Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 15:26   #121
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2010!!! :)

Witam kolejne nowe mamusie

Pobrali mi krew. I mialam dzwonic w poniedz. czy facet wział.. no ale moja mama zadzwonila dzisiaj jeszcze i sie zapytala gdzie robia te badania to ja bym ta swoja krew sama sobie zawiozla. Ale pani powiedziala.. ze ten facet wzial ją dzis!

Hmm mam nadzieje ze wyniki będą w poniedzialek a najpozniej we wtorek rano, jeszcze przez wizytą... Ehhhhh...

mortisha84 w którym tygodniu bylo i ciebie widac serduszko? tzn w ktorym od okresu i ktorym mniej wiecej od poczęcia?

Ja tak bardzo tez bym chciala zobaczyc serdunio..ale nie wiem kiedy zobacze wogole dzidzie.. ... Ja nadal ponad 6 tyg po okresie a ok 3 po poczeciu..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 15:30   #122
farminka
Wtajemniczenie

Ja wprawdzie jeszcze bicia nie widzialam/slyszalam,ale podobno serduszko zaczyna bić ok.21 dnia
P.S. No i co dziewczyny z tą listą? Bo coś mało tych wiadomości dostałam
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 16:42   #123
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

mortisha84 w którym tygodniu bylo i ciebie widac serduszko? tzn w ktorym od okresu i ktorym mniej wiecej od poczęcia?

Ja tak bardzo tez bym chciala zobaczyc serdunio..ale nie wiem kiedy zobacze wogole dzidzie.. ... Ja nadal ponad 6 tyg po okresie a ok 3 po poczeciu..
Wg @ był to koniec 7 tygodnia, a wg USG koniec 5 tygodnia. Dwa tygodnie wcześniej byłam na USG i nic nie było widać tylko pęcherzyk, więc miałam dużą niespodziankę z tym serduszkiem
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 17:20   #124
idealnecialo
Zadomowienie

Aha.. no to ja mam nadzieje zobaczyć ziarenko we wtorek, a z serduniem jeszcze chyba poczekam sobie... Szczegolnie ze wg usg to mialas koniec 5 tyg..ja we wt bede miała koniec 3 tyg, jak pojde na kolejne usg.. wiec chyba na serdunio nie mam co liczyc.. A koniec 7 wg OM.. hmm wiec troche rozbieżnosci jest..

Ale nadal jestem z nadzieja ze to ciąża prawidłowa a nie pozamaciczna..

Któraś z was czeka jeszcze na potwierdzenie czy jest praw czy pozamac? Kiedy sie dowiecie?

EDIT:

Dowiedziałam się że moja krew poszła dalej do Katowic! A to nie wiadomo kiedy będzie.. ale nadal licze ze przed wizyta dostane wyniki..

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2009-12-28 o 13:38 Powód: Dopisek..
Stary 2009-11-14, 06:55   #125
biedroneczka_25
Przyczajenie

Talking Dot.: Mamusie Lipcowe 2010!!! :)

Witam was dziewczyny, mogę do was dołączyć?
W dniu urodzin 6 córki zrobiłam test i wyszło że się udało za 7cyklem starań a córcia szczęśliwa bo chce brata hi hi
Moje objawy to:
1. Jak lubiłam kiełbasę teraz mnie rzuca i nie mogę jej jeść,
2.Straszny ból sutków masakra jeszcze tak nigdy nie miałam nawet jak była w ciąży z córką.
3.Wyszły mi na plecach 2 krosty obok siebie a ja nigdy krost na plecach nie miałam no i buzi w syfkach masakra
A tak po za tym to ok Z córką to czułam się super buziulka czuta żadnych krostek itp. ale za to teraz wyglądam jak przypał hi hi hi

Byłam wczoraj u gin. i potwierdził ciąże badania i następną wizytę mam na 26 więc już swoje maleństwo zobaczę
biedroneczka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 11:23   #126
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Oo widze jest i wątek mamusiek Lipcowych! Gratuluje zafasolkowanym! Ja coprawda jestem mamą lutową 2010 ale bacznie śledze losy i tych świeżo zafasolkowanych
Codo bicia serduszka. ja juz na 2 wizycie uslyszałam serduszko to juz byl jakiś 13-14 tydzień.
pozdrawiam trzymajcie sie dziewczyny.
Stary 2009-11-14, 15:21   #127
Alex33
Przyczajenie

Witam Dziewczęta Jak radzicie sobie z mdłościami? (jeśli macie) ja nie wymiotuję, ale przez cały dzień strasznie mnie męczy podjadam częściej bo jak jem to mnie nie mdli ale to nie jest dobry sposób bo pod koniec ciąży będę wyglądać jak słonica. Poradźcie coś
Pozdrawiam
Alex33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 15:32   #128
farminka
Wtajemniczenie

Mnie mdłości jakos na razie same przeszły... a wcześniej stosowałam też podjadanie,bo najlepiej działało.Możesz też spróbować z imbirem np.herbatka imbirową.Jest taka specjalna New Life,która ma powstrzymywać mdłości w ciąży.Mnie się nie udało jej kupić,więc kupiłam zwykłą z Herbapolu,ale może warto wypróbowac tamtą,jeśli Ci to bardzo dokucza
Stary 2009-11-14, 16:08   #129
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alex33 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczęta Jak radzicie sobie z mdłościami? (jeśli macie) ja nie wymiotuję, ale przez cały dzień strasznie mnie męczy podjadam częściej bo jak jem to mnie nie mdli ale to nie jest dobry sposób bo pod koniec ciąży będę wyglądać jak słonica. Poradźcie coś
Pozdrawiam
ja narazie za bardzo nie mam mdłości ale znajoma ktora miala przegryzala cytryne. ona tez nie wymiotowala tylko ja mdlilo caly dzien i potrafila nawet klio cytryn w 2 dni zjesc
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 16:46   #130
idealnecialo
Zadomowienie

Witam dziewczynki popołudniem

Hm a wiecie mi tez sie pogorszyła twarz.. zawsze cos tam na brodzie miałam, czasem na nosie. A teraz POLICZKI! Pełno krostek czy pryszczyków.. :/ Łeeee..

No juz wlasciwie 4 dni biore luteine na podtrzymanie.. Sądzicie ze jezeli nie byłabym w ciązy to już bym dostała okres dzieki luteinie czy jeszcze dluzej trzeba by bylo ją brać. Kiedys na wywołanie jak dostałam to po 2 tabetkach=2 dniach dostałam. (Wtedy mialam pod jezyk). A teraz mam dopochwowe 2 razy po 2 tabl.. Wiec duzo wiecej chyba..
No ale przeciez ja sie czuje w ciazy, testy swiadcza o ciązy, to przeciez musze byc w ciązy!!!! Prawda? Ale ja schizuje męczące to..
Stary 2009-11-14, 17:16   #131
biejo27
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Moja buzia niestety też zaczyna przypominac pizzę- jakies czerwone krostki i pryszcze. Zawsze miałam ładną cerę, nawet podczas pierwszej ciązy. Wkurza mnie to bardzo, ale nic nie poradzę
Na szczęście mdłości nie mam wogle, apetyt dopisuje (nawet za bardzo heheh). Piersi bola coraz mniej i mam nadzieję, że z kazdym dniem będzie coraz lepiej
biejo27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 18:09   #132
Alex33
Przyczajenie

Dzięki za podpowiedzi o tym imbirze to już słyszałam. Jak będę miała chwilkę to upiekę sobie ciasteczka imbirowe a zamiast cytryny spróbuję mandarynek bo jakoś cytryna mnie odrzuca
pozdrawiam
Alex33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 18:51   #133
biedroneczka_25
Przyczajenie

Wink Dot.: Mamusie Lipcowe 2010!!! :)

idealnecialo na 101% jesteś w ciąży nie dołuj się tylko dbaj o siebie
Jeśli masz ciąże zagrożoną to dobrze ze bierzesz te czopy będzie dobrze kobieta czuje jak jest w ciąży Ja wiedziałam za 1 razem i teraz też wiedziałam
biedroneczka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 21:20   #134
marrticzka
Zadomowienie

hej dziewuszki

Cytat:
Napisane przez Alex33 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
ja tez mam okropne mdlosci i zadnego sposobu na nie tez staram sie jesc czesciej, bo jak mnie dopadnie glod to to jest jakas masakra, sscie, mdli- wszystko na raz!!! podobno jedzenie migdalow pomaga, ale ja na sam ich widok dostaje mdlosci no nie wiem- chyba trzeba zacisnac zeby i wytrzymac. podobno im mama czuje sie gorzej, tym lepiej czuje sie malenstwo i to dodaje mi sil
Cytat:
Napisane przez biejo27 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Moja buzia niestety też zaczyna przypominac pizzę- jakies czerwone krostki i pryszcze. Zawsze miałam ładną cerę, nawet podczas pierwszej ciązy. Wkurza mnie to bardzo, ale nic nie poradzę
Na szczęście mdłości nie mam wogle, apetyt dopisuje (nawet za bardzo heheh). Piersi bola coraz mniej i mam nadzieję, że z kazdym dniem będzie coraz lepiej
a ja wlasnie zauwazylam, ze moja cera wyglada teraz jak z photoshopa czysciutka, gladziutka, pory pozamykane, poznikaly prawie calkowicie, zadnych krostek oby tak juz zostalo

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 10:30   #135
traffik
Przyczajenie

Hej Mamuśki,

z tymi mdłościami to ciekawa sprawa. Mnie męczą głównie rano, jak tylko wstanę z łóżka. Potem cały dzień jest już ok.
Co do cery, to na sczescie nie mam problemów, a nwet bym sie pokusiła o stwierdzenie, ze jest duzo lepiej, buzia jest gładka i delikatna...i niestety blada.
Ale najbradziej męczy mnie fakt, że praktycznie po każdym posiłku, czuje sie jakbym połknęła balon. Czuje sie nażarta jak świania nawet jak zjem mandarynkę.

A, i mam pytanie, dotyczące spania na brzuchu....nie mam jescze piłeczki ale ponoć juz nalezy tego unikać. Co Wy o tym sądzicie?

trzymajcie sie!!
traffik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 11:14   #136
anoxa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Alex ja mam tak samo z tymi mdlosciami i podjadanie rowniez mi pomaga ale boje sie ze na koniec ciazy bede wygladala jak czolg a nie kobieta w ciazy ;]

z moja buzia przy tej ciazy jest ok ale przy poprzedniej mialam cala buzie wysypana jak pizza wygladalam

ech... tylko czemu taka blada musze chodzic?
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:25   #137
Linka24
Wtajemniczenie

OOoo rany to widzę, że nie Tylko ja mam problem z mdłościami.. masakra to jest jakaś. I co chilę chjce mi się jesc, bo inaczej ssie i ble.. o rany.. i tez chodze blada jak ściana. No wogóle uroki... Poza tym eszystkim zadnych dolegliwosći brak.
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:42   #138
aniaa22
Zakorzenienie

no to i ja sie przylacze. od wczoraj mecza mnie mdlosci i to niestety bez przerwy podjadanie pomaga ale na chwile bo tylko buzia sie zamknie to mdlosci wracaja nie wiecie jak dlugo moze to trwac?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 20:29   #139
astorka
Przyczajenie

Dzięki farminka troszkę się nie odzywałam weekend spędziłam z moim TŻ-kiem, co do mdłości to powiem Wam tak hmm dziwnie się czuję heh mam jakiś wstręt do jedzenia poza tym o wszystko jakoś się martwię spać nie mogę ehh..jeszcze ten ślub planujemy ale to tak wszysto jakoś aby w glowach układamy sobie...
astorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 10:13   #140
mortisha84
Zadomowienie

A już myślałam, że coś jest nie tak z moją cerą a tu widzę, że Wy też macie ten problem… Ja na szczęście nie mam mdłości za dużo, czasem rano i jak jestem bardzo głodna, ale masakry nie mam
Jeśli chodzi o podjadanie to na początku mogłam jeść wszystko kilogramami taka głodna byłam, a teraz w ogóle nie mam apetytu..
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:29   #141
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez astorka Pokaż wiadomość
Dzięki farminka troszkę się nie odzywałam weekend spędziłam z moim TŻ-kiem, co do mdłości to powiem Wam tak hmm dziwnie się czuję heh mam jakiś wstręt do jedzenia poza tym o wszystko jakoś się martwię spać nie mogę ehh..jeszcze ten ślub planujemy ale to tak wszysto jakoś aby w glowach układamy sobie...
Astorka na kiedy planujecie ślub? bo ja też jestem w trakcie przygotowań. My ślubujemy 23 stycznia. W sumie większość jest załatwoina. Została mi w sumie suknia z najważniejszych. Poza tym ozdoby i pierdółki aha no i garniak tżcika
Stary 2009-11-16, 10:50   #142
astorka
Przyczajenie

Linka24
my na 6 lutego troszkę nam to wszystko się zamotało, bo wcześniej chcieliśmy we wrześniu i teraz przesuwamy stwierdziliśmy, że nie będziemy czekać aż tyle a z moimi humorami to lepiej ze mam TŻ przy sobie a co niech on też odczuję trochę to maleństwo, no i że TŻcik szybciej będzie "pełnoprawnie i wobec Boga" mój hehe
astorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 10:52   #143
Linka24
Wtajemniczenie

a tak wogóle to na która macie ślub? nie boisz się ze bedzie ciemno po wyjsciu z kościoła?ja dziś właśnie o tym pomyslalam...
Stary 2009-11-16, 11:09   #144
tulipan81
Przyczajenie

czesc dziewczyny,
oczywiscie gratuluje tym, ktore beda zawierac zwiazek malzenski,
przezycie nie doopisania

druga sprawa to chcialabym wypytac was czy bierzecie jakies tabletki,
mi gin przepisal witaminy Prenatal i tabletki duphaston na podtrzymanie ciazy chociaz nie jest zagrozona

pozdrawiam!!!
tulipan81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 11:44   #145
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no to i ja sie przylacze. od wczoraj mecza mnie mdlosci i to niestety bez przerwy podjadanie pomaga ale na chwile bo tylko buzia sie zamknie to mdlosci wracaja nie wiecie jak dlugo moze to trwac?
Do końca pierwszego trymestru,ale to indywidualna sprawa- u niektórych dłużej,a u innych kończy się wcześniej.
Cytat:
Napisane przez tulipan81 Pokaż wiadomość

mi gin przepisal witaminy Prenatal i tabletki duphaston na podtrzymanie ciazy chociaz nie jest zagrozona

pozdrawiam!!!
Ja biorę tylko Folik,bo mi gin nic więcej nie kazał. Jakieś witaminy dla ciężarnych zamierzam brać może w 2 trymestrze... Sama nie wiem,zobaczymy
Stary 2009-11-16, 11:48   #146
olayya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tulipan81 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
oczywiscie gratuluje tym, ktore beda zawierac zwiazek malzenski,
przezycie nie doopisania

pozdrawiam!!!
Ginekolog u którego byłam za pierwszym razem potwierdzić ciaże kazał mi brać Prenatal jednak mój lekarz prowadzący stwierdził że w I trymestrze wystarczy tylko kwas foliowy. A że bardziej ufam temu drugiemu to prenatalu nie biorę puki co. A w którym jesteś tygodniu ? Nie bardzo rozumiem po co ten duphaston

Pozdrawiam

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:13   #147
Asiuulka89
Zakorzenienie

hej

wtrace sie chcoiaz nie nealeze do tego watku ale chodzi mi o duphaston ja go bralam takze na samym poczatku... ten lek jest na rozkurcze brzucha by nie bolal no i ciaza jest wzmocniona czym mniejsze jest zagorzenie poronienia... jak dla mnie ja bym je brala jednak, jesli lekarz je zapisal... czulam sie po nich bardzo dobrze
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 13:26   #148
marrticzka
Zadomowienie

ja w sumie od poczatku biore Feminatal N- gin kazal brac witaminki, to grzecznie biore. niech dzidzia zdrowa rosnie

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 15:13   #149
idealnecialo
Zadomowienie

traffik no ja nie wiem czy nie mozna spać juz na brzuchu.. bo np ja musze jak najwiecej na nim lezec, spać z powody tyłozgięcia.. choc wole na boku :/

tulipan81 ja biore tylko sam kwas foliowy, ciekawe czy jak na usg potwierdzi ciąze to zmieni na inne z innymi witaminami, czy na samym kwasie zostnae.. Hmm a ten duphaston widze ze ok 40 zł kosztuje.. Mi ginek chcial dac jakies dobre ze niby latwiejsze w uzyciu czy wygodniejsze, ale powiedzial na miesiąc 400zł!! Nie pamietam nazwy.. No a mu powiedziałam ze jezeli luteina nie jest gorsza to wole luteine.. wiec dał.

Dziś szefowa laboratiorum dzwonila z 1 wynikiem tym ze srodu, bylo cos ponad 200.. czyli ciąża jest
A wynik drugiego powinien być ok godz 21 wiec moja mama zadzwoni.. mam nadzieje ze wzrost bedzie 66%... bardzo bym chciala sie uspokoic chociaz z tym..

Wczoraj mąż pojechal do tej pracy płakałam jak bóbr.. nie chcialam mu pokazywac,ale bylam juz tam zdenerwowana i roztrzęsiona ze jak przyszlo do zżegnania to sie popłakałam, ale tez mi to troche ulzyło..
Ale płakałam do nocy.. zasnelam ok 1, i budzilam sie co chwile.. o

Jestem smutna, jakaś omotana, nie umiem sie pozbierać.. Przeciez to nie koniec świata, nie jest tragedią, ale tak sie to oczuwa..niestety...

O widze ze mężatki nowe będą Suknie są juz w domu?? Pochwalcie sie!

Heh ciekawa jestem kiedy zaczniemy chwalić się brzuszkami moze juz?
Niby jeszcze nie urosły,ale moj jest taki duzy ze wyglada jak ok 5-6miesiąca

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2009-12-28 o 13:37
Stary 2009-11-16, 17:55   #150
anoxa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

tulipan mi ginka kazala tylko brac kwas foliowy choc wczesniej gdy bylam u takiego pierwszego lekarza kazal mi tez brac prenatal ale gdy poszlam do mojego lekarza prowadzacego to mowila ze w pierwszym trymestrze bierze sie tylko kwa a w kolejnych witaminy no chyba ze sa zle wyniki

my bierzemy slub 19 grudnia 2009roku wiec bede pierwsza choc my od dawna mowimy o sobie maz i zona

idealnecialo moj TZ tez pracuje za granica mianowicie w holandii juz sie jakos przyzwyczailam tez przywykniesz

jejku dziewczyny ja dzisiaj umieram od rana witam sie z kibelkiem caly dzien nudnosci wszystko mi przeszkadza blech...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości