|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Golić czy Nie Golić???
Cytat:
Poza tym co do golenia przez położną to...dziękuję postoję Jak 7 lat temu miałam operację usunięcia torbiela to przyszła pani pielęgniarka mnie ogolić...wiecie z czym ?? z maszynką...ale nie jednorazową...tylko tą taką starą gdzie wkłada się zwykłą żyletkę...kojarzycie ?? na dodatek zrobiła to na sucho...nie muszę chyba nic dodawać ??Poza tym z tego co mi wiadomo u nas na porodówce teraz położne golą...też na sucho |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno miała maszynkę BIG, taką żółtą jednorazową, to pamiętam![]() Ale czy mnie czymś smarowała czy nie, to nie pamiętam? Nie bolało, nic nie czułam.
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włos jest krótki. Walczyć nie będę musiała, bo uprzedzę przed. A wszystko jedno niestety mi nie będzie. Ja mogę się ogolić, czemu nie, samo golenie nie problem, ale następne parę dni mam wycięte z życiorysu, chodzę w rozkroku, rzucam ch...mi i wyję z bólu. A zadrapać to się mogę do krwi. Boli, wierz mi, naprawdę boli, od drugiego dnia. ![]() Latem, gdy trzeba podgolić okolice bikini, mogę iść na plażę raz. Potem przez tydzień nie. Włos rośnie pod naskórkiem, robią się pęcherze, czerwone krosty z płynem surowiczym i jest jedna wielka masakra... Jakoś nie mam ochoty zdychać z bólu po porodzie, krwawić, cierpieć z powodu cięcia albo popękania skóry i dodatkowo w gratisie jeszcze czuć to pieczenie i swędzenie jednocześnie. Strzeliłabym sobie w łeb. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-08 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję...naprawdę
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś daję radę.
W zasadzie wcale mi to nie przeszkadza, o ile z jakiejś przyczyny ogolić się nie muszę... maszynka do strzyżenia, 0,1 i jest git. Na szczęście nie ma dziś mody na wykrojone bikini, noszę sobie więc strój spodenkowy, w typie panty, z niskim pasem i mało wycięty po bokach. Na moje szczęście mam wąskie biodra i w takich majtach mi najlepiej. Ale jak już się ogolić, to miłe to nie jest, absolutnie.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasem z lenistwa też biorę maszynkę
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeżeli uważacie,że naturalnym jest owłosienie,to po co golicie nogi i pachy ...natura to natura nie myśle,że golenie stało się modne,tylko człowiek z biegiem ewolucji coraz bardziej o siebie dba...ja uważam ,że nie miec włosów łonowych jak Marysieńka Napoleona to tylko dbanie o siebie i o swój komfort. Jestem przekonana,że Panie w włoskami nie myją się po każdym siusianiu i kupce...a już sobie wyobrażam ile fekaliów zatrzymuje się na długich włoskach łonowych .Ja nie sugeruję,że po każdej wizycie w toalecie się podmywam,ale jestem przekonana,że mniej bakterii utrzymuje sie na ciele niż na pękach włosów.ot to tylko moje zdanie...a myślę,że akurat lekarza nie ma się co wstydzic,bo włosy łonowe to nic nowego dla ginekologa. ja proponuję golic/strzyc/włosy łonowe dla siebie!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocna przesada z tą ilością fekaliów na włosach łonowych. A co do bakterii... akurat dużo łatwiej je wyhodować i przenieść z tyłu do przodu bez włosów. A kwestia gustu i odczuć jest oczywiście indywidualna i każdy robi jak uważa.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-09 o 09:40 |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy "bączek" roznosi ze sobą fekalia na bieliznę oraz włosy łonowe,które obrastają: wzgórek łonowy,wargi sromowe większe i odbyt no niestety taka prawda może do tych włosów na wzgórku nie dotrzec/jak piszesz-do tych z przodu/,jeszcze są te włoski między odbytem a wejściem do pochwy i to te proponuję usuwac/skracac/a przodu to jak koleżanka wcześniej napisała-w zależności jak kto uważa za "modnie"A co do bakerii kiedyś a dziś,to myśle,że jest to kwestia przypadku jaby przemyślec jaka jest funkcja włosów w takich miejscach...no tak NATURA wymyśliła je sobie tam po to żeby nas chronic...przed bakteriami etc...ale wtedy kiedy sobie to natura wymyśliła ludzie nie chodzili w majtkach
Edytowane przez jastinada Czas edycji: 2009-12-09 o 13:34 |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Ale chyba nie we wszystkich szpitalach golą. Jak ja szłam rodzić, to nikt nawet nie próbował podejść do mnie z maszynką, tak samo jak z lewatywą. W każdym razie nie mam zamiaru ryzykować i tym razem i napewno zrobię to sama.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
na pewno nie we wszystkich golą i jak ich nie dopuścisz to też nie mają prawa Ci ruszyc!!!!
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może któraś z wizażanek wie, jak skutecznie to zwalczyć??? Ja chcę się golić!
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam taką starą golarkę do miejsc intymnych philipsa taką:
http://www.allegro.pl/item818017648_...s_hp_6320.html nie sugeruję żeby kupowac używaną,broń boże,ale ja ją mam i super goli miejsca intymne,nawet te ciężko dostępne...czasem zdarza się że wyjdą mi krostki w miescach otarcia przez bieliznę,ale dlatego po goleniu przez dobre 2-3 dni zakładam bawełnianą dośc luźną bieliznę i jakoś daję rady,a przyznam,że też mam bardzo wrażliwą skórę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

Później rana goi się znacznie gorzej.
Jak 7 lat temu miałam operację usunięcia torbiela to przyszła pani pielęgniarka mnie ogolić...wiecie z czym ?? z maszynką...ale nie jednorazową...tylko tą taką starą gdzie wkłada się zwykłą żyletkę...kojarzycie ??
na dodatek zrobiła to na sucho...nie muszę chyba nic dodawać ??

Na pewno miała maszynkę BIG, taką żółtą jednorazową, to pamiętam

.Ja nie sugeruję,że po każdej wizycie w toalecie się podmywam,ale jestem przekonana,że mniej bakterii utrzymuje sie na ciele niż na pękach włosów.
Ja chcę się golić!