![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2010!!! :)
Witam kolejne nowe mamusie
![]() Pobrali mi krew. I mialam dzwonic w poniedz. czy facet wział.. no ale moja mama zadzwonila dzisiaj jeszcze i sie zapytala gdzie robia te badania to ja bym ta swoja krew sama sobie zawiozla. Ale pani powiedziala.. ze ten facet wzial ją dzis! Hmm mam nadzieje ze wyniki będą w poniedzialek a najpozniej we wtorek rano, jeszcze przez wizytą... Ehhhhh... mortisha84 w którym tygodniu bylo i ciebie widac serduszko? tzn w ktorym od okresu i ktorym mniej wiecej od poczęcia? Ja tak bardzo tez bym chciala zobaczyc serdunio..ale nie wiem kiedy zobacze wogole dzidzie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Ja wprawdzie jeszcze bicia nie widzialam/slyszalam,ale podobno serduszko zaczyna bić ok.21 dnia
![]() P.S. No i co dziewczyny z tą listą? Bo coś mało tych wiadomości dostałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Aha.. no to ja mam nadzieje zobaczyć ziarenko we wtorek, a z serduniem jeszcze chyba poczekam sobie... Szczegolnie ze wg usg to mialas koniec 5 tyg..ja we wt bede miała koniec 3 tyg, jak pojde na kolejne usg.. wiec chyba na serdunio nie mam co liczyc.. A koniec 7 wg OM.. hmm wiec troche rozbieżnosci jest..
Ale nadal jestem z nadzieja ze to ciąża prawidłowa a nie pozamaciczna.. Któraś z was czeka jeszcze na potwierdzenie czy jest praw czy pozamac? Kiedy sie dowiecie? EDIT: Dowiedziałam się że moja krew poszła dalej do Katowic! A to nie wiadomo kiedy będzie.. ale nadal licze ze przed wizyta dostane wyniki.. Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2009-12-28 o 13:38 Powód: Dopisek.. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam was dziewczyny, mogę do was dołączyć?
W dniu urodzin 6 córki zrobiłam test i wyszło że się udało za 7cyklem starań a córcia szczęśliwa bo chce brata hi hi ![]() Moje objawy to: 1. Jak lubiłam kiełbasę teraz mnie rzuca i nie mogę jej jeść, 2.Straszny ból sutków masakra jeszcze tak nigdy nie miałam nawet jak była w ciąży z córką. 3.Wyszły mi na plecach 2 krosty obok siebie a ja nigdy krost na plecach nie miałam no i buzi w syfkach masakra ![]() A tak po za tym to ok ![]() Byłam wczoraj u gin. i potwierdził ciąże badania i następną wizytę mam na 26 więc już swoje maleństwo zobaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Oo widze jest i wątek mamusiek Lipcowych! Gratuluje zafasolkowanym!
![]() ![]() ![]() Codo bicia serduszka. ja juz na 2 wizycie uslyszałam serduszko to juz byl jakiś 13-14 tydzień. pozdrawiam trzymajcie sie dziewczyny.
#127 |
Przyczajenie
|
Witam Dziewczęta
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Mnie mdłości jakos na razie same przeszły... a wcześniej stosowałam też podjadanie,bo najlepiej działało.Możesz też spróbować z imbirem np.herbatka imbirową.Jest taka specjalna New Life,która ma powstrzymywać mdłości w ciąży.Mnie się nie udało jej kupić,więc kupiłam zwykłą z Herbapolu,ale może warto wypróbowac tamtą,jeśli Ci to bardzo dokucza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki popołudniem
![]() Hm a wiecie mi tez sie pogorszyła twarz.. zawsze cos tam na brodzie miałam, czasem na nosie. A teraz POLICZKI! Pełno krostek czy pryszczyków.. :/ Łeeee.. No juz wlasciwie 4 dni biore luteine na podtrzymanie.. Sądzicie ze jezeli nie byłabym w ciązy to już bym dostała okres dzieki luteinie czy jeszcze dluzej trzeba by bylo ją brać. Kiedys na wywołanie jak dostałam to po 2 tabetkach=2 dniach dostałam. (Wtedy mialam pod jezyk). A teraz mam dopochwowe 2 razy po 2 tabl.. Wiec duzo wiecej chyba.. No ale przeciez ja sie czuje w ciazy, testy swiadcza o ciązy, to przeciez musze byc w ciązy!!!! Prawda? Ale ja schizuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Moja buzia niestety też zaczyna przypominac pizzę- jakies czerwone krostki i pryszcze. Zawsze miałam ładną cerę, nawet podczas pierwszej ciązy. Wkurza mnie to bardzo, ale nic nie poradzę ![]() Na szczęście mdłości nie mam wogle, apetyt dopisuje (nawet za bardzo heheh). Piersi bola coraz mniej i mam nadzieję, że z kazdym dniem będzie coraz lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Dzięki za podpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
![]()
idealnecialo na 101% jesteś w ciąży nie dołuj się tylko dbaj o siebie
![]() Jeśli masz ciąże zagrożoną to dobrze ze bierzesz te czopy będzie dobrze kobieta czuje jak jest w ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zadomowienie
|
hej dziewuszki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Hej Mamuśki,
z tymi mdłościami to ciekawa sprawa. Mnie męczą głównie rano, jak tylko wstanę z łóżka. Potem cały dzień jest już ok. Co do cery, to na sczescie nie mam problemów, a nwet bym sie pokusiła o stwierdzenie, ze jest duzo lepiej, buzia jest gładka i delikatna...i niestety blada. Ale najbradziej męczy mnie fakt, że praktycznie po każdym posiłku, czuje sie jakbym połknęła balon. Czuje sie nażarta jak świania nawet jak zjem mandarynkę. ![]() A, i mam pytanie, dotyczące spania na brzuchu....nie mam jescze piłeczki ![]() trzymajcie sie!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Alex ja mam tak samo z tymi mdlosciami i podjadanie rowniez mi pomaga ale boje sie ze na koniec ciazy bede wygladala jak czolg a nie kobieta w ciazy ;] z moja buzia przy tej ciazy jest ok ale przy poprzedniej mialam cala buzie wysypana jak pizza wygladalam ech... tylko czemu taka blada musze chodzic? |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
OOoo rany to widzę, że nie Tylko ja mam problem z mdłościami.. masakra to jest jakaś. I co chilę chjce mi się jesc, bo inaczej ssie i ble.. o rany.. i tez chodze blada jak ściana. No wogóle uroki... Poza tym eszystkim zadnych dolegliwosći brak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
no to i ja sie przylacze. od wczoraj mecza mnie mdlosci i to niestety bez przerwy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Dzięki farminka troszkę się nie odzywałam weekend spędziłam z moim TŻ-kiem, co do mdłości to powiem Wam tak hmm dziwnie się czuję heh mam jakiś wstręt do jedzenia poza tym o wszystko jakoś się martwię spać nie mogę ehh..jeszcze ten ślub planujemy ale to tak wszysto jakoś aby w glowach układamy sobie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
A już myślałam, że coś jest nie tak z moją cerą a tu widzę, że Wy też macie ten problem… Ja na szczęście nie mam mdłości za dużo, czasem rano i jak jestem bardzo głodna, ale masakry nie mam
![]() Jeśli chodzi o podjadanie to na początku mogłam jeść wszystko kilogramami taka głodna byłam, a teraz w ogóle nie mam apetytu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Linka24
my na 6 lutego troszkę nam to wszystko się zamotało, bo wcześniej chcieliśmy we wrześniu i teraz przesuwamy stwierdziliśmy, że nie będziemy czekać aż tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
a tak wogóle to na która macie ślub? nie boisz się ze bedzie ciemno po wyjsciu z kościoła?ja dziś właśnie o tym pomyslalam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny,
oczywiscie gratuluje tym, ktore beda zawierac zwiazek malzenski, przezycie nie doopisania ![]() druga sprawa to chcialabym wypytac was czy bierzecie jakies tabletki, mi gin przepisal witaminy Prenatal i tabletki duphaston na podtrzymanie ciazy chociaz nie jest zagrozona ![]() pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
hej
wtrace sie chcoiaz nie nealeze do tego watku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
ja w sumie od poczatku biore Feminatal N- gin kazal brac witaminki, to grzecznie biore. niech dzidzia zdrowa rosnie
![]()
#149 |
Zadomowienie
|
traffik no ja nie wiem czy nie mozna spać juz na brzuchu.. bo np ja musze jak najwiecej na nim lezec, spać z powody tyłozgięcia.. choc wole na boku :/
tulipan81 ja biore tylko sam kwas foliowy, ciekawe czy jak na usg potwierdzi ciąze to zmieni na inne z innymi witaminami, czy na samym kwasie zostnae.. Hmm a ten duphaston widze ze ok 40 zł kosztuje.. Mi ginek chcial dac jakies dobre ze niby latwiejsze w uzyciu czy wygodniejsze, ale powiedzial na miesiąc 400zł!! Nie pamietam nazwy.. No a mu powiedziałam ze jezeli luteina nie jest gorsza to wole luteine.. wiec dał. Dziś szefowa laboratiorum dzwonila z 1 wynikiem tym ze srodu, bylo cos ponad 200.. czyli ciąża jest ![]() A wynik drugiego powinien być ok godz 21 wiec moja mama zadzwoni.. mam nadzieje ze wzrost bedzie 66%... bardzo bym chciala sie uspokoic chociaz z tym.. Wczoraj mąż pojechal do tej pracy ![]() Ale płakałam do nocy.. zasnelam ok 1, i budzilam sie co chwile.. o Jestem smutna, jakaś omotana, nie umiem sie pozbierać.. Przeciez to nie koniec świata, nie jest tragedią, ale tak sie to oczuwa..niestety... O widze ze mężatki nowe będą ![]() Heh ciekawa jestem kiedy zaczniemy chwalić się brzuszkami ![]() ![]() Niby jeszcze nie urosły,ale moj jest taki duzy ze wyglada jak ok 5-6miesiąca ![]() Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2009-12-28 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
tulipan mi ginka kazala tylko brac kwas foliowy choc wczesniej gdy bylam u takiego pierwszego lekarza kazal mi tez brac prenatal ale gdy poszlam do mojego lekarza prowadzacego to mowila ze w pierwszym trymestrze bierze sie tylko kwa a w kolejnych witaminy no chyba ze sa zle wyniki my bierzemy slub 19 grudnia 2009roku ![]() idealnecialo moj TZ tez pracuje za granica mianowicie w holandii juz sie jakos przyzwyczailam tez przywykniesz ![]() jejku dziewczyny ja dzisiaj umieram od rana witam sie z kibelkiem caly dzien nudnosci wszystko mi przeszkadza blech... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.