej, idziemy gadamy drzwi się otwierają wszyscy wchodzą a moja szpilka utknęła w kracie przed sklepem a ja leżałam jak długa oczywiście ekipa dopiero w środku zorientowała się , że mnie nie ma
strzyga77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 18:38   #140
Anuuulcia
Rozeznanie

ja osobiscie nie mialam wpadki ale moja siostra kiedys pozyczyla ode mnie buty i idac do kosciola złamał sie obcas biedna szła tak jak w reklamie MENTOSA :P
Anuuulcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 22:30   #141
aagnesska22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Kiedyś wchodziłam dumna, z wysoko podniesioną głową, w szpilkach do sklepu, w kratce w podłodze utknęły mi oba obcasy. Dosłownie WYSKOCZYŁAM z butów Pani sprzedawczyni miała ubaw, ja zresztą też bo śmiesznie to wyglądało
no nie moge,mialam tak samotylko ze u mnie ta kratka byla przed wejsciem na uczelnie...ehhh...ale sie znajomi ze mnie smiali
aagnesska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 01:19   #142
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Ja idąc na mature z angielskiego szłam zagłebiając się w tajniki pisania listu formalnego, że akurat koło skzoły już utknął mi obcas miedzy płytkami chodnikowymi, a że buty miałam takie luźnawe- but został na miejscu a ja zorientowałam się dopiero po jakiś 3 metrach że ide w jednym.. Ach ten stres
Ale rozbawiłam wszystkich maturzystów

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!

Edytowane przez wsiowy_gupek
Czas edycji: 2008-11-17 o 01:20
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 07:59   #143
nadia_denki
Raczkowanie

GG do nadia_denki

dawno temu z bratem i znajomymi wybralismy sie autem na disco, a ze byla zima a dyskoteka w sasiedniej wiosce, to .. w zaspie, na drodze wsrod szczerych pol utknal nam samochod, no to pchanie
wiadomo, snieg dookola, po jakims czasie patrze, nie mam obcasa jednego od nowych super kozakow ilez bylo szukania w tych zaspach niestety nie znalazl sie :/

na I roku studiow mieszkalam jakies 2km od uczelni i droge stancja-uczelnia pokonywalam pieszo.. chodniki byly tam masakrycznie nierowne,
raz wracalismy z kolega z imprezy gdzies pewnie po 23-ej (w sumie wczesnie), ale juz lekko pod wplywem, dostalismy niezlej glupawki, a ja przy okazji tak stanelam noga, ze odpadla mi cala wielka platforma od zimowego kozaka
wracalismy tak zwijajac sie ze smiechu, ja z ta platforma w rece..

>>z tego pamietam jeszcze, ze na przystanku bylo dziwnie duzo ludzi (miejsce nie w srodku miasta), dzis wiem, ze byli to pracownicy zakladu pracy po II zmianie, wracali do domu (pewnie mieli niezly ubaw ze mnie)
swoja droga dzis pracuje w tym zakladzie hehe<<

a na kratki-wycieraczki mowie zawsze "wrog obcasow"! ilez to razy trzeba z gracja pomykac przez nie na szpilkach

pzdr
nadia_denki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 17:15   #144
Annaszpila
Przyczajenie

Mi się nic ciekawego ostatnio nie przydarzyło, ale piszcie chętnie się pośmieję xD

Edytowane przez Annaszpila
Czas edycji: 2008-12-01 o 16:29
Stary 2008-12-01, 16:34   #145
Annaszpila
Przyczajenie

Wczoraj jechałam autobusem w szpilkach, a że był to autobus wysokpodłogowy ikarus to strasnie trzęsło wogóle ledwo stałam i kurczowo trzymałam się poręczy... Tak się złożyło że akurat w momencie kiedy puściłam żeby sprawdzić godzinę on gwałtownie zachamował, a ja oczywiście poleciałam, i to na jakiegoś faceta który siedział obok mnie xD Straszny wstyd ;D
Stary 2009-01-21, 19:39   #146
Asixx89
Przyczajenie

Oooo ciekawy wątek, czemu nikt nic tu nie pisze??? xD Ja nie licze ile razy już utknęłam w kratce i pomiędzy płytami chodnikowymi... A z takich ciekawszych wpadek to pamiętam na studniówkę kupiłam sobie nowe szpilki 10cm na studniówce chodziłam w nich pierwszy raz, potknęłam się na schodach i publicznie przed całą szkołą zjechałam z nich na tyłku xD Jak mi się przypomną jakięś śmieszne akcje ze szpilkami to będe pisać...
Asixx89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 22:47   #147
atenaz
Zakorzenienie

moja kolezanka kupiła sobie szpilki na półmetek [jej, kiedy to było ], w sklepie przymierzyła- git, potem leżały jakiś czas w pudełku, tydzień przed imprezą chce je rozchodzic, zakłada, idzie do przedpokoju, bach, obcas złamany... no nic, idzie z reklamacją, a kobitka do niej: "oho, ale tańce musiały byc" mina koleżanki bezcenna

wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711

szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy
atenaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 07:24   #148
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka3110 Pokaż wiadomość
Obcas zaklinował się między płytki chodnikowe i...tam pozostał....
Wracałam bardzo dostojnie chociaż kuśtykając
No ja podobnie Ale chyba gorzej
Połowa chodnika po całej długości była remontowana przez drogowców A ja, że żadko noszę szpilki to obok nich chciałam przejść z gracją i tak utkwił obcas, a ja wyszłam z buta i zrobiłam jeszcze krok. Spojrzenia robotników bezcenne, nie mówiąc o ich tekstach, później siłowali się by go wyciągnąć bo tak utknął...Ojj... i mam dość szpilek

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 21:37   #149
Asixx89
Przyczajenie

A mi dzisiaj utknął obcas w kratce w hipermarkecie, udało sie go wyciągnąć, ale niestety flek został...
Asixx89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 19:04   #150
aagnesska22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
moja kolezanka kupiła sobie szpilki na półmetek [jej, kiedy to było ], w sklepie przymierzyła- git, potem leżały jakiś czas w pudełku, tydzień przed imprezą chce je rozchodzic, zakłada, idzie do przedpokoju, bach, obcas złamany... no nic, idzie z reklamacją, a kobitka do niej: "oho, ale tańce musiały byc" mina koleżanki bezcenna
haha!!!!
aagnesska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości